Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kansalaispuolue pian rekisteriin

 

Viime viikkoina olen jatkanut kesällä aloittamaani kansalaistoimintaa.

 

Viikonloppuna järjestin Varsinais-Suomessa ja Etelä-Hämeessä kuusi kansalaistapahtumaa, joissa käsiteltiin ennen muuta ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikkaa. Paikalla oli runsaasti väkeä.

 

Viime viikolla otimme yhteyden Patentti- ja rekisterihallitukseen saadaksemme tietää, milloin Kansalaispuolue ry merkitään yhdistysrekisteriin.

 

Yllätykseksemme saimme kuulla, että torniolainen kokoomusnuori oli yrittänyt rekisteröidä saman nimisen yhdistyksen heti meidän jälkeemme. Ilmeisesti hän pyrki vaikeuttamaan Kansalaispuolueen perustamista varaamalla sille antamamme nimen, mutta hän myöhästyi. Viikonlopun Ilta-Sanomissa kokoomusnuori kertoi yhdistyksensä olevan urheiluseura.

 

Toinen yllätys oli, että yhdistysrekisteri oli pyytänyt puoluerekisteriä ylläpitävältä oikeusministeriöltä lausuntoa Kansalaispuolue ry:n säännöistä. Oudoksuimme tätä sen vuoksi, että yhdistys tulisi merkitä ensin yhdistyslain nojalla yhdistysrekisteriin. Tämän jälkeen yhdistys voi tehdä hakemuksen pääsystä puoluerekisteriin, jossa noudatetaan puoluelain määräyksiä.

 

Oikeusministeriöstä kerrottiin, että vastaavanlaista lausuntomenettelyä on käytetty aikaisemminkin. Meille luvattiin, ettei lausunnon antaminen kestä kauan.

 

Kannattajakortteja Kansalaispuolueen merkitsemiseksi puoluerekisteriin on koossa noin 3000. Vielä niitä tarvitaan siis pari tuhatta.

 

Korttien kerääminen on melko hidasta sen vuoksi, että niiden sähköinen allekirjoittaminen ei ole vielä mahdollista. Kortit täytyy tulostaa, allekirjoittaa käsin ja toimittaa perille joko kädestä käteen, postitse tai PDF-tiedostona.

 

Kansalaispuolueen tukiryhmässä on jo runsaat 2000 jäsentä. Vauhdittaaakseni kannattajakorttien keräämistä olen luvannut tukiryhmään kuuluville, että lahjoitan omistuskirjoituksen kera teokseni ”Eihän tässä näin pitänyt käydä” jokaiselle, joka lähettää minulle postitse vähintään 20 kannattajakorttia. Saman lupauksen annan kaikille muillekin.

 

Ohjeet löytyvät kotisivultani www.paavovayrynen.fi/Kansalaispuolue. Sen kautta on myös mahdollista liittyä tukiryhmään.

 

Kiirehdimme Kansalaispuolueen rekisteröimistä senkin vuoksi, että haluamme päästä mahdollisimman pian aloittamaan ehdokashankinnan ja ehdokkaiden kouluttamisen seuraavia - toivottavasti ennenaikaisia - eduskuntavaaleja varten.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kisa uudesta kiristyy. Tällä viikolla on Länsiväylän mukaan Espoossa kokoomuksella kolme herättelytilaisuutta, yhdessä Petteri Orpo mukana; demareilla kaksi joista toinen Antti Rinteen ja Timo Harakan tähdittämä sekä pisteenä I:n päällä Kauniaisten kirjastossa Sixten Korkman.

Jostakin italialisten modernistien tekstistä on jäänyt mieleen tarve käyttää kansankielistä sanaa kuvaamaan pelottavaa jonka opetus ja tulkinta on perinteisesti kuulunut ns. kirjanoppineille.

Johtokuntatason määrittely kiihottaa ekonomeja ja merkonomeja jumalaa pelkäävistä insinööreistä puhumattakaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Sitä vaan jäin miettimään, että koska valtakunnassa on yhä muitakin kansalaispiirejä kuin kansalaisia, olisiko Väyrysen puolueen nimeksi sittenkin rekisteröitävä Yhtenäinen Suomi?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Laajapohjaisen sosiaalisen tilauksen pohjalta syntynyt massajäsenistöpuolue voisi ensi töikseen kuningaskuntaan siirtymisen jäkeen esittää itänaapurillemme toivomuksen siirtyä niin ikään monarkiaksi, jotta turhilta vaaleilta ja presidentti-pääministeri-presidentti--kikkailulta vältyttäisiin. Putin kun palvelee parhaiten hänkin maataan ja ihmiskuntaa elinikäisenä tsaarina. Siitä tuli tänään uusi todiste, jonka Väyrynenkin noteerannee kiitollisena koko kansakuntamme puolesta:

Presidentti Putin on onnistunut omalla kriisineskaloimispolitiikallaan saamaan aikaan lopulta jo kapitalististen tiedemiesekonomistienkin tunnustaman talouskäänteen meillä Suomessa! Hybridisodankäynnin osana vuoden parikin pakolaisvirtoja ohjailtuaan Kreml voi tyytyväisenä todeta, että turvapaikanhakijatilanteen hoitoon käytetty julkinen kulutus on nostanut Suomen BKT:n jo plussalle.

"Danske Bankin ekonomistit pitävät pientä vuosikasvua myönteisenä uutisena ... ekonomistit arvioivat, että kasvu tuli investointien ja julkisen kulutuksen odotettua suuremmasta kasvusta. Myös turvapaikanhakijakriisin hoitaminen on voinut kasvattaa julkista kulutusta ennakoitua enemmän." http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000112852...

Voi olla että tuo julkisen kulutuksen talouskatalyyttiosuus vaikuttaa lähitulevaisuudessa lisääntyvästikin, joten Suurspasiba Itänaapurille jo tulevan YYA2.0-sopimuksenkin mukaisesti. Älkää vaihtako Putinia! Älkää antako edes kuolla koskaan! Kunnia sille jolle kunnia kuuluu, Slava Rossija!

Käyttäjän MarttiPuoskari kuva
Martti Puoskari

Hyvä Paavo ! Kyllä rekisteröityminen tulee saada nettiin ..siis kannatus ...ei se muuten edisty tarpeeksi....

Niko Kaitila

Samalla linjalla olen rekisteröityminen pitää saada nettiin. Itsekään en omista tulostinta, miten saan täytettyä nyt sitten lomakkeen. Kyllä netin kautta se on helpoin "kannatuslomake" täyttää! Paavo, kansalaispuolue tarvii saada nopeasti rekisteröityä ja ne puuttuvat "kannatusäänet" nopeasti hankittua.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos Amerikan setä ostaisi isännältä Valmetin kymmenkertaiseen hintaan ja tulisi metsälle, niin isäntäpari tuntisi lämpöä sydänalassaan, mutta päätoimittajien mielestä se olisi valepuhetta, koska omistaja päättää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset