Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Alexander Stubb vai Kai Pöntinen?

Julkisessa keskustelussa on puhuttu äänestäjien kuluttajansuojasta. Esimerkiksi on otettu yleensä Keskusta. On kysytty, kuinka äänestäjä voi tietää, kenen hyväksi annettu ääni lopulta menee. Saako hän Paavo Väyrysen, jos äänestää Olli Rehniä? Meneekö Olli Rehnille annettu ääni tueksi Paavo Väyryselle?

Tähän voimme vastata, että kumpikin saa omat äänensä. Äänten jakautuminen puolueiden kesken ratkaisee paikkajaon niiden välillä. Henkilökohtaiset äänimäärät ratkaisevat, ketkä tulevat valituiksi. Kun ehdokkaiden kesken on ”vivahde-eroja”, äänestäjä voi omalla valinnallaan vaikuttaa Keskustan ja Suomen linjaan.

Kun puhutaan äänestäjien kuluttajansuojasta, on syytä suunnata katseet Kokoomukseen.

Puolueen kärkiehdokkaana esiintyy Alexander Stubb, joka tunnetaan hyvin liberaaleista mielipiteistään. Hän ei aio hoitaa parlamentaarikon tehtävää ollenkaan, vaan pyrkii välittömästi komission jäseneksi.

Listalla on muiden muassa myös Kai Pöntinen. Pöntinen kunnostautui edellisissä eurovaaleissa julkaisemalla rasistisen ja maahanmuuttajavastaisen vaalimainoksen otsikolla ”Sosiaalipummi-maahanmuuttajille stoppi”. Puolue joutui kieltämään tällaisen kampanjoinnin. Se puri kuitenkin niin hyvin, että Pöntinen sai 17 000 ääntä.

Jos Alex saa äänivyöryn, viimeisen läpimenijän kynnys laskee Pöntisen ulottuville. Se alenee edelleen, kun Stubb siirtyy heti vaalien jälkeen komission jäseneksi.

Äänestäjän onkin kysyttävä: ”Saanko Kai Pöntisen, kun äänestän Alexander Stubbia?”.

 

Paavo Väyrynen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän perttikannisto kuva
Pertti Kannisto

Vaalisysteemi Suomessa on poliitikkojen omaksi turvakseen luoma.
Se on alueellisesti pahoin vääristynyt ja epäluotettava.

Voisitko Sinä Paavo kirjoittaa lyhyen katsauksen miten nykyiseen systeemiin, jossa yhä harvempi viitsii äänestää, on tultu.

Pitkä kokemuksesi politiikasta voisi antaa perspektiiviä nuoremmille.

Terv. Ikätoverisi Pertti

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Suomessa ei puoluelistoja, kuten Ruotsissa, jossa äänestysaktiivisuus on merkittävästi suurempaa, kun äänestetään pelkästään puoluetta. Puoluelistoihin ehkä pitäisi jossainmuodossa siirtyä, jolloin puolueen sisäisessä äänestyksessä ratkaistaisiin valintajärjestys. Tästä vasta keskusteltiin eduskunnassa, mutta suurta suosiota se ei vielä saanut.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Paavo eikös se nyt kuitenkin ole niin että komissaarin nimeää tällä vaalikaudella Suomen pääministeri.

Näin Stubb voi hyvinkin jäädä eu-parlamenttiin. Sen sijaan Katainen voi nimetä itse itsensä seuraavaksi Suomen komissaariksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Sehän on jo kirkossakin kuulutettu, että Jyrki Katainen pääsee EU:ssa uudeksi Suomen komissaarioksi Haagiin. Aleksanteri Stubbi-parka voi siitä kyllä pahoittaa mielensä. Globaalinen ja EU-markkintalouskilpailu onkin sellaista, että joka EU-eliittileikkiin ryhtyy, se myös parkumatta komissio-leikin kestäkööt!

Kaikista ei ole Suomen mieleisiksi komissaariksi kuten Olli Rehn on osoittanut konkreettisestikin. EU:n palkollisethan laulavat vain EU/EMU/EKP:n hyväksymiä ja valtuuttamia €-lauluja - eikä entisen "renkipoika-tukipakettien-maksaja" - kotimaan euroviisuja ja "ylivelkaantumis-ja suvereniteetin-menetys" - itkuvirsiä. EU:n tirehtöörit ja tirektiivit määräävät jäsenmaiden marssilaulujärjestyksen ja askelluksen. Eli aloitetaanko tahtimarssi vasemmalla vaiko oikealla jalalla. Riippuu kuulemma siitä kumpi osaa laulaa.

Voiteluvirheistä on tässä yhteydessä ja EU-skabassa turha puhua.

EU-politiikan tekohan on tunnetusti fair-playtä eikä oman edun tavoittelua eikä uusliberalistista kasinopeliä virtuaalirahan kupla-ja kvartaalitaloudessa jäsenmaiden piikkiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kummmasta olisi suurempi etu/hyöty Suomelle, että kokoomuksen Alexander Stubb pääsisi EU:hun mepiksi, vaiko että hän tippuisikin kaikkien yllätykseksi EU:hun menevien meppien joukosta ja "Ylläri-Jytky" - Kai Pöntinen tulisikin sensaatiomaisella äänivyöryllä valituksi kokoomuksen
EU-mepiksi? Olisiko se "fantastista" Suomen kannalta? "Hyötyisikö" Suomi siitä EU/EMU:a enemmän vai ei?

EI IHME, että Uusi Suomikin mainostaa Paavo Väyrystä siksi EU:hun!!

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/67894-paavo-vayrys...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Blogikirjoitus tekee äänestäjän elämän hiukan helpommaksi siinä mielessä, että nyt tietää olla äänestämättä paitsi Keskustaa, myös Kokoomusta. Molemmissa puolueissa kun tuntuu olevan ideologista sektoria ainakin 180 asteen edestä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Taitaa olla paremminkin täydet 360 astetta.

Käyttäjän koomikko kuva
Mikko Kaasalainen

Eikös joku Paavo Väyrynen ilmoittanut hakeutuvansa Suomen ulkoministeriksi, kun kepu voittaa vaalit!
Että se siitä EU-parlamentissa pysymisestä.
Näyttää taas alkavan kepulainen loanheittokampanja.

Antti Jokinen

Tohtori Väyrynen on kyllä ihan oikeassa tässä asiassa. Lukemattomia kertoja olen kuullut ja lukenut, että jos äänestää Väyrystä niin ääni voi mennäkin Rehnille. Ihan sama asiahan se on joka puolueessa niinkuin tohtori nyt todistaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Saanko lisää tuulivoimaloita Pekkarisen tukemana jos äänestän Paavo Väyrystä, vai hukataanko valtion rahat jonkun muun yhtä älyttömän teollisuuden tukeen. Jotain järkeä olisi saatava tukipolitiikkaankin, jos sähkön tuottajista itsessään kannattamatonta tuulivoimala teollisuutta tuetaan yhteiskunnan varoilla eikä edes ole seurantaa voimalakohtaisesti kuinka se tuulisähkö tuotetaan, - ainoastaaan maksetaan vaan mitä tuulivoima tuottajat ilmoittaa. Tämä on hölmöä, jos tuetaan niin tuki pitää olla tasapuolista kaikille samaa tuotetta kauppaaville, oli se sitten sähköä tai maitoa ym. perustarpeita.
Tuulivoima saastuttaa ympäristön pilalle laajoilta alueilta, hiilivoimaloiden säätö- ja tukisähkön varassa toimivana se saastuttaa ilmastoakin pienhiukkasilla.
Nyt vahvistetaan sähkölinjoja miljardeilla euroilla tuulivoiman oikullisuuden takia, sähkölaskuun tulee korotuksia lisää tästäkin. Tuulivoimalat aiheuttaa korvaamattoman hävityksen Suomen luontoon.
Minkä takia hallitus sen tuulivoimatuen antoi?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Uskomatonta, että Kokoomus otti sosiaalipummi-Pöntisen vielä uudestaan listoilleen eurovaaleissa. Sehän tarkoittaa, että edellinen kerta ei ollut "vahinko" kuten liberaalimmat kokoomuslaiset vakuuttelivat. Kokoomus voi koska vain loikata perussuomalaisten kanssa samaan veneeseen kun toinen jalka on siellä jo valmiina. Keskustalla sentään on jotain periaatteita.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Julkisessa keskustelussa on puhuttu äänestäjien kuluttajansuojasta."

- Niin on, vaikka ei pitäisi. Kuluttaja on henkilö (miksei myös yritys), joka maksaa saamastaan tavarasta tai palvelusta. Kuluttajansuoja puolestaan on käsite, joka merkitsee huolehtimista kuluttajan oikeudesta hinnan ja ostoksen vastaavuuteen.

Koska äänestäminen on ilmaista lystiä - tai okei; jätetään tuo "lysti" pois - ei äänen vaikutusta sen tuella toteutettuun politiikkaan voida lukea kuluttajansuojan piiriin.

Suomalaisessa versiossa demokratiasta on totuttu siihen, että ensin arvotaan "oikea rivi" eli parlamenttipaikat, ja sitten "lisänumero" eli edustajien harjoittama politiikka.

Anne Lindell

Siis, jos äänestän Väyrystä, niin äänet ei mene Rehnille vaan Väyryselle, mutta jos äänestän Stubbia, niin äänet menee Pöntiselle ... höh ... minun plonti-aivoni kyllä teki nyt tenän.

Siis, minä käytän Väisälän laskuoppia, ja se on ainakin tähän asti toiminut ihan hyvin - ainakin ynnä- ja vähennyslaskun kohdalta, mutta mitä laskuoppia käyttää Väyrynen?

Antti Jokinen

Anne, luulen, että tohtori Väyrynen tarkoittaa, että joka puolueessa on erilailla ajattelevia ihmisiä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ei tule mieleen yhtään puoluetta, jossa olisi läheskään yhtä erilailla ajattelevia kuin Kokoomuksessa, jossa listalla on Stubbin lisäksi Sirpa Pietikäinen, Eija-Riitta Korhola ja jopa tämä sosiaalipummi-Pöntinen. Pöntisen valintaa perusteltiin vielä sillä, että kaikille pitää tarjota jotakin.

Kimmo Leino

Äänestäjillä EI ole kuluttajansuojaa; ei sitten minkään vertaa.

Edes OIKEILLA nimillä ei keskustella.

Stubin ristimänimi tietääkseni on Caj-Göran; joka ei ollut tarpeeksi mediaseksikäs nykyisen puolueen riveihin ?

Taitaakin "Stubille" menevien äänien VAIKUTUS kolahtaa RKP:n laariin ?

Kaikki tähänastiset äänestyspäätökset eduskunnassa ainakin ovat hyödyttäneet RKP:n aatetta.

Kuluttajansuoja "äänestäjillä" Suomessa lopetettiin KOKONAAN perustuslain MANIPULOINNILLA !

PL 118 § ..Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ...Syyteoikeutta ei kuietenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

Äänestit mitä tahansa "vanhaa" puoluetta äänesi kolahtaa "vakuutusyhtiön" laariin !

Julkinen todiste : Iltalehti 19.2. 2013 "Miljoonien rahavirrat puolueille"; Jorma Heikkinen : "Puolueille ei maksettu rahaa turhaan" ; lahjonnalla "vakuutusyhtiöt" ovat saaneet haluamaansa "lainsäädäntöä"; kuten laki 444/2012 jopa 3 miljardin euron kaappaamisesta !

Äänestäjät ovat taas saaneet PL 118 §:n eli PUDOTUKSEN 2 kastiin Suomen LAIN MUKAAN !

Koitin hakea kuluttajansuojaa äänestäjille 2005 ja tein Eoa päätöksen 876/2/05 tapauksen kaltaisen rikosilmoituksen. Tulos: asia on yhä esitutkinnassa ( 8.9. 2005 lukien ); ja eoa anonyymistä päätöksestä voi jokainen lukea: --poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presdentin ja ministerinvastuuasiassa...

Äänestäjän kuluttjansuoja on kokonaan lakkautettu "vakuutusyhtiöiden" lahjonnan seurauksena ja PERUSTUSLAIN VASTAINEN puoluekuri lopettaa lopunkin Suomen demokratiasta.

Heti kun eräs PerusSuomalainen edustaja yritti irrottautua puoluekurista loppui taival ja lehdistön päätoimittajat hylkäsivät kokonaan ?

Ennen vaaleja on vielä luvassa 20 miljoonan potti "lehdistötukea"; jotta "vaaleissa" ei äänestetä asiakysymyksistä vaan MEDIASEKSIKKYYDESTÄ !( mutta ei edes sen taustoista ) kuten OIKEISTA nimistä ehkokkaiden taustoja selvitettäessä ) ?

Käyttäjän PerttiRinne kuva
Pertti Rinne

Minun mielestäni tuollainen kirjoittelu on mauton rimanalitus jopa Paavo Väyryseltä.

Jouko Silvennoinen

Mutta kun et äänestä kepulaisia niin äänesi menee takuulla parempaan osoitteeseen.Äläkä osta ylihinnoiteltuja ehkä lapsityövoimalla tehtyjä mukeja.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Et taida sinäkään, Paavo, kovin montaa kommenttia lukea, saati vastata. Tämä on kirjoitus, joka kokemuksellasi olisi kyllä kannattanut jättää tekemättä. Sehän näkyy esimerkiksi tuosta Sarvamaan vastauskirjoituksesta.

Kaksilla rattailla ajamista tai Rehn - Väyrynen vastakkainasettelua ei saa nollatuksi yrittämällä kääntää asia muiden puolueiden vastaaviin asetelmiin. Ainoa mahdollisuus on unohtaa se kokonaan ja käyttää resurssit niihin ihmisiin, jotka haluavat käsitellä asioita kokonaisuuksina asiapohjalta. Luotettava siihen, että mahdolliset Keskustan äänestäjät osaavat käyttää omia aivojaan. Silloin on kerrottava siitä, mitkä ovat omat arvot ja miten niitä aikoo käyttää. Ei kertomalla sitä, mitä muut ovat ja mitä itse ei ole.

Keskustalla on 20 hyvää ehdokasta. Jokaisella omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Ääni jokaiselle heistä on ääni Keskustalle. Koko äänestäjäkunnasta ehkä 20 - 25 % on mahdollisia Keskustan äänestäjiä. Heidät on saatava vakuuttuneiksi, että kannattaa äänestää ja nimenomaan keskustalaista ehdokasta. On turha miettiä, miten muiden puolueiden kannattajat arvottavat omia ehdokkaitaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset