Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kyllä minä niin mieleni pahoitin.

Eilen illalla katsoimme Vuokon kanssa Kansallisteatterissa Tuomas Kyrön kirjoittaman näytelmän "Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja".

Olemme ahkeria teatterissa kävijöitä. Tämä oli jo neljäs kokemamme teatterielämys viimeisen kuukauden aikana.

Illan mittaan mietin kuluneen päivän kokemuksia. Niissäkin oli aimo annos dramatiikkaa.

Kun saavuin puolen päivän maissa Vuosaaren Mosaiikkitorille, sain puhelinsoiton avustajaltani Brysselistä. Hän kertoi Ilta-Sanomien toimittajan soittaneen ja kertoneen, että joku aikoi Vuosaaren tilaisuudessa "kakuttaa" minut eli heittää kakun kasvoilleni.

Mosaiikkitorilla kävi ilmi, että uhkaaja oli Kristillisdemokraattien sitoutumaton kuntavaaliehdokas Seppo Honkanen. Hän toisti torilla uhkauksensa. Sen kuuli myös KD:n valtuutettu ja pormestariehdokas Mika Ebeling, joka kävi minua siitä varoittamassa.

Sovimme, että muut ehdokkaat estävät Honkasta pääsemästä lähelleni. Tällöin hän uhkasi tulevansa seuraavaan tilaisuuteen aseen kanssa. Muiden ehdokkaiden mitta täyttyi, ja he kutsuivat paikalle poliisin.

Pidätyksen suorittanut poliisimies kysyi, onko minulla vaatimuksia Honkasen suhteen. Kerroin, että sellaisia minulla ei ole.

Olin iloinen, kun Seppo Honkanen ilmoittautui "Terve Helsinki" -liikkeen ehdokkaaksi. Arkkitehtina ja Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston entisenä työntekijänä hän olisi voinut antaa merkittävän panoksen keskusteluun kaupungin tulevaisuudesta.

Honkanen valitsi kuitenkin aivan toisen tien. Hän otti yhteyden Helsingin Sanomien kaupunkitoimitukseen ja syytti perusteettomasti eräitä muita "Terve Helsinki" -liikkeen ehdokkaita natseiksi. Tällä hän sai lehden palstoilla mahtavan julkisuuden - lähes koko sivun jutun ja kolmen palstan valokuvan (HS 11.3.).

Seppo Honkanen irtisanoutui "Terve Helsinki" -liikkeen ehdokkuudesta. Hänen käyttäytymisensä vuoksi poistimme kernaasti hänet viimeisistä vaalimainoksistamme. Nyt Honkanen on siis vain Kristillisdemokraattien sitoutumaton ehdokas.

Eilisellä tempullaan Seppo Honkanen aikoi jatkaa julkisuuskampanjaansa. Iltapäivälehdet eivät kuitenkaan ilmestyneet paikalle ja Honkanen itse päätyi poliisin huostaan.

Seppo Honkasen nolo pidätys sai julkisuutta vain MV-lehdessä, mutta sieltä se saattaa levitä laajempaan julkisuuteen.

Kyllä minä niin mieleni Sepon puolesta pahoitin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ihmismäistä hyvvää suhtautumista ja eihänse autakko julkistaa tämmösiä, se ehkä lissää ymmärrystä ja tietosuutta, minkälaistaki on.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olisiko jo heti voinut poistaa, eka pyynnöstä kuvan pois?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kulissit kaatuvat, samoin yhden ystävän politiikka. Kristityt eivät olekaan laadukkaimpia, valituista valituimpia ajattelijoita. Pikemmin päinvastoin. Seurakunnissa ihmissuhteet kaikkein kimuranteimpia monien hymyillessä kilpaa näkymättömälle.

Ville Valkama

"Eilisellä tempullaan Seppo Honkanen aikoi jatkaa julkisuuskampanjaansa. Iltapäivälehdet eivät kuitenkaan ilmestyneet paikalle ja Honkanen itse päätyi poliisin huostaan."

Mitä (muuta) tapahtui ennen huostaanottoa?

Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen

Kaikkien aikojen aasinsilta, Kansallisteatterista Mosaiikkitorille..!!?? Pashaista Pääshiäistä kuitenkin, Paavo I Suuri..!

http://seppohonkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2355...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Saamani tiedon mukaan Seppo Honkanen on äskettäin tuomittu pahoinpitelystä Mosaiikkitorilla. Hän myös häiriköi viime vuoden puolella pidetyssä maahanmuuttoa vastustaneessa mielenosoituksessa. Vaalityön häiritseminen on vakava asia.

Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen

Issakaisen tieto on virheellinen. Hovioikeus on myöntänyt tammikuussa 2017 valitusluvan, joten tuomio ei ole lainvoimainen.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002918330.html

Käyttäjän maanselka kuva
Asmo Maanselkä

Seppo Honkanen on Terve Helsinki -liikkeen oma poika kuten Paavo tuossa kuvaili. Kristillisdemokraatit tekevät oman vaalityön ja Terve Helsinki omansa. Vaalijulisteessa on molemmille oma alueensa. Ainakin tänään minulle jaetussa esitteessä oli Terve Helsinki -ehdokas Seppo Honkanen yhdessä muiden kanssa. Toivon että saatte omat sisäiset ristiriitanne sovittua.

Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen

Tuskinpa olen Paavon poikia tämän kirjoituksen jälkeen, joka julkaistiin myös HU-lehdessä hieman stilisoituna..

http://seppohonkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2345...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kiina on viisaiden ja heidän hölömöjensä ihannemua.

Iso-Venäjän kauppa rikastutti 1800-luvulta lähtien Fazeria, Hartwallia, Finlaysonia, Konetta, Nokiaa jne.

Carl Haglundin ja Hjallis Harkimon Kiina on vielä isompi

Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen

Lindell - melkein pormestari, 140 ääntä. Ei puuttunut kuin vajaat 30 000..

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Narsistisia piirteitä Honkasen käytöksessä, lisäksi aseella uhkaamisella uhkailu on vakava juttu ja antaa kuvan vakavalla tavalla epävakaasta ihmisestä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pysyykö kannettu vesi kaivossa, vai meneekö pian siemenperunatkin?, kysellään lestadiolaisliberaalien johtamassa puolueessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset