Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Olen ehdokkaana sekä Eurooppa- että eduskuntavaaleissa

Viime viikkoina minulta on tavan takaa kysytty, olenko ehdokkaana vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaaleissa. On tullut aika vastata.

Tilanne on nyt samankaltainen kuin 1990-luvun lopulla.

Maaliskuussa 1999 järjestettiin eduskuntavaalit. Saman vuoden kesäkuussa käytiin Euroopan parlamentin vaalit. Syksyllä 1998 päätin, että olen ehdokkaana molemmissa.   

Nyt vaalien väli on pidempi ja järjestys toinen: kesäkuussa 2014 Eurooppa-vaalit, huhtikuussa 2015 eduskuntavaalit.

Ratkaisuni on nyt sama kuin viitisentoista vuotta sitten. Asetun ehdolle molemmissa vaaleissa.

Ilmoitan ehdokkuuksistani jo nyt ennen muuta Britannian pääministerin David Cameronin äskettäisen linjapuheen innoittamana. Cameronin avaus käynnistää todellisen keskustelun EU:n ja euroalueen tulevaisuudesta.

Ehdokkuus eurovaaleissa ja jäsenyys Euroopan parlamentissa antavat mahdollisuuden ottaa osaa tähän keskusteluun. Vielä enemmän voin vaikuttaa eduskuntavaalien ja niiden jälkeen syntyvän hallitusratkaisun kautta.  

Cameron avasi keskustelun siitä, kuinka euroalueen kriisi vaikuttaa sen ja koko unionin tulevaisuuteen. Yhtenäisvaluutan pelastamisella on syvällekäyviä vaikutuksia sekä euroalueeseen kuuluviin että sen ulkopuolella oleviin maihin:

”Britannia ei ole yhtenäisvaluutassa, emmekä tule olemaan. Mutta meille kaikille on tärkeää, että euroalueella on oikeanlainen päätöksentekojärjestelmä ja oikeat rakenteet, jotta eurosta tulisi menestyvä valuutta pitkällä tähtäyksellä.

Ja ne meistä, jotka ovat euroalueen ulkopuolella, tarvitsevat tietyt turvajärjestelyt takaamaan esimerkiksi sen, ettei pääsyämme sisämarkkinoille millään tavoin vaaranneta.” 

Cameron esitti EU:n uudistamiselle viisi periaatetta: kilpailukyky, joustavuus, vallan hajauttaminen jäsenvaltioille, demokraattisuus ja reiluus. Viimeksi mainitulla hän tarkoitti sitä, että euroaluetta varten luotavien järjestelyjen tulee olla reiluja sekä siihen kuuluville että sen ulkopuolella oleville.

Cameron sanoi yhtyvänsä siihen, mitä komission puheenjohtaja Barroso ja monet muut ovat esittäneet: jossakin vaiheessa muutaman lähi vuoden aikana joudutaan euron tulevaisuuden turvaamiseksi myös muuttamaan EU:n perussopimusta.

Cameron ajaa uuden perussopimuksen solmimista: ”Asetan vahvasti etusijalle sen, että tarvittavat muutokset koskisivat koko unionia, eivät vain Britanniaa”. Kansanäänestys kokisi Britannian jäsenyyttä uudistetussa unionissa.

Suomalaisten poliitikkojen lausunnot ovat olleet harhaanjohtavia.

Sekä pääministeri Jyrki Katainen että valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ovat paheksuneet monien muiden tavoin sitä, että Cameron vaatii erityiskohtelua omalle maalleen.

Kuitenkin Cameronin puheen ydin on, että hän haluaa uudistaa koko unionin tavalla, joka on Suomenkin etujen mukainen.

Meidän tulee Suomessakin varautua ja valmistautua keskusteluihin ja neuvotteluihin uudesta perussopimuksesta.

Suomikin joutuu ottamaan kantaa siihen, kuinka euroaluetta ja koko unionia kehitetään. Ja lopulta meidän on päätettävä, olemmeko mukana ylikansalliseksi liittovaltioksi tiivistyvässä euroalueessa vai Cameronin hahmottelemassa uudistuvassa unionissa.

Eurovaaleilla ja eduskuntavaaleilla on ratkaiseva vaikutus Suomen tulevaisuuteen. Ehdokkaana olen etulinjassa puolustamassa Suomen itsenäisyyttä.

Timo Soini on asettanut tavoitteekseen, että Perussuomalaiset olisivat suurin puolue eurovaaleissa. Otan osaltani haasteen vastaan. Pyrin siihen, että Keskusta nousisi suurimmaksi.

Toivon, että Timo Soini lunastaisi lupailunsa ja asettuisi myös ehdolle eurovaaleissa. Olisi mukava ottaa taas miehestä mittaa.

Paavo Väyrynen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

tätä sitä on odotettukin. mitähän sipilä nyt sanoo... tai mitä mieltä on eeuusta...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Sipilä Ylelle: EU-äänestys, jos suunta liittovaltioon. Katainen ja Urpilainen eivät lämpene EU-äänestykselle. Muitakin ministereitä on samaa mieltä tietysti solidaarisuudesta. Mutta Soini tekisi pääministerinä saman kuin Cameronkin ja vaatii EU-äänestystä muistaaksen vuonna 2015.

Soini ei tahdo LA-Hesarin mukaan erota EU:sta,mutta vaatii Cameronin tavoin neuvotteluja Suomen EU-ehdoista. LA/HS-sitaatteja: "Mutta en näe mitään pahaa , jos kyseessä on pelkkä itsenäisten valtioiden talous-ja vapaakauppa-alue."

Sitten mielestäni Soini tekee pahan mokan.

Suomalaisille on tietoisesti koko ajan valehdeltu, ettei EU:sta voi erota, vaikka EU:n perustuslain artiklan I-60 mukaan EU:sta voikin erota: "Jokainen jäsenvaltio voi valtiosääntönsä asettamien vaatimusten mukaisesti päättää erota unionista. 2.kohta. Jäsenvaltio, joka päättää erota, ilmoittaa aikomuksestaan Euroopan neuvostolle jne".

Mihin Soini pyrkii LA/HS- lausunnollaan: "Tähän asti meille on sanottu , että EU:sta ei voi erota, kun ei siitä (mukamas!!) ole eropykälää? Britannia osoittaa, että ei se ole pykälästä kiinni. Nyt on luvallista joka maassa ajaa parempaa diiliä EU:n kanssa. Se pitää tehdä myös täällä Suomessa."

Eikö Soini todella tiedä, että EU:sta voi erota tai hän tuntemattomasta , tarkoitushakuisesta syystä -ehkä HS/sinipunaa mielistellenkin- pimittää lausunnollaan Suomen kansalta tietonsa EU:n eropykälästä. Tämä ei ole ainakaan populismia. Paha moka Soinilta. Onko "aukkoja tiedoissa" - tarkoituksellakin - tulevaisuutta ajatellen?

ETTEI PÄÄASIA unohtuisi: Tervetuloa taas politiikan parrasvaloihin kannatettavalla sisääntuloblogillasi, Paavo. Onnea ja menestystä!

Martti Järvinen

Ikä ei välttämättä aina tuo viisautta.

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

, mutta nuoruus ei ainakaan tuo sitä ;)

Ville Salonen

Onko Paavo-mukit jo painossa?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Oletko kaima ajatellut sitä mahdollisuutta, että sinua ei hyväksytä Sipilän johtaman keskustan listoille EU ehdokkaaksi. Sipilän johtama keskusta kannattaa EU jäsenyyttä, joten sinun vetovoimallasi ei keskustan EU edustus kasva.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

ei sipilällä ole varaa jättää paavoa pois. paavo rikkoo puoluerajat ja syö persujenkin kupilta...

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Sittenhän keskustan täytyy kääntää takkinsa EU kysymyksessä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Paavo Vaattovaara. Jaat väärää tietoa Sipilästä: 25.1.SUOMENMAA ym. mediat:
Sipilä Ylelle: EU-äänestys, jos suunta liittovaltioon.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

elikkä paavo pelaa taas vanhaa peliä. ensin brysseliin ja sitten lapista eduskuntaan ja ministeriksi on mieli... no eihän ikäkään ole vielä rasite. tämä on seniorikansalaisten maan. ensi vuonna eurovaaleissa paavo on vasta 67v ja luonnollisesti seuraavana vuonna vuoden vanhempi. kaiken järjen mukaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyrynen ja Soini, mikäli olisivat tulevaisuudessa meppejä, kuuluisivat eu-parlamentissa ryhmiin, varsinkin Soini, kuten nyt Terho, joilla ei ole minkänlaista poliittista asemaa. Voisi todeta, nostaisivat muhkeaa palkkaa tyhjän panttina olemisesta, ehkä se on tarkoituskin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Mahtava käsitys demokratiasta Artolla. Ei siis kannata äänestää ketään, kun ei voi vaikuttaa...

Lainatakseni keskustelupalstalta anonyymiä herrasmiestä:
Suomessa lopetaan kansanäänestykset täysin, SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen esityksestä. Suomessa ei enää ole tarpeen järjestää kansanäänestyksiä, kun Hesari ja Yle eivät enää pysty takaamaan vaalien tulosta. Kansa on siinämäärin ymmärtämätöntä, että kansanäänestysten järjestäminen olisi yhteiskunnallinen riski!

Väyrynen, onnea kisaan, jokainen euroskeptikko on piikki fiilien lihassa!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Juhani Huopainen. Jokainen euroskeptikko ja isänmaallinen ihminen on paha piikki EUforikkojen, sinipunan ja epäisänmaallisten Suomiluopioiden lihassa.

Olen samaa mieltä. Suomessa pitää ehdottomasti järjestää EU-kansanvaalit ainakin EU-liittovaltioasiasta ja kytkettynä EMU/euroasiaankin. Eihän Suomen kansalle suotu kansanäänestystä EMU-/euro-asiasta epädemokraattisesti. - Häpeällistä! Keskittäjä-sinipuns pyrkii kaikessa kaventamaan kansanvaltaa.

Miksi ylipäätään sinipuna torjuu kansanäänestyksen? Pelkääkö se itselleen kielteistä kannaottoa ja äänestystulosta? Tämäkö on sitä sinipunan avoimuutta ja läpinäkyyttä parhaimmillaan? Pelkääkö sinipuna lähtöpasseja kansanäänestyksen tuloksena?

Mallina EU:ssa ja sinipunalla kielipelin/diskurssin oppi-isä-Wittgenstein:"Mistä ei voi puhua, siitä vaietaan" ja visusti!

Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen

Paavo tähtää pressanvaaleihin 2018, nuori mies silloin vielä. Ainakin nuorempi kuin Kekkonen.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen
Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg
Matti Jalagin

Hienoa nähdä, että avaajan ajatuksiin EU-alueen kehittämisestä otetaan näinkin aktiivisesti kantaa tämän blogin kommenteissa; toivoa on vielä.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Väyrynen nostaa hyvin esille sen, mitä Cameron todella sanoi. Eli muutos koko EU:hun. Paavo on oikeassa siinä, että Cameronin esitykset ovat Suomenkin etu. Siksi Suomen poliitikkojen pitäisi lähteä tukemaan Cameronin muutosvaatimuksia eikä tyrmätä niitä. Kansanäänestys on sitten eri asia.

Väyrysen suurimmat ongelmat on Keskustan EU-politiikan sekavuus, hänen oma menettelynsä ministerinä viime eduskuntakaudella ja kuuluminen liberaalien euroryhmään.

Kunniapuheenjohtaja Väyrynen on yksinäinen "susi" Keskustan eturivissä. "Rehniläinen" EU-eurointoilijoiden joukko puuhaa liittovaltiota. Kun äänestät Väyrystä, läpi menee hänen äänillään myös näitä "rehniläisiä" Suomen etujen polkijoita.

Ministerinä Väyrynen nöyrästi ajoi väärää eurotukipolitiikkaan, kun Vanhanen teki "erinomaisen sijoituksen" lainaamalla 1,6 mrd€ Kreikalle ja sen jälkeen luomalla massiivisen ERVV:n kriisimaiden ja suurpankkien pelastamiseksi. Väyrynen tuki näitä päätöksiä vaieten täydellisesti. EI kuulunut edes liittovaltiokehitysvaroituksia.

Liberaaliryhmä europarlamentissa ajaa liittovaltiota ja vastustaa maataloustukia ym. Miksi sellainen ryhmä sopii Keskustalle ja Väyryselle? Liberaaliryhmä on pieni eikä se tarjoa minkäänlaista valtaa EU:ssa.

Teepä Paavo pesäero noihin juttuihin niin olet aidosti isänmaan asialla!

Kaikesta huolimatta hienoa, että Paavo jaksaa!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

On hienoa, että Paavo jaksaa, mutta on myös hienoa, että sinä Toimi tuot po. asiassa pikkasen enemmän pohdittavaa. Väyrynen on pelimies ja piikki kepulaisten eu-uskovaisten lihassa, joka on mielestäni hyvä asia!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mielestäni Paavo on aina osannut ennustaa hyvin talouskehitystä, olipa etukäteen kysymys 1990- lamaan johtavista syistä ja muusta EU-kehityksestä.
Faktaa löytyy, jos haluaa, arkistoista riittävästi Holkerin sinipuna-ajoista alkaen. Eli ns.vahvan markan ja löysän ulkomaisen velkarahan ajoista alkaen.

Paavo osaa ajatella omillakin aivoilla, eikä ole koskaan vaipunut EU-hurmokseen, ja siksi vastustajat pelkäävät ja pilkkaavat häntä.

Suomi tarvitsee Paavon kaltaista realistista,tahtopoliitikkoa nykyisen Suomi-luopiohallituksen vastapainoksi. On muutoksen aika! On sinipunakeskittämisen kaatamisen aika! On maaseudun puolustamisen aika! On metropolipolitiikan torjumisen aika! On Suomen jaloilleen saattamisen ja itsemääräämisen aika!

Johan Lom Vastaus kommenttiin #30

80-luvun maailman valtapoliittiset ennustukset ja näkemykset eivät puolestaan menneet aivan tuubiin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kukaan tuskin epäilikään, että Väyrynen olisi tyytynyt poliittisen eläkeläisen rooliin. Tipahtaminen eduskunnasta oli sitä paitsi silkka työtapaturma, johon päädyttiin Keskustan romahtaessa samaan aikaan, kun Paavo rekrytoitui ehdokkaaksi Uudellemaalle. Lapissa kaikki olisi ollut toisin! Kokeneen poliitikon tekemänä tällainen taktinen virhe on tietysti kiusallinen dismeriitti.

Pääministeri Cameron koettaa selvästikin seisoa kahdessa veneessä samaan aikaan, sen verran ristiriitaiselta hänen asialistansa vaikuttaa. Vahva Unioni, jossa valta on hajautettu jäsenvaltioille, jotka puolestaan käyttävät mikä mitäkin valuuttaa. Tähän settiinkö voitaisiin yhdistää joustavuus, johon pitäisi sisältyä kyky nopeisiin päätöksiin? Hah hah.

Kiina kävelee ylitsemme sillä aikaa, kun eurooppalaiset parlamentit kansallisesti ja Brysselissä vatvovat jok'ikistä kysymystä pitkään ja hartaasti, kaikin mahdollisin veto- ja työntöoikeuksin. Hyvää yötä, Vanha Manner!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikähän ryhmä kepulaisille olisi sitten parempi jossa saisi edes senverran vaikutusvaltaa kuin nykyisessä liberaalirymässä. "Aidosti isänmaan asialla" Kankaanniemen, joka käsittäkseni on palkkansa saanut ikänsä verorahoista on näköjään vaikeaa ymmärtää mistä tämän maan hyvinvointi syntyy, se syntyy Suomalaisesta viennistä. Onko silloin isänmaan asialla jos pyrkii asettamaan esteitä Suomen viennille. Juuri nyt turkuradiossa, persujen valtuustoryhmä on hajonnut Turussa, että sillai.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kyllä Suomen vienti on hiipunut ihan muista syistä. Suomi vie nyt pääasiassa rahaa Välimeren maiden ja pankkien pohjattomiin kaivoihin ja tuo velkaeuroja maahamme. Sen aloitti Vanhasen hallitus, jossa Väyrynen hiljaa kaiken siunasi.

Liberaaliryhmässä on 84 meppiä. Pienryhmä, jolla ei ole todellista valtaa. EPP ja sosialistit päättävät. Lisäksi liberaaliryhmä on hajanainen kuin varpusparvi. Pääosa ajaa liittovaltiota ja mm. maataloustukien alasajoa.

Meppi Hannu Takkaula taisteli vuonna 2009 kepumeppien siirtymiseksi EPP:hen, mutta sai tyrmäyksen eurointoisilta Vanhaselta, Kiviniemeltä ja Jäätteenmäeltä. Mitä lienee Väyrynen ajatelleen? Oli hiljaa.

Vastustaako Väyrynen Suomen vientiä, kun hän tukee Cameronin ajatuksia uudistaa EU:ta vapaakauppaliiton suuntaan liittovaltion sijasta?

Näyttävät useissa kunnissa eri poliittiset ryhmät hajoavan. Se on melko normaalia, vaikka ei toivottavaa. Meillä valtuuston suurin ryhmä, Perussuomalaiset ja sitoutumattomat, on yhtenäinen ja vahva. Keskustan ryhmä hajosi jo ennen kunnallisvaaleja ja nyt nuolevat pikkuryhmissä haavojaan. Ikävä juttu.

Aina Granlund muistaa mollata kaikkia julkisen sektorin palveluksessa olevia. Ei kovin fiksua. - On muuten Väyrynenkin tainnut saada suurimmat tulonsa verovaroista eikä taida hänen yritystoimintansakaan hirveästi vientituloja tuoda. Entä Pekkarinen ym ammattipoliitikot, joilla ei ole minkäänlaista muuta uraa kuin "verovarojen kulutus". Ovatko hekin kelvottomia ihmisiä?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Toimi Kankaanniemi. Olen samaa mieltä euromiljardien vienti on lopetettava EU:lle, velat mitätöitävä kuten Argentiinakin teki, ja ne miljardit, jos mahdollista palautettava sisäpolitiikkaa tervehdyttämään. Islanninkin malli on sopivaa keinotteleville europankeille: hekin jättivät velat maksamatta katteetomilla,vakuuksettomilla bitti-/virtuaalijohdannaisilla keinotteleville europankeille. Grönlanti Tanskan alaisena itsehallintoalueena jätti aikoinaan kansanäänestyksen jälkeen unionin vuonna 1985.

EKP:tähän johtaa ex-pankkihirviö Goldman Sachsin mies Mario Draghi ja komissiota ex-maolainen kommunisti, sosialisti Barroso. Jäljet ovat sen mukaisia: Suomi ylisukupolviseksi velkaannutettuna ja itsemääräämisoikeutensa menettäneenä. Ja EU:ta hivutetaan viidella portaalla kohti EUrostoliittoa. Myös sinipuna toimesta. Sulku sille politiikalle!

Johan Lom

Toivottavasti olet mukana myös seuraavissa pressan vaaleissa. Elämässä pitää olla jotain pysyvää eikä periksi ole syytä antaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kevään 1978 tapahtumista kertovan Kaappari-elokuvan tapahtumia yhdistää nykyhetkeen oikeastaan vain Paavo Väyrynen. Ylen "Uutisvuodossa" todettiin jokin aika sitten, että erään yksityiskohdan Astuvansalmen kalliomaalauksista viidentuhannen vuoden takaa on todettu esittävän kampanjoivaa Paavo Väyrystä.

Väyrys-faneilla ei todellakaan ole mitään hätää!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

EU:n mukana on tullut orjan eikä itsellisen valtion osa Suomelle.

Jyri Terttu

Missäpä Väyrynen ei ehdolla olisi?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hyvä Paavo! Tiedä vaikka äänestän sinua EU-vaaleissa!

Käyttäjän LauriViljanen kuva
Lauri Viljanen

Ikävä huomata että Paavoltakin on pettänyt rohkeus.Mies on jo pitkään kieppunut ja horjunut ukkokodin portilla eikä uskalla astua sisään.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Mitäpä muuta sinulta voi odottaakaan kuin että petät äänestäjäsi,jos sinut valitaan mepiksi niin et kunnioittaisi tukijoidesi antamaa mandaattia vaain olisit ehkä mahdollisesti palaamassa EK vaaleissa eduskuntaan.. Toivotaan nyt että "kansa tietää" ja osaa valita ehdokkaan joka ei kulje tuulien ja oman edun mukaan!

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Lukiko Pentti nyt ihan varmasti tuon Paavon blogin. Eikö siinä lukenut, että hän aikoo ehdolle molempiin vaaleihin. Mitä ihmeet pettämistä se on jos sen kaikki etukäteen tietää?

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Mika,kyllä vain luin,ja ymmärsin lukemani..eli Paavo sanoo aivan suoraan että asettuu EU-vaaleissa ehdokkaaksi,ja toivoo tietysti tulevansa valituksi,niin siitäkin huolimatta asettuu myös EK-vaaleissa ehdokkaaksi.. Eikö olisi äänestäjiä kohtaan kunnioitavaa istua se yksi vaalikausi siellä mihin on ensin tullut valittua?

Tuollainen touhu toteutuessaan on suoranaista petosta äänestäjiä kohtaan,voi toki olla että Paavo on ottanut oppia Soinista,joka teki saman loikkaroinnin toisin päin

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #50

"Petosta"? Lappilaiset kyllä tajuavat tämän kuvion. Saadaan mahdollisimman paljon ääniä itsenäisyysrintamaan EU-vaaleissa, niin että shitpackin helmat tutisee. Ja sitten kun saadaan uusi hallitus eduskuntavaalien myötä, niin tietysti Paavon pitää olla siinä mukana. Järkenä ja yhteistyön ylläpitäjänä. :)

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #50

Äänestäjäthän sen päättää eikä me täällä blogistanissa...ja heillä on asiasta tieto.

Ilkka Luoma

Kentällä toivotaan kahden voiman yhdistämistä, jotta saadaan molemmat - niin Kokoomus kuin Demarit oppositioon. Persut ja Väyrys-Keskusta voisi lyödä hynttyyt yhteen ja kasvaa suurimmaksi, jopa yli 100 edustajan, näin pääsisimme vahvempien ja toimivimpien hallitusten "käyttöoikeuteen".

Asia ei ole mahdoton, molemmilla on samoja teemoja ja lopulta pääsisimme eroon "ikuisesta" maaseutu-kaupunkilaisuus syndroomasta. Kaupunkilaiset tarvitsevat terveen ja kotimaisen ravinnon omalta maaseudulta ja maaseutu tarvitsee paluumuuttajia kaupungeista ... lyödään kättä päälle ja otetaan uusi kurssi ja päämäärä - se virkistää vanhoja lahoja puoluepolitiikan rakenteita!

Menestystä Paavon koitoksiin!

Ilkka Luoma

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Hyvä Paavo, ei kun uutta matoa koukkuun...

Käyttäjän jumminoma kuva
jukka makinen

Politiikka olisi tylsää ilman Paavoa.

Hannu A Virtanen

Tsemppiä Paavolle:

""Suomen Itsenäisyys on enää kokoomuslaisten juhlapuheissa, vaikka juuri he ovat myyneet Suomen määräysvallan rajojemme ulkopuolelle.
Poliittinen (EU) ja taloudellinen määräysvalta (pörssiomistus) on jo ulkoistettu Suomen ulkopuolelle.

Amerikkalainen viihdehömppä turruttaa television avulla suomalaisten aivot ja kansa pidetään sen avulla rauhallisena.

Roomassakin sirkushuvit pitivät aikoinaan kansan poissa politiikasta, Nyt amerikkalaista hegemoniaa ja arvomaailmaa ylläpidetään erilaisilla pudotuskilpailuilla. Tällä tavalla epätyypillisissä ”paskatyöpaikoissa” sinnittelevät kansalaiset pidetään poissa äänestyskopeista ja räyhäämästä kadulla.""

http://ariojapelto.blogspot.com/2011/01/ryssan-pel...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Niin sitä pitää -sanotaan täällä Lapissa.

Merja Heikka

Machomaista kilpailua! Miksi te ette voisi olla yhteistyössä Soinin kanssa näin vakavassa asiassa?

Vaikka olisi kuinka viisas mies, niin tuossa kohden se aina repeilee, yhdellä sun toisellakin. :)

Minua ärsyttää tuomonen meininki.

Mutta Kaikkea hyvää ja menestystä vaalitaistoon. Mitä useamman silmät saadaan avattua itsenäisyyden puolelle, sitä parempi. Tässä taistellaan sieluista.

http://www.youtube.com/watch?v=A4XfpOUeoqo

Niin ja eikös Virolainen ja Vennamoki olhee aikoihnaan välilöissä?
http://www.youtube.com/watch?v=qjdB6pG7b3o

Merja Heikka

Kyllähän se Paavo pääsee tietenki jo pelkästään lappilaisten äänillä mepiksi. Oli keskustan ehdokkaana tai omillaan. Mustajärvihän ei ole niissä vaaleissa ehdolla, eikä Seppälä enää taistele vasureiden meppiäänistä. Vaikka Soini saisikin muutaman äänen lapistakin, niin ei se paljon äänivarantoja syö. Itte en ole vielä päättäny, mutta son pientä YK:ssa. Vastuu ei kamalasti paina. Onneksi on olemassa ihmisiä, joita sekin painaa.

Paavo on kyllä aikasen paha tapaus, varsinkin jos hänen kirjoituksiaan sortuu lukemaan.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Paavo Väyrynen ja Toimi Kankaanniemi perustamaan uutta puoluetta! Tuon kaliiberin kokeneet rinkiketut vetäisivät valtavan määrän sitä kaikista järkevintä ainesta kaikista muista puolueista jäsenikseen, se on salettia se. Jo yksistään täällä Puheenvuorossa on paljon älykkäitä politiikasta kiinnostuneita sitoutumattomia blogisteja ja toinen nivaska sellaisia jotka ovat jonkun puolueen jäseniä mutta katsovat puolueensa pettäneen äänestäjänsä. Sitä löytyisi topakkaa porukkaa sinne puoluehallituksen jokaiseen pestiin.
Sen enempää Väyrynen kuin Kankaanniemikään ei ole äärikiihko mihinkään suuntaan ja heidän kokemustaan politiikassa olisi vaikeaa kenenkään pystyä vähättelemään. Isänmaallisia Suomen kansan puolella olevia ovat molemmat.

Muuten toivotan tietysti ilman muuta Paavolle menestystä kummissakin vaaleissa!

Jaakko Tuononen

Herra Väyrynen. Ensiksi en hyväksy kepulien ja Kekkosen aikaa, se oli kansallemme nöyryytys. Siitä ei voi olla ylpeä. En hyväksy teidän menettelyänne useissa asioissa, silloin, kun te teitte sopimuksia vihollisvaltion (Neuvostoliitto) kanssa.

Ja Kepu ja te, herra Väyrynen olitte tämän orkesterin kapellimestarina.

Nyt, kun nämä astelmat ovat kaatuneet, niin yritätte paluuta vanhaan ja estää Suomen liittoutuminen länteen - onko näin?

Suomen pitää mahdollisimman pian liittyä Natoon, ja olla aina Saksan ja Ranskan kanssa EU:n ytimessä. Se ei ole vitsi. Miksi Kepulit on aina kaikkea kehitystä vastaan?

Merja Heikka

Jospa he yrittävät olla HUONOA kehitystä vastaan. Mie en ymmärtääkseni ole kepuli, mutta voisin arvata asian näin olevan. Pitää nähdä hyvä omassaankin (epätäydellisessäkin), ei vain sokeasti kumartaa vierasta.

Oli minusta Kekkosessakin hyvät puolensa. Bisnes luisti, ladat olivat edullisia, ja hänellähän oli hyvät suhteet myös USA:aan. Ja hän ei suostunut tunnustamaan DDR:ää, vaikka Halosen delegaatio kuinka ruinasi sitä. Eikä hän suostunut liittymään Varsovan liittoon, vaikka venäläiset sitäkin varmaan ehdottelivat. Kekkosella oli hyvä huumorintaju, ja hyvä ulosanti. Ihmiset pitivät hänestä.

Jaakko Tuononen

Kekkosella ei ollut mitään hyvää isämaalle. Oli vain juoppo huoripukki ja ryssien kätyri. Kekkosen takia Suomi oli koko 70-80 luvun alamaissa.

Ja kepulit ovat aina olleet sen politiikan puolesta puhujina. No nyt teillä on hyvä puheenjohtaja.

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #59

Miksi hänellä oli sitten niin suuri kannatus kansan parissa, jos hänessä ei ollut mitään hyvää?

Onko Suomen kansa tyhmää?

No Jutta Urpilainen ainakin on sitä mieltä, että suomalaisille ei voi antaa äänestysoikeutta Eurostoliittoasiassa. Ja Lipponenkinhan oli samaa mieltä, samoin kuin nykyinen tasavallan presidenttikin silloin kun EMU:uun liityttiin ilman kansanäänestystä.

Sosialidemkraateilla oli sillon Akseli Koskelan aikoihin kansanäänestykset ohjemissaan. Myöhemmin he sitten totesivat, että ei olekaan hyvä idea sellainen. Tuskin Arhinmäkikään on kansanvallan puolella enää, nyt kun hänellä on ihan oma audikuskikin.

Se on liian vaarallista antaa ihmisten itse päättää omista asioistaan, ja kohtaloistaan, tämän euroideologian mukaan.

Jaakko Tuononen Vastaus kommenttiin #60

En koskaan kannattanut Kekkosta ja hänen hännystelijöitään. Aivan sairasta ja niinpä Suomelle kävikin, että ei haluta liittyä Natoon. Sairasta, sairasta ja sairasta.... Se on Kekkosen perintö. Itsekkään ukon halu tohota isänmaa omien halujensa takia.

Lasse Askolin

Et, Paavo Väyrynen, voi olla ehdokkaana kummassakaan kertomassasi vaalisssa.Ehdokasasettelu ei ole vielä alkanut.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hienoa Paaavo. Me kaikki, jotka uskomme sinuun kuin vuoreen, kannatamme sinua. On jo aika saada muutos Suomessa ja EU:ssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset