Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Äänikuninkuus mahdollinen, valinta hiuskarvan varassa

Aloitin kampanjani Euroopan parlamentin vaaleja varten 14. maaliskuuta Enontekiöltä. Viimeinen varsinainen vaalitilaisuus oli perjantai-iltana Jyväskylässä. Tänään lauantaina olen äänestäjien tavattavissa Järvenpäässä, Keravalla, Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä.

Kampanjani on ulottunut lähes kaikkiin kuntiin ja moniin entisiin kuntiin. Vaalitilaisuuksia on kertynyt lähes 300. Niissä olen saanut tavata tuhansia ihmisiä.

Kampanjani olen rahoittanut pääosin myymällä mukeja ja kirjoja. Kansan käsi on ollut taas karttuisa. Yrityksiltä en ole tukea pyytänyt. Osan kampanjakuluista maksan omasta pussistani.

Kotisivulleni olen kirjoittanut blogikirjoituksia, joissa olen kertonut kantani keskeisiin asiakysymyksiin. Linjaani on voinut tutustua myös videolta, jossa haastattelen itseäni.

Ne jotka ovat halunneet tutustua ajatuksiini perusteellisemmin, ovat voineet lukea uusimman kirjani ”Suomen linja”. Aikaisempia teoksiani on ollut mahdollista hankkia verkkokaupan kautta. Tärkeimmät niistä ovat olleet saatavilla myös e-kirjana. Pari päivää sitten ”Suomen linja” tuli tarjolle myös ruotsinkielisenä e-kirjana.

Kampanjaani on keventänyt leikinlasku kuninkuudella ja kuningasmukeilla. Kuningasmuki- ja tangovideoilla on ollut kymmeniä tuhansia katsojia, ja ne ovat päätyneet myös useisiin tv-ohjelmiin.

Vaaliorganisaatiota minulla ei ole ollut. Ei ole ollut missään aikaisemmissakaan vaaleissa. Kampanjaa on suunnitellut ja toteuttanut pieni tukiryhmä. Vaalityössä on ollut itse valitsemallaan tavalla mukana valtava määrä kannattajiani. Tästä lämmin kiitos jo tässä vaiheessa.

Ylen tekemän gallup-tutkimus kertoo vaalien asetelman. Sen valossa jokaisen on mahdollista harkita, kuinka voi parhaimmin toteuttaa omaa tahtoaan.

Minun osaltani tarjolla ovat äärimmäiset vaihtoehdot.

Valtaosa äänistä annetaan vasta vaalipäivänä. Niiden turvin voin nousta ainakin Keskustan äänikuninkaaksi. Toisaalta gallupin mukaan Keskustan kolmas paikka on täpärällä ja oma valintani saattaa siten olla hiuskarvan varassa.

Kaikki valta on jälleen äänestäjien käsissä.

 

Paavo Väyrynen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kannattaakin äänestää taktisesti RKP:tä, jos haluaa torjua Väyrysen valinnan. 13 paikasta kisaavat käytännössä RKP ja Keskusta. Mitä useampi suomenkielinen äänestää RKP:tä, sitä varmemmin Väyrynen ei pääse läpi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta tuo kehotus ei ole reilua toimintaa ja vielä ehdokkaan omassa blogissa!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Taktisesti äänestämälläkin useimmiten sahaa omaa oksaansa. Tuo Aholan kehotus sopii oikeastaan vain ryhmälle muut, jotka jäävät joka tapauksessa ilman edustajaa. Vihreille ja kristillisille se sopii, jos he ovat jo luopuneet toivosta saada 2 / vastaavasti 1 edustajaa.

Mitähän muuten vaalilaki sanoo, jos joku ryhmä virallisesti lähettäisi jäsenilleen ohjeet, miten äänestää? Se olisi ainoa tapa välttää vahingot taktisessa äänestyksessä ja edelleenkin olisi riskinä, että ryhmän ulkopuoliset eivät äänestä oletetusti.

Tuo on hauskaa spekulointia mutta jos yksilötasolla joku niin tekeekin, sen merkitys lopputulokseen on marginaalinen. Presidentinvaalissa se onnistuu, jos yksi ehdokas on selvästi ylitse muiden. Tosin en usko Niinistön kannattajien äänestäneen Haavistoa Väyrysen pudottamiseksi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola Vastaus kommenttiin #5

Vaalitaktinen äänestäminen tukee sitä suuruudenhullua ajatusta, että omalla äänestämisellä voisi vaikuttaa.

Antti Jokinen

Myös minun mielestä todella junttimaista käytöstä. Toivon paljon ääniä tohtori Väyryselle.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mie väyrystin eläköön ja olen ylpeä siittä!
(Mikko Ahola käyttäytyy nyt sopimattomasti.)

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Mikko Ahola,

hämmästelen hätääsi. Eikös sen oikea purkamispaikka olisi SFP:n sivut.

Eihän tuota tuskaa hyväkuntoinenkaan mies vaurioitta kestä.

Kriittinen voi, saa ja joskus pitääkin olla. Mutta ei siihenkään viha kuulu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Virtaa sinulla piisaa. Ja sehän on positiivista.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Toivotan parhainta onnea huomiseen, vaikka en sinua äänestänytkään, mutta ihailen sinnikkyyttäsi ja myös huumorintajuasi..Sen kunkkumukin olisin kyllä itselleni halunnut.

Reijo Tossavainen

Väyrysen eu-ryhmä Alde on kaikkein liittovaltiomyönteisin ja maaseutuvastaisin. Tämä kannattaa muistaa, kun harkitsee äänestämistä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Missä joukossa persut sielä aikoo seisoa, son minusta tosi outoa.
Eikä tuo ryhmä asia ei ole ihan noin. "Tuossa ALDE jutussa on ihan hyvä muistaa, että ne eivät vastaa samaa, kuin kotimaiset puolueet eduskunnassa, eli esimerkiksi ryhmäkuria niissä ei ole ja muutenkin ne ovat huomattavasti "löysempiä" ryhmiä, kuin puolueet." sannoo Tuomas Lantto minun fb-seinällä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Helppohan se on toisen ryhmää moittia kun oma ei ole edes tiedossa. Paavolle toivon menestystä vaikka itse en häntä äänestänytkään.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

On aivan selvää, että keskusta ei muuta Alden suuntaa, eikä edes yritä sitä. Olli Rehnin ylistys Alden touhuista on silmiin pistävä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #13

Seppo olet oikeassa tuossa Olli Rehnin kohassa, mutta sepä taitaa kompastella jo monessa mielessä. Harmi niin harmi vainko Sipilä hyppäs sen kelkhaan. Väyrynen ei sitä komppaa, näin olen ymmärtäny.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Reijo Tossavainen ei näköjään tunne historiaa alueelta EU ja Paavo Väyrynen.

En ole erityisen kepulainen enkä väyrysläinen, mutta nyt tässä asiassa ollaan juurilla.
Kun Suomessa äänestettiin Euroopan Unioniin liittymisestä, sai Paavo Väyrysen argumentointi minut vakuuttuneeksi siitä että liittymisen hyödyt eivät kata haittoja - ja äänestin EI.
No, sanansa sanoi Esko-Juhanikin. Toinen dinosaurus Kemijoen varrelta.

Meppinä Väyrynen on toiminut Brysselissä nimenomaan EU:n liittovaltiokehitystä vastaan, mikä nyt Tossavaiselle koulutusmielessä kerrottakoon.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No entäs se ryhmä, jossa Väyrynen istuu? Miten ryhmän enemmistö on toiminut? Ja mitä nyt vaalien jälkeen lupaa tehdä se belgialainen kärkiehdokas? Hän uhoaa rakentavansa Euroopan liittovaltion. Mikä painoarvo tuossa ryhmässä olisi Paavo Väyrysellä, vaikka tulisi sinne valittua?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #19

Tämän ukon kohdalla ei ole kyse siitä missä mies istuu vaan siitä mitä hän tekee ja on tehnyt. Väyrynen on hankala poliitikko omiensa joukossa.

- Väyrynen on vastustanut liittovaltiokehitystä
- Väyrynen on vastustanut Suomen liittymistä euroon

Nämä ovat asioita mistä persut soittavat suutaan, mutta eivät ole saaneet aikaan mitään näkyvää.

Väyrysellä on painoarvoa aivan eri tavalla kuin muutamalla tuntemattomalla persulla. Ja kokemusta.

Missäs ryhmässä perussuomalaiset istuvat siellä Brysselissä? Onko tietoa?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #20

Mitä erilaista ja mainitsemisen arvoista näkyvää Väyrynen on sitten saanut aikaan tuolla saralla? Ja onko muuten Väyrynen tukenut Kreikan tukipakettia, siis äänestänyt puolesta? kysyn kun en tiedä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #22

En ole ollut jalasta pitelemässä, joten en minäkään tiedä.
Mutta sen tiedän että nyt puhutaan kokeneesta poliitikosta. Useamman reissun ministeristä, jos Haukiputtaalla ei tiedetä.

Mitä mainitsemisen arvoista ja näkyvää perussuomalaiset ovat saaneet aikaan? En nyt tarkoita iltapulujen lööppejä.
No... niitä lööppejäkin Väyrysestä lienee vuosikymmenten varrelta enemmän kuin perussuomalaisista yhteensä. Mutta nyt on kyse näytöistä kansainvälisessä politiikassa.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #20

Äänestämällä persua voit saada kreikkalaisten kommunistien tai italialaisten fasistien kansoittaman parlamenttiryhmän. Persujen aatemaailma tosin sopisikin hyvin jälkimmäiseen.

Matti Hirvonen

Persuilla ei ole paljoa varaa retostella ryhmästä, etenkin kun vaikuttavat olevan menossa brittikonservatiivien kanssa samaan ryhmään.

Tosin onhan maailmassa ennenkin ollut työväenpuolueita, joiden keskeinen saavutus oli työväenliikkeen murskaaminen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No se on varmaa, että persujen tuleva ryhmä tulee olemaan eu-kriittinen, tukipaketteja vastustava, yhteisvelkoja vastustava ja kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeutta puolustava aivan toisin, kuin kepun ja Väyrysen ryhmä. Tämän tulemme näkemään jos Luoja suo!

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Alde on muuttunut parempaan suuntaan ja kannattaa perheviljelmiä.

Jouko Silvennoinen

Ja kansan etu paranee mitä enemmän mukeja menee kaupan, umpikiero kepu.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Perustelut ja kysymykset sulla jäi pois. Simolaiset persut ei voi tietää kaikkien asioitten taustoja.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ei kaikkien, mutta on heillä kuitenkin silmät auki!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset