Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Studiossa oli 40 prosentin demokratiavaje

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien eilisessä keskustelussa oli mittava demokratiavaje.

Kaikki puoluejohtajat kannattavat Suomen pysyttäytymistä euroalueessa. Tästä syystä he pyrkivät palauttamaan Suomen kilpailukykyä sisäisen devalvaation avulla. Kun tämä tie on hidas, kansantalous kasvaa lähivuosina hyvin vähän, jos ollenkaan.

Tästä syystä valtion ja kuntien taloutta joudutaan tasapainottamaan menoja leikkaamalla. Tämä kohdistuu väistämättä ensi sijassa pienituloisiin ja vähävaraisiin ihmisiin.

Erimielisyyttä puolueiden välillä on vain siitä, kuinka nopeasti ja millä tavalla menoja leikataan. Jotkut puhuvat verojen korottamisesta, mutta tähän ei ole sanottavia mahdollisuuksia.

Sekä hallituksen että opposition pyrkimyksenä on nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, ellei talous kasva. Näköpiirissä on jopa työttömyyden lisääntyminen.

Tälle politiikalle on vaihtoehto. Jos Suomi irrottautuu euroalueesta, kansantaloutemme voi kasvaa lähivuosina ehkä noin kolmen prosentin vuosivauhtia. Työttömyys vähenee nopeasti. Kansalaisten, valtion ja kuntien tulot alkavat kasvaa. Kipeimmistä menoleikkauksista voidaan luopua.

Mielipidemittausten mukaan noin 40 prosenttia suomalaisista kannattaa eroa euroalueesta. Heillä ei ollut edustajaa eilisessä keskustelussa. Suunnilleen saman verran on niitä, jotka eivät ole viimeaikaisissa mielipidetutkimuksissa ilmaisseet tukeaan millekään eduskuntapuolueelle.

Eilinen väittely oli ikävää seurattavaa. Puoluejohtajat syyttelivät toisiaan. Mieleen tuli sananlasku "pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin".

Oppositio syytti hallitusta kasvavasta työttömyydestä ja kovista leikkauksista, vaikka tietää niiden johtuvan siitä, että talous ei kasva.

Hallitus syytti oppositiota siitä, että menoja on nyt pakko leikata, kun työttömyys kasvoi edellisen hallituksen aikana sadalla tuhannella. Tämän se tietää johtuvan siitä, että talous ei tuolloinkaan kasvanut, vaan jopa supistui.

Meneillään on eduskuntapuolueiden yhteinen julkinen itsepetos. Kaikki tietävät, että talouden ongelmat voidaan hoitaa kestävällä tavalla vain taloudellisen kasvun avulla, mutta yksikään niistä ei kannata ratkaisua, jolla sitä saataisiin aikaan.

Itsepetos koskee myös euroalueen tulevaisuutta. Sekä hallitus että oppositio haluavat vähentää taloudellista yhteisvastuuta euroalueella, mutta tosiasiassa sitä ollaan lisäämässä. Kumpikin sanoo vastustavansa euroalueen kehittämistä ylikansallisen liittovaltion suuntaan, mutta siihen ollaan kuitenkin menossa.

Kaikki järkisyyt puhuvat siis sen puolesta, että Suomi irrottautuu mahdollisimman nopeasti euroalueesta.

Euroeron ansiosta Suomen talouspoliittinen keskustelukin saataisiin taas järkeviin uomiin. Asioista puhuttaisiin taas niiden oikeilla nimillä ja kannanotot olisivat kestävällä pohjalla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

PV:

"Kaikki järkisyyt puhuvat siis sen puolesta, että Suomi irrottautuu mahdollisimman nopeasti euroalueesta."

Merkittävin järkisyy on on vaatia valtiopetokset oikeuskäsittelyyn.

Minun intressini kotisivujen pitämiseen on kertoa kansalaisille Suomessa tapahtuneista valtiopetoksista. Ne kaikki liittyvät Suomen liittymiseen ETA:an, EY:hyn ja EU:hun.

Valtiopetos on rikos, joka ei vanhene.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Miten Ruotsin ja Suomen EMU-varaumat erosivat?

Lähteenäni on komission asiakirja, jossa kerrotaan, miksi Ruotsi ei ole mukana euro-alueessa:

”EUROOPAN KOMISSIO
Bryssel 4.6.2014
COM(2014) 326 final
KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE
LÄHENTYMISKEHITYKSEN ARVIOINTI 2014
(laadittu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 140 artiklan 1 kohdan mukaisesti)
{SWD(2014)177 final}”

Teksti löytyy osoitteesta
http://jormajaakkola.fi/Miten%20varaumat%20erosivat

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Sitaatti sivulta 23:

”9. RUOTSI
Lainsäädännön yhteensopivuudesta ja lähentymiskriteerien täyttymisestä sekä muista tekijöistä laatimansa arvion perusteella komissio katsoo, että Ruotsi ei täytä euron käyttöönoton edellytyksiä.

Ruotsin lainsäädäntö – etenkään keskuspankkilaki, hallitusmuoto ja valuuttapolitiikkaa koskeva laki – ei ole täysin sopusoinnussa SEUT-sopimuksen 131 artiklan kanssa. Yhteensopivuusongelmat ja puutteet koskevat keskuspankin riippumattomuutta, keskuspankkirahoituksen käyttöä koskevaa kieltoa ja keskuspankin liittymistä EKPJ:ään euroa käyttöön otettaessa.”

--

Ruotsi siis voi käyttää keskuspankkirahoitusta leikkausten sijasta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #3

Lataa kyseisen komission asiakirjan (sivu 23) teksti osoitteesta
http://www.ipex.eu/IPEXL-WEB/dossier/files/downloa...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #3

PV:

"Tästä syystä he pyrkivät palauttamaan Suomen kilpailukykyä sisäisen devalvaation avulla."

Sisäisellä devalvaatiolla ei julkisen sektorin talous eikä kilpailukyky parane.

Sitaatti kotisivultani:

"Minulla on keino Suomen talouden pelastamiseen. Yhteiskuntasopimuksella eli sisäisellä devalvaatiolla eivät Suomen valtiontalousongelmat ratkea.

Suomen huono taloustilanne johtuu valtiopetoksesta, Suomen Markan hävittämisestä Hallitusmuodon 72 §:stä ilman lakiesitystä. Eikä kysymys ole vain markasta, vaan myös Suomen Pankin keskuspankkirahoituksen hävittämisestä. Keskuspankkirahoitusta valtion ei tarvitse maksaa takaisin."

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #6

Iiro Viinanen kertoo kirjassa ”Vaaran vuodet”, sivulla 26, että keskuspankkirahoitusta harkittiin valtion ligviditeettikriisissä syksyllä 1992, mutta siitä luovuttiin.

Keskuspankkirahoituksen sijasta alettiin velkaannuttamaan Suomea.

Iiro viinanen kertoo, että presidentti Koivisto oli antanut Raimo Sailakselle tehtävän selvittää keinoja valtion ligviditeettitilanteessa. Sailas oli puolestaan antanut tehtävän Hannu Mäkiselle.

Kannattaa lukea Viinasen kirjan sivulta 23.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #7

#7

Kerron vuoden 1992 ligviditeettikriisin operaatiosta tarkemmin, sillä kyse oli laittomuudesta.

Ongelmana oli pankkien pelastaminen. Ongelma ratkaistiin siten, että Suomen Pankin kirjapitoon tehtiin vuonna 1992 20 miljardin markan kirjanpitorikos merkitsemällä ko rahat Suomen Pankin keskuspankkirahoitukseen sarakkeeseen "Valtion vakuusrahasto".

Ko. rahat eivät olleet keskuspankkirahoitusta, vaan ulkomailta lainattua rahaa. Ne ohjattiin laittoman valtion budjetin ulkopuolisen rahastosta suoraan avuntarpeessa oleville pankeille. SP:n kirjanpitoon Valtion vakuusrahasto-sarakkeeseen rahat merkittiin jälkikäteen vain muodollisesti.

Näin tehtiin siksi, että EY:n kilpalulainsäädöstö kielsi valtiota tukemasta yrityksiä, tässä tapauksessa pankkeja.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #8

#8

Vielä:

Laittoman toiminnan taustalla oli ETA-sopimuksen liitteisiin kirjoitettu Suomea koskeva pankkien vakavaraisuuden nostamista (8 %:n tasolle) vaatinut mukautusmääräys. Kyse oli siis pankkien euro-kuntoon saattamisesta 1.1.1995 mennessä.

Kaikki kenot otettiin käyttöön.

Valuuttalainaa ottaneet yritykset listittiin tarkoituksella pankkien taseiden paikkaamiseksi.

Mainittakoon vielä, että Valtion vakuusrahastoon ja Arsenalin/Aktiv Hansan kauppoihin liittyvät asiakirjat on määrätty sadaksi (100) vuodeksi salaisiksi. Viimeiset asiakirjat vapautuvat salassapidosta vasta 90 vuoden kuluttua.

Suomen euro-jäsenyyden hinta on kova, sillä 60.000 yritystä uhrattiin euro-alttarille.

Lisäksi tuli 1990-luvun suurtyöttömyys, julkisen sektorin leikkaukset ja kasvava valtionvelka.

Koko Suomi kärsi ja kärsii edelleen moisesta operaatiosta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ottamatta kantaa tuohon EU:ssa pysymiseen.
On todella harmi kun nykyisin jokainen puolue vain syyttelee toisia, eikä anna omia "parempia" vaihtoehtoja. Sitten jos antaa jotain, niin ne on luokkaa "tehdään peruspaketti nimellä "kaikki töihin" ja luodaan miljoona uutta työpaikkaa" ei kerrota kunnollisia konkreettisia vaihtoehtoja. Ja jokaisella on aina omat "asiantuntijat" jokaiseen tilanteeseen, joka sitten tukee ihme väitteitä..

Harmi vain kun Suomi menee tähän suuntaan eikä hidastumista ole näkyvissä.
Pisteet sinulle Väyrynen kun jaksat edelleen ajaa Suomen asiaa!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Esson baarilla sanottiin, että vaikka se Väyrysen Paavo onkin kehittynyt hyvään suuntaan, niin kyllä sillä riittää kiinnostusta presidenttiainesmiesten asioihin.

Joten tiedoksi: Eräs UusiSuomi- blogia pitävä presidenttiehdokas halusi lähettää uudemman kirjani käsiteltäväksi, kutsuen sitä "humoristisen savolaisen" tekstiksi. Siihen pääsee jokainen tutustumaan blogini etureunasta klikkaamalla. http://ronkko.blogspot.fi/

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Rönkön blogi on briljantti.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kiitos, onhan sitä kehuttu, joskaan ei palkittu!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

PV:

"Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien eilisessä keskustelussa oli mittava demokratiavaje."

Demokratiavaje alkoi jo vuonna 1992, sillä julkisen hallinnon päätösten avoimuus on demokratian perusta.

27.2.1992 pidettiin hallituksen iltakoulukokous Suomen EY-jäsenyyshakemuksen jättämisestä. Kokouksen pöytäkirjan liitteenä on salainen Ulkoministeriön muistio. Sain sen haltuuni monien vaiheiden jälkeen.

20.12.1993 pidettiin EU-ministeriryhmän kokous koskien Suomen euro-päätöstä. Pöytäkirja on Ulkoministeriössä määrätty salaiseksi ja Korkein hallinto-oikeus on vahvistanut salassapidon - vieläpä salassapitoargumentteja koventaen.
Monien vaiheiden jälkeen sain tämänkin pöytäkirjan kokonaisuudessa liitteineen haltuuni. Ne ovat luettavissa alla olevassa osoitteessa.

Salaiseen "EMU-varauma"pöytäkirjaan merkittiin itsestäänselvyyslause - tekaistu EMU-varauma, jota käytettiin kesällä ja syksyllä 1994 eduskunnan harhauttamiseen.

Suomen europäätös tehtiin - ilman eduskunnan päätöstä - siis jo 20.12.1993.

Tuossa kokouksessa Paavo Väyrynen ei ollut mukana.

Lue lisää tästä
http://jormajaakkola.fi/EMU-petos

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Löysin googlettamalla todella vanhan tekstin satanen.comista.
Paljon on tullut lisätodisteita tuon kirjoituksen nettiin laittamisen jälkeen...

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so...

Tässä suora osoite:
http://www.satanen.com/index.php?k=yleista&sivu=va...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

#12

Kyseinen kirjoitus kertoo, mitä kirjansa hävittämään joutunut keskeinen EY-neuvottelija Antti Kuosmanen paljasti Suomen maatalousneuvotteluista, jotka käytiin vielä kansanäänestyksenkin jälkeen.

Mutta...

Jälkeenpäin minulle on selvinnyt toinen ja nimenomaan maatalouden tämän päivän huonon tilanteen kannalta merkittävin Kuosmasen paljastus, että maatalousartiklat kirjoitettiin lopulliseen muotoon huhtikuussa 1994 ja että kaikki maatalousartiklat (138-144) ovatkin vain siirtymäkauden tukia.

Ilman Kuosmasen paljastusta en olisi tiennyt mitään Korfun sopimuksen totuuden paljastavasta sisällysluettelosta.

Tämän sisällysluettelon paljastuksen on kertonut myös Timo Kaunisto (kesk.) yleisölle ja myös videotallenteelle 16.1.2009 Huittisten Risto Ryti-salissa pidetyssä E-Suomen maatalouden kriisikokouksessa, mutta media vaikenee edelleen.
Paikalla olivat Ylen, MTV:n ja Nelosen TV-kamerat, mutta eivät uutisoineet...

Kotisivullani oleva videopätkä on videoalan yrittäjän kuvaama.

http://jormajaakkola.fi/141%3An%20ja%20142%3An%20E...

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

"Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien eilisessä keskustelussa oli mittava demokratiavaje. Kaikki puoluejohtajat kannattavat Suomen pysyttäytymistä euroalueessa."

Vaikka yksittäisten lauseiden irrottaminen kokonaisuudesta on hieman epäasiallista ja -kohteliasta, tuoden mieleen lähinnä vasemmimston ja seitsemänkymmenluvun tunkkaisuuden, on artikkelin kahdessa ensimmäisessä lauseessa nähdäkseni jonkin sortin looginen ongelma. Niinhän on kansa edustajansa, puolueensa ja sitä myöten puoluejohtajansa valinnut. Niiltä osin lie demokratia siis täyttynyt.

Mitä tulee eurosta eroamiseen, se lie jo arkipäivän todellisuutta monille kansalaisille - ainakin leipäjonoissa tungokseen asti odottaville. Jos asiaa nyt tarkastellaan hieman laajemmassa mittakaavassa, on kyseessä väistämättä niin moniulotteinen kokonaisuus, että epäilen laajojen kansalaisryhmien valmiuksia päätöksentekoon tai edes koherentin mielipiteen muodostamiseen.

Koko ajan tulee muistaa, että on runsaasti maita joissa euron ansiosta (tai siitä huolimatta) talous voi hyvin. Kyllä me suomalaiset olemme aivan itse keittäneet soppamme, ja mikäli eturivin poliitikkoja seuraa, samalla ruokavaliolla tulemme pysymään.

Näkemykseni eroavat jokseenkin tyystin kirjoittajan mielipiteistä, mutta on annettava tunnustus siinä missä sen paikka: kyllä Väyrysen sinnikkyys on jo ilmiömäinen. Hänestä on mielestäni tullut jo elämää suurempi, jonkinlainen instituutio.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset