Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kukahan nämäkin sotkut selvittää?

Perjantaina ilmestyvässä kirjassani kysyn, kuka selvittää ne sotkut, jotka politiikan ”tunarit” ovat saaneet aikaan.

Tunareilla en tarkoita sitä, että Suomen asioita hoitaneet poliitikot olisivat olleet erityisen taitamattomia. Vika on ollut siinä, että heillä on ollut vääränlainen poliittinen linja.

Urho Kekkonen pyrki vahvistamaan Suomen itsenäisyyttä ja loi maallemme suurta arvostusta nauttineen puolueettomuuspolitiikan. Hänen kaudellaan taloudesta ja työllisyydestä pidettiin vaikeuksista huolimatta huolta. Maata kehitettiin tasapuolisesti.

Mauno Koiviston presidenttikaudella Suomea ryhdyttiin valmistelemaan ”vahvan markan” politiikalla eurokuntoon. Se johti siihenastisen taloushistoriamme pahimpaan lamaan.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan linja säilyi aluksi ennallaan, mutta Neuvostoliiton hajottua se muuttui. Suomi liitettiin nimenomaan turvallisuuspoliittisin perustein Euroopan unioniin, vaikka meille oli tarjolla paljon parempi vaihtoehto: jäsenyys Euroopan talousalueessa ja Pohjolan yhteisössä.

Suomi vietiin osaksi ylikansallista valtiollista järjestelmää. Menetimme olennaisen osan itsenäisyyttämme ulko-, turvallisuus- ja kauppapolitiikassa. Jouduimme mukaan unionin yhteiseen alue- ja maatalouspolitiikkaan, jotka soveltuvat hyvin huonosti Suomen oloihin.

Vielä pahempi virhe oli, että Suomi luopui omasta rahastaan ja liittyi ainoana Pohjoismaana euroalueeseen. Olemme menettäneet taloudellisen itsenäisyytemme ja kokeneet suuria taloudellisia menetyksiä. Nyt olemme vielä pahemmassa jamassa kuin 1990-luvun alussa.

Nykyisen hallituksen toimikaudella lyhytnäköinen tunarointi on jatkunut ja entisestään pahentunut.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa Suomi on suistumassa Paasikiven linjalta. Talouspolitiikassa on sitouduttu entistä tiukemmin euroalueen jäsenyyteen ja siihen liittyvään kurjistamispolitiikkaan. Maahanmuuttopolitiikassa on toimittu löperösti. Aluepolitiikassa toteutetaan entistä tiukemmin keskittävää metropolipolitiikkaa.

Kirjassani kysyn, kuka nostaa Suomen siitä suosta, johon maatamme ollaan tällä väärällä politiikalla ajamassa.

Mahdollisuuden muutokseen voi tarjota se, että Brexit-kansanäänestyksessä ja Yhdysvaltain presidentinvaaleissa esille tullut vallankumouksen henki saattaa levitä Suomeenkin. Valtaeliittien asema horjuu.

Kirjani on jatkoa tammikuussa julkaisemalleni teokselle ”Eihän tässä näin pitänyt käydä”. Kerron kuluneen vuoden tapahtumista myös vuoden mittaan julkaisemieni artikkeleiden avulla. Ne ovat edelleen ajankohtaisia. Kerron avoimesti myös kuluneen vuoden aikana kokemistani vaikeuksista.

Teoksen liitteenä on näytelmäni ”Urho ja hänen kisällinsä” käsikirjoitus.

Kirjani tulee saataville hyvin varustettuihin kirjakauppoihin. Niitä myydään myös puhetilaisuuksissa, joita ryhdyn Euroopan parlamentin jäsenenä jälleen järjestämään. Kahden seuraavan viikonlopun aikana pidän kolmetoista yleisötilaisuutta.

Lisäksi olen tavattavissa kuudessatoista Kansalaispuolueen järjestämässä erillisessä tilaisuudessa, joissa on mahdollista täyttää kannattajakortti sen saamiseksi puoluerekisteriin.

Tietoa tilaisuuksista löytyy minun kotisivultani (paavovayrynen.fi) ja Kansalaispuolueen sivulta (kansalaispuolue.fi).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''Mauno Koiviston presidenttikaudella Suomea ryhdyttiin valmistelemaan ”vahvan markan” politiikalla eurokuntoon. Se johti siihenastisen taloushistoriamme pahimpaan lamaan.''

Eikös siinä pesuveden mukana mennyt 66.000 yrittäjää?

Koska tulee totuuskomissio ja puhdistetaan ilmaa tästä kansallisesta tragediasta?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Siivosin nurkista vanhoja romuja ja tavaroita. Aika moni niistä oli tehty Suomessa. Kotimaiset yritykset tapettiin ja samat tavarat tehdään nykyään ulkomailla. Korkeiden verojen takia tuotanto ei enää palaa takaisin, varsinkin kun myös pitkät kuljetuskustannukset haittaavat. Venäjälle olisi lyhyt matka, mutta boikotit ja epäonnistunut Idän politiikka. Väyrysen "Tunarit" on lievä ilmaisu. Käyttäisin mielummin samaa ilmaisua kuin Kekkonen aikoinaan, eli "Saatanan tunarit".

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#2
Ei Aasia enään niin halpa ole. Tekijät ja valmistajat tuhottiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"1. "Koska tulee totuuskomitea ja puhdistetaan ilmaa tästä kansallisesta (mutta myös eurooppalaisestakin) häpeästä? Onko nykyisistä puolueista enää tätä asiaa uudistamaan ja korjaamaan? Pystyykö "kehitys kehittymään" positiivisempaan suuntaan?

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225867-...

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226189-...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Yli 10000 yrittäjän, heidän perheenjäsentensä ja takaajien itsemurhaa olivat myös tämän kaamean politiikan seurausta. Nytkö Suomi on eurokunnossa? Kyllä totuuskomissiota tarvittisiin ja ei haittaisi vaikka jotkut joutuisivat kaltereiden taakse.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#9
Olen lukenut luvun 16.000. Takaajia ei ole vielä tuossa porukassa.

Sitten ennenaikainen kuolema sairauden kautta. Infarktit, aivoveronvuodot ja stressi jne.

Paavo Väyrynen on joskus epäillyt suunnattoman vitutuksen aiheuttavan kuoleman.

Tappiot olivat yhdessä ammattikunnassa Talvisodan luokkaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#1. Ja punapääomakin romahti kylkiäisenä sinipunan eli Holkerin hallituksen aikana. Katso tarkemmin Googlesta: Punapääoman romahdus (ES) ja wikipedia:

http://pankkikriisi.blogspot.fi/2008/11/punapoman-...

***Suomen pankkikriisi- Wikipedia:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_pankkikriisi

Suomikin vietiin väkisin ilman kansanäänestystä pikajunassa huppusilmillä EMUun ja euromaaksi.

http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Näin se jotenkin menee: Suomen talous on aina ollut ja tulee olemaan navastaan kiinni Saksassa. Niin kauan kuin Saksa on euroissa, on Suomikin. En usko, että Väyrysen Ruotsi-linja meitä siitä pelastaa.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #14

#14
Vaihdetaan pakkoruotsi pakkosaksaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #15

mitä vähemmän välivouhkia, sitä parempi.

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Näitä asioita voi suhteellisen pienikin joukko pitää esillä ja vahvistaa - samalla tavalla kuin brittien EU-vastaiset ja Amerikan konservatiivit. Ilmiö odotti vain uskottavaa kärkimiestä.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Tällä palstalla ei saa mainostaa, olenko ymmärtänyt väärin? Paavo, tarjoa kahvit?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Matti Vanhasen viiteryhmässä, Perheyrittäjissä, on hänelle ajateltu Saksan pohjoisen kuvernementin tiktaattorin virkaa, kertovat pienet nettipulut. Hän valitsee Suomen Pankkiin, Sitraan jne.

Peter Fazer on perustanut sekä Perheyrittäjät että ajatuspaja Liberan. Niissä on valmiutta pohtia ns. presidenttiainesmiesten asioita.

Moni viime aikojen suuri yritysuutinen on koskenut saksalaisen vaikutusvallan kasvua Suomen markkinoilla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7.Pääasia, että Suomen kilpailukyky paranisi, vienti alkaisi vetää joka ilmansuuntaan, tuotantorattaat pyörisivät kuten 1980-alkupuolella, ja ihmisillä olisi toimeentulo turvattu pitkäjänteisesti eikä pätkittäin, ja talous alkaisi olla vakaampi. Mutta millä eväillä ja resursseilla? Avainsanat lienevät: yhteisvastuulla ja yhteishengessä talkoot ja Suomi nousuun. Kyl se siitä! EI repien vaan rakentaen!

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kyllä Suomen poliittinen johto on tehnyt kamalia virheitä. Minä en tule europuolueita kannattamaan, koska ovat tehneet kansakunnan taloudenhoidon vaikeaksi poliittisilla päätöksillä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mersun kerrotaan tuovan Uuteenkaupunkiin toista tuhatta uutta työpaikkaa. Hyvä niin.

Saksan ohella Suomen talouden isot pojat luovat yhteyksiä Kiinaan.

Paavo Väyryseltä odotetaan tohtoritason analyyttisiä arvioita tehdäänkö Suomesta samalla työläisprikaati, jonka rooli on toimittaa Mersuja ja laivoja taatusti aikataulussaan. Eikä sitten muuta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

NYT EMU/euroalue nitisee taas: Brexittiä ja Trumppiakin vaarallisempi Jytky tulossa Italiasta ja Ranskasta:

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuuti...

KYSYMYS asiantuntijoille: Onko Suomi liittynytkään virallisesti euroon? Onko eurosopimus kaikkien paragrafien mukainen vai ei? Monia arvailuja ja dokumenttejakin liikkuu netissä ja blokeissa. Kukaan ei ole todistanut niitä vääriksi. Mikä on faktaa mikä fiktiota?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

"I am an economic nationalist", sanoo Donald Trumpin pääavustaja Bannon: "Olen talousnationalisti".

Suomen pankissa sanotaan että rahasta pitää puhua isänmaan synonyyminä. Samoin sanovat Dianapuiston seteliselkärankaiset.

http://www.hollywoodreporter.com/news/steve-bannon...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset