Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Haastan Lauran jaloon kilpaan

Olen ollut yllättynyt ja pettynyt siitä, että Laura Huhtasaari on ottanut julkisuudessa minut hyökkäystensä maalitauluksi.

Omassa MTV:n haastattelussaan Huhtasaari käytti runsaasti aikaa minun mollaamiseeni. Tämän vuoksi toimittajat tenttasivat minua hänen väitteistään. En suostunut tuhlaamaan omaa haastatteluaikaani vastaamalla niihin.

En äänestänyt Euroopan parlamentissa Lissabonin sopimuksen puolesta, kuten on väitetty. Tein siellä päinvastoin kaiken mahdollisen sen kaatamiseksi.

Lissabonin sopimuksen suhteen Lauran hyökkäysten oikea kohde on Matti Vanhanen. Matti oli konventin jäsenenä laatimassa Euroopan unionin perustuslakia. Pääministerinä hän Eurooppa-neuvostossa varmisti sen hyväksymisen Lissabonin sopimuksen muodossa.

Pyytäessään minut toisen hallituksensa ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi Vanhanen edellytti minun hyväksyvän sen, että hän johtaa hallituksen EU-politiikkaa. Tästä syystä äänestin eduskunnassa Lissabonin sopimuksen puolesta. Tällä äänestyksellähän ei ollut enää mitään merkitystä sopimuksen voimaantuloa ajatellen.

Vaikka hyväksyin Vanhasen johtajuuden Eurooppa-politiikassa, saatoin EU-asioiden ministerivaliokunnassa monin tavoin vaikuttaa hallituksen linjaan. Kun Vanhanen väistyi, omaksuin itsenäisemmän roolin muun musssa siinä, että vastustin yhdessä Mauri Pekkarisen kanssa Kokoomuksen ja pääministeri Mari Kiviniemen löysäkätistä tukipolitiikkaa euroalueen kriisimaille.

Laura Huhtasaari on itse Perussuomalaisten kansanedustajana täydessä vastuussa kaikesta Sipilän hallituksen politiikasta viime kesäkuuhun saakka. Tämä koskee muun muassa kolmatta tukipakettia Kreikalle ja holtitonta maahanmuuttopolitiikkaa.

Nyt Laura syyttää minua siitä, että äänestin tyhjää, kun Euroopan parlamentissa otettiin kantaa siihen, ryhdytäänkö kolmikantaneuvotteluihin Dublin-asetuksen muuttamisesta. Poikkesin ryhmäni linjasta, enkä kannattanut esitystä. Vakiintuneen tavan mukaan ilmaisin kuitenkin kantani pidättäytymällä, kun esittelijä oli omasta ryhmästäni.

Sikäli kuin tiedän, Laura Huhtasaari noudatti Sipilän hallituksen tukijana täyttä ryhmäkuria, eikä äänestänyt edes tyhjää mm. Eurooppa- ja maahanmuuttopolitiikkaan liittyneissä äänestyksissä.

Omituisin Laura Huhtasaaren minuun kohdistamista syytöksistä on, että hyväksyin Euroopan parlamentissa Kreikan ottamisen euroalueeseen. On totta, että äänestin päätösehdotuksen puolesta, mutta mietinnössä nimenomaan todettiin, ettei parlamentilla ollut edellytyksiä ottaa kantaa Kreikan taloudelliseen tilanteeseen.

Tässäkin Laura on valinnut hyökkäykselleen aivan väärän kohteen. Vastuu Kreikan ottamisesta euroalueeseen kuuluu valtiovarainministerinä silloin toimineelle Sauli Niinistölle. Hän oli valtiovarainministereiden neuvostossa päättämässä asiasta. Siellä Kreikan talouden tila arvioitiin. Tässäkin tehtiin paha virhe, aivan kuten aikaisemmin, kun euroon siirtymisestä päätettiin.

Tämänkin asian käsittelyssä Niinistö muuten syyllistyi perustuslailliseen rikkomukseen, kun asiaa ei käsitelty lainkaan eduskunnassa. Vuoden 2012 vaalikeskustelujen yhteydessä Sauli väitti, että eduskunta olisi asian käsitellyt ja lupasi lähettää siitä minulle kirjallisen todisteen. Eipä ole tullut.

Meillä on Laura Huhtasaaren kanssa monissa asioissa samansuuntaisia näkemyksiä, mutta isoja erojakin on. Laura on muun muassa ilmoittanut tukevansa Sauli Niinistön ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjaa, kun taas minä katson, että hänen pyrkimyksensä viedä Suomi kohti sotilaallista liittoutumista ja Nato-jäsenyyttä on tärkein syy siihen, että valtionpäämiestä on vaihdettava.

Olen pyrkinyt visusti välttämään keskinäistä nokittelua Laura Huhtasaaren kanssa. Toivon, että hän vaalitaistelun loppuvaiheessa vastaisi samalla mitalla, lopettaisi perusteettoman hyökkäilyn minua vastaan ja ryhtyisi jaloon kilpaan siitä, kumpi meistä terävämmin haastaa Sauli Niinistön ja muiden valtavirran poliitikkojen linjan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä, juuri näin! Missään nimessä Lauran ja Paavon ei kannata toisiaan vastaan taistella, koska te olette oikeasti molemmat haastajina ja samalla estäjinä Sauli Niinistön presidenttiyden jatkumiseen.

Toivon, että teette yhteistyötä, koska silloin molempien vahvuudet tulevat parhaiten esille. Sinulla on aivan ainutlaatuinen tietämys ja kokemus Suomen poliittisessa historiassa ja olen mielihyvin kuunnellut ja katsellut haastattelujasi. Lauralla taasen on nuoruuden into ja vahva usko Suomen tulevaisuuteen itsenäisenä valtiona, joten toivon, että Laura ymmärtäisi, että voisit toimia mentorina hänelle. Sinulla on niin paljon annettavaa, että vain hölmö jättäisi tämän mahdollisuuden käyttämättä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Vaikka Paavo onkin ykkösinhokkini suomalaisista poliitikoista (Laura pääsee lähelle :)), niin olin iloinen hänen saatuaan kannattajakorttinsa kasaan. Nyt Laura ja Paavo taistelevat samoista EU-vastaisten, maahanmuuttovastaisten ja venäjämielisten äänistä. Olinkin jo odottanut, milloin heidän keskinäinen nokittelunsa alkaa.

Ritva Puolakka olisi voinut mainita Lauran vahvuutena nuoruuden innon lisäksi aikaisemmin jo esiin tuomansa kauniin ulkonäön , jolla hän kuulema hurmaisi niin Trumpin kuin Putininkin ... :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En edes usko, että Laura ja Paavo kilpailevat samoista äänestäjistä, vaikka lähes samoilla teemoilla ovatkin liikenteessä. Luulen, että Lauraa äänestävät nuoremmat EU-vastaiset ja Paavoa taas varttuneemmat, tai sitten vaikka toisinpäin.

Olenkin sanonut, että jos omissa pähkäilyissään Lauran ja Paavon puntit muuten menevät tasan, niin sitten Lauralle ääni. Vaikka millä mittarilla katsoisi, niin Laura on aivan selvästi kauniimpi kuin Paavo.

Se on selvä, että Laura hurmaisi sekä Trumpin että Putinin, koska molemmilla tiettävästi on silmää naiskauneudelle.;)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #19

Tästä olemme aivan samaa mieltä: Laura on selvästi kauniimpi kuin Paavo :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #23

Loistavaa, että kerrankin olemme yhdestä asiasta täysin samaa mieltä!:)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Kommenttisi Paavon ja Lauran äänestäjistä muistuttasa suuresti Paavon omaa kommenttia aikanaan. Hän totesi kerran, että ettei ole puolesta eikä vastaan, pikemminkin päinvastoin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #27

Joo, tuo olikin ihan huumorilla vedetty, kiva kun huomasit;)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #30

Paavosta olen saanut käsityksen, ettei ole huumorismiehiä, mutta Lukkala politiikan seuraajana huomasi viittaukseni.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #30

Pyydän anteeksi heti alkuun, turhaa vähän, sanon kumminkin. Huumori ei näet haittaa niin kauan kuin ihminen ei sen mukana tule täydeksi vitsiksi itse. Sitä en sano näissä vaaleissa vielä tapahtuneen. Enkä usko tapahtuvankaan.

Käyttäjän SamiKoskinen1 kuva
Sami Koskinen Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Merkittävää etenkin nukkiviksi aikoneiden kannalta on, että Juha Sipilä on esittänyt todennäköisesti joutuvansa eroamaan, jos Matti Vanhanen ei menesty vaaleissa. Tarkoittaa menestymistä suhteessa Paavo Väyryseen. Siinä siis merkittävä syy Suomen vähäosaisille mennä äänestämään ja äänestää Paavoa. Päästään eroon äärioikeistolaisesta monen mielestä sukuaan suosineesta miljonääristä. Mahdollisesti koko hallitus kaatuu Sipilän myötä. Tätä ilosanomaa kannattaa levittää!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Laura Huhtasaaren haastattelut eivät ole onnistuneet. Ensin Yle ja sitten vielä pahemmin MTV töpeksivät kokemattoman ehdokkaan kanssa. MTV otti jopa hammaslääkärissä käynnin aiheeksi, ei ihme sentään. Mentiin aivan ojasta allikkoon. Teillä on kokemusta politiikasta Laura Huhtasaarta paljon enemmän, mielipiteet ja päämäärät sitten se toinen asia. En toivo kummankaan henkilöön menevää ajojahtia, päättäköön jokainen, on kummassakaan ainesta presidentiksi. Toki eiliset teot painavat jokaisen vaakakupissa ainakin jonkin verran. Minä äänestän huomenna, en edes vielä tiedä ketä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sinänsä minua ei haitannut tuo hammaslääkäri-esimerkki, koska se kuvasti hyvin sitä, että Laura presidenttinä haluaisi, että ensisijaisesti suomalaisten hammashuolto on kunnossa. On väärin, että maahanmuuttajat saavat ilmaiset remontit suuhunsa, jos samanaikaisesti suomalaiset eivät samaa etuutta saa.

Se oli yksi konkreettinen esimerkki, että hän ajaa tässä suomalaisten etua. Jokainen me tiedämme kuinka tärkeää on, että purukalustomme on kunnossa, joten toivoisi, että oman kansan hampaat ovat ensin kunnossa ja vasta sitten vieraiden.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Todella, se ei haittaa että Laura Huhtasaari ajattelee sisäpolitiikkaa ja kansalaisten etuja. Lähinnä haastattelijat siitä kritiikkiä saavat, olisi ollut muutakin tärkeätä keskusteltavaa. Tämä ei vain kulje kovin hyvin, Laura vastaan Paavo ja media mollaa vielä molempia. Toinen kokematon ja toinen ehkä liikaakin negatiivista kokenut. Kaikki se vaikuttaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Isäntämaasopimuksen mukaan huolehdimme myös USAn sotilaiden hampaista.

Henry

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #35

Kommenttisi antoi uuden ajatuksen "hampaista", nuo Yhdysvaltain nuoret sotilaat ja aseet. Syömähampaita on monenlaisia, USA saattaa todella lainata Suomelta purukaluston kunnossapidon välineitä. Laura Huhtasaari ajattelee kai oikein, Suomen sisäistä parasta, vanhusten voimaa ja turvaa. Kuvakieli vain on joskus vaikeata erottaa suorasta puheesta. Vanhusten ja lasten turva on keskustan toiminta, ei puoluetta tarkoittaen, vaan ikäryhmää tällä kertaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Siis Paavo saa ottaa Niinistön hyökkäyksensä kohteeksi, mutta Huhtasaari ei saa ottaa Paavoa? Melko reilua.

Paavo on siis äänestänyt sekä Lissabonin sopimuksen puolesta, että vastaan. On se vaan aika Väyrynen.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Tämän skaban luonteeseen kuuluu, että istuva presidentti tuleekin haastaa.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #6

Väyrynen puhuu tuossa "perusteettomasta hyökkäilystä".

"Olen pyrkinyt visusti välttämään keskinäistä nokittelua Laura Huhtasaaren kanssa. Toivon, että hän vaalitaistelun loppuvaiheessa vastaisi samalla mitalla, lopettaisi perusteettoman hyökkäilyn minua vastaan ja ryhtyisi jaloon kilpaan siitä, kumpi meistä terävämmin haastaa Sauli Niinistön ja muiden valtavirran poliitikkojen linjan."

Tuskin hänelläkään mitään asiaperusteista haastamista vastaan on, mutta kaiketi energia kannattaa suunnata nyt istuvaa presidenttiä kohtaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tapelkaa keskenänne menneisyyden asioista, kummallakaan ei ole kuitenkaan vaaleissa mitään mahdollisuuksia.

Kuluuhan se aika noinkin.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Mikäli Väyrynen yltää toiselle kierrokselle, niin ei ole kirkossa kuulutettu, mitä sen jälkeen tapahtuu.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Onko kommentaattori ritalan mielestä äänet jo annettu ja laskettu, vai mistä moinen profetia?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On annettu, sittenpähän näette.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #13

Sinä olet ehkä antanut suosikillesi, mutta lisäksesi on suuri joukko suomalaisia äänioikeutettuja, jotka antavat myös äänensä omalle suosikilleen. Jokaisella on vain yksi ääni, tai sanoisiko peräti yksi ääni, joten vaalien tulos on meidän kaikkien äänioikeutettujen käsissä.

Vaaleja ei ole vielä käyty ja kunhan nukkuvat saadaan hereille, niin tulos voi yllättää positiivisesti, ainakin minut.;)

Käyttäjän MikkoPunkari kuva
Mikko Punkari

Jos kansa vain herää unestaan ja alkaa ajatella poliittista toimintaa maassamme sekä ehdokkaiden tietotaustoja ja kokemusta, niin kyllähän Väyrynen on selvä ykkönen. Hän on Suomen historian pätevin presidenttiehdokas valtiotieteen tohtorina (kuten Paasikivi, Kekkonen ja Koivisto) ja 6000 päivän (ulko)ministerin ja kahden kauden EU MEP kokemuksellaan. Jos Väyrynen pääsee toiselle kierrokselle, tulee vaalista todella merkittävä ja maamme ulkopolitiikka tongitaan pohjiaan myöten. Nyt Niinistön toimintaa verhoaa salailun ilmapiiri mitä myös media on pyrkinyt ylläpitämään. Niinistö vain väittää lukeneensa lehdestä että ulkomaiset armeijat saapastelevat maassa ja Nato-sopimuksia allekirjoitellaan perustuslain vastaisesti.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Mielestäni Laura Huhtasaarelta on pudonnut pohja vaalikampanjanjastaan kun hän haluaa irti koko unionista. Hänellä on suuri ristiriita erikoisesti juuri siinä Euroopan unioniin nähden, että hän tukee Sauli Niinistön ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa: Nato, isäntämaasopimus ja EUn muuttuminen sotilasliittoutumaksi siis.

Nato-kuvittelu (optio) on auki ja kestäisi kaksi vuotta ennenkuin sinne pääsisimme kun ensin hakeudumme. Se ei ole areena jonne pyydetään. Mutta isäntämaasopimus Naton kanssa ja EU nykyisessä suuntauksessa on esimakua ja valmistautumista juuri niinkuin nimi sanoo: Isäntiä tulee ja määrääjiä vähän joka taholta.

Todellisuudessa suomalaisilta kysytty gallup kertoo, että suomalaiset yli ikärajojen eivät halua Natoon. Tässä juuri on suomalaisten ja Väyrysen rauhantahto ja selkeys rauhanpolitiikassa. Näin ilmaisi ehdokas Merja Kyllönenkin henkilöhaastattelussa hyvin selvästi. Hän on ainut ehdokas, jolla on asia- ja linjayhtäläisyyksiä Väyrysen kanssa.

Juuri tällä hetkellä valtapoliitikot ja kumma kyllä äänestäjätkin kokoomuksesta, keskustasta ja sosiaalidemokraateista äänestäisivät Sauli Niinistön ja näin ollen Laura Huhtasaarenkin linjan mukaan joka tarkoittaisi tulevaisuudessa tuntemattomien vaikutusten ja sääntöjen hiomista. Se koskisi Suomea Natossa ja Euroopan unionin liittovaltiossa.

Kun Huhtasaari oli hallituksessa viime kesäkuuhun saakka hän on tukenut hallituspolitiikkaa, soteuudistusta. Hampaita ei hoideta hänen mielestään juuri siksi, että maahanmuuttajien terveydenhoito vie rahat. Kyllä ne syyt ovat aivan muualla, Huhtasaaren tukema hallitus ei ottanut ensinkään onkeensa mitä Tuula Haatainen haastoi Juha Rehulalle sotesta viimeisessä Susanna Päivärinnan haastattelussa. Tuula Haatainen ilmaisi kaikki soten ongelmakohdat ja esitti korjaukset niihin. Ihmettelen sosiaalidemokraattien harhailua, jolleiva tahdo äänestää mainiota ehdokastaan toiselle kierrokselle.

Presidenttivaalikampanjan aikana ei pidä "pelata vähääkään jonkun toisen ehdokkaan pussiin". Presidenttiehdokkaiden on löydettävä eroja tämän kahden viikon aikana muihin ehdokkaisiin haastamalla voimakkaasti.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tässä lyhyt facebook-video, jossa Väyrynen kertoo kuinka Niinistö ajaa NATOa keittiön kautta kuin käärmettä pyssyyn:

Video 1 (4) Isäntämaasopimus, NATO, EUn 'sotilasliitto'
https://www.facebook.com/hannu.hyvonen.3/videos/10...

Henry

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Oikaisu: Puolustusvoimain komentaja allekirjoittaa isäntämaasopimuksen !
Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg allekirjoitta Naton huippukokokousen Suomen ja Naton välisen isäntämaasopimuksen.

Julkaistu: 3.9.2014

Ilta-Sanomien
-tämän päivän pääkirjoituksessa kerrottiin presidentti Sauli Niinistön allekirjoittavan Naton kanssa solmittavan isäntämaasopimuksen.
-Tämä ei pidä paikkaansa,
-vaan asiakirjan allekirjoittaa puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"En suostunut tuhlaamaan omaa haastatteluaikaani vastaamalla niihin."

Paavo tasa-arvomiehenä arvostaa naisten koskemattomuutta niin paljon, että jättää Huhtasaaren kommentit ihan omaan arvoonsa muitten kandidaattien joukossakin. Niinistöä kai joku vakavamminotettava valtiohenkilö on saanut arvostella ja vaatia vastauksia. Onnea Lauralle kuitenkin nimipäivänä!

Mitä mieltä Paavo olet Suomi-neidon koskemattomuussuojaan liittyen, pitäisikö Suomi-neidon hakea lähestymiskieltoa, vaikkapa diplomaattisesti kaikkia ilmansuuntia vastaan, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249339-s...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kun toimittajat kyselivät Väyrysen esittämiä kysymyksiä/väitteitä Niinistölle, he saivat kiitosta. Kun toimittajat kyselivät Huhtasaaren esittämiä kysymyksiä/väitteitä Väyryseltä, hän ei suostunut tuhlaamaan omaa hastatteluaikaansa vastaamalla niihin. Ihan lyömätöntä, takuuvarmaa Väyrystä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Entisenä jalona aikana oli varsin yleinen sanonta kun matka peruuntui tai tavoitteeseen ei päässyt, että "Sika söi eväät". Nyt on kyllä käymässä niin, että Paavo on syömässä itse omat eväänsä. Viestinsä on näissä vaaleissa ollut niin selvä, ettei kukaan voi enää erehtyä....Ja se on hyvä se.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Paavo siis haastaa Lauran jaloon kilpaan arvostelemalla Lauran kampanjointia jossa Laura arvostelee Paavoa. Samalla Paavo jalosti piikittelee Mattia ja Saulia.

Mitenkähän jaloksi kampanjointi vielä menee ennen varsinaista vaalipäivää?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Paavolla on näissäkin vaaleissa jalon kilpailuhengen periaatteet käytössä. Jaloimmillaan Paavo oli presidenttikisassa Ahtisaarta vastaan. Paavo lähti levittämään "tietoa", jonka mukaan Ahtisaari oli käyttänyt väärin Wideri- instituutin varoja. Ilmianto osoittautui uutisankaksi liian aikaisin ennen vaalipäivää. Ahtisaari valittiin ja hän ei sen jälkeen ole puhunut sanaakaan jalolle kilpakumppanilleen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Voihan se olla, etteivät Niinistö ja Vanhanenkaan ole erityisellä rupattelutuulella jatkossa - jos ja kun Paavo nyt ilkeää istahtaa samaan pöytään. Tietysti voi mukilla tai kirjalla lepytellä. Tai parhaimmillaan VIP-liput kesäteatteriin.

Hannu Wegelius

Paavo on jo paappa ja kuuluu eläkkeelle- Laura on nuori ja kaunis ja isänmaallinen. Vaikka jotkut ehdokkaat olisivat kuinka kokeneita, he vievät suomea tuhoon, eikä rakasta Suomalaisia, Vaan ehdokkaat ovat maturysiä. Ovatpa he siten kovin kokeneita.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Tsemppiä kisaan Paavo. Arvostan kampanjasi rahoituskuviota, juuri noin sen pitääkin olla, yrittäjä tekee kampanjan itse eikä anele almuja. Pistin mukeja tilaukseen.
Hankala on järkisyillä olla äänestämättä Paavoa joka on ehdokkaista ainoa valtiomies. Koirat haukkuu, mutta pidä karavaani kurssissa.

Tiina Teittinen

Sekä Paavon että Lauran osallistuminen presidenttikisaan osoittavat suomalaista valinnanmahdollisuutta. Ääripäissä kyseenalaistamatonta Suomen poliittisessa elämässä läsnäoloa ja salaista tietoa ja toisaalta ryvettymättömän kansankynttilän uskoa siitä miten asioiden pitäisi olla.
Rehellisyys on se mikä puuttuu edelleen. Oma sanottava pitää olla jotain mikä ei ole siteerattiin. Oli sitten lähteenä raamattu tai jonkun muun opinnäytetyö.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Älä ota huolta Laurasta. Arvojensa mukaisesti hän on alisteinen miehelle.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
En äänestänyt Euroopan parlamentissa Lissabonin sopimuksen puolesta, kuten on väitetty.

-Mutta itsekin äänestitte ministerinä Lissabonin sopimuksen puolesta eduskunnassa vuonna 2008.
”Kyllä.
Näin jouduin hallituksen jäsenenä tekemään. Se oli minulle hankala tilanne.
Suom.kuval.16.1-12

KES­KUS­TAN eu­ro­e­dus­ta­ja Paa­vo Väy­ry­nen to­den­nä­köi­ses­ti pant­taa kan­sa­ne­dus­ta­jan val­ta­kir­jaan­sa, kun­nes sel­vi­ää, saa­ko hän mi­nis­te­rin sal­kun. Näin kävi myös vuo­den 2007 vaa­leis­sa, jol­loin Väy­ry­nen il­moit­ti jät­tä­vän­sä Brys­se­lin vas­ta, kun hä­nel­le tar­jot­tiin ul­ko­maan­kaup­pa- ja ke­hi­tys­mi­nis­te­rin pes­tiä.

– Vuo­den 2007 edus­kun­ta­vaa­lien jäl­keen kes­kus­ta­mep­pi Paa­vo Väy­ry­nen ei tar­kas­tut­ta­nut kan­sa­ne­dus­ta­jan val­ta­kir­jaan­sa mää­rät­ty­nä päi­vä­nä, vaan pant­ta­si sitä hal­li­tus­neu­vot­te­lu­jen ajan. Edus­kun­nan sään­nöis­sä tätä ei ole kiel­let­ty.
– Väy­ry­nen pys­tyi näin vii­vyt­tä­mään pää­tös­tään, kun­nes sai tie­tää pää­se­vän­sä mi­nis­te­rik­si.
STT 20.4-15

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Koska Paavo ja Laura menestyivät IS -vaalikoneessani tasa-arvoisesti, niin se mielestäni osoittaa, että heidän profiilinsa on muuten sama, mutta Paavolla vain korkeampi.

Jos vastaa kaikkiin kysymyksiin "en osaa sanoa", niin voittajaksi tulee Haatainen, vaikka hänellä ei sellaisia vastauksia tainnut olla yhtä enempää, oliko sitäkään.

Kakkoseksi tulee Huhtasaari, jonka vastaukset myös olivat mietoja, mutta Paavoa tukevia.

"Ärjyimmät" olivat Kyllönen, Torvalds ja Väyrynen, tässä järjestyksessä.

--------------------

Ihan hyvä, jos Laura ja Paavo ovat toisella kierroksella. Ei pakkoeurottaja-Saukin nolaaminen ole aivan välttämätöntä. Armahtakaa Saukki toiselta kierrokselta! Saukkihan kuitenkin tulisi nojaamaan Ville Itälän vetämän perustuslakivaliokunnan hieman kajahtaneeseen lausuntoon eurottamisen laillisuudesta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Koska Laura oli Persujen eduskuntaryhmässä hän myös kannatti Sipilän hallituksen:
Kikyä,pakkolakeja,työttömien tukien leikkauksia.Eläkkeiden indeksikorotusten jäädyttämistä ym.

Työttömyysturvaan parhaillaan valmisteilla olevia muutoksia tulee tarkastella kokonaisuutena.
-Erityisesti työttömyysturvan aktiivimalli ja vuoden 2019 alusta voimaan tulevaksi suunniteltu aktiivisen työnhaun velvoite lisäävät työttömän työnhakijan raportointi- ja aktiivisuusvelvoitteita lisäämättä mahdollisuuksia aktiivisuuteen. TEM 03.01.01/2017
Ei kai kukaan uskonut että tämä viimeinen Aktiivi malli polkaistiin vasta 16.6-17 jälkeen kun persut hajosi? Ei toki.Kyllä sitä oli suunniteltu jo persujen ollessa hallituksessa.

JK.
aktiivimalli ja vuoden 2019 alusta voimaan
Ilmeisesti aikaistettiin -18 alkavaksi kun -17 näytti siltä että työllisyys 72% ei tule toteutumaan minkä hallitus oli kirjannut tavoitteekseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset