Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kansalaispuolue on valmis sinivalkoinen vaihtoehto

Oli mielestäni paha virhe, että Keskusta ja Kokoomus kieltäytyivät yhteistyöstä johtoaan vaihtaneiden perussuomalaisten kanssa ja aiheuttivat samalla puolueen hajoamisen. Tästä jää paha häpeätahra Suomen poliittiseen historiaan.

Perussuomalaiset jakautuivat kahtia tavalla, joka ei ole täysin johdonmukainen.

Puolueen vanha eduskuntaryhmä koostui kahdesta pilarista. Aikaisempi puoluejohto nojautui lähinnä maaseutua puolustaviin ja köyhän asiaa ajaviin vennamolaisen perinteen edustajiin. Uudet johtajat puolestaan tukeutuivat vahvimmin sen oikeistolaisiin ja ulkomaalaisvastaisiin jäseniin.

Moni kansanedustaja ei kuulunut kumpaankaan joukkoon. Heidän on ollut vaikea valita kahden uuden ryhmän väliltä.

Hajoamisen myötä Perussuomalaisten eduskuntaryhmä etääntyi Kansalaispuolueen periaatteista ja ohjelmasta.

Kansalaispuolue kannattaa hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, mutta asenteellinen ulkomaalaisvastaisuus on meille täysin vierasta. Emme käperry sisäänpäin, vaan ajamme aktiivista Eurooppa- ja ihmiskuntapolitiikkaa. Kehityspolitiikalla pyrimme poistamaan köyhyyttä ja edistämään kestävää kehitystä kaikkialla maailmassa.

Eurooppa-politiikassa näkemyksemme ovat lähellä toisiaan. Kumpikaan ei pidä EU:sta eroamista juuri nyt ajankohtaisena kysymyksenä. Perussuomalaisetkin ymmärtääkseni kannattavat Suomen eroamista euroalueesta heti kun se on mahdollista. Vastustamme molemmat unionin kehittämistä ylikansalliseksi liittovaltioksi.

Suurin on ero ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Jussi Halla-aho ajaa Suomen sotilaallista liittoutumista ja jopa jäsenyyttä sotilasliitto Natossa. Hänen ulkopoliittista ajatteluaan hallitsee vahva kielteinen asenne Venäjää kohtaan.

Perussuomalaisen eduskuntaryhmän sisäpoliittinen linja jää nähtäväksi. Hyvin myönteistä on muun muassa Jussi Halla-ahon tuki maakuntien todellisen itsehallinnon toteuttamiselle ja kriittisyys sote-uudistusta kohtaan. Talous- ja sosiaalipolitiikassa ryhmän linja saattaa kääntyä aikaisempaa enemmän oikealle.

Uuden vaihtoehdon/Sinisen tulevaisuuden poliittista linjaa on vaikeampi ennalta arvioida. Se saattaa olla melko lähellä Kansalaispuoluetta.

Valtapoliittisista syistä Sininen tulevaisuus saattaa kuitenkin olla taipuvainen hyväksymään sekä EU-integraation syventämisen että löysemmän maahanmuuttopolitiikan. Tässä pidikkeenä on tosin hallituspohjan kapeus. Vain muutama ryhmän jäsen voi tarvittaessa hajottaa hallituksen, jos sen linja käy sietämättömäksi.

Poliittisena liikkeenä Sininen tulevaisuus joutuu aloittamaan alusta. Puolueen perustamiseksi on kerättävä 5000 kannattajakorttia. Kokemuksesta tiedän, että se ei ole helppoa.

Muistutan Perussuomalaisten eduskuntaryhmän jättäneitä kansanedustajia siitä, että heille on tarjolla valmis sinivalkoinen vaihtoehto. Kansalaispuolue on terveellä tavalla kansallismielinen kansanliike, jolla on jo yli 2500 kannattajajäsentä.

Kansalaispuolue puolustaa Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta. Ajamme hallittua maahanmuuttopolitiikkaa. Kehitämme tasapuolisesti koko Suomea.

Globalisaation ja ylikansallisen yhdentymisen synnyttämien vaikeuksien keskellä tarvitaan terveellä tavalla kansallismielisten voimien yhteistyötä. Suomen itsenäisyyttä ja suvereniteettia on vahvistettava. Työttömyyden ja köyhyyden nujertamiseksi tarvitaan ennakkoluuttomuutta ja rohkeutta.

Kansalaispuolue tarjoaa kodin niille perussuomalaisille, jotka hyväksyvät sen säännöt, tavoitteet ja ohjelman. Jäseneksi hyväksyttävät parlamentaarikot pääsevät suoraan puoluehallituksesta käsin vaikuttamaan puolueen linjaan ja politiikkaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Näinä aikoina on mukavaa lukea harkittua ja kiihkoilematonta analyysiä ja argumentointia. Tätä tarvitaan Suomen tulevaisuuden isojen kysymysten hahmottamiseen.

Käyttäjän MikaKulmala1 kuva
Mika Kulmala

On sääli, että Perussuomalaiset hajosi. Oikeastaan se ei kuitenkaan hajonnut, muutama ministeri ja kansanedustaja vain loikkasi, ja nyt PS on entistä yhtenäisempi ja vahvempi. Loikkarit eivät olleetkaan aitoja perussuomalaisia, ainakaan kaikki heistä. Häpeällinen loikkaus ja hallituskriisiteatteri ovat nostaneet oikeutettua raivoa yli puoluerajojen, mutta vähitellen tästä on päästävä yli ja tapahtuneen kanssa opittava elämään. Uusi vaihtoehto/Sininen tulevaisuus, sikäli kuin ei kokonaan kuivu pois, on häpeällisestä syntytavastaan huolimatta kuitenkin tavoitteeltaan keskimääräistä parempi puolue Suomelle ja suomalaisille. Liiallinen puoluekentän pirstaloituminen ei kuitenkaan ole eduksi. Jos Sininen tulevaisuus ja Kansalaispuolue yhdistyisivät, voitaisiin saada aikaan yksi ihan oikea elinkelpoinen puolue näistä kahdesta kehitelmästä. Suurien ja voimakkaita reaktioita herättävien persoonien, kuten Soinin ja Väyrysen, ja heidän kannattajiensa yhteen sovittaminen saattaisi kuitenkin olla vaikeaa. Se toisaalta voisi antaa puolueelle riittävää kirjavuutta ja estää liiallista henkilöitymistä. Itse pysyn perussuomalaisena ja suosittelen sitä muillekin. Se on sopiva kansallismielinen puolue kaikille, kunhan unohdetaan ennakkoluulot ja median mustamaalaus.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Paavolta kädenojennus sinisen vaihtoehdon kannattajille. Miksi hakeutua uuteen puolueeseen, jonka tavoitteet epäselvät ja perustamishäslinki vielä epäselvempi.
Kansalaispuolue on hyvä valmis vaihtoehto selkeine linjoineen.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Toki hyvä ja taktisesti järkevä kädenojennus, mutta... Perussuomalaiset olivat 20 vuotta yhtä kuin Timo Soini. Vahva ja itsevaltainen johtaja määräsi marssijärjestyksen ja -suunnan.
Kansalaispuoluessakaan ei todennäköisesti tulla järjestämääm jäsenäänestyksiä puolueen puheenjohtajasta ja puolueen presidenttiehdokkaasta tai jos puolue onnistuisi saamaan ministeripaikan, kenet puolue siihen valitsee tai paremminkin kuka sen ottaa.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Turha on huolesi 20-vuotisesta itsevaltiudesta. Kyseessä on rekisteröity puolue, jolla myös säännöt. Kansalaispuolueen ideaan ei kuulu yksi mies ja mikä ääni-periaate. On selvää kylläkin, että tulevissa presidentin vaaleissa kansalaispuolueella on vain yksi ehdokas. Riittävän kokenut ja osaava, että moni muu puolue on kateellinen. Tukijoukkoihin mahtuu mukaan.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Että niinkuin juhannuskalalla? Jokin tuossa tarjouksessa vaan valitettavasti maistuu siltä itseltään.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kansalaispuolue samoin kuin sinivalkoisuus voivat joillekin herkille sieluille tuoda mieleen epäilyksiä aikeista kärrätä vähemmistöjä härkävaunuilla laitoksissa käsiteltäväksi.

Vetävämpi nimi voisi olla esim. Vaikuttajakaasuttamo, vaikka kuulostaakin aatesisar Keskustan Vaikuttajakiihdyttämöltä. Molemmissa Åbon kouluttamat mentorit opastaisivat puolueväkeä turvaamaan kaikissa oloissa päältä ruotsalaisen tarpeet. Tätä sanottaisiiin suomalaisuuden arvopohjaksi.

Toisella luennolla mentori painottaisi tärkeyttä toteuttaa valmisteilla oleva maan historian laajin ja kallein sotakaluston hankintaohjelma.

Näiden arvojen syvällisestä omaksumisesta myönnettäisiin presidentin allekirjoittama "Ulko- ja turvallisuuspolitiikan Mestari"- diplomi.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Asiaa! Huonoin tilanne nykyisten Sinisen tulevaisuuden edustajien kannalta ja myös Suomen kansan kannalta on se, että jäävät varmistamaan hallituksen liittovaltion tiivistämisen hyväksyvän politiikan.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Mikä on 180 astetta siitä, mitä varten kyseinen Soinin puolue oli olemassa. Nyt tuli näköjään peesausvaihe päälle. Yleensä peesaajat eivät ole voittajia.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kansalaispuolue ei ensinkään ole mikään puolue, vaan hra Väyrysen henkilökohtainen diktatorinen pönkitysryhmä.
Toiseksi on karseaa katsoa, kuinka joku kehtaa tosissaan kirjoittaa blogia valepuolueiden näennäisistä kähminnöistä.
Eikö politiikalla ole enää mitään asiasisältöä: esim. Miksi EU ja Venäjä tappavat suomalais-ugrilaiset kielet?

http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Vaadin Euroopan parlamentin jäseniä vastuuseen tästä pelleilystä!

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Kansalaispuolue kannattaa hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, mutta asenteellinen ulkomaalaisvastaisuus on meille täysin vierasta."

Mikä on hallittua maahanmuuttopolitiikkaa?

Mikä on ulkomaalaisvastaisuutta?

Onko kansallisvaltion kannattaminen ulkomaalaisvastaisuutta?

Onko YK:n alkuperäiskansojen oikeuksien julistus rasistinen vaatiessaan kansoille oikeutta omaan kulttuuriin ja etniseen identiteettiin?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Hallitun politiikan vastaisuus olisi kai hallitsematon politiikka ?
Mikä ihme sellainen olisi?
Tällaiset kömmähdykset herättävät suuria ja vakavia kysymyksiä.

Pakolaisuus ja massiiviset, pakon ajamat väestöliikkeet eivät edes ole mitään " politiikkaa" .
"Politiikalla" pitäisi olla järjellinen , moraalinen ja realistinen ratkaisu väistämättömän kohtaamiseen.
Ihan jotain muuta kuin passintarkastuksia tai muutaman kivan kiintiöpakolaisten valitsemista.

Jos mitään tällaista ei ole esittää, jää pahasti tunne, että " maahanmuutto" mainitaan vain jonkinlaisena pakollisena kumarruksena jollekin äänestäjäjoukolle.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Varoitan, että me (sinä ja minä) olemme luultavasti pakolaiskysymyksestä aivan eri mieltä...

Pakolaisia pitää auttaa paikan päällä. http://ilkkah.com/2015/02/19/solving-the-refugee-p...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #11

Ei tarvitse varoittaa.
Puhuin kyllä eri asiasta, mutta ei se mitään.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

PJ Paavo Väyrynen: " Jäseneksi hyväksyttävät parlamentaarikot pääsevät suoraan puoluehallituksesta käsin vaikuttamaan puolueen linjaan ja politiikkaan."

Reilu lupaus.

Mielenkiintoista olisi nähdä Ministeri Soinin hakevan jäsenyyttä. Tulisiko hyväksytyksi ja pääsisikö puoluehallitukseen?

Ilkka Luoma

Facebookissa on Paavo Väyrysen kannatusyhteisö - vapaamuotoinen ja vapaaehtoinen - paljon kävijöitä --- tässä:

~ https://www.facebook.com/YhdistammeSuomea/ -

.

Ilkka Luoma

Väyrynen kerää kierroksia paluulleen Suomeen ja ottaakseen eduskuntapaikan, jonka äänestäjät ovat hänelle myöntäneet. Väyrynen on tarvittava vastavoima, joka tarvitaan hallituksemme kohtalokkaan vaarallisille hankkeille ajaa Suomea EU' n rajamaaksi, jopa vastakkainasetteluksi kansallisille pyrkimyksille olla sotilaspoliittisesti liittoutumaton maa täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706212200223... -
.

.
Väyrynen on ainoa presidenttiehdokas, joka kykenee vahvasti debattiin istuvan presidentin kanssa. Toinen olisi demareiden kansanedustaja ja kokenein ulkoministeri Erkki Tuomioja. Olisikin toivottavaa, että molemmat olisivat vaalissa mukana. Väyrysen kannattaa tulla nyt eduskuntaan, pois EU-Brysselin europarlamentista.

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706212200224... -
.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Mikähän puolue voisi nimittää Paavon pressaehdokkaaksi? Kansalaispuolue sitä ei voi suoralta käsin tehdä, jos pykälät oikein muistan ja miksen muistaisi. Tarttis kerätä 20 000 kannattajakorttia. Sama koskee sinistä vaihtoehtoakin, siis esimerkiksi Timo Soinia tai Sampo Terhoa. Kristilliset on minulla lähinnä tullut mahdollisuutena mieleen. Toki vieläkin lienee mahdollisuuksien rajoissa, että Sipilä huomaa harjoittaneensa väärää politiikkaa ja heittää tunkin maahan, jolloin Kepu voisi neuvotella Paavon kanssa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Väyrynen kerää kierroksia paluulleen Suomeen ja ottaakseen eduskuntapaikan, jonka äänestäjät ovat hänelle myöntäneet. Väyrynen on tarvittava vastavoima, joka tarvitaan hallituksemme kohtalokkaan vaarallisille hankkeille...

Kun Väyrynen ottaa takaisin kansanedustajan paikkansa, niin Sipilän hallituksen enemmistö kapenee taas. Enää tarvitaan vain muutama uuvatin loikka 'Sinisistä' emopuolueeseen.

"kaikki huusivat: katso kenguru loikkaa mies on löytänyt sen!"

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyrynen elää Suomen YY-aikaa josta ymmärtääkseni Erkki Tuomioja on jo irti päässyt. Tuomioja on länteen suuntautunut, Väyrynen itään.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Väyrysen Kansalaispuolueen asiantuntijajäsenenä on Jarmo Ekman.

"Ekman kertoo Facebook-sivuillaan olevansa Donetskin kansantasavallan lehdistökeskuksen suomalainen lehdistösihteeri.

Suomen ulkoministeriö on suorasanaisesti todennut, ettei Donetsin kansantasavaltaa Suomen tunnustamana valtiona ole olemassa. Myöskään YK tai EU eivät tunnusta Itä-Ukrainan separatistisia ryhmiä valtioksi."
http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Väyrynen-otti-asiantuntijakseen-Ukrainan-separatistien-tukijan-Mitäpä-sanomista-siihen-voi-olla/881561

Ehkäpä Väyrysen johtama Suomi tunnustaisi "Donetskin Kansantasavallan". Väyrynen on puolensa ja käsikassaransa valinnut.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Suomen ulkoministeriö on myös hyväksynyt laittoman isäntämaasopimuksen Naton kanssa. Sitten vaan hieman ihmeteltiin, että miten se USA saattoi kutsua itsensä tänne sotaharjoituksiin, aluksi lentelemään Rissalasta.

Suomen ulkomijnisteriö on valinnut ystävät kaukaa ja vihollisen läheltä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #22

Nyt kipin kapin tekemään rikosilmoitusta laittoman sopimuksen takia!

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #23

Tein sen rikosilmoituksen kyllä jo ajat sitten. Se on toimittamani kirjan "Näin Suomea viedään" liitteenä. Kirjassa tarkastelen myös (presidentin nimittämän) oikeuskansleri Jonkkan päätöstä yhdeksästä valituksesta, jotka oli tehty jo ennen isäntämaasopimuksen allekirjoitusta. Jonkka ei löytänyt yhtään syytä, miksi isäntämaasopimus olisi ollut "merkitykseltään huomattava". Perustuslain 94 § nimittäin määrää "merkitykseltään huomattavat" sopimukset eduskunnan käsittelyyn. Minä löysin noin tusinan verran syitä, miksi sopimus on merkitykseltään huomattava.

Tilanne Suomessa on jo todella pitkällä, paha, eikä esimerkiksi tavallinen toimittaja ole siitä yhtään tietoinen, tai edes kiinnostunut.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #24

Esitutkinta lienee käynnissä. Sitten oikeuslaitos ottaa kantaa asiaan. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan valtionoikeuden käsittelyä.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #25

Täytyy olla todella sinisilmäinen, jos uskoo Supon johdon nousevan nimittäjiään vastaan. Meillähän ei ole edes perustuslakituomioistuinta, minkä olemassaolo saattaisi lisätä lainmukaisten päätösten osuutta ja määrää hallituksessa ja eduskunnassa ja presidentin kansliassa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ollessani lähdössä töihin Roomaan, eräs Keiteleen puolesta kotoisin oleva Ulla kysyi olenko joku Leonardo da Vinci?

Muisto palasi mieleen viime päivien nettijutuista:

"Jos tuli ja vesi saadaan yhdistettyä, syntyy jotain täysin uutta, kuten positiivinen ja syrjintä tuottavat yhdessä suomalaisen ihmisen jonka ajatuksia ei tarvitse kahdesti arvailla. Kaksipäisen vasikan luultiin voivan syntyä vain luonnonoikkuna.

Sini(veri)nen tulevaisuus näyttäytyi Helsingissä Kaarle Kustaan ja kumppaneiden lounastaessa pormestari Vapaavuoren vieraina.

Ei ole toista tasavaltaa jossa 100-vuotisjuhlan päävieraat olisivat kuninkaallisia."

Ulla toimi erään päiväkodin emäntänä Helsingissä. Mistäpä sitä muualta kuulisi...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Paavo for President! Moni Ulla kysyy näinä aikoina: tällainenko on ihminen?, nähdessään nyt asetetut ehdokkaat. Eivätkö suomalaiset todellakaan pysty parempaan? Kuusi vuotta sumua.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomessa vähemmistönkieli on "his Master’s voice". Uniikki järjestely. Ruotsissa, Norjassa, Virossa ym. läntisessä kulttuurissa enemmistön- so. kansankieli on sitä.

His Master's Voice on oopiumia päätoimittajille, tai hypnoosia.

Ei pidä jäädä lepäämään tulessa. On lähdettävä liikkeelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset