Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Äänekäs hiljaisuus

Kansalaispuoluetta on sen perustamisesta lähtien seurannut harhaanjohtava, vähättelevä ja jopa vihamielinen julkisuus. Nyt puoluetta on kohdannut vaikeneminen.

Kansalaispuolueen Taloustutkimus Oy:ltä tilaama mielipidetutkimus (http://kansalaispuolue.fi/upload/File/P%C3%A4%C3%A4ministeri_2017_pdf.pdf?767466) seuraavan hallituksen pääministeristä tuotti mielenkiintoista uutisoitavaa ja kommentoitavaa. Se jäi kuitenkin lähes kokonaan huomaamatta sekä julkisissa tiedotusvälineissä että sosiaalisessa mediassa. Epämiellyttäville tosiasioille ja tulevaisuuden näkymille ei näköjään haluta antaa huomiota eikä julkisuutta.

Kyselytutkimus osoittaa, että Kansalaispuolueella on hyvät mahdollisuudet nousta suurten puolueiden joukkoon ja hallituspuolueeksi.

Kansalaispuolueen puheenjohtajana sain yhtä suuren kannatuksen seuraavan hallituksen pääministeriksi kuin Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Helsingin ja Uudenmaan alueella suosioni oli suurempi kuin Soinin.

Meidän molempien saavuttamaa seitsemän prosentin kannatusta voidaan vähätellä. On kuitenkin muistettava, että olen lähtenyt kolme kertaa presidentinvaaleihin vain muutaman prosentin kannatusluvuista.

Vuoden 1988 vaaleissa sijoituin kakkoseksi ja palautin samalla Keskustan suurten puolueiden sarjaan siitä laaksonpohjasta, johon puolue oli vuoden 1970 eduskuntavaaleissa vajonnut. Vuoden 1994 vaaleissa olin vähällä selviytyä toiselle kierrokselle ja jopa voittoon, vaikka ääniä oli jakamassa kaksi muuta keskustalaista ehdokasta.

Myös 2012 vaaleihin käytäessä lähtökohdat olivat vaikeat. Edellisen vuoden eduskuntavaaleissa koetun murskatappion jälkeen Keskustan kannatus oli vain runsaat 12 prosenttia. Silloinen puoluejohto vastusti loppuun saakka ehdokkuuttani. Aluksi kannatukseni olikin vain 6 prosentin luokkaa, mutta sain silti nostetuksi Keskustan jälleen suurten puolueiden joukkoon. Voitin selvästi sekä Paavo Lipposen että Timo Soinin, viimeksi mainitun myös Uudellamaalla ja hänen kotikaupungissaan Espoossa.

Lähtökohdat seuraaviin eduskuntavaaleihin ovat erinomaiset, kun saan Kansalaispuolueen puheenjohtajana jo tässä vaiheessa pääministerikyselyssä näin hyvän kannatuksen.

Tiedän, että monet pitävät minua liian vanhana valtioneuvoston jäsenen tehtävään. Tämän ”tuomion” sain ikätovereitteni kanssa jo nykyistä hallitusta muodostettaessa. Kuluvan vaalikauden jälkeen kokemusta saatetaan kuitenkin Suomessakin taas arvostaa.

Minua kieltämättä kiehtoo ajatus palata vielä kerran valtioneuvoston jäseneksi. Mukana on myös annos urheiluhenkeä.

Jos ministeriys vielä avautuisi, tulisin toimineeksi valtioneuvoston jäsenenä kuudella eri vuosikymmenellä. Tämä taitaisi olla maailmanennätys, jota ei helposti rikottaisi. Tulisin myös rikkoneeksi Johannes Virolaisen hallussa olevan Suomen ennätyksen ministeripäivien määrässä.

Tärkeintä on kuitenkin se, että hallitukseen noustessaan Kansalaispuolue korjaa Suomen ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikan linjan. Myös aluepolitiikan suunta muuttuu: keskittävästä metropolipolitiikasta siirrytään koko maan tasapuoliseen kehittämiseen.

Kansalaispuolueen tilaama kysely seuraavan hallituksen pääministeristä on hiljentänyt ne, jotka ovat meitä parjanneet ja pilkanneet. Tämä hiljaisuus on äänekäs osoitus siitä, että tulevaisuutemme on valoisa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kyllä se silti on liian monimutkaista tällaiselle tavalliselle äänestäjälle, että miten voi olla Keskustan ja Kansalaispuolueen jäsen samanaikaisesti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Keskusta suhtautuu kansalaispuolueeseen kuten Suomi Euroopan Unioniin. On siis oma organisaatio, ja toisaalta kattojärjestö.

Jaa että voisiko suomalainen erota valtiostaan ja liittyä suorajäsenenä EU:hun... noo... kysymys on hypoteettis-teoreettis-ennenaikainen, eikä aiheesta ole käyty syvälistä keskustelua, joskin... kansalaisuus... politiikan kokonaisuus... tahtotila... tulokulma... lopputulema... muminaa-muminaa-muminaa... valitettavasti meillä on yhteysongelmia... sitä paitsi lähetysaikamme on juuri päättymässä...

Juuso Hämäläinen

Paavo,

olet kokenut ja älykäs poliitikko. Sinulla voisi iästäsi huolimatta ollakin annettavaa Suomelle märkäkorvien joukossa.

Mutta nyt on aika sinun vähentää minä- sanan käyttöä sen eri taivutuksissa. Minän suuri konsentraatio yo. jutussakin karkoittaa lukijat. Kerro mieluummin mitä voit tehdä meidän hyväksemme ja miten. Tehtävää riittää.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Olin jo tutkimuksen perässä, mutta eihän linkkiä ollutkaan : (

edit: sieltähän se tuli, kiitoksia!

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Hienot tulokset! Mitä tuollainen kustantaa? Voisin tilata itsestäni vertailun vuoksi : )

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Jos ministeriys vielä avautuisi, tulisin toimineeksi valtioneuvoston jäsenenä kuudella eri vuosikymmenellä. Tämä taitaisi olla maailmanennätys, jota ei helposti rikottaisi. Tulisin myös rikkoneeksi Johannes Virolaisen hallussa olevan Suomen ennätyksen ministeripäivien määrässä.

Toiveajattelua.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Yhä yritä ylemmäs joutsimies, kuin siipesi täysin kantaa, mies kavasi kanssa tahtonsa ja tahto voimia antaa, joka täällä ei kurota kuusehen, ei kapsahda katajaankaan, joka täällä ei tavoita taivaisiin, ei pääse se päälle maankaan" (Se Herra, jota mä palvelen" Eino Leino)

Juuso Hämäläinen

Paavo Väyrynen
www.paavovayrynen.fi

Äänekäs hiljaisuus (ja minä)

-puheenjohtajana sain..

-suosioni oli suurempi kuin...

-olen lähtenyt kolme kertaa...

-1988 vaaleissa sijoituin...

-palautin samalla Keskustan

-vaaleissa olin vähällä selviytyä toiselle kierrokselle...

-puoluejohto vastusti loppuun saakka ehdokkuuttani...

-Aluksi kannatukseni olikin..

-mutta sain silti..

-Voitin selvästi

-kun saan Kansalaispuolueen puheenjohtajana...

-monet pitävät minua liian vanhana...

-”tuomion” sain ikätovereitteni kanssa...

-Minua kieltämättä kiehtoo ajatus palata..

-tulisin toimineeksi valtioneuvoston jäsenenä...

-tulisin myös rikkoneeksi Johannes Virolaisen...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kukas muu se kissan hännän nostaisi?

Käyttäjän AkseliErkkil kuva
Akseli Erkkilä

Eniten ihmettelen Lapin Kansan hiljaisuutta. Luulisi olevan aihetta uutisoida, kun lappilaista kannattaa pääministeriksi 7% kansasta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vielä kovempi uutinen olisi se, että useampi lappilainen ja itäsuomalainen kannattaa pääministeriksi Ville Niinistöä mieluummin kuin Paavo Väyrystä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Olisi mielenkiintoista tietää mitä mieltä Väyrynen on tuulivoima politiikasta.

Länsirannikolla kysymys on tärkeä, asuntojen rakentaminen on pysähtynyt, kun ei tiedä tuleeko lähelle joku valtava tuulivoimala rypäs, ja tekee asunnosta arvottoman terveys- ja ympäristöhaittojen takia.

Ilpo Sinettä

Ei Paavo mitään mieltä ole, kuten ei muutkaan kepulaiset välitä hönkäsenpöläystä. Perussuomalaisten ansiosta hallitus teki päätöksen että tuulivoimaloiden terveyshaitat ym tutkitaan. Ei Paavolla sitä paitsi ole mitään valtaa Suomessa enää mihinkään. No Keminmaan valtuustossa voi jalasmökin kaltaisia juttuja suunnitella.

Käyttäjän HannuMiinalainen kuva
Hannu Miinalainen

"Kansalaispuolue korjaa Eurooppa-politiikan linjan" Mukana unionissa vai eroten siitä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavon toiminta muistuttaa kovasti bernsteinilaista sosialismia. Päämäärä ei ole tärkeä, mutta liike. Paavo on kiistatta aina likkeessä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ikävä kyllä kyselyjäkin pitää osata lukea. Vaikka Väyrysen kannatus olikin 7%, Kansalaispuolueen kannatus on todellisuudessa 1% luokkaa, jolla siis ei pääministeriksi nousta.

Jos noita lukuja katsoo, niin Ville Niinistö ylittää puolueensa kannatuksen liki 100%. Antti Rinne taas jää selvästi alle puolueensa kannatuksen. Ilmeisestin Niinistö on enemmän pääministeri kuin Rinne. Tosin Vasemmistoliitolla ei ollut omaa pääministeriehdokasta, joten se saattaa nostaa Niinistön lukua.

Sipilä ja Orpo ovat parhaiten linjassa puolueensa kannatuksen kanssa. Sipilä hieman yli, joten ehkä kokoomuslaisistakin osa pitää häntä enemmän pääministerinä kuin Orpoa.

Tällä kertaa Taloustutkimuksen tutkimusryhmä ei ole edes viitsinyt tehdä muuta kuin kyselyn ja luovuttanut sen jälkeen raakadatan käytettäväksi. No, ei tuon kyselyn tuloksissa olekaan mitään analyysin mahdollisuutta.

Olisi ollut katastrofi, ellei Väyrynen olisi saanut useamman prosentin kannatusta. Sen verran tunnettu henkilö hän on. Mutta kansalaispuolueen kannatuksen ja todellisten mahdollisuuksien kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Näinhän se juuri on. Hiljaisuus on merkki siitä, ettei koko asia suuremmin enää kiinnosta. Tästä on tulossa näytelmä, jonka taustamusiikkina soi "Hiljainen on kylätie". Äänestäjien askeleita ei kuulu.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Paavo Väyrysen kannatuksella pääministeriksi ja hänen Kansalaispuolueensa - erikoinen nimi puolueelle, jossa tavallisella kansalaisella ei käsittääkseni juuri ole sananvaltaa - kannatuksella tuskin on niin suoraa yhteyttä kuin Väyrynen toivoo. Todennäköisesti maassa on seitsemän prosentin verran äänioikeutettuja, jotka pitävät Väyrystä hyvänä pääministerinä, mutta vaaleissa äänestävät keskustaa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Paavo, miksi itse pidät hiljaisuutta, etkä kommentoi blogissasi olevia mielipiteitä?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Voi olla parempikin, ettei blogisti kommentoi hänen nimissä muiden kirjoittamia juttuja ja niiden kommentointeja.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Paavo osaa rikkoa myöskin "maantavan" poliitisia lakeja ja itsestäänselvyyksiä. Mielenkiintoinen ilmiö ja henkilö.

Toisaalta Paavo osaa myöskin hyödyntää "maantavan" antaman laittomuuden. Furbo -mies sanois italialaiset tutkijat.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ulkoministeriön kouluttama Paavo Väyrynen käy luottamuksellisia keskusteluja vaikka Kiinan keisarin kanssa, kuten Timo Soinikin parhaillaan.

Käyttäjän MarttiPuoskari kuva
Martti Puoskari

Miten Kansalaispuolue saisi kannatusta koko Suomessa jos on vain Paavo ehdokkaana jossain äänestysaluessa ? Pitää olla joka läänissä ehdokkaita !

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Euro nyt on hajoamassa ilman kansalaismielipidettäkin, mutta miten EU:lle käy?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset