Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Keskustan on palattava juurilleen

Keskustassa pohditaan, kuinka suhtautua Kansalaispuolueeseen.

On esitetty, että minun pitäisi erota Keskustan jäsenyydestä nyt kun Kansalaispuolue on merkitty puoluerekisteriin. Tämä vaatimus perustuu siihen, että Keskustan sääntöjen mukaan sen jäsen ei voi kuulua toiseen puolueeseen.  

En aio erota. Kansalaispuolue ei ole poliittinen puolue sanan tavanomaisessa merkityksessä. Jäsenyys siinä ei edellytä eroamista toisesta puolueesta.

Jotkut ovat ehdottaneet, että minut pitäisi erottaa Keskustan jäsenyydestä. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty.

Keskustassa jäsenet kuuluvat johonkin paikallisyhdistykseen. Omalta osaltani olen Keminmaan keskustaseuran jäsen ja sen puheenjohtaja. Yhdistys on perustettu jo 1990-luvun lopulla Lapin akateemisen keskustaseuran nimisenä.

Keskustassa paikallisyhdistykset kuuluvat jäsenenä kunnallisjärjestöön, piirijärjestöön ja puolueeseen. Jos henkilöjäsenestä haluttaisiin päästä eroon, paikallisyhdistykselle tulisi esittää vaatimus, että se erottaa hänet. Jos yhdistys ei tähän suostuisi, se voitaisiin erottaa. Säännöissä on määräykset siitä, kuinka paikallisyhdistys voitaisiin erottaa kunnallisjärjestön, piirijärjestön ja puolueen jäsenyydestä.

Julkisuudessa on esitetty, että Keskustan Keminmaan kunnallisjärjestön tulisi erottaa keskustaseura puolueesta. Tätä se ei voi tehdä. Päätös puolueesta erottamisesta olisi tehtävä puoluevaltuustossa. Kunnallisjärjestö ja piirijärjestö voivat sulkea osaston ainoastaan oman jäsenyytensä ja toimintansa ulkopuolelle.

Sen sijaan että Keskustassa pohditaan minun erottamistani, puolueessa olisi vihdoinkin herättävä keskustelemaan pääasiasta eli puolueen poliittisesta linjasta.

Perustin Kansalaispuolueen sen vuoksi, että olin perin juurin tyytymätön Keskustan nykyiseen politiikkaan, enkä kyennyt enää vaikuttamaan sen kautta Suomen linjaan.  

Kun perustin Kansalaispuolueen, kehotin kannattajiani pysymään Keskustassa ja vaikuttamaan sen poliittiseen linjaan. Toivoin, että puolue luopuisi yltiöpäisestä liberalismistaan, palaisi perinteisille alkiolaisille juurilleen ja menestyisi.

Toistaiseksi Keskustan kannattajat ovat noudattaneet toivomustani. Kansalaispuolueen nykyisistä kannattajista vain murto-osa on tullut Keskustan piiristä. Useimmat ovat olleet Perussuomalaisten, Itsenäisyyspuolueen tai Vasemmistoliiton kannattajia.

Tulevaisuudessa saattaa olla toisin. Keskusta on reagoinut Kansalaispuolueen haasteeseen päinvastaisella tavalla kuin toivoin ja neuvoin: enemmän liberalismia ja federalismia, ulkopoliittista sekoilua ja entistä tiukempaa keskittämispolitiikkaa.

Pahin näyttää olevan edessä. Liikenneväylät aiotaan yhtiöittää ja terveyspalvelut yksityistää. Maakuntauudistus uhkaa keskittää päätöksentekoa Helsinkiin ja suurimpiin maakuntakeskuksiin. Palvelut eivät parane ja kustannukset nousevat.     

Tällä politiikalla Keskusta karkottaa kannattajiaan Kansalaispuolueen tukijoiksi.

Keskusta ei voi puolustautua erottamalla jäsenyydestään perinteisen alkiolaisen ihmisyysaatteen kannattajia, vaan palaamalla omille aatteellisille juurilleen ja lähentymällä Kansalaispuolueen poliittista linjaa.    

Paavo Väyrynen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Erottamistouhuissaan puolueet muistuttavat uskonlahkoja.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kansalaispuolue r.p. on suomalainen puolue.[2] (Wikipedia)

[2] http://yle.fi/uutiset/3-8916637

Ps. Se on merkitty siis puoluerekisteriin?

"Kansalaispuolue ei ole poliittinen puolue sanan tavanomaisessa merkityksessä."

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jätä vain rohkeasti pois kysymysmerkki tästä lauseesta "Se on merkitty siis puoluerekisteriin?"

Kyllä on merkittynä puoluerekisteriin. "Kansalaispuolue r.p., Medborgarpartiet r.p.
Rekisteröity 15.12.2016
Osoite: c/o Paavo Väyrynen, Keminsuuntie 252, 94400 Keminmaa"

http://www.vaalit.fi/fi/index/puolueet/rekisteroid...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ne jotka kansalaispuoluetta ovat ideoineet, ovat ajatelleet kaikkea hyvää ja kaunista muidenkin puolesta. Eikä sellaisen puolueen tarvitse olla itse aina hallituksessa. Sitä vaan ei ole suomenkielisten vielä helppo oivaltaa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Äänestin Paavo Väyrystä 2012 presidentin vaaleissa koska hän oli tuolloin keskustan ehdokkaana. Väyrynen sai tuolloin hyvän äänimäärän.
Sen jälkeen en ole Väyrystä äänestänyt (eurovaalit) enkä äänestä tulevaisuudessakaan. Perustelen tätä sillä, että en voi ymmärtää hänen vahvaa pyrkimystään saada keskustan rivit sekaisin huomattuaan, että puheenjohtaja Sipilä on saanut palautettua puolueen kannatuksen hyvälle, tasaiselle, tasolle sekä jäsenien lujan luottamuksen toiminnalleen. Väyrysen minäkeskeisyys näkyy hänen kaikessa toiminnassa, olen tehnyt ja teen kaiken oikein. Keskustaa johtavat nyt aivan väärät henkilöt julistaa Väyrynen. Olisiko vihdoin aika ottaa lusikka käteen ja tunnustaa tosiasiat, aikansa kutakin sanoi pässi, kun salvia leikattiin.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Jos nyt oikein muistan, niin eikö se ollut Paavo Väyrynen, joka nosti keskustan 12% kannatuksesta viime presidentin vaaleissa nykyiselle tasolleen. Eikös hän luonut uskon auringonlaskun puoluen mahdollisuuksiin uudelleen. Ja eikö se ollut vielä niin, että puoluejohto vastusti viimeiseen asti Väyrysen ehdokkuutta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä rivit ovat sekaisin Väyrysestä riippumatta.

Veikko Uusitalo

Olen samaa mieltä-Paavon erottava ja näytettävä, että hänen kieroilunsa on lopussa

Veikko Uusitalo

Olen samaa mieltä-Paavon erottava ja näytettävä, että hänen kieroilunsa on lopussa

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Juurilleen? Siis lahtariuteen, 12-tuntisen työpäivän kannattamiseen, oppivelvollisuuden vastustamiseen, renkien ja piikojen olojen kohennuksen vastustukseen, saksalaisen fasismin ihailuun, ahtaaseen nationalismiin?

PS Levitän kommentin muualla, jos täällä vallitsee kepulainen sensuuri :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihän Saksassa ollut fcismia. oli vaan kansallimielinen työväenpuolue

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Paavo Väyrynen: Kyllä on härskiys huipussaan.Tuo lause kuvaa tyhjentävästi toimintaasi. Lopeta jo pelleily ja poistu takavasemmalle Keskustan riveistä. Sen jälkeen voit tehdä aivan mitä lystäät.

Käyttäjän joukomarkula1 kuva
Jouko Markula

No eikös kunniajäsenyyden tittelin haltija edusta juuri sitä ideologiaa, mitä kunniajäsenyyden myöntö edellyttää puolueelta? Nyt näyttää siltä, että jos kunniajäsenyys perutaan, Keskusta myös uhraa kaiken sen edustamansa linjan puolueestaan, mitä se on aikanaan edustanut? tässä on kyseessä Keskustan ideologiset linjat, symbolinen julkinen uudelleenlinjaus, jos kunniajäsenyyksiä aletaan perumaan höttöisin perustein.. ja kannanotto myös Väyryseltä keskustan nykyisestä linjauksesta ihan varmasti.
Turha valittaa keskustan riveissä, jos Kunniajäsenenne ei nauti luottamusta, olette varmasti muuttaneet ideologiaanne johonkin muuhun vuosien saatossa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

On aivanselvää ettei Väyrynen ole ainakaan keskustan ehdokkaana kunnallis-ja maakuntavaaleissa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Keskustan kunniapuheenjohtaja on näyttänyt kirjoituksellaan puolueen nykyjohdolle ”kaapin paikan.” Siihen on otettu nyt mukaan alkiolaisuus.
Santeri Alkio eli aikaansa edellä ollen jo 1920-luvulla nykyistä EU:ta vielä tiiviimmän liittymän eli liittovaltion kannattaja ja samalla myös yhteisen rahan eli nykyisen euron kannattaja.

Maan Ääni-lehdessä hän kirjoitti 15. tammikuuta 1920 aikaansa edellä olleen kirjoituksen:

”Kansojen liiton heimolaisajatuksena tulisi Euroopan niin ikään kiireesti ottaa harkitakseen kysymystä Euroopan Yhdysvalloista. On ilmeistä, että oman rauhansa vuoksi Euroopan täytyy ruveta johtamaan politiikkaansa siihen, että valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä sotajoukkoja, tullirajoja ja eriarvoista rahaa” (Wikipedia).

https://fi.wikipedia.org/wiki/Santeri_Alkio

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Alkio ei tosin tiennyt, että EU- tulee viemään jäsenvaltioiltaan lainsäädäntövalla, joka puolustus-ja ulkpoliitiikka lukuunottamatta on osavaltioilla.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Voi hyvä tavaton tätä Paavo Väyrysen itsekeskeistä kiemurtelua!

Mitä Kansalaispuolueen säännöt kuuluvat Keskustapuolueelle. Viimeksi mainitun sääntöjen mukaanhan Väyrynen erotetaan. Ellei eroteta, niin jo on kumma!??

Kansalaispuolue ei ole puolue. Mitä järjetöntä saivartelua!?

Miksi Keskustapuolueen pitäisi palata juuri nyt juurilleen, kun Väyrynen oli aiemmin puoluetta, Maalaisliittoa, kampeamassa pois juuriltaan; maatalousväestön asioiden ajajasta yleispuolueeksi. Nytkö Väyrynen sitten huomasi erheensä?

Eihän toki! Kyse on siitä, että Väyrynen on työntämässä kepua vanhoille juurilleen, toivoen itse saavansa puolueelleen kannattajia jäljelle jäävistä maaseutuväestön ulkopuolisista Keskustapuolueen äänestäjistä. Todellista juonimista!

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Miten joku voi olla näin vallanhimoinen?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vallanhalu on verrattavissa huumeriippuvuuteen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Valta on huumetta yllytyshulluille.

Käyttäjän MikaTietvinen kuva
Mika Tietäväinen

Seuraavissa vaaleissa luulen että paavo jyrää.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Valtaan liittyen roomalainen valtiomies ja filosofi Seneca on todennut aikanaan:

”Kuta enemmän on valtaa, sitä vähemmän sitä saa käyttää väärin.”

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset