Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Harkitsen ehdokkuutta Helsingissä

Olin yllättynyt Keskustan puheenjohtajan eilisestä ilmoituksesta, että en voisi olla Keskustan ehdokaslistalla Keminmaan kuntavaaleissa. Puolueen sääntöjen mukaan päätöksen tekeminen ehdokkaiden asettamisesta kuntavaaleihin kuuluu kunnallisjärjestöille.

 

En kuitenkaan halua aiheuttaa hankaluuksia Keminmaan keskustaväelle. Minulle itselleni ehdokkuus ei ole tärkeä. Olin valmis auttamaan Keskustaa menestymään Keminmaan kuntavaaleissa. On ikävää, että puolueen johto tämän nyt estää.

 

Kansalaispuolue ei ole puolueena mukana kuntavaaleissa. Olemme kehottaneet puolueen kannattajia olemaan ehdolla sitoutumattomilla tai muiden puolueiden listoilla.

 

Monet ovat esittäneet, että muodostaisin Keminmaalla sitoutumattomien listan ja olisin sen ehdokkaana. Tätä en aio tehdä. Sen sijaan otan harkittavaksi sen, että olisin sitoutumattomana ehdokkaana Helsingissä. Se olisi mahdollista, jos siirtyisimme Vuokon kanssa kirjoille pääkaupunkiin, missä meillä on omistusasunto.  

 

Kotipaikan vaihtamiseen on vahvat perusteet. Parlamenttityöni vuoksi joudun matkustamaan viikottain Brysseliin tai Strasbourgiin ja pitämään jatkuvaa yhteyttä äänestäjiin eri puolilla Suomea. Yritystoimintaa meillä on Keminmaan lisäksi Järvenpäässä, Tuusulassa ja Viron Pärnussa. Sekä parlamenttityö että yritystoiminta edellyttävät pääasiallista asumista pääkaupunkiseudulla. Viime vuosina olemme käyttäneet pääosin Helsingin seudun terveyspalveluja.

 

Helsingin kuntapolitiikkaan tarvitaan kirkas vaihtoehto keskittävälle metropolipolitiikalle.

 

Satojen tuhansien uusien asukkaiden haaliminen Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle nostaa elinkustannuksia, pilaa asuinympäristöä, lisää liikenneruuhkia ja heikentää ilman laatua. Investoinnit kasvuun vähentävät voimavaroja toiminnasta, jolla alueella jo asuvien ihmisten hyvinvoinnista huolehditaan. Tätä politiikkaa Keskustakin on valitettavasti tukenut.

 

Helsingin kuntapolitiikkaan on saatava suunnanmuutos senkin vuoksi, että koko maa kärsii sen johdolla toteutettavasta keskittävästä metropolipolitiikasta.

 

Vuoden 1988 kuntavaaleissa olin ehdolla kuntavaaleissa Helsingissä ja menestyin hyvin. Saimme tuolloin neljä valtuutettua, joka oli parempi tulos kuin mihin Keskusta on viime aikoina Helsingissä yltänyt. Kauteni jäi silloin lyhyeksi, kun muutimme seuraavan vuoden lopulla Tuusulaan. 

 

Olen valmis harkitsemaan vakavasti kuntavaaliehdokkuutta Helsingissä, jos muodostettavalle sitoutumattomien listalle saadaan riittävästi ehdokkaita. Mukaan voivat tulla myös muiden puolueiden jäsenet. Halukkaat voivat ilmoittautua osoitteeseen kp@kansalaispuolue.fi.  

 

Paavo Väyrynen

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos nyt Paavo ihan rehellisiä ollaan, niin et mitenkään voi keretä hoitamaan valtuutetun hommia Helsingissä. Tämä pitää äänestäjien ottaa huomioon. Helsingissä on ihan eri mittakaavassa valtuuston hommat kuin maaseudulla.

Sama ongelma on "eturivin" kansanedustajilla. Käytännössä käyvät kääntymässä kokouksissa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Yhteislistaltahan Timo Soinikin pääsi enskerran Espoon valtuustoon, nyt erottaa kaikki puolueen jäsenet heidän lähtiessää valitsijayhdistyksen ehdökkaaksi.
Erottaa puolueesta puolueen varapuheenjohtajan ja puoluevltuuston jäsenen.

Käyttäjän juhalevo kuva
Juha Levo

Paavo, minun mielestä on kovin omituista, että ratsastat kahdella puolueella ja kikkailet kahdella asuinseudulla ja vielä vaikutat oikeasti EU-politiikassa. Ymmärrätkö tästä aiheutuvan uskottavuus-ongelman?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Miten olisi Timbuktu? Ehkä siellä kaivataan kirkasta vaihtoehtoa kaiken sen pölyävän hiekan keskellä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Riipinen lähtisi varmaankin matkaoppaaksi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Harkitsepa Väyrynen eläkkeelle jäämistä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Eikö voi olla ehdokkaana vain siinä kunnassa missä oli kirjoilla vuoden alusta?

Käyttäjän juhalevo kuva
Juha Levo

Riittää, että näinä päivinä on kirjoilla. Listat jätetään 29.2. En usko, että Kokoomuksessa hyvällä katsottaisiin europarlamentaarikon tehtävän hoitamista puolueen nimissä, kun samaan aikaan puuhaa listaa toiselle puolueelle. En tiedä mitä Keskustan säännöt tästä sanovat, mutta Kokoomuksessa eroamista saatettaisiin suositella. Minä pidän tätä äänestäjien ja demokratian aliarvioimisena sekä oman puolueen pettämisenä. Tämä kyllä rapauttaa pääministerin uskottavuutta.

Käyttäjän AkseliErkkil kuva
Akseli Erkkilä

Kirjat pitää vaihtaa 51. päivää ennen vaalipäivää, eli 17.2. on takaraja.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei pidä paikkaansa. Tuona päivänä määräytyy äänioikeus, mutta vaalikelpoisuus siirtyy uuteen kuntaan, jos kirjat on todistettavasti muutettu 8.3. mennessä.

Todennäköisesti siis Väyrynen on ehdokkaana Helsingissä, mutta äänestää Keminmaalla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyllähän Paavo voi ehdolle asettua. Sopiihan se hyvin Väyrysen profiiliin: Väyrynen vastustaa EU-kehitystä europarlamentaarikkona ja vastustaisi jatkossa kaupungistumiskehitystä kasvukeskuksen kunnanvaltuustossa.

Kai siinä jokin logiikkakin lienee.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Paavon ajatus hakeutumisesta Helsingin kuntavaaleihin on tervetullut ajatus.

Missään tapauksessa ei riitä että vain vastustaa jotain, keskittämistä tai muuta. Täytyy / täytyisi kiireen vilkkaa kehitellä myönteinen kunta- ja kaupunkielämävisio.

Helsingissä on suuria ajattelullisia aukkoja. Erityisesti eksistentiaalinen taso: yksinäisyys, syrjässäolemisen tunne, turhuuden tunne, tyhjyyden tunne, ihmisten keskinäinen töykeys, tökkivä katukulttuuri.

Helsingin nykyiset kuntapoliitikot ovat kaikki, siis jokaikinen sosiaalisesti niin hyväosaisia ja keskinäisiä hauskanpitäjiä, ettei heille ikinä tule mieleenkään nuo sanotunlaiset tuntemukset.

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Väyrynen voisi harkita myös seurakuntavaaleihin osallistumista. Aina löytyy tilaa ehdokkaalle joka pitää itseään jumalana.

Olli Kankaanpää

Väyrynen, pysy vaan Keminmaalla, siellä on tulos ja muutoin lähdet ulos.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Näin kolleegana (sitoutumaton kunnallisvaaliehdokas vas. Hyrynsalmi, kun kepulaiset ei ottaneet sitoutumatonta listoilleen, vallankin muualta tullutta ja vassarit otti, tavallisen jörndonnerin) antaisin sen neuvon, että pysy Paavo valtiomiestasolla vaan :)

Kirjoituksesi asiakysymyksissä olen täysin samaa mieltä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onkos tää vitsi vai vaan vittuilua kepulle?

Käyttäjän juhalevo kuva
Juha Levo

Kuten kirjoitin, minä tulkitsisin jälkimmäiseksi ja en ymmärrä, miten Sipilä tätä jaksaa katsella.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sipilä heittäisi Väyrysen pihalle, ei voi tehdä sitä ainakaan vielä suoraan. Yleensä puolueet yrittävät välttää ulosheittoja. Parempi jos ymmärtää itse lähteä.

Käyttäjän evaback kuva
Eva Back

"Kirjat pitää vaihtaa 51. päivää ennen vaalipäivää, eli 17.2. on takaraja."

Suomessa jokainen on vapaa vaihtamaan kirjoja/kuntaa jos siltä tuntuu, tässä tapauksessa kannattaa pitää kiirettä.

KUn ihminen on noinkin pätevöitynyt kuin Väyrynen, ja intoa edelleen riittää, niin kannattaa vaihtaa välillä maisemaa jos muuten homma ei etene siellä missä on.

Väyrynen ainakin tuntee Suomen politiikan läpikotoisin, mutta venäläisten kanssa ei juuri kannattaisi veljeillä. Ja EU on suoja sitä vastaan kun ei Natoonkaan uskalleta mennä.

Hesaa pitää laajentaa esim. Hyvinkään suuntaan, sinne työpaikkoja Hesasta ettei ihan kaikki (ruuhkat) keskity Helsinkiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Hesaa pitää laajentaa esim. Hyvinkään suuntaan,.."

Ehkä sitten, kun historiallinen Malmin lentokenttä on ensin tuhottu.

Käyttäjän evaback kuva
Eva Back

Kyllä se sopiva työpaikka - tai toive siitä - on monelle tärkeä asia, ja ihmiset lääpällään juoksevat työn perässä. (Toisaalta outoa.)
Siis siirrä niitä työpaikkoja sinne minne haluat keskittymiä, ja väenpaljous tekee sitä kautta cityn mistä tahansa :) .

Malmin lentokentästä en tiedä, eikö riitä Hki-Vantaa. Toisaalta jos sinne suoalueelle? halutaan rakentaa kerrostaloja, niin eikö se ole aika kallista pettävälle maalle rakentaa.

Toisekseen sekin on taito, että uskaltaa jatkuvasti olla eri mieltä kuin muut, se vaatii energiaa ja sellaiset vähän syrjäytetään, olen huomannut. Mutta monille ns. itsenäinen ajattelu on kaikista tärkeintä, minusta se on tavallaan hieno luonteenpiirre, kunhan sitä itse kestää. Lapin ihmiset ovat vähän sellaisia, kun he pienestä pitäen oppivat olemaan itseksensä avarissa maisemissa.

Monet kirjoittavat, miten hesa tukehtuu kaikkeen: ihmismäärään, liikenteeeen, ongelmiin, kyllä tästä "onnesta" voisi hyvin jakaa kuormaa muillekin esim. radan verelle vaikka Riihimäkeen asti kulkee jo valmiit junareititkin.

Kyllä minusta Väyrysellä olisi työnsarkaa etelässä nyt kun Keskusta on karannut omille teilleen (pysyvästi?) aattensa kanssa.

Toisaalta olen alkanut ajatella, että alkiolaisuus tarkoittaakin ns. puutarhakaupunkeja, eikä se ole kovin ekologista. Ja jos asuu pk-seudulla, niin heti huomaa kuinka "maalaista" keskustalaisuus on, vielä Tampereeella se tuntui luonnollisesta mutta ei enää ESpoossa. Miksi täällä pitäisi puolustaa maanviljelijöiden etua kun omatkin ovat rempallaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"... missä meillä on omistusasunto."

Että ihan omistusasunto, eikä vain vuokra-asunto. No ilman muuta sinne ehdolle! Asunnon omistaminen antaa uskottavuutta ihan eri tavalla kuin vuokralla asuminen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kerroin viime viikolla olevani matkalla Roomaan. Näin siellä upporikkaan pankkiiri Chigin 1500-luvulla rakennuttamassa palatsissa seinamaalauksen jossa kuvataan naisia tervehtimässä Kaarle Kustaata ensi kesänä Helsingissä. Pormestariehdokkaista ainakin Anni Sinnemäen ja Laura Kolben hahmot voi hoksata.

http://ronkko.blogspot.fi/

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Jääppä Paavo jo eläkkeelle kuten minäkin . Me isonikäpolven muumiot jotka elimme jo Kekkosen ajan lapsuuden ja nuoruuden . On aika antaa tulevaisuus nuorten käsiin jo ,sillä heidän ja heidän lastenhan tulevaisuudesta on kyse.

Kukaan ei ole korvaamaton edes politiikassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset