Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Helsingin Sanomat yrittää lyödä kiilaa Keskustan sisälle

Helsingin Sanomat otsikoi räväkästi tänään julkaisemansa Keskusta puheenjohtaja Juha Sipilän haastattelun: "Sipilä ottaa etäisyyttä Väyrysen linjaan". Haastattelun sisältö ei tue tuota tulkintaa. Haastattelun perusteella ainoa eroavuus linjoissamme olisi suhtautuminen ns. Nato-optioon. Tämän täytyy perustua puhelinhaastattelussa syntyneeseen väärinkäsitykseen. 

Olen ollut koko ajan sitä mieltä, että uudessa Euroopassa Suomen on pidettävä yllä mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä. Toin tämän selvin sanoin esille myös Sipilälle 9.11. lähettämässäni kirjeessä, jossa esitin, että seuraavan hallituksen ohjelman tulisi olla samankaltainen kuin Jäätteenmäen/Vanhasen I hallituksen ohjelman, mutta siihen tulee lisätä se, että ylläpidämme mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä.

Myöhemmin käymässämme puhelinkeskustelussa totesimme olevamme asiasta yhtä mieltä. Porissa Sipilä piti puheen, jota saatoin julkisestikin kiitellä.

Paavo Väyrynen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Tärkeä selvitys v:n 2015 pääministeripuolueen tulevalta ministeriltä, ja jos näin on asian laita, niin entistä paremmalla syyllä: tulevalta ulkoministeriltä. Suomen hallitus tarvitsee vanhan isännän vankkaa kokemusta, diplomatiataitoa ja pätevyyttä silloin jos koskaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset