Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Tappio ulkopolitiikalle, voitto näyttämötaiteelle

Suomi sai tänään uuden hallituksen. Onnittelut pääministeri Juha Sipilälle ja koko joukkueelle!

Hallitusohjelmassa on sekä hyvää että huonoa. Monelta osin se olisi voitu kirjoittaa toisin. Ennen muuta julkisen talouden sopeutukset olisi voitu hoitaa myös muulla tavoin.

Kun hallitusohjelma on ”strateginen” ja yleisluontoinen, salkkujen jaolla ja ministerivalinnoilla on tavanomaista suurempi merkitys. On vahinko, ettei Keskustalla ole lainkaan edustusta ulko- ja opetusministeriöissä. Henkilövalintojen merkitys korostuu sen vuoksi, että ministeriryhmä tulkitsee ohjelmaa ja ratkaisee käytännön politiikan suunnan.

Keskustan osalta on syytä jälkikäteen pohtia neuvotteluprosessia.

Puolueen sääntöjen mukaan puoluehallituksella tulisi olla eduskuntaryhmän rinnalla tasavertainen asema hallitusta muodostettaessa. Neuvotteluissa ratkaiseva vaihe oli se, jossa hallituspohja valittiin. Tästä puoluehallitus ja sen työvaliokunta olivat kokonaan sivussa.

Puoluehallitus kokoontui vasta sitten kun neuvottelutulos oli pöydällä. Nyt tasavertaisuus toteutui vain siltä osin, että puoluehallitus oli mukana kokouksessa, jossa ministerit valittiin. Tämäkin oli pelkkä muodollisuus, sillä valinnat oli valmisteltu ennakkoon eduskuntaryhmän keskuudessa.

Saatujen kokemusten perusteella on syytä pohtia, pitäisikö puolueen sääntöjä muuttaa siten, että jäsenistöä edustavien puolue-elinten vaikutusvalta hallitusta muodostettaessa turvattaisiin nykyistä paremmin.

Asetuin ehdolle eduskuntavaaleissa päästäkseni valtioneuvoston jäseneksi ja nimenomaan ulkoministeriksi. Ajattelin, että minulla olisi ollut asiantuntemukseni ja kokemukseni perusteella siinä tehtävässä paljon annettavaa. En uskonut, että ikä olisi ollut esteenä valinnalleni, sillä ulkoministerin virkaa hoitavat eri maiden hallituksissa yleensä 60-70 –vuotiaat kokeneet poliitikot.

Ajattelin myös, että Suomen keskustalaisimmasta maakunnasta Lapista haluttaisiin edustaja Keskustan ministeriryhmään. Uskoin, että silläkin olisi ollut  merkitystä, että valintani kautta Itä-Suomi olisi saanut edustajan Euroopan parlamenttiin.

Luotin mahdollisuuksiini senkin vuoksi, että Juha Sipilä korosti loppuun saakka julkisissa lausunnoissaan pätevyyden ja kokemuksen merkitystä ministereitä valittaessa. Valintakokouksessa kriteerit olivat kuitenkin aivan toiset. Kokemuksen asemesta korostui ikä: ministereiden tuli olla pääministeriä nuorempia.

Kokouksessa kävi ilmi, että Juha ei olisi ehdottanut minua ministeriksi siinäkään tapauksessa, että olisimme saaneet ulkoministerin paikan. Se olisi ollut kovan luokan poliittinen linjavalinta. Lappia olisi ilmeisesti hyvitetty sillä, että Markus Lohesta olisi tullut oikeusministeri.

Timo Soinin valinta ulkoministeriksi oli tarjolla olleista vaihtoehdoista toiseksi paras. Uskon, että hän on reaalipoliitikko, joka huolehtii ensi sijassa Suomen kansallisista eduista. Kriittinen perusasenne Euroopan yhdentymistä kohtaan on eduksi sekä Eurooppa- että ulkopolitiikassa.

Vaatimattomaan tyyliini totean, että tehty ratkaisu oli tappio Suomen ulkopolitiikalle. Samalla se oli kuitenkin voitto maamme näyttämötaiteelle. Nyt minulla on aikaa viimeistellä uuden historiallisen näytelmäni käsikirjoitus ja huolehtia siitä, että se esitetään heinäkuun lopulla Pohjanrannan kesäteatterissa.

Paavo Väyrynen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En ole katkera, mutta kuitenkin!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä Väyrynen tietää harrastelijanäyttelijäkin näyttömötaiteesta.
Miksi kuitenkaan sääntöjä ei muutettu, kun Väyrynen oli puheenjohtajana.

Anne Lindell

Niin Pekka, rasittavaa. ... Miten mies, joka omien sanojensa mukaan ei ole koskaan pyrkinyt mihinkään, vaan häntä on aina pyydetty, voi olla nyt pettynyt, kun ei tullutkaan ministerin salkkua? Selitäpä, Paavo, minulle tämä! ... Anna mun kaikki kestää! ... Joskus on todellakin paljon parempi, kun on hiljaa. Sinä,et Paavo edes osaa olla hiljaa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Että kehtaatte jatkaa vielä.

Sipilälle täysi tunnustus hallitusneuvottelujen vetämisestä !

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

”.. oli kuitenkin voitto maamme näyttämötaiteelle..”

Sinnikkäällä harjoittelulla uusi ulkoministeri saattaisi oppia muutaman tanhuaskeleenkin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Soini tanhuamassa olisi todella mahtavaa!

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Minkä taiteilijan maailma Paavossa menettääkään!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eihän häntä ainakaan vielä ole menetetty.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Helppo ratkaisu Sipilältä kun keskustan Katri Kulmuni sai samasta Lapin vaalipiiristä liki 3000 ääntä enemmän.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Aivan, lähes kaksi kertaa enemmän. Luulisi miestä hävettävän moinen kakkostila.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

"Kokouksessa kävi ilmi, että Juha ei olisi ehdottanut minua ministeriksi siinäkään tapauksessa, että olisimme saaneet ulkoministerin paikan. Se olisi ollut kovan luokan poliittinen linjavalinta. Lappia olisi ilmeisesti hyvitetty sillä, että Markus Lohesta olisi tullut oikeusministeri."

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoo tässä uutisen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Lappia olisi ilmeisesti hyvitetty...." minä tyhmyyksissäni olen kuvitellut, että ulkoministeri edustaa Suomea ja oikeusministerin vastuulle kuuluu koko Suomen alueella oikeuden toteutuminen.

Mitähän se "siltarumpupolitikointi" tarkoittaakaan?

Toisaalta Paavon toive Lapin hyvittämisesta voisi toteutua niinkin, että Timo Soini muuttaisi kirjansa Rovaniemelle, ja laittaisi Iivisniemeen jalasmökin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Vitutukseen" ei näy heti kuolevankaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tohtori Väyrysen kannattaisi tässä tilanteessa keskittyä EU-parlamentiin ja kesäteatteritaiteeseen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Paavo käyppäs katsomassa http://e-liike.net - jokaisessa meissä on jotain hyvää ja itse arvostan joitain juttuja sinussa. Etenkään en halua joukon jatkona ketään tuomita. Osin saat kohtuutontakin kritiikkiä. Se että vedät omasta narusta joskus niin näkyvästi on hyvä verrattuna siihen että salassa... respect tässä mielessä;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ai niin - otsikkosi - luulin että oltiin samoilla linjoilla tuossa "voitto näyttämötaiteelle";-) http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1959...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onhan näitä Väyrysen tekstejä viihdyttävä lukea ja täytyy hattua nostaa otsikosta, hyvin piikitelty. Sitä vaan en tajua, että puolueen likapyykit ripustetaan tieten tahtoen koko kansan nähtäväksi.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Itse havahduin samaan. Juha Sipilä aloitti upeasti ja menestyksekkäästi Suomen poliittisen kultuurin uudistamisen.

Hallitusohjelman tekoprosessi onnistuikin hienosti. Sitten ministerivalinnoissa tulikin tämä mahalasku ja todella paha päin seiniä ajo. Ministereitä ei nimettykään pätevyyden ja substanssiosaamisen perusteella jopa eduskunnan ulkopuolelta, kuten joskus on tehty.

Sipilä olisi voinut muuttaa koko suomalaisen nimityskulttuurin niin, että myös julkisiin virkoihin ja tehtäviin nimettäisiin henkilöt ei sopivuuden tai kaveruuden vaan pätevyyden mukaan.

Paljonkohan Suomessa tehdään virheitä ja rahaa palaa taivaan tuuliin epäpätevien henkilönimitysten takia?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kimmo juuri näin. Koko SSS-kolmikon ei tarvitse hävetä kykyjään valtapelaajina vanhaan Kaartiin verrattuna. Tyyli on moderni, mutta sama paska eri paketissa. En ole millään tasolla kovin innostunut...

Paavon tai jonkun sisäpiirin konkarin kun saisi vielä vanhoilla päivillä tajuamaan homman ja avaamaan sitä rehellisesti kaikille. Se olisi huikeaa ja takinkääntojen takinkääntö!

Se olisi sankaruutta!

Irja Röntynen

Vaikka olenkin näin vanha, olin iloinen, että hallituksen linjasta ja ministereistä päästiin nopeasti eteenpäin.
Suomi kuntoon ja nousuun!
Vatulointiin ei ole enää aikaa eikä varaa!

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kukas puhuukaan näyttämötaiteesta, ellei Kiinan historiallisella hevospatsaalla ratsastaja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ironinen kommenttisi luo sellaisen kuvan, että otsikon luettuasi ajattelit samalla tavalla kuin minäkin ennen itse blogitekstin lukemista, eli että tuolla näyttämötaiteella tarkoitetaan Soinin kykyä sellaiseen.

Kysehän oli loppujen lopuksi todellakin kirjoittajan itsensä näyttämötaidekyvyistä, joita hän nyt pystyy helpommin tuomaan julki kesäteatteriesityksen kautta.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kyllähän Soinin verbaalisia lahjoja ja tilannetajua yleisönsä "vangitsemisessa" jytkytyksineen ynnä muineen voi hyvinkin pitää omanlaisenaan näyttämötaiteena.

Eikä ole dramatiikan tajua johtavilta poliitikoiltamme puuttunut ennenkään ulkopoliittisistakaan asiayhteyksistä: muistellaanpa, kuinka UKK sovitteli myhäillen tuuheita karvalakkeja yhdessä Nikita Hrustsevin kanssa, tai kiipesi palmuun Tunisiassa 1965.

Kaikki kunnia myös Paavo Väyrysen luovuuden kanavoinnille kesäteatteriin!

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kekkoseltakaan ei olisi onnistunut Paavon tekemä temppu ulkomailla. Muuten olisi voinut liittyä ratsastukseen, mutta Urho olisi ollut ratsastettava ja ratsastaja joku.....

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Ehkä aika on ajanut ohi YYA-Suomesta, vaikka sitä vielä Väyrynen ja Lehtomäki kaipailevat.

Tapani Lahnakoski

Jos kepu olisi vielä saanut salkut opetus- ja ulkoministeriöistäkin, niin mitä muille olisi jäänyt?

Onkohan se ihan niin, että pääministerillä ei ole mitään sananvaltaa ulkopolitiikassa?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Pääministeri Juha Sipilältä todella tyylipuhdas suoritus kun ulko- ja Eurooppaministeriksi tuli Timo Soini.

Mielestäni pääministeri Sipilä pelasi europarlamentaarikko Paavo Väyrysen ulos hallituksestaan ja kotimaan politiikasta, Paavo Väyrynen ymmärsi myös tämän.

Pasi Pekkinen

Niin, ehkä kaikkia kokemuksia ja näyttöjä ei ajansaatossa automaattisesti arvioida kredit-puolelle?

Toivon menestystä kulttuurihankkeittesi parissa!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pohjanmaan kesäteatterissa voi olla vaarallista esittää mitään poliittista näytelmää, sen verran kovaa alueen ihmiset on kironeet tuulivoimaloiden tuomaa hävitystä maisemissa.
Syöttötariffi oli ihan päin helvettiä ohjaava, verotuloilla lahjusrahastoa kasvattava tukimuoto. Vieläkin tämä tuki jätettiin koskemattomaksi vaikka uusia voimaloita ei enää hyväksytä syöttötariffiin mukaan.
Julkista rahaa kuluu n.300 miljoonaa vuosittain, jos ei asiaan puututa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Olin viikon Hailuodossa, lautan lähestyessä Oulunsaloa kiinnitin taas huomioni viiteen tuulivoimalaan. Kaksi jauhoi, kolme oli rikki kuten vuosi sitten, parasta ennen päivä oli mennyt.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

voiko ihminen enemmän parodioida itseään))) hyvä Paavo!

Matias Härkönen

Olisitpa ollut jääkiekkoilija. Siellä puuttuu aina välillä tuota itseluottamusta, joka sinulla on. Tosin sielläkin valmentaja tekee pelivalinnat ja pelkkä itseluottamus ei pelipaikkaa tuo.

Käyttäjän KariJskelinen kuva
Kari Jääskeläinen

Enpä olisi ikinä arvannut, että juuri Paavo alkaa ensimmäisenä venkoilemaan. Kumma ettei valittu ministeriksi vaikka pystyi olemaan lojaali melkein 24 tuntia.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

Paavo, perkele, sinä se et vaatimattomuudellasi jätä kylmäksi koskaan :D

Reino Jalas

“Vaatimattomaan tyyliini totean, että tehty
ratkaisu oli tappio Suomen ulkopolitiikalle.”

Ainakin tunnistettava tyylilaji on edelleen tallella ja terässä.

“Kokemuksen asemesta korostui ikä: ministereiden
tuli olla pääministeriä nuorempia. “

Se ikäkään ei ole kuitenkaan ihan mitätön juttu. Yksi blogistin vaalikampanjan kärkitavoitteitahan oli saada Lapin äänikuninkuus. Ja suhteellinen väkimäärä huomioiden koko maan äänikuninkuuden.

Mutta eikäs mitä, nuorisosiipi haastoi vaarin ihan heti. Keskustan omista Lapin joukoista nuori liinaharjainen Katri Kulmuni porhalsi 2813 äänellä ohitse. Myös persuista Hanna Mäntylä sivuutti hengästymättä vanhemman valtiomiehen, 1.183 äänen äänierolla.
Sillä Mäntylä mennä sipsutti saman tien Valtioneuvostoon saakka.

---
“Timo Soinin valinta ulkoministeriksi oli tarjolla
olleista vaihtoehdoista toiseksi paras.”

Kenties juuri noin. Presidentinvaaleissa 2012 EU-Liittovaltiokehitykselle kriittiset äänestäjät saattoivat valita joko Paavo Väyrysen tai Timo Soinin välillä.
Silloin Soini sai 9.40 % äänistä ja Väyrynen mukikampanjoineen melkein tuplamäärän, 17.53 % verran. Väyrynen TV-insertteineen oli lähimpänä mennä Pekka Haaviston ohi toiselle kierrokselle.

Kello on kolmessa vuodessa kuitenkin tikuttanut jo eteenpäin. Nyt uudet joukkueet ovat tuollaiset kuin eilen julkistettiin.

On kukin valituista sitten paras, tai toiseksi tai kolmanneksi paras, niin noilla juna on nyt lähtenyt liikkeelle.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Keskustalaisena rivijäsenenä en voi ymmärtää puolueemme kunniapuheenjohtajan katkeraa ulostuloa. Eikö Väyrynen voisi keskittää kaiken toimintatarmonsa EU-parlamentin jäsenenä toimimiseen ja antaa täysi tuki pääministeri Juha Sipilälle ja hänen hallitukselleen. Kuvittelin Väyrysen ymmärtävän sen totuuden, että korvaamattomia ihmisiä ei ole. Kun työelämästä tahi muista tehtävistä siirtyy luontevasti ansaitulle eläkepäiville niin ei kestä kauaakaan kun huomaa asioiden hoituvan vaikka olisi luullut olleensa täysin korvaamaton.
Ulostulollaan Väyrynen ilmeisesti halusi varmistaa huomispäivän lööpit ja sen, kuinka hirveän menetyksen kansamme tulee kokemaan väärin valitun ulkoministerin takia.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Tähän Jukan tarkkaan harkittuun ja monelta suunnalta punnittuun kommenttiin ei itselläni lisäämistä. Paavosta sanoisin sen, että Paavo ei petä koskaan, vaan on takuuvarma ilon tuottaja meille kansalaisille.
Presidentiksi kun vielä ehtisi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sen voisi lisätä, että ei taida kommentti kauan vanheta...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jäsenten väliset ja pieni perheriitahan vain piristää yhteiselämää.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #41

Ei vaikuttanut Jukan kommentti jäsentenvälisiltä, pikemminkin täydelliseltä ei oman nimen takaa heitetyltä idioottimaisuudelta.

Sinänsä ihan hyvä purkaa tuntojaan. Toivottavasti eivät jää sillä tavalla kaivelemaan pidemmäksi aikaa.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

"Timo Soinin valinta ulkoministeriksi oli tarjolla olleista vaihtoehdoista toiseksi paras."

Tuosta ei käy ilmi, keitä blogisti katsoi olevan tarjolla. Jos hän katsoi itsensä olleen tarjolla ollut vaihtoehto, niin tuo oli ehkä piikki Olli Rehnille, jonka nimi oli myös esillä. Ilmeisesti blogisti ei ainakaan tarkoittanut parhaalla vaihtoehdolla Alexander Stubbia.

Käyttäjän koomikko kuva
Mikko Kaasalainen

On se hyvä, että väyrystelyä ei tarvitse enää pelätä eikä Pikkaraisen siltapolitiikkaa eikä Juhantalon koplauksia.
Nyt on Suomi oikeassa kurssissa.
Vielä kun päästäisiin irti tuulimyllypolitiikasta.

Petteri Hiienkoski

"Uskon, että hän on reaalipoliitikko, joka huolehtii ensi sijassa Suomen kansallisista eduista. Kriittinen perusasenne Euroopan yhdentymistä kohtaan on eduksi sekä Eurooppa- että ulkopolitiikassa."

Hyvä kommentti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Paavo, tottakai olet paras. Joka paikassa. Me suomalaiset vaan emme sinua kestä.
Anteeksi.

Taisto Merilä

Suomen ulkoministeriys kuulostaa Paavon tapauksessa vähintäänkin valjulta. Maailman, tai Maailmankaikkeuden Ministerissä alkaisi jo olla sopivaa tunnetta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Taisto, Patella on mahdollisuudet vielä Guinnesin ennätysten kirjaan. "Sama mies maailman nuorin ja vanhin ulkoministeri". Onhan tässä vielä runsaat parikymmentä vuotta aikaa ellei näytelmätaide vie miestä kokonaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Yli 20 v.ovat kokoomus,keskusta,sdp ajaneet eun vyönkiristys ja suomen alasajo politiikkaa,tulos on eu kuntoinen rupumaa.Siinä eu kommuunin tavoite,joka alkaa olla tapissaan.Sanktiot venäjä kauppasuhteissa,eun ja usan takia,ovat samaa sarjaa.

Näillä kiristyksillä ei tule mitään muuta,kuin hammasten kiristelyä,ja kansa kaduille,ajanmittaan(kuten muuallakin euroopassa,eu yhteisössä),siksi rahaa lisää poliisille ja armeijalle.Tottavieköön sossunluukulle tulee tungosta,entisestään.Entäs sitten kun kaikki köyhien lapset on suomessa huostattu(maksatte .1,4 miljardia vuodessa,tästä ulkolaisten konsernien tukemisesta(asiantuntijoiden malli ei kelvannut kerholaisille)RAY tukee rouvakerhoja tässä lasten ulkoistamispolitiikassa ruhtinaallisesti,muistamme sen ,että keskustan kansanedustaja paloniemi(keskusta),on perhehoitoliiton etujen ajaja,ja huostakertoimen esiäitejä:eli,valtio maksaa ainoastaan huostaanotoista kunnille.2008 lakimuutos,uudistuksen nimellä kulkeva,kuntaliitosten ohella,saikin aikaan huostapommin räjähdyksen.

Kaikki ne sadat "perheiden ja lasten "jotka eivät voi asua kotonaan kampanjoin jne.Jopa ääripää SOS-lapsikylät,päälliköineen,on otettu sivistysvaltion valikoimiin.Kokonaisia perheitä huostaanotetaan ja firmat teettävät 5000-7000 euron "vanhemmuustutkimuksia"jne.oman firmansa duunareille,tietenkin.

On se kiva kirjoitella kun euhun maksamme nettomaksuja,joita oli keskustan vanhanen ryydittämässä.Omat eläkkeet,varmat duunipaikat,verkostot pelaa,näemmä.Nostivat eun 750 tyypin loisimismaksuja,ja tilintarkastusta ei ole vieläkään sallittu.Kommuunin pääjehut nostavatkin kk.liksaa,jota ei moni saa edes vuodessa.Mikä ihmettelyn aihe siis on?

Eun sovittu tavoite oli alkujaan ajaa kaikki sivistysvaltiotkin rupumaiden tasolle,ja suomi etunenässä,pohjoismaista,aloitti sen mm.luopumalla omasta valuutastaan,olemalla eun mallioppilas,nuolemalla eun jokaisen käskyttäjän takalistoa jne.Suomen itsenäisyys lopahti poliitikkojen oman edun varmisteluun,ja salavihkaisten sopimusten kautta itsenäisyyden menetykseen.

EU kannattajat ovat saaneet,mitä halusivat.

On sääli että entinen kansallinen kokoomus on alennustilassaan ja keskustan ,sekä sdp:n,kokoomuksen politiikka,ovat yhteneväiset.EU tasa-arvon ja arvoyhteisön perustuslakien mukaisesti.EU arvoyhteisö kun on pyramidihuijauksen tasoinen rahansiirto huijaus.Eliitille lisää, mistä te maksatte,ja kenelle?

Matti Vilander

Paavo Väyrynen on liberaali demokraatti. Älkää nollatkin häntä!

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Paavo Väyrynen olisi yksinkertaisesti ollut se paras valinta ulkoministeriksi mutta kuten hän kirjoitti, niin ei olisi ollut listalla vaikka Keskusta olisi ollut senkin ministeripaikan saamassa.
Miksi olet kaikki nämä vuodet pönkittänyt Keskustaa Väyrynen kun eivät mitään ole koskaan antaneet sinulle takaisin ja omin voimin olet saanut uurastaa? Kaikki saalistamasi äänet ovat kyllä olleet oikein tervetulleita puolueelle ja sen olet ehkä nyt vihdoin jopa itse nähnyt.
Olisit jo kauan sitten voinut perustaa oman puolueen tai mennä vaikka Itsenäisyyspuolueen vahvaksi nimeksi.

Pilkkakirvestä kun nyt taas heittelevät kaikki, niin omat kuin vieraat, niin yritähän muistaa että on meitä vielä muitakin jotka jopa luottavat kykyihisi!
Jätä Keskusta nyt vihdoin viimein ja katso missä ne ystävät ovat.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minä taas olen sitä mieltä, että olisi ollut Sipilältä joka tapauksessa oikea valinta olla nimittämättä Paavoa. Ansioistaan huolimatta. Mutta tuosta pilkkakirveilystä olen samaa mieltä.

Paavo vain tuntuu unohtavan, että voit saavuttaa mitä tahansa, ellet halua siitä kunniaa itsellesi. Ikävä kyllä liian iso ego on Paavon sekä voima että heikkous.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Paavo, kirjoitit: "Timo Soinin valinta ulkoministeriksi oli tarjolla olleista vaihtoehdoista toiseksi paras. Uskon, että hän on reaalipoliitikko, joka huolehtii ensi sijassa Suomen kansallisista eduista. Kriittinen perusasenne Euroopan yhdentymistä kohtaan on eduksi sekä Eurooppa- että ulkopolitiikassa".

Näinhän se meni ja hyvä niin. Jokaiselle päättäjälle tulee oma lähtö vuorollaan. Ehkä olit kuitenkin, ulkoministerien EU-kriittisyydessä, vasta toisella sijalla (toiseksi paras), syrjäyttämäsi Keijo Korhosen jälkeen:

Keijo Korhonen kertoo muistelmissaan ”Sattumakorpraali” muun muassa Paavo Väyrysestä ja Urho Kekkosesta. Korhonen kertoo, kuinka Valtioneuvoston juhlahuoneiston Smolnan emäntä keskeytti neuvottelun, jota Korhonen ulkoministerinä kävi. Emännän viesti oli, että ministeri Korhosta pyydetään kiireesti tasavallan presidentin puheille Tamminiemeen.

Tiistaina toukokuun 10. päivänä 1977 matkalle otettiin poliisiveto, jotta päästiin hyvää vauhtia poliisipillit ulvoen Tamminiemeen. Urho Kekkonen odotti seisaallaan työpöytänsä vieressä ja sanoi: ” – Minulle on kerrottu, että sinä et tule toimeen venäläisten kanssa. Jätät ulkoministerin paikan ja siirryt suurlähettilääksi Washingtoniin”. Korhonen kertoo, että lauseet tulivat jyrähtelevällä äänellä. Korhonen ihmettelee, että mikä tulipalokiire tällaisella keskustelulla nyt voi olla. ”Taidan olla ensimmäinen Suomen ulkoministeri, joka kiidätetään erotettavaksi kovalla vauhdilla poliisipillit soiden. Vasta Tamminiemestä lähdettyäni tajusin täysin, mitä oli tapahtunut. Olin joutunut salajuonen kohteeksi”, kirjoittaa Korhonen.

Vasta kun nuori Paavo Väyrynen nimitettiin ulkoministeriksi alkoivat palikat loksahdella kohdalleen, arvioi Korhonen. Erottamisen taustalla olivat olleet Väyrynen ja Stepanov. Korhonen oli ollut suurlähettiläs Stepanovin tiellä tämän yrittäessä puskea Suomea mahdollisimman lähelle sosialistista kansainyhteisöä. Nuori keskustapoliitikko Väyrynen unelmoi aina suuremmista tehtävistä Suomen politiikassa. Nyt oli tilaisuus koittanut maisteri Väyrysen kunnianhimon tyydyttämiseen, Korhonen kirjoittaa.

Käyttäjän jp68 kuva
Juha Porola

Perustahan Paavo oma Terijoen hallitus.

Tuula Tervonen

Katkeraa puhetta,hän odotti kutsua ministeriksi,kutsua ei tullut.Pitäähän se pahaieli saada pois.

Tuula Tervonen

Katkeraa puhetta,hän odotti kutsua ministeriksi,kutsua ei tullut.Pitäähän se pahaieli saada pois.

Tuula Tervonen

Katkeraa puhetta,hän odotti kutsua ministeriksi,kutsua ei tullut.Pitäähän se pahaieli saada pois.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset