Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Valtamedian lippulaiva ajoi karille

Helsingin Sanomat julkaisi tänään gallupin, jonka mukaan Sauli Niinistön kannatus on edelleen vahvistunut, vaikka allekirjoittanut on tullut mukaan kampanjointiin. Haastattelut oli tehty 4.-16.12. Haastateltavia oli ollut 1000 ja virhemarginaali oli kolme prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Helsingin Sanomien uutiseen huipentui se valtamedian toiminta, jolla Niinistön uudelleenvalinta on yritetty sinetöidä jo ennakkoon.

Sauli Niinistö on käynyt jo vuoden ajan julkisuuskampanjaa, jossa hän on hyödyntänyt täysimääräisesti Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlinnan. Vaikka eduskunta on Suomen valtiollisessa järjestelmässä ylimpänä ja vaikka valtioneuvosto johtaa maamme sisäpolitiikkaa, eduskunnan puhemies ja pääministeri ovat olleet juhlinnassa vaatimattomassa sivuosassa. Pääministeri sai sentään isännöidä 6.12. Säätytalossa järjestetyt lastenkutsut.

Niinistö omi tyystin itselleen myös itsenäisyysjuhlintaan liittyneen vierailuvaihdon muiden maiden kanssa. Toisin oli muun muassa vuonna 1977, jolloin sain ulkoministerinä yhdessä pääministeri Kalevi Sorsan kanssa isännöidä presidentti Urho Kekkosen rinnalla ulkomaisia vieraita. Kekkonen oli ehdolla seuraavan vuoden presidentinvaaleissa.

Valtamedia on osallistunut estoitta Sauli Niinistön julkisuuskampanjaan. Samaan aikaan se ei ole uutisoinut sellaisia asioita, jotka ovat hänelle jotenkin epäedullisia.

Pimentoon on jäänyt erityisesti Niinistön toiminta Suomen viemisessä Euroopan unioniin ja euroalueeseen. Niinpä Suomen itsenäisyyden mannekiinina on voinut esiintyä henkilö, jolla on suurin vastuu Suomen itsenäisyyden kaventumisesta globalisaation ja ylikansallisen yhdentymisen aikakaudella.

Ei ihme, että vuoden lopulla Sauli Niinistön kannatus on noussut pohjoiskorealaisiin lukemiin.

Tänään julkaistun tutkimuksen haastattelut oli aloitettu ajankohtana jolloin ehdokkuuteni ei ollut vielä  varmistunut ja jolloin en ollut vielä aloittanut kampanjaani. Ne osuivat ajankohtaan, jolloin 100-vuotisjuhlat huipentuivat itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin ja niiden jälkihehkutukseen.

Helsingin Sanomien teettämällä tutkimuksella ja siihen nojautuvalla uutisoinnilla pyrittiin säilömään Niinistön gallupsuosiota yli joulunpyhien. Tämä ei onnistu. Tämänkaltaiset yritykset vain kasvattavat kansan epäluottamusta valtamediaa kohtaan. Sen lippulaiva karahti juuri karille.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Tomi Vaalisto

Mielipidekyselyn epäkohdat ovat kirjoituksessa erinomaisesti argumentoitu ja niinpä uskomme, että Paavo Väyrysen kannatus on paljon suurempi lähennellen viittä prosenttia.

Niinpä Keskustan "jäsentenvälisissä" Vanhanen jää taakse ja Paavo Väyrysellä on eväitä lyödä hienokseltaan jopa Laura Huhtasaari.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Vaalien mielenkiintoisimman vedonlyöntikohteen (todennäköisesti alle 5%:n sarjassa) muodostaa Väyrynen vs. Huhtasaari. Huhtasaari saa nyt hieman vetoapua Hakkaraisen brändin kohotus operaatiosta. Hakkaraisen kannatus nousee ja kanavoituu Huhtasaarelle. Poliittiseen kokemattomuuteeni viitaten veikkaan Huhtasaari 4,38% ja Väyrynen 3,76%.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jos virhemarginaali oli kolmen pinnan luokkaa, Väyrynen voi hyvinkin olla alle prosentin miehiä. Joka tapauksessa hyviä uutisia Paavolle: viiden prosentin kannatuksella voi uljaasti kamppailla ynnämuut-sijoituksesta muiden hepulisarjan henkilöiden kanssa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vielä vähemmän luottaisin Helsingin Sanomiin, jos se olisi julkaissut teettämänsä gallup-kyselyn, jossa Paavo Väyrynen johtaisi presidenttipeliä 51 % ääniosuudella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Valtamedia on osallistunut estoitta Sauli Niinistön julkisuuskampanjaan. Samaan aikaan se ei ole uutisoinut sellaisia asioita, jotka ovat hänelle jotenkin epäedullisia."

Muistan kyllä hyvin, että vuonna 1977 oli Kekkosen kohdalla vähintäänkin sama tilanne, jollei vielä toiseen potenssiin, kun ei ollut kuin YLE:n radiotoimintaa ja TV-uutisia ja muukin media oli tottunut siihen, että yleisistä syistä oli syytä harjoittaa itsesensuuria.

Jok´ikinen uutislähetys kesästä 1977 lähtien aina seuraaviin presidentinvaaleihin alkoi sanoin: "Tasavallan Presidentti Urho Kekkonen ..." Jopa ulkomaalaiset tuttavani nauroivat tuolle, kun olivat viettäneet Suomessa viikon pari. Sain kuulla siitä vielä seuraavana kesänä USA:ssa eräältä tanskalaiselta opiskelijalta, joka oli ollut käymässä Suomessa edellisenä kesänä. Oli oppinut ulkoa suomeksi liturgian "tasvallan presidentti Urho Kekkonen".

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kekkonen oli johtaja ja oikea presidentti. Nykyiset presidentit ovat seremoniamestareita samalla tapaa kuin nykyiset kuninkaalliset.

Tomi Vaalisto

Kekkosen oli Moskovan sermoniamestari ilman omaa päätösvaltaa.

Syksyn politiikan kirjauutuuksiin kuuluu Kati Katajiston teos Verraton Virolainen. Johannes Virolainen 1914-2000. Teoksessa on kerrottu lukuisista tapauksista, joissa Neuvostoliiton edustajat muun muassa Urho Kekkosen avulla puuttuivat Suomen hallituksen ja puolueiden toimintaan.

Erikseen kirjassa on nostettu esiin presidentti Urho Kekkosen päiväkirjojen merkintä 17.12.1979, jossa presidentti tapasi KGB-upseeri Viktor Vladimirovin:

”Vladimirov luonani – – Sovittiin ­neljästä asiasta: 1) J. Virolaisen vaihtaminen kepun puheenjohtajan paikalta, 2) J. V:n paikalle (Paavo) Väyrynen puheenjohtajaksi – –”.

Paavo Väyrynen syrjäytti Johannes Virolaisen keskustapuolueen puheenjohtajana kesällä 1980 Turussa.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala Vastaus kommenttiin #50

Ihan niinkuin Niinistö Cia:n ilman omaa päätäntävaltaa.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Puhtaana maallikkona olen Väyrysen kanssa samaa mieltä siitä, että tuo tutkimus ja sen julkistus sekä ajankohta ovat epäedullisia muiden presidenttikandidaattien kuin Niinistön (ja Haaviston) osalta. Erityisen epäedullista se oli varmaankin Väyryselle ja Huhtasaarelle, jotka ovat uskoakseni nostaneet tv-väittelyissä vahvasti profiiliaan ja kannatustaan.

Minä en olekaan pitkään aikaan luottanut HS:n oikeudenmukaiseen ja tasapuoliseen uutisointiin.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä paavoväyrysläinen Paavo Väyrynen,

koska ette ole oikeasti keskustalainen ettekä perustamanne Kansalaispuolueen (johon muut kuin eduskunnan tai europarlamentin entiset ja nykyiset ihmiset eivät kelpaa jäseniksi, vaan ainoastaan tukijäseniksi) edes puheenjohtaja, teitä kuuluisana pyrkyrinä ja itsensäkehujana on vaikea kenenkään tolkuissaan olevan ihmisen kannattaa juuri mihinkään yhteiskunnalliseen saati valtiolliseen toimeen. Suosittelen pikalukemista, teatterialaa ja mitä vain viihdetyötä, missä olettekin kerrassaan lahjakas.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Nythän luulisi Niinistön kannatuksen romahtaneen? Suomen puolustusvoimissa on tapahtunut vakava vuoto jonka laajuutta voi vain arvailla. Voi olla pahin jopa sitten Vilho Pentikäisen päivien.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vilho_Pentik%C3%A4inen

Istuva presidentti on ylipäällikkönä viime kädessä vastuussa puolustuvoimiemme luotettavuudesta yhdessä puolustusvoimien komentajan kanssa.

Peiliin katsomisen paikka, johtopäätösten teko ja luopuminen ehdokkuudesta olisi ylipäälliköllä paikallaan.

Ilkka Luoma

HS-vuotokohu vei mediasta orastaneet todelliset uutiskohteet:

-EMU ja silloinen eduskunnan perustuslakivaliokunnan pj. Sauli Niinistö
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247657-... -

-Nato - isäntämaa pöytäkirja - marssi ohi eduskunnan
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247904-... -

...
Ylläolevat todelliset valtakuntamme turvallisuuteen, itsenäisyyteen ja omaehtoiseen omien asioiden päättämiseen liittyvät terävät vaaliteemat peitottiin, kun HS onnistui juuri nyt julkistamaan ohittavan "myrskyn vesilasissa" - kaikkien tietämän vakoilumaailman - näin HS häivytti toistaiseksi kansakuntamme ajatuksista nuo kaksi oleellista Paavo Väyrysen vaaliteemaa, mutta kansalaismedia tulee pitämään huolen että vakavat, todella oikeasti vakavat yllämainitut aihealueet pysyvät otsikoissa ...

.

Tomi Vaalisto

No ei. Nuo Väyrysen vaaliteemat ovat naurettavia.

Väyrynen teki kansalaisaloitteen tuosta EMU - vaaliteemasta, minkä perustuslakivaliokunta torppasi. Valiokunta katsoi, että yli 53 000 allekirjoitusta kerännyt kansalaisaloite oli "sisällöltään puutteellinen ja heikosti valmisteltu". - Uskomatonta, että Väyrynen vielä hokee samaa teemaa uudestaan.

Väyrynen ei selvästi tunne Naton ja puolustusvoimiemme välistä yhteisymmärryspöytäkirjaa. EX ulkoministeri Erkki Tuomioja ei pidä isäntämaasopimusta askeleena kohti Natoa eikä sopimus ei velvoita kumpaakaan osapuolta antamaan tai vastaanottamaan apua tai joukkoja. Väyrynen siis ymmärtää asian väärin.

Ilkka Luoma

Tutkitaan ensin mitä tuo Nato - isäntämaa pöytäkirja on:

Tarkoitus - osa 2:

" ... 2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "
.

Koko pöytäkirja on täällä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... - - ja lopulta kysymys on myös siinä, ettei eduskunnalle annettu mahdollisuutta käsitellä sitä - tämäkin on tietysti naurettavaa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #24

Tuo on pieni osa erään ex ipulaisen tekemä tietokoneväännös eikä mikään Naton ja Suomen välinen yhteisymmärryspöytäkirja.

Alkuperäinen yhteisymmärryspöytäkirja on englanninkielinen ja tunnetusti sopimus pitää lukea kokonaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Jos mielikuvitusta ei ruoki tuo edellinen, niin sitten otetaan eduskunnan tekemä käännös ;)

" ... 2 kohta

TARKOITUS

2.1 Tämän pöytäkirjan tarkoituksena on luoda toimintaperiaatteet ja menettelyt tukikohtien perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi isäntämaassa oleville tai isäntämaan tukemille Naton joukoille Naton sotilaallisen toiminnan aikana.

2.2 Tämä pöytäkirja ja sen täytäntöönpanoasiakirjat on tarkoitettu perustaksi isäntämaan asianomaisen viranomaisen ja Naton komentajien suunnittelulle, jossa varaudutaan isäntämaatuen järjestelyihin Naton sotilaallisen toiminnan eri muotoja varten. Nämä toiminnot sisältävät sekä sellaiset operaatiot, joita varten joukot on jo määritetty, että sellaiset operaatiot, joita varten joukot on vielä määritettävä ... "

~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Vaalisto kehottaa lukemaan isäntämaasopimuksen kokonaan. Yhdyn kehotukseen ja jatkan, että kannattaa lukea myös sen taustalla oleva doktriini - ajatuksella.

Löytyvät näistä:
-sopimusteksti: https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/201... ja
- eduskunnan siitä tekemä epävirallinen suomennos: https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... sekä
- e.m. doktriini: https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploa...
Antoisia lukuhetkiä.

Ilkka Luoma

Jos haluaa aikuisten oikeasti perehtyä tähän EMU-soppaan - on siihen erinomainen mahdollisuus ... moni riekkuu, ymmärtämättä, mistä on kysymys, mutta tietoa haluaville on olemassa ratkaisu - tässä:

~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroo... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #26

Paras on tietysti Perustuslakivaliokunnan lausunto, jossa euroedustaja Paavo Väyrysen alulle panema kansalaisaloite täystyrmättiin - eli juuri nuo väitteet, joita Paavo julkituo vaaliteemanaan kritisoidessaan neljännesvuosisata sitten päätettyjä asioita.

https://yle.fi/uutiset/3-9315860

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Nyt oli kysymys EMU-sopasta - ei Paavon kansalaisaloitteesta ... saa nähdä mitä tapahtuu, jos Paavo palaa keväällä 2018 eduskuntaan, jolloin hänellä on kansanedustajan oikeudet ... nythän Paavo on meppi, jolloin keinoksi jäi kansalaisaloite, josta tässä:

~ http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2173... -

.
" ... Perustuslakivaliokunta vetoaa myös kansalaisaloitelakiin, jonka mukaan kansalaisaloite voi koskea asiaa, joka kuuluu eduskunnan lainsäädäntövaltaan. Kansainvälisten velvoitteiden hyväksyminen ja niiden irtisanomisen hyväksyminen ovat valiokunnan mukaan kansalaisaloiteoikeuden ulkopuolella. ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-9315860 -

...
Itse EMU-soppa oli siis eri asia, ja erityisesti sen käsittelyjärjestys, ilmeisesti kommentoija ei oivaltanut näiden kahden asian eroa?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #26

Tietoa on saatavissa faktantarkistajien käyttämiltä professoreilta. Väyrysen väitteet ovat populistista hengenravintoa heikkolahjaiselle.

"Faktantarkistus: Oikeustieteen professori Paavo Väyrysen väitteestä: Kategoriavirheillä ratsastavalle populismille on loputtomasti mahdollisuuksia.

Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen professori Pauli Rautiainen sanoo, että Väyrysen väitteestä on mahdoton sanoa, onko se totta vai tarua.

- Väitteellä ei ole ehdotonta totuusarvoa, koska siinä on kategoriavirhe. Hän irrottaa asian vuoden 1994 EU-liittymissopimuksen voimaansaattamislaista, vaikka näin ei saisi tehdä. Siksi väitettä voi kuvata valtiopäiväpuheessa usein käytetyllä termillä muunneltu totuus.

Hänen mukaansa Väyrynen tekee taitavan retorisen siirron. Ikään kuin perustuslaki olisi ilman tulkinnanvaraa kyllä tai ei -kysymys.

- Kysymys (euroon liittyminen) ei ole koskaan aidosti ollut valtiosääntöongelma, minkä perustuslakivaliokunnan lausunnot osoittavat."

"Turun yliopiston julkisoikeuden apulaisprofessorin Janne Salmisen mukaan perustuslakia ei rikottu euroon liittymisen yhteydessä.

- Kyseessä on Väyrysen oma tulkinta. Hän on tämän väitteen aikaisemminkin esittänyt, eikä ole saanut sille kauheasti tukea. Perustuslakivaliokunta on kuitenkin se, joka nämä päätökset tekee. Eduskunta on seurannut perustuslakivaliokunnan kantaa.

Salmisen mukaan tiedonantomenettely ei ole ristiriidassa perustuslain kanssa. Hän huomauttaa, että vaikka Väyrysellä on oikeus tulkintaansa, Suomi on edelleenkin EMU:n jäsen."
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712192200614...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Tässä viimeistään huomaamme, että Suomi tarvitsee erillisen tarvittaessa koolle kutsuttavan perustuslakituomioistuimen ... nyt tosin on vireillä yksityisrahoitteinen hanke selvityttää kolmella riittävän oppineella oikeustieteilijällä menestysmahdollisuuksia oikeusistuinprosessissa - ottamatta nyt vielä kantaa mikä istuin ja muun muassa miten vanhentumissäännöt suhtautuvat asiaan - operaatio on hyvin kallis, eikä siihen ole tukea puolueilta ja veronmaksajien kustantamista puoluetuista ;)

...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Pimentoon on jäänyt erityisesti Niinistön toiminta Suomen viemisessä Euroopan unioniin ja euroalueeseen."

Mihin Paavo on pimittänyt oman osuutensa?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Paavon ja tukijoukkojen kannattaa kiinnittää HS-gallupissa huomiota kahteen seikkaan. Niinistön kannatus pomppasi kuukaudessa Keskustassa 71...78 prosenttiin ja SDP:ssä 68...74 prosenttiin. Siis +7% ja +6%. Sieltä ei apuja Paavolle ole tulossa. Mistä sitten?

Ilkka Luoma

Äänestäjiltä - vaalikampanja on vielä nuori ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitäs mä sanoin, että kyllä Paavo aina löytää syyn siihen, kun ei kannatus riitä :)

Taas kerran mediapeliä, mitäs muuta.

Kannattaisi joskus vilkaista sinne peiliin ja hyväksyä se tosiasia, että kansa nyt ei yksinkertaisesi sinusta halua presidenttiä.

Ilkka Luoma

Laitoitko merkille milloin ko. mielipideselvitys oli tehty?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aivan sama, odotetaan seuraava, mikä sitten löytyy tekosyyksi?

Tomi Vaalisto

Hyviä indikaatioita ovat aiemmat presidentinvaalit. Väyrysen pyrkyryyden presidentiksi tuntee koko kansa ja hän on tunnetuinpia politikkojamme.

Silti hän ei ole kertaakaan päässyt edes toiselle kierrokselle.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jos unohdetaan henkilöön menevät ennakkoluulot ja tutkitaan pelkästään Niinistön ja Väyrysen linjaeroja, niin kyllä niiden väliltä on helppo löytää oma kantansa.

Medioissa nämä linjat tuppaavat aika lailla hämärtymään, joten tästä pääsee vertaamaan:

https://blogit.kansalainen.fi/pelin-henki-vayrynen...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Niinistön linjalla on kansan selvä tuki, Väyrysellä ei. Sitä on tietysti vaikea uskoa, jos ei luota gallupeihin ja äänestystuloksetkin ovat mediaan masinoimia.

Ilkka Luoma

On vain pitkälti yksi asia, jolle on varaukseton kansakunnan tuki ja se on Natoon liittymättömyys - yli 10 vuoden ajan kansa on systemaattisesti sanonut yli 50% voimalla "Kiitos ei" Nato :)

...
Nato - isäntämaa pöytäkirja on esiaste kansan ohittaen Natoon - samoin kuin EU-sotajoukkojen jenkaus ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246125-... - [245]

.

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25

Tuon teorian perusteella Väyrysen kannatus pitäisi olla samat yli 50% - mutta sepä onkin vain 3 prossaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Lukutaitoiset huomasivat, että tuo mielipideselvitys oli tehty osin ajankohtana, jolloin Paavo ei ollut edes ehdokkaana - odotellaan rauhallisen maltillisina seuraavia mielipideselvityksiä ja ennen kaikkea esiintymisiä ja kampanjointia, joka Paavon osalta on vasta käynnistymässä - muuthan ovat jo operoineet turuilla ja toreilla pitkin syksyä ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #38

Väyrysen kannalta otollisin ajankohta gallupilla olisi aamuyön tunteina. Päiväsaikaankan Paavon kannatus ei ole riittänyt toiselle kierrokselle.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #38

Aivan - kuten ensimmäisessä kommentissani totesin Väyrysen argumentit ovat sangen hyvin perusteltuja - et siis lukenut sitä!

Väyrysen kannatus voisi olla joka kaksinkertainen - 6%! Hienoa vai mitä!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pidä Paavo Suomen perustuslaki esillä ja kunniassa, siellä on paljon poliitikkoja joille Suomen itsenäisyys ei merkitse mitään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Missä Paavo pitää sitä esillä? Omassa teatterissa vai?

Ilkka Luoma

Todettakoon vielä kerran, että tämän tyyppisiä sinällään harvinaisia kansakunnan etua ajatellen erittäin merkityksellisiä perustuslakiongelmia varten tulee olla perutuslakituomioistuin. sitä ei Suomessa ole - nyt olemme yksittäisten oikeusoppineiden "armoilla" - osin riippuen heidän mieltymyksistään ja puoluekannoistaan.

Tomi Vaalisto

Johan meillä on. Eduskunnan keskeisin tehtävä on lakien säätäminen.
Emme ole siis yksittäisten oikeusoppineitten armoilla.

Hyvä esimerkki on Paavo Väyrysen kansalaisaloite - vaikka se oli sekava ja ristiriitainen niin sekin käsiteltiin.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala Vastaus kommenttiin #49

No ei ! Suomella ei ole perustuslakituomio-istuinta....pitäisi ilmanmuuta olla. Mutta eihän Suomi mukään demokratia olekaan.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #54

Suomessa perustuslain toteutumista valvoo lakeja säätävän eduskunnan jäsenistä muodostettu perustuslakivaliokunta, joka toteuttaa perustuslain ennakkovalvontaa.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #59

"Pukki kaalimaan vartijana" mentaliteetillähän valvontaa tehdään, sillä valiokunta koostuu eduskuntapuolueista ja hallituspuoluepainotteisesti.

https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #60

Ei suinkaan. Oikeuskansleri ja Eduskunnan oikeusasiamies valvovat myös oikeudenkäyttöä.

Esimerkiksi jos Väyrynen ei olisi tyytynyt kansalaisadressinsa käsittelyyn niin hän olisi voinut kannella jommalle kummalle. Ilmeisesti oli tyytyväinen kun ei näin tehnyt.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ihan kuin olisin lukenut tämän Väyrysen blogin jo useamman kerran. Väyrynen näköjään uskoo väittämään, kun toistaa tarpeeksi muunneltua totuutta niin se muuttuu todeksi, mutta kun ei muutu.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Sauli Niinistö on käynyt jo vuoden ajan julkisuuskampanjaa, jossa hän on hyödyntänyt täysimääräisesti Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlinnan."

- Jos Urho Kaleva Kekkonen (1900-1986) olisi ymmärtänyt vetäytyä presidentin tehtävästä 1974 tai edes poikkeuskautensa päätteeksi 1978, olisivat myöhemmät vaalit rytmittyneet toisin. Siten istuva presidentti ei olisi päässyt hyödyntämään itsenäisyyden 100-vuotisjuhlintaa osana omaa kampanjaansa.

Näkökulmasta riippuu, onko UKK:n ja hänen lakeijoidensa syy vai ansio, että vuonna 2018 Suomessa järjestetään presidentinvaalit.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

UKK:sta ja hänen lakeijoistaan huolimatta Suomessa edelleen järjestetään presidentinvaaleja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

UKK:n ja hänen lakeijoidensa vuoksi Suomessa ensi vuonna valitaan tasavallan presidentti, jonka valtaoikeudet ovat murto-osa UKK:n valtaoikeuksista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

P.S. Kekkosen presidenttikaudet olivat 6 v + 6 v + 10 v + 4 v.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jos Suomi menee EUn viimeiseen vaiheeseen loppuu meiltä presidentinvaalit, kuvernööri tulee edustamaan osavaltiota.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

€U-konkurssihallinnon valitsema kuvernööri tulee hallinoimaan liittovaltion puolesta Suomi-kuvernementissa ja senaattorit ovat edustavinaan Suomi-kuvernementtia €U-konkurssin ytimissä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Useat pres. Kekkosen toimintakaudet muistuttivat enemmän Turkin pres. Recep Erdoganin toimintaa kuin demokraattisen, parlamentarismiin nojavan maan presidentin toimintaa.

Juha Hämäläinen

No johan sonnan rykäisit turvastasi.

Et ilmeisesti ole perehtynyt Erdo-kaanin toimiin millään tasolla, mutta yksi sinunkin on myönnettävä!

Kekkonen ei pommittanut Lapin "kurdeja" EU:n ostamilla aseilla!

Monta muutakin erottavaa asiaa löytyy, mutta jos nyt ensin kävisit lukemassa Turkin ja Kreikan lehdistöä tai edes Euroopan lehtiä, että saat kuvan missä mennään.....Niin voimme jatkaa vertailua asialinjalla, eikä tuollaisella pihanperäjournalismilla!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Toteutuiko Suomessa Kekkosen valtakauden aikana parlamentarismi, no ei toteutunut. Vasta Mauno Koivisto palautti parlamentarismin Suomeen. Kekkonen "pommitti" ei fyysisesti, vaan henkisellä tasolla kaikkia heitä jotka uskalsivat arvostella hänen toimiaan tai olivat NL:n mielestä "neuvostovastaisia"

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #55

"Kekkonen "pommitti" ei fyysisesti, vaan henkisellä tasolla kaikkia heitä jotka uskalsivat arvostella hänen toimiaan tai olivat NL:n mielestä "neuvostovastaisia""

20 vuotta samaa on tehty EU:ta ja liittovaltiota vastustaville. Itsenäisyys on nyt kauppatavaraa jossa suomalaisilla on vain hävittävää.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #55

Kerro nyt vielä montako journalistia Kekkonen passitti linnaan odottamaan tuomiota, tai edes syytettä kuukausiksi?

Tai laita luku niistä radioasemista tai päivälehdistä, jotka Kekkonen sulki poliisivoimin?

Jos et ole väärässä, niin kerrot varmaan mielelläsi montako vastustajaansa Kekkonen antoi teloittaa ja kuinka monta maata painosti ottamaan kiinni ja palauttamaan ulkomaille paenneita vastustajiaan?

Montako naapurimaata Kekkonen uhkasi miehittää, koska siellä on suomalaisia ja ne kuuluivat ennen muinoin "Suur-suomalaiseen" Ottomaniaan?

Myönnä nyt kiltisti, että teit helvetillisen virheen tuossa vertailussasi tai tule tuomituksi ikuisesti täydeksi idiootiksi!

Säälittävää, säälittävää!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Helsingin Sanomat julkaisi tänään gallupin, jonka mukaan Sauli Niinistön kannatus on edelleen vahvistunut, vaikka allekirjoittanut on tullut mukaan kampanjointiin."

Tuossa pitäisi lukea: koska allekirjoittanut on tullut mukaan kampanjointiin.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Väyrysen mukaantulo presidenttivaaleihin riisuu Niinistön keisarin vaatteista ja näyttää kansalle sen mistä Niinistö ja kumppanit ovat syyllistyneet ja syyllistyvät koko kansan silmien edessä : Valtiopetoksiin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mikä on tilanne nyt, ja mihin meitä valmistetaan??

Kuopion piispa Jari Jolkkonen otti syyskuussa 2014 Sonkajärvellä pitämänsä veteraanijuhlan puheen johdannoksi presidentti Mauno Koiviston vuonna 1944 sotamiehenä kirjoittamat sanat: ”Tilanne tuntuu nyt raskaammalta kuin koskaan Suomen historiassa. Toivokaa parasta ja rukoilkaa puolestamme.”

-"Mikä on tilanne nyt Suomessa, Euroopassa ja maailmassa? jatkoi Jolkkonen. "Onko sotamies Mauno Koiviston huokaus 70 vuotta sitten saanut uutta ajankohtaisuutta?"

-Jos emme voi olla varmoja mitä tulee tapahtumaan, olettakaamme että käy hyvin. Nämä Koiviston muistosanat saivat Timo Soinin herkistymään: ehkä syvällisintä mitä suomenkielellä on koskaan luotu.

Käyttäjän RaimoHynynen kuva
Raimo Hynynen

Seuraavassa maailman laajuisessa lamassa niin Suomi kuin koko Eurooppa tulee syöksymään vaikeuksiin jossa syksyn 2008 ongelmat tulevat olemaan mitättömiä. Silloin myös nähdään mihin Lipposen, Niinistön, Ahon , Vanhasen, Kataisen ja Stubbin linja tulee johtamaan ja kuinka paljon Suomen itsenäisyys kerralla romahtaa Saksan ja Ranskan sanellessa euromaitten linjan. Ruotsi ja muut Pohjoismaat ovat tästä pakkosanelusta ulkona koska ne eivät ole eurossa.

No on sentään se mahdollisuus, että tulee suuri maailmanlaajuinen sotilaallinen kriisi ja Venäjä sanelee Suomen aseman. Jos USAn ja Kiinan sukset menevät ristiin P-Korean takia niin siinä asetelma alkaisi olla.

Ihan hyvä kun Paavo toivottavasti voi tuoda esille kuinka monen mielestä Suomi vietiin valheella euroon. Niin minä kuin politiikasta tietämättömät tuttuni näkevät. Kun äänestimme EU:sta niin luulimme myöhemmin äänestettävän eurosta kuten mm. Ruotsi teki. Ruotsin kansanäänestys eurosta järjestettiin 14. syyskuuta 2003. Neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä 56 prosenttia vastusti ja 42 prosenttia kannatti maan liittymistä Euroopan unionin rahaliittoon, EMU:un, ja siten myös yhteisvaluutta euroon. Ruotsin kruunu heikkeni euroon verrattuna lamassa 2008-09 ja Ruotsi selvisi Suomea paremmin. Jos nyt yksinkertaistaa, niin Saksa hyötyy eurosta ja kaikki muut kärsivät. Saksa saa EU:n kautta sen mitä se on kaksi kertaa yrittänyt asein.

Kati Aho

Elä välitä! -en ole moniiiiiin vuosiin enään äänestänyt "galluppi" voittajaa... -olen oppinut käyttämään omia aivojani

Käyttäjän KalervoRahkonen kuva
Kalervo Rahkonen

Käy vaaleissa kuin käy, mutta täällä Savossa voi kuulla 'tavallisten maalaisten' suusta seuraavanlaisia kommentteja: Minä ainakin äänestän Paavoa. Toinen komppaa: Niin minäkin. Kansa tietää, vaikka media yrittää kaikin keinoin kammeta Paavoa sivurooliin. Se pyrkii aliarvioimaan Paavon pätevyyden, monet monet saavutukset, joista muutama pressaehdokas voi vain haaveilla. Paavo oli jo silloin monessa tulessa ja liemessä koeteltu, kun joku ehdokas oli vielä lapsen kapaloissa. Joten kokemusta, taitoa ja viisautta on vaikka muille jakaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset