Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Mihin Paavo pyrkii?

Kansalaispuolue ry:n perustamisen jälkeen olen kuullut kyseltävän, mihin Paavo pyrkii. Keskustan johdonkin piirissä oli kuulemma pohdittu, luopuisinko puoluehankkeesta, jos minulle tarjottaisiin presidenttiehdokkuutta tai ministerin paikkaa.

Huonostipa minut tunnetaan.

Koko urani ajan olen pyrkinyt vaikuttamaan tärkeinä pitämieni yhteiskunnallisten tavoitteiden edistämiseen. Niiden toteuttamiseksi olen pyrkinyt tehtäviin, joissa vaikuttaminen on tehokkainta. Joskus pelkkä ehdokkuus on ollut hyvä keino vaikuttaa puolueen ja Suomen linjaan.

Toisinaan olen joutunut turvautumaan epätavallisiin keinoihin. Tein kaiken mahdollisen sen puolesta, että Suomi ei olisi liittynyt Euroopan unioniin, vaan olisi säilyttänyt itsenäisyytensä osana Euroopan talousaluetta ja Pohjolan yhteisöä. Tein kaiken mahdollisen myös sen puolesta, että Suomi ei olisi liittynyt euroalueeseen, vaan olisi säilyttänyt oman rahansa ja talouspoliittisen itsenäisyytensä.

Nytkin kysymys on ensi sijassa Eurooppa-politiikasta.

Suomen liittyminen euroalueeseen oli paha virhe. Sen vuoksi kansantaloutemme on kutistunut ja sen kasvu on tyrehtynyt. Työttömyys on kasvanut ja kansan ostovoima heikentynyt. Julkiseen talouteen on syntynyt paha alijäämä. Valtion ja kuntien menoleikkaukset kohtelevat kaltoin pienituloisia ja vähävaraisia ihmisiä. Niiden kielteiset vaikutukset ulottuvat kauas tulevaisuuteen.

Heti hallituksen muodostamisen jälkeen kävi ilmi, että Suomessa ei ole mahdollista saada aikaan sellaista yhteiskuntasopimusta, jonka avulla talouttamme voitaisiin nopeasti tervehdyttää. Samaan aikaan Euroopan komissio julkaisi ns. viiden presidentin ohjelman, jonka avulla euroaluetta kehitetään yhteisvastuulliseksi velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi.

Yksikään eduskuntapuolue ei kuitenkaan kannata sitä, että Suomi eroaisi euroalueesta. Eduskunnassa asiasta ei edes keskustella.

Jotta tämä Suomen tulevaisuuteen ratkaisevasti vaikuttava kysymys saatiin eduskunnan käsiteltäväksi, oli pakko turvautua epätavalliseen keinoon, kansalaisaloitteeseen.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt. Aloitetta on vähätelty. Eduskunnassa monet haluavat sivuuttaa sen vähin äänin.

Vaikka Keskusta aikanaan vastusti Suomen liittymistä euroalueeseen, euroerosta ei ollut mahdollista saada puolueen piirissä aikaan edes keskustelua.

Kun en voinut edistää tätä Suomen tulevaisuudelle elintärkeää tavoitetta Keskustan kautta, oli perustettava uusi puolue.

Kansalaispuolue kokoaa yhteen niitä suomalaisia, jotka kannattavat euroeroa ja haluavat pelastaa Suomen talouden, meidän hyvinvointiyhteiskuntamme ja maamme itsenäisyyden.

Toinen keskeinen syy Kansalaispuolueen perustamiseen on turvallisuuspolitiikka.

Alexander Stubbin johtama Kokoomus pyrkii suistamaan Suomen Paasikiven linjalta. Timo Soini ja Sampo Terho kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä, vaikka sanovat puolueensa olevan eri kannalla. Keskustan piiristä on kuultu epämääräisiä kannanottoja, ja puolueen linja on käynyt epäselväksi.

Tuen Sauli Niinistön uudelleen valintaa luottaen siihen, että hänen johdollaan Suomi pysyttäytyy Paasikiven linjalla ja turvaa Suomen aseman sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana. Kansalaispuolueen avulla pyrin siihen, että hän saisi tälle työlleen eduskunnan ja valtioneuvoston vahvan tuen.

Kansalaispuolue vaikuttaa pelkällä olemassaolollaan muiden puolueiden toimintaan. Tarjolla on nyt vaihtoehto niille kansalaisille ja poliitikoille, jotka haluavat edistää Kansalaispuolueen tavoitteita.

Kansalaispuolueen vaikutusvalta riippuu ratkaisevasti siitä, millaisen tuen se kansalaisilta saa. Kannatusta päästään mittaamaan sitten kun puolue saadaan rekisteröidyksi ja se pääsee aloittamaan toimintansa.

Vielä tarvitaan runsaat tuhat kannattajakorttia. Ohjeet löytyvät sivulta kansalaispuolue.fi. Kaikki apu kannattajakorttien keräämiseksi on tervetullutta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Kansalaispuolue ei ole mukana kuntavaaleissa, mutta jos mahdollista, niin kannattaisi ottaa vauhtia maakuntavaaleista, josko ne järjestetään ennen eduskuntavaaleja.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Nyt on nyt ja tulevaisuus tuo omat lisämausteensa. Maakuntasairaus ei parannu edes soten voimalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kuka on mielestäsi paras vaihtoehto Kokoomuksen puheenjohtajaksi Suomen turvallisuuspolitiikan kannalta? Alexander Stubb, Elina Lepomäki vai joku muu?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.S:"..vai joku muu?"

Katainen, Vartiainen esim. tahi joku muu vastaava joka saisi ko puolueen kannatuksen alta 5%n, tahi mielellään alta yhden.
_____________________
Paavo diktaattoriksi, niin Suomi nousee.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Elina Lepomäki. On sopivan eurovastainen (jos on siis hänen kanssaan päässyt keskustelemaan aiheesta, itse olen.)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Oletko keskustellut asiasta myös Paavo Väyrysen kanssa? ; )

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #26

En ole. Paavo on ollut minulle ainakin vielä tavoittamattomissa. Olen liian tavis.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #33

Tavis muuttaisi Kreikan saarille. Täällä voi näköjään puhua mistä vaan, kun Väyrynen ei näitä juttuja lue.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #35

Kyllä näitä presidenttiainesmiesten palstoja jossakin luetaan, voi tulla vastaan yllättäen ja pyytämättä.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Kyselet asiaasi väärällä foorumilla. Aisanylipotkijoita on jo tarpeeksi.

Jukka Laine

Turvallisuus ei varmasti ole nyt päällimmäinen murhe.

Vaikka ei olisi kaikesta samaa mieltä Paavon kanssa niin Suomi tarvitsee nyt vaihtoehtoja ja uusia avauksia. Toivottavasti äänestäjät ovat samaa mieltä.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Tarkoitatko sotilasturvallisuutta, vai jotain muuta? Paavolla näyttää olevan yksi vaihtoehto. Mieti sitä syvemmin ja muodosta oma kantasi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

"Paavon kanssa on hyvä elää", sanoi Jumala kun Paavo vihdoin ymmärsi läntisen Jumalan olevan pikemmin ihmisluonteen piirre, kuin jokin "Hän" jota Timo Soini kävi Björn Wahlroosin pyynnöstä moikkaamassa Vatikaanissa. Siksi Jumala niin kovin kysyvää kiusaa ja palkitsee.

BW pyytää politiikaan vastuunkantajia, so. aisankannattajia.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Heikki Rönkkö -fanina pitää haastaa Heikkiä: Ketä äänestetään seuraavaksi?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Presidentiksi joku toisinajattelija, kuten Vaclav Havel, joka valittiin Tsekkoslovakian presidentiksi suoraan vankilasta.

Jos tarkoitat tätä Paavon puoluetta, hän jakaa itse äänet. Kokoomuslaisten valintaankaan en pääse osllistumaan.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #19

Jätit kuitenkin (viisaasti) nimeämättä ketään...

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

"Kansalaispuolueen jäseneksi voivat tässä vaiheessa päästä eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet ja entiset jäsenet"

Mikäs demokraattinen puolue se sellainen on, johon jäseneksi pääsee vain suppea poliittinen eliitti?
Tulee väistämättä mieleen Neuvostoliitto ja muut "kansantasavallat". Niissähän valtaapitäneisiin kommunistipuolueisiin ja vastaaviin ei ollut tavallisella kansalaisella mitään asiaa.

Muutos Suomen EU- ja talouspolitiikkaan voidaan saada aikaan vain sponttaanilla kansanliikkeellä. Yhä uusien epädemokraattisten eliittiryhmien perustamisilla yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja kansakunnan hyvinvointia ei edistetä tippaakaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Säännöt ovat pikaisesti muutettavissa ja varmaan niin tapahtuukin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyrynen voisi kertoa meille, miksi vientiteollisuus ei vaadi suureen ääneen eroa eurosta jos euro on ongelmana viennin elpymiselle. Olisiko syynä se, että viennin ongelmat ovat sittenkin aiva muualla kuin yhteisvaluutassa. Niin kauan kuin vientiteollsuus katsoo EU:a ja eurossa olevan Suomen vientiteollisuuden ja suomalaisten edun mukaista ei yksikään eduskuntapuolue tule näistä eroa esittämään.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Dagens Industri -lehden haastattelussa Jouko Karvinen kehuu Ruotsista saatavan halvan puutavaran ja kruunun kurssin tuomia kilpailuetuja.

– Siirrämme Ruotsiin niin paljon kapasiteettia kuin mahdollista. Olemme suunnattoman iloisia ruotsalaisten tehtaista, Karvinen sanoo.

Yhtiön Ruotsin-tehtaat pyörivät Karvisen mukaan täysillä, ja suurimmat tuotannon alasajot tehdään Suomessa.

Lehden mukaan jokainen prosentti, minkä Ruotsin kruunun arvo putoaa, nostaa yhtiön tulosta 115 miljoonalla kruunulla. (Taloussanomat 2009)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vuonna 2009 Ruotsin kruunun kurssi euroa vastaan kaikkein heikoimmillaan. Silloin eurolla sai jopa 11,6 kruunua. Nyt tilanne on hiukan toinen. Perjantaina eurolla sai enää 9,29 kruunua. Maailma muuttuu veliseni.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko Vastaus kommenttiin #11

Muuttuuko miten maailma miten? "UPM aloittaa YT-neuvottelut Tervasaaren tehtaalla. Syynä on paperikoneen siirto Ruotsiin." (maaliskuu 2016)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Josmäinonkuten kerrot, on siihen siirtoon muita syitä kuin pelkästään valuuttakurssit. Karvisen sanojenhan mukaan se siirtohan aiheuttaisi miljoonien tappion vuoteen 2009 verrattuna?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #15

"muita syitä"

Ja ne muut syyt ovat?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #15

Valuuttakurssit ovat yksi tekijä. Pitää huomata kokonaisuus. 2009 maailma oli vielä varpaillaan Yhdysvaltain subprime-kriisistä.

Suomenkin vienti oli hetken aikaa tolpillaan 2010-2011, koska elvytettiin. Sitten päätettiin laittaa liinat kiinni.

Menen kohta katsomaan EUR/SEK -kehityksen vuodesta 2012 eteenpäin. Koska sen jälkeenhän ei Suomen tai euroalueen talouspolitiikassa ole tehty kuin lisää kiristystä, vaikkakin Draghi ostelee kalliilla hinnalla euromaiden velkapapereita taseeseensa.

Itse ostaisin mieluiten pohjilla, ja myisin huipulla.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen Vastaus kommenttiin #15

Minun kalenterini mukaan menossa on vuosi 2016 ja seuraava vuosi on 2017. Se näkee, joka elää saa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jospa minä vastaan tähän, jos sallitte?

Aloitetaan Tullin katsauksista. Tiedän, että siellä käsitellään vain tavarakaupan osuutta. Palveluiden vaihto ulkomaille näkyy vaihtotaseessa.

"Suomen tavaraviennin arvo madaltui tammikuussa kymmenen prosenttia vuoden takaisesta Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan."

http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/ulkomaankauppati...

Jatkoa seuraa tuon tiedotteen jälkeen:

Vienti laski vielä kolme prosenttia edellisen kymmenen prosentin syöksyn jälkeen.

http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/ulkomaankauppati...

Joten oleellisempi kysymys olisi, että mitä ihmettä me kohkaamme tuon vientiteollisuuden kanssa, koska se on kuoleva ja katoava luonnonvara yhteisvaluutan jäsenenä. Voisimme kokeilla siis jotain muuta tulonlähdettä - esimerkiksi tukipaketteja EVM:ltä?

Tästä kirjoituksesta on likimain olympiadi aikaa, mutta se kestää silti paljon päivänvaloa yhä tänään. Παρακαλώ:

http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104797-...

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Anterolle, olen samaa mieltä kanssasi sellaisesta kansanliikkeestä, jossa kaikki ovat tasavertaisia ja tasavertaisessa asemassa mihin tahansa ehdokkuuteen demokraattisesti ehdokkaat vaaleilla valiten. Muuten tällaisella kuppikunta-ajattelulla ei tule olemaan juuri mitään merkitystä. Sehän on nähty vaikka Muutos-puoleen kaaressa, jossa itsekin olin mukana kaksi vaalikautta.

Kirjoitin tänne someenkin jo ennen Paavon puolehankkeita siitä, että ainoa mahdollisuus Suomen pelastamiseksi on saada aikaan laaja kansanrintama kaikista pienpuolueista ja kaikista samanmielisistä kansalaisista puolueeseen katsomatta.
Mielestäni Paavo voisi rukata säännöt pikaisesti normaaleiksi puolueen säännöiksi ja jatkaisi tätä hyvää tavoitetta koko kansan tuella.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Onko Väyrynen joskus vastannut blogikommenteissa esitettyihin kysymyksiin? Jos ei, niin tämä laskeutuminen kansan keskuuteen on jääänyt hiukan vajavaiseksi.

Markku Hatakka

Tuore raportti "Euroopan talous- ja rahaliiton tulevaisuus" VTT Heikki Koskenkylä (60/72 sivua) PDF 2016
Suomella on useita vaihtoehtoja vaikkei niistä valtamediat kerro. Tietoa tiivistetyssä paketissa.

http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2016/04/Heikki-Koskenkylä-Euroopan-talous-ja-rahaliiton-tulevaisuus.pdf

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

#12 (Pihlanto)

-puolustuksekseen on todettava, että (Väyrynen) ei ole ainoa ylhäisyyteensä pakeneva poliitikko näillä sivuilla. Etäisyys - dialogin sijaan - on arvovalinta. Ounastelen, että tekemistäkin riittää blogistilla, kun hiljan indikoi pelastavansa ei vain Suomen, vaan peräti mantereen, jos oikein muistan.

Sivumennen sanoen kaipaan kolmea jo edesmennyttä ja Väyrysenkin aikalaishenkilöä.

Kari Suomalainen, Kauko Kare ja Veikko Huovinen olivat aikansa näkijöitä. Kaksi ensimmäistä taisivat olla Väyrysestä oikealle, viimeisin yleisesti politiikan temmellyskenttien yläpuolella. Mutta eivätkös olleet mainioita Kari Suomalaisen karikatyyrit poliitikoista? Saati Huovisen little-jutut.

-Kare olikin astetta suoraviivaisempi kritiikissään.

Aikanaan laajalti käytetty hokema "Paasikiven-Kekkosen linja" on näemmä typistynyt. Mitähän Urho tästä ajattelee. Tähän on tultu?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hiukkasen ehkä hupaisana voidaan pitää, että niin Viskipuolue kuin kaksikin kommunistipuoluetta keräävät 5 000 kannattajakorttia alta aikayksikön, mutta "Itsenäisyyspuolue" ja "Kansalaispuolue" ovat vaikeuksissa. Ehkä asiaan vaikuttaa yhdistysten nimien uskomattoman dramaattinen valheellisuus.

Käyttäjän MattiMulari kuva
Matti Mulari

Onko Pate sanoutunut irti ja mistä syystä Kekkosen linjasta ? Ennen puhuttiin ja siihen Patekin vannoi Paasikiven-Kekkosen linjasta.
Nyt Pate puhuu vain Paasikiven linjasta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kekkosen muistolle ei ole sijaa tässä rumien naisten hallitsemassa vähemmistöjen paratiisissa. Tietynlaiset naiset ihailevat univormupukuisia miehiä, jotka eivät puolestaan voineet sulattaa Kekkosen miehekästä olemusta.

Käyttäjän penttiwesterholm kuva
Pentti Westerholm

Yhä usempi tunnustaa,että Euro valuuttaan liityminen oli iso moka.Talouskasvu tulee olemaan kituvaa ja vaivaloista.Joudutaan tekemään lisää kipeitä leikkauksia. Vähävaraiset,pienipalkkaiset eläkeläiset ja lapsiperheet,myös keskiluokka liityy köyhtyvän kansalaisten joukkoon.Jotta tämä kehitys saataisi pysähtymään ei ole muuta nopeaa keinoa kun irrottautua euro valuutasta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Teemu Selännettä ja Jarkko Niemistä tulee tuutista enemmän kuin tarpeeksi. Panama- tikkataulun pyörittämistä ministerivoimin. Mitä kaupallisempi, sitä parempi, ihmisyydestä ei niinkään väliä, ikäänkuin pakkoruotsin raunioittamille koulupudokkaille heistä olisi mallia. Paavo Väyrynen onkin perustanut yksityisen nuorisokodin osoittaakseen presidenttiainesmieheltä vaadittavaa luonnetta. Mutta niinpä juutalaisetkin pantiin kaivamaan omat hautansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset