Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Asiantuntijajäseniä Kansalaispuolueeseen

Julkaisin 4.5. blogikirjoituksen, jossa kerroin, että Kansalaispuolue ryhtyy ottamaan asiantuntijajäseniä.

Kansalaispuolueen sääntöjen mukaan jäsenten ottamisesta ja erottamisesta päättää yhdistyksen hallitus. Lisäksi säännöissä todetaan, että kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus tulla Kansalaispuolueen kannattajajäseneksi liittymällä sen tukiryhmään.

Kerroin blogissani päättäneemme, että nykyisten ja entisten parlamentaarikkojen lisäksi Kansalaispuolueen jäseneksi voivat päästä ne henkilöt, jotka puolue on hyväksynyt ehdokkaikseen valtiollisissa vaaleissa. Ehdokashankinta seuraavia eduskuntavaaleja varten käynnistetään heti kun puolue on saatu rekisteriin.

Kerroin päättäneemme, että näiden ehdokasjäsenten lisäksi puolueeseen on päätetty ottaa asiantuntijajäseniä. Heidänkin tulee hyväksyä sen säännöt ja tavoitteet.

Blogikirjoituksen julkaisemisen jälkeen sain runsaasti yhteydenottoja.

Tässä vaiheessa asiantuntijajäseneksi on päätetty ottaa seuraavat henkilöt:

Ympäristökonsultti Kari Arvola, Raasepori

Professori Vilho Harle, Kauhava

Valtiotieteiden maisteri, LL.M Sakari Linden, Espoo

Yrittäjä, rakennusinsinööri Urpo Lohi, Jyväskylä

Runoilija Kaija Olin-Arvola, Raasepori

Filosofian tohtori Mikko Punkari, Kirkkonummi

Yrittäjä Veikko Vallin, Tampere

Kauppatieteiden tohtori, julkisen talousjohtamisen hallintotieteiden maisteri Keijo Varis, Vaajakoski

Valitut jäsenet edustavat monipuolisesti eri alojen asiantuntemusta. Myöhemmin Kansalaispuolue ottaa lisää asiantuntijajäseniä.

On syytä korostaa, että myös kaikilla Kansalaispuolueen kannattajajäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa sen ohjelmatyöhön ja politiikkaan.

Kansalaispuolue on saanut viime aikoina runsaasti uusia kannattajakortteja. Vielä puuttuvia kortteja on tarkoitus kerätä myös Tammelan torilla Tampereella ensi lauantaina klo 10-13 välisenä aikana.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"...kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus tulla Kansalaispuolueen kannattajajäseneksi liittymällä sen tukiryhmään."

Siis yllä mainitut kaikki suomalaiset eivät pääse varsinaisiksi jäseniksi puolueeseen, vaan he pääsevät vain kannattajajäseniksi?

Kannattajajäsenen ja varsinaisen jäsenen välillä on olennainen ero.

Jos tulkitsen oikein, niin on erityisryhmiä, joilla on ainoastaan mahdollisuus päästä varsinaiseksi jäseneksi, kuten esimerkiksi blogitekstissä mainitut asiantuntijat.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vai onko vielä olemassa ero asiantuntijajäsenen ja varsinaisen jäsenen välillä?

Varsinainen jäsen on se, jolla on yleensä sellainen äänioikeus, jolla voi vaikuttaa puoluejohdon valintaan.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Näin minäkin ymmärtäisin, että varsinaisella jäsenellä on äänioikeus, mutta asiantuntijajäsen voi esittää näkemyksiä, mutta ei äänioikeutta.

Muuten, onkohan ihan luvallista julkaista nimilistoja avoimella sivustolla?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #3

On luvallista kun siihen on lupa kysytty.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #3

Ketkä sitten ovat niitä varsinaisia jäseniä? Vielä pienempi valikoitu "ydinjoukko"? :-D :-D

Ovela taktiikka kenties. Sillä yritetään ettei tule puolejohtoa kaatavia "klikkejä", jos näin ollaan puolueessa tekemässä. Tosin onnistuuko se juuri tolla ratkaisulla, niin se on sitten eri asia. Toivoa sopii. ;-)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Paavonpuolueessa ovat varsinaisina jäseninä vain yhdistyksen perustaneet jäsenet, eikä lisää tule ellei sääntöjä muuteta.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Paavo on paitsi melkoinen visionääri myös ajoituksen mestari, ja puolehankkeesta aktiinen tiedottaminen on erinomainen asia. Mm. Perussuomalaisiin pettyneitä euro/EU -kriittisiä ja SSS:n brutaalia markkinatalouden nimissä hyvinvointivaltion alasajoa vastustavia suomalaisia on "katsomossa" nyt paljon. Rp:ksi rekistöröitymisesta yksi vuosi riittänee hyvin persuista ohi pyyhkäisyyn, ja jo siinä vaiheessa 5-10%:n gallup-kannatukseen, näkisin. Muutama kannattajakortti lähti postiin eilen.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Nyt olen jo kopeutunut kuukeloimaan hyväksytyt Kansalaispuolueen asiantuntijajäsenet, lukenut heidän kirjoituksiaan myös ja pitää todeta että mainiossa seurassa siellä sitten tulevaisuudensuunnitelmia yhdessä punotte! On todella kunnioitettava lista se ja kunhan tämä käy päättäjillekin selväksi, niin siinä raavitaan monia korvallisia kun ei enää pystytäkään vähättelemään Kansalaispuolueen mahdollisuuksia. Päämääristä samaa mieltä olevat ja puolueen tukijäsenet taas puolestaan saavat uusia voimia kunhan koko asiantuntijajäsenistön mainio koostumus heille kunnolla kirkastuu.

Ajattelen myöskin että Väyrynen on aivan oikeassa siinä että rakentaa puoluetta tällä mallilla missä kerätään asiantuntijajoukko varsinaisiksi jäseniksi. Ei mene turhaa aikaa epäolennaisuuksien pöyhimiseen, vaan tärkeimmät päämäärät kristallisoituvat kunnolla esille. Tuo arvostettava lista kannustaa myös muita asiantuntijoita pyytämään mukaan pääsyä koska jopa he ilman muuta ovat odotelleet että jotkut muut kuin he itse rohkaistuvat ensin edelläkävijöiksi. Ihmisen luonne kun on sellainen että seura mielellään tarkastetaan.
Hyvä ja mukava päivä tänään, aurinkokin paistaa. :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei näitä asiantuntijajäseniä koskaan tulla sääntöjenmukaan hyväksymään varsinaisiksi jäseniksi, vain perustajajäsenet ovat varsinaisia jäseniä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

On kova homma saada uudelle puolueelle sellainen aktiivien joukko ympäri Suomea (kenttäorganisaatio), joka laittaa ne vaalikyltit, jokaiseen kirkonkylään sun muualle. ;-)

Yleensä siihen moni pienpuolue keikahtaakin, kun huojuva organisaatio yrittää vielä saada noi kylttiasiatkin hanskattua.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ulkoministeri Soinin esitettyä uskontunnustuksen USA:lle, on kysytty, mistä kirjaani Rooma opettaa on saatavana?

Vastaan, että sitä saa painettuna esim. Suomalaisesta kirjakaupasta ja e-kirjana Google Playsta sekä AppleStoresta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Historioitsijat ilman rajoja - vanha aika
Ihmiset ilman rajoja - uusi aika

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset