Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

On voimien kokoamisen aika

Vaali-illan jälkeen en ole antanut mitään lausuntoja. Olen halunnut varata aikaa tarjolla olevien vaihtoehtojen punnitsemiseen.

Perustin kaksi vuotta sitten Kansalaispuolueen sen jälkeen kun oli käynyt ilmi, että en pystynyt enää Keskustan kautta edistämään niitä tärkeimpiä tavoitteita, joiden puolesta olin jo lähes viiden vuosikymmenen ajan työskennellyt.

Ryhdyin kokoamaan tavoitteitteni tueksi samanmielisiä ihmisiä yli puoluerajojen ja sitoutumattomien suomalaisten keskuudesta. Kehotin omia kannattajiani Keskustassa pysymään puolueessa ja vaikuttamaan sen linjaan. Toivoin, että puolue palaisi aatteellisille juurilleen ja menestyisi.

Presidentinvaaleissa hain äänestäjien tukea Suomen itsenäisyyden ja puolueettomuuden vahvistamiselle, hallitulle maahanmuuttopolitiikalle ja kestävän kehityksen edistämiselle Suomen sisäpolitiikassa. Tulos oli rohkaiseva.

Vielä sunnuntai-iltana ajattelin, että ryhtyisin heti presidentinvaalien jälkeen johtamaan Kansalaispuolueen eduskuntavaalikampanjaa. Yön yli nukuttuani aloin ajatella, että samanmielisiä poliittisia voimia olisi ehkä mahdollista koota laajemminkin yhteen. Tähän suuntaan ajatuksiani veivät myös Seppo Kääriäisen (Suomenmaa 30.1.18) ja Kari Hokkasen (Pohjalainen 31.1.18) äskeiset kannanotot. Mielessäni oli myös Kari Hokkasen jo viime syksynä käyttämä rakentava puheenvuoro ”Alkiolaisen allianssin aika?” (Suomenmaa 26.9.17). 

Olen päättänyt, että teen vielä yhden yrityksen Keskustan pelastamiseksi.

Asetun ehdolle Keskustan puheenjohtajan vaaliin ensi kesän Sotkamon puoluekokouksessa. Valintani kautta Keskusta voisi eheytyä perinteisen alkiolaisen aatteensa pohjalta. Liberalismilla olisi johtamassani Keskustassa vahva jalansija.

Puheenjohtajana sain aikanaan paljon kiitosta demokraattisesta tavastani johtaa puoluetta. Tässä suhteessa en ole ainakaan taantunut.

Juurilleen palaava Keskusta voisi eduskuntavaalien kautta nousta jälleen maan suurimmaksi puolueeksi ja vaikuttaa omien arvojensa ja tavoitteittensa pohjalta ratkaisevalla tavalla Suomen tulevaisuuteen.

Kansan keskuudessa luottamus Keskustaan vahvistuisi. Uskon, että Kansalaispuolueen kannattajat olisivat valmiit toimimaan johtamani uuden Keskustan puitteissa. He ovat hyväksyneet Kansalaispuolueen ohjelman, joka nojautuu alkiolaiseen ihmisyysaatteeseen. Uskon, että myös osa Sinisten ja Perussuomalaisten kannattajista voisi löytää poliittisen kodin uudesta Keskustasta. Alkiolainen allianssi voisi syntyä.

Kysymys on Suomen tulevaisuudesta. Nykyinen oikeistosuuntaus Suomen poliittisessa elämässä on katkaistava.

Jos nykymeno jatkuu, Suomi menettää lopunkin itsenäisyytensä ja ajautuu sotilaalliseen liittoutumiseen ja Nato-jäsenyyteen. Jos nykymeno jatkuu, köyhyys kasvaa ja eriarvoisuus lisääntyy. Jos nykymeno jatkuu, suurkaupungit ruuhkautuvat ja sekä maakuntakaupungit että maaseutu näivettyvät.

Asettumalla puheenjohtajaehdokkaaksi tarjoan Keskustan jäsenistölle ja puoluekokousedustajille aidon kansanvaltaisen mahdollisuuden päättää vapaasti puolueen linjasta ja tulevaisuudesta.

Vaihtoehdot ovat selvät. Molemmissa niistä palaan eduskuntaan heti Sotkamon puoluekokouksen jälkeen tiistaina 12.6.2018.

Jos puoluekokous päättää, että Keskusta jatkaa nykyisellä linjallaan, eroan puolueen jäsenyydestä, muodostan Kansalaispuolueen eduskuntaryhmän ja ryhdyn johtamaan sen vaalikampanjaa.

Jos taas tulen valituksi Keskustan johtoon, liityn puolueen eduskuntaryhmään ja olen valmis johtamaan sen voittoon seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kova tuuli on ulkona, ja kuin tuuliviiri sinne tänne muuttuu ajatukset Väyryselläkin.

Kyllä tämä polku on jo nähty, ja tästä ilmoituksesta voi seurata jopa se, että koko piirijärjestö erotetaan keskustasta, silloin on tämä tie tukossa.

Kunniapuheenjohtajuuskin viedään, eli mitä jäljelle jää?

Käyttäjän MarjattaLaiho kuva
Marjatta Laiho

Paavo Väyrynen jää aina jäljelle, veikkaan. Kissaihmisenä olen elämäni varrella nähnyt aivan uskomattomia tassuilleen putoamisia. Kerrankin kokenut makupalarosvo, kypsässä alle kymmenen vuoden iässä oleva, jo leikattu emokissa loikkasi metrin päässä ruokapöydästä olevalta porrasjakkaralta kohti iltapalakseni tarkoitettua kinkkuvoileipää pöydällä. Kun huomasinkin kahvinkeittimen äärestä katin aikeen ja huudahdin, se teki ilmassa käännöksen, putosi lattialle jakkaran ja pöydän välissä ja livisti pois keittiöstä. Kyllä Paavosta saadaan kuulla, tapahtui mitä tahansa!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tämä Paavossa juuri viehättää. Oli vaikka minkälainen kusi sukassa, niin aina hän keksii ulospääsyn. Arvostan erittäin paljon hänen sinnikkyyttään ja vaikuttaa, että hän on vesi elementiltään, koska vesi etsii aina uomansa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #23

Eipä juuri ole Paavo ollut kuin "kusi sukassa" vaikka joskus on tuntunut että onkin ollut p´´´´´t housussa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #34

Yleensä vertauskuvaa "kusi sukassa" käytetään silloin, kun on kiperässä paikassa. Taas "paskat housussa", jota ilmeisesti tarkoitat, käytetään silloin, kun on luovuttanut ja paskat on jo housussa. Sitä en ole Paavo Väyryseltä nähnyt. Mieluumminkin voisi keskustan johdosta käyttää ko. vertauskuvaa, nyt kun Paavo näyttää jylläävän. Keskustan johto näyttää siis olevan "paskat housussa".

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #35

Sinnikkyyttä olen Paavolta oppinut... se että ponnahtaa pinnalle aina epäonnistumisten jälkeen ja itseluottamus on vain entistä suurempi. Sitä voi ihailla. Jätetään nyt ne huonot kohdat mainitsematta.

Politiikkaansa en ihaile enkä voi tukea. Mutta paljon voi oppia poliittisesti täysin vastakkaisiltakin henkilöiltä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #35

Ollaan hiljaa kuin kusi sukassa ; se on se minun kokemuksella yleinen merkitys. Pas´´t on housuissa silloin kun ei enää ole mitään tehtävissä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

No tulihan se sieltä! Täysin odotettua!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Mahtavaa Paavo Väyrynen ja syänmerkki, kannustukseni ja kunnioitukseni!

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Mietin vain, että kenelle Väyrynen on tosiasiassa lojaali? Hän on kansalaispuolueen takapiru ja samaan aikaan keskustan jäsen. Voiko tällainen henkilö toimia uskottavasti keskustan puheenjohtajana? Eikö tässä ole se riski, että hän pyrkii suosimaan omaa väkeään kansalaispuolueesta?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Turha tässä on Väyrysen ajatusten lentoa pohtia, ne liitelevät kuten liitelevät, mutta kyllä on käsittämätöntä toimintaa, TOIMIMATTOMUUTTA!, keskustapuolueen johdolta, että Väyrynen saa huseerata toisessa puolueessa keskustan kaikenlaiseksi kampittamiseksi eikä häntä eroteta. Mikä ihmeen järki tässä on takana?!?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Et todellakaan petä suuren yleisön odotuksia! Se on pakko todeta!
Lisäksi annat jännitystä ja mielenkiintoa elämään, kun nyt aletaan seurata Sipilää ja hänen reaktioitaan sekä sitä kuinka toverilliset välinne näkyvät julkisuudessa.

Kaiken kaikkiaan loistava ilmoitus.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Voi olla, että osa kansalaispuolueen asiantuntijajäsenistä on poistunut ja/tai on poistumassa takavasemalle. Sipilällä olisi toki muutakin tekemistä...mm. hallitustiimin vielä tehokkaampi johtaminen ja lähes hyvästä paremmaksi tekeminen. Suosittelen Sipilälle ja tiimillensä keskittymistä Suomen kuntoonlaittamiseen. Jos sillä ei saa kannatusta nousuun tai edes pidettyä ennallaan - niin tuskin muullakaan. Valitettavasti kasvukeskukset kehittyvät ja maaltapako jatkuu. Äänestäjien määrä joka on nähnyt pelkästään EU-ajan kasvaa suhteessa kokonaismäärään vuosi vuodelta. Nyt tulee euro sukupolvi äänestysikään. Sorry Paavo. Tiesi on katettu pyörivillä kivillä, joita tulee koko ajan lisää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tänään olen ollut seuraamassa keskustalaisten keskusteluita netissä ja silmiinpistävää oli se kuinka kenttä on tyytymätön Sipilän tapaan johtaa puoluetta. Harkitsen itsekin mukaan kisaan lähtöä. https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/d5f4ede9-3...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #38

Vieläköhän ehtisin kisaan mukaan? Voisin liittyä vaikka Keminmaan paikallisyhdistykseen. Vaimollani on siellä metsätontti.

http://harrirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Samaa mieltä kuin Juha. Väyrysestä Kepun puheenjohtaja ja Suomeen tulee yksi pienpuolue lisää. Nimittäin Keskustapuolue.

Lisäksi sirkushuvi taattu!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aina on sellaisia ihmisä jotka haluavat uudestaan ja uudestaan ottaa turpaansa.

Jokainen tietää, miten tässä käy, mutta hetkeksi taas saa sitten olla median kiinnostuksen kohteena.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Aina on myös sellaisia ihmisiä, jotka myötäilevät valtaeliittiä, panematta vastaan. Minä pidän erityisesti ihmisistä, jotka puolustavat yksilön oikeutta ajatella ihan itse.

Väyrysen lannistumattomuudesta tulee mieleeni Paul Newmanin tähdittämä leffa "Lannistumaton Luke", vaikka lopuksi voikin käydä huonosti. Yksilö kuitenkin tietää itse edes yrittäneensä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"..jotka puolustavat yksilön oikeutta ajatella ihan itse". Väyrynen puolustaa niitä, jotka ajattelevat samalla tavalla kuin hän. Tästä ei sentään liene kenelläkään muuta mielipidettä? Tai todistetta? Ja hyvä niinkin. Valmiiksi ajateltu on valmiiksi ajateltu. Pääsee itse helpommalla.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #36

Ei kenenkään ole pakko ajatella kuten Väyrynen, vaan peräänkuulutan ihmisten oikeutta ajatella ihan itse.

Mielestäni Väyrynen antaa vaihtoehdon, varsinkin keskustalaisille. Vaalien tuloksestakin näkee, että siellä on ajateltu ihan itse.

Mielenkiintoista säpinää Väyrynen aiheuttaa ja hyvä niin. Politiikka on entistä mielenkiintoisempaa ja silloin ehkä nähdään se, ettei nukkuvien puolue enää olekaan vaalien suurin voittaja. 30% äänestämättä jättäneistä on aivan liian suuri luku.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Paavo, miten meinaat pärjätä Sotkamossa nyt kun politiikan tutkija Erkka Railo luokitteli sinut "oikeistopopulistiksi" ja HY:n vastaava tutkija Emilia Palonen jopa "radikaalioikeistoksi", joskin nostalgiseksi sellaiseksi?

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250214-erkk...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Valintani kautta Keskusta voisi eheytyä perinteisen alkiolaisen aatteensa pohjalta. Liberalismilla olisi johtamassani Keskustassa vahva jalansija."

Hauskasti ilmaistu. Annapa, kun mietin: pyrit johtamaan Keskustan siis takaisin 1920-30 -lukujen kieltolaki-liberalismiin!

Olinko minä hauska, vai olitko se sinä, Paavo?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Keskustapuolueen säännöt ovat myös Väyrysen kannalta hankalat, sillä niiden 4. pykälän viides momentti sanoo seuraavaa:

"Perusjärjestön jäsen tai jäseneksi pyrkivät eivät saa kuulua muuhun puolueeseen."

Lähde: https://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=b55a67cf-3f...

Jos keskustan johdolla on vähänkin kanttia, niin he tuon perusteella kieltävät Väyrysen ehdokkuuden niin kauan kuin hän on kansalaispuolueen jäsen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ainahan voi erota ja liittyä sitten takaisin jos huonosti käy.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sankoin joukoin ovat kansalaiset lähetelleet sähköpostia ja pyytäneet, ei muuten asettuisi ehdokkaaksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nyt on oikeat vaihtoehdot pöydällä. Miljonäärihyysärit vastaan alkiolaiset keskustan puoluekokouksessa. Minä ainakin tykkään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Levonen, jota et voi voittaa, niin liittoudu hänen kanssaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #45

Tässä Aimon kommentissa piilee viisauden sanoma.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos minua ei valita puheenjohtajaksi, vaihdan puoluetta - Väyrynen ei ole varsinainen tiimityöskentelijä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kiva pyllistys omalle kansalaispuolueelle, ei siitä ole kuin hätävaraksi. :)

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Tämä ei minuakaan yllättänyt. Itseasiassa kun analysoin Pressavaalien jälkeen sitä miksi Paavo ei ottanut iloa irti Vanhasen lyömisestä, niin silloin tajusin miksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muistaakseni puin myös vastauskommentissani sinulle saman aatoksen verbaaliseen muotoon.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vzgljad aiemmin viikolla: "С точки зрения российских интересов предпочтительнее было бы иметь в Финляндии президентом именно его" - Venäjän etujen mukaista olisi ollut, että Suomen presidentiksi olisi tullut nimenomaan hän. Väyrysellä lienee Moskovan vaalipiirin tuki tälle uudellekin hankkeelle.

https://vz.ru/politics/2018/1/29/905631.html

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

"Väyrysellä lienee Moskovan vaalipiirin tuki tälle uudellekin hankkeelle."

EU-liittovaltio olisi uhka Venäjälle samoin kuin muillekin maille. EU-liittovaltio olisi sisältä vieläkin hajanaisempi kuin liittovaltio Venäjä.

Hajanaiset valtiot ovat uhka naapurimaille, koska ne joutuvat haastamaan riitaa ja sotaa, jotta valtiojohto saisi vakiinnutettua valtansa.

Itsenäisten valtioiden yhteisö olisi EU-liittovaltiota rauhanomaisempi ratkaisu. Ranskan Le Pen olisi halunnut itsenäisten valtioiden yhteisön, jossa Venäjäkin olisi ollut mukana. Luonnollista on, että Venäjä olisi toivonut Le Penin voittavan Ranskan presidentinvaalit.

Euroopan sisäiset riidat ovat pikemminkin USA:n haukkojen ilon aihe, eivät eu-kansalaisten ilon aihe.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kotkan suunnalla taitaa olla ilo ylimmillään.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Taitaa myös dosentit sekä Venäjällä, että perussuomalaissa olla niinikään tyytyväisiä. Paavo - yhdeltä keskustalaiselta saamani arvion mukaan on valinnut pitkän koston tien. Olisiko nyt puolivälissä tai vielä alkumetreillä???

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tyytyväinen on myös Zerkalo Kryma (Krimin peili): Suomalainen presidenttiehdokas (Väyrynen) tuki Venäjää Krimin kysymyksessä.

http://zerkalokryma.ru/important/kandidat-na-post-...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #26

Nyt onkin mielenkiintoista tarkkailla, millaista on väyrysläinen hybridivaikuttaminen, ja mihin sen jäljet johtavat! Alkaako some jankuttaa Sipilää koskevia negatiivisia epäuutisia tai jotain senkaltaista?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Sipilä teki virheen, kun ei ottanut Väyrystä hallitukseen. Väyrynen makselee nyt pottuja...

Hämmästyttää vain, miksi Väyrynen menee ottamaan turpiinsa puheenjohtajan vaalissa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Väyrynen haluaa isomman porukan kansalaispuolueen taakse ja rokottaa Keskustaa. Tällä tempulla se voi jopa onnistuakin. Kyllähän Paavo varmaan tietää häviävänsä. Mutta muutaman kansanedustajan saaminen seuraavissa vaaleissa olisi edes jonkinmoinen lohtu.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Vaikuttaa uskottavalta selitykseltä. Kosto on suloinen...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos keskustan puolueväki on niin tyhmää, että valitsee Paavon puheenjohtajaksi, niin vastaavasti minä lähden. Silloin voi tosiaan todeta, että keskusta on tehtävänsä tehnyt, keskusta saa mennä. Niillä eväillä, mitä Paavolla on tarjota, ei koskaan enää nousta hallituspuolueeksi tai vaikuteta maaseudun asioiden kehittämiseen.

Keskusta teki näköjään ison virheen, kun ei heittänyt Väyrystä ulos puolueesta siinä vaiheessa, kun hän ryhtyi luomaan kansalaispuoluetta ja tavallaan asettui täydelliseen vastahankaan oman puolueensa kanssa.

Pelimerkit on nyt jaettu. Minä kannatan Sipilän jatkoa, vaikka hän näyttääkin olevan liian kiltti mies.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Seurasin tänään keskustalaisten nettikeskustelua. Silmiinpistävää oli se tyytymättömyys Sipilän johtamaa keskustaa kohtaan. Harkitsen tässä vielä itsekin kisaan mukaan lähtemistä. https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/d5f4ede9-3...

Itseasiassa useat keskustalaiset ovat samaa mieltä, mistä olen kirjoittanut blogeissani ja sinäkin olet Juha niitä lukenut.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Kun yksi ovi sulkeutuu, saattaa hyvinkin avautua kaksi uutta!"

Sana tuli lihaksi: Mäntyniemen uksi pysyy kiinni, mutta tappion kärsinyt ehdokas voi nyt siirtyä joko kansalaispuolueen tai keskustan eduskuntaryhmään. (Miksen minä ikinä keksi noin käteviä ratkaisuja? Siksi, etten ole Paavo Väyrynen.)

Toinen juttu on, että Sipilän haastaminen tällaisen talven jälkeen on sama kuin hyppäisi kehään Robert Heleniuksen kanssa. Wikipedian artikkeli "Paavo Väyrynen" vyöryttää lukijan silmille valtaisan informaatiomassan, josta löytyy tieto Paavon pyrkimyksistä puheenjohtajan tehtäviin sekä 2010 että 2012. Nyt odottaa kolmas tipahtaminen kanveesiin, mutta julkisuutta se on sekin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jos nyt kesällä kävisi niin surkeasti, ettei Paavoa valittaisikaan, niin ainahan voi pyrkiä Kiinan keisariksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

On mahdollista, että tulen kisaan mukaan Paavon ja Juhan seuraksi. https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/d5f4ede9-3...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mielestäni tämä on hieno juttu! Kun kepun nykyistä johtoa haastetaan kunnolla, niin silloin se varmasti laittaa miettimään, että meniköhän nyt kaikki oikein.

Vielä kun tuotte esille maahanmuuttajien palveluista suhteessa kantaväestöön, niin uskon, että se tuo kepulle ääniä. Mietitään nyt esimerkiksi, että jos meiltä menisi porukkaa muihin maihin, niin olisiko se maa yhtä höveli meitä kohtaan, vaan laittaisiko se oman maan väestön tarpeet ensisijaiseksi? Luulen että laittaisi, koska kuitenkin oman maan kansalaiset ovat vuosikausia maksaneet veroja oman maan hyväksi, joten ei olisi mitään perustetta laittaa vieraita etusijalle.

Siksi ihmettelen tätä kepun ja kokoomuksen hölmöläisten hommaa.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Vaikka en kepulainen ole sanonpa silti että kyllä Paavo on tuplasti parempi kun mitä nyt kepun johdossa olevat yhteensä .
Taitaa sipilän populistien sukat pyöriä ensi keväänä . terv tepivaari

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Kyllä Paavo on rautaa, sitkeä on ja jota ihailen . Sipilän kaupunkikeskittämisestä sekä oikeistopolitiikalle löytyy vastavoimia keskustasta- myös laajalti muistakin puolueista ja kansalaisista.Alkio politiikalle on kysyntää, sinne juurille pitää palata.

Tsemppiä Paavo.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sipilänhän olisi jo pitänyt laittaa hanskat pressan vaalien jälkeen naulaan. Lupasi näin, jos Väyrynen saa enemmän kannatusta luin Vanhanen. Väyrynen sai. No, nyt Väyrynen auttaa omalta osaltaan Sipilää lunastamaan lupauksensa.

Kaikki voittaa tässä kaupassa :)

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801282200701...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Väyrysen historia ei ole kummoinen puheenjohtajakaudellaan 80-luvulla. Erityisesti ulkoministerikaudellaan 83...87 hän Sorsan kanssa oli mukana aiheuttamassa ennennäkemätöntä kuplaa joka puhjetessaan moninkertaisti 90-luvun laman vaikutukset. Pörssikurssien ja kiinteistöjen arvojen suhteettoman kova nousu hämäsi yritykset ja yksityiset. Erityisesti v.86 valuuttalainojen vapauttaminen (Väyrynen, Sorsa Kullberg/Suomen pankin pääjohtaja) antoi vielä lisäruiskeen. Se oli menoa ja Neuvostoliiton hajoaminen oli viimeinen niitti. Sen jälkeinen aika onkin sitten jo pelkkää 80-luvulla synnytetyn katastrofin hoitoa, mikä vieläkin vaikuttaa monissa perheissä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Seppo, mitä sanot nähdäänkö Sotkamon puoluekokouksessa "titaanien" taistelu? http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250263...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Väyrynen haluaa olla esillä mahdollisimman paljon. Nämä ulostulot sen takaavat viime pressavaaleja myöten. Esilläolo mahdollistaa "eriskummallisen" asiantuntijajoukon koossa pysymisen ja ehkäpä jopa kasvattamisen. Paavo pyrkii selvästi olemaan askeleen edellä Keskustaa kansalaispuolueensa kokoajana, johon Levonenkin hypännee kun hetki on sopiva. Käydään siis epätoivoista eduskuntavaalikampanjaa. Hajottamalla mahdollisimman paljon Keskustaa haetaan tilaa kansalaispuolueelle. Sotkamo on vain keino olla esillä. Siis ei nähdä titaanien taistelua; enkä kyllä Väyrystä kummoisenakaan titaanina pidä. Mutta jokaisella omat faninsa. Paavolla peilistä näkyvä.

Käyttäjän JussiHyvrinen kuva
Jussi Hyvärinen

Jos Paavo eroaa uhkauksensa mukaisesti tulee hänestä marttyyri ja on edelleen kiusana joten on parasta näyttää hänelle heti ovea. Kun Paavo Kiinan vierailullaan kiipesi kivihevosen selkään käsiään heiluttelemaan isäntänsä nolaten, ajattelin pölhö mikä pölhö. Piti kait kiivetä johonkin kun Kekkonenkin oli kiivennyt palmuun. Pitää olla niin Kekkosta, että pitää esiintyä Kekkosena näytelmässä. Kun sitten laskutti Eduskuntaa lainmukaisesti oikein, mutta moraalisesti väärin, ajattelin että rahanahne pölhö

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Olisi kuitenkin kohtuullista ja toivottavaa, että Hursti saa Teiltä lupaamanne 50000€. Voisitte myös luvata toiset 50000€ ehtona häviö Sotkamossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo voimassa oleva lupaushan koski skenaariota, jossa hän voittaa presidentin vaalit. Ei hän nyt ole Hurstille mitään lupaustaan velkaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Poliitikon ja erityisesti Paavo Väyrysen lausahduksilla on taipumus lähteä lentoon. Uusin esimerkki on tämä "50 tonnia Hurstille".

Mikä mahtoi olla alkuperäinen muoto väitteestä, jonka mukaan Väyrynen "luki Dostojevskin tuotannon kolmessa päivässä"? Entä mitä Paavo oli sanonut silloin, kun sitaatti "kerran luulin olevani väärässä, mutta totesin erehtyneeni" lähti liikkeelle?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #60

Tuohon viimeiseen pähkäilyysi voi helposti todeta, että sen kohdalla kyse oli vain huumorista. Dostojevskin lukemisesta en tiedä minäkään missä kontekstissa se silloin on tullut todetuksi.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra Vastaus kommenttiin #61

Väitetään myöskin, että kun Väyryselle kerrottiin shakin säännöt, niin neljä tuntia myöhemmin hän oli jo Keminmaan shakkikerhon mestari.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #63

Tuossa ehkä jätettiin mainitsematta, että hän perusti sen kerhon vasta sen jälkeen, kun ne säännöt oli hänelle opetettu.

Siiri Lehto

Hip Hei, et lakkaa yllättämästä! Onnea yrityksellesi, toivottavasti näen sinut Sipilän jälkeen uutena puolueen johtajana ja ehkä myös pääministerinä, Smack!

Markku Ketola

Hyvä Paavo olen samaa mieltä.Sipilän on parempi piirrellä prpsessikaavioita.Nähdään vaalien jälkeen.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Jos päädymme EU-liittovaltioon, niin parin vuoden kuluessa honaamme, minkä järkyttävän virheen kansa teki syrjiessään parasta poliitikkoaan eli Väyrystä. Silloin ei enää auta, jos julistaisimme Väyrysen kansallissankariksemme.

Käyttäjän JarmoKalliola kuva
Jarmo Kalliola

Paavo alkaa siis helpottamaan hallituksen puuhia hajoittamalla kansallismielisten porukan?

Käyttäjän TimoKaurala kuva
Timo Kaurala

"Jos nykymeno jatkuu, suurkaupungit ruuhkautuvat ja sekä maakuntakaupungit että maaseutu näivettyvät."
Tämä vain yhtenä esimerkkinä Kuningas Paavo 1:n todellisuudesta vieraantumisesta.
Miten Väykkä (puoluensa kautta tai itsenään) aikoo estää ihmisiä valitsemasta asuinpaikkaansa. Laillako hän aikoo pakottaa ihmiset jäämään esim. Kainuuseen?
Nim. "Sisäinen passi Suomessakin käyttöön"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset