Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Täydellinen nainen

Vuokolle on esitetty viime kuukausina useita haastattelupyyntöjä. Aikaisempaan tapaan hän ei ole niihin suostunut. Presidentin puolisolla ei ole Suomessa virallista asemaa. Hän ei ole ehdokkaana.

Ymmärrän, että toimittajat ja lehtien lukijat ovat kiinnostuneita Vuokosta. Kun tunnen hänet paremmin kuin kukaan muu, voin tyydyttää tätä uteliaisuutta.

Vuokko syntyi työläisperheeseen 16. kesäkuuta 1946 Vilppulan Kolhon kylässä. Hänellä on kolme veljeä.

Ylioppilaaksi Vuokko kirjoitti vuonna 1965 Mäntän yhteiskoulusta. Muutettuaan Helsinkiin hän hakeutui kanslistiksi Valtionarkistoon ja osallistui työn ohella yliopiston venäjän kielen kurssille.

Vuokon valinta oli luonnollinen. 1960-luvulla opinnot jouduttiin rahoittamaan opintolainalla. Kun oma uravalinta ei ollut vielä selvillä, oli parasta hankkia työpaikka ja opiskella työn ohella.

Tapasimme yhteisten tuttavien kautta melko tasan viisikymmentä vuotta sitten. Rakastuimme ja avioiduimme elokuun viimeisenä päivänä 1968. Syksyllä vietämme siis kultahäitä.

Lahjakkaana nuorena naisena Vuokko olisi voinut suorittaa akateemisen tutkinnon ja menestyä työelämässä. Ensimmäisen lapsemme synnyttyä hänestä tuli kuitenkin kotiäiti. Tämä oli perheellemme ainoa oikea ratkaisu etenkin sen jälkeen, kun olin tullut valituksi eduskuntaan vuoden 1970 vaaleissa.

Vuokko on hoitanut erinomaisesti kotiamme, lapsiamme ja lastenlapsiamme. Omista vanhemmistaan hän huolehti esimerkillisesti.

Olen saanut Vuokolta vahvan tuen kaikkina niinä viitenä vuosikymmenenä, joiden aikana olen hoitanut vaativia valtiollisia tehtäviä ja ollut poliittisten myrskyjen riepoteltavana.

Vuokko on sanan täydessä merkityksessä sivistynyt ihminen.

Vuokolla on sydämen sivistystä. Hän suhtautuu ystävällisesti kaikkiin ihmisiin.

Vuokolla on hyvä yleissivistys. Vuokko lukee paljon erilaista kirjallisuutta ja käy mielellään taidenäyttelyissä. Hän on kiinnostunut Suomen kulttuurihistoriasta. Teatteri on meille rakas yhteinen harrastus.

Viime vuosikymmeninä meitä on lähentänyt yhteinen yritystoiminta. Olemme erityisen iloisia siitä, että olemme voineet tarjota lapsille ja nuorille turvaa, hoivaa ja kasvatusta sekä lastensuojelun että mielenterveyskuntoutuksen yksiköissämme Keminmaalla ja Keski-Uudellamaalla.

Vuosi vuodelta Vuokko on kiinnostunut yhä enemmän myös politiikasta ja ollut mukana vaalitaisteluissa.

Vuokko on  täydellinen nainen. Hän on ollut erinomainen puoliso, äiti ja isoäiti.

Jos voitamme vaalit, Vuokosta tulee myös hyvä Mäntyniemen emäntä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kunnioitukseni äitin osalle, son ihan kaikkein tärkein naisen elämän osa ja hieno elämän historia hällä ja varmasti hieno presitentin puoliso.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Melko täydellisen onnistunut ja erittäin uskottava on sinun kuvauksesi omasta vaimostasi.

Vuokko Väyrynen saa minun kunnioitukseni kaiken sen perusteella, mitä hänestä tiedän.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jokaisen menestyneen miehen takana on vahva nainen.

Ilman tämän tukea miehen elämä olisi saattanut luisua täysin pois raiteiltaan ja päätyä aivan täydelliseen katastrofiin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olet Pekka oikeassa. Ilman kärsivällisen vaimon tukea Paavosta olisi helposti tullut raikulipoika. Muistammehan kun hän puristeli lentoemojen takamuksia ja kaikenlaista muuta. Mutta Vuokko antoi anteeksi ja tuli miestään, Paavo pysytteli kapealla tiellä.

On komea muki mistä hörpin aamukahvia. Ostin eilen Narinkkatorilta, 30€. Tulee mieleen että on Vuokolla ollut varmaankin paljon kestämistä?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jos se on ok kuppi, niin voisin 50 senttiä ehkä siitä maksaa.

Mikäli taas Paavo-kupeista saisi keräilyharvinaisuuksia muumi-mukejen tapaan, niin sitten se ostopäätös on jo sijoitus. Itse kupista maksaisin alta euron, mutta sijoituksesta enemmänkin (riippuu odotuksista miten hinta kehittyy ajan saatossa).

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Siellä on toinenkin Vilppulan Kolhosta kotoisin oleva nainen, joka pyrkii linnaan. Liekö kehut ja luonnehdinnat yhtenevät?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

R.E.Laaksonen tekisi viisaasti, jos pyytäisi Paavolta ja hänen vaimoltaan anteeksi.

Laaksonen häpäisee vain itsensä tuolla ala-arvoisella heitolla (kommentti #4).

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Minkä ihmeen takia? Etkö tiedä, että Huhtasaarikin on Kolhosta kotoisin? Vai mikä sinua kommentissa 4 niin ahdistaa?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

On hyvä jos pitkäaikaisessa liitossakin vanhuuden aikaan voidaan todeta että kumpikin rakastaa toistaan. Oikein kivaa ja söpöä.. enkä tällä kertaa sano sitä edes negatiivisesti vaan aidosti oikein kivaa ja söpöä.

Sen lisäksi Paavo on sinnikäs mies. Siinä Koivisto oli oikeassa.

Paljonkaan muuta hyvää sanottavaa en valitettavasti juuri nyt löydä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Eilen 50 tonnin ehdollinen lupaus Hurstille, tänään pöytään Vuokko-kortti. Nyt on todellakin kaikki keinot käytössä, nekin joita kolmella aikaisemmalla kerralla (1988, 1994, 2012) ei ollut!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Sanopa muuta. Mitähän seuraavaksi?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Seuraavaksi käydään vaalit, ja sitten uudistetaan kuuluisa kysymys "voiko v*tutukseen kuolla".

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Nyt ei enää jää muuta jännitystä kuin odottaa Paavon poistumista tästä elämästä. Ja sSitten Vuokko-lesken muistelmat.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Haluanpa tässä ihan tosissani toteta... Paavossa täytyy olla suurmies sisäään rakennenttuna, ehkä niin suur ettei se oikein ole mahtunut tähän pieneen maailmaan.
Tuon todistaa se loputon mm. hänen henkilöön käypä nälviminen, joka täälläkin elää rehoittaa. Pieniä miehiä ei yleensä nälvitä. Paljon aikaan saanut suomalainen yksilö hän on. Käyp ihan katteeks.

Kommentoija Raimo E:lle (muistaakseni Porista) tekee mieleni todeta. Lieneekö Laura (muistaakseni Porista) antanut pakit ja katkeroittanut, kun niin keljuttaa, että... aina on Lauraakin solvattava, suotta aikain ja ilkeästi tietenkin.

Siitä huolimatta hyvää kevätpäivää - täällä etelässä maa vihertää, räystäät melkein tippuvat ja purot juoksevat... (=;

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen
Käyttäjän JussiHyvrinen kuva
Jussi Hyvärinen

Onkohan Paavolla jokin Kekkosmania? Silmälasit mallia UKK, alkava kalju että voi luontevasti kaljuuntua Kekkoseksi jota hän esitti omakirjoittamassaan näytelmässä. Kekkosen jälleensyntyminen? Näytelmässä ilmeisesti korjailtiin menneitä poliittisia tapahtumia sellaisiksi kuin niiden olisi pitänyt olla. Kekkonen kiipesi palmuun vaan kun ei palmua ollut mutta media paikalla todentamassa, niin sitten Kiinan vierailulla isäntien nolostukseksi paikallisen kivihevosen selkään käsiä heiluttelemaan. Tulihan paljon Vuokolle leikekansioon taltioitavaa. Silloin ajallelin että pölhö mikä pölhö. Kun sitten rahastettiin jalasmökillä ns. laillisesti eduskunnan sääntöjen mukaan tuli mieleen, että ei vain pölhö vaan rahanahne pölhö.

Käyttäjän MattiVainio1 kuva
Matti Vainio

Kauniistihan Paavo vaimostaan Vuokosta puhuu. Ei kuitenkaan tullut uutta isäntää, eikä emäntää Mäntyniemeen, mutta kansanedustaja kylläkin. Saas nähdä mikä on Paavon seuraava siirto. Pyrkiikö takaisin Keskustaan, kun ensin käy Golgatan-tiensä loppuun. Persoona ja aika näyttää mihin luokkaan hänet laitetaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset