Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kansalaispuolueelle uusi nimi

Kannattajakorttien kerääminen Kansalaispuolueen saamiseksi puoluerekisteriin on osoittautunut työlääksi.

Perusongelma on, että kannattajakorttia ei voi allekirjoittaa sähköisesti. Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa sai tuekseen vain noin 2200 käsin allekirjoitettua lomaketta. Loput runsaat 50 000 olivat sähköisiä.

Toinen vaikeus näyttää liittyvän siihen, että Kansalaispuolueen nimessä on sana ”puolue”. Tämä johtaa harhaan, sillä se ei edes ole poliittinen puolue sanan tavanomaisessa merkityksessä. Kansalaispuolue pyrkii kokoamaan yhteen samoin ajattelevia suomalaisia yli puoluerajojen. Kansalaispuolueen toimintaan voivat tulla mukaan myös muiden puolueiden jäsenet.

Myös varsinaiset poliittiset puolueet ovat vältelleet ”puolue” -sanan käyttöä nimessään. Näin toimi myös Keskustapuolue, joka muutti minun puheenjohtajakaudellani 1980-luvun lopulla nimensä Suomen Keskustaksi.

Niinpä olemme päättäneet, että Kansalaispuolueen nimi muutetaan puoluerekisteriin merkitsemisen jälkeen siten, että siinä ei enää esiinny sanaa ”puolue”. Samalla kun kannattajakorttien kerääminen Kansalaispuolueelle jatkuu, käynnistämme kilpailun, jolla etsimme sille uutta nimeä.

Kannattajakortteja voi tulostaa Kansalaispuolueen kotisivulta (kansalaispuolue.fi). Kortit on täytettävä ohjeen mukaan, allekirjoitettava ja lähetettävä minulle osoitteeseen Pohjantie 34, 94400 Keminmaa.

Nimikilpailuun voi osallistua lähettämällä oman ehdotuksensa postitse edellä mainittuun osoitteeseen tai sähköpostitse osoitteeseen kansalaispuolue@paavovayrynen.fi.

Nimikilpailun voittaja saa palkinnoksi kolme viimeisintä kirjaani ”Huonomminkin olisi voinut käydä”, ”Suomen linja” ja ”Eihän tässä näin pitänyt käydä”.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Tämä johtaa harhaan, sillä se ei edes ole poliittinen puolue sanan tavanomaisessa merkityksessä. "

Eikö ole hieman ristiriitaista kun kuitenkin Kansalaispuolue.fi sivulla sanotaan
"Yhdistys hakeutuu puoluerekisteriin kun tarvittava määrä kannatusilmoituksia on saatu kerätyksi.
Suomen linjaan Kansalaispuolue pyrkii vaikuttamaan ennen muuta eduskuntavaalien kautta." http://kansalaispuolue.fi/kansalaispuolue/

Miksi hakeutua puoluerekisteriin jollei ole tarkoituskaan olla poliittinen puolue tavanomaisessa merkityksessä. Toisaalta kuitenkin pyrkii vaikuttamaan eduskuntavaaleissa.

Kansalaisliike voisi kaiketi toimia yhdistysrekisteriin merkitsemisen kautta samalla tavalla kuin monet kansalaisyhdistykset.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Sepä se. Mahtuisiko samaan postikorttiin äänestys siitä, mihin tällä projektilla ylipäänsä pyritään.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Voe tokkiisa herra Paavo Väyrynen !

Nyt kai menee kokonaan uusiksi kannattajakorttien kerääminen.

Tässä on sama touhu, kuin herra P Väyrysen kansalaisaloitteessa, jossa
aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja alkoi kieltää kansanäänestyksen eurosta, jota aloitteessa ehdotettiin.
http://yle.fi/uutiset/paavo_vayrynen_ei_kannata_om...

Että meitä moneksi !

P.s. Muuten olen sitä mieltä, että valtiosopimuksiin liittyvät kansalaisaloiteet ovat perustuslain vastaisia.

Kansalaisaloitteesta annetun lain (HE 46/2011) 2 §:n mukaan oikeudesta tehdä eduskunnalle kansalaisaloite säädetään perustuslaissa (53 §). Mainitun perustuslain pykälän säätämistä koskeneen hallituksen esityksen (s. 40) perusteluissa (HE 60/2010) todetaan

Merkittävimpiä aloiteoikeuden ulkopuolelle jääviä asiaryhmiä olisivat kansainvälisten velvoitteiden hyväksyminen ja niiden irtisanomisen hyväksyminen sekä valtion talousarvioasiat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kansalaispuolueelle uusi nimi

”Huonomminkin olisi voinut käydä”, en vaan tiedä miten.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Nimikilpailun palkinnoksi saa 3 Paavon kirjaa..huonomminkin voisi käydä, en vaan tiedä miten.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Tiukille meni Liberaalipuolueenkin korttikeräys, kunnes puolueen varapuheenjohtaja teki miehen työn ja seisoi narinkkatorilla vajaan viikon joka päivä keräten loput kortit kasaan.

Tee sama Paavo niin nostan hattua.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

"Kiinan keisarit".

Populistisen Timo Soinin väkevältä kuulostavaan viestiin sisältyy samanlainen primitiivinen pelottelu kummitustarinalla kuin Paavo Väyrysellä; että jossakin näkymättömissä on suuri voima joka voi sekä tuhota että pelastaa ihmisen. Viimeksi Soini on siteerannut plokissaan Paavo Lipposta joka kutsuu tuota myyttistä voimaa Kiinan keisariksi. Ja vain heillä on edellytyksiä käydä sellaisia keskusteluja.

Savonlinnaan odotetaan kiinalaisia investointeja biojalostetehtaaseen sekä vaihto-oppilaita peastamaan kaupungin talous opettajakoulutuksen päättyessä; Ukrainan kriisiin mukaan kiirehtiessään sinikeltaista kravattia käyttänyt Carl Haglund on ottanut hatkat politiikasta ja siirtynyt kiinalaisen biotalousyrityksen johtajaksi; Kone Oy:n johtaja Henrik Ehrnrooth on useaan otteeseen korostanut kaupungistumiskehityksen nopeutumisen positiivista merkitystä Kiinassa.

Paavo Väyrysen aikaan keskusta jo flirttaili avoimesti Kiinan puolue-eliitin kanssa. Eli kysyntää asiantuntemukselle löytyy.

http://yle.fi/uutiset/kiina_pelastaa_savonlinnan_i...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Noin kokenut poliitikko kompastelemassa operatiivisessa puoluetyössä - tuo ei todellakaan ennusta menestystä Kansalaispuolueelle tai mikä sen nimi nyt tulee olemaankaan.

Jos pääpalkinto on kolme Väyrys-kirjaa, saako toiseksi sijoittuva niitä neljä? En aio osallistua, koska olen jo lukenut Paavon tuotannon "kolmessa päivässä ja alkukielellä".

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen
Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Hupp://s unohdin vallan ettei puoluenimitystä saa käyttää.

Eli siis Puavon Puksutus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kansalaispuolue pyrkii kokoamaan yhteen samoin ajattelevia suomalaisia yli puoluerajojen. Kansalaispuolueen toimintaan voivat tulla mukaan myös muiden puolueiden jäsenet."

Jos se on tarkoitus merkitä puoluerekisteriin, niin se on täsmälleen samojen pykälien alainen organisaatio kuin muutkin puolueet. PISTE!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

TV:ssä pyöri jokunen vuosi sitten suosittu ja minunkin mielestäni hyvä ja hauska poliittinen satiiri, jonka nimi oli "ihmisten puolue".

Valitettavasti puolueen nimessä ei saanut esiintyä sanaa puolue, muuten esittäisin puolueen nimeksi "ihmisten puolue"

Olisi mielestäni kuitenkin tärkeätä perustaa puolue joka toimii ihmisten puolesta, eikä vain suomalaisten, suomen ruotsalaisten, perussuomalaisten, rikkaiden suomalaisten, köyhien suomalaisten, uskovaisten suomalaisten tai luonnon puolesta.

Kun "kansallinen kokoomus" on nimenä jo valittu, ehdottaisin puolueen nimeksi "ylikansallinen kokoomus". Se ajaisi paitsi suomalaisten, myös Suomeen muutteneiden suomalaisten, Suomessa asuvien ulkomaalaisten, ulkomailla asuvien suomalaisten ja ulkomailla asuvien ulkomaalaisten asiaa.

Se olisi puolue joka sopisi ohjelmansa puolesta edustamaan europarlamentissa, sekä suomalaisia ihmisiä, että kaikkia muitakin ihmisiä.

Se olisi siis kirjaimellisesti "ihmisten puolue", mutta nimeksi tulisi joko "Euroopan kokoomus", "ylikansallinen kokoomus" tai "ihmisten kokoomus"

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Se olisi siis kirjaimellisesti "ihmisten puolue", mutta nimeksi tulisi joko "Euroopan kokoomus", "ylikansallinen kokoomus" tai "ihmisten kokoomus"

Kokoomus ei taida mennä läpi kun on jo, mutta miten "Ihmisten sekoomus".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"miten "Ihmisten sekoomus"."

Huumoria aina olla pitää,
mutta ei arvokkaan ja tärkeän puolueen nimessä.

Minusta Eurooppa tarvitsisi yleispuolueita jotka ajaisivat koko Euroopan etua, eikä vain kansallisia etuja, kuten nykypuolueet.

Ehkä Paavo voisi saada sellaisen puolueen aikaiseksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

No sitten "My way", ikään kuin jatkoksi Väyrysen Me, Myself and I ohjelmalle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #15

Tämänkaltainen puolue on jo Amerikassa, tämä Trumpin puolue.
Trump lupaa tehdä kaiken itse, rakentaa muurit Meksikon rajalle, tuhota Isiksen ja sopia Putinin kanssa. Muita ei tarvita, ihmisten pitää vain luottaa Trumppiin ja äänestää häntä. Olisikohan Paavo yhtä hyvä kuin Trump?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

USA:n presidentiksikö? Sitä Väyrynen ei olekaan vielä tavoitellut.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Kansalaisten" puolueessa ei valtaa käytä jäsenistö eli kansalaiset, vaan EU- ja kansanedustajista koottu neuvosto. Nimeksi siis: Neuvostoliitto!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Uudeksi puolueennimeksi Perus Paavot.
Palkinnon voi lähettä os. Jarmo Lauros Revonkylä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Eihän nimi miestä pahenna, joten Kansalaispuolue kelpaisi oikeastaan nimeksi ihan hyvin, kunhan säännöt laadittaisiin olympiahengen mukaisiksi. Rion avajaisissa hurrattiin kovasti Pakolaisten joukkueelle.

Kansalaispuolue voisi ottaa avaraan syliin maahanmuuttajia toivottaen heidät tervetulleiksi Paavin sanoilla: "Usko, toivo ja rakkaus. Suurin niistä on rakkaus".

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Nimeksi: Maapallon tulevaisuus.

Ohjelmaan sopisi: maapallo ilman rajoja, maapallon kaikkien ihmisten vapaa liikkuvuus, valtiot ja nationalismi historiaan.

Vertaa: Lääkärit ilman rajoja. EU:n vapaa liikkuvuus jää vanhanaikaiseksi, nurkkakuntaiseksi. Maaseudun tulevaisuus (lehti Suomessa) on kaukaista historiaa.

Eikö näin, Paavo. Dynamiikkaa peliin.

Näillä ehdoilla allekirjoitan kannattajakortin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Näillä ehdoilla allekirjoitan kannattajakortin."

Minäkin allekkirjoittaisin.

Pois ahdas nationaloistinen ajattelu, nurkkakuntaisuus ja impivaaralaisuus.
Olemme maailman kansalaisia.
Toivottavasti tämä kansalaisuus toteutuu käytännössä.
Rajat pois.
Ei mitään passeja enää.
Yksi ja sama valuutta koko maailmalle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Niinpä olemme päättäneet.."

Paavo Väyrynen

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Paavon puolueelle oiva nimi olisi Änkyrät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset