Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Vapaus valita

Viime viikon maanantain jälkeen olen saanut runsaasti tukea ja kannustusta. Suuri joukko suomalaisia on ilmoittanut olevansa kanssani samaa mieltä ja haluavansa olla mukana yhteistyössä.  

Monet ovat ehdottaneet kansanliikkeen, järjestön tai jopa puolueen perustamista.

                                    X  X  X

Tärkein ja kiireellisin tehtävämme on toteuttaa Suomen irrottautuminen euroalueesta.

Yritykset palauttaa kilpailukyky sisäisellä devalvaatiolla ovat epäonnistuneet. Valtiontalouden leikkaukset kohdistuvat ennen muuta pienituloisiin ja vähävaraisiin ihmisiin. Ne aiheuttavat suurta ja pitkäaikaista vahinkoa. Euroalueessa olemme joutumassa osaksi velkaunionia ja ylikansallista liittovaltiota.

Suomen siirtyminen omaan kelluvaan valuuttaan parantaa nopeasti kilpailukykymme ja talous alkaa taas kasvaa. Tämän ansiosta työllisyys paranee, kansalaisten elintaso alkaa nousta, eikä kipeimpiä menoleikkauksia ole tarpeen toteuttaa. Suomi pääsee samaan asemaan Ruotsin kanssa, joka on menestynyt ja menestyy erinomaisesti oman kelluvan valuuttansa ansiosta.

Kaikki eduskuntapuolueet ovat sitoutuneet Suomen jäsenyyteen euroalueessa. Tästä syystä ne toteuttavat samaa talouspolitiikan peruslinjaa. Suhtautuminen euroeroa koskevan kansanäänestyksen toteuttamiseen osoittaa, ettei laajan kannatuksen saanutta kansalaisaloitetta oteta vakavasti. Euroerosta ei haluta edes keskustella.

                                    X  X  X

Kansanedustajiin ja puolueisiin voivat vaikuttaa vain äänestäjät. Heillä tulee olla vapaus valita. Suomalaisille on tarjottava mahdollisuus vaikuttaa tahtonsa mukaisesti Suomen linjaan.     

Olen perustanut aatteellisen yhdistyksen, Kansalaispuolue ry:n (Medborgarpartiet r.f.). Kuten nimikin kertoo, yhdistys on tarkoitus merkitä puoluerekisteriin, kun edellytykset tähän täyttyvät.

Kansalaispuolue pyrkii vaikuttamaan Suomen valtiolliseen elämään sekä suoran demokratian keinoja käyttäen että parlamentaarisen järjestelmämme kautta.

Kansalaispuolue on Suomen oloissa ainutlaatuinen parlamenttipuolue. Tarkoituksena on, että sen jäsenenä tulevat olemaan vain eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka kaikki kuuluvat puoluehallitukseen.

Omalta osaltani olen Kansalaispuolueen jäsen aluksi europarlamentaarikkona. Joskus vaalikauden mittaan aion palata eduskuntaan ja olla ehdokkaana vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.   

Kansalaispuolueelle muodostetaan tukiryhmä, johon voivat kuulua sellaiset sitoutumattomat ja eri puolueisiin lukeutuvat suomalaiset, jotka kannattavat sen tavoitteita. Tukiryhmään ilmoittautuva voi itse päättää julkistetaanko hänen kuulumisensa siihen vai ei.

Tukiryhmään kuuluvien kesken pidetään yhteyttä sähköpostitse ja erilaisia tilaisuuksia järjestämällä.

Tukiryhmään voi liittyä kotisivuni kautta. Sieltä voi tulostaa kannattajakortin Kansalaispuolueen merkitsemiseksi puoluerekisteriin ja lähettää sen minulle.   

                                    X  X  X

Suomen linjaan Kansalaispuolue pyrkii vaikuttamaan ennen muuta eduskuntavaalien kautta.

Kansalaispuolue toimii siten, että se voi olla mukana kokoamassa laajemminkin yhteen samanmielisiä poliittisia voimia. Raja-aitoja ei rakenneta.

Kansalaispuolue puolustaa maamme itsenäisyyttä ja puolueettomuutta. Tämä edellyttää suunnanmuutosta Suomen Eurooppa-politiikkaan ja maamme säilymistä sotilaallisesti liittoutumattomana maana.

Kansalaispuolue on aktiivinen ihmiskuntapolitiikassa. Se toimii köyhyyden poistamiseksi ja ympäristöllisesti, yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen edistämiseksi kaikkialla maailmassa. 

Kansalaispuolue on edistyksellinen voima, joka nojautuu henkisiin, hengellisiin ja yhteisöllisiin arvoihin. Se toteuttaa tervettä talouspolitiikkaa ja pyrkii rakentamaan tasa-arvoista ja hajautettua ihmisyyden yhteiskuntaa.

Vastustamme keskittävää metropolipolitiikkaa, joka on vahingollista sekä pääkaupunkiseudulla asuville että maakuntakaupunkien ja maaseudun ihmisille. Kehitämme tasapuolisesti koko Suomea.   

Kehotan Keskustan toiminnassa mukana olevia kannattajiani jatkamaan työtään puolueessa ja vaikuttamaan sen poliittiseen linjaan. Toivon, että puolue palaa juurilleen ja menestyy.

Kansalaispuolueen vaikutusvalta on sitä suurempi mitä vahvemman tuen se kansalaisilta saa. Pelkällä olemassa olollaan se vaikuttaa muiden puolueiden politiikkaan, joiden on kilpailtava sen kanssa kansan kannatuksesta.

                                    X  X  X

Niille jotka kenties ihmettelevät ratkaisuani on syytä muistuttaa, että olen aikaisemminkin joutunut turvautumaan epätavalliseen toimintaan etenkin Eurooppa-politiikassa.

Toukokuussa 1993 erosin Esko Ahon johtamasta hallituksesta voidakseni menestyä paremmin seuraavan vuoden presidentinvaaleissa ja vaikuttaa tätä kautta Suomen EU-ratkaisuun.

Kun jäsenyysneuvottelut oli keväällä 1994 viety loppuun, päätin ryhtyä vastustamaan Suomen jäsenyyttä. Meille oli tarjolla jäsenyyttä parempi vaihtoehto. Jos Suomi ei olisi liittynyt unioniin, ei olisi Ruotsikaan. Olisimme olleet mukana yhdentymisessä Euroopan talousalueen puitteissa. Olisimme voineet tiivistää pohjoismaista yhteistyötä Pohjolan yhteisöksi.

Jyväskylän puoluekokous kuitenkin hyväksyi asian viemisen kansanäänestykseen. Kansanäänestystä varten perustimme Kari Hokkasen johdolla "Vastuu Suomesta" -nimisen yhdistyksen, joka pyrki torjumaan Suomen liittymisen unioniin. Enemmistö kuitenkin hyväksyi sen. 

Kun Ahon hallitus pyrki lyömään Suomen jäsenyyden lukkoon eduskunnassa ennen Ruotsin kansanäänestystä, järjestin jarrutuskeskustelun, jolla lopullinen ratkaisu saatiin siirretyksi sen yli. Kansanäänestyksessä ruotsalaisten niukka enemmistö oli jäsenyyden kannalla.  Tämä johti myös Suomen jäsenyyden toteutumiseen.

Aho ja Keskustan muu johto halusivat, että puolue olisi tukenut Suomen liittymistä euroalueeseen. Kävin kovan kampanjan jäsenyyttä vastaan. Yritin saada puolueen ottamaan kantaa mahdollisimman varhain jotta olisimme voineet vaikuttaa päätöksentekoon. Sain puolueen puolelleni, mutta päätös tehtiin vasta sen jälkeen kun asia oli jo ratkennut hallituspuolueiden päätöksenteossa.   

Nyt Suomea ollaan viemässä euroalueen kautta osaksi velkaunionia ja ylikansallista liittovaltiota. Olemme maksamassa kovan hinnan siitä, että saamme olla siinä mukana. Tätä en voi hyväksyä.

Kaikki mahdollinen on tehtävä Suomen talouspoliittisen itsenäisyyden palauttamiseksi ja taloutemme tervehdyttämiseksi.

www.kansalaispuolue.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (103 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Pesäero keskustaan on nyt sitten sinetöity. MIten käy Väyrysen kunniapuheenjohtajuudelle?

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Eiköhän se ole pieni hinta tässä pelissä?

Eero Mattila

Loistavaa! Tsemppiä!
- On aika saada uusia keskusjohtoiseen puoluekuriin sitoutumattomia ihmisiä Arkadianmäelle.

Käyttäjän amgs kuva

Viime viikon maanantaina kyselin kirjoituksen keskusteluketjussa uuden puolueen perustamisesta. Nyt vastaus tuli. Yksi vaihtoehto lisää on hyvä asia.

Muuten, olisi mielenkiitoista tietää mikä on tämän uuden puolueen maahanmuuttolinja.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Varmaan hyvin maltillinen, koska Väyrynen on kiertänyt muutakin kuin tahkoa ja nähnyt sekä suomalaisen että ulkomaisen köyhyyden. Perussuomalaisten kohtalo äkkiväärine meteliä pitävine nuivineen taitaa olla pudota marginaaliin.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Yksi vaihtoehto lisää on hyvä asia.
Olen eri mieltä. Puoluekartta pirstaloituu vaan lisää. Ja toiseksi, mitä virkaa näillä pienpuolueilla on, koska niiden kautta vaikuttaminen on kuin etsisi neulaa heinäkasasta.
Tämä siis kommenttina Analle.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Aivan loistavaa. Eurooppalaisuuden vastustajien rivien rikkominen on ihmiskuntapolitiikkaa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Näin. Melkein voisi luulla, että Väyrynen on saanut tehtävän puolueensa(kepu) johdolta. IPU ajaa samoja asioita, mutta eihän siihen voi liittyä henkilö, jonka pitää saada puumerkkinsä joka paikkaan ja jonka tehtävä on hajoittaa EU:n vastustajien rivit.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Onkohan tästä ollut korkeammilla tahoilla ennakkotieto? Tarkoitan että oliko Niinistön puheen poikkeavan voimakkaat sanavalinnat tarkoitettu vastavalkeaksi Väyrysen siirrolle kilpailemaan samoista kannattajista?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitä yhteistä mahtaa olla Väyrysen ja Sauli Niinistön kannattajilla?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Heidän esittämät ajatukset kosiskelevat samaa kohderyhmää. Maahanmuuttokriittiset kannattavat suurella todennäköisyydellä myös euroeroa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #14

En ole huomannut kummankaan ko. herroista olevan kovin maahanmuuttokriittinen. Sauli Niinistö aikoinaan johdatti Suomen euroon, jota taas Väyrynen vastusti.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #37

”Jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli.” (Sauli Niinistö)

Jos tämä ei ole kritiikkiä, niin mikä sitten?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #42

Eikö tuo ole itsestäänselvyys? Tuon presidentin sanoman allekirjoittaa useat ns. suvaitsevatkin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #42

Olisiko Väyrynen sanonut samat sanat?

Väyrynen tuskin haluaa puolueeseensa mukaan näitä Persujen "maahanmuuttokriittisiä" voimia. Eurokriittisiä kyllä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #84

Ensiksi täytyy korjata ettei kysymys ollut siitä, ketä Väyrynen tahtoo puolueeseen. Puiolueeseen pääsee kansanedustajat ja europarlamentaarikot.

Nyt kysymys oli kuitenkin äänestäjistä. Jos äänestäjä on euro- ja maahanmuuttokriittinen, niin kumpikin, sekä Niinistö että Väyrynen ovat raskaansarjan vaihtoehtoja näillä kannanotoillaan. Siitä huolimatta, että kumpikin tarjoaa vain puolet.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

ihmetyttää, miksi muiden puolueiden kannattajat tai jäsenetkin, liittyisivät Kansalaispuolueen tukiryhmään? Toinen ihmetyksen aihe, miksi salata kuuluminen tällaiseen tukiryhmään?

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Et ole siis huomannut kansalaisien tyytymättömyyttä taloudelliseen kehitykseen ja näkemyksiä siitä että tämä liittyy suoraan harjoitettuun talouspolitiikkaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Liittyisitkö itse sellaisen puolueen tukiyhdistykseen, joka ei huoli sinua jäsenekseen?

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen Vastaus kommenttiin #52

Aion tukea Paavoa ja hänen hankettaan, ja vedän tuen pois jos toiminta ei pysy rehellisenä Alkiolaiselle aatteelle ja parhaalle käytettävissä olevalle tieteelliselle tiedolle.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Tarkennus: mikä on Kansalaispuolueen kanta itsenäiseen, kelluvaan valuuttaan ja talousdemokratiaan?

Käyttäjän psihentunen kuva
Pasi Hentunen

Kanta itsenäiseen kelluvaan valuuttaan tuli selväksi tänä aamuna Paavon haastattelussa mutta tietääkö hän talousdemokratiasta?

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

On surullista että keskustasta on tullut Vanhasen, Sipilän ja Bernerin myötä kokoomustakin oikeistolaisempi puolue. Hyvä että nostat kipeitä asioita esiin.

Mutta että kansalaispuolue, johon ei oteta jäseniksi tavallisia kansalaisia. Kuulostaa vitsiltä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ymmärrän hyvin Väyrysen ajatuksen ettei kaikkia innokkaita ilman näyttöjä poliittisesta osaamisesta voi ottaa mukaan. Pienpuolueiden ongelmina ovat tunnetusti olleet kyseiset "Touho-Ankat". Johonkin on raja vedettävä.

Mutta jos putoaa kansanedustajan tai europarlamentaarikon paikalta, katoaako myös puoleen jäsenyys?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvin pitkälti se on kuten sanot. Muistissa on, kun perussuomalaiseen puolueeseen tuli puolueen nousun huumassa monenlaista Touho-Ankaa, mutta onneksi ovat tippuneet rattailta. Nythän on tunne, että uusi nousu on alkamassa, kunhan hallitustyöskentely ja tavoitteet alkavat ihmisille oikein avautua.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Joku voisi myös kysyä miten puolueen jäseneksi pääsee...muuten kuin hankkimalla kansanedustajan tai mepin mandaatti jossain toisessa puolueessa ja loikkaamalla? Paljon jäi auki, mutta mielenkiinnolla seurataan, mitä tuleman pitää. :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #78

Puolueen jäseneksi pääsee loikkaamalla toisen puolueen mepin tai kansanedustajan paikalta tai olemalla Kansalaispuolueen eduskuntavaaliehdokkaana ja saamalla sitä kautta kansanedustajan paikan.

Kuinkahan moni uskaltaa heittäytyä Paavon matkaan? Lapin vaalipiiriä lukuunottamatta taitaa paikan uusiminen olla vaakalaudallla... Lapin vaalipiiriin ehdokkaita tulee varmaan tyrkyksi asti!

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Kansanvalta ei tuollaisessa järjestelyssä toimi senkään vertaa kuin nykyisessä puoluesysteemissä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Jos kansalaisten arvostelukykyyn olisi voinut luottaa, niin Paavo Väyrynen viettäisi nyt viidettä kauttaan Suomen presidenttinä...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Saramo, eihän sinun jäsenanomustasi ole ainakaan vielä hylätty.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Säännöt on helppo muuttaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Saapas nähdä, nousetko Paavo, Vennamon tasolle?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Leskinen, lähde mukaan nostamaan, niin saat olla mukana nousussa jo kolmannankerran.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Joko olet lähettänyt jäsenanomuksen?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Hanke on nyt populismin tasolla. Euroalueesta irrottautumisen uhat pitää myös rehellisesti kertoa. Mites esimerkiksi rinnakkaisvaluutassa euroissa otetuille asuntolainoille käy (pääoma, lainan korot)?

Käyttäjän KajRisberg kuva
Kaj Risberg

Lainat muuttuvat markkamääräisisksi. Korko on se, miksi keskuspankki sen asettaa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Eli asuntovelalliset älähtää sitten kun tajuavat lainan pääoman kasvaneen devalvoitumisen verran 15 %.

Käyttäjän psihentunen kuva
Pasi Hentunen Vastaus kommenttiin #75

Hyvät hyssykät, lainat muutetaan 1 euro = 1 mk, devalvoitumisen hyödyn korjaa velallinen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #93

Hohhoijaa, palkoille ja tuontitavaroiden hinnoille ei sitten varmaan tapahdu mitään?

Käyttäjän psihentunen kuva
Pasi Hentunen Vastaus kommenttiin #96

Pitää siis rautalankaa vääntää. Palkat eivät muutu ja tuontitavarat kallistuu, jos uusi rahamme devalvoituu. Ehkä tämä Nordean kartoitus on tuttu, hyvin meille käy, usko pois.

https://nexus.nordea.com/research/attachment/2322

Eero Mattila

Eiköhän se ole juuri tarkoitus. Käynnistää rehellinen keskustelu euroeron eduista ja haitoista. Yhteisvaluutan puolustajien olisi jo korkea aika kertoa konreettiset edut joita olisi pitänyt syntyä - jotain positiivista nykyisen talouskatastrofin lisäksi.

Jukka Laine

Miten Kreikassa kävi, kun luottoluokitus alkoi laskea ja korot nousta. Kiinteistöjen arvot putosivat ja vakuudet eivät riittäneet enää monilla luottojen vakuudeksi.

Lainoja uudistettiin isommilla koroilla Kreikassa tai pankki saattoi muuttua roskapankiksi, josta ei lainaa enää saanut. Työpaikkojakin katoaa eli sisäistä devalvatiota koko ajan.

Kun EMUun mentiin, niin riskejä vähäteltiin. Ei ole ongelmatonta vaihtoehtoa paratiisiin.

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Kreisler

Ongelmatonta vaihtoehtoa ei tosiaankaan enää ole, mutta nykyinen eli pysyminen EUssa ja eurossa on ainakin vienyt köyhyyteen; velkaantuneeksi työttömien maaksi, jolla ei ole enää mitään omaa. ja kohta vielä vähemmän, liittovaltiossa siis.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täytyy kannattaa, hyvää vipinää saa Paavo aikaiseksi. Jos homma etenee suotuisasti, niin ajatelkaapa niitä mielenkiintoisia vaalikeskusteluja ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kun otamme huomioon, kuinka nihkeästi kansanäänestysaloite eteni, kannattajakorttien keräys ei ole läpihuutojuttu. Pitäisiköhän euroalueen kannattajien allekirjoittaa sellainen varmuuden vuoksi, että saataisiin persuille ja kepuille kunnon hajottaja? Puolueen jäsenyyteen joutumisestahan ei ole vaaraa.

Seuraavassa New York Review of Booksin numerossa Thomas Piketty muuten ehdottaa euroalueelle omaa parlamenttia ja yhtenäistä yhtiöverotusta:

http://www.nybooks.com/articles/2016/02/25/a-new-d...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Saa sitä ehdottaa, mutta kuka oikeasti uskoo, että nykyinen hajanainen Eu muka vielä tiivistyisi, Britit kulkevat omia polkujaan, sitten on vielä Unkaria, Puolaa ym. ja sokerina pohjalla vielä Suomi.

Kyllä Eu pikemminkin hiukan hajaantuu, ei ole mitään edellytyksiä tiivistymiselle, tai no tietysti sitä haaveilla saa ne jotaka tuollaisesta haluavat haaveilla.

Vetoakin löisin aika paljon tuollaista kehitystä vastaan. :) Onkohan jossain vedonlyöntiä tuosta?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #26

Piketty puhuu siis euroalueen, valuutta-alueen, omasta parlamentista ja euroalueen, valuutta-alueen, omasta yhtenäisverosta. Ranskalaisen sosiaalidemokraatin viesti briteille on, että ei teitä kaivata, mutta omalta kannaltanne kannattaisi roikkua mukana.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #34

Kyllä ne kortit saadaan täyteen aika vauhdilla. Itse EUn ja euron kannattajana käyn kortin kirjoittamassa. On sen verran hyvä tavoite hajottaa eurovastaiset pikkupikkuryhmikseen. Vahinkojen välttämiseksi.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

On melko huolestuttavaa jos Suomeen syntyy puolue, jonka päätäntävalta on täysin vieraan valtion tiedustelupalvelun kanssa kaveraamisesta tunnetulla ja Venäjän etuja ajavalla Väyrysellä. Ei jatkoon.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Petri Mäkelä, unohtuiko, että Vatikaanikin on valtio ja eräs puoluejohtaja on sen alainen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paavo on pop, mä annan aina ääneni kaikelle uudelle ja mielenkiintoiselle, ei se ainakaan enemmän hukkaan mene, kuin äänestää nykyisiä hallitus- ja oppositiotoheloita.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Onnea matkhaan, hyville teoille löytyy kannattajia ja niitä tarvittaan!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Itse asiassa voisi myös ajatella niin, että nykyisen kaltaisen ja komission suunnitteleman EU:n ja EMU:n haavekuvien rationaalinen kritisoiminen, jopa vastustaminen onkin juuri eurooppalaisuuden aitojen ydinarvojen ja realiteettien puolustamista.
Tässä siitä oivallinen näyte yhdeksän vuoden takaa:
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4178...

Siinä puhuu YLE:n ja Suomen vanha "Mr. Eurooppa", josta ei saa impivaaralaista, sivistymätöntä tai vähällä ymmärryksellä varustettua kirjoittajaa edes hämmentyneen nykyopposition yrityksin.

Allekirjoitan kernaasti linkin ajatukset edelleenkin.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Hieno idea ja toivon vilpittömästi onnea matkaan!

Puolueen nimeksi Kansalaispuolue on aika huono, kun tarkoituksena on pitää koko puolue tiukasti puolue-eliitin käsissä. Aristokraatit rp. olisi parempi nimi.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Väyrysen väitteitä pitää kyllä analysoida vähän tarkemmin:

"Tärkein ja kiireellisin tehtävämme on toteuttaa Suomen irrottautuminen euroalueesta."

Oletetaan, että Suomi palaisi markka-aikaan. Tästä seuraisi hyvin suurella todennäköisyydellä korkotason nousua ja devalvaatiota. Suomalaisille velallisille korkotason nouseminen ja suuremmat korkomaksut olisivat myrkkyä. Kansallisen valuutan devalvoituminen merkitsisi sitä, että Suomen valtion ulkomaiset velat, jotka pysyisivät euroissa reaalisesti kasvaisivat.

"Kansalaispuolue on Suomen oloissa ainutlaatuinen parlamenttipuolue. Tarkoituksena on, että sen jäsenenä tulevat olemaan vain eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka kaikki kuuluvat puoluehallitukseen."

Eli kyseessä olisi eräänlainen ylimyspuolue, jonka linjaan vaikuttaisivat vain nämä henkilöt? Voisiko tällainen puolue toimia käytännössä?

"Kansalaispuolue on aktiivinen ihmiskuntapolitiikassa. Se toimii köyhyyden poistamiseksi ja ympäristöllisesti, yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen edistämiseksi kaikkialla maailmassa."

Mitä tekemistä tällä on Suomen intressien kanssa? Kuinka paljon tähän saataisiin uppoamaan veromarkkoja?

"Kansalaispuolue on edistyksellinen voima, joka nojautuu henkisiin, hengellisiin ja yhteisöllisiin arvoihin. Se toteuttaa tervettä talouspolitiikkaa ja pyrkii rakentamaan tasa-arvoista ja hajautettua ihmisyyden yhteiskuntaa."

Terve talouspolitiikka vaatii tasapainoista budjettia. Suomen valtion budjetti on vahvasti alijäämäinen ja sitä pitäisi leikata. Kirjoituksen alussa kuitenkin tuomitaan valtion budjetin leikkaukset.

"Jos Suomi ei olisi liittynyt unioniin, ei olisi Ruotsikaan."

Mihin tämä väite perustuu? Ruotsi teki EU-jäsenyyden suhteen irtioton ja pelästytti suomalaiset poliitikot siihen, että jäisimme yksin. Tuon seurauksena Suomi päätti hakea EU:n jäsenyyttä.

"Nyt Suomea ollaan viemässä euroalueen kautta osaksi velkaunionia ja ylikansallista liittovaltiota. Olemme maksamassa kovan hinnan siitä, että saamme olla siinä mukana. Tätä en voi hyväksyä."

Suomen velkaantuminen ei ole ollut EU:n tai euron vika. Se on ollut hallitusten vika, jotka ovat tietoisesti ajaneet alijäämäisiä budjetteja viimeisten noin 8 vuoden aikana.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola
Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

"Kansalaispuolue on Suomen oloissa ainutlaatuinen parlamenttipuolue. Tarkoituksena on, että sen jäsenenä tulevat olemaan vain eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka kaikki kuuluvat puoluehallitukseen."

"Kansalaispuolueelle muodostetaan tukiryhmä, johon voivat kuulua sellaiset sitoutumattomat ja eri puolueisiin lukeutuvat suomalaiset, jotka kannattavat sen tavoitteita."

Minulla jostain syystä petti luetun ymmärtäminen. Puolueeseen pystyy siis liittymään vain, jos on jo valmiiksi europarlamentin jäsen tai kansanedustaja? Miten tällainen puolue osallistuu vaaleihin? Vai onko kyseessä Väyrysen hyväveli-kerho?

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Onnea ja menestystä Paavolle ja uudelle kansanliikkeelle. Suomi tarvitsee puolueen, joka on selkeästi muista erottuva ja jolla selkeät tavoitteet.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Ennen vaaleja n 20% äänestäjistä oli sitä mieltä, että Persut oli tämä puolue.
Paavolle toivotan tervemenoa. Loppu häämötää.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyrysen näkemys viennin nopeasta kasvusta omaan valuuttaan siirtymisen seurauksena on täysin tyhjän päälle rakenettu ja vailla totuuspohjaa. Suomen vientiteollisuuden ongelmat ovat muualla kuin valuutassa, kuten yksipuolisessa, pääosin investointiin liittyvien tavaroiden tuottamiseen. Myös huonolla johtamisella, Nokia surullisena esimerkkinä tästä, on oma osuutensa.

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Vientiin vetoaminen on tosiaankin hieman populistista. No, tietysti samalla tavalla kun puheet siitä että Suomi on vientiriippuvainen maa.

Joka tapauksessa sisämarkkinat ovat aina tärkeimmät, ja oman valuutan mahdollinen devalvoituminen antaisi tilaa sisämarkkinoiden kehittyä, tai sanotaanko toipua euroflunssasta.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Pienpuolueet ovat yrittäneet vuosi toisensa jälkeen saada edes yhden edustajansa läpi, koskaan siinä onnistumatta. Se on haasteellinen tehtävä kenelle tahansa. Riski on suuri myös Väyryselle.

Varmastikin suurelta osin tästä syystä, vallan vääriin käsiin päätymisen vaaran ohella, puolueen jäseniksi pääsee vain jo läpi päässeet, sillä jos voittanutta hevosta saa veikata, voittohan on varma.

Verkot ovat vedessä ja nyt odotellaan, josko oman puolueen linjaan tyytymättömiä ui apajille.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

1) Tuleeko puolueessa olemaan ryhmäkuri?

2) Eläkkeiden taitettu indeksi? Miten Paavo suhtautuu tähän?

3) Vakuutuslääkärit, jotka näkevät kristallipallosta kuka on sairas ja kuka ei - ja tekee A4-paperin voimalla ihmeparannuksia sellaisia määriä, että Raamattukin jää toiseksi. Mites on?

4) Saako työttömät tehdä vapaaehtoistöitä tai opiskella?

5) Voidaanko työttömiä käyttää ilmaistyövoimana?

6) Mites harmaa talous? Onko edelleen valtion erityisessä suojelluksessa?

7) Vastustatteko Suomen kansan luomien yhtiöiden myyntiä?

8) Kotoutatteko eläkemiljardit luomaan työpaikkoja Suomeen - siis sijoittamaan Suomeen ulkomaisten rahastojen veroparatiisi-rahapesun sijasta?

9) Tuleeko Suomeen perustuslakituomioistuin, joka löytyy joka sivistysmaasta, aika monesta kehitysmaasta, mutta muistaakseni ei löydy Romaniasta?

10) Pankit - nyt ja tulevaisuudessa - kuljemmeko Islannin kansan viitottamaa tietä?

11) Saammeko Totuuskomission, joka tutkii 1990-luvun laman syyt, seuraukset, arkkitehdit, välistävetäjät ja konnat? Oikaistaanko mahdolliset havaitut väärydet/rikoksilla saadut hyödyt ja palautetaan laillisille omistajille?

12) Onko syytä perustaa Suomalaisten Pankki, jonka kautta kierrätetään kaikki yhteiskunnan maksut ja tulot? Vai mennäänkö "tanskalaisilla" edelleen?

13) Erotaanko EUsta ja pidetään ETA, Norjan ja Sveitsin mallin mukaisesti?

14) Perustulokokeilu?

15) Vapautettujen kansalaisten* erilaiset työ- ja ideointikokeilujen edistäminen?

16) Maahanmuutto. Pidetäänkö linja; ensin tutkitaan sitten hutkitaan lain puitteissa vai presidentin "Kukaan ei ymmärtänyt mitä sanoin, enkä tiedä miten ajatuksiani selittää, tehkää mitä tykkäätte, ratkaisuja minulla ei ole mihinkään..."-linjan tyyppinen ehkä-viritelmä - ja/tai - Pohjois-Korea-malli?
_____________________________

* Jos vapautatte työttömät Pykälä & Karenssi-viidakosta.
_____________________________

Ei mulla muuta just nyt tällä hetkellä.

Henry

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puolueenohjelmaan tulee ensimmäisenä kuulua vaatimus perustuslakituomioistuimesta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Siis kohta 9) tässä listassa.
Minun puolestani nuo asiat saa olla missä järjestyksessä tahansa, kunhan niihin sitoudutaan.

Henry

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Perustuslakituomioistuinta ei löydy Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Alankomaista, Isosta-Britaniasta, Sveitsistä, Virosta eikä monesta muustakaan maasta.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomiois...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kiitos korjauksesta.
Tuli laakista selväksi, että mm. Pohjola on pimeä paikka. :)

Henry

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #66

Älä välitä, oli tuossa listassa maista, joissa on perustuslakituomioistuin, muutamia sivistysvaltioita, esimerkiksi Italia ja Ranska. Eivät ne kaikki kehitysmaita olleet.

Outi Raitsola

Taitaa olla vielä hippusen aikaista tehdä noin tarkkoja suunnitelmia ;)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tuollaisella ohjelmalla - joka ei paljoa maksaisi vaikka kaikki toteutettaisiin - hän saisi ääniä ropisemalla.

Henry

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

On mielenkiintoista kuulla huomenna Väyrysen suunnitelmista hänen tiedotustilaisuudessaan. Varsinkin kohta jossa rajataan jäseniksi liittyvät nykyisiin valittuihin kansanedustajiin tai euroedustajiin kaipaa selvennystä.
Onko kyseessä mahdollisesti toiminnan käynnistämisen ajaksi suunniteltu käytäntö? Onko mukana jo muita politiikassa mukana olevia toimijoita, vai onko suunnitelmat vain Väyrysen omia ajatuksia?

Näistä toivottavasti saadaan huomenna lisätietoa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Johan Bäckman
25. tammikuuta kello 20:47 ·

Kannatan Paavo Väyrysen loistavaa puoluehanketta. Persujen naamiot ovat pudonneet luuseriluokkaan, kannatus ropisee kun Soinin poliittinen korruptio paljastuu koko karmeudessaan. Väyrynen saa taakseen uuden puolueen ja helposti 10% kannatuksen heti kättelyssä. Uusi puolue voisi myös olla suuri käänne ja yhdistävä tekijä oikeistosta vasemmistoon. Suomen politiikan suurin yhdistävä tekijä on NATO-vastaisuus."

Johan Bäckmanko on uuden puolueen takapiru? Bäckman on tiennyt jo 25. tammikuuta, mitä tulee tapahtumaan. Johan on.

Teksti on kopsattu Bäckmanin Facebook-seinältä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ennakkotietoa on siis joillakin ollut. Yllättävää ettei ole päässyt lehtien etusivuille aiemmin.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Kun Väyrynen ilmoitti 25.1. vetäytyvänsä Keskustan toiminnasta, arveli ja ennusti useat henkilöt täällä Puheenvuorossakin Väyrysen suunnittelevan omaa puoluetta. Siinä mielessä Bäckmanin kirjoittamiset voivat olla ihan samanlaista spekulointia kuin kaikkien muidenkin, eikä hänellä ole tarvinnut olla mitään tietoa Väyrysen suunnitelmista.

Väyrysen natovastaisuuden kaikki tietävät, joten sekään ei mikään yllätys liene kellekään?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sinä siis oletat etteivät nämä Kremlin sätkynuket ole olleet yhteyksissä keskenään ja keskustelleen asiasta?

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #87

Brysselin sätkynukkejen on aika tekopyhää jutella jostain "Kremlin sätkynukeista". Ei sätkynukeille, kyllä itsenäiselle Suomelle. Itsenäisyys ei ole sätkynukkeilua, EU- ja euro-jäsenyys sen sijaan on.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #94

"Brysselin sätkynukkejen"? Keitä tällä tarkoitat?

Minä lienen vapaa kansalainen vapaine mielipiteineni. Omia näkökantojani eivät sanele FSB eikä muutkaan vieraan maan toimijat. Toivottavasti vielä Sotikoffin ajamassa itsenäisessä Suomessakin saa olla jotain mieltä. Sensuuri näyttää Sotikoffille maistuvan jo nyt.

Jukka Henriksson

Hienoa! Tämähän on varsinainen kuolonsuudelma. Desantti Bäckman tukemassa vanhaa KGB:n tukemaa jalaspoliitikkoa. Voittava yhdistelmä, varmaan.

Outi Raitsola

Nyt kun vaan Paavo tajuaisi sen, että ei sotke hommaan puoluepolitiikkaa. Asioiden hoitaminen on paljon helpompaa ja enemmän kansalaiden hyväksi, kun ei piiperretä idioottimaisten puolueiden tiukoissa imagoissa.
Mulle sopii seisoa rinta rinnan kenen kanssa tahansa, kun vaan pohjimmainen tarkoitus on hoitaa asiat kunotoon kunnolla. Ja siihen yhtälöön ei sovi yksikään nykyisistä puolueista.

Käyttäjän tfhyvarinen kuva
Toivo F. Hyvärinen

Moni äänestäjä on ollut todella ymmällään mitä puoluetta voisi kannattaa, jos eduskuntavaalit olisivat muutaman viikon päässä.

Nimittäin kaikki puolueet ovat pettäneet äänestäjänsä tässä vuosien varrella. Ehkä kuitenkin Kristillisdemokraatit kaikkein vähiten. Mutta mutta...

Tosiasia kuitenkin on se, ettei Suomen kansantalous pääse kasvu-uralle ehkä jopa vuosikymmeniin, jos emme kykene irrottautumaan eurosta. Palaamalla omaan kelluvaan markkaan ratkaisee kertaheitolla monta kiperää ongelmaa.

Kaikki euromaat ovat menettäneet viimekätisen lainoittajansa - lender of last resort - eli ikioman keskuspankkinsa. Mikä tahansa euromaa - paitsi ylivoimainen Saksa - voi joutua maksukyvyttömyyden tilaan Kreikan tavoin, kun rahat kerta kaikkiaan loppuvat. Oma keskuspankki voi aina toimia valtiolle viimekätisenä lainaajana, jolloin valtio ei voi joutua maksukyvyttömäksi. Keskuspankista eivät nimittäin rahat lopu ikinä.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Pistää jopa miettimään Suomen politiikan tulevaisuus kuin samalla uskottavuuskin -vaiko vain jotain politiikanpeliä -EU kuin pakolaisasiat ja eriasteiset maahanmuuton "välineet" yhdessä maailmantalouden kanssa ovat saaneet suuret/syvät mittasuhteet miten maailma voi tulevaisuudessa !

Seppo Mononen

Mielessäni säilyvät Paavo Väyrysen sanat ulkoministerinä 1975: "Kenian asiat eivät kuulu meille (Suomelle), MUTTA joudun kuitenkin huomauttamaan ...".
En voi luottaa henkilöön joka ei tarkoita sitä, mitä sanoo.
Paavo Väyrystä en voi ottaa todesta. Kuka voisi!
Kuitenkin "Keskustan ikoniksi" sanottu. Kokemuksesta voisin laajentaa: suomalaisuuden ikoni, jolla todellisuus ja kuvitteellinen sekoittuvat lapsenomaisella tavalla.
Ks. /www.litorina.org/immuunit_sivistykselle.html/

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan , onko nykyinen Suomen kansa vielä tarpeeksi kypsytetty EU-uunissa tähän Paavo Väyrysen valtiomiestekoon , jonka päämääränä on palauttaa vanha kunnon itsenäinen YYA-Suomi ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Oletan entisen "itsenäisen YYA-Suomen" olevan oleellinen osa Paavo Väyrysen sisäistä poliittista mielenmaisemaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #72

Arvatenkin sen "itsenäisen YYA-Suomen" kannattajia Suomesta löytyy löytyy.

Käyttäjän tfhyvarinen kuva
Toivo F. Hyvärinen

YYA -sopimus oli sotilaallinen liittosopimus Neuvostoliiton kanssa. Kun Neuvostoliittoa ei enää ole, niin YYA -sopimusta on turha haikailla takaisin.

Käyttäjän TinoVlkki kuva
Tino Välkki

Haikailee uutta Kekkoslovakiaa... Ainoa hyvä tässä asiassa on keskustan jakaantuminen ja toivottavasti hallituskriisi ja uudet vaalit.

Arto Jaaskelainen

Mielestäni eurosta eroa pitäisi tarkastella taloudellisesta näkökulmasta rauhallisin mielin ja ehkä jossain määrin "taskulaskin kädessä". Hyödyllinen olisi jokin perusteltu mitä-jos talouden mallinnus markan tapauksessa vaikka monia asioita voi likimääräisesti arvata etukäteenkin.

Käyttäjän psihentunen kuva
Pasi Hentunen

Asiasta on tehty kartoituksia ja tässä Nordean vuodelta 2012. Suomen vapaaehtoisen lähdön vaikutukset olisivat hyvinkin hallittavissa, katso sivu 7. Tietenkin taloutemme tila on heikentynyt näiden arvioiden jälkeen. Mutta kansallinen keskuspankki ja oma valuutta ovat sellaisia aseita, että ongelmat pystytään selättämään ja tätä ko kartoitus ei riittävästi analysoi. Voitaisiin myös katsoa Islannin suuntaan.

https://nexus.nordea.com/research/attachment/2322

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nyt Suomea ollaan viemässä euroalueen kautta osaksi velkaunionia ja ylikansallista liittovaltiota."

Tottahan Paavo puhuu, näistä ei vain haluta keskustella.
Harvinaisen monet näyttävät tyytyväisiltä Suomen nykyiseen tilaan ja hallitukseen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Minä en ole ollenkaan tyytyväinen. Liittovaltiokehitystä tulisi nopeuttaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Allekirjoitetaan, Jari-Pekka, Paavon puolueen kannattajakortit. Sillä päästään yksi askel eteenpäin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ellei Eurooppa, siis EU kykene nopeuttamaan liittovaltiokehitystään niin BRICS-maat "syövät meidät suihinsa" Euroopalaisten osuus on n. 8% maailman väestösta.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Onpa kummallinen ja pelkurimainen ajatusmaailma- tällaista ajattelupierua on kyllä valitettavan paljon ilmassa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Silmien vällii.... Aika ketku, hapankaali haisee, paska maistuu.

Seppo Mäkimaa

Paavo teki oikeaan aikaan IRTIOTON, näin sen täytyi mennä.Keskusta ja kaikki muutkin puolueet ovat pettähneet tukijansa mutta kukhan muu ei ole USKALTANUT tehä tätä mitä Pate teki, se vaatii MUNAA.Patella on niinkova tuki ylipuoluerajojen että tästä tulee todellinen maanvyöry ja suunnanmuutos jossa häviäjiä ovat nämä maamme ekonomiseen ahdinkoon ajanneet voimat.Ei oo Paavon voittanutta eikä tuu.

Juha Kuittinen

Paavo Väyrynen voisi olla eurovastaisia puolueita ja liikkeitä yhdistävä voima. Suora demokratia tulee jossain vaiheessa johtamaan Suomen euroeroon..

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Paavo on valinnut hovinarrin vaikean osan."

Taitaa olla Soinilla narrinpäähine, miestä viedään kuin pässiä laitumella.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset