Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Lisäkysymyksiä Sauli Niinistölle

Kiitokset Seija Vaaherkummulle. Hän teki eilisessä haastattelussa joitakin tiukkoja kysymyksiä Sauli Niinistölle. Muutamat lisäkysymykset olisivat kuitenkin olleet paikallaan.

1. Suomen Nato-jäsenyydestä Niinistö vastasi samaan tapaan kuin aikaisemmin. Jäsenyyttä olisi hänen mukaansa haettava, jos Venäjä alkaisi pitää Euroopan unionia ja Suomea omalta kannaltaan samankaltaisena turvallisuusuhkana kuin Natoa.

Tähän liittyen Niinistöltä olisi pitänyt ja pitää kysyä, eikö hän itse ole juuri ollut synnyttämässä tällaista tilannetta, kun Suomi on hänen johdollaan solminut Naton kanssa isäntämaasopimuksen, järjestänyt maassamme sotaharjoituksia yhdessä johtavien Nato-maiden kanssa ja ryhtynyt kehittämään EU:ia sotilasliitoksi ja Naton eurooppalaiseksi pilariksi. Eikö hän ole tätä kautta ajamassa Suomea juuri siihen, että menettäisimme liittoutumattomuuden edun ja joutuisimme liittymään Natoon?

Kysymyksiin Suomen jäsenyydestä euroalueessa Niinistö ei lainkaan vastannut. Lisäkysymykset olisivat olleet ja ovat paikallaan.

2. Niinistö myönsi sanoneensa jo vuonna 2014, että silloisten tietojen valossa euroon ei olisi siirrytty. Edelleen hän kuitenkin saivartelee sanoilla, eikä myönnä, että euroalueen perustaminen ja Suomen jäsenyys siinä oli virhe.

Kun kysyttiin kommenttia minun väitteeseeni, että Niinistö oli vienyt Suomen euroon perustuslain vastaisesti, hän vetosi siihen, että perustuslakivaliokunta oli vuonna 1997 hyväksynyt tiedonantomenettelyn.

Näin teki Ville Itälän johtama valiokunnan enemmistö. Vähemmistön mielestä olisi tullut järjestää kansanäänestys ja eduskunnalle olisi tullut antaa lakiehdotus, joka olisi hyväksytty määräenemmistöllä.

Asian ydin on kuitenkin siinä, että Niinistön johdolla eduskunnan perustuslakivaliokunta vuonna 1994 totesi, että liittymissopimus Euroopan unioniin ei edes sido Suomea siirtymään talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen. Hyväksyessään liittymissopimuksen eduskunta siis nimenomaan EI päättänyt Suomen liittymisestä euroalueeseen.

Kolme vuotta myöhemmin Niinistö ja Paavo Lipponen totesivat, että päätös liittymisestä oli tehty jo osana liittymissopimusta. Tämä tulkinta johti perustuslain vastaiseen menettelyyn, jonka Itälän johtama perustuslakivaliokunnan enemmistö poliittisella päätöksellään virheellisesti siunasi.

Jos perustuslakia olisi noudatettu, Suomi ei olisi siirtynyt euroon. Ruotsissa ja Tanskassa järjestettiin kansanäänestys, ja molemmissa kansalaisten enemmistö hylkäsi oman maansa jäsenyyden euroalueessa.

Tästä Niinistöltä olisi pitänyt ja pitää kysyä.

3. Kun kysyttiin kantaa siihen väitteeseeni, että Suomi oli kärsinyt taloudellisesti jäsenyydestään euroalueessa, Niinistö ryhtyi käsittämättömällä tavalla puhumaan siitä, kuinka Suomi oli noussut 1990-luvun alun lamasta. Tässä hän osoitti täydellistä ymmärtämättömyyttä Suomen tuon ajan talouspolitiikasta ja talouskehityksestä.

Sauli Niinistö oli kansanedustajana tukemassa Harri Holkerin hallituksen ”vahvan markan” politiikkaa, joka johti 1990-luvun alun lamaan. Talous lähti nousuun, kun markan yliarvostus purkautui. Kelluvan valuutan aika ennen euroon siirtymistä oli Suomen taloudelle hyvin suotuisa.

Vahvan markan politiikan kokemusten olisi tullut saada Niinistö ja Lipponen ymmärtämään, ettei Suomen olisi missään tapauksessa tullut liittyä euroalueeseen. Tämän ymmärryksen puutteesta olemme joutuneet kovasti kärsimään.

Niinistöltä olisi pitänyt ja pitää kysyä esimerkiksi näin:

”Sanoitte uudenvuodenpuheessanne, että Suomen kansantalous on vieläkin pienempi kuin vuonna 2008 ja Suomen valtiontalous on vakavasti velkaantunut. Samana ajankohtana Ruotsin kansantalous on kasvanut noin neljänneksen.

Itseaiheutetun laman vuoksi Suomessa on leikattu kovalla kädellä varoja muun muassa koulutuksesta ja sosiaaliturvasta. Myös puolustusmenoja ja kehitysyhteistyön määrärahoja on supistettu. Ettekö tunne syyllisyyttä niistä vahingoista, joita Suomelle on aiheutunut siitä, että veitte Suomen jopa perustuslain vastaisesti euroon?”

Sauli Niinistö joutuu vastuuseen sanoistaan ja teoistaan viimeistään sitten, kun hän joutuu kohtaamaan minut vaalien toisen kierroksen keskusteluissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Paavo, mahdoitko lukea viimeisen puheenvuoroni?

Niinistön "kolmesta rauhasta" kaksi on jo mennyt: yhteiskuntarauha ja luonnonrauha.

Hallituksen aktiivimalli on vienyt yhteiskuntarauhan, ja se, että rakentamis- ja ympäristöasioista valittaminen KHO:een edellyttää valituslupaa 1.1.2018 alkaen, on vienyt luonnonrauhan.

Nyt uudet ympäristö- ja luonnonsuojelulait yhdistettynä kuntien agressiiviseen kaavoituspolitiikkaan aiheuttavat sen, että yksittäisellä ihmisellä eikä viranomaisilla ole enää oikeutta puuttua asioiden kulkuun virallisia lainmukaisia valitusteitä käyttäen.

Niinistön kolmesta rauhasta yhteiskuntarauha palautuu alla olevasta linkistä, joka vie "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloitteeseen:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Palautetaan yhteiskuntarauha maahan!

Voisitko Sinä, Paavo, ystävällisesti ajaa tätä "Aidosti palkitseva aktiivi" -kansalaisaloitetta yhtenä presidentinvaaliteemanasi?

Ystävällisin terveisin

Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tohtori Väyrynen.
Kiitän ajastanne ja siitä, että kirjoititte jälleen iloksemme. Tiedän kyllä, ettette kiireiltänne enää ehdi lukemaan kommenttejamme ettekä ainakaan kommentteihimme vastaamaan. Silti minun on kysyttävä.

Kerroitte: "Tähän liittyen Niinistöltä olisi pitänyt ja pitää kysyä, eikö hän itse ole juuri ollut synnyttämässä tällaista tilannetta, kun Suomi on hänen johdollaan solminut Naton kanssa isäntämaasopimuksen, järjestänyt maassamme sotaharjoituksia yhdessä johtavien Nato-maiden kanssa ja ryhtynyt kehittämään EU:ia sotilasliitoksi ja Naton eurooppalaiseksi pilariksi. Eikö hän ole tätä kautta ajamassa Suomea juuri siihen, että menettäisimme liittoutumattomuuden edun ja joutuisimme liittymään Natoon?"

Naton isäntämaasopimus on solmittu ja Suomi on sitoutunut isäntämaasopimuksen velvoitteisiin. Miten toimitte, jos teidät valitaan Suomen tasavallan presidentiksi: kumoatteko solmitun isäntämaasopimuksen?

Suomi on sopinut puolustusministerin kutsumana suuresta kansainvälisen sotaharjoituksen järjestämisestä Suomessa. Miten toimitte, jos teidät valitaan Suomen tasavallan presidentiksi: perutteko tuon kutsun henkilökohtaisesti yhdysvaltain puolustusministeriöön, määräättekö ministeri Niinistön esittämänsä kutsun perumisen vai tullaanko teidänkin presidenttikaudellanne järjestämään Nato-maiden ja pohjoismaiden yhteinen sotaharjoitus Suomessa?

En esitä kiireiselle ehdokkaalle muita kysymyksiä, kahteen kysymykseen lyhyet vastaukset. Toivon, ettei se oikeasti ole liikaa pyydetty.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Valtakunnan poliittisia kuvioita vähemmän tunnen. Jo tehtyjen sopimusten purkaminen voi olla "kinkkisempi" ongelma.

Mikäli Suomessa halutaan todella suunnanmuutos poliittiseen kulttuuriin niin mielestäni ensimmäinen askel on presidentin vaihdos! Viherkummun asiallinen ja osuva kysely paljasti vakavan puutteen istuvasta presidentistä. Suomea ei pidä johtaa "mututuntumalla" kiertelemällä ja kaartelemalla. Eipä ole ihme, että vaalirahaa tulee. Istuva presidenttimme tuntuu helposti johdateltavissa olevalta henkilöltä!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Toisella kierroksella on siis odotettavissa mielenkiintoinen debatti Väyrysen ja Niinistön kanssa ylläolevista aiheista. Oikein. Ne asiat pitäisi saada puitua vihdoinkin maaliin asti. Koko Suomi jo vaatii sitä korvat höröllään ja silmät suurennuslaseina.

Se olisi nyt Suomen kannalta oikeus ja kohtuus.

Ei ole enää salailun ja ympäripyöreyksien aika!

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Paavo Väyrynen on täysin vastuuton mies puheissaan. Kiittäkäämme kukin omaa luojaansa ettei tällä kaverilla enempää valtaa suomen polottisella kartalla.
Ensinnäkin Suomen pitää neuvotella suhde Naton täysjäsenyyteen julistamista vaille valmiiksi. Talvisodan pakko alueluovutukset Sallasta Karjalasta suomenkahden saaristo ja jatkosodan Petsamon alueen pakkoluovutukset ovat historian kylmintä ja kauheinta faktaa pienelle Suomelle.

Suomen liittyminen Eroopan Unioniin on oli mahtavan hyvä teko Suomen kansalta 56,9 % äänesti puolesta Väyrynen vastusti henkeen ja vereen saakka liittymistä. En laittaisi vastaan vaikka jäsenyys syvenisi Euroopan Yhdysvalloiksi saakka.

Liittyminen Euroon on kokonaisvaltaisesti oikea teko. Muistuu hyvin kun Suomi devalvoi markan suhdetta useasti jolla kansaa köyhdytettiin aina kertaheitolla. Miltä tuntuisi jos asuntolainan korko olisi 10 % kahta puolta kun nykyisin on jopa miinuskorkoista, pankit saavat oikeasti vain markinaalinsa.
Paavo Väyrysen ironia Sauli Niinistöä kohtaan on epätervettä todistelua menneistä polittisista päätöksistä että muka toisin tekemällä olisi autuus meille koittanut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Muistuu hyvin kun Suomi devalvoi markan suhdetta useasti jolla kansaa köyhdytettiin aina kertaheitolla."

Huono muisti, markan aikana Suomi oli rikas valtio ja suomalaisilla oli työtä ja toimeentuloa. Lähes kaikki Suomen infra on rakennettu markalla, eurolla ei näitä ole pystytty edes kunnossapitämään. Valtio ja kansalaiset velkaantuu joka vuosi lisää, massatyötttömyys kohottaa työtätekevien veroja.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Vaikka meillä olisi oravan nahkat valuuttana on se pääasia kun se on mitallinen muuhun valuuttaan tai muuhun mitalliseen omaisuuteen, Esim. PohjoisKarjalassa oli Kiihtelysvaara niminen kunta jonka vaakunana on kiihtelys jossa on 5 oravan nahkaa sillä sai oletettavati kapan ruisjauhoja ja kahdella kiihtelyksellä kaksi kappaa ruisjauhoja.

Meidän lamat ei johdu Eurosta vaan huonosti johdetusta talouspolitiikasta ja yltiöpäisestä Sosiaalidemokraattisesta pohjoismaisesta hyvinvointivaltion ylläpidosta, elikä hyvinä aikoina laadittiin hyväätarkoittavia tulonsiirto lakeja jotka nyt valtio rahoittaa velkaa ottamalla.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen
Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Viimeinen niin sanottun suurena ikäluokana 1949 syntyneet täyttää tänävuona 68 v itse kuulun tähän ikäluokkaan ja takana täysi putki työelämää ja nyt olen kokoaikainen eläkeläinen.
Kyllä sinä itse niinkuin minäkin tiedämme revalvoinnit tarkoittaa. Muistuu mieleen tässä taanoin matkalla Berliinissä kun Suonen markalla oli sairaan hyvä vaihtokurssi olikohan se vuosi 1991.

Juha Kuittinen

#5 On kuitenkin hyvä muistaa, että 90-luvun laman keskeisin syy oli ns. vahvan markan politiikka yhdistettynä rahamarkkinoiden vapauttamiseen. Lisäksi markan kurssikytkös pakotti pitämään korot korkealla.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

On hyvä muistaa myös Vahva markka,Esko,Ahon hallitus .Edm.otettiin Ecu käyttöön mutta jouduttiin palaamaan vielä markkaan . Samoin Holkeri kok rahan vapauttaminen EMU kokeilua varten.
(Tuohan olisi mennyt kivuttomasti kokoomuksen kanssa Väyrysen kassakaappi sopimuksella. Kepu,kok,rkp-87-91)
Kepu,kok,rkp kun yhdistää saa tulokseksi:
EMU-suunnitelma hyväksyttiin osana Maastrichtin sopimusta, joka allekirjoitettiin
- helmikuussa 1992 ja
tuli voimaan 1.11.1993. Sopimuksen mukaan talous- ja rahaliittoon edetään
- kolmen vaiheen kautta.

Rahaliiton kolmas vaihe
Rahaliiton 3. vaihe (yhteisvaluutta)
-alkoi 1. tammikuuta 1999, kun eurosta tuli oikea valuutta,
- vaikka käteisvaluuttana se otettiin käyttöön vasta 1.1.2002.
lähde:
Eurooppa-tiedote

Eikä puhettakaan koko sopimuksessa että sen voi perua vielä-98 . Ja mihin kansanäänetystä olisi tarvittu kun asia oli sovittu jo-92 astui voimaan -93.
Euro käyttöön automaattisesti -99.

Mitä taas maataloustukiin tulee jotka on -92 lähtien ollut sopimuksissa melkein päällimmäisenä asiana ja EU suurimpina menoerinä ,voi jokainen päätellä itse ketkä EU halusi ja keitä se eniten hyödytti ,hyödyttää yhä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

On myös hyvä muistaa, että Paavo oli yhtenä keskeisenä veijarina hallituksessa vuosina 83...87, kun pörssi ja kiinteistökuplaa rakenneltiin. Vuonna 86 vapautettiin valuuttalainat yrityksille ja myöhemmin yksityisille. Siitä se ralli alkoi ja kun Paavon julistama ikuinen Neuvostoliitto luhistui - oli se piste iin päälle. Täytyy tarkastella asioita laajemmasta näkökulmasta; sanoi Veikko Huovinen.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #24

En ole Veikko Huovista lukenut mutta viisas mies tuntuu olevan. Jos nyt eläisi niin kirjoittaisi: Eurokriisi alkoi 90-luvulta ja jatkuu, jatkuu...

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Seppo olet sitä mieltä, että valtiovelkamme joka on yli kaksi kertaa koko valtion vuotuinen budjetti on pelkästään SDP:n syytä. Onpa nyt kokoomuskin ollut hallituksessa useamman vuoden ja Katainen (kok matemaattinen lahjakkuus) jopa valtionvarainministerinä. Istuva presidenttikin jahlkailuillaan olisi voinut mietiskellä tuota velankin kasvua!

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Voi en minä sitä tarkoita että kokonaan syy olisi Sosialidemokraattinen.
Pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa kutsutaan sosialidemokraattiseksi ilman yksilön vastuuta. Taasen Ransakakais Saksalainen Konservatiivinen hyvinvointiyhteiskunta oerustuuyksilön vastuuseen elämästään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väittämä etteikö pohjoismaisessa hyvinvointimallissa ihminen ei olisi ensisijaisesti vastuussa itsestään on tuulesta temmattu. Pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa yhteiskunta, siis me, veronmaksajat tulemme avuksi niille joilla syystä tai toisesta ei ole edellytyksiä huolehtia itsestään ja sitä nimitetään sivistykseksi. Millä tahansa mittarilla mitattuna pohjoismaat ovat maailman ehdotonta eliittiä Saksa ja Ranska tulevat, toivottavasti viiveellä perässä. Väyrynen elää menneessä yya-Suomessa ja se hänelle suotakoon, mutta pysyköön erossa nykyajasta koska eväitä siihen hänellä ei ole.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

# 12
lainaus:
Pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa kutsutaan sosialidemokraattiseksi
ilman yksilön vastuuta.

-Tarkoitatko että joku yksilö jää täysin verottamatta? Kun ne palvelut ja sosiaaliturva rahoitetaan kansan rahoilla.
Jota kerää kunnat ja valtio.
Esim.sosiaaliturva rahoitetaan
n.30% yrityksiltä kerätyistä maksuista
Loput kunnilta ja valtiolta,kansalta keräämillä veroilla
Pienen osan maksaa eläkesäätiöt.

Valtion vastuu taas on se saako veronmaksajat vastinetta veroilleen.

Ja tämän KANSAN -sosiaaliturvan kaikille yhdenvertaisesti loi aikanaan Kekkosen aikana:
Multa,Alkio-kepu
Maalaisliitto
Demarit
Kommunistit
3 suurinta puoluetta vuorotellen pääministeripuolueina edm.kokoonpanolla.
Ja mitenkö se tehtiin? Isonikäpolven verovaroilla.
Silloin ei 9e/pv töitä ollut,eikä kymmeniä erilaisia tukia tuloja saaville.
Vain lapsilisä kaikille.
Muut tuet kohdennettiin niitä tosiaan tarvitseville.
Nyt hyvinvointi tulee Kelan tukiautomaatista tulojen päälle Nordean seinään ,useampikin tuki päällekkäin.

Mikä vielä on metkaa on se että meidän isonikäpolven eläkkeet takaa Suomen AA-luottoluokituksen.
Yhä pidämme maata pystyssä eläkeläisinäkin.
Maksamme veroja ,palvelumaksuja,veroluonteisia maksuja ja Alv 24%.
Meitä on yli miljoona nyt.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Anteeksi Seppo! Pitää korjata. Et tarkoittanut, että SDP vaan yltiöpäisestä sosiaalidemokraattisesta pohjoismaisesta hyvinvointivaltion ylläpidosta. Siinä on kyllä perää mutta SDP ei ole siihen yksin vastuullinen!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vaikuttaa siltä, että Paavo Väyrynen on tehnyt pitkän poliittisen uransa toisen virheen. Ensimmäinen oli puolueen luovuttaminen kiittämättömän nuorisopoliitikon Esko Ahon käsiin juuri, kun Keskusta oli valmistautumassa johtamaan hallitusta pääministerin paikalta.

Nyt Paavo lepäili laakereillaan ja ilmaisi tukeaan istuvalle presidentille ratkaisevasti liian kauan, vuoden 2017 kevääseen asti. Kun Väyrynen vihdoin havahtui, oli Niinistö jo ehtinyt valaa kansansuosionsa betoniin. Yhtäkkiä keskustan kunniapuheenjohtaja ryhtyikin kirjaamaan presidentin syntilistalle asioita vuosien takaa ja jopa 1990-luvulta. Missä arkistossa se aineisto pääsi pölyttymään Niinistön ensimmäiset viisi presidenttivuotta ilman että Väyrynen olisi kiinnittänyt epäkohtiin huomiota?

Paavo. Aloita vuotta 2024 koskeva kampanjasi ajoissa: nyt.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Huvittavaa tosiaan, että vielä puoli vuotta sitten Väyrynen oli valmis kannattamaan Niinistöä jatkokaudelle, mutta yhtäkkiä Niinistö onkin belsepuubista seuraava, jonka syytä on kaikki mikä Väyrysen mielestä on mennyt Suomessa pieleen viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana :)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Paavo ei taida nyt ehtiä vaalikiertuekiireiden vuoksi vastaamaan, mutta kansalaisaloitteemme "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloite palvelee meitä yötä päivää netissä - joten käy Sinäkin allekirjoittamassa aloitteemme osoitteessa

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Aloitteen sisältö:

"Me kaikki tämän kansalaisaloitteen allekirjoittajat vaadimme, että tämän kansalaisaloitteen perusteella ryhdytään valmistelemaan työttömille ns. "Aidosti palkitsevaa aktiivimallia" eduskunnan 19.12.2017 hyväksymän HE 124/2017 lakiesityksen tilalle. 1.1.2018 voimaan astuneen HE 124/2017 mukaan työttömältä vähennetään 4,65 % työttömyysturvasta, jos hän ei osoita aktiivisuuttaan työmarkkinoilla esityksessä vaaditulla tavalla: se ei aidosti kannusta ja palkitse työtöntä.

Me, tämän kansalaisaloitteen laatijat ja allekirjoittajat, yhdessä vaadimme HE 124/2017 kumoamista, ja esitämme puolestamme, että kumotun aktiivimallin tilalle vahvistetaan "Aidosti palkitsevan aktiivimallin" mukainen laki, joka antaisi sen saman 4,65 % lisäyksenä aktiiviselle työttömälle työttömyyskorvausta korottaen, jos hän työllistyy joko palkkatyöhön tai sovittuun vapaaehtoistyöhön tai muuten osoittaa aktiivisuuttaan HE 124/2017 mukaisesti.

Näin "Aidosti palkitseva aktiivimalli" olisi ihmisarvoa turvaava ja aidosti palkitseva oikeudenmukainen malli kaikille niille, jotka tämän uuden aktiivimallin motivoimina työllistyvät tai muuten aktivoituvat. Työttömyysturvan 300 euron suojaosuuteen ei tule kuitenkaan kajota tässä yhteydessä.

"Aidosti palkitsevassa aktiivimallissa" tulisi yhdeksi aktiivisuuden osoitukseksi hyväksyä jo hyväksyttyjen HE 124/2017 lakiesityksessä esiteltyjen tapojen lisäksi se, että työtön tarjoaa apuaan vapaaehtoisesti oman lähiomaisen, esimerkiksi kotona asuvan vanhuksen, tai oman lähinaapurinsa avuksi oman kunnan sosiaalitoimen hyväksymin perustein. Myös pienimuotoinen vapaaehtoistyö yleishyödyllisessä yhdistystoiminnassa - tai vaikka urheiluseurassa - takaisi samat 4,65 %:lla korotetut työttömyyskorvausperusteet. Nyt tarvitaan aidosti luovia ja kannustavia osallistamisen ja osallistumisen tapoja.

Edellä kuvatulla tavalla tämä "Aidosti palkitseva aktiivimalli" paikkaisi Suomen EU-tasollakin usein arvosteltua heikkoa työttömyysturvan tasoa ja se turvaisi inhimillisellä tavalla apua tarvitsevien ihmisarvoista elämää sekä tukisi terveellä tavalla kaikkien Suomen kansalaisten omanarvontuntoa - olemmehan aidosti kaikki samassa veneessä!

Perustelut

Vaadimme HE 124/2017 kumoamista välittömästi, koska se rikkoo perustuslain 1 §:n 2. momenttia, jossa sanotaan muun ohella, että "Valtiosääntö turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa". Ei ole oikeudenmukaista, että Suomen työttömät ovat kuin iso koelaboratorio, jolla epäinhimillisesti testataan HE 124/2017 vaikutuksia.

Suomi osallistuu perustuslain 1 §:n 3. momentin mukaisesti kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi ja nyt työttömille asetettu HE 124/2017 rikkoo tätä lakinormia ja inhimillistä oikeudentuntoa vastaan."

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Huomaathan, että olemme vapaaehtoisia ja täysin puolueettomia yksittäisiä kansalaisia, ja toivomme, että kaikki meidän presidenttiehdokkaamme voisivat viedä tasapuolisesti tätä kansalaisaloitettamme eteenpäin tavoitteena saada Suomeen yhteiskuntarauha.

Ystävällisin terveisin

Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Kolme vuotta myöhemmin Niinistö ja Paavo Lipponen totesivat, että päätös liittymisestä oli tehty jo osana liittymissopimusta. Tämä tulkinta johti perustuslain vastaiseen menettelyyn.

Ketkä sopi edm.sopimuksen-92 tuli voimaan 1.11-93?
Esko Aho Hallitus -91-95.
2.Yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka (YUTP) (toinen pilari)
Unionin tehtävänä oli määritellä yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja panna se täytäntöön hallitusten välisen yhteistyön avulla (5.1.1).
- Jäsenvaltioiden oli tuettava tätä politiikkaa aktiivisesti ja varauksetta keskinäisen luottamuksen ja yhteisvastuun hengessä.
-Yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan tavoitteena oli muun muassa: yhteisten arvojen, elintärkeiden etujen ja unionin riippumattomuuden ja koskemattomuuden suojelu YK:n peruskirjan periaatteiden mukaisesti unionin turvallisuuden lujittaminen sen kaikissa muodoissa .

Suomi oli 1.1-95 EU ja Rahaliitto EMUN jäsen.

-Seuraava hallitus ei sitä voinut perua koska edm.runnoi sen valehtelemalla kansalle läpi lokakuussa-94.Vaikka päätös oli tehty jo -92-93.

Lissabonin-sopimuksenkin vei läpi Vanhasen II ilman kansanäänestystä-08.
(Väyrynen palasi mepinvirasta hallitukseen ministeriksi-07.)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyryseltä olisi syytä kysyä, että. "Eikö yhtään hävetä, että lähdit idänkaupan vuorineuvosten kanssa ajamaan Kremlin tahdon mukaisesti alkoholisoitunutta Ahti Karjalaista Suomen presidentiksi"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset