Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Asiantuntijajäseneksi Kansalaispuolueeseen?

Nyt kun kannattajakortit Kansalaispuolueen saamiseksi puoluerekisteriin alkavat olla koossa, on tullut aika tehdä sen jäsenyyteen liittyviä päätöksiä.

Sääntöjen mukaan jäsenten ottamisesta ja erottamisesta päättää yhdistyksen hallitus.

Lisäksi säännöissä todetaan, että kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus tulla Kansalaispuolueen kannattajajäseneksi liittymällä sen tukiryhmään.

Olemme päättäneet, että nykyisten ja entisten parlamentaarikkojen lisäksi Kansalaispuolueen jäseneksi voivat päästä ne henkilöt, jotka puolue on hyväksynyt ehdokkaikseen valtiollisissa vaaleissa. Ehdokashankinta aloitetaan heti kun puolue on saatu merkityksi puoluerekisteriin.

Ehdokasjäsenten lisäksi olemme päättäneet ottaa sellaisia asiantuntijajäseniä, jotka voivat antaa panoksen puolueen ohjelmatyöhön ja avustaa sitä käytännön politiikan toteuttamisessa. Tässä vaiheessa tarvitsemme erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikan, Eurooppa-politiikan, talouspolitiikan, maahanmuuttopolitiikan ja aluepolitiikan asiantuntijoita.

Asiantuntijajäsentenkin on hyväksyttävä Kansalaispuolueen säännöt ja tavoitteet.

Asiantuntijajäsenyydestä kiinnostuneita pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse kansalaispuolue@paavovayrynen.fi

Kansalaispuolueella ei ole mahdollisuutta ylläpitää laajaa jäsenrekisteriä eikä puolueorganisaatiota. Kannattajajäsenyys antaa kuitenkin kaikille halukkaille mahdollisuuden saada suoraa tietoa puolueesta, vaikuttaa sen politiikkaan ja osallistua erilaisiin tapahtumiin. Kansalaispuolueen kannattajajäsenellä on suurempi vaikutusvalta kuin muiden puolueiden varsinaisilla jäsenillä.

Kannattajakortteja puutuu vielä jonkin verran. Toivomme, että täytätte, allekirjoitatte ja lähetätte minulle kortin, jonka voitte tulostaa Kansalaispuolueen kotisivulta http://kansalaispuolue.fi/liity-tukiryhm%C3%A4%C3%A4n/ . Sen kautta voitte myös liittyä tukiryhmään ja tulla sen kautta puolueen kannattajajäseneksi.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ilmoittaudun käytettävänä olevaksi!

Jäsenasiantuntijaeduista ja esimerkiksi optio-ohjelmasta voidaan sopia myöhemmin vaikkapa jossain kabinetissa poissa julkisuudesta. Työnäytteenäni haluan tässä esitellä viimeaikaisesta kansalaisturpo-hankkeistostani uudelleenlämmiteltävän Itämeri - rauhanmeri 2017 -projektin ja siihen kuuluvan Ydinaseeton Pohjola nyt -näkökulman.

Taustaa: Helsingin Sanomien mukaan Suomen Nato-jäsenyyskannasta päätetään juhannuksen alla. Yhtä hyvin kai voitaisiin juhannusaattona päättää hiukka huikka myöhässä lopullinen kanta myös siihen aiemmin ajankohtaiseen kysymykseen, jos kaikki Suomen järvet viinaksi muuttuisi...

Kun Nato-optio on livennyt käsistä kuin merkitty kortti viimeistään Sotshin olympiahypen ja Krimin valtauksen jälkeen ja jos ja kun Ruotsinkanssa solmittava puolustusliitto ja/tai EU-turvatakuut eivät välttämättä toimi paremmin kuin Suomineidon YK:lta hakema lähestymiskielto pieniä vihertäviä joukkoahdistelu-ukkeleita vastaan ('koskemattomuusasia on meidän - är och blir vår'), jää jäljelle ainut todella tehokas turvaprojekti-optio, joka on käsittääkseni aika tavalla yksi yhteen Kansalaispuolueenkin politiikan mukainen: Itämeri rauhanmeri 2017 -projekti ja Ydinaseeton Pohjola nyt, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215481-i...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

P.S. Suomineito jostain syystä maksaa yhteensopivuudesta sen minkä natomaatkin mutta kieltäytyy jäsenyyden ainoasta konkreettisesta edusta, toimivista turvatakuista. Nyt kai on liian myöhäistä eli on viriteltävä noita Yya2-kuvioita uuteen terään, koska palovakuutusta ei saa enää siinä vaiheessa kun nurkat jo käryää omilla rannoilla.

Georgia ja Ukrainakin olisivat mieluummin maksaneet vaadittavan hinnan Nato-jäsenyydestä, jos se olisi ollut mahdollista enää siinä vaiheessa, kun Venäjä aloitti aggressionsa 2008 ja 2014. Nyt ne ovat menettäneet liittoutumattomuutensa vuoksi valtavan osan maastaan ja puolustussodissa hirveän paljon enemmän ihmishenkiä kuin Viro tai muut itäeurooppalaiset Nato-maat.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Aluepolitiikan asiantuntijoista ei ainakaan liene pulaa. Mutta toisaalta, eikö olisi rehellistä vaihtaa puolueen nimi teknokraattipuolueeksi kansalaispuolueen sijaan?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kansalaispuolue tosiaankin tuntuu hieman oudolta nimeltä, kun kuka tahansa ei voi liittyä puolueeseen. Toki voi liittyä kannatusyhdistykseen, mutta ei taida sen jäsenenä omata mitään vaikutusvaltaa.

Muutenkin epäilyttää tuon jäsendemokratian taso. Jos tällaista puoluetta yrittäisi perustaa joku muu kuin Väyrynen, niin mahtaisikohan saada tarvittavia kannatuskortteja kasaan?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Teknokraateissa ts. asiantuntijoissa voi olla iso joukko Suomen yksisilmäiseen euro-politiikkaan (ja muuhunkin) kyllästyneitä ihmisiä, joille Väyrysen puolue voi tarjota kunniallisen väylän yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Eivät kaikki teknokraatit ole tyhmiä; heillä on vain perhe elätettävänään tai jotain vastavaa, mikä sitoo heidät Suomen kansallisia etuja tunnustamattomaan valtavirran euro-politiikkaan.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Itsekin olen teknokratian ja meritokratian kannattaja (ainakin tiettyyn pisteeseen saakka) - eli näissä ei automaattisesti ole mitään väärää.

Puolueen nimi ei vaan ole valtavan kuvaava, jos se rakentuu tälle pohjalle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Käsittääkseni puolueen perustaminen sisäpiirin hallitsemaksi vaaliorganisaatioksi ei ole Suomessa mahdollista. Suomalaisiin puolueisiin kuuluu jäsendemokratia.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Seis maailma, tahdon ulos- väelle Erkki Tuomiojan perustama Historijoitsijat ilman rajoja- yhdistys järjestää kansainvälisen seminaarin Helsingin yliopistolla 19.-20.5.

Sieltä löytyvät jäsenehdokkaiksi isännän lisäksi mm. Martti Ahtisaari, Elisabeth Rehn ja Timo Soini sekä yhdistyksen toiminnantarkastaja Henrik Meinander.

Virossakin maailma alkoi liikkua vasta sitten kun Moskovan lähettämä toiminnantarkastaja poistui kokoussalista.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ketkä tässä ovat tarinan "me"?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kannatajajäsenyys ei kiinnosta ketään tervejärkistä ihmistä, jäsynyys kylläkin, muuta pian sääntöjä ennenkuin hommasi kusee !

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Ymmärrän Paavon nihkeyden tässä jäsenyysasiassa. "Touhoankat" ja mahdolliset sabotöörit pitäisi jotenkin pystyä pitämään puolueorganisaation ulkopuolella, jotta tässä projektissa olisi mitään järkeä. Pienessä organisaatiossa yksikin innostunut touhottaja tai salauusliberaali saa pahaa aikaan.

Keskustan alennustilan syy on juuri se että puoluejohdon on vallannut sinne kuulumattoman ideologian omaavat henkilöt. Puolue on kaapattu, eikä äänestäjät auktoriteettiuskossaan näe tätä, vaan jatkavat oman etunsa vastaista äänestämiskäyttäytymistä. Tämä mahdollisuuden estämiseen Paavo pyrkii. Onhan aloitteleva puolue erityisen haavoittuva. Tätä ei kaikki ymmärrä.

Kansalaispuolueen kannattamisessa onkin alussa kyse puhtaasti luottamisesta siihen, että Paavo ja puoluejohto on valmis tekemään kansalaisen kannalta parasta politiikkaa, ja että puolue on valmis muodostamaan kantansa politiikassa parhaan käytössä olevan tiedon mukaan.

Tämä on kova tavoite, mutta Paavo on osoittanut kykyä nähdä talouden myyttien yli..... joten toivon että linja pitää tässä "reaalipolitiikassa ilman politiikan realiteetteja" :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mallia Timo Soinista, erottaa kaikki erimieltä olevat puolueestaan, joka on yhdistyslain alainen.

Kari Toivonen

Tohtori Väyrysen puolue vaikuttaa melkoiselta herra-puolueelta. Paremman väen kemut. Rahvas kelpaa ihmettelemään herrain viisautta.

Eihän tuollaista voi ottaa vakavasti, joten tarjoudun asiattomuustuntijaksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onhan siinä jo perustajat jäseninä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos Väyrynen löisi hynttyyt yhteen Tuomiojan kanssa ja ottaisi Meinaderin toiminnantarkastajaksi, siinä olisi koolla koko ulkoministeriön sodanjälkeiset aivot.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos niitä asiantuntijoita kaaderpuolueelle vielä haetaan, niin nyttemmin maanosan kulttuurihistoriasta tiedetään, nöyrimpiä ovat uskovaiset ja heistä nöyrimpiä luterilaiset naiset.

Reetta Meriläinen kertoo kirjassaan "Tytön tie" saksankieleen ihastuneen polvijärveläistytön noususta HS:n päätoimittajaksi.

Ihan piti pysähtyä lukemaan kahteen kertaan hänen kuvauksensa tunnetun kulttuuritoimittaja Seppo Heikinheimon päätoimittajan puhelimeen soittamasta kuolinkorinasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset