Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Rehtiin kilpaan

Professori Kari Hokkanen on viisas mies.

Syyskuussa Suomenmaassa julkaistussa kolumnissaan (Alkiolaisen allianssin aika? ) Hokkanen ehdotti, että Keskustan ympärille olisi pyrittävä muodostamaan alkiolainen allianssi. Olen kannattanut ja kannatan tätä ajatusta.

Viimeisimmässä Suomenmaan kolumnissaan (Väyrynen toistaa Vennamon temppuja ) Hokkanen käsitteli Keskustan puheenjohtajan vaalia: ”Juha Sipilä ilmoitti olevansa valmis rehtiin kilpaan. Suomenmaan pääkirjoitus vaati estämään (Väyrysen) ehdokkuuden. Olen enemmän Sipilän kannalla.”

Kari Hokkanen arvosteli yritystä estää ehdokkuuteni jo ennen puoluekokousta ja varoitti joutumisesta käräjäkierrokselle.

Hokkanen ehdotti, että järjestettäisiin avoimia tilaisuuksia, joissa voisin kohdata Sipilän ja maakuntien kansanedustajia. Tartun mielelläni tähänkin ehdotukseen.

Puoluehallituksen 8. helmikuuta tekemä päätös on sekä epäviisas että ilmeisen laiton.

Mahtoiko kokous olla edes päätösvaltainen? Tulkinta vaalikelpoisuudesta kuuluu puoluekokoukselle, kuten myös puoluehallituksen tilaamassa asiantuntijalausunnossa todetaan.

Puoluehallitus kehottaa piirijärjestöjä, kunnallisjärjestöjä ja osastoja käsittelemään minua vaalikelvottomana, vaikka sillä ei ole toimivaltaa päättää vaalikelpoisuudesta. Tässä puoluehallitus aivan ilmeisesti rikkoo ja kehottaa puolueen jäsenyhdistyksiä rikkomaan yhdenvertaisuuslakia, jonka mukaan ketään ei saa syrjiä mm. vakaumuksen, mielipiteen tai poliittisen toiminnan perusteella. Sääntöjen mukaan ainoa edellytys puheenjohtajaehdokkuudelle on puolueen jäsenyys.

Syrjinnästä voi valittaa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnalle, joka voi kieltää jatkamasta syrjintää ja asettaa uhkasakon kiellon noudattamiseksi. Syrjintään tulee uusia piirteitä, jos tai kun vaaliin tulee Juha Sipilän ja minun lisäkseni muita ehdokkaita.

Puoluehallituksen päätös asettaa hankalaan asemaan myös tiedotusvälineet, joilla on ollut tapana järjestää keskusteluja puolueiden puheenjohtajaehdokkaiden kesken. Voisivatko nekin jättää kutsumatta keskusteluihin henkilön, joka täyttää puolueen sääntöjen ehdokkuudelle asettamat ehdot? Olisivatko nekin valmiit rikkomaan yhdenvertaisuuslakia?

Puoluehallituksen kannattaisi ottaa puoluekokouksen valmistelut uuteen harkintaan. Kari Hokkasta on nytkin viisasta kuunnella.

Jos Keskustan johto on vakuuttunut siitä, että sen toteuttama politiikka on ollut oikeaa, sen pitäisi olla valmis puolustamaan sitä avoimissa keskustelutilaisuuksissa. Aivan kuten Kari Hokkanen toteaa, Juha Sipilä ei varmaankaan ehdi itse mukaan kaikkiin tilaisuuksiin, mutta ”yhteisesti sovitulla linjalla on muitakin pystyviä puolustajia” - kansanedustajat.

Minulle sopii, että voisin Hokkasen ehdottamalla tavalla kohdata avoimissa keskustelutilaisuuksissa Sipilän ohella myös maakuntien kansanedustajia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Puheenjohtajaehdokkuuteen minun käsitykseni mukaan riittää se, että puolueen jäsen on valittu kokousedustajaksi Sotkamoon. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua yhdistyslain mukaan ilman kannatettua ehdotusta enkä ole nähnyt puolueen säännöissä tähän mitään estettä. Olenko oikeassa? Kukaan ei ole ainakaan tätä vielä torpannut, kun olen harkinnut itsekin osallistua puheenjohtajavaaliin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kukaan ei keskustasta lähde keskustelutilaisuuksiin, se on aivan varma.

Tämä asia vaietaan kuoliaaksi, ja lopullinen isku tulee sitten siellä puoluekokouksessa.

Keskusta on nyt hoksannut, ettei lähde kinaamaan ja väittelemään asiasta enää yhtään, joten siinä menee se toivottu julkisuus.

Elämä on joskus kovaa, mutta jäähän vielä sitten tuo toinen puolue, minkä kanssa voi puuhastella.

Sitä odotan mielenkiinnolla, että pitääkö Väyrynen sanansa ja eroaa keskustasta, jos ei valita johtoon.

Epäilen suuresti.

Käyttäjän hannuvilponen kuva
Hannu Vilponen

Sipilä kyllä hoitaa homman muuten kotiin ja kuuntelee. Vaan Paavoa tarvitaan vielä eduskunnassa. Häntä tarvitaan kuulemaan ja vastaamaan vanhemmuuden oikeuksien ja perhehoitajien aloitteeseen. Aloitteeseen on soteministeri Pirkko Mattilan annettava ratkaisu ensi kesään mennessä. Jos Paavo ei monien perhekotikotikokemuksiensa, myös negatiivisten sellaisten kautta pääse vastaamaan virkamiesten tulevaan päätökseen virkamiestyössä LASTEN, VANHEMPIEN ja sijaisVANHEMPIEN oikeuksista, huostaanottoasioista ja toimimattomista lähestymiskielloista niin metsään mennään, puolueet hoi!

Lapsiasiain valtuutettu Tuomas Kurttila, tulevan tiedusteluvaltuutetun tasoinen mies,järjestyksessä seuraava oikeuskanslerista antoi kansalle luvan paljastaa kaikki ne epäkohdat kun mikään ei toimi, eivät ne lupaukset, jotka eduskunnassa on luettu jokaisen kansanedustajan suusta. Tähän voivat nyt kansalaiset käyttää vapaasti botteja, piraattiverkkoja, wikileaksia, vihjepuhelimia, kuntien sotepuhelimia, muita anonyymejä kanavia ja muita somevaikuttamisen kanavia keinoja kaihtamatta. Tietoja tarvitaan nyt, että Paavo voisi vastata eduskunnalle ja puolueilleen miksi häntä tarvitaan. Virkamiehillä on väärät neuvonantajat jotka eivät ymmärrä kansanvaltaa.

Tarvitsemme sosiaaliturvan uudistuksen vaan ei ilman Väyrysiä ja Mattiloita sanomaan asiansa painostamatta heitä!

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802102200734...

Olen kirjoittanut avoimen kirjeen Onnellinen suurperheen isä-Avoin kirje Muhoksen kunnalle ja kunnan rutinoituneille perhekotiverkostoille

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

'Perusjärjestön jäsen tai jäseneksi pyrkivät eivät saa kuulua muuhun puolueeseen'.

Pidetään nyt aluksi kiinni tuosta säännöstä.

Lienee aika selvää, että Paavo Väyrynen on kostoretkellä Juha Sipilää vastaan. Miksei myös osin keskustan liberaalisiipeä, jonka hän katsoo syylliseksi siihen, että ei saa ansaitsemaansa arvostusta. Juha Sipilä on kuitenkin kaiken pahan alku ja juuri, koska hän olisi puheenjohtajana voinut käyttää valtaansa ja antaa Paavolle jotain, mitä Paavo haluaa.

Ikävä puoli, että teet niin tai näin, keskusta saa aina negatiivista julkisuutta. Paavollehan riittää pelkkä julkisuus. Sama pätee Sotkamon puoluekokoukseen. Jos Paavo tulee sinne, puoluekokouksesta tulee Paavon mediatapahtuma.

Tietenkin olisi helpointa päästää Paavo mukaan ja antaa hänen kärsiä jälleen kerran tappio, jonka seurauksena hän lähtee ovet paukkuen paikalta. Valitettavasti kaikkien muiden kysymys on sitten, millainen on puolue, joka ei kykene noudattamaan edes omia sääntöjään.

Joten pidetään nyt kiinni edes tuosta yhdestä säännöstä. Katsotaan ensin, taipuuko Paavo siihen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Oletko Juho ajatellut sitä kuinka Keskustan käy, jos idolisi Juha Sipilä jatkaa puolueen puheenjohtajana? Kyllä presidentinvaalit jo osoitti sen, että Keskustalle käy kalpaten seuraavissa eduskuntavaaleissa, jos mennään Sipilän johtamana eteenpäin. Oletko myös seurannut viimeaikoina mitä se Sipilä on lausunut julkisuuteen Suomen suunnasta ja tulevaisuudesta näillä omilla kehittämispuheillaan ja tehtävien tärkeydellä? Selkeä tavoite viedä Suomi kohti epämääräistä liittovaltiokehitystä ensimmäisten joukossa. Oletko tällä kannalla, mitä Sipilä höpäjää ja puhuu hallituksen nimissä, onko se myös Keskustan suunta ja tulevaisuus ja mikä se Keskustan suunta ja tulevaisuus ylipäätään on, jos siitä ei keskustella? http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251011...

Vähän vaikuttaa myös siltä, kun olen kuunnellut Sipilän ja Vanhasen puheita Euroopan Unionin yhteistyön syventämisen osalta, että taustalla heiluu myös tämä ns. Nato-optio eli luopuminen Suomen liittoutumattomuuspolitiikasta. Nythän siellä parhaillaan kokoustetaankin tästä Euroopan turvallisuusyhteistyön syventämisestä Münchenissä, jonka tavoite ei liene kenellekään jäänyt epäselväksi eli viedään Suomi lopulta Natoon. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251045...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minusta ei ole mitään ongelmaa, että idolini Juha Sipilä jatkaa vielä kaksi vuotta keskustan puheenjohtajana.
Sen sijaan on ongelma, ellei kohta ala tulemaan esille henkilöitä, jotka haluavat Sipilän seuraajaksi. Suurella todennäköisyydellä Sotkamosta alkaa Sipilän viimeinen kausi puheenjohtajana. Tällä hetkellä vahvimmalta vaikuttaa Kimmo Tiilikainen, joka kyllä olisi hyvä valinta, jos hän haluaa puheenjohtajaksi. Muuten odotan paljon Katri Kulmunista mutta hänen aikansa on pikemminkin 10 vuoden päästä.
Jos Suomi haluaa olla osa läntistä Eurooppaa, sen on oltava myös tekemässä päätöksiä yhteisestä kehityksestä. Ei se tarkoita sitä, että sokeasti seuraisimme, mitä muut päättävät, vaan nimenomaan sitä, että itse yritämme vaikuttaa päätöksiin.
Vaikka en olekaan Naton kannalla, sekin vaihtoehto on otettava koko ajan huomioon. Siinä mielessä eurooppalaisen turvallisuusyhteistyön syventäminen on nimenomaan Suomen etu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

Tiilikaisella on vahva henkilöhistoria puolueen johtopaikoille. Nostetta saattaa myös löytyä, varsinkin jos onnistuu Helsingin vaalipiirin valloituksessaan. Mielelläni näkisin Keskustan ylittävän kynnyksen ja nousevan keskittymispelkopolitiikan yläpuolelle.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

'Perusjärjestön jäsen tai jäseneksi pyrkivät eivät saa kuulua muuhun puolueeseen'.

- Tuo on paha pala! Kuinka voisin kiertää sen, jos ryhtyisin tosiväyrysläiseksi? Ehkä jotenkin näin:

Paavo Väyrynen on ollut Keskusta(puoluee)n jäsen jo vuodesta Mummo ja Muumio, kauan ennen kuin kansalaispuolueesta nähtiin edes unia. Kysymys ei siis ole keskustan perusjärjestön jäsenen kuulumisesta muuhun puolueeseen, vaan kansalaispuolueen jäsenen kuulumisesta keskustan perusjärjestöön, mikä on tietysti täsmälleen eri asia, eikä sitä ole milloinkaan kielletty.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Kari Hokkanen sanoi Lännen Medialle, että hänen mukaansa Väyrynen on saanut enemmistön äänistä muualta kuin keskustasta, mutta myös Keskustasta on silti irronnut ääniä. Hokkanen viittaa gallupeihin, joiden mukaan kolmannes (33 %) Väyrysen kannattajista olisi keskustalaiseksi lukeutuvia.
Jollei konkarikeskustalainen lehtimies sitä tietäisi, niin kuka!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #16

Kärnän blogista luin, että vain 6 % Keskustaa edellisissä vaaleissa äänestäneistä oli äänestänyt Väyrystä presidentinvaaleissa. Vihreiden äänestäneiden joukossa kyseinen lukumäärä oli 2 % ja perussuomalaisten reilusti yli 20 %.

Lähde: Kärnän blogi.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Keskustalaisen identiteetin ytimessä on aina ollut köyhän asia ts. köyhästä huolehditaan riippumatta siitä, onko hän köyhä omasta syystään. Tästä lipeäminen vaivaa itseäni eniten nykykeskustan politiikassa.

On jo vaikea nähdä eroa lappusilmäisen kokoomuslaisuuden, jonka mielestä kunniallisia ihmisiä on vain Kokoomuksessa, ja Keskustan välillä.

Suomi Kuntoon -valtiontalouden kohennusohjelman vaikutukset kansalaisten elämään on kyettävä arvioimaan rehellisesti ja ottamaan tosipohjainen kritiikki vastaan. Olen samaa mieltä Väyrysen kanssa siitä, että puoluejohdon pitäisi pystyä perustelemaan ja tarvittaessa puolustamaan päätöksiään joka areenalla.

Kannatan asiallista keskustelua ja rehtiä kilpailua puolueen suunnasta, sillä sen kannatusnäkymät eivät ole positiiviset.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mitä minä ihmettelen, niin sitä, että onko Keskusta Puolue sittenkin Keskinkertaisten Puolue. Miten muuten voitaisiin selittää, ettei puolueessa ymmärretä Paavo Väyrysen ylivertaisuutta. Otetaanpa vaikka esimerkiksi viimekertaiset presidentinvaalit. Koko Keskustan suuri puoluekoneisto jyräsi sinänsä ihan kelvokasta ehdokastaan presidentiksi puolisentoista vuotta. Väyrynen sai pienen taustaryhmänsä kanssa 50% enemmän ääniä paljon lyhyemmässä ajassa paljon pienemmällä budjetillakin.

Jos Keskusta olisi ollut yhtenä henkilönä Paavon takana, ei tiedä mitä nytkin olisi tapahtunut.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sanopa Risto muuta. Paavo jyräsi koko Keskustan puoluekoneiston lyhyessä ajassa. Vanhanen jäi kevyesti taakse ja Sipilä ei kuuna päivänä pystyisi samaan. Mielenkiinnolla odotan mitä Sotkamossa tapahtuu, tuleeko sinne niin paljon Sipilän puheenjohtajaehdokkuutta kannattavia edustajia paikalle, että haluavat jatkaa hänen johdollaan seuraaviin eduskuntavaaleihin, joista silloin tulee Keskustalle todennäköisesti kaikkien aikojen huonoin vaalitulos.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minun käyttämäni jyräys Keskustaa tarkoittaen olisi ollut ehkä paremminkin junnaus. Vaan verrattuna Keskustan ehdokkaaseen Väyrynen jyräsi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Rehti kilpa" Miten voi Vyrynen vaatia rehtiä kilpaa, kun hän vaatii kesk. puoluekokousta rikkomaan puolueen säntöjä. Väyrynen vie, ei pelkästään keskustalta, vaan koko puoluejärjestelmltä uskottavuutta toiminnallaan jollaista en kyllä muista politiikassa ennen tapahtuneen.

pertti miettinen

Muistatteko Kekkosen jälkeiset TP-vaalit? Tuolloin herra Väyrynen juonitteli KGB-Viktorin (Vladimirov) kanssa tavoitteenaan sotkea maan asiat Ahti Karjalaisen suosion hyväksi. Herra Väyrynen kielsi jyrkästi asian, mutta hänen kirjeensä kotiryssälleen julkaisi VT Tarkka. Asia oli sillä selvä. Väyrynen ei joutunut oikeuteen. Sen ajan suomettuneisuus pelasti herra uran.
Tässä valossa Väyrysen toivomus ”rehdistä kilvasta” joutuu outoon valoon. Hän ei taida sellaista oikein tuntea.

pertti miettinen

Muistatteko Kekkosen jälkeiset TP-vaalit? Tuolloin herra Väyrynen juonitteli KGB-Viktorin (Vladimirov) kanssa tavoitteenaan sotkea maan asiat Ahti Karjalaisen suosion hyväksi. Herra Väyrynen kielsi jyrkästi asian, mutta hänen kirjeensä kotiryssälleen julkaisi VT Tarkka. Asia oli sillä selvä. Väyrynen ei joutunut oikeuteen. Sen ajan suomettuneisuus pelasti herra uran.
Tässä valossa Väyrysen toivomus ”rehdistä kilvasta” joutuu outoon valoon. Hän ei taida sellaista oikein tuntea.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Todennäköisesti kukaan tolkuissaan oleva ihminen ei ota Paavo Väyrystä tosissaan, vaan luokittelee hänet standup-koomikon, huippunarsistin Johan Bäckmanin seurueeseen, mihin hän aivan erinomaisesti sopii kuningas Paavo Väyrynen mukeineen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

No, nythän vitsin murjaisit. Paavolla on niin laaja kannatus, että Sotkamon puoluekokouksessakin on mahdollista tapahtua vielä mitä vaan.

Voi muuten olla niinkin, että puheenjohtajavaaleihin voi osallistua myös, vaikkei ole virallinen puoluekokousedustaja, kunhan on puolueen jäsen. Ei tästäkään taida olla mitään mainintaa säännöissä, että tarvitsee olla välttämättä valittuna edes kokousedustajaksi kuten ensimmäisessä viestissäni sanoin.

Jos ei ole virallinen puoluekokousedustaja, niin tarvinnee silloin virallisen kokousedustajan eli päätösvallan tekemiseen oikeuttaman henkilön tekemän ehdotuksen, jos puoluekokous ei ole myöntänyt puheoikeutta jäsenille, jotka ovat kokouksessa mukana? Yhdistyslain 28 § sanoo vaaleista, että kaikille päätösvallan käyttöön oikeutetuille on turvattava oikeus osallistua ehdokkaiden asettamiseen vaalia varten.

Pelkkä puheoikeus ei tietysti anna taas oikeutta äänestää, vaan ne äänestää, jotka ovat kokousedustajia eli näitä päätösvallan käyttäjiä. Onhan nämä Keskustan säännöt melko sekavia, kun näitä lukee. Otan tämän asian vielä esille piirikokouksessa huhtikuussa tai jo piirihallituksen seuraavassa kokouksessa ennen kevään piirikokousta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Et ole sitten kovin viitsinyt sääntöjä lukea. Jokaisella paikallisyhdistyksellä on 1 edustaja alkaavaa 50 jäsentä kohden. Kunnallisjärjestöillä on 3 edustajaa. Piirijärjestöillä taas 4 edustajaa jokaista alkavaa 5000 jäsentä kohti.

Paikallisyhdistyksiä on yli 2500, joten niillä on yli puolet puoluekokouksen äänistä. Arvelisin, että Väyrysen kannalla on korkeintaan prosentti paikallisyhtistyksistä. Sen verran kyllästyneitä Väyrysen touhuihin ollaan puolueen aktiivijäsenten piirissä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #19

Olen lukenut, siksihän niitä tulkitsenkin. Minut on nimenomaan valittu edustajaksi tuon mukaan, mitä säännöissä sanotaan. Minä en tuosta pysty sanomaan mitään, kuinka kyllästynyttä Keskustan jäsenistön enemmistö on tai ei ole Väyryseen, mutta sittenhän Sipilän valinta on selvä, jos sinun arviosi osuu oikeaan. Minä kyllä haluaisin nyt kuulla sinulta sen, mikä se Keskustan linja ja tulevaisuus on, että niillä seuraavat eduskuntavaalit voitetaan Sipilän johdolla? Niilläkö periaateohjelman 101:lla periaatteella tulee voitto kotiin?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #21

Jos Paavo voittaa - koittaa uusi "YYA-kausi" Suomessa. Jos taas Sipilä - Suomen katse pysyy edelleen kohti Eurooppaa, oletusarvoisesti sinne, minne me kuulummekin, vai ovatko Sipilän vastustajat toista mieltä? Eikö heidän kannattaisi silloin loikata perussuomalasiin, joiden heureka Eurooppa-vastaisuus juuri on. Miksi messuta samoilla argumenteilla!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #22

Sanopa mitä me teemme enää Suomen hallituksella ja eduskunnalla, jos meidän oma hallitus ja eduskunta vie meidät kaiken aikaa lähemmäs Euroopan liittovaltio kehitystä ja luovutamme päätäntävallan muiden käsiin? Mitä tästä tavallinen suomalainen veronmaksaja hyötyy, kun meistä tulee yksi pieni osavaltio suurempien joukossa ja kuinka voimme luottaa, että asiat toimii paremmin, kun emme ole voineet siihen luottaa tähänkään saakka? Edessä on lisää yhteisvastuuta, joissa pieni Suomi maksaa muiden velkoja ja oma hyvinvointivaltiomme murenee? Eikö nyt olisi korkea aika laittaa stoppi tälle nykyiselle kehitykselle? Voidaanhan sitä yhteistyötä tehdä itsenäisten valtioiden kesken muutenkin. Pääasiahan lienee, että Suomen vienti vetää ja kauppa käy, joka tosin sekin näyttää olevan entistä enemmän Saksan ja saksalaisen pääoman varassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"Mitä tästä tavallinen suomalainen veronmaksaja hyötyy, kun meistä tulee yksi pieni osavaltio suurempien joukossa"

Hyvä kysymys federalisteille olisi, mitä me olemme hyötyneet EU jäsenyydestä ja varsinkin eurosta. Todennäköisesti saisimme vastaukseksi ylettömän positiivisia mielikuvia ilman mitään konkretiaa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #23

Kritisoitko MEP-edustaja Väyrystä? Hänellähän on kaikki valttikortit kädessään muuttaa maailmaa, kun istuu siellä Brysselissä. Miksi ei tee mitään vaan vain tulee tänne Suomeen siitä puhumaan, mitä tarttis tehrä! Pääministeri Sipilä istuu täällä Suomessa, eikä hänellä ole samoja mahdollisuuksia vaikuttaa EU-asioihin kuin ihmisten siellä pääkallonpaikalla!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #25

"eikä hänellä ole samoja mahdollisuuksia vaikuttaa EU-asioihin kuin ihmisten siellä pääkallonpaikalla!"

Mepeillä nyt ei ole EU:ssa mitään vaikutusmahdollisuuksia, eivät voi tehdä edes lakialoitteita. Suuret päätökset EU:ssa tehdään yhtä pienessä piirissä kuin Suomessakin, Merkel ja muutama isomman EU-maan päämies nuijii päätökset läpi edes kysymättä muilta jäsenmailta.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #26

Jotkut ovat sielläkin silti ahkeria, kuten tuore uutinen kertoo! "Heidi Hautala ja Anneli Jäätteenmäki aktiivisimmat mepit!"Hautalan aktiivisuus näkyy etenkin valiokuntatyöskentelyssä. Tällä vaalikaudella hän on tehnyt 20 mietintöä esittelijänä ja 34 mietintöä varjoesittelijänä. Jäätteenmäki on tehnyt neljä mietintöä esittelijänä ja 34 mietintöä varjoesittelijänä. Vähiten mietintöjä suomalaismepeistä tehneiden joukkoon kuului Paavo Väyrynen (kesk./ALDE), kukin alle kymmenen.
Paavoa ei EU kiinnosta ja se ilmeisesti näkyy tuossakin uutisessa. Palkka on kuitenkin siellä ihan siedettävä?
Viime syksynä riippumaton Vote Watch Europe -analyysilaitos rankkasi Heidi Hautalan Euroopan parlamentin 17:nneksi vaikutusvaltaisimmaksi mepiksi. 70 vaikutusvaltaisimman joukossa olivat myös Petri Sarvamaa ja Sirpa Pietikäinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #27

"Hautalan aktiivisuus näkyy etenkin valiokuntatyöskentelyssä. Tällä vaalikaudella hän on tehnyt 20 mietintöä esittelijänä ja 34 mietintöä varjoesittelijänä."'

Mitätöntä näpertelemistä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #27

Hautala ja Pietikäinen ovat olleet esillä ja lähes poikkeuksetta Suomelle epäedullisissa asioissa. Työpaikkoja on saneerattu unionin ulkopuolelle ja ilmastoa pilattu, vaikka tavoitteensa on päinvastainen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #23

Miten naamioitu keskustalainen onkin perussuomalainen- Vesa Levonen, joka yrittää haastaa Sipilän olemattomalla kannatuksellaan ja osaamisellaan ja vielä poliittisen muinaisjäännös- Paavon avulla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #21

Ei vaalien voittaminen ole mikään itseisarvo. Tärkeintä on, että Sipilän hallitus tekee Suomen kannalta hyödyllisiä päätöksiä, joista seuraavan hallituksen on helppo jatkaa. Jos on valittava Suomen ja keskustan välillä, valitsen Suomen. Arvelisin, että niin tekee Sipiläkin.

Jos seuraavissa vaaleissa tulee tappio, on hyvä kuitenkin, että nyt tehty hallitustyöskentely on sellaista, jolla keskusta kelpaa seuraavaankin hallitukseen ja voi sitä kautta edelleen vaikuttaa siihen, millaista politiikkaa tehdään. Linjan täytyy siis olla sellainen, että meillä on jotain hyödyllistä tarjottavaa seuraavaankin hallitukseen. Politiikka menee enemmän siihen suuntaan, että on kyettävä luottamaan ja olemaan luotettava. Vaikkapa Väyrysen luottamus on omien kannattajiensa ulkopuolella tasan nolla.

JK. Minua ei lainkaan haittaa, että tehdään politiikkaa, joka tähtää rinnakkain sekä alueiden itsehallintoon että ylätason tiiviimpään yhteistyöhön. Hierarkiset ohjausjärjestelmät ovat ainoita, jotka kykenevät hallitsemaan monimutkaisia, ristikkäisvaiktuksia sisältäviä osajärjestelmiä. Ikävä, että esimerkiksi edellisissä EU-vaaleissa keskustan ääniä annettiin Paavo Väyryselle. Tarjolla olisi ollut vaikkapa paljon parempi EU-edustaja, Johannes Hirvaskoski, jolla olisi ollut sekä motiivia ja kielitaitoa EU-tason työhön että näkemystä siitä, miten monitasoisesta järjestelmästä on kyse. Taatusti alkiolainen ja minua paljon EU-kriittisempi. Mutta pidän hänestä, koska hänellä on arvostelun lisäksi tarjolla ajatuksia siitä, miten asioita voisi tehdä paremmin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Parasta olisi, että Paavo vetäytyisi kirjoituksiinsa. Poliittiseen johtoon hänellä ei ole enää asiaa.

Käyttäjän mattimuukkonen kuva
Matti Muukkonen

Hieman ihmettelen Halilan ja Tarastin tulkintaa asiassa. Oman tulkintani mukaan puolue on hiljaisesti hyväksynyt Väyrysen jäsenyyden jatkumisen ja se on erillinen asia suhteessa ehdokkaana olemiseen. Mikäli Väyrystä ei pidettäisi kelpoisena, tulisi hänet erottaa puoleen paikallisyhdistyksen jäsenyydestä ja mikäli paikallisyhdistys ei erota, tulisi puolueen erottaa paikallisyhdistys. Niin kauan kuin puolue ei ryhdy tällaisiin toimiin, hyväksyy se Väyrysen olemisen jäsenenä. Jäsenenä hänellä on yhdenvertaiset oikeudet muiden kanssa. Päätös, jolla hänen ehdokkuutensa estettäisiin, on yksiselitteisesti mitätön, koska se loukkaa olennaisesti jäsenten yhdenvertaisuutta. Todennäköisesti tässä tilanteessa myös puoluekokouksen sääntömuutospäätös, jota Halila ja Tarasti ehdottivat, voi olla mitätön, koska se kohdistuu estämään yhden jäsenen oikeuksia. Oikeampi tapa olisi tosiaankin erottaa jäsen/yhdistys, jos tämä rikkoo sääntöjä. Edellisten lisäksi puoluehallituksen päätös oli moitteenvarainen, koska puoluehallituksella ei ollut toimivaltaa asiassa. Tämän johdosta on kuitenkin 3 kk aikana nostettava moitekanne. Jos moitekannetta ei nosteta, korjautuu moitteenvaraisuus ja päätös jää voimaan, mikäli se ei ylittäisi mitättömyyden edellyttämää olennaisuus vaatimusta eli Väyrysen olisi syytä nostaa moitekanne tai puoluehallituksen päätös todennäköisesti saa lainvoiman, joskin epäselväksi edelleen jää, onko se mitätön. Tulkintani mukaan on, mutta tämänkin asian ratkaisu jää käräjäoikeudelle, mikäli mitättömyyden vahvustuskanne nostetaan joskus.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

En tiedä, voi olla painoarvoltaan Kepussakin eri asia olla rivijäsen kuin pyrkiä sen puheenjohtajaksi. Kuten eri yhteyksissä on tullut esille, on käynyt ilmi, ettei Väyrystä voida erottaa puolueesta, vaikka sitä olisi joku toivonutkin! Siis!?
Ei ole salaisuus myös sekään, että PV olisi vetämässä puoluetta suurin piirtein 180 astetta eri suuntaan kuin nyt on puolueen enemmistön tahtotila. Sellaista sanotiin ennen vanhaan puolueen repimiseksi kahtia. Mikäpäs siinä; Paavon seuraajat voivat mennä ja liittyä sitten Kansalaispuolueeseen ja rauha palaa maahan Keskusta-puolueessa! Jos Kari Hokkaseen on luottaminen, presidentinvaaleissa Väyrystä äänestäneistä vain kolmannes oli kepulaisia - 66 % muita! Se antaa jotakin indikaatiota jostakin.

Käyttäjän mattimuukkonen kuva
Matti Muukkonen

Puhunkin nyt laista. Tulkintani on, että erottamisen edellytykset on sinänsä olemassa, mutta toimivallallisesti se kuuluu paikallisyhdistykselle. Myös paikallisyhdistyksen erottamiselle saattaa olla perusteet, koska se periaatteessa ylläpitää puolueen sääntöjen vastaista tilaa. Mutta kun juridisesti asia pitäisi joko ratkaista tai sitten passiivisuudellaan puolue luo tästä hyväksyttävän käytänteen. Ja kun puolue ei ole ryhtynyt toimiin, tarkoittaa se juridisesti sitä, että jäsenellä pitää olla samat oikeudet kuin muillakin, vaikka tämä esittäisi mitä näkemyksiä. Kuten Evelyn Beatrice Hall on todennut: "En ole samaa mieltä mistään mitä sanot, mutta puolustan täysin oikeuttasi ilmaista sanomasi," pätee myös tässä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #36

Kyllä ymmärsin, että haluat vain teoretisoida asialla. Puolueen johto on tilanteen tarkkaan varmaan punninnut, kun ei ole lähtenyt Väyrystä erottamaan, koska hän voi hakeutua aina johonkin toiseen paikallisyhdistykseen, jonka kautta hän pomppaisi taas esille vieteriukko. On nerokkaampaa hakea puolueen säännöstä sellainen kohta, joka kieltää ehdokkuuden, kuten se, että ei voi olla toisen puolueen jäsen/ehdokas, jos pyrkii Keskustan puheenjohtajaksi! Se on siis SÄÄNTÖ, eikä siinä silloin mikään torikokous voi tilannetta muuksi muuttaa!

Käyttäjän mattimuukkonen kuva
Matti Muukkonen Vastaus kommenttiin #40

Säännöissähän ei ole sellaista kohtaa, vaan Halila ja Tarasti esittivät sellaista muutosta asian ratkaisemiseksi. Tässä tulkinta ajoi umpikujaan, koska miksi pitäisi muuttaa sääntöjä, jos säännöt olisivat jo asian ilmaisseet. Ehdokkuutta ei siis kiellä nykyiset säännöt, vaan ehdotettu mahdollinen muutos. Lisäksi ehdokkaiden hyväksyminen kuuluu puoluekokoukselle, ei puoluehallitukselle, joka tässä ylitti toimivaltansa, mutta jos moitekannetta ei nosteta 3 kk kuluessa, korjautuu moitteenvaraisuus. Se ei kuitenkaan poista mahdollista mitättömyyttä yhdistyslain yhdenvertaisuussääntelyn pohjalta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoinen mielipidekirjoitus tämän päiväisestä Kalevasta.
http://www.kaleva.fi/lukijalta/mielipiteet/paavo-v...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olipa siinä harvinaisen epätoivoinen yritys mustamaalata Paavo Väyrystä! Insinöörit leikkimässä psykologia - ei mene läpi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Insinöörit kertoivat mielipiteensä Paavo Väyrysestä harvinaisen yksiselitteisesti, jopa Kalevan printtilehdessä. Allekirjoituksin varustettuna.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #37

Psykiatrian erikoisläkäri Claes Andersson totesi tuon saman luonteenpiirteen Väyrysestä olleensa yhtä aikaa ehdokkaana pres, vaalissa,kun Väyrysen luonnetta häneltä kysyttiin..

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #37

Kertovat mielipiteensä Paavo Väyrysen henkilöstä. Harvempi kehtaa tuollaiseen nimeänsä kirjoittaa, mutta kyllä näitäkin näkyy löytyvän. Väyrysen ajamien asioiden arviointia tai kommentointia ei juuri näy. Valtaosa kirjoittamisesta on henkilöön kohdistuvaa herjaa. Mitä arvoa sillä on. Kyläkunnan juoruilua.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #46
Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Mielenkiintoinen kirjoitus ja muistutus siitä, että Kepussa on ennenkin hajottu ja hajotettu. Luin myös erikoisen yleisönosasto -kirjoituksen jostakin ns. alkiolaisuudesta, jolla PV mielellään lyö keskustalaisia päähän. Kirjoittaja väitti oman "Alkionsa" tarkkaan lukeneensa ja vakuutti, että hän vahvasti epäili, oliko PV koskaan oikeasti tehnyt samaa. Hän joka tapauksessa väitti PV:n siteeraavan Alkiota väärin tai ainakin on ymmärtänyt Alkion ajatuksia juuri päinvastoin kuin on ollut tarkoitus. Mene ja tiedä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Dostojevski viikonloppuna, Alkio maanantaiaamuna. Kyllä Paavo lukee jos joku vain jaksaa kirjoittaa!

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Kyse on nyt vain PV:n virtuaalisesta vapaussodasta. EU- kritiikki ja sen jäsenyysasia on tavallaan trollaamista. PV tietää myös tasan tarkkaan, kellä Suomessa on oikeasti valta; hän tietää senkin, että Tasavallan presidentistä on tehty vain "pääministerin lakeija".
Paavo puhuu valtasuhteista joskus utuisesti väittäen usein jollakin tahoilla olevan esim. jotakin täsmävaltaa johonkin suuntaan, mutta välttää visusti kertomasta itse sitä, miksi hän EI käytä saamaansa mandaattia, valtaa siellä EU:ssa ja pyri siellä vaikuttamaan. Rohkeasti vain sielläkin käsi pystyyn ja pitämään veret seisauttavia puheenvuoroja! Koko korkean palkan edestä!
On turha tulla tänne Suomeen asti meuhkaamaan kaikesta maan ja taivaan välistä ja varsinkin sellaisesta, johon voisi paikan päällä siellä Brysselissä vaikuttaa ITSE ja tehokkaammin. Kuka meille kertoisi, mitä se on tuollainen peli? Minä en sitä ymmärrä! Olen kai hieman yksinkertainen.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Etpä "Kari Kallio" näytä lainkaan tuntevan EU:ta. Suomen pääministeri siellä on päättäjän paikalla, yksi pienimmistä, ja komissio aloitteentekijä. Käytännössä sitten Saksan johto ja osin Ranskankin.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #63
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ottakaa välillä kantaa alla olevaan tekstiini mikä on lainaus minun omasta blogistani http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251011....

Mitä mieltä te olette, kannattaako tätä Euroopan Unionin yhteistyötä syventää, kun edessä on väistämättä tilanne, joka ei ole pitkässä juoksussa meille suomalaisille edullinen? Viimeiset 10 vuotta on ollut yhtä kärsimystä ja Unioniin otetaan vain lisää maita, jotka ovat kaukana siitä tilasta missä pitäisi olla. Kaikkia mukaan liittyneitä maita yritetään laittaa samaan muottiin, mutta jo nyt on nähty mihin se on johtanut ja mihin se tulee vielä johtamaan. Edessä on ennen pitkää melkoinen kaaos Euroopassa, jos nyt ei laiteta hihnoja kiinni omalta osaltamme. Tässä blogikirjoitukseni loppu, johon nyt toivoisin kommentteja:

Koko liittovaltioajatus on itseasiassa kuin kommunismi. Unelma ”kyhäelmästä”, jota on mahdotonta toteuttaa käytännön elämässä. Euronkin pitäisi olla ainoa valuutta koko Euroopan Unionissa, että tällainen ideaalinen tilanne voisi ylipäätään olla mahdollista ja sellaista ei tule tapahtumaan.

Kuitenkin liittymällä kaiken aikaa erilaisiin Unionia syventäviin sopimuksiin, sidomme itsemme sellaiseen hämähäkinseittiin, mistä on aina vain vaikeampi päästä pois ja olemme entistä enemmän muiden vietävissä ja oma päätösvalta kapenee. Nyt on myös käymässä selväksi, että Britannian lähtö EU:sta (Brexit) aiheuttaa tuntuvat maksujen korotukset muille jäsenvaltioille. Intuitioni on, että tämä vain lisää eripuraisuutta ja päinvastoin hajottaa kuin yhdistää jäsenvaltioita toisiinsa. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/241936-brexit-jat...

Vaikka hallitusohjelmassakin sanotaan, ettei Suomi tavoittele Euroopan liittovaltiokehitystä, pääministeri Sipilä kuitenkin mainitsee ilmoituksessaan, että hallitus aikoo kuluvan vuoden aikana järjestää keskustelukiertueen EU:n tulevaisuudesta. Esille aiotaan nostaa niin turvallisuusyhteistyön kuin Euroopan talous- ja rahaliiton (EMU) kehittäminen.

–Kiireellisimpiä tehtäviä ovat pankkiunionin viimeistely, markkinakurin vahvistaminen, valtioiden tosiasiallisen velkajärjestelyn mahdollistaminen ja kansallisten rakennemuutosten läpivienti. Lisäksi on ratkaistava, miten jäsenmaiden oma vastuu talouspolitiikasta saadaan tasapainoon riskien vähentämisen ja riskien jakamisen kanssa, sanoo Sipilä. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/241852-paaministe...

Pääministeri Sipilä yrittää pukea sanansa kauniisti näiden ns. kehittämispuheiden ympärille ja nämä hänen mainitsemat kiireellisimmät tehtävät tarkoittavat tosiasiassa sitä, jolla Suomea yritetään viedä ensimmäisten joukossa kohti epämääräistä liittovaltiokehitystä, jossa meitä odottaa yhteisvastuun lisääminen aina velkojen järjestelyistä turvapaikanhakijoiden pakkosijoittamiseen jäsenvaltioiden kesken ja kaikkea siltä väliltä.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Unionin yhteistyön syventäminen toisille kannattaa toisille ei. Meille se ei sanottavaa lisäarvoa tuo, jos tuo sitä ollenkaan. Olemme kaukana tiiviimmän yhteistyön keskuksesta. Se tarkoittaa, että olemme luovuttavana osapuolena. Milloin on nähty, että reuna-alueet hyötyvät asioista samassa suhteessa kuin keskustat. Meidän kehityssuuntamme on reservaatiksi, jossa käydään tutustumassa alkuperäiseen luontoon ja katsellaan susia ja karhuja.

Meidän ongelmamme on tähänkin asti ollut euro. Unionin tiivistyessä sen kielteiset vaikutukset vain lisääntyvät keskittyvän säädöstön tukiessa vallan keskuksen etua. Saksan, Ranskan ja muun Ydin-Euroopan taloudellinen vetovoima vaikuttaa voimakkaasti samaan suuntaan. Meillä ei ole sanan sijaa tähän kehitykseen, jos olemme etujoukoissa mukana. Pitää vain toivoa, että rakennelma jotenkin hajoaa.

Aika hassulta kuulostaa sekin, että yhden jäsenmaan poistuessa, jäsenmaksut kasvavat. Luulisi, että kulut alenevat jäsenmaiden luvun suhteessa. Tämä kertoo unionin luonteesta. Valtakoneisto paisuu sitä enemmän mitä tiiviimpää hallintoa harjoitetaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olemme Erkki tismalleen samaa mieltä. Toivoa sopii myös, että seuraaviin eduskuntavaaleihin mennessä Suomen kansan enemmistö ymmärtää tämän myös. Unionin hajoaminen on jo käynnissä, nähtäväksi jää kuinka pitkälle se etenee. Suomen etu olisi se, että se hajoaa sisältäpäin ennen kuin ollaan kokonaan muiden kupattavana.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #48

Siksipä olisikin hyvä, että Väyrynen keskittyisi kansalaispuolueen kehittämiseen. Silloin puolue voisi kehittää sanomansa täsmälleen sellaiseksi kuin haluaa ja saada kannatuksen sille.

Kaikki unionin hajoamista odottavat ja toivovat voisivat keskittää äänensä sille. Ei tarvitsisi arpoa, mitä EU-vastustaja mahdollisesti saa aikaan jossain puolueessa, joka ehkä kuitenkin on EU-myönteinen.

Samoin kansalaispuolueen äänestäjä voisi olla sataprosenttisen varma, että hänen edustajansa ei ole Natoon liittymisen kannalla.

'Kansalainen! Älä osta sikaa säkissä! Äänestä kansalaispuoluetta! Paavolla on yksinkertainen vastaus vaikeimpaankin kysymykseen! Tarvittaessa vaikka kaksinkertainen!'

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Koko liittovaltioajatus on itseasiassa kuin kommunismi." USA on unioni = liittovaltio. Onko USA osoitus kommunismista? Hm, ehkä! En vain ole koskaan kai ymmärtänyt ajatella asiaa siltä kantilta ja voisihan tuo väittämä saada leuat loksahmaan rapakon tuollakin puolella.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

USA:ssa on yksi yhteinen kieli ja valuutta. Paljon muutakin yhteistä enemmän kuin Euroopan eri valtioilla. Euroopassa valtiot ovat hyvin eritasoisia, vaikka niitä yritetäänkin saada samaan muottiin. Ei ole kuitenkaan onnistunut tähän saakka ja vielä vähemmät tulee onnistumaan, kun sinne pyrkii maita, joita on entistä vaikeampi sovittaa samalle viivalle. Turkki lienee jo ääritapaus, vaikka sen osalta neuvottelut ovat poliittisen tilanteen vuoksi käytännössä jäissä.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Kepun sääntöihin en ole tutustunut. Näin maalaisena ihmetyttää, miten kilpailevan puolueen puheenjohtaja voi olla ehdokkaana toisen puolueen
ehdokkaana. Onko ensimmäinen kerta Suomen historiassa, jolloin kilpailevan puolueen puheenjohtaja on ehdokkaana toisen puolueen puheenjohtajaksi.
Enemmän kuin ihmeellistä!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Lienee mahdollista että tässäkin draamassa kuivin jaloin selviävät ne jotka ovat syntyneet Suomessa kaksi kieltä suussaan. Paavo Väyrynen ei kuulu heihin, vaikka onkin Åbon tohtori. Puhutaan suuresta kaalihuijauksesta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Taannoin sattui talousuutisista silmään Turvatiimin pääomistajasuku Ehrnrooth. Tavoitellee Vatikaanin sveitsiläiskaartin asemaa valtionjohdon valituista valituimpana turvana.

Joka paikan Pöyry suosii Juha Sipilää perheineen. Jos näitä kaivelet, vuoret järkkyvät ja kalliot halkeilevat, eikä Otava julkaise.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ehkäpä sveitsiläiskaarti valitseekin ketä haluaa valtionjohdossa suojata luotetuista luotetuimpana.

Käyttäjän hannuvilponen kuva
Hannu Vilponen

Paavo Väyrynen ei lukeudu mihinkään äsken luettelimiisi instansseihin. Puhdas on.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Apropoo Sveitsi! Siellä on maa, joka ei kuulu EU:hun, ei edes ETA:an, kun kansanäänestys senkin hylkäsi. Näin Sveitsi sai räätälintyönä tehdyt sopimukset EU:n kanssa, paremmat kuin alkuperäiset sapluunat, Sveitsin kannalta.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #64

Eräiden arvioiden mukaan maailmassa on yhteensä noin 70–80 veroparatiisia. Arvioita ovat tehneet muun muassa Kansainvälinen valuuttarahasto, Tax Justice Network -järjestö ja useat tutkijat. Veroparatiiseja ovat muun muassa Sveitsi, Luxemburg, Liechtenstein, Jersey, Belgia, Mansaari, Monaco, Guernsey, Itävalta, Andorra ja Brittiläiset Neitsytsaaret.
Veroparatiiseiksi tai salaajavaltioiksi luetaan yhteensä 82 maailman valtiota tai hallintoaluetta. Luettelo perustuu siis Tax Justice Networkin vuonna 2013 tekemiin tutkimuksiin. Mitä korkeampi taloussalailun indeksiluku (Financial Secrecy Index, FCI), sitä korkeammalle maa sijoittuu veroparatiisilistalla ja sitä negatiivisempi on maan vaikutus avoimuuteen ja avoimeen talouspolitiikkaan. Mauriseni, arvaapa mikä valtio on ylivoimainen ykkönen? Vastaan puolestasi #1. Sveitsi (FCI 1765,2)!
Joko valkeni, miksi Sveitsi ei halua eikä sen tarvitse kuulua EU:hun? Pikkuisen hieman analyysia kehiin, eikä pelkkää demagogiaa.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #66

Niin, entä sitten? Veroparatiiseja on myös EU:n ytimessä, eikä niitä ole tahdottu lopettaa. Se on EU:n ideologiaa. Sveitsi on ollut käytännössä joiltakin osin itsenäisenä noin 700 vuotta. Siellä ihmiset haluavat päättää enemmän itse asioistaan kuin Suomessa. Elättikö rahanpesu sveitsiläisiä jo satoja vuosia sitten? No ei. Vasta 1970 -luvulla palveluelinkeinot ohittivat teollisuuden merkityksen.

Sveitsi on kyllä hyötynyt suuresti puolueettomuudestaan, joka on jo vanhaa perua. Maa ei osallistunut maailmansotiin ja erittäin monet kansainväliset organisaatiot ovat pystyttäneet päämajansa Sveitsiin.

Kun ei muuta keksitä, niin vedotaan veroparatiiseihin, Norjan öljyyn tai Islannin turskaan syinä, miksi maat eivät ole EU:n jäseninä. Ennen kansanäänestyksiä 1994 peloteltiin ja ennustettiin, että koko Lappi joutuu norjalaisten invaasion alle, jos Norja jää äänestyksessä EU:n ulkopuolelle ja Suomi liittyy jäseneksi. Muuten myöskään Gröönlanti ja Färsaaret eivät ole EU:n jäseniä. Eivät liene merkittäviä veroparatiiseja.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #69

Jokainen maa arvioi tilannetta omista lähtökohdistaan, se on selvä. Sveitsi omistaan ja esim. Norja omistaan. Kysymyksessä on kuitenkin aina halu/haluttomuus sitoutua yhteisiin pelisääntöihin - yhteisen hyvän hakemiseksi, löytämiseksi. Ne valtiot, joilla on jokin "ylivoimatekijä", josta ne eivät halua luopua, eivät ole silloin niin kauheasti halukkaita olemaan solidaarinen muita kohtaan, vaan pitää sen itsekkäästi omassa hallussaan, esimerkkinä Norjan tapauksessa sen öljy- ja kaasuvarat ja hyvät kalavedet. Se, mitä Efta-tyyppinen sopiminen kuitenkin maksaa Norjalle, se on silti korkea hinta ilman minkäänlaisia vaikutusmahdollisuuksia. Mutta. He ovat asiansa punninneet näin, että omista luonnonvaroista päätännän itsellä pitäminen on suurempi lisäarvo kuin päästä päättämään EU:ssa yhteisesti jostakin, jopa siitä mitä sääntöjä kuitenkin Norjankin pitää noudattaa.
Sinulta unohtuu kovin helposti myös se, millä EU:ta markkinoitiin suomalaisille - se oli turvallisuus! Olemalla osa suurta yhteisöä, ajateltiin, että silloin ei myöskään niin helposti kohdistu sotilaallista uhkaa meihin. Tämä ajatuskuvio pitänee edelleen kutinsa; eli ypöyksin ei kannata tässä julmassa maailmassa olla; luulisi jokaisen suomalaisen sen ymmärtävän, kun muistelemme, kuinka yksin oikeasti olimme talvisodan syttyessä. Tuollaiset "Itsenäisyyspuolueet" ovat näemmä tässä suhteessa kovin epäisänmaallisia ja ajavat "tyhmyttään" kai Venäjän etua Suomessa. Se on sitä samaa pastaa jota myös Väyrynen jauhaa ja kaikkihan sen nyt tietävät, mikä Paavo on miehiään; Venäjän juoksupoika #1. Joka muuta väittää valehtelee. Hänkin puhuu aina kauniimmin Venäjästä kuin EU:sta, meidän tärkeimmästä yhteistyötahosta ja -kumppanista. Mitä se sellainen puhe on! On kuin äitiään haukkuisi julkisesti torilla. Pölhökustaiden toimintaa.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #70

Noin 150 maata ja lilliputit päälle eivät kuulu Unioniin ja monilla menee ihan hyvin. Osa näistä Länsi-Euroopassa Sveitsi parhaana esimerkkinä. Norja kuuluu ETA:an ja on hyväksynyt aikaisemman lainsäädännön, mutta uutta sen ei ole pakko hyväksyä. Näin sillä on halutessaan EU:n asioihin parempi neuvotteluasema kuin yhdenprosentin Suomella, joka nuoleskelee Saksaa ja haluaa olla kaikissa ytimissä itsenäisyyttämme ja kansanvaltaa vähentämässä.

Norja maksaa arvioltani luokkaa 25-30 % ETA-maksua EU:n jäsenyyteen verrattuna.

Kun meillä on edelleen ETA-jäsenyys, mitä Britannialla ei ole, niin Suomen eroneuvottelut ovat yksinkertaisempi asia. Kaiken järjen mukaan.

Totta, että russofobit Sanomien johdolla pitivät eroonpääsyä Venäjän naapuruudesta jäsenyyden syynä. Kauttarantain peloteltiin. Joku maksoi siinä tarkoituksessa Schirinovskille ja käännätti sen kirjan suomeksi. Kun joku jälkeenpäin ihmetteli miehelle, että miksi hän sellaisia älyttömyyksiä lateli, niin S vastasi, että hän puhuu sellaisia, mistä on kysyntää. Oli siis erinomaisesti omaksunut EU:n ideologian ja löytänyt Suomesta myös asiakkaan, maksajan.

Ns. teollisuuden EU-informaatiobussi kierteli ennen kansanäänestystä maata. Kaustisilla se oli päässyt festivaaliaidan sisäpuolelle. Vaihtoehto EU:lle järjestön koju piti pystyttää puolen km päähän. Kun menin tutustumaan teollisuuden jakamaan informaatioon, niin hämmästyin todella paljon. Bussi oli täynnänsä suurikokoisia mustavalkoisia kuvia talvisesta sodankäynnistä. Siis Talvisodasta. Ehkä jossain tiskin alla oli myös esitteitä. Ne eivät pistäneet silmääni. Sitä ei bussissa selitetty, että Talvisota oli seurausta Saksan laajentumispyrkimyksistä ja siitä, että Saksa oli luovuttanut sopimuksella NL:n kanssa Suomen Neuvostoliiton vaikutuspiiriin.

Ääneen lausuttu propaganda kyllä tähdensi taloudellista hyötyä EU:sta. Valtion taloudellinen tutkimuslaitoskin lupasi aivan älyttömiä. Myös EU:n oma professori Paolo Cecchini lupasi miljoonatutkimuksissaan neljästä vapaudesta mahtavaa kasvua. Todellisuudessa saimme ensimmäisen integraatiolaman 90-luvun alussa ja toisen tällä vuosituhannella. Lama tai taantuma oli 90-luvulla myös muissa euroon pyrkivissä maissa kuten Ruotsissa.

Pelottelun ja valehtelun seurauksena muutama prosenttiyksikkö enemmän suomalaisia kuin ruotsalaisia tai norjalaisia kannatti jäsenyyttä. Tuossa erossa voi nähdä Venäjällä pelottelun vaikutusta, mutta oli siinä mukana myös härskimmän ja keskitetymmän mediavalehtelun ja manipuloinnin vaikutusta. Itse olin mukana seminaarivaikuttamisessa, vastoin tahtoani toki ja vastarannankiiskinä.

No russofobit ja natottajat, onko sitä päästy eroon Venäjän rajasta? Onko nyt turvallisempaa, kun Nato voi tuoda maahamme atomiaseitakin ja mahdollinen sota käydään Suomen maaperällä? Isäntämaasopimuksen vuoksi Suomi ei ole hyväksynyt uutta YK:n ydinkieltosopimusta ja USA/Nato painostaa Ruotsiakin, että sekään ei hyväksyisi.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #71

Olet uskossasi vahva ja siksi en luule, että Sinua mikään saa muuttamaan käsityksiäsi siitä, mihin uskot ja minkä tueksi haet ja löydät vain maailmankuvaasi sopivaa todistusaineistoa. Yhtä turhaa touhua on vahvasti uskoon hurahtaneen ihmisen yrittäminen palauttaa maan pinnalle. Paremminkin voisi kai aikansa käyttää; tyhjän saa pyytämättäkin. Suomen historia on todiste siitä, että olemme olleet alituisten hyökkäysten kohteena idästä käsin; sitä on turha kiistää, eikä tilanne ole de facto miksikään muuttunut, joskin juuri nyt "muka" näyttää rauhalliselta. Viittaisin tässä älykkään ja fiksun Viron presidentin juuri antamaan haastatteluun A-Studio 21.2.18 n. 8 minuutin kohdalla https://areena.yle.fi/1-4247265?autoplay=true ja heti sen jälkeen käytyyn keskusteluun siitä, miksi Viro pitää Nato- ja EU-jäsenyyttä tärkeänä ja toisaalta kuinka kauniisti Kersti Kaljulaid puhui omasta maastaan, sen kulttuurista ja arvoista. Virolainen isänmaallisuus ei ole lainkaan ristiriidassa EU/Nato -jäsenyyden kanssa, vaan juuri päinvastoin - ne ovat täydellisessä sopusoinnussa keskenään. Kuten suurlähettiläs mainitsikin, heillä on kyllä 1000 vuoden kokemus siitä, millainen naapuri heillä on...hyvin sanottu. Te suomalaiset itsenäisyyshihhulit olette ajamassa Suomea Venäjän sylkkyyn, ettekä te poloiset sitä edes ymmärrä ettekä tunnusta, surullista. Se on hyvin ikävää katseltavaa sivusta. Teillä ei ole puhtaat jauhot pussissa, kuten väitätte. Olette Eurooppa-vihassanne helppo vaikuttamisen kohde Venäjälle. Venäjän massiivisesta somekampanjasta USA:n presidentinvaaleissa on nähty ensimmäiset julkistetut esimerkit; se on ollut likaista taitavaa peliä ja hyvin massiivista. Russofobialla asian selittäminen ei enää onnistu (edes Trumpilta) ja tuo termikin on tuttu pääosin agitaattori Bäckmannin sanavarastosta, huomaan. Taidat olla hänen faninsa? Hyvää Viron itsenäisyyspäivää sinne Impivaaran peräkylillekin kuitenkin!
PS. Petteri Sarvamaa MEP perusteli juuri äskettäin Suomen asemaa EU:ssa..."EU:n budjetti EI ole nollasummapeli. ”Nettomaksaja”-näkökulma on kaikille vahingollinen. SUOMEN ETU vaatii nimenomaan valmiutta toimia ja olla vahvasti mukana, kun EU:n suuntaviivat vedetään." Väyrysen kommenttia en ole kuullut, mutta uskon, ettei se kuitenkaan sisällä mitään rakentavaa ajatusta mistään, vaan jotakin repivää ja rienaavaa kuten ennenkin.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #72

Viro on ollut hyvinkin monen läntisen vallan alla ja myös itäisen. Suomi on Itämaana ollut 700 vuotta Lännen alla ja sata vuotta Idän ja nyt taasen Lännen alamainen, siirtomaa.

Jos Itämaa olisi jäänyt Ruotsin alaisuuteen, niin suomenkielikin olisi jo likimain hävinnyt. Ei olisi kunnollista suomenkielistä kulttuuria. Sattuman ja fiksun tsaarin oikusta saimme autonomian ja huiman kansakunnan rakennuskauden. Parhaimmillaan oltiin silloin selvästi enemmän itsenäisiä kuin nykyisin. Pari venäläistämisyritystä torjuttiin henkisillä aseilla. Samalla nuo muutamat vuodet kasvattivat halua lopulliseen itsenäisyyteen. Tosin rahaoikeisto siirtyi itsenäisyyden kannattajaksi vasta viime tingassa bolshevismin pelossa. Nyt sitten tosiaan olemme rahaoikeiston, maailman sotaelinkeinon ja valtavalemedian johdolla jälleen häpeällisessä alistusasemassa, myös henkisesti, mistä "Kari Kallio" tapaisten nimimerkkien kirjoitukset ovat osoituksena. Voi orjakansaa!

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #73

"Nyt sitten tosiaan olemme rahaoikeiston, maailman sotaelinkeinon ja valtavalemedian johdolla jälleen häpeällisessä alistusasemassa, myös henkisesti, mistä "Kari Kallio" tapaisten nimimerkkien kirjoitukset ovat osoituksena. Voi orjakansaa!"
Täällä ei voi kirjoittaa nimimerkillä Mauri Uusitalo! Miten olet siinä onnistunut? Vai oletko sittenkään oikeasti ruotsalaisten jälkeläinen? Hopsan, vai pseudonyymi? Et osaa siis olla edes esi-isillesi solidaarinen etkä kunnioita heitä pätkän vertaa. Suomalaiset eivät olleet missään alistetussa asemassa Ruotsin aikaan. Valepuhetta - ihan samassa asemassa kuin riikin ruotsalaisetkin - siis sikäläinen rahvas. Kysymys oli enemmän esivallan suhteesta kansaan eikä vain sen osiin. Venäjän tsaarit kohtelivat omaa kansaansa huonommin kuin suomalaisia, koska halusivat "näyttää" sukulaiselleen Ruotsin kuninkaalle, kuinka asioita "hoidetaan" sitten, ettei ent. ruotsikot kaipaisi enää takaisin Ruotsin kruunun alle.
Jos olisimme nyt osa Venäjää, silloin meitä vasta painostettaisiinkin kuten on laita kielisukulaistemme kohdalla Venäjällä. Ne on kielellisesti näännytetty liki polvilleen. Sitäkö sinä polo ihailet?
"Maailman sotaelinkeinosta" puhut suurella suulla unohtaen, että Venäjä taitaa kokoonsa nähden olla maailman suurin aseviejä; elää siis aseilla ja toisten sodilla.Sanon edelleen - kysy virolaisilta kuinka he voivat! EU:n ja Naton jäseninä! He ovat tyytyväisiä, mutta eivät olekaan Väyrysen eikä Venäjän propagandaan alistuneita! Heillä on ns älli päässä! Fiksu kansa! Todellisia patriootteja, joita te Venäjän perässähiihtäjät ette ole! Teidän toimintanne on myyrän työtä! Katalaa toimintaa! Häpeäksi meille!

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #74

Puolueettomuus ei siis sinulle kelpaa, vaan haluat, että Suomi on Venäjälle vihollismaa ja että Lännen sotaelinkeinon kaipaama sota käydään Suomen maaperällä. Onneksi olen niin iäkäs mies, että en ehkä ehdi nähdä tuota sotaa. Sääli lapsia ja lapsenlapsia.

Eestin asukasluku on vain 23 % Suomen asukasluvusta ja sijainti toinen. Tuon maan yli on todellakin kävelty mennen tullen, mm. kauppakomppania / tanskalaiset, saksalaiset, puolalaiset, ruotsalaiset, venäläiset. Viimeksi kova kohtelu venäläisten toimesta, johon vastareaktio on luonnollinen. Tuskinpa baltit ovat vielä tajunneetkaan, missä siirtomaa-asemassa tänä päivänä ovat. Elintasoero EU:n rikkaampiin maihin on hyödyttänyt baltteja talouden nousussa, mm. työturismin kautta. Baltialle ja Pohjoismaille voitaisiin etsiä myös yhteistä turvallisuusratkaisua erossa suurvalloista.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #75

Väyrysläisten naiivius tuossa "puolueettomuus-asiassa" on liki hellyttävää! Emmehän me ole, emmekä halua olla enää puolueettomia, vaan OSA EUROOPPAA! Onko se niin vaikea ymmärtää? Asennevamma? Emme halua olla osa Venäjää, joka se teidän ja sinun optiosi - ihantolasi lie on! Mikset muuta sinne, kun tämä ei teille näy kelpaavan! Suomi on puolensa valinnut, ota se jo annettuna! Ne maat, jotka olivat osa NL:a ja/tai sen satelliitteja - halusivat kiireen vilkkaa liittyä EU:hun ja jopa Natoon; mutta te "korpikommunistit"(?) keitä lienettekin haikailette vielä ent. ihania YYA-aikoja, kun kotiryssät määräsivät Suomen asioista ja päättivät jopa siitä, kuka kelpaa heille presidentiksi! Voi teitä typeryyksiä! Ota laput silmiltäsi ja seiso suorana! Ole suomalainen - äläkä meidän pahimman vihollisemme juoksupoika! Sellaisessa ei ole mitään kehuttavaa, vaan se herättää suurta sääliä.
Venäjä ei hyökkää Nato-maan kimppuun, koska se olisi Venäjän lopullinen tuho!Sen ne tietävät ja siksi ne höynäyttelevät teikäläisiä herkkauskoisia luulemaan ties mitä. Norja ja Saksa ovat Nato-maita, eikä heillä ole mitään ongelmia Venäjän kanssa. EU on Venäjälle tärkeä kauppakumppani; miksi se rupeaisi sen kanssa sotia käymään! Et ole tältä planeetalta. Puolueettomat/liittoutumattomaat rajamaat ovat vaarassa kuten Ukraina, Georgia, Valko-Venäjä ja Suomi!

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #76

Ei Venäjällä todellakaan ole halua sotia, vaan läntisellä sotaelinkeinolla, jonka vallassa näytät olevan.

Vain parikymmentä prosenttia suomalaisista haluaa Natoon. Enemmistö on siis täysin eri mieltä kanssasi. Äärioikeistolainen radikaali valtionjohtomme ei vaan halua kunnioittaa kansan tahtoa, vaan jatkaa yhdessä valevaltamedian kanssa natottamistaan. Myös somessa.

Taloussodassa Venäjän kanssa jo olemme. Siitä on kyllä ollut enemmän haittaa suomalaisille, etenkin maataloudelle, kuin Venäjälle. Kesko joutui lähtemään tappiollisesti Venäjältä. Rautakauppaketjun kauppa ranskalaisille lienee tosin vielä viimeistä silausta vailla. SOK jäi Venäjälle ja sillä onkin tarkoitus rakentaa lähi tulevaisuudessa lisää kymmeniä suuria marketteja.

Löit propagandaa, pelottelit russofobisesti eli natotit venäläisten osuudella Pyhäjoen voimalaitoshankkeessa. En kannata atomivoimaa, mutta täysin yksisilmäistähän tuokin propagandasi on. Meidän Fortumimme on toiminut Venäjällä yli 50 vuotta. Se tuottaa siellä lukuisissa voimalaitoksissaan lämpöä yhteensä 10 000 MW ja lisäksi sähkö- ja höyryvoimaa 4 500 MW. Siis energiaa luokkaa 10 atomireaktorin verran. Henkilökuntaa Fortumilla on Venäjällä vajaat 4 000 henkeä.

Kun vastaat tähän tekstiini, niin saat sanoa viimeisen sanan "keskustelussamme" ja voit siirtyä muihin kohteisiin. Wikipediassa on kerrottu, mitä keinoja propagandisti käyttää.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #77
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Apropoo Sveitsin kaarti!

Eduskunta on aloittanut suururakan tiedustelulakien käsittelemiseksi kiireellisesti.

Uutta tietoa voisi tuoda "sveitsiläiskaartin" käyttö sekä Timo Soinin (katolilainen!) että Arto Luukkasen poliittisen uran vaikuttajakiihdyttämönä.

Tulihan Luukkanen yliopistolta politiikkaan nimenomaisena tarkoituksena helpottaa Jytky-Timon aseman vakiintumista yhtenä valituista valituimpana. Samoihin aikoihin Uudenmaan politiikan parrasvaloihin astui myös sveitsiläinen Anne Berner.

Luukkasen omassa Dosentti tv:ssään haastattelema presidenttiehdokas Petri Hirvimäki on puolestaan Sveitsissä vakituisesti asuvan kuvanveistäjä Veikko Hirvimäen poika. Petri taustavoimineen kutsuu poliitikkaa hallitsevaa porukkaa "pullamössösukupolveksi".

Vatikaanissa sveitsiläiskaartilaiset toimivat valituista valituimpina Paavin turvamiehinä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sveitsil%C3%A4iskaarti

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Virolaiset ovat alkaneet luoda uutta ja omaa; suomalaiset toistavat moneen kertaan sanottua yhä uudestaan ja uudestaan sanomasta päästyäänkin.

Toistamiseen perustuu pappien taikuus politiikassa, siksi suomalaiset ovat tyhmentyneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset