Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kansalaispuolue pysyy Kansalaispuolueena

Tänään Kansalaispuolue on merkitty puoluerekisteriin. Lämmin kiitos kaikille niille, jotka ovat tukeneet puolueen toiminnan käynnistämistä ja sen rekisteröitymistä.

 

Kansalaispuolue säilyttää alkuperäisen nimensä. Harkitsimme aikaisemmin nimen muuttamista ja järjestimme kilpailun uuden nimen löytämiseksi. Käydyissä keskusteluissa olemme kuitenkin päätyneet siihen, että nimeä ei muuteta. Nimikilpailu kuitenkin ratkaistaan ja voittaja saa luvatun palkinnon.

 

Kansalaispuolue ei osallistu kuntavaaleihin. Kehotamme puolueen kannattajia asettumaan ehdolle muiden puolueiden listoille tai muodostamaan sitoutumattomia valitsijayhdistyksiä. Ne voivat halutessaan ilmoittaa tukevansa Kansalaispuoluetta.

 

Olemme mukana eduskuntavaaleissa ja harkitsemme osallistumista maakuntavaaleihin. Ehdokkaita ryhdymme hankkimaan vasta kuntavaalien jälkeen.

 

Paikallispolitiikassa jatkan toimintaani Keskustan puitteissa. Euroopan parlamentissa kuulun edelleen Keskustan valtuuskuntaan, jonka puolueen sääntöjen mukaan muodostavat Keskustan listalta valitut parlamentin jäsenet.

 

Viime tammikuun lopulla jättäydyin sivuun Keskustan puolue-elinten toiminnasta sen vuoksi, että en enää kyennyt vaikuttamaan niiden kautta puolueen ja Suomen linjaan.

 

Helmikuun alussa perustin Kansalaispuolueen ajamaan niitä asioita, joissa olen joutunut pettymään Keskustan politiikkaan. Olen kehottanut kannattajiani jatkamaan toimintaansa Keskustassa ja vaikuttamaan sen linjaan. Toivon, että puolue palaa juurilleen ja menestyy.

 

Kansalaispuolue kokoaa eri puolueisiin lukeutuvia ja sitoutumattomia suomalaisia yhteen ajamaan sellaisia kansakunnan tulevaisuuteen ratkaisevasti vaikuttavia tavoitteita, jotka eivät ole saaneet riittävää vastakaikua muissa puolueissa.

 

Tärkeimmät tavoitteemme ovat: Suomen itsenäisyyden puolustaminen ja siihen liittyen maamme eroaminen euroalueesta, Suomen pysyttäytyminen sotilaallisesti liittoutumattomana maana, järkevä maahanmuuttopolitiikka ja siirtyminen keskittävästä metropolipolitiikasta koko maan tasapuoliseen kehittämiseen.

 

Vaikutusvaltamme riippuu siitä, kuinka laajan kannatuksen puolue saa. Se kuitenkin tervehdyttää pelkällä olemassaolollaan Suomen poliittista elämää, kun muut puolueet joutuvat kilpailemaan sen kanssa kansan kannatuksesta.

 

Kansalaispuolueen ohjelmatyö on käynnissä ja ensimmäiset ohjelmat julkaistaan ensi vuoden alussa.

 

Paavo Väyrynen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Onnea ja tsemppiä ja tervehdyttäkköön pelkällä olemassaolollaan Suomen poliittista elämää!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Miten on Paavo, oletko harkinnut palaavasi eduskuntaan? Eikö ole niin, että halutessasi voit palata milloin vain ja tilallesi noussut joutuu jättäytymään pois eduskunnasta? Ja eikö ole myöskin niin, että voit halutessasi perustaa oman eduskuntaryhmän - kansalaispuolueen eduskuntaryhmän? Elikkä perustamasi puolue voinee aloittaa heti eduskuntapuolueena, jos niin haluat. Lähtökohdat puolueellasi on oikeastaan melkoisen hyvät. Heti aloittaisa kansanedustajapuolue.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Koska Kansalaispuolue ei ole saanut eduskuntavaaleissa kansanedustajanpaikkoja, sitä kohdellaan eduskunnan ulkopuolisena puolueena, joka ei saa puoluetukea eikä saa asettaa presidenttiehdokasta.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Mutta Paavohan ei ole eronnut Keskustasta. Ei pidä luopua saavutetuista taktisista eduista. Ovi on vielä vähän raollaan presidenttipeliinkin. Jos kortti hyvin käy.

Ainakin sen verran että Vanhasta voi pelotella: "Jos et ole kiltisti, Paavo tulee ja vie koko potin."

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jatkan vielä. Eikös puolueesi tärkeimmät tavoitteet kuten Suomen itsenäisyyden puolustaminen ja siihen liittyen maamme eroaminen euroalueesta, Suomen pysyttäytyminen sotilaallisesti liittoutumattomana maana, järkevä maahanmuuttopolitiikka ja siirtyminen keskittävästä metropolipolitiikasta koko maan tasapuoliseen kehittämiseen, onnistuisi juuri eduskunnasta, eikä EU-parlamentista?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo et huomannut tuoda esille, että eduskuntapuolue voi asettaa myös presidenttiehdokkaan, tosin paavonsuosituksen olisi tullut kuulua kehoitus valitsijayhdistysten ja niidenmuodostaman yhteislistan perustaminen.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Seuraavat presidentinvaalit (2018) tulevat ennen seuraavia eduskuntavaaleja (2019). Kansalaispuolue ei siis normaaliaikataululla ehdi oikeaksi eduskuntapuolueeksi, jonka listalta olisi ehdokkaita valittu eduskuntaan vaaleissa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Miksi ei ehdi,kun väyrynen palaa eduskuntaan ja perustaa yhdenhenkilön Kansalaispuolueen eduskuntaryhmän ?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #14

Ei se auta, koska viime eduskuntavaaleissa ei ole ketään valittu eduskuntaan Kansalaispuolueen listalta. Kansalaispuolue pysyy virallisesti eduskunnan ulkopuolisena puolueena ainakin seuraaviin eduskuntavaaleihin asti.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Keskustalla tulee olemaan vakava ongelma. Miten suhtauttua henkilöön, joka on kahden puolueen jäsen, jonka säännöt kieltävät.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikös PV eronnut Keskustasta liityttyään toisen puolueen jäseneksi? Eihän tuossa voi olla puolueella kahta mahdollisuutta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Väyrynen on paikallisyhdistyksen jäsen ja tietojenimukaan paikallisyhdistystä ei vieä ainakaan ole erotettu puolueenjäsenyydestä

Olli Kankaanpää

Hartwall-Areenalla pitäisi järjestää nyrkkeilyottelu Sipilä-Paavo.

Olli Kankaanpää

Paavo, älä jätä Sipilän mätkimistä sähköpostien asteelle.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Menestystä ja onnea uudelle puolueelle, jonka päälinjan voin allekirjoittaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset