Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Eduskuntavaaleihin herkullinen asetelma

Kyselytutkimus puoluejohtajien kannatuksesta (http://kansalaispuolue.fi/uutinen/sipil%C3%A4-suosituin-p%C3%A4%C3%A4ministeriksi-soini-ja-v%C3%A4yrynen-tasoissa/141/) seuraavan hallituksen pääministeriksi on Kansalaispuolueen kannalta rohkaiseva. Se osoittaa, että puolueella on edellytykset nousta suurten puolueiden sarjaan ja hallituspuolueeksi.

Eduskuntavaalien asetelma on herkullinen: vastakkain ovat yhtäältä Kansalaispuolue ja toisaalta sekä kaikki hallituspuolueet että suurimmat oppositiopuolueet. Daavid vastaan Goljat.

Eurooppa-politiikka nousee keskeiseen asemaan, kuten taannoisessa blogissani arvioin (https://www.paavovayrynen.fi/2016/12/16/eurooppa-politiikka-hallitsee-se...). Vaalien lähestyessä käydään neuvotteluja Britannian EU-erosta ja samalla unionin tulevaisuudesta. Maahanmuuttokriisi jatkuu. Euroalueen ongelmat ravistelevat sen jäsenmaita.

Suomen EU-puheenjohtajuuskausi alkaa heti hallituksen muodostamisen jälkeen kesällä 2019. Eduskuntavaalien tulos ratkaisee, minkä puolueen ja kenen johdolla Suomi on mukana päättämässä unionin kehityksen suunnasta ja samalla myös omasta tulevaisuudestaan.

Kaikki hallituspuolueet ja suurimmat oppositiopuolueet ovat sitoutuneet Suomen jäsenyyteen euroalueessa. Ne myötäilevät unionin kehittymistä ylikansallisen liittovaltion suuntaan. Vain Kansalaispuolue ajaa Suomen eroamista euroalueesta ja unionin kehittämistä itsenäisten valtioiden liittona.

Talouspolitiikassa sekä hallituspuolueet että suurimmat oppositiopuolueet ovat sitoutuneet sisäisen devalvaation, velkaantumisen ja julkisen talouden menoleikkausten linjaan. Ne ovat eri mieltä ainoastaan siitä, kuinka paljon ja millä tavalla menoja leikataan. Vain Kansalaispuolue tarjoaa vaihtoehdon tälle kurjistavalle talouspolitiikalle.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa Suomen linja on hämärtynyt. Kansalaispuolue varmistaa Suomen pysyttäytymisen Paasikiven linjalla, sotilaallisesti liittoutumattomana maana.

Maahanmuuttopolitiikkaa on hoidettu holtittomasti.

Suomen hallitus ei tarttunut ehdotuksiin Euroopan unioniin tulleen maahanmuuton hillitsemiseksi. Kun muuttoliike suuntautui voimakkaana Suomeen, hallitus ei suostunut palauttamaan osittaisia rajatarkastuksia, kuten Itävalta ja Saksa olivat jo tehneet. Vain neljään EU-maahan tuli suhteellisesti enemmän maahanmuuttajia kuin Suomeen. Suurimmat oppositiopuolueet ovat moittineet hallitusta liian tiukasta maahanmuuttopolitiikasta.

Kansalaispuolue huolehtii omalta osaltaan siitä, että muuttoliike saadaan hallintaan sekä Euroopan tasolla että Suomessa.

Aluekehityksessä hallitus on toteuttanut keskittävää metropolipolitiikkaa. Oppositiopuolueet ovat sitä myötäilleet ja tukeneet.

Kansalaispuolue huolehtii siitä, että Suomea ryhdytään taas kehittämään tasapuolisesti. Koko maan voimavarat on saatava käyttöön rakentamaan Suomen tulevaisuutta.

On suuri ilo ja nautinto päästä kamppailemaan muiden puolueiden kanssa Suomen tulevaisuudesta. Ehdokashankinnan ja vaalityön aloitamme heti kuntavaalien jälkeen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Henri Niskala

Jos ministeri Väyrynen tosiaan meinaa pitää mitä sanoo, eikä esim kosiskele keskustan suosiota ja näin vesitä aloittamaansa linjaa, olen täysin hänen puolellaan ja toivon hänelle menestystä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Näistä tavoitteista on myös syytä pitää kynsin hampain kiinni.

Tähän ei nyt kaivata enää yhtään arpajaisvoittoa á la Perussuomalaiset.

Ilpo Sinettä

Timo Isosaari, äly hoi älä jätä. Sinä varmaan uskot vielä joulupukkiinkin kun Paavon jorinat ja höpötykset noin uppoaa. Järki käteen älä munaa itseäsi.

Perussuomalaiset tulevat tekemään kolmannen Jytkyn 2019. Kansa puhuu ja kansa ei ole koskaan väärässä, se on nähty 2011, 2015 ja se nähdään myös 2019 entistä voimakkaampana.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Hei hei, kaima heittää hyvää settiä! :)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Asioista yleensäkin muita paremmin perillä olevat lähteet tietävät kertoa, että Paavo Väyrysen ensisijaisessa tähtäimessä on tässäkin eduskuntavaalipuoluehankkeessa seuraavat presidentinvaalit, ja seuraavat, jos vielä nytkään ei tärppäisi. Näinpä esitänkin Paavolle kysymyksen koskien blogin oikeaa rivienvälisubstanssia, eli pressanvaaliasetelman herkullisuutta vaalikuluttajien eli äänestäjäkansalaisten näkökulmasta:

Miten ikiehdokas Väyrynen muuttaisi presidentin valtaoikeuksia ja erityisesti ulkopolitiikan johtamisvaltuuksien asetelmia skaalalla pressandiktaatti - demokratianhegemonia? Nythän tilanne on ollut 100-vuotisen itsenäisyytemme aikana käytännössä niin, että vuodesta 1945 tai 1948 lähtien keskeinen lainkohta on yleisesti tullut julkisen lukihäiriön oloissa päättäjiemme päissään lukemaksi näin: "Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa neuvostovaltion kanssa."

Siis YYA:n solmimisvuodesta 1948 _käytännössä_ 'yhteistoiminnassa Neuvostovaltion kanssa' ja sitten olikko se Koiviston kaudella kun virallinen sanamuoto muutettiin kuulumaan 'yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa' - Tosin tuo sananmuunnos ei paljoa muuttanut käytännössä ainakaan määritettäessä Suomen linjaa Jeltsinin Venäjän tarjoamaan Karjalan palautukseen, koskapa Manu toimi yhteistyössä jo silloin edesmenneen Neuvostovaltion tai sen asialla olleiden tahojen kanssa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Siis kuinka presidentti Paavo olisi toiminut Mauno Primorskin (ent. Koivisto) sijassa? Minulla on jossain Iltasanomien leikkeitä, joissa Paavo mm. ehdotteli kesällä 1991 Karjalan Kannaksen osien (eli oman omaisuuden) vuokraamista (sic!), ja toisaalta joitain aikoja myöhemmin asettui ensimmäisten joukossa ellei ensimmäisenä Itä-Euroopassa suoralta kädeltä kannattamaan maamme hallinnon ja mjuidenkin ryhmittymistä itänaapurin uuden 'laillisen johdon' eli Gennadi Janajevin vallankappausjuntan tueksi hänen palauttaessaan vanhoillisneuvostovaltaa asevoimin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”On suuri ilo ja nautinto päästä kamppailemaan muiden puolueiden kanssa Suomen tulevaisuudesta.”
Miksi kansalaispuolueen perustaja ei jo nyt toimi kansanedustajan tehtävissä eduskunnassa? Käsitykseni mukaan siihen ei pitäisi olla mitään estettä. Puolue saisi välittömästi yhden kansanedustajan eduskuntaan.
Toiminta meppinä Brysselissä on hukkaan heitettyä aikaa jo sitäkin taustaa vasten, kun puolueen pääajatus on ”ajaa Suomen eroamista euroalueesta.”

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Brysselin homma on taloudellisesti edullisempi kuin Arkadianmäen.

Ilpo Sinettä

Paavo Väyrynen on täysi pelle ja kuten Timo Soini sanoi "horisee". Paavon ainoa motiivi tässä keplottelussa on aiheuttaa kiusaa Sipilälle ja kepulle. Jos hän olisi rehellinen mies ja tosissaan niin Kepun jäsenkirja olisi jo poltettu Keminmaan uuden vuoden padassa. Paavolla ei ole enää mitään annettavaa Suomelle ja suomalaisille. Jalasmökin kaltaiset tempaukset vain jatkuvat. Älytöntö, Paavolla on mennyt suhteellisuudentaju koston kierteessään. Herätys ihmiset, Paavo kusettaa.

Jaakko Häkkinen

Ilpo hyvä, tällainen henkilökohtainen purkaus kertoo enemmän sinun kaunastasi kuin Paavosta. :)

Ilpo Sinettä

Olkoon sitten niin mutta totta joka sana. Paavo on eilistä. Ei vaikutusvaltaa Suomessa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Paavo Väyryselle lupaillaan oma Jytky.

Käsikirjoituksena käytettäisiin viime vaaleja. US-blogistiksi löydettäisiin "toisinajattelija Tossavainen" jolle korkeastikoulutetut historiantutkijat syöttäisivät leviteltäväksi alkuperäisiä videoita toisen maailmansodan aikaisista Stalinin urkujen soitteluista.

Kansallisteatteriin valmisteltaisiin maalaisihmisiä ja Putinia pilkkaavia Pirkko Saision näytelmiä. Vaalityötä tehostaisi jos Ukrainaan lietsottaisiin kriisiä.

Mikähän moraali sellaiseen vaalivoittoon sisältyy? Mikä viheltäen tulee, se viheltäen menee.

Pentti Hagelin

"Vain Kansalaispuolue ajaa Suomen eroamista euroalueesta ja unionin kehittämistä itsenäisten valtioiden liittona." Mielenkiintoista Väyrynen haluaa eroon eurosta, mutta säilyttää unionin ja kehittää sitä. Mitä kehittää ja mihin suuntaan. Unioni kannattaa lopettaa ja palata juurille eli kauppaliitoksi. EU ei ole eikä siitä koskaan tule puolustusliittoa ja taloudellisena liittona se on täysin epäonnistunut. Unionin toiminnan tuloksena meillä on vain valtava byrokratia ja ihmisiä passivoiva sosiaalinen härdeli.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset