Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kansanäänestys Suomen jäsenyydestä euroalueessa

Jätin tänään kansalaisaloitteen Kansalaisaloite.fi -palveluun. Aloite kantaa nimeä Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Alla aloitteeni tiivistetty sisältö:

"Päätös Suomen liittymisestä euroalueeseen tehtiin eduskunnassa keväällä 1998. Jäsenyydestä ei järjestetty kansanäänestystä. Eduskunnalle ei annettu lakiehdotusta, vaan ainoastaan valtioneuvoston tiedonanto. Tiedonannossa jäsenyys esiteltiin miltei pelkästään myönteisessä valossa, vaikka käytettävissä oli runsaasti tietoa siihen liittyvistä kielteisistä vaikutuksista ja riskeistä.

Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.

Euroalue ei ole kehittynyt sellaiseksi kuin eduskunnalle vuonna 1998 esitettiin. Siihen kuuluminen on aiheuttanut Suomelle taloudellista vahinkoa, työttömyyttä ja julkisen talouden pahan alijäämän. Euroopan unionin perussopimusten vastaisesti on ryhdytty tukemaan taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita jäsenmaita. Näitä tukijärjestelyjä ollaan lisäämässä ja saattamassa ne pysyvälle pohjalle. Euroalueen päätöksentekojärjestelmää ollaan muuttamassa tavalla, joka olennaisesti kaventaisi Suomen taloudellista ja valtiollista itsenäisyyttä.

Näistä syistä ehdotamme, että Suomen jäsenyydestä euroalueessa järjestetään kansanäänestys, jonka yhteydessä kerrotaan avoimesti jäsenyyden tähänastiset vaikutukset ja siihen liittyvät tulevaisuuden uhkat ja riskit. Jos kansan enemmistö kannattaisi Suomen pysyttäytymistä euroalueessa, se hyväksyisi käytännössä euroalueen muuttumisen velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi. Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat."

Voit tutusta aloitteeseen lisää ja allekirjoittaa sen täällä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

35Suosittele

35 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Allekirjoitin välittömästi, järjettömyys pitää saada loppumaan.

Heli Hämäläinen

Pääsin kannattamaan ensimmäisen tuhannen joukkoon

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kiitos, Väyrysestä on tulossa valtiomies vailla vertaa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suomen meppien piti ajaa yhdessä myös maamme asioita
http://www.europarl.fi/resource/static/files/meppi...

Ei tule mieleen, mitä te arvoisa Väyrynen olette Suomen asioita edistänyt
alkaneella meppikaudella. Sen sijaan omaa temppuilua olette ehtinyt harrastaa.
http://www.talouselama.fi/uutiset/vayrynen+toistaa...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Euroalueesta eroaminen ei auttaisi Suomea, jos maata ei osata johtaa. Nykyisen hallituksen johdolla asiat menisivät ihan yhtä huonosti, tai vielä huonommin, vaikka markka palaisi.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Olen samaa mieltä, mutta siksipä meillä on ratkaisumahdollisuus siirtyä käyttämään virtuaalivaluutta Bitcoinia tai siitä johdettua vaihtoehtoista kryptovaluuttaa, joka on vapaa valtion sitoumuksista. Valitettavasti valtiomme nimissä tehdyt sitoumukset eivät edusta kuin ylikansallisella keskuspankkivaluutalla aivopestyä kansanosaa, joka voi olla jopa enemmistö nykyisen median luotsatessa heidän mielipiteitä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onko tämä ehdotus sorvailtu yhteistyössä puoluetoverisi Olli Rehnin kanssa?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ihmettelen, ettei kukaan persu-piällikkö tehnyt tätä aloitetta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miksi sitä ihmettelet? Keskustan tavoin perussuomalaisen puolueen linja on virallisesti eurossa pysymisen kannalla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jo puolueen säännöistä käy ilmi, että puolue on Soini yksin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

SUOMI IRTI EU:sta - kansalaisaloite

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1338

Onhan siellä näitä kansalaisaloitteita,se vaan mikä niiden vaikutus on sitten loppupeleissä.EUssakin on omat aloitteensa mahdollista tehdä.Tosin taitavat kadota sinne kommuunin syövereihin,ja karsinnan kautta romukoppaan,tai yhdenkin "puutteellisen"tai ns.virheellisen ulkoasunsa takia kaatopaikalle.Viimeksi oli eduskunnan palkankorotuksia vastaan aloitteita nimiä yli 150 000,EI vaikutusta.Palkkioita korotettiin.

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Tähän aloiteeseen voi tulla 500.000-tai yli kannatus ilmoitusta,

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Nyt kansalaisilla olisi oiva tilaisuus näyttää, että politiikkaa voi tehdä myös asiapohjalta eikä lööppijournalismin tarjoamien mielikuvien mukaan, kuten viime aikoina on ollut tapana. Toivon mukaan tämä mitä kannatettavin tavoite ei kaadu Väyrysen negatiiviseen julkisuuskuvaan tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin.

Siihen ei pidä langeta, vaikka europropaganda kasvaa valtamediassa varmasti megalomaaniseksi viimeistään siinä vaiheessa, kun aloite otetaan käsittelyyn.

Kansalaisille ainoa "hyöty" (jos sitä hyödyksi voi kutsua) eurosta on se, että ei tarvitse kaikilla rajoilla vaihtaa valuuttaa eikä mietiskellä valuuttakursseja. Mutta kannattaako siitä pikku mukavuudesta maksaa miljardeja miljardien perään?

Negatiivisia eurovaikutuksia ja -katastrofeja sen sijaan on nähtävissä joka päivä jokaisessa tiedotusvälineessä.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Itsenäisyydestähän tässä loppupelissä on kyse. Euro ei toimi ainakaan ilman että finanssipolitiikka eli esim. verotusoikeus ja lainsäädäntö näihin liittyen siirretään pois kansallisvaltioilta.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Paavolla varmaan tuttua kenttäväkeä jotka voisi kerätä netin ulkopuolelta allekirjoituksia. Mitä enenmmän sitä suurempi vaikutus. Meitä oli alunperin jotain viitisenkymmentä frendiä, tuttua vuodesta 2011...äänestämiset on sitten ohi. Minä en ole ollut aktiivi äänestäjä. Ennen vuotta 2011 kerran kävin äänestämässä joskus 1980-luvun alussa. 3 kertaa sen jälkeen. Joukossa oli kuitenkin niitä jotka olivat käyneet joka ikisissä vaaleissa äänestämässä, mut ei enää. Taistelu jatkuu mutta ilman puolueita.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun alkaa miljoonan haamuraja lähestyä, niin sitten ollaan jo 25%:n tuntumassa äänioikeutetuista!

Ja tuon kansanäänestysadressin allekirjoittaminenhan ei vielä kerro onko asiassa puolesta vai vastaan. Tavallaan voisi olla hyväkin, että euro tätä kautta saisi vahvan kansan mandaatin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Outoa logiikkaa, miksi kukaan haluaisi järjestää kansanäänestystä sellaisesta asiasta joka on jo toiminnassa ja jota kannattaa?

Joten eiköhän kaikki allekirjoittaneet ole eurovastaisia.

Mikko Karjalainen Vastaus kommenttiin #20

Eihän tuossa mitään outoa logiikkaa ole. Eikö kansanäänestystä muka voi järjestää sen takia, että asiaan lopultakin saadaan vastaus ja jatkuva ulvominen loppuu (tai sitten tulee uusi ja aina vain uusi vaatimus)? Minä olen ehdottomasta Euro- ja EU-myönteinen. Federalisti suorastaan. Mutta minäkin voisin kannattaa tuota, juuri selvyyden takia.

En missään nimessä usko, että se menee läpi, varsinkaan siinä vaiheessa kun asunto jne velkaiset ymmärtävät mahdolliset riskit euroissa otetuille luotoilleen. Ne kun saattavat sitten uudessa valuutassa moninkertaistua. Takaisinmaksuaika muuttuu 10 vuodesta kerralla vaikka 100 vuodeksi - ja pankit ottavat kiinteistöt haltuunsa. Perheet lentävät maksuvaikeuksien ja velkojen musertamana asumaan jonnekin tilapäiseen (eli suomeksi pysyvään) majoitukseen - mahdollisesti räjähdysmäisesti kasvavaan huono-osaisten kaupungin osaan, jonnekin purkukunnossa olevaan betonipunkkeriin, tupakan savulta haisevaan betoniyksiöön. Siellä kasvaa sitten seuraavat sukupolvet, jotka eivät todellakaan rakenna tätä maata. Joitakin vasureita lainatakseni (uhkaukset mm. Nallea kohtaan), Paavo Väyrynen voisi olla tuollaisessa tilanteessa ensimmäinen joka saa napin otsaansa. Nämä ongelmat eivät tietenkään kosketa Paavoa, hänellä on varaa pistää pelimerkkinsä niin, että hän tekee Nallet tässä tilanteessa, ollen parhaalla paikalla suorittamassa kakun uusjakoa.

Mutta haaveilu sikseen... on asioita jotka on syytä päättää kansanäänestyksissä ja sitten asioita joita ei kannata päättää. Esimerkkinä tästä Kreikan viimeisin äänestys. Demokratiaa vaativat, demokratiaa saivat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #42

"Ne kun saattavat sitten uudessa valuutassa moninkertaistua."

Moninkertaistuko asuntolainat kun markka vaihdettiin euroksi? Ota vähän selvää asiasta ja katso minkä lain (lex monetae) alaisia suomalaisten lainat ovat.

Mikko Karjalainen Vastaus kommenttiin #45

Sinä, eikä kukaan muukaan, ei voi olla absoluuttisen varma mitä lainoille ja niiden arvolle suhteessa ihmisten käytettävissä olevaan rahaan, palkkoihin jne tarkoittaa, kun näitä Nordeoita ja Danskeja nyt sattuu tässä maassa olemaan.

Sen takia minä sanoin SAATTAVAT. Se miten markasta euroon siirtyminen niihin vaikutti, ei tarkoita että asiat menisivät toisinpäin samalla tavoin. Se ei ole mikään todiste siitä. Kun siirrytään kahden valuutan järjestelmään josta toisen arvo voi olla mitä vain, ja lainat luultavasti edelleen ovat euroissa ja pankit ovat velkaa EKP:lle euroissa. Eivät markoissa, vaan euroissa. Mikään ei tietääkseni takaa sitä, että lainat koskaan muuttuisivat euroista mihinkään, koska se valuutta on edelleen olemassa. Jos olet ottanut asiasta paremmin selvää kuten tunnut vihjaavan, niin nyt on hyvä hetki valistaa minua oikein juurtajaksain että miten ja missä järjestyksessä tuo tapahtuu, ja mitä vaikutuksia sillä on mm. pankeille.

Ennen kuin osoitat selvemmin, että sinulla on parempaa tietoa, on erittäin turha tulla minulle pätemään sanoin "otahan vähän asioista selvää".

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Juha, ei siihen miljoonaa tarvita. Ja olen ollut koko ajan EU-äänestyksestä lähtien yhteisvaluuttaa vastaan.

Olisi ollut välttämätöntä jo silloin pitää kansanäänestys myös eurosta, koska siihen mentiin lupauksista poiketen.

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Allekirjoitin ensimmäisten 2500 joukossa, suosittelen lämpimästi kaikille 18 vuotta täyttäneille äänioikeutetuille suomalaisille; tässä on historiallinen aloite aloitteen 1175 lisäksi. Uskon tämän kääntävän, Suomen takaisin Eu-n kurimuksen kourista oikealle tielle.

Timo Lehtonen

Täältä näet viimeisten kahden viikon aikana kannatetuimmat aloitteet: https://kannatusilmoitukset.fi

Timo Lehtonen

Paavo, joko olet kannattanut aloitetta #1175 "Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta"?
Sinun aloitteesi näkyy olevan #1372.
https://kannatusilmoitukset.fi

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Miksi Paavo tulevaisuuspolitiikkona kannattaisi moista tyhjänpäiväistä uskonnollisten fanaatikkojen hanketta? Keskustankin kanta on selkeä: asia on jo päätetty.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Virri, etkö vielä ole huomannut, että Paavo ei ole pelkkä kannattaja, vaan hankkeen alulle panija.
Tuleeko Virriltä milloin aloite, että paikallisyhdistys johon Paavo kuuluu erotetaan puolueesta jos eivät erota Paavoa jäsenyydestään.
Panehan Virri nyt puolueessa Paavokin ruotuusi.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #56

Paavo laittoi alulle hankkeen: äänestys euroalueesta ja se olisi hyvä.

Sen sijaan nämä "Aito avioliitto"-hihhulit ovat paha, etenkin kun poppoo väittää että asia on niin pieni ja mitätön ettei aikaa pitäisi tuhlata mutta nytkin tuovat asiaa esille joka piipusta kun kansa on heidän mukaansa väärässä.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

4563 ääntä kl 2.37.
Kun hallitus ei tee kuten lupasivat että vastuita ei enää lisätä apupakettien kautta, niin me kansalaiset luemme sen lupauksen kuitenkin kuten on kirjoitettu, emmnekä hyväksy tulkintoja.
Perussuomalaiset joutuvat pitämään nyt ilmeisesti hautajaiset puolueelleen, koska samahan olisi ilmeisesti ollut mahdollista heidänkin vaatia hallituspuolueena ollessaan?

Kansanäänestys siis jo siitä että osallistutaanko Kreikan kolmannen paketin tukiohjelmaan edes neuvotteluissa. Jos nyt Kreikka onnistui saamaan kansanäänestyksen aikaan viikossa, niin miksei suomalaiset vaikka kahdessa? Sinä aikana olisi voinut PS lausua että piikki on kiinni kansan osalta ja nyt kuunnellaan myös maksajamaassa kansaa! Ei kuulu ei näy perussuomalaisilta minkäänlaista kansantahdon kysymisen esitystä.

Väyrysen me vielä viritämme kansaamme ohjaamaan muissakin asioissa me puoluettomat EU-kriittiset ja siinä venähtää monituinen puoluepukarin leuka ennenkuin olemme näyttäneet ne taivahan merkit isänmaamme pettureille.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Riitta Klemetti Lilja:
"Väyrysen me vielä viritämme kansaamme ohjaamaan muissakin asioissa me puoluettomat EU-kriittiset ja siinä venähtää monituinen puoluepukarin leuka ennenkuin olemme näyttäneet ne taivahan merkit isänmaamme pettureille."

Olen mukana näyttämässä taivahan merkkejä, vaikka kokoomuslaisena en ole puolueeton, enkä EU-kriittinenkään.

En ole EU-kriittinen, sillä Suomen sisäisissä petoksissa ei tarvitse kritisoida EU:ta.

Kritiikkini ykköskohde on presidentti Koivisto ja hänen määräämänsä valtiopetokset, joilla Suomesta tehtiin EU:n valejäsen.

Koivistolla oli uskolliset juoksupojat ja -tytöt, jotka tekivät likaisen työn presidentin ollessa näkymättömänä taustalla.

Korostan, että en syytä enkä tuomitse ketään, sillä syyttäminen on syyttäjän ja tuomitseminen on tuomarin asia.

Totuusterveisin
Jorma Jaakkola
http://jormajaakkola.fi/

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sinäkin onneksi uskallat poiketa puolueenlinjasta, hyvä Seppo !

Juha Kuittinen

8700 kannattajaa, kävin allekirjoittamassa..

Esa Ruoho

Reilussa vuorokaudessa 10 000 nimeä. Ja epäilijöille voin kertoa, Paavo on varmasti osannut täyttää tuon aloitteen ilman yhtään virhettä!

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Ensimmäiset 10 000 nimeä kasassa reilussa 20 tunnissa. Olisikohan tuo ennätys näissä kansalaisaloitteissa? Luulenpa niin.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

50 000 rajan tavoittelu alkoi siis 16.7. iltapäivä viiden tietämillä. Tällä tahdilla 50 000 nimeä ylittyy alle viidessä vuorokaudessa ensi tiistaina (21.7.) iltapäivästä noin klo 14 iltapäiväkahvittelun merkeissä.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/89993-paavo-vayryn...

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

"Olisikohan tuo ennätys näissä kansalaisaloitteissa? Luulenpa niin."
Kansalaisaloite avioliiton lopettamiseksi miehen ja naisen välisenä instituutiona näyttää saaneen ensimmäisenä päivänä yli 100 000 kannatusta. Siinä oli isot lobbausjärjestöt mukana. Seuraavat kuukaudet eivät yhteensäkään keränneet tuota määrää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voiko turhempaa aloitetta olla, tai tyhmempiä ihmisiä, jotka vielä luulevat, että tämä muka johtaisi johonkin, voi hyvää päivää!

Kaipa sitten vielä todella hyödylliselle Adressit.com sivustolle kirjoittamaan adressi, siinä sitä on järkeä.

Kyllä kansa tietää! Väyrynen nauraa ja saa ainakin kansalle sirkushuveja, ei muuta.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa.

Esa Ruoho

laitappa adressi joka ehdottaa, että kaltaisesi suomen vihaajat tehdään äänettömiksi seuraavissa vaaleissa. näin siihenkin teatteriin saattais tulla jotain mikä veisi suomea eteenpäin. nyt on jo riittävästi taannuttu

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

En minä Suomea vihaa vaan tätä järjetöntä euro sekoilua.

Esa Ruoho Vastaus kommenttiin #49

Olikin tarkoitettu kommenttini sinun yläpuolella olevaan Ritalan kommettiin. sori

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Paavo se täräyttää. Kannatettu. Tällä vauhdilla aloite on neljässä päivässä maalissaan. Kaikki yli 50.000 on tietenkin mandaattia mandaatin päälle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No, on mahdollista, että kansanäänestys järjestetään ja sitten pulinat pois.

Esa Ruoho

Jos ja kun vastaus kansanäänestykseen on ei, niin sitten olisikin suotavaa, että on oikeat ihmiset Suomen asiota järjestämässä. Nimittäin Unioni ei tule tekemään erosta helppoa ja Kreikasta voi katsoa mallia mihin kaikkeen unionin bängsterit kykenee. Siinä ei juurikaan paina kansan tai kansanedustajalaitoksen kannat. Hauskaa siinä onse, että nimittävät tätä Demokratiaksi. Minusta se kyllä on Diktatuuri.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Kiitän Paavo Väyrystä aloitteestaan. Allekirjoitin sen eilen, ja tuolloin mittarissa oli yli 15 000 kannatusilmoitusta.

Perusteltu aloite muistuttaa minua edellisistä presidentinvaaleista, joissa oivalsin, että tarjolla olevissa oli - ja yhä on - yksi presidentin mitat täyttävä henkilö. Niinpä annoin hänelle, Paavo Väyryselle, ääneni molemmilla kierroksilla.

Aloitteen teemaan liittyy 19.5.2011 laatimani adressi, joka on ja pysyy yhä auki, sillä nimenomaisesti Jyrki Kataisen (sekä muun, kauden ministerikabinetin) ministerivastuulain vastaisen teon vuoksi laina- ja verovarojamme annettiin takauksina valtakunnastamme 2011 ensimmäiset 8 miljardia euroa. Perustuslain vastainen teko siis tehtiin budjettivallanhaltija eduskunnan luvatta. Kyseessä on valtiopetos, joka ei vanhene.

Katainen ja Kiviniemi, toimien luvallisuus ja ministerivastuulaki
http://www.adressit.com/katainen_ja_kiviniemi_toim...

Sinikka Lähde

EU-jäsenyys on ajanut suomen ulkopoliittisesti puun ja kuoren väliin, ja on uhkana
suomen suvereenisuudelle ja puolueettomuuspolitiikalle.
EU-jäsenyyden aikana suomen talous on laskenut nopeasti hälyyttävälle tasolle.
Tältä kehitykseltä suomi voi pelastua ainoastaan radikaalilla korjausliikkeellä, joka käytännössä tarkoittaa EU-jäsenyydestä eroamista. Toinen vaihtoehto on että pysymme edelleen nettomaksajina kunnes päädymme kreikkalaisten kanssa samaan pöytään.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Valtiopetosten vaatiminen selvitettäväksi ja valtakunnanoikeusprosessiin on radikaali liike.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset