Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

On muutoksen aika

Kuuntelin aamulla Puheradiosta Martti Ahtisaaren haastattelua vuodelta 1993. Hän oli tullut nimetyksi SDP:n presidenttiehdokkaaksi, mutta oli päättänyt matkustaa Geneveen toimiakseen avustajana Jugoslavian rauhanneuvotteluissa.

Ahtisaaren matka Geneveen tulkittiin yleisesti pakoiluksi. Hänen arveltiin pelkäävän pitkää vaalitaistelua, jossa hän saattaisi kokemattomuuttaan joutua alakynteen. Pelko ei ollut aiheeton. Lyhyessäkin kampanjassa Ahtisaari ehti aika tavalla kompuroida.

Kun Ahtisaari ei osallistunut muiden tavoin vaalitoimintaan, kirjoitin kesällä 1993 kirjan ”On muutoksen aika 2”, jossa toin esille oman linjani ja vertailin sitä tiedossa olleisiin Ahtisaaren näkemyksiin. Käsittelin siinä sekä lähihistoriaa että Suomen, Euroopan ja ihmiskunnan tulevaisuutta.

Hyväksyn kernaasti sen, että Sauli Niinistö aloittaa oman kampanjansa vasta joulukuulla. On ymmärrettävää, että hän keskittyy siihen saakka virkavelvollisuuksiensa hoitamiseen. Niinistö sitä paitsi tunnetaan sekä sanojensa että tekojensa kautta.

Oma mahdollinen ehdokkuuteni toteutuu vasta 6.12., jos kannattajani saavat siihen mennessä kerätyksi tarvittavat 20 000 kannattajakorttia. Minunkin osaltani lyhyt kampanja riittäisi.

On hyvä, että vaaleihin tulee runsaasti ehdokkaita. Tämä aktivoi äänestäjiä ja varmistaa sen, että tulee toinen äänestyskierros.

Julkisuudessa on jo kovasti arveltu, kuka pääsee Niinistön kanssa toiselle kierrokselle ja kuka tulee valituksi. Tässä vaiheessa tämä on ennenaikaista, kuten omasta kokemuksestani tiedän.

Olen ollut kolme kertaa presidenttiehdokkaana. Joka kerta oma kannatukseni on ollut aluksi mitättömän pieni ja puolueenikin suosio alamaissa, mutta hyvällä kampanjalla olen kyennyt nousemaan jokaisessa vaalissa kakkoseksi.

Vuoden 1988 vaaleissa selviydyin toiseksi sekä suorassa kansanvaalissa että valitsijamiesten vaalissa. Mauno Koivisto pettyi, kun häntä ei valittu suoraan. Vaalin lopputulos oli kuitenkin varmistettu jo edellisen vuoden hallitusratkaisun avulla. Koiviston valinnan turvasivat pääministeri Harri Holkerin valitsijamiehet.

Myös vuosien 1994 ja 2012 presidentinvaaleissa nousin hyvällä vaalityöllä toiseksi. Ennakkoäänissä olin kummassakin vaalissa selvästi kakkosena, mutta molemmilla kerroilla minut pudotettiin jatkosta viime päivien mediapelin avulla.

Jos tulen ehdokkaaksi, uskon pääseväni jälleen kakkoseksi.

Tälläkin kertaa mediapeliä yritetään varmasti pelata. Tätä vastaan äänestäjät voivat suojautua vaikuttamalla ensin ehdokasasetteluun ja antamalla sitten jo vaalien ensimmäisellä kierroksella tukensa sille ehdokkaalle, jota haluavat toisella kierroksella ensi sijassa kannattaa.

Vaalikeskusteluissa on suuntauduttava Suomen, Euroopan ja ihmiskunnan tulevaisuuteen. Jos tulen ehdokkaaksi, linjani on sama kuin vuosien 1988, 1994 ja 2012 vaaleissa.

Olen puolustanut ja puolustan Suomen itsenäisyyttä. En hyväksy Euroopan unionin enkä euroalueen kehittämistä ylikansalliseksi liittovaltioksi.

Olen puolustanut ja puolustan Suomen puolueettomuutta. En kannata Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon, enkä hyväksy EU:n kehittämistä sotilasliitoksi ja Naton eurooppalaiseksi pilariksi.

Olen vaatinut ja vaadin maahanmuuton hallintaa sekä Euroopan tasolla että Suomessa.

Ihmiskuntapolitiikallaan Suomen tulee toimia köyhyyden poistamiseksi ja kestävän kehityksen toteuttamiseksi kaikkialla maailmassa. Suomessa tämä edellyttää luopumista eriarvoisuutta lisäävästä ja maamme ympäristöllistä, taloudellista ja yhteiskunnallista kestävyyttä heikentävästä keskittämispolitiikasta.

Viime aikoina ihmiset ovat havahtuneet huomaamaan, että hallitsematon globalisaatio ja ylikansallinen yhdentyminen ovat johtaneet sekä tulo- ja varallisuuserojen että alueellisen eriarvoisuuden jyrkkään kasvuun. Tämä on johtanut mullistuksiin useissa vaaleissa ja kansanäänestyksissä.

Uskon, että vallankumouksen henki leviää myös Suomeen ja auttaa meitä aikaansaamaan syvällekäyvän muutoksen ensin tammikuun presidentinvaaleissa ja niiden jälkeen toimitettavissa eduskuntavaaleissa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

"Hyväksyn kernaasti sen, että Sauli Niinistö aloittaa oman kampanjansa vasta joulukuulla"

Onko se taas muuttunut? Ensin Niinistö lupasi aloittaa kampanjoinnin marraskuussa, sitten median painostamana jo lokakuussa, ja nyt sitten kuitenkin vasta joulukuussa?

No - Niinistön perussuomalaisiin kohdistaman kritiikin vuoksi itse en aio äänestää niinistöä. Presidentin jos kenen pitäisi hyävksyä se, että kun tuomio rikoksesta on kärsitty niin se oli siinä se. Niinistö ei sitä tutkinnostaan huolimatta ymmärrä: missä mättää, ja miten siihen voisi vaikuttaa, ja kuka?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Te Persut puhutte sinnikkäästi siitä, että on kohtuutonta vaatia Halla-ahoa katumaan tekemisiään.

Jos olet istunut vaikkapa ryöstöstä ja pääset vapaaksi, ja ilmoitat julkisesti että et kadu pätkääkään, koska ryöstäminen on ihan oikein, olisitko mielestäsi pätevä kansanedustajaksi tai jopa ministeriksi?

Periaatteessa aivan sama asia.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Kansanedustajan tuleekin puhua ja kirjoittaa mutta ei ryöstää paitsi ääniä senkun ehtii.

Käyttäjän KajBckman kuva
Kaj Bäckman

Mitä Juhani sanot on kyllä korrekti kommentti, mutta eikö kuitenkin ole hyvä valita se paras !

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tuomitsit itsesi kakkoseksi jo Kekkosen aikoina -70-luvulla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Jos tulen valituksi ehdokkaaksi, linjani on sama kuin, vuosien 1988, 1994 ja 2014 vaaleissa" Tässä lauseessa kiteytyy miksi Väyrynen on menneen ajan mies, meneeseen takertuva, sillä maailmaa "makaa" tänään aivan toisessa asennossa kuin vaikkapa -88 tai -94, eikä maailma ole edes samalainen millainen se oli -14.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Voihan asian tietysti noinkin nähdä, mutta veikkaisin, että tässä viitataan mm. siihen kuuluisaan Paasikiven–Kekkosen linjaan, eli puolueettomuuslinjaan, jota Väyrynen Nato-vastaisena edustaa.

Ja toisaalta, kun Väyrystä on joskus moitittu takinkääntäjäksi, niin tämä nyt todistaa, ettei se takki ole kuitenkaan kääntynyt isoissa asioissa. Voi olla jopa niin, että joskus muut ovat kääntyneet Väyrysen rinnalla, mutta Paavo on saanut siitä syyt niskoilleen.

Mitä tulee tilanneherkkyyteen ja päivän polttaviin asioihin, niin Väyrysen blogeja lukemalla olen tullut siihen tulokseen, että hän on paremmin perillä asioista kuin moni muu. Ja tämä on toki ihan luonnollistakin henkilöltä, joka seuraa tilanteen ja trendien kehittymistä aitiopaikalta europarlamentissa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Paasikiven-Kekkosen linja syntyi sodanjälkeisenä aikana, pakosta, kuten yya-sopimuskin ja palveli kohtuullisen hyvin aikaansa, aikana jolloin Suomi oli puristuksissa idän ja lännen välissä. Kun suomalaiset ilmaisivat kansanäänestyksellä halunsa kuulua osaksi läntistä Eurooppa, liittymällä EU:n jäseneksi, niin se samalla luopui Paasikivi-Kekkosen kylmänsodan aikana syntyneestä "puolueettomuuspolitiikasta"

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

Onko nyt länsi siirtynyt Suomen päälle ja vain raja on jäänyt "puristuksiin idän ja lännen" väliin ?

Kumpi oli/on huolestuttavampaa ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #12

Suomi on EU:n jäsen. Ei millään tavalla EU:n ja minkään muun välissä. Väyrynen ei kuulu minkään harmaan vyöhykkeen vaan EU:n parlamenttiin.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #22

Ja tämä on Herran Vuorelan mielestä täydellistä ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #36

Tämä on tosiasia.

Jos Väyrynen ja Hämäläinen haluavat vakavissaan rakentaa Ruotsia ja Viroa vastaan saman rajavalvonnan kuin Venäjää vastaan, se on tietenkin sallittu poliittinen mielipide.

Tai jos haluatte suoraan vaihtaa jäsenyyden Euroopan unionissa jäsenyyteen Euraasian unionissa, saahan sellaistakin ajaa.

Tässäpä ne vaihtoehdot olivatkin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #36

Tiedän, että monet poliittiset filosofit ovat spekuloineet poliittisilla unioneilla, joihin kuuluisivat:

1. vain Suomi ja Ruotsi
2. vain Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska
3. vain Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua

Huvittelen ajatuksella, että Suomen presidentti ehdottaisi jotakin näistä ruotsalaisille, norjalaisille, tanskalaisille, islantilaisille, virolaisille, latvialaisille ja liettualaisille. Vastaukseksi tulisi ilman muuta toivotus: Oli hauska tuntea. Pärjäilkää sen Venäjän kanssa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Nykyinen presidentin vaikutusvalta yhteiskunnalliseen muutokseen tai puuttumiseen, on menetetty. Kiitos edeltävien presidenttiemme muutoshalukkuuden.

Tänä päivänä Presidentti-instituutio näyttäytyy heikkona vallankäyttönä, jopa enemmän kuin kuninkaalliset monarkioissaan.

Edustuksellisena toimena. Toimena, joka on yhteiskunnan maksamaa ylellisyyttä ja glamouria. Jopa koira saa roolinsa.

On hienoa, että presidentillämme on nuori, edustava vaimo, jota voi näyttää tarpeen tullen.

Mutta, Paavo, pyrit edelleen tehtävään, joka saattoi jäädä Sinulle tavoittamattomaksi.

Nyt on jälleen uusi mahdollisuus. Siitä huolimatta, että suomalainen presidentti -instituutio on vallaton, glamouri säilyy.

Mielelläni tuen mahdollisuuksiasi ja tuen pääsyäsi presidentiksi.

Onhan Sinulla jo koira, joka voisi näyttää itseltäsi! Tiedän, että ihmisiin puree lemmikkieläimet.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Onhan Sinulla jo koira, joka voisi näyttää itseltäsi! Tiedän, että ihmisiin puree lemmikkieläimet.

Jos koira näyttää Väyryseltä, niin en halua joutua sen puremaksi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Harri R., ei se koira ole hyvää pahempi.

Mitä rotua suosittelisit?

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Onnittelut siitä Paavo Väyrynen, että olette saaneet kannattajakorttien keräyksen tehohokkaasti vauhtiin. Toivon, että saamme sinut tänne Satakuntaan puhumaan heti kun vaalikampanja alkaa.

Eilisen Satakunnan Kansassa pääministeri Sipilä käytti voimakkaan puheenvuoron yhdessä Mark Rutten ja Lokke Rasmussenin kannssa. Siinä todistellaan globalisaation hyödyistä, että Eurooppa pysyisi kilpailukykyisenä.

Nämä todistelut eivät kyllä vakuuta vaan samalla olisi arvioitava muitakin muuttujia, jotka toteutuessaan sitoisivat Suomen kädet. Niitä tuolla luettelitkin kuten Natoon liittyminen, EU:N kehittäminen sotilasliitoksi, Naton eurooppalaiseksi pilariksi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Suomen itsenäisyys on enemmän kuin globalisaatio.

Suomen sitouttaminen Natoon, olisi suurin uhka itsenäiselle kansallemme.

Vaikka Baltian maista Viro, Latvia ja Liettua, nopeasti hakivat Nato -liittolaisuuden, on ymmärrettävää, että heillä ei ole varaa maksaa liittoutumisen kustannuksia, joita presidentti Trump on liittoutuneilta perännyt.

Nythän USA:n presidentti Trump vaatii suurempia rahallisia panostuksia amerikkalaisen puolustusorganisaatio Naton rahoittamiseen, kuin tähän mennessä Natoon liittyneet maat ovat maksaneet.

Suomi on edelleen vyöhykkeessä, jossa on hyvä olla sovitteleva.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

"Suomi on edelleen vyöhykkeeessä, jossa on hyvä olla sovitteleva."

Viisas ja rauhanomainen viesti Mirjami Parant!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei Suomen Nato-jäsenyys poistaisi mahdollisuudesta toimia sovittelijan roolissa, voisi jopa väittää asian olevan päinvastoin. Tuskin Venäjä pitää pohjoismaisia Nato-maita, Norjaa, Tanskaa, Islantia uhkana omalle turvallisuudelle.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Muistaakseni esim. Tanskalla ei taida olla kovinkaan paljon yhteistä rajaa Venäjän kanssa. Suomi sen sijaan on Venäjän kahden taloudellisesti ja sotilaallisesti tärkeimmän alueen, Pietarin ja Kuolan niemimaan, välissä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Totta, Suomen asemaa Venäjän naapurina ei voi verrata muihin pohjoismaihin, mutta väite, etteikö Suomella voisi olla omaa ulkopolitiikkaa Naton jäsenenä ei perustu tosiasioihin.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #20

Onko joku niin väittänyt? Kyllä varmaan voisi olla. Mutta se voisi olla samalla uhkarohkeaa ulkopolitiikkaa.

Tulee mieleen kuluneelta viikolta Pekka Ervastin kirjoitus, jossa hän puhui rohkeasta hiirestä.

"Ne, jotka vaativat näyttäviä demonstraatioita ja nyrkin hakkaamista pöytään, lienevät sisäistäneet rohkean hiiren viisauden: haluan elää vaarallisesti, siksi vedän kissaa viiksistä."

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #32

En usko kenenkään suomalaisen vastuullisen politiikon pyrkivän uhkarohkeaan ulkopolitiikkaan, mutta ei voi olla niinkään, että Suomen ulko-ja turvallisuuspolitiikka ohjataan Kremlistä, kuten tehtiin NL:n ollessa voimissaan.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #33

Maailmalla on aika paljon sekä puolueettomia että liittoutumattomia maita. Esim. Sveitsi kuuluu ensimmäiseen ryhmään ja Suomi vielä toistaiseksi jälkimmäiseen. Mielestäni se on hyvä ratkaisu. Enkä ole kuullut, että kummankaan maan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ohjattaisiin Kremlistä. Mikäli näin, niin kyseessä lienee jonkin asteinen salaliittoteoria.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Minuun ei oikein pure tuo kaksillarattailla istuminen. Oma puolue/Kepun meppinä.
On kuin PS ja UV samat naamat kummassakin joita äänestäjät PS äänesti?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Blogi on otsikoitu ”On muutoksen aika”. Parhaiten muutosta saadaan aikaan, jos Paavo Väyrynen siirtyy 751 mepin joukosta kansanedustajaksi Suomen eduskuntaan. Se olisi ensi askel muutokseen. Ihmettelen sitä, mikä pitää Väyrysen Euroopan parlamentissa. Siellä yksittäisen mepin vaikutusvalta on sama kuin hiekanjyvällä Saharassa.

Vuonna 2015 Väyrynen valittiin 6889 äänellä eduskuntaan. Käsitykseni mukaan olisi kohtuullista häntä äänestäneitä kohtaan, että hän toimisi kansanedustajana eduskunnassa. Häntä äänestäneet olisivat varmasti iloisia, mikäli näin tulisi käymään.

Edesmennyt presidentti John F. Kennedy sanoi aikanaan: ”Älä kysy mitä maa voi tehdä puolestasi vaan kysy, mitä sinä voit tehdä maasi puolesta.” Parhaiten tämä tapahtuu Suomen eduskunnassa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Jukka, hyvä kysymys! Paavon olisi aika palata eduskuntaan.

Onko niin, että EU:n palkkalistoilta saa paremmat liksat.

Paavon liiketoimethan eivät ole viime aikoina oikein tuottaneet.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Tuosta olen samaa mieltä, että nyt olisi otollinen aika palata kotimaan parlamenttiin.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Luulen, että on Suomen edun mukaista, jos Väyrynen pysyy Brysselissä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Näin on .Sipilähän ei luvannut ministerinpestiä hallitukseensa.

Mutta Brysselistä hypännyt pääsi -07 Vanhasen II-hallitukseen ulkoministeriksi.
Joten Paavo on tehnyt päätöksiä niin EU kuin hallituksessakin. Hyväksyi Kreikka-vipitkin -10. Sopimushan niistä tehtiin -09.
Tais olla se hallitus joka syömävelan aloitti -08-09. "Korkoja" siitä on makseltu jo edel. ja tämän hallituksen aikana.Joten leikkaukset ja Kikyt johtu Vanhasen II-hallituksen päätöksistä ja veloista.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Jos tulen ehdokkaaksi, uskon pääseväni jälleen kakkoseksi."

Paavo, nyt jossittelut sikseen. Uskon voimalla päästään vain ykköseksi!

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Itse olen Väyrystä presidentiksi kannattava mutta mielestäni on hyvä vain että Huhtasaarikin on ehdokkaissa, se varmistaa sen että toinenkin kierros käydään presidenttivaaleissa.

Väyrynen:
"Olen puolustanut ja puolustan Suomen itsenäisyyttä. En hyväksy Euroopan unionin enkä euroalueen kehittämistä ylikansalliseksi liittovaltioksi.

Olen puolustanut ja puolustan Suomen puolueettomuutta. En kannata Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon, enkä hyväksy EU:n kehittämistä sotilasliitoksi ja Naton eurooppalaiseksi pilariksi."

JOS Huhtasaari selväsanaisesti ilmoittautuu Nato-jäsenyyden vastaiseksi vielä tänäänkin (eikä vain vuosia vanhassa blogissaan), niin sitten ovat presidenttikeskustelut oikealla tolalla kun on ainakin kaksi puolustamassa tuota kantaa mitä yli 75% kansalaisistakin kannattaa ja silloin se saadaan nostettua selkeästi presidenttikeskustelun aiheeksi ja näkyvästi esille.

Mielestäni Suomi irti isäntämaasopimuksestakin!

Isäntämaasopimuksesta taas Juha Hämäläinen kirjoittaa tämänpäiväisessä mainiossa blogissaan, minkä suosittelen lukemaan.

http://findianajones.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2409...

Pekka Kytölä

"Jos tulen ehdokkaaksi, uskon pääseväni jälleen kakkoseksi."
Viime vaaleissa Pekka Haavisto nousi toiselle kierrokselle. Paavo muistaa väärin.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Samaten 1994 Väyrynen oli kolmas ja toisella kierroksella olivat Ahtisaari ja Rehn.

Jos ollaan tarkkoja, niin poliitikko Väyrynen väittää yllä, että hän olisi 1994 ja 2012 saanut ENNAKKOääniä toiseksi eniten. Ehkä, mutta sillähän ei oikeasti ole mitään merkitystä.

Jos ollaan tarkkoja, niin Väyrynen kirjoittaa yllä, että "hyvällä kampanjalla olen kyennyt nousemaan jokaisessa vaalissa kakkoseksi". Se voisi olla "väärin muistamista", mutta oikeasti se on valhe. Olisi todellakin muutoksen aika.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ihan varmasti tulee muutos kun liitytään NATO:n täysjäseneksi.

Hämmästyttävää ettei vieläkään löydy presidenttikanditaattia jolla on Mannerheimin viisaus ja Rytin uhrautuvaisuus.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Itse kannatan VÄyrystä kaikkein vähiten, koska hän on Suomen itsenäisyyden pahin vihollinen, umpivenäläismielinen. Hänhän on julkisesti venäläismielisten eli Venäjän valtiollisten elinten presidenttiehdokas, mikä esim. täällä paistaa silmään heti, yhden asian ehdokas:
https://www.facebook.com/groups/1664063267193818/?...

Lähetin myös hänelle ja avustajilleen, nootin siitä, että Euroopan unioni yhdessä Venäjän kanssa tappaa Venäjän suomalais-ugrilaiset kansat, kuten jokaiselle mepille. Muutama parlamentaarikkomme on jo vastannut ja luvannut palata asiaan, ei tietenkään tarvitse kysyä, onko Väyrynen avustajineen... ... ...

Odotan edelleen jonkinlaista kommentia siitä, miten vähemmistökansat asettuu ihmiskunnan tulevaisuuden visioon...

Käyttäjän Veli-MattiHurskainen kuva
Veli-Matti Hurskainen

Väyrynen on toistaiseksi ainoa presidenttiehdokas tai sellaiseksi pyrkivä, joka
- vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä
- puoltaa Suomen puolueettomuutta
- vastustaa EU:n sotilasliittokehitystä ja
- vastustaa EU:n liittovaltiokehitystä

Näillä argumenteilla Väyrysellä on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi seuraavaksi tasavallan presidentiksi.

Käyttäjän Veli-MattiHurskainen kuva
Veli-Matti Hurskainen

Väyrynen on toistaiseksi ainoa presidenttiehdokas tai sellaiseksi pyrkivä, joka
- vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä
- ajaa Suomen puolueettomuutta
- vastustaa EU:n sotilasliittokehitystä ja
- vastustaa EU:n liittovaltiokehitystä

Näillä argumenteilla Väyrysellä on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi Suomen seuraavaksi tasavallan presidentiksi.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Mark Andersson 6.8.2017 20:10

"Te Persut puhutte sinnikkäästi siitä, että on kohtuutonta vaatia Halla-ahoa katumaan tekemisiään.

Jos olet istunut vaikkapa ryöstöstä ja pääset vapaaksi, ja ilmoitat julkisesti että et kadu pätkääkään, koska ryöstäminen on ihan oikein, olisitko mielestäsi pätevä kansanedustajaksi tai jopa ministeriksi?"
-------------
Katuisitko sittenkin, vaikka et olisi mielestäsi ketään ryöstänytkään?

Jos katuisit, niin siehä sälli olisit.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Marja-Liisa Kalkela 6.8.2017 17:25

"Minuun ei oikein pure tuo kaksillarattailla istuminen. Oma puolue/Kepun meppinä.
On kuin PS ja UV samat naamat kummassakin joita äänestäjät PS äänesti?"

Pate ei ole kepun meppinä, koska keskustan säännöt toisin kuin kansalaispuolueen säännöt eivät hyväksyneet kahden puolueen jäsenyyttä. Toimii samassa EU -parlamentin ryhmässä kuin ennenkin, vaikka hän lienee harkinnut toistakin ryhmää. Keskustan Takkula muistaakseni kokeili edellisellä kaudella toista ryhmää, mutta palasi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Keskusta.fi / Keskusta / Mepit
Keskustan ääni Euroopassa

Keskustaa edustaa Euroopan parlamentissa kolme jäsentä, joita kutsutaan myös europarlamentaarikoiksi, tuttavallisemmin mepeiksi.
He ovat Paavo Väyrynen, Anneli Jäätteenmäki ja Hannu Takkula.
-Keskustan mepit kuuluvat parlamentissa ALDE-, eli Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmään.

Alde yhdessä RKP "sisarpuolueensa" kanssa.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Sveitsissä on 26 itsenäistä kantonia (maakuntaa-osavaltiota) ja n.3000 kuntaa. Sveitsin parlamenttiin valitaan KAIKISTA kantoneista 2 (kaksi) edustajaa. Kantoneilla on omaa lainsäädäntövaltaa ja verotusoikeus. Merkittävimmät äänestykset tapahtuvat kantoneissa ja valtiotasolla aina kansanäänestyksillä. Ja yllätys yllätys, homma toimii ja on toiminut iät ja ajat. Miksi Suomessa näitä asioita pitää aina vääntää rautalangasta ja jonkun pienen piirin eduksi? Ollaanko me sittenkin vähän juntteja vai voisiko tätä politiikkaa ja ajattelutapaa muuttaa? Paavo Väyrynen voi vaikutta siihen että Suomi säilyttää itsenäisyytensä tulevaisuudessa ja koko maa pysyy tasapainoisena ilman jatkuvaa Venäjän pelkoa. Otetaan mallia sitten vaikka Sveitsistä. Sauli Niinistö ja muut pelokkaat odottavat vain sitä Venäjän ensimmäistä todellista reaktiota tähän Suomen nyky kehitykseen. Saas nähdä milloin se tulee?

Käyttäjän KajBckman kuva
Kaj Bäckman

No mutta hyvä korvaamaton Paavo ! Mitä Sinä ihan oikeasti voisit Pressana saada aikaan. Energiaa sinulla ehdottomasti on, mutta Pressaksi ! Voi Hyi Hyi !

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Harmiko nyt vasta sain tietää sen Kilpeläisen uskontohöpinät, en voikkaa kannattaa Kansanpuoluettakko pj puhhuu semmosia!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset