Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Ranska näyttää suuntaa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on tarttunut päättäväisesti Välimeren maahanmuuttokriisiin. Ensin kuultiin uutisia siitä, että maa ryhtyy välittäjäksi Libyan sisällissodassa. Pian tämän jälkeen kerrottiin, että Ranska aikoo perustaa sinne ”käsittelykeskuksia”, joissa selvitetään Eurooppaan pyrkivien oikeus turvapaikkaan.

Ranska tekee nyt sen, mihin olisi pitänyt ryhtyä jo yli kaksi vuotta sitten.

Omalta osaltani esitin jo toukokuun lopulla 2015 kirjoittamissani blogikirjoituksissa pakolaisleirien perustamista Pohjois-Afrikkaan (19.5. Välimeren pakolaiskriisiin on saatava kestävä ratkaisu, 26.5. Komissio on harhateillä). Toisen kirjoitukseni pontimena oli Financial Times -lehdessä julkaistu uutinen Italian ja Libyan yrityksistä hillitä muuttoliikettä keskinäisen yhteistyön avulla.

Puhuin asiasta Euroopan parlamentissa. Yhteydenpidolla pääministeri Juha Sipilään ja ulkoministeri Timo Soiniin pyrin turhaan siihen, että Suomi olisi EU:ssa ajanut tätä linjaa. Toivottavasti Ranskan aloitteet johtavat siihen, että muuttoliikettä ryhdytään ottamaan hallintaan myös Euroopan unionin yhteistoimin.

Suomen oma maahanmuuttopolitiikka on ollut hämmästyttävän löperöä.

Kun Suomeen alkoi vuoden 2015 syksyllä virrata turvapaikanhakijoita Ruotsin kautta, ehdotin, että olisimme palauttaneet osittaiset rajatarkastukset, kuten Itävalta ja Saksa olivat jo tehneet. (20.9. Järjestys on palautettava, 28.9. Suomen on palautettava rajavalvonta Tornionjoelle).

Olin jälleen yhteydessä Sipilään ja Soiniin. Tähänkään ehdotukseen ei tartuttu, vaan perustettiin järjestelykeskus, jonka kautta turvapaikanhakijoita ryhdyttiin ohjaamaan eri puolille maata. Tilanne rauhoittui vasta kun Tanska ja Ruotsi palauttivat rajatarkastukset. Suomi ei niitä palauttanut. Viime vuonnakin maahamme tuli noin 6000 uutta turvapaikanhakijaa, ja sama meno jatkuu.

Vain neljään Euroopan unionin jäsenmaahan on parin viime vuoden aikana tullut suhteellisesti enemmän turvapaikanhakijoita kuin Suomeen. Silti Suomi on ottanut lähes ainoana jäsenmaana vastaan sisäisinä siirtoina EU:ssa päätetyn määrän turvapaikanhakijoita.

Kaiken huippu on, että Suomessa kilpaillaan nyt siitä, kuka haluaa korottaa eniten maamme pakolaiskiintiötä. Kuitenkin vain noin puolet EU-maista ottaa vastaan kiintiöpakolaisia, ja Suomen nykyinen kiintiö on suhteellisesti laskien yksi suurimmista. Alentamalla omaa kiintiötämme voimme painostaa muita maita kantamaan enemmän omaa vastuutaan.

Maahanmuutto on saatava hallintaan. EU:n tulee yhdessä tehdä kaikki mahdollinen pakolaisuutta synnyttävien sotilaallisten kriisien ratkaisemiseksi. On toimittava tehokkaasti köyhyyden lievittämiseksi niillä alueilla, joilta ihmiset lähtevät etsimään itselleen parempia elinoloja. On tuettava olemassa olevia pakolaisleirejä ja on perustettava uusia.

Samaan aikaan on tehostettava toimenpiteitä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden poistamiseksi maasta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olen ihmetellyt, että EU näin täysin on luovuttanut maahanmutoon rikollisten hallintaan. Onko tosiaankin näin avuton vai onko päättäjätkin rikollisten vallassa, lahjonnan, uhkailun ja kiristyksen perinteisin mafiakeinoin?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ei voi käsittää ei. Salakuljetus avomeren kautta saataisiin poikki hetkessä, jos kädettömät vaan näin päättäisivät. Väkisinkin tulee mieleen, että hyötyjinä ovat salakuljettajat ja vastaanottopäässä on sitten toinen porukka. No, ei se ole oikeastaan yllätys, kenen etuja laivaamisessa härskisti ajetaan ja tottakai ihmisyyden kustannuksella. Mm ssa maanviljelyksen alkulähteillä vihannesten poimijoina on edelleen pimeää työvoimaa. Nämä kulkjiat kun eivät normaalitöihin pääse, eivätkä suostu tyhjällä puheella elämään.

Samaan aikaan pimeän työvoiman käyttö on kyllä ihan 'virallisesti 'tiedostettu EU ssa( 2014 ) Muttamutta... Asian eteen ei ole kuitenkaan tehty mitään, millään tasolla. Ao. tutkimus muuten ei jostain syystä (?) puutu tähän vaeltelijoiden pimeään työntekoon, näin voidaan siten vain kuvitella olemassa olevan ongelman suuruus.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-298_fi.htm

Jää nähtäväksi, koska tulee vastaan se hetki, jolloin kulkijat eivät enää tyydykään saamaansa kohteluun ja perseelle potkimiseen. Onko odotettavissa Calaisin alueella tapahtuneiden pikku mellakoiden ja ilkivallan yleistyminen ?

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Emmanuel ”Napoleon Bonaparten” toistaiseksi suunnittelematon ja epärealistinen AJATUS OIKEA, mutta vivahtaa vahvasti populistiselta Libyan tilanteen takia ja monien muidenkin syiden (esim. EU:n jäsenvaltioiden riitelyn) takia.

Emmanuel Bonaparte

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajat...

Libyan tilanne, jonka syynä on Euroopan Nato-maiden pommitukset 2011 ja Libyan neron eversti Gaddafin murhaaminen (joka tosin sisäistettiin libyalaisille raakalaisille: ”heinäseiväs perseeseen”.

https://yle.fi/uutiset/3-9439556

Emmanuel Macron ei tiedä, että kun näyttämölle ilmestyy uusia ”napoleoneja”, näiltä leikataan siivet. Tämä vanha sanonta syntyi kauan sitten sen jälkeen, kun oikea Napoleon Bonaparte oli kukistettu 1800-luvun alkupuolella. Jokaisen Bonaparten kaltaiseksi havittelevan olisi syytä tietää tämä.

Olisi hauska tietää, mitä Macronin ”suunnitelmista” tykkäävät esimerkiksi Libyan eri osapuolet (kaksi ”hallintoa”, Isisin maassa olevat ”kalifaattilaiset”, useat eri asejoukot ja vielä hengissä olevat ”gaddafilaiset sekä rikollisjoukkiot), ammattimaiset ihmissalakuljettajat, nigerialaiset rikollisliigat (jotka kuljettavat prostituoituja Eurooppaan) ja tietysti vielä Sisilian mafia-klaanit.

Ai niin, onhan siinä sopassa vielä Italian viranomaiset, kansalaisjärjestöt jotka ylläpitävät ”vastaanottokeskuksia” ja katolinen kirkko joka ”siunaa” mukanaolollaan tämän valtavan siirtolaisista revittävän miljardibisneksen.

Onnea vain Emmanuelille! Ihan siis vilpittömästi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Onnea vain Emmanuelille! Ihan siis vilpittömästi.

Macronin hallinto on nyt joutunut puuttumaan erittäin ankarin ottein laittomiin maahantulijoihin Calaisin ja Metzin kaupungeissa. Telttoja ja patjoja takavarikoidaan sitä mukaa, kun telttakyliä pääsee syntyymään ja kukkahattutätejä on kielletty tekemästä tavaralahjoituksia.

Poliisin toimet ovat erittäin rajuja nyt siellä. Näyttää, että Macron joutuu turvautumaan keinoihin, joista varoitettiin, mikäli Le Pen voittaisi vaalit.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Libyan tilanne, jonka syynä on Euroopan Nato-maiden pommitukset 2011 ja Libyan neron eversti Gaddafin murhaaminen (joka tosin sisäistettiin libyalaisille raakalaisille: ”heinäseiväs perseeseen”."

Tätä ei suuri yleisö ole koskaan tiedostanut. Karmeinta asiassa oli se, että Sarkozy, joka oli velkaa miljoonia €uroja Gaddafille, oli kaikkein näkyvämmin pommitusten ja Libyan pommitusten puolestapuhuja (ja Gaddafin kaatamisen/tappamisen).

Henry

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Tässä EU:n jäsenvaltioiden ”yksimielisyydestä” Libyan tapauksessa:

LIBYAN KAUTTA TULEVAAN SIIRTOLAISVYÖRYYN ON VAIKEA LÖYTÄÄ RATKAISUA

Italian ehdotuksessa meripelastustehtävissä olevat alukset voisivat tuoda maahanmuuttajat mihin tahansa EU-maan satamaan. Se keventäisi Italian satamien taakkaa hoitaa vastaanotot.

EU-maiden ministerit ottivat jyrkän kannan Italian aloitteelle avata EU-maiden satamat Välimerta ylittämään lähteneille siirtolaisille.

Kiista alkoi aiemmin Italian uhattua sulkea satamansa ulkomaan lippujen alla kulkevilta vapaaehtoisjärjestöjen aluksilta, mikäli EU ei aio auttaa Italian viranomaisia tulijoiden vastaanotossa.

EU myöntyi nopeasti Italian avunhuutoon. Euroopan komissio tuki Italian ehdotusta.

Ministerikokouksen tyrmäys oli kuitenkin odotettu jopa Italiassa.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty kuvaa eurooppalaisia ministereitä vastuuntunnottomiksi, koska heidän pyrkimyksenä on palauttaa mereltä pelastetut ihmiset takaisin Libyaan.

https://www.suomenuutiset.fi/eu-maiden-ministerit-...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ihmisoikeusjärjestö Amnesty kuvaa eurooppalaisia ministereitä vastuuntunnottomiksi, koska heidän pyrkimyksenä on palauttaa mereltä pelastetut ihmiset takaisin Libyaan."

Siitä se johtuu kun joka maassa on nämä omat "mamukriittiset" poliittiset ryhmänsä, jotka uhkaavat pääpuolueiden ja niiden ministerien valta-asemia. Varmaan ei ole viisasta kantaa vettä näiden ryhmien propagandamyllyihin. Ministerit on aika ahtaalla median ja oikeistopopulistien välissä.

Macron on onneksi lähtenyt oikealle linjalle.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Oma käsitykseni on, että EU:ssa pakolaispolitiikkaan vaikuttaa ns. some-kirjoittelu. Poliitikot kuvittelevat tulevansa leimatuiksi rasisteiksi, jos he ehdottavat järkeviä toimenpiteitä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Varmaan tuokin vaikuttaa, mutta myös monet muut asiat, kuten äärioikeistopopulismin suosio ja sen suosion kasvun pelko.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En ole kuullut aikaisemmin yhtään järkevää ehdotusta. Järkevintä olisi tietenkin estää merikelvottomien kuljetusten merellelähtö ja rikollisliigojen pidättäminen.

Käyttäjän TimoNyman kuva
Timo Nyman

Mielestäni poliitikot eivät ota sitä riskiä että kirjoittaisivat tai muutoin ottaisivat kantaa koko siirtolaisongelmaan. Heidän tulisi tehdä kannanotto ihmisinä ja esittää jotain omia käsityksiään asian edistämiseksi. Nyt meillä, ja ikävä kyllä muuallakin vallitsee sellainen lasten hiekkalaatikkoriehaa edeltävä kyräily. Jotkut ottavat kantaa ja heidät leimataan välittömästi rasisteiksi mutta nämä ideologit saavat melskata rauhassa ja puhua ihan pehmeitä. Puhuvat merihätään joutuneiden pelastamisesta kun jokainen täysipäinen tietää että ennen kuvaamista saavit kaadetaan ja porukka kastellaan. Jopa lähtösatamassa kastellaan valmiiksi kun alus on niin "haavoittuva". Jos olisi pientäkin halua lopettaa leikkiminen ja rahastaminen niin Afrikan puolella olevista veneistä otettaisiin pohjat pois jo hiekkasärkillä. Eivät siirtolaiset ole niin juntteja että menisivät hiekkadyynille istumaan pohjattomaan veneeseen maanantaina jos heille sanottaisiin että anna tonni etumaksua niin tiistaina ukot tulevat laittamaan pohjan veneeseen. "Heikossa hapessa" olevien ihmisten kusettaminen on juuri sellaista hyväksikäyttöä joka olisi todella poliitikkojen hallittavissa ellei tahdon puute johdu sitten paljon pelottavammasta syystä, eli rahavirtojen ohjautumisesta takakautta mafian välityksellä tilannetta lähellä olevien taskuun. Mainitsemasi puhumattomuus ja leimautumisen pelko on tarttunut tässä asiassa sellaisiinkin poliitikkoihin joiden velvollisuus olisi oman tahrautumisen pelossakin ilmaista mielipiteensä ja tuntonsa ihan rehellisesti omille äänestäjilleen. Ei suomalaisia poliitikkoja ole valittu etiikkansa puolesta taistelemaan koko maailman puolesta vaan ottamaan kantaa oman mielipiteensä mukaan omien äänestäjiensä tuntoja ajatellen ja sen mukaan millaisen kuvan ovat äänestäjilleen antaneet omasta etiikastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

"Mielestäni poliitikot eivät ota sitä riskiä että kirjoittaisivat tai muutoin ottaisivat kantaa koko siirtolaisongelmaan."

Ongelma ei ole näin yksinkertainen.

Politikot saivat tulvan Turkista padottua, koska siellä nyt on edes jonkinlainen hallinto, joka toimii ja jonka kanssa neuvotella. Libyassa ei nyt taida sellaista olla. Vaikka Libyassa olisikin hallinto jonka kanssa neuvotella ja joka pitäisi sopimuksensa, vaikeus on siinäkin että Libyakin haluaa eroon sinne muualta tulleesta väestä ja mielellään vain katselee kun ne poistuu taivaanrantaan vuotavissa paateissaan.

EU ei voi selvitä tästä ongelmasta muuten kuin rahalla ja silläkin vasta sitten kun Libyan sisäiset ongelmat on jotenkin ratkenneet.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Emmanuel ”Napoleon Bonaparten” toistaiseksi suunnittelematon ja epärealistinen AJATUS OIKEA, mutta vivahtaa vahvasti populistiselta Libyan tilanteen takia ja monien muidenkin syiden (esim. EU:n jäsenvaltioiden riitelyn) takia."

Emmanuel Bonabarten toimet ovat kyllä toistaiseksi olleet oikeita ja todennäköisesti menestyviä, mutta kuka tietää millaisiin "Venäjän sotaretkiin" ja Waterloohon ne vielä johtavat.

Tässä vaiheessa kannatan vielä tätä "Bonabartea", mutta olen jo henkisesti valmistautunut "kääntämään takkia".

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Itse olen käsittänyt asian näin, että Macronilla on pyrkimyksiä muutokseen, mutta todellisuus EU:n taholta on lähinnä paralyyttinen.

Macronin pitäisi pyrkiä muuttamaan Ranskan sosialistista yhteiskuntajärjestelmää nykyaikaisempaan globaalin talouden vaatiman suuntaan. Ranska on selkärankahalvaautuunut ( Suomen tavoin ) ay-liikeen ollen parlamentaarisen päätännän jarruna, joka jatkuu edelleen valtavan velkaantumisen ja alijäämien suhteen ennallaan - kuten on jo ollut liki sukupolven ajan.

On siinä Saksalle luottomies ja valtiokumppani EU:n päätännässä.

Kolmen prosentin alijäämien suhteen sopimukset Ranskan taholla ovat kakkapaperia - tai peräti pelkkää kakkaa.

Ranska on muuten ottanut selänpesurahaa viimeisten vuosia aikan n. 100 miljardia euroa tuottavuuden ollen 1980-luvun tasolla, eikä paremmasta juurikaan ole näkyvissä lähivuosina. Tulen palavia barrigadeja on varmasti luvassa eri puolella Ranskaa tulevina vuosina.

Presidentti Macron on onnistunut säästöisään vain puolustusmäärärahojen leikkaamisessa, joka sekin on Nato:n sopimuksia vastaan.

Macron on Merkelin Saksan marionetti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

EU yrittää saada jotain rotia yhteiseen pakolaispolitiikkaan. Mitenkäs tämä Suomen pakolaisfilosofi Risikko sanoikaan: "Tilannetta vaikeuttaa, kun yhteisiä pelisääntöjä ei ole ja kaikki eivät niitä noudata."

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

On yhteisiä sääntöjä, kuten Dublinin sopimukset, joita on käytännössä mahdotonta noudattaa. Ne on laadittu huomattavasti vähäisempiä turvapaikanhakijamääriä varten.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, Dublinin sopimuksen mukaan jokainen pitäisi palauttaa siihen maahan, jossa sen sormenjäljet on ensimmäisenä otettu. Sehän johtaisi siihen että kaikki palautettaisiin Kreikkaan ja Italiaan, kun nyt taas kaikki yritetään jakaa tasaisemmin ympäri Eurooppaa, mikä tietysti olisikin järkevää, jos vain Puola, Unkari ja pari muuta itäeurooppalaista änkyrävaltiota ei haraisi vastaan.

Tuossa Risikon kommentissa on vain huvittava tuo looginen kömmähdys: miten noudattaa sääntöjä, joita ei ole?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Nykyisen globaalin talouden tuhomylly tulisi pysähdyttää ennen kun se on jauhanut kaikki todelliset resurssit rahaksi!

Ilkka Huotari

Tämä ei tule ratkaisemaan eikä auttamaan mitään, jos Eurooppa edelleen antaa turvapaikkoja afrikkalaisille/lähi-itäläisille.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Väyrynen on aivan oikeassa."

Väyrynen on aivan oikeassa siinä että tällaisilla blogeilla hän saa ns. "maahanmuuttokriittisten" kannatuksen, mikä edelleen repii persujen ja sinisten leiriä hajalle, mikä on ihan hyvä asia sekin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

On, mutta tämä ei vielä lopettaisi rikollisten liikennettä. Ennen kaikkea pitäisi noudattaa Afrikan rannikolla kansainvälisiä merenkulun sääntöjä. Jos siellä puolella rannikkovartiointi ei ole riittävä. tarvitaan kansainvälistä apua.

Oiva Luosujarvi

Lainaus kirjoituksesta:

Maahanmuutto on saatava hallintaan. EU:n tulee yhdessä tehdä kaikki mahdollinen pakolaisuutta synnyttävien sotilaallisten kriisien ratkaisemiseksi. On toimittava tehokkaasti köyhyyden lievittämiseksi niillä alueilla, joilta ihmiset lähtevät etsimään itselleen parempia elinoloja. On tuettava olemassa olevia pakolaisleirejä ja on perustettava uusia.

Asian voisi kirjoittaa myös tavalla, joka koskisi Suomen sisäisiä asioita.

Maan sisäinen muutto olisi saatava hallintaan. Olisi toimittava tehokkaasti köyhyyden lievittämiseksi niillä alueilla, joilta ihmiset lähtevät etsimään itselleen parempia elinoloja kaupungeista. On tuettava kaupunkien ulkopuolisia alueita koko Suomen alueella, jotta ihmisille ei tulisi tarvetta myydä omaisuuttaan kaupunkien ulkopuolella halvoilla hinnoilla ja pyrkiä hankkimaan omaisuutta kaupungeista kalliilla.
Liike-elämää ja yrityksiä olisi painostettava koko Suomen kattavalla poöitiikalla perustamaan yrityksiä muualle kuin vain kasvukeskuksiin ja kaupunkeihin.

Jos katsotaan Suomen lomamökkien / kesäasuntojen määriä verrattuna moniin muihin valtioihin maailmalla, niin Suomessa on asukaslukuun verrattuna paljon kesäasuntoja ja mökkejä.
Kun katsoo liikenneruuhkia perjantaisin tai sunnuntaisin ja yleensä loma-aikoina on selvää, että ihmiset hakeutuvat pois kaupungeista ja kasvukeskuksista aina kun se vain on mahdollista.
On siis selvää, ettei monikaan halua asua kaupungissa vaan he haluavat pois kaupungeista ja kasvukeskuksista, vaikka viikonloppuisin kesämökille, joista monet jo talviasuttavia ja poistuminen lomalle on ympärivuotista pois kaupungeista.
Monet sadat tuhannet haluaa lomalle ulkomaille ja suuri osa heistä on asumassa kaupungeissa.

On siis selvää, ettei Suomen politiikka ole onnistunutta, koska maan sisäinen muutto maaseudulta kaupunkeihin on valtavaa ollut viime vuosikymmeninä.
Suomalainen kaupunkilainen on usein maan sisäinen pakolainen, koska Suomen politiikka on kaupunkivetoista, vaikka ihmiset haluaisivat asua maaseudulla omassa omakotitalossa ja käydä työssä lähiseudulla.
Politiikka on ajanut vain isojen firmojen etuja, jolloin ihmisten hyvinvointi on jäänyt taka-alalle.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

USA ja länsivallat aiheutti sen että arabimaat joutuivat sekasortoon arabikevään hehkutuksessa ja eliminoimalla vahvat hallitsijat.
Ajattelepa Libyaa, jos USA ja länsi maat ei olisi pommittanut, niin eipä olisi Gaddaffia poistettu vallasta. Minkälaista Libyassa on nyt, onko turvallisempaa. Kyllä länsi ja mediat innostivat kaikkia arabimaita nousemaan hallitsijoitaan vastaan, tuettiin näitä toimia.
Arabimaissa pitää olla vahva hallitsija,joka pitää kansan kurissa,ilman vahvaa johtajaa kaikki alkaa tappelemaan keskenään.
Mikä on nähty Libyassa ja Irakissa: eri uskon suuntia tai heimoja haluavat valtaa. Kun vahva hallitsija syrjäytetty maa ajautuu sekasortoon.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Paavolle potkua politiikassaan. Totta eli paljon käytännöllisempää pysäyttää vastarannalle etteivät suotta huku ja rikollisetkin jäävät paitsi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Paavo tähtää selvästi toiselle kierrokselle Niinistöä vastaan presidentinvaaleissa. Käy kuin käy. Pääasia, että on vaihtoehtona tapetilla julkisuudessa omia poliittisiakin tavoitteita silmällä pitäen. Poliitikko kun on perusammatiltaan. Nostetta ja pyrkyä kun pitää olla poliittisilla markkinoilla eduskuntaan, EU-mepiksi tai presidentiksi. Kaikki käy kunnallispolitiikkaa myöten. Ainakin siltä näyttää.

Poliittisesti Paavo on kaikkiruokainen - toki tietyin omaperäisin lisämaustein ja linjanvedoin. Tätä kutsutaan "väyrystelyksikin".

Kalastustermein: Väyrynen on uppoamaton koho, joka aina ponnahtaa pinnalle yllättävästikin. Piti tai ei. Mitä olisi media ilman "väyrystelyä"?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Puhuin asiasta Euroopan parlamentissa. Yhteydenpidolla pääministeri Juha Sipilään ja ulkoministeri Timo Soiniin pyrin turhaan siihen, että Suomi olisi EU:ssa ajanut tätä linjaa. ....

ooo

Saako kysyä, mitä he vastasivat tähän.

Käyttäjän VeepeeTihlman kuva
Veli-Pekka Tihlman

Minulle kelpaa kaikkien tahojen kaikki toimet, jotka pitävät arabi-islamistit poissa Euroopasta.

Erkki Kelloniemi

Nato pommitti Libyan kaostilaan, minkä seurauksena maa on yhtä pakolaisleiriä edelleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset