Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Alkiolaista allianssia rakentamaan

Keskustan entisenä puheenjohtajana ja nykyisenä kunniapuheenjohtajana ihmettelen sitä tapaa, jolla puheenjohtaja Juha Sipilä suhtautuu vastuuseensa puolueen ja samalla Suomen tulevaisuudesta.

Arvioni on, että Sipilä on johtamassa Keskustan väistämättömään raskaaseen vaalitappioon.

Jos näin käy, Juha sanoo olevansa valmis siihen, että pannaan ”ukko vaihtoon”. Kuten Juha IS:n haastattelussa itse totesi, korkealta hän ei tipahtaisi.

Mutta onko Sipilä ajatellut, kuinka alas puolue putoaisi?

                                                                             X X X

Omaa vastuutani puolueen kunniapuheenjohtajana olen kantanut monien mielestä liikaakin. Mutta tällainen minä olen.

Suhtauduin suurin toivein Juhan valintaan puolueen puheenjohtajaksi.

Vuonna 2014 julkaisemassani ”Suomen linja” –kirjassa totesin, että Sipilä saattaisit olla ensimmäinen seuraajistani, jonka poliittiseen linjaan voisin olla tyytyväinen. Uskoin, että puolue voisi hänen johdollaan yhtenäistyä perinteiselle linjalleen. Kirjoitin: ”Alkiolaisuudesta saattaa tulla taas puolueen pääsuunta, jota liberaalit voimat täydentävät”.

Kesän 2015 hallitusratkaisu oli raskas pettymys. Hallituksen kokoonpano osoitti, että sen politiikka tulisi olemaan tärkeimmissä ulko-, Eurooppa- ja sisäpolitiikan asioissa Keskustan periaatteiden vastaista. Kommentoin tuoreeltaan, että Juhalla oli ”vääränlainen joukkue ja huonot neuvonantajat”.

Enemmistö eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen jäsenistä halusi yhteistyötä sosialidemokraattien kanssa. Hallitukseen kuitenkin otettiin Kokoomus, joka pääsi avainasemaan, kun Keskustasta mukaan tuli vain sitä lähellä olevia liberaaleja. 

Syksyn mittaan yritin vaikuttaa puolueen ja hallituksen politiikkaan puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan kautta. Juhaan pidin lisäksi henkilökohtaista yhteyttä lähinnä sähköpostin välityksellä. Tämä kaikki osoittautui turhaksi. Sähköpostiyhteyskin katkesi marraskuulla.

                                                                            X X X

Olen ollut kaksi kertaa nostamassa Keskustaa kuilun partaalta.

Vuoden 1970 romahduksen jälkeen tarvittiin kahden vuosikymmen sinnikäs aatteellinen ja poliittinen työ, jolla Keskusta nousi taas suurimmaksi puolueeksi.

Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa koettiin vielä pahempi tappio. Siitä noustiin nopeasti, kun äänestäjien luottamus saatiin palautetuksi jo seuraavan vuoden presidentinvaalien yhteydessä.

Jos olisin ollut kymmenen vuotta nuorempi, olisin saattanut ajatella, että annan Juhan ajaa puolueen karille ja ryhdyn sitä sen jälkeen taas yhdessä muiden samanmielisten kanssa nostamaan. Toisaalta ajattelin, että liian paljon peruuttamatonta vahinkoa ehtii syntyä jo tämän vaalikauden  mittaan.

Yritin herättää puolueen johtoa ilmoittamalla tammikuussa 2016 julkisesti, että jättäydyn sivuun puolue-elinten työskentelystä. Tällä ei ollut mitään vaikutusta.

Kun vastakaikua ei tullut, perustin Kansalaispuolueen. Sen yhtenä tarkoituksena oli synnyttää kilpailua, joka saisi Keskustan palaamaan aatteellisille juurilleen.

Keskustassa toimivia kannattajiani kehotin pysymään puolueessa ja vaikuttamaan sen linjaan. Ryhdyin kokoamaan yhteen alkiolaisen aatteen kannattajia yli puoluerajojen ja sitoutumattomien suomalaisten keskuudesta.

Presidentinvaalit osoittivat, että alkiolaisella aatteella on laajaa kannatusta myös Keskustan ulkopuolella.

                                                                             X X X

Viime päivien haastatteluissaan Juha on kertonut uskovansa, että talouden ja työllisyyden kohentuminen nostavat vaaleihin käytäessä Keskustan kannatusta. Tämä toivo on turha.

Keskustan kannatus on hiipunut sen vuoksi, että puolueen ja keskustajohtoisen hallituksen poliittinen linja on ollut vieras suurimmalle osalle Keskustan kannattajakuntaa. Kysymys on politiikan suurista linjoista.

Keskustan johdolla Suomea on viety sotilaallisen liittoutumisen tielle ja on toteutettu itsenäisyyttämme kaventavaa Eurooppa-politiikkaa. On harjoitettu maaseutua ja maakuntia tyhjentävää keskittävää metropolipolitiikkaa. Köyhyyttä on pahennettu perusturvaa leikkaamalla. Maahanmuuttopolitiikka on ollut holtitonta. 

Jos Keskusta menee vaaleihin nykylinjaa toteuttaen, edessä on väistämätön rökäletappio. Ketkä sen jälkeen nostavat puolueen? Onko edessä Ruotsin ja Norjan Keskustapuolueiden tie pienpuolueeksi?

Puoluetta ei pelastaisi sekään, että Juha vetäytyisi ja hänen tilalleen tulisi joku muu hänen ”joukkueeseensa” lukeutuva nykylinjan kannattaja. Matti Vanhasen tapaus on varoittava osoitus tästä.  

Edes luontainen vaatimattomuuteni ei estä minua toteamasta, että taidan olla jälleen ainoa, joka voisi puolueen pelastaa.

Kysymys on puolueen linjasta. Jos palaisin puolueen johtoon, perinteisen kannattajakunnan luottamus palautuisi. Toisaalta presidentinvaalien kokemus osoittaa, että alkiolaista politiikkaa toteuttavan Keskustan ympärille voisi muodostua laajempi allianssi, joka voisi johdattaa Suomen kohti kestävää tulevaisuutta.

Tähän alkiolaiseen allianssiin voisimme saada mukaan myös ne voimat, jotka ovat tulleet aatteen kannattajiksi Kansalaispuolueen kautta.

                                                                             X X X

Keskustan Sotkamon puoluekokous lähestyy. Vieläkään minulla ei ole tietoa siitä, voinko olla ehdolla puolueen puheenjohtajaksi.

Kukaan puolueen johdosta ei ole ollut minuun minkäänlaisessa yhteydessä. Tieto on ollut ristiriitaista, ja se on kulkenut vain julkisuuden kautta.

Aluksi puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti olevansa valmis rehtiin kilpaan.

Sitten puoluehallitus päätti hankkimiensa asiantuntijalausuntojen nojalla, että en ole vaalikelpoinen. Tällä perusteella järjestöväelle annettiin ohjeet, ettei minua voida ottaa mukaan panelikeskusteluihin. Puheenjohtaja ilmoitti, että voisin olla ehdolla, jos eroaisin Kansalaispuolueesta.

Seuraavaksi myönnettiin, että vaalikelpoisuudesta voi päättää vain puoluekokous. Lisäksi tultiin siihen tulokseen, ettei vaalikelpoisuuttani voida evätä nykyisten sääntöjen perusteella. Tästä syystä puoluekokouksen käsiteltäväksi on valmisteltu sääntömuutos, jonka mukaan ehdolla voi olla vain henkilö, joka ei viimeksi kuluneen vuoden aikana ole kuulunut toiseen puolueeseen.

Viimeisin kannanotto on puheenjohtaja Sipilän ilmoitus MTV:n Uutisextrassa, että hän on valmis siihen, että puoluekokouksessa ”äänestää rätkäytetään”.

Tähän lupaukseen on kai nyt luottaminen.

                                                                            X X X

Puoluekokouksen asetelmia saattaa selkiyttää myös Kansalaispuolueessa syntynyt sisäinen valtataistelu.

Tällä hetkellä Kansalaispuolueella on kolme hallitusta, joista yksikään ei ole oikeustoimikelpoinen. Valtataistelu on johtanut oikeudenkäynteihin, jotka ovat halvaannuttaneet puolueen pitkäksi aikaa.

Tässä tilanteessa olen päättänyt erota Kansalaispuolueesta. Puoluehallituksen jäsen olen siihen saakka, kunnes saadaan aikaan laillisesti kokoon kutsuttu jäsenten yleinen kokous, joka valitsee uuden hallituksen.

Oikeudenkäynnit jatkuvat tämän jälkeenkin. Uskon, että laittomuuksiin ryhtyneet joutuvat vastuuseen toiminnastaan. Oikeudenkäynnit kestävät kuitenkin pitkään, ja puolue tuskin enää palaa ennalleen.

Erottuani Kansalaispuolueesta voin kai kiistatta osallistua puheenjohtajan vaaliin Sotkamon puoluekokouksessa.

Tähän olisi saatava pikimmiten täysi selvyys.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (131 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Koita nyt jo hyvä mies päättää mihin tarmosi kohdistat.

Nyt sitten erotaan kansalaispuolueesta, josta on sinut erotettu, jotta voi sitten varmasti osallistua keskustan puoluekokoukseen.

Tämä on jo niin hauskaa, että ei pysy oikein kukaan enää kärryillä.

Sitten kun Sotkamossa tulee tappio, niin sitten varmaan taas perustamaan uutta puoluetta.

Ikiliikkuja :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Antaa kisata vaan, kuten sanoit, hauskaahan tätä on seurata. Hyvä, että on olemassa sinnikkäitä persoonia.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

On kiva, että Pave meinaa jatkaa alkiolaista politiikkaa. Tähän mennessä Pave on tukenut myös freudentalistista politiikkaa. Sipilän hallituksesta freudentalistit ovat onneksi poissa.

Kun freudentalistit saivat olla hallituksissa kausi toisensa jälkeen, niin heidän päähuomionsa oli kiinnittynyt finnejä etnisin perustein syrjivien lakien kehittelyyn.

Mikä on Paven suhde noihin isoruotsalaisiin ääninationalisteihin, kysyn vaan. (Tuo ääri -liite tullee noiden nationalistien edellyttämästä finnien etnisestä syrjinnästä.)

Maailman politiikkaa seuranneena Pave voisi mainita Tellukselta jonkin toisen maan, missä maan lait oikeuttavat parhaiten toimeentulevan kansanryhmän etnisen syrjinnän köyhemmän kansanryhmän henkilöitä kohtaan.

Pavehan tunnetaan patrioottina, isänmaan halaajana, joten luulisi, että Pavea nyppisi tuollainen ääninationalistinen ruotsalainen toisten varpaille tallova poliittisen röyhkeyden huippu, jonka ihanteet ovat varsin kaukana alkiolaisesta tasa-arvosta.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #41

Eikö mainostamasi "patriootti" ole kunnostautunut lähinnä idän suunnalla. Sitä ei monikaan aito suomalainen patriootti ole koskaan pitänyt isänmaallisuutena, vaan juurikin päinvastoin. En halua puolustella ketään, mutta Suomen historiaa kannattaisi hieman kerrata, kun asettelee vastakkain täällä asuvia. Tämä aluehan on asiallisesti ottaen osa entistä Ruotsin kuningaskuntaa, itä-Ruotsia. Ajallisesti noin 700-800 vuotta. Venäjän valloitettua alueen, alkoi uusi aika. Venäjä oivalsi, että suomen nostaminen ruotsin kielen rinnalle, suosi myös Venäjän pyrkimyksiä, mistä johtuen Suomen ruotsinkieliset tarrautuivat entistä innokkaammin kielensä puolustamiseen, jotka jäivät ainoiksi pohjoismaalaisuuden puolustajiksi maahan. Toki pitää muistaa, että suomen nostajiksi nousivat myös useat ruotsinkieliset fennomaanit, jotka oivalsivat, ettei vanhaan ollut enää paluuta, vaan että kansakunta pitää yhdistää kielen ja kulttuurin voimalla - ei vastakkain asetteluilla. Suomen kieli tavallaan keksittiin uudelleen 1800-luvulla, jotta siitä voitiin puhua kirjakielenä ja kulttuurin luomiseen tarvittavana tukirankana. Vasta 1850- luvulla opettaminen suomeksi pääsi vauhtiin, kun Suomen vanhin suomenkielinen oppikoulu oli keisarillisella päätöksellä perustettu, 1. lokakuuta 1858 ja toimintansa aloitti Jyväskylän yläalkeiskoulu paremmin tunnettu Jyväskylän lyseona.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi Vastaus kommenttiin #66

Minun arvomaailmassani patriotismi eli isämaan halaaminen käsittää rauhan rakentamisen myös idän suuntaan.
Saattaisi olla viisasta tavoitella EU:n muodostamista itsenäisten valtioiden yhteisöksi, jossa Venäjäkin voisi olla mukana. Mutta arvelen, ettei se USA:lle kävisi vaan USA pyrkisi hajoittamaan eurooppalaisen yhteisöllisyyden.

--------------------------

"Venäjä oivalsi, että suomen nostaminen ruotsin kielen rinnalle, suosi myös Venäjän pyrkimyksiä, mistä johtuen Suomen ruotsinkieliset tarrautuivat entistä innokkaammin kielensä puolustamiseen, jotka jäivät ainoiksi pohjoismaalaisuuden puolustajiksi maahan. Toki pitää muistaa, että suomen nostajiksi nousivat myös useat ruotsinkieliset fennomaanit, jotka oivalsivat, ettei vanhaan ollut enää paluuta, vaan että kansakunta pitää yhdistää kielen ja kulttuurin voimalla - ei vastakkain asetteluilla."

---

Tuohon aikaan ruotsalaiseen pohjoismaalaisuuteen kuuluivat germanistiset rotuopit, suomalaisten leimaaminen keltaihoiseksi alemmaksi roduksi ja suomenkielisten ahdistelu Ruotsin suomalaisalueilla. Toisen polven maahanmuuttaja A.O.Freudenthal lainasi nuo rotuopit Ruotsista pönkittääkseen ruotsinkielisen eliitin valtaa Suomessa ja jakaakseen kansan valtiasrotuisiin finländareihin ja alempirotuisiin finneihin. Käsittääkseni siihen asti ruotsinkieliset kutsuivat itseään finneiksi.

"Ruotsinkieliset fennomaanit" olivat käsittääkseni "suomalaisrotuisia", jotka oli pakotettu omaksumaan ruotsin kielekseen useamman sukupolven aikana urallaan edetäkseen.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #110

Kansallisuusaate levisi 1800-luvulla ja Suomessa siinäkin asiassa sekä kielensä että läntisen sijaintinsa ja yhteiskunnallisen asemansa ja aktiivisuutensa vuoksi ruotsinkieliset olivat etulyöntiasemassa omaksumaan uutta aatetta. Yleensä muutkin innovaatiot, myös tekniset, ovat tulleet meille lännestä ruotsinkielisten välittäminä. Siispä ruotsinkielisyys on todellakin maalle rikkaus. Etuiluasemistaan nykyisin tiedän vain, että kaksikieliset kunnat saavat hieman ylimääräistä valtionapua ja koulutuspaikkoja yliopistoissa ruotsinkielisille on suhteellisesti enemmän. Pääsevät siis helpommin opiskelemaan, mutta heidänhän on helppo mennä opiskelemaan ja hankkimaan työtaitoja ja innovaatioita myös lahden taakse. Ruotsinkielisissä on historiasta johtuen hyvin toimeentulevia, josta syystä heillä on säätiöitä yms, mutta enemmistö on ihan tavallisiö böndejä.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi Vastaus kommenttiin #112

Ruotsinkielisillä meni kansallisuusaate hitlerismin suuntaan Freudenthalin vaikutuksesta. F jakoi suomalaiset alempirotuisiin keltaisiin finneihin ja germaanisen valtiasrodun finländareihin. Tuo isoruotsalainen kansaa jakava äärinationalismi oli johtamassa Suomea sisällissotaan vuonna 1918. Mitäpä hienoa tuossa?
Kyllä englannin kielellä tekniikkaa pystytään välittämään siinä, missä ruotsillakin. Ja ruotsissa käyneet osaavat selittää löydöksensä englanniksi tai suomeksi.
Ruotsinkielisiä ei pidä suosia opiskelussa. Lipponen on sanonut, että mahdollisuutta opiskella muissa pohjoismaissa käytetään liian vähän hyväksi. Siitä vain Vaasasta soutelemaan Uumajaan! Ruotsinkieliselle muutto menee helpommin sieltä rannikolta, kun kieltäkin osataan paremmin.
Pitäisi nimittää komitea arvioimaan ruotsinkielisten turhia etuiluoikeuksia. Ja valittaa syrjinnästä vaikka Euroopan Unioniin.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #122

Kuten sanottu, ruotsinkieliset ovat välittäneet maahamme kaikenlaisia innovaatioita, myös rotuoppia. Ei se kyllä mitenkään kieleen rajoittunut. Minunkin opettajistani, suomenkielisistä, saattoi aistia, että olivat pettyneitä maailmansodan lopputulokseen, Hitlerin häviämiseen. Suomenkieliset lähtivät Hitlerin kelkkaan ihan omaehtoisesti. Ruotsinkielinen, äidinkieleltään, Mannerheim piti natsismiin ja Hitleriin tiettyä etäisyyttä. Ei halunnut hyökätä Leningradiin eikä kovinkaan kauas vanhan rajan taakse. Varmuussyistä.

Rasismi voi kohdistua lappalaisiin, suomalaisiin tai ruotsinkielisiin.

Muuten kanadalaisten mielissä sosiaalisen aseman pohjalla olivat pakit (pakistanilaiset), sitten intianit ja heidän kanssaan varsin tasa-arvoisina suomalaiset. Suomalaiset työskentelivät kielitaidottomina metsätöissä tai kaivoksilla. Jotkut maanviljelijöinäkin. Näin valisti minua kanadan ranskankielinen kaverini, englanniksi.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #110

Rotuopit ja niistä versovat oudot ylemmyydentunteet ovat olleet ikiaikauisia vitsauksia ihmiskunnan historiassa. Meitä itseämme nyt loukkaa suuresti tuo ruotsalaisten joutava kallonmittaustiede -hölynpöly. Siitä kärsivät kuitenkin eniten Ruotsissa saamelaiset, mustalaiset. Mutta eikö tunnukin mukavalta sanoa, että ruotsalaiset olivat ainakin silloin aika tyhmiä ihmisiä!? :)
Ylenmyydentunnetta voi mitata myös sen perusteella, minkälaisia ilkeitä vitsejä kerrotaan missäkin maassa ja mistä ihmisistä/kansoista.
USA:ssa viimeisin puheenaihe näyttäisi olevan intialaiset, joiden puhetapaa siellä pilkataan. Asia nousi esille Suomessakin pyörivän piirretyn sarjan vuoksi. Britanniassa ajankohtainen ajojahti koskenee itäeurooppalaisia maahanmuuttajia. Osa on harkinnut sieltä muuttoa pois, koska heitä siellä avoimesti pilkataan. Surullista, mutta britithän ovat vähän tyhmiä! Eikö? :) Taas tuntui mukavalta! :)

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #113

Ja Suomessa haukutaan Väyrystä. Ihminen on ihminen vaikka voissa paistais.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Miten muuten luulette Santeri Alkion uudelleensuuntautuvan haudassaan, jos hänelle twiitattaisiin, että joku hänen perustamansa puolueen tulevista puheenjohtajakandidaateista on ulkoministerikautenaan kieltäytynyt jyrkästi selvittämästä mahdollisuuksia palauttaa rauhanomaisesti vihollisen rikkomat alkuperäisen itsenäisen Suomi-neidon luomurajat, joita alkiolaiset ja muut kaikki kunnon suomalaiset olivat puolustaneet kynsin hampain 1939-44 ja edellinen kunniapuheenjohtaja J. Virolainenkin sentään toivoi julkisesti takaisin tilanteen avautuessa ja presidentti Kekkonen oli aikanaan toiminut aktiivisesti asian puolesta?

Tämän ex-ulkoministerin kuva on nähtävissä epäiltyjen salavenäjämielisten rogue galleryssä tämän linkin takana (kohteet manipuloitu todellista fiksummiksi tyylikkäin asustein): http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253775-p...

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Paavo Väyrysen suhde kansalaispuolueeseen ei ole lainkaan selvä, sillä käräjäoikeus keskeytti puolueen tekemän Väyrysen erottamispäätöksen täytäntöönpanon, jolloin myöskään Väyrysen oma eroaminen ei ole lainvoimainen.
Tuosta sekametelisopasta riippumatta faktaa on se, että kansalaispuolue on jättänyt esitutkintapyynnön poliisille Väyrysen tilinkäyttöön ja vaalirahoihin liittyen. Nämä prosessit on syytä katsoa loppuun.

Käyttäjän hannuhyvonen kuva
Hannu Hyvönen

Olen kyllä pettynyt. Olisi ollut hyvä jos Väyrynen olisi omalla puolueellaan tullut kehiin. Olisi virkistävää kun olisi puolue jolla olisi linja ja strategia Suomelle. Keskustapuolueesta ei ole isänmaan pelastajaksi eikä sellaista vallankumousta puolueessa ole havaittavissa joka tilanteen muuttaisi. Ikävää.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Kauan sitten on haihtunut usko ja kiinnostus sankaripolitrukki Paavo Väyrysen poliittisiin pelleilyihin: en jaksanut blogia lukea, kaikenlaista sekavaa luikertelua se takuuvarmasti on.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Väyrynen puhuu kyllä hyvin ja omalla tavallaan loogisesti. En usko juuri sanaakaan, mutta hän osaa kyllä puhua/kirjoittaa. En ihmettele että on ollut politiikassa pitkään........... ... .. .

Omalla tavallaan hän on varsin taitava.

Mutta tarvittaisiin vähintään politiikan puolijumala ja pari ihmettä että Väyrysen kohdalla enää noustaisiin takaisin poliittisiin peleihin edes eduskuntatasolle. En ihan siihen sentään usko, vaikka mies onkin Paavo. Nauran kyllä itseni tärviölle mikäli olen väärässä ja hän nousee taas esiin... se kertoisi jo jotain meistä suomalaisista.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Jaksoit kuitenkin tähän kirjoittaa. Ihanko ilmaiseksi?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Kuten sanot Paavo, alkiolaisella aatteella on laajaa kannatusta myös Keskustan ulkopuolella. Sellainen tunto on syntynyt, että sillä politiikalla, jota olit hahmottelemassa Kansalaispuolueen yhteydessä voisi olla ns sosiaalinen tilaus. Oikein kentälle vietynä se voisi muodostua merkittäväksi Suomen tulevaisuutta muokkaavaksi voimaksi. Tosin paljon työtä olisi tähän tehtävä.

Nyt on syntynyt sekava tilanne oikeusjuttujen myötä. Toivotan sinulle menestystä kesän vaaliin mutta kokeneena poliitikkona tiedät, että erilaisiin skenarioihin on aina syytä varautua. Tuhannen taalan kysymys on: Mitä teet jos et tule valituksi? Tarve politiikan muutokselle ei nimittäin mihinkään häviä.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

On selvää, että valituksi tultuaan Paavo pystyisi kääntämään Keskustan kurssia siinä määrin Kansalaispuolueen linjan mukaiseksi, että Kansalaispuolue menettäisi tarpeensa eristäytyä muista puolueista. Yhteinen allianssi voitaisiin muodostaa. Tekniikkoja siihen on useita. Äärilaitoina kai sopimus vaalien jälkeisestä yhteisestä politiikasta ja/tai vaaliliitto ja toisessa ääripäässä vaihtoehto kansalaispuolueelle olisi rooli Keskustan jäsenjärjestönä eli Keskustan omatuntona toimiminen.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Kansalaispuolueen prosessit erottamisen ja eroamisen suhteen ovat kesken, joten mikään siirto ei ole lainvoimainen ja Väyrynen tietää tämän. Hän haluaa huomion keskustan puoluekokouksessa ja palata sen siivittämänä taistelemaan kansalaispuolueen herruudesta, jolla ottaa otsikoissa pysymisen eduskuntavaaleihin asti. Väyrysen agendalla ei ole muita kuin Väyrynen itse, puolueet ovat alusta toiminnalle.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Eikö mielestäsi Väyrynen aja Suomen eroa eurosta, vaikka on tehnyt asiasta kansalaisaloitteenkin? Eikö PV vastustakaan Nato-jäsenyyttä? Eikö PV kannatakaan ulkopolitiikkaan puolueettomuutta ja hyviä suhteita myös Venäjään? E¤ikö PV olekaan aidosti vastustanut alueellista keskittämispolitiikkaa? Eikö Juha Sipilä haluakaan henkilökohtaista menestystä ja hyviä bisneksiä myös läheisille sukulaisilleen?

Tietenkin puoluekokouksen jälkeen on uusi tilanne. Uskon, että Paavon ratkaisu palvelee isänmaatamme silloinkin, olipa tulos puheenjohtajaäänestyksessä mikä tahansa. Kyllähän tuo äänestys mittaa sitä, ajattelevatko puoluekokousedustajat vain omaa karriääriään vai puolueen ja maan tulevaisuutta. Jos todelliset asiat eivät puolueen piiritason johtohenkilöitä kiinnosta, niin minun puolestani sitten kyllä sellainen puolue saakin vajota mitättömyyteen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Keskustan sääntöjen mukaan ei voi olla muuta kuin yhdessä puolueessa kerrallaan. Paavolta ainoa oikea ratkaisu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitten kesän jälkeen Paavo palaa näytelmien pariin, Kekkosesta riittää vielä monta näytelmää näyteltäväksi.

Poliittinen urahan on ollut jo pitkään loppu, sellaista reunalla roikkumista enää jäljellä.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Kuten Pekka Ervasti totesi, Väyrysen tilanteen arviointiin tarvinnee kohta geriatriaa.
https://guitarkonkari.wordpress.com/2018/03/17/vay...

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Monen muun poliitikon tilanteen arviointi onnistuu parhaiten pediatrialla.
En ole varma kumpi on parempi.
Myöskään Ervasti ei ole täysin immuuni sellaiselta arvioinnilta.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Niin, onhan hän peräti vuoden verran Saulia vanhempi ja monta vuotta viisampi, mutta asiallisesti ottaen, huomaatko Jukka Konttinen harjoittavasi vuoden 2004 syrjintälain mukaista laitonta syrjintää kuten pekka Ervastikin? Laittomuus tietenkin voidaan lopullisesti ratkaista vasta oikeudessa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #44

Mielipiteeni on, että erikoinen käytös voi johtua ikääntymisestä. Otan siihen mukaan samansuuntaisen näkemyksen.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #62

Mikä on laissa kiellettyä ikäsyrjintää. Mitenkäs se Sauli sitten vuoden kuluttua käyttäytyy, kun pääsee Paavon nykyiseen ikään?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #70

Ihmisiä kohdellaan yhteiskunnassamme yksilöinä, kuten Tuomas Enbuskekin kirjoittaa.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711102200525292...

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #86

Kuten sanottu, ikärasisteja on siinä määrin, että asia on pitänyt ottaa lainsäädäntöönkin. Enbusken mielestä minultakin olisi pitänyt viedä nettiyhteys pois jo ajat sitten. Enbuskea vaivaannee, että monet eläkeläiset ovat sosiaalisesti vastuuntuntoisempia ja julkisuudessa äänekkäämpiä kuin työikäiset, jotka vaikenevat uransa vuoksi. No osa ryhtyy oikeistonihilisteiksi, ja sehän takaa varman menestyksen.

En voi taata, mutta voisi johdonmukaisesti ajatella, että TE:lle sopii hyvin, että sote-palveluista työterveys on ulkona ja köyhille eläkeläisille on tiedossa kuihtuva julkinen sektori. Eutanasia sopinee samaan ajatteluun. Sitähän telkkarissakin mainostetaan aika usein.

Ihmisiä todellakin kohdellaan yksilöinä, ja mittana on lähtökohtaisesti kukkaron suurus ja lompsan paksuus. Sekä poliittiset mielipiteet. Sotaelinkeinon kannattaminen ja Venäjän haukkuminen antavat hyvän kohtelun.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi Vastaus kommenttiin #90

Enbuske on maamme johtava nihilisti. Olen ymmärtänyt hänen kolumneistaan, että yhteiskunnalla ei ole mitään arvoa, koska yhteiskunta on abstrakti ilmiö, eikä abstrakti ole Enbuskelle todellista.
Enbuske on murjaissut, että vain yksilöllä on itseisarvonsa, mutta ilmeisesti siis yksilön arvoilla ei ole mitään arvoa, koska ne arvot ovat abstrakteja. Johtopäätös on se, että yksilö merkitsee Enbuskelle lähinnä vain elävää lihaa, jolle Enbuske siis antaa arvostuksensa. Enbuske tuntuu tiirailevan ihmisiä kannibaalin tavoin, jolloin vanhempi liha saattaa vaikuttaa vähemmän arvokkaalta kuin nuorempi liha.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #123

Hyvin argumentoitu Markku. Sinussa on todellakin kirjailijan tai ainakin kirjoittajan vikaa. Edellä olevan näytteen perusteella.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kunniapuheenjohtaja kirjoittaa: ”Alkiolaisuudesta saattaa tulla taas puolueen pääsuunta, jota liberaalit voimat täydentävät”. Tämä tarkoittaa siis mitä ilmeisemmin pyrkimystä Euroopan Yhdysvaltojen muodostamisen, josta Santeri Alkio kirjoitti jo lähes sata vuotta sitten.
Santeri Alkio eli aikaansa edellä ollen jo 1920-luvulla nykyistä EU:ta vielä tiiviimmän liittymän eli liittovaltion kannattaja ja samalla myös yhteisen rahan eli nykyisen euron kannattaja.
Maan Ääni-lehdessä hän kirjoitti 15. tammikuuta 1920 aikaansa edellä olleen kirjoituksen:
”Kansojen liiton heimolaisajatuksena tulisi Euroopan niin ikään kiireesti ottaa harkitakseen kysymystä Euroopan Yhdysvalloista. On ilmeistä, että oman rauhansa vuoksi Euroopan täytyy ruveta johtamaan politiikkaansa siihen, että valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä sotajoukkoja, tullirajoja ja eriarvoista rahaa” (Wikipedia).

https://fi.wikipedia.org/wiki/Santeri_Alkio

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

En epäile, etteikö Santeri olisi noinkn aikoinaan kirjoittanut. Nyt kuitenkin kysymys alkiolaisuudessakin on siitä, miten Santeri tämän päivän tilanteessa ajattelisi ja toimisi.

Asiallisesti ottaenhan olemme jo liittovaltiossa ja EU:ta rakennetaan ytimeltään yhä vain tiiviimmäksi yhtenäisvaltioksi, joka määrää kaikista yksityiskohdistakin ja joka on käytännössä liittoutunut Lännen sotaelinkeinon kanssa. Esimerkkinä, että ei Santeri uskoakseni olisi kannattanut sellaista hirvitystä kuin EU:n ja Naton yhteistä hybridiuhkien tutkimisen osaamiskeskusta (vakoilu- ja urkintakeskusta), joka ei kuulu Suomen valtioon, mutta sijaitsee Helsingissä.

Santerin päälinja eli alkiolaisuus oli pienen ihmisen puolesta, ja siitä aatteesta nykyinen EU tai Suomen radikaalit äärioikeistolaiset valtaklikit ovat kaukana. Ja tietenkin Santerikin oli vain ihminen, jonka ajatuksia on lupa myös arvostella.

Santeri oli rauhan mies, mutta ei Euroopan rauhaan tarvita Suomen jäsenyyttä EU:ssa. Saksa ja Ranska saavat puolestani olla vaikka miten tiiviisti naimisissa keskenään.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Mielipidekirjoittaja Kalevassa: "Wikipedia kertoo, että alkiolaisuudessa olisi tiivistettynä kyse "köyhän asiasta ja edistyksen lipun kantamisesta."

"Näyttää kuitenkin siltä, että tuota lausetta voidaan tulkita yhtä vapaasti kuin Raamattua, nyt köyhän asia on isällistä kurittamista ja edistys markkinoiden ylivaltaa."

Alkion ihanteena oli USA:n liittovaltio - siis se, mitä Väyrynen vastustaa. Voiko olla enää kauempana alkiolaisuudesta silloin? T.s. alkiolaisuus on vain sanan helinää. Sisältö on jotakuinkin tasan nolla. Aatteena tyhjä ja ontto - keksitty himmeli ja nimeksi otettu "alkiolaisuus".

Nimi olisikin hyvä, jos sillä viitattaisiin filosofisesti munasoluun. Mutta ei - siitä ei ole kysymys - ei koskaan.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #67

Kari Kalliolla on oma ideologiansa (toivottavasti), minulla on omani ja Paavo Väyrysellä omansa, ja aivan oikein, Väyrynen on ottanut suunnittelemansa poliittisen yhteistyökuvion työnimeksi Alkiolainen allianssi.

Se tarkoittaa sitä, että hän arvostaa Alkion pääideologiaa, köyhän asiaa, ja samalla Alkion rauhantahtoa. Nimenoman näistä asioista Alkio on tunnettu.

Kohtalaisen hyvin tunnetaan myös Alkion alkoholipolitiikka, mutta kukaan ei mahtane kuvitella, että Alkiolainen allianssi tarkoittaisi alkoholijuomien kokonaan kieltämistä, kieltolakipolitiikkaa.

Kohtalaisen harvat ovat olleet tietoisia Alkion liittovaltiohaaveiluista, joihin todellakaan Suomea ei tarvita mukaan. Epäilemättä Väyrynen on ollut näistäkin Alkion heitoista tietoinen, kun mekin K Kallion kanssa olemme olleet, mutta ei todellakaan Alkion nimi tuo mieleen Euroopan Unionin kehittämistä vielä tiiviimmäksi valtioksi.

Niinpää Alkio soveltuu yhteistyökuvion nimen osaksi tai paremminkin kuvion työnimen osaksi. Osallistujathan sitten yhdessä sopivat nimestään. Totta kai Alkiotakin voi lukea kuin piru raamattua, ja sinä KK teet niin vastustaaksesi nykyistä politiikkaa vastustavan yhteistyörintaman perustamista. Mitä nimeä sinä sille yhteistyörintamalle suosittelet?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #68

Miltäs kuulostaa "Yhtä köyttä yhdistys?"

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #71

Kävisi sekin työnimeksi, mutta se ei kyllä kerro yhtään, mistä asioista oltaisiin yhtä mieltä. Toisaalta allianssi termi on sopiva, kun se ei edellytä, että kaikesta oltaisiin yhtä mieltä. Kunhan nyt vaan tärkeimmistä asioista. Pitäisi löytää termi, mikä sitoisi yhteen köyhän asian ja järkevän, puolueettoman ulkopolitiikan. Alkio antaa tähän kyllä kohtalaisen sidoksen, mutta voisi parempikin ilmaus löytyä. Vaan ei kai nimellä ole niin väliä! Pääasia, että ihmiset tajuavat, mitä tarkoitetaan.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #76

"pitäisi löytää termi, mikä sitoisi yhteen köyhän asian... " Sellainen on jo keksitty - se on työväenliike. Myös vennamolaisuus haikaili tuon porukan perään Suomen Maaseudun Puoluellaan kosiskellen pientalonpoikia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Maaseudun_Puo...

Kepulaisuus edustaa isojen talojen poikia, suurtilallisia - kuten myös Väyrynen. Ei heitä esim. pienet lampolat tai luomutilat kiinnosta.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #67

Wikipedian käyttö lähteenä on kyseenalaista, sillä Wikipedia on Internetissä usealla kielellä julkaistava ilmainen vapaan sisällön tietosanakirja, joka perustuu vapaaehtoisten aktiivisuuteen. Lähteenä se on samaa luokkaa kuin Paavo Väyrysen fiktiiviset teokset.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #80

En käyttänytkään tuossa Wikipediaa.. vaan lainasin "Mielipidekirjoittajaa Kalevassa:..." joka siteerasi Wikipediaa..
Olet oikeassa - Wikipedia on usein jonkun mielipide...siteerasin siis jonkun mielipidettä, joka oli löytänyt jonkun toisen mielipiteen wikipediasta... tämä olikin siis mielipiteen vaihtoa ja mitäpä pahaa sellaisessa muka voisi olla? Se on hienosti sanoen kommunikaatiota, jota on kuulemma liiankin vähän Suomessa!

Väyrysen teokset ovat tietokirjan muotoon puettuja "omia mielipiteitä"! Hän itse vetoaa niihin kuin Raamattuun; siitä monet arvostetutkin toimittajat jaksavat yhä uudelleen riemastua eli ottaa asian viihteenä. Paavo on silti tosissaan! :)

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #87

Tietenkin poliittisessa kirjallisuudessa esitetään poliittisia mielipiteitä. Minä kannatan siinä määrin joitakin P Väyrysen tärkeimmistä mielipiteistä koskien ulkopolitiikkaa, aluepolitiikkaa ja köyhän asiaa, että toivon hänen tulevan valituksi Keskustan johtoon. Joka tapauksessa PV:n poliittisilla mielipiteillä on Keskustan äänestäjien joukossa suurempi kannatus kuin Sipilän mielipiteillä. Siksi häntä niin pelätään, parjataan ja halutaan eristää. Sotkamossa on kysymys siitä, äänestävätkö kepulaiset asioiden ja puolueensa puolesta vai toimivatko valtavalemedian ja nettiparjauksen tahdon mukaisesti.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #91

PV:n ongelma on sekin, ettei hän kykene tekemään yhteistyötä edes omassa puolueessaan. Sitä puolta hänessä moni ajatellee Sotkamossa ensisijaisesti. Muutenhan Paavo on ihan hyvä asioiden ajaja. Tunnetusti tarmokas ja hänellä kuuluu olevan hyvä muisti.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #94

No jonkun verran olen Paavon kanssa ollut tekemisissä, ja asiat ovat hoituneet asioina. Kun oli Kepun puheenjohtajana, niin Keskustalla meni hyvin. Paavo nosti kannatusta. Kai siinä silloin myös puolueen organisaation on täytynyt pelata. Kun pitkään on ollut huipulla, niin varmaan erimielisyyksiäkin on ollut, ja moni olisi halunnut kalifiksi kalifin paikalle.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Ollaan Paavosta mitä mieltä tahansa, niin kyllä se vaihtoehtona pieksee tuon nykyisen vatuloijan noin sata-nolla. Olen kohtuu masentunut ihminen, jolla ei isoja ilonaiheita elossa juurikaan. Jos Pave syrjäyttäisi Sipilän, niin riemullani ei olisi rajaa ja pillerien syönti voisi loppua kokonaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tällä aloitteella on laajempi kannatus kuin herra P Väyrysen saamalla kannatuksella pj-vaalissa.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/aloitteet-vaativa...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vaikea sanoa, kumpi olisi parempi. Se, että Väyrynen pääsisi puheenjohtajakisaan ja kärsisi murskatappion. Vai se, että ihan (reilun pelin) sääntöihin vedoten todettaisiin, että Väyrysen tekemillä kiemuroilla ei ole tässä vaiheessa mitään asiaa kilpaan.

Mutta sääntöjä voisi selkiyttää tosiaan sen verran, että liittyminen toiseen poliittiseen puolueeseen olisi automaattisesti eroilmoitus keskustasta. Kunniapuheenjohtajuus voitaisiin lakkauttaa kokonaan. Miksi kunnia yleensä pitäisi erikseen julistaa. Kyllä se on asia, jonka tietää ilman titteliäkin. Joka ansaitsee kunnioituksen, näkyy kyllä ilman alleviivaustakin.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Takautuvasti voimaan tuleville säännöille ei varmaankaan saataisi lainvoimaa. Sen tietäen Sipilä nyt näyttää sallivan ehdokkuuden. Parasta kuitenkin olisi, jos Juha pitkittäisi sairaslomaansa muutamalla vuodella.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

En ollutkaan saattamassa sääntöjä voimaan takautuvasti. Mutta koska luetun ymmärtäminen näyttää joillekin olevan vaikeaa, sääntöihin pitäisi siis eksplisiittisesti kirjoittaa, että johonkin toiseen puolueeseen liittynyt jäsen ei voi enää olla keskustan jäsen. Samoin olisi ihan kohtuullista laittaa sääntöihin sekin, että puolueen valtakunnallisiin tai piirijärjestön tehtäviin voidaan valita vain henkilö, joka on ollut keskustan jäsen yhtäjaksoisesti edeltävät 12 kuukautta.

Jokainen vähänkin lukutaitoinen ymmärtää, että sääntöjen vaatimus siitä, että liittyjä tai jäsen ei voi olla muun puolueen jäsen, sitoo myös jäsenyhdistyksiä. Ellei jäsenyhdistys erikseen sanottuna salli säännöissään usean puolueen jäsenyyttä, puolueen säännöt pätevät. Jos taas paikallisyhdistyksen säännöissä tällainen sallitaan, silloin se on mahdollista kyseisen yhdistyksen jäsenten osalta.

Sipilän 'sairaus' nyt oli ilmeisesti flunssa. Sitä ei yleensä tarvitse potea kovin montaa päivää, vaikka fyysistä rasitusta onkin syytä välttää vähän pidempään. Toiveeseesi sairaslomasta ei toivottavasti liittynyt toivetta jostain vakavammasta? No, kertoo kai toivojastaan...

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #61

Huumorin ymmärtäminen on toistaiseksi Sipilandiassakin sallitua, mutta vain tiettyyn pisteeseen saakka. Majesteettirikos on vakava asia.

Taidamme siis olla samaa mieltä siitä, että puoluekokous voi kyllä hyväksyä muutoksia sääntöihinsä, mutta vaatimus siitä, että näitä sääntöjä olisi pitänyt osata noudattaa jo vuosi edeltä käsin, ei ole laillisesti mahdollista. Sitä paitsi säännöt ovat virallisia vasta, kun ne on rekisteröity.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #69

Sattuneesta syystä olen kohtuullisen allerginen yleensä kenenkään henkilön sairaudella vitsailuun... Olen myös mielestäni onnistunut itse sitä välttämään, vaikka joskus olisi mieli tehnyt vääntää vitsiä.

Nykyiset säännötkin pystyisi ihan hyvin ymmärtämään niin, että kahden puolueen jäsenyys rikkoo keskustan sääntöjä. Ainoa mahdollisuus olisi se, että paikallisyhdistys on eksplisiittisesti sen sallinut ja siitä huolimatta paikallisyhdistys on hyväksytty jäseneksi.

Kunniapuheenjohtajaa ei kuitenkaan haluttu heti kurmoottaa ja tässä on tulos.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #73

Kyllä kunniapuheenjohtajaa kurmootetaan koko valtavalemedian ja netin voimin. Tässäkin keskustelussa.

Hän on vaarallinen henkilö, ja siksi, että hänen mielipiteitään kannatetaan niin laajasti, ja mielipiteet poikkeavat rajusti Sipilän politiikasta tai maailman sotaelinkeinon intresseistä. Ulkopuolisen silmin Suomi näyttääkin ostetulta maalta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #92

En nyt käsitellyt valtamedian tai yksityishenkilöiden toimia. Sen sijaan moni keskustan ulkopuolinen ihmetteli sitä, että puolueen johto sallii niinkin näkyvän puolueen vaikuttajan kuin mitä Väyrynen on, touhuta ihan mitä tahansa puuttumatta asiaan.

Joten kyllä keskustan johto ja muutkin keskustalaiset toimijat ovat kurmoottaneet Väyrystä paljon vähemmän kuin mitä Väyrynen on yrittänyt vahingoittaa keskustaa.

Jos Väyrysellä ja hänen mielipiteillään olisi laajaa kannatusta keskustan riveissä, silloin olisi varmaan paljon paikallisyhdistyksiä, jotka haluaisivat Väyrysen puheenjohtajaksi Sipilän sijaan. Jos taas hänellä on paljon kannatusta jonkun muun puolueen piirissä, hänen kannattaisi silloin vaihtaa puoluetta. Jos taas hänellä ei ole kannatusta minkään puolueen sisälllä mutta sitäkin enemmän kansalaisten keskuudessa, hänen kannattaisi perustaa kansalaispuolue...

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #97

PV, kunniapj, teki kaikkensa päästäkseen edes keskustelemaan Sipilän kanssa maan asioista. Sipilä viskasi oven kiinni.

Väyrynen on yrittänyt pelastaa Suomen ja siinä samalla Keskustan. On esittänyt kannatajilleenkin, että eivät eroaisi Kepusta. Kansalaispuolue ei (ainakaan alunperin) ollut tarkoitettu lainkaan toimimaan kuntatasolla, vaan oli eduskuntavaalipuolue kaikille niille, jotka eivät kannata sotilaallista liittoutumista vaan puolueettomuutta, omaa rahaa, köyhän asiaa ja aluepolitiikkaa. Parhaiten näissä päästäisiin eteenpäin, jos PV valittaisiin Keskustan johtoon. PV:n ajatuksilla on kannatusta mm. nukkuvien keskuudessa. PV on henkilö, joka voisi näitä herätellä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #99

Ilmeisesti Väyrysellä ei ole keskusteluissaan ollut mitään hyödyllistä ja rakentavaa tarjottavana. Ei keskusteluja käydä vain yhden osapuolen mielihaluista vaan kyllä runsaampaan kanssakäymiseen täytyy olla molemminpuolinen halu.

Valta puheenjohtajan valintaan on puoluekokouksella. Näillä näkymin Väyryselle ei monta kannattajaa sinne ole tulossa. Syynä on joko se, että ajatuksillakaan ei ole kannatusta keskustalaisten parissa, tai sitten se, että viime vuosien törmäilyt eivät ole miellyttäneet juuri ketään.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #101

Syy Sipilän haluttomuteen keskustella voi olla siinäkin, että hänellä ei ole mitään järkisyytä harjoittamansa politiikan tueksi.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #102

Keskisuomalaisessa on nyt hyvä sotaveteraani, ministeri Heimo Linnan kirjoitus. Ihmettelee Sipilän vastuuttomuutta.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Väyrynen, " omaa vastuutani puolueen kunniapuheenjohtajana olen monien mielestä kantanut liikaakin. Mutta tällainen minä olen ". Ilmeisesti Väyrynen väsyi keskustan ulkokehällä liialliseen vastuunkantoon ja päätti perustaa oman puolueen, jossa kaikki valta piti olla hänen omissa käsissään ilman liiallista vastuunkantoa. Tämäkään veto ei näköjään onnistunut. Nyt sitten entistä uhmakkaammin syyllistää Juha Sipilää ja luontainen vaatimattomuuskaan ei estä häntä toteamasta, että taitaa olla ainoa puolueen pelastaja.
On todella surullista, miksi Paavo Väyrynen ei ymmärrä sitä, että hänen parasta ennen aikansa on mennyt jo aikoja sitten. Kannustan Väyrystä siirtymään päätoimiseksi näyttelijäksi perustamaansa teatteriin Keminmaalle. Voisin jopa piipahtaa teatterin katsomossa nähdäkseni, oliko kannustukseni oikea vai väärä.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Onko Arvo Sinulla tiedossa joku toinen henkilö, joka voisi pelastaa Keskustapuolueen ja Suomen?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Paavon juna ( Ukko-Pekka) meni jo. Nokiset asematkin on jo pesty. Enää ei ole edes lähettäjää menneen ajan junalle.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Vanhetessa viisastuu. Paavo on ilmiö. Sipilä on väärässä paikassa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mitä Paavo on tehnyt? Millaiset ovat miehen meriitit? Siis ihan aikuisten oikeasti!

Kun Paavon puheita kuuntelee, niin Paavo on ollut ainakin oman kantansa mukaan aina vastaan, kun mitä tahansa merkittävää on päätetty. Euroopan Unioniin Paavo ei halunnut liityttävän. Kun Perustuslaki kirjoitettiin, kun Paavo oli poissa. Euroon ei koskaan olisi Paavon mukaan pitänyt liittyä. Paavo on ollut kaikkea edistystä vastaan. Ihan samalla tavalla, kun nyt on Sipilää ja Keskustan edistymistä vastaan. Kuitenkaan Paavon vastustuksella ei ole ollut merkitystä. Maan tai edes Keskustan linjaan Paavolla ei ole ollut vaikutusta. Ei edes Paavon itsensä mukaan.

Kertokaapa siis oma näkemyksenne, onko Paavo saanut koskaan aikaiseksi.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Kiitos kysymästä. Muutama esimerkki:

1970-luvulla Paavo nosti esiin aluepoitiikan (kehitysaluepolitikan) tilanteessa, jossa Johannes Virolainen pyrki presidentiksi demarien suosion avulla ja demarien keskittävällä politiikalla. Aluepolitiikkaa ryhdyttiin totisemmin harjoittamaan ja paljon ongelmia myös Etelässä vältettiin. Samalla Paavon politiikka sai kannatusta, niin että Keskusta nousi lopulta suurimmaksi puolueeksi. Tällä vuosituhannella Paavon presidenttiehdokkuus nosti jälleen Keskustalle uskottavuutta alhon suosta ja kannatusta eduskuntavaaleihin. Siitä hyvästä Paavoa on potkittu päähän.

Mauno Koivisto oli aikoinaan hyvin eri linjoilla Paavon kanssa kuten tukijansa Aatos Erkko. Vanhoilla päivillään hän soitti Paavolle ja kiitti tämän politiikasta, Paavon ajamasta linjasta. Katumus vaivasi.

Elämme pääoman ja median maailmankautta ynnä sotaelinkeinon maailmankautta. Paavon saama negatiivinen räksytys johtuu mm. siitä, että hän ei ole ottanut sotaelinkeinon lahjuksia toisin kuin esimerkiksi Saksan liittokansleri, Mister Europa, Helmuth Kohl. Suomen ulkopolitiikasta ja mediasta päätellen koko maa on ostettu. Kuka voisi puhdistaa?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

1970 -luvulla Paavo siis pyrki kampittamaan puoluekaverinsa pääsyn presidentiksi. Motiivina oli ilmeisesti varmistaa Kekkoselle vielä yksi jatkokausi ja sen jälkeen oma nousu presidentiksi?

Ikävä sattuma (?), että Paavo muisti puhelun vasta Koiviston ollessa niin dementoitunut, ettei pystynyt vastaamaan väitteeseen. Ja itse asiassa Korhosen kirjassa tapahtuma oli muisteltu eri tavalla kuin Nygård esittää: Väyrysen mukaan Koivisto kiitteli Väyrysen lausuntoa, jonka hän antoi vuonna 2008 kohdistuen Georgian kriisiin.

Mutta edelleenkään minulle ei selvinnyt, mitä Paavo olisi tehnyt. Mikä laki ei olisi tullut laadituksi ilman Paavon osuutta? Mitä Paavo on saanut aikaan ikuisen (mutta pelkäksi kitinäksi ja eriäviksi mielipiteiksi jääneen) vastustamisensa lisäksi? Väyrynen jarrutti EU-jäsenyyden vahvistamista muutamalla päivällä. Olisiko se ollut merkittävin saavutuksensa?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #72

Niin, eniten Paavo on ollut demarien hampaissa, sillä Paavo on ollut merkittävin demarien ja kokoomuksenkin kasvukeskuspolitiikan vastustaja ja kritisoija, siis vastakkaisen politiikan perustelija julkisuudessa, ja hänen myötävaikutuksellaan kehitysalueiden yritystoimintaa tuettiin merkittävästi. Lisäksi Paavo oli merkittävin potentiaalinen kilpailija demarien presidentiksi pyrkijöille Sorsalle ja Koivistolle.

Tällä hetkellä tilanne on se, että maassa on harjoitettu Keskustan Sipilän johdolla ennennäkemättömän voimakasta keskittämispolitiikkaa, metropolipolitiikkaa. Maailma kun on sellainen, että kaikki keskittyy automaattisesti mutta ei hyödyllisesti kasautuvan kasvun mekanismin kautta. Keskittymisen hidastaminenkin vaatii vastatoimia, politiikkaa.

Paavo onnistui keskittymistä hidastamaan sitäkin kautta, että nosti merkittävästi Keskustan kannatusta useaan kertaan, jolloin Keskustan merkitys politiikanteossa vahvistui. Perinteisesti Keskusta ja SKDL/Vasemmistoliitto ovat kannattaneet kehitysaluepolitiikkaa ja demarit ja Kokoomus ovat kannattaneet keskittämistä. Koivisto totesi julkisesti vuonna 1971, että esimerkisi Kuhmoon ei pidä teollisuutta perustaa.

Keskustan kannatuksen nostaminen useaan kertaan on kolmas syy muille puolueille vihata Väyrystä. Eurottajilla on tietenkin sitten omat syynsä. Väyrynenhän on elävä muistutus siitä, miten väärää politiikkaa ovat harjoittaneet ja edelleen harjoittavat.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #74

Väyrysen taidonnäyte on siis sinunkin mielestäsi jarrumiehen rooli. Väyrynen ei kehitä mitään, hänen saavutuksenaan on se, että hän on pystynyt hidastamaan kehitystä.

Kehityksen jarruttaminen on kallista, tarpeetonta ja hyödytöntä. Yhtään kyläkoulua ei ole onnistuttu pelastamaan, yhtään vanhan ajan kyläkauppaa ei ole pystyssä eikä yhtään postia ole enää maaseutukylissä. Näitä kaikkia ajettiin ja suojeltiin ja niiden suojelemista varten uhrattiin miljoonia. Mitään merkittävää ei saavuteta jarruttamalla luontaista kehitystä.

Kehitystä voidaan toki kääntää toiseen suuntaan. Sellainen vaatii innovaatioita ja ideointia. Paavon tärkein työväline on ollut ja on edelleen jarrupoljin.

Eihän Paavon poliittisesta urasta ole enää muuta jäljellä kuin ajan kultaamat muistot.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #88

No minulla on sitä parjattua ikää niin paljon, että olen henkilökohtaisesti kokenut Väyrysen ajat ja jotain vielä muistankin. Työtehtävieni johdosta puolueiden ja Väyrysen ajamat asiat tulivat tutuiksi. Moni koulu ja kyläkauppa on saanut jatkovuosia Väyrysen johdosta ja Helsingin ruuhkat olleet siedettävämpiä. Jos ihan antaa mennä (käy kuin käy by Esko Aho) politiikalla oltaisiin eletty, niin suuri olisi ollut parku Helsinginniemelläkin.

Kyläkouluille annettiin myrkkyruiske vuonna 2006, jolloin kouluilta lopetettiin koulukohtainen valtiontuki. Keskustan Matti Vanhanen oli pääministeri ja opetusministeri oli demarien Antti Kalliomäki. Noin 250 miljoonaa euroa vuodessa riittäisi antamaan kaikille kouluille 100 000 euroa. Sillä kouluja voitaisiin pelastaa vieläkin.

Äärioikeistolainen uskoo, että raha on viisaampi kuin ihminen ja uskoo, että hän itse on kaiken omaisuutensa hankkinut ja ansainnut.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #93

Tuo "suuri olisi ollut parku" on vain omaa mielikuvitustasi.

Koulujen jatkovuodet ja kyläkauppahegemonia on ollut hidaste ja vienyt kotimaatamme alaspäin, lisännyt työttömyyttä ja ajanut perheitä epärealistisiin investointeihin. Kyliin rakennettujen omakotiasumusten arvot ovat romahtaneet. Yksilötasolla Väyrysen poliittisen unelmaan takertuneiden ongelmat ovat muodostuneet mittaviksi.

Kyläkouluja on lakkautettu eniten Keskustavetoisissa kunnissa keskustalaisten kuntapoliitikkojen toimesta. Väyrysen jarrupoljin riitti vain siihen, että kunnat ammensivat kirstunsa ja velkaantuivat tuota epätoivoista aluepolitiikkaa toteuttaessaan.

Mutta yhtä kaikki, olemme edelleen saman peruskysymyksen äärellä: mitä PV on saanut aikaan? Se, että on ollut kehityksen jarru, ei vaikuta onnistumiselta. Eihän se lopulta vaikuta edes onnistuneelta, kun kehitys on kulkenut päinvastaiseen suuntaan Paavon pyrkimyksistä huolimatta.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #104

Tekninen kehitys alkutuotannossa on johtanut kaikkialla maapallolla kaupungistumiseen ja maaltamuuttoon, ja tuo alkoi jo kauan kauan sitten. Tuloksena mm. miljoonakaupungit ja surkeat slummit. On kummaa, jos täysikäiselle peruskoulun käyneelle pitää kertoa, mitä se on merkinnyt suurkaupungeissa ja koskee myös Suomea, joskin moneen muuhun maahan verrattuna lievemmin.

Siis työttömyyttä, asunnottomuutta, irtolaisuutta, rikoksia, alkoholismia, huumeitakin. SUURIA liikenneruuhkia ja liikenneongelmia, suuria tarpeita rakentaa yhteiskunnan infrastruktuuri (asunnot, tiet, kadut, vesijohdot, viemärit, koulut, sairaalat, lastentarhat, kaupat...) toiseen kertaan, vaikka se olikin valmiina toisaalla maassa.

Vapaa ruuhkauttaminen olisi siis ollut todella epätaloudellista. Ja tämä kasautuvan kasvun mekanismi toimii siis, vaikka se on kokonaistaloudellisesti haitallista. Väyrysen ja Keskustan aikaisempi politiikka, ei nykyinen, on pitänyt kehitystä Suomessa siedettävänä. Maastamuuttokin on kyllä väestöpainetta helpottanut, vaikka liiallisella muutolla on negatiivisetkin vaikutuksensa.

Otetaan sitten hieman pitemmän kaavan mukaan:

Toisen maailmansodan jälkeen jatkettiin asutustoimintaa, siirtolaisten ja sotilaiden asuttamista maaseudulle, mutta jossain määrin myös asevelikyliin kaupunkeihin. Silloin katsottiin yleisesti, että kaupungit eivät olisi kestäneet työttömien rintamamiesten ja siirtolaisten vapaata tulvaa, ja toisaalta maa eli pahassa elintarvikekriisissä. Suomi oli menettänyt suuren osan hyvää viljelymaata, ja tarvittiin ruokaa. Leikkasin perheen elintarvikekuponkeja itsekin vielä 50-luvulla. Ruokaa saatiin, kun raivattin omin käsin peltoa ja rakennettiin omin käsin asumukset oman tilan puutavarasta ja hevosenergialla. Tämä toiminta ei kansantaloutta rasittanut. Halvaksi asumukset tulivat, johonkin ne olisi pitänyt joka tapauksessa rakentaa, ihmiset saivat työtä ja kansa ruokaa. Tästä politiikasta huolimatta Suomen teollisuus sai työvoimaa niin paljon kuin tarvitsi. Aina on ollut työttömyyttäkin.

Toki tällä asutuspolitiikalla oli myös yhteiskuntapoliittiset motiivinsa: Ei haluttu vallankumousta.

Jälkeenpäin asutustoimintaa on etenkin demarien taholta kritisoitu, kai pääosin ymmärtämättömyyttään. Maataloustuotannon lisääntyminen olikin niin tehokasta, että siirtyminen maidon ylituotantoon tapahtui hallitsemattomasti. Tarvittiin rajoittavaa maatalouspolitiikkaa pellonvaraustoimineen jne.

Yhteiskunnassa tarvitaan siis julkista hallintoa. Siitä aluepolitiikassa on kysymys. Olen jonkin verran tutkinut yliopistossa asutustoimintaa, pellonvaraustoimintaa, kirjoittanut artikkelin kasautuvan kasvun mekanismista ja osallistunut monin tavoin uusien työmahdollisuuksien kehittämiseen maaseudulle. Sitä työtä Paavo Väyrynen on ylemmällä poliittisella taholla tukenut. Työllistääpä kyllä suoraankin melkoisen määrän ihmisiä maaseudulla.

Vastustuksesta huolimatta perustettiin myös uusia korkeakouluja, perustettiin valtion yrityksiä (Imatra Oy, Enso, Outokumpu, Kemira, Rautaruukki...) ja voimalaitoksia ja ryhdyttiin tukemaan yksityistä teollisuustoimintaa kehitysalueilla, jolloin maan luonnonresurssit ja henkisetkin satiin paremmin yhteiseksi hyväksi. Itse toimin vuosikausia ammattikorkeakoulujen puolestapuhujana ja matkasaarnaajana. Esimerkkiä otin etenkin Norjasta. Tunnen ylpeyttä tuosta onnistumisesta, ja juuri sen johdosta, että ammattikorkeakouluista ovat eniten hyötyneet maakunnat ja ihmiset kehitysalueilla, kuten oli tarkoituskin.

Että kovin ovat köyhät Väyrysen vastustajien eväät, kun maan jossain määrin onnistuneesta aluepolitiiastakin pitää Väyrystä syyttää. Tällä hetkellä aluepolitiikassa tehdään virheitä.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #72

Väyrynen ja kannattajansa käyttävät poliittisen historian kertomisen lähteinä Väyrysen tekemiä fiktiivisiä teoksia.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #81

Vai niin, eikö saisi käyttää? Väyrynenhän on kirjannut ylös Suomen historiaa vuosikymmenten ajalta, joten kannattaa niistä vanhojakin asioita tarkistaa. Parhaiten minäkin omat julkaisuni tunnen. Tietäkseni PV ei kuitenkaan ole kirjoittanut montakaan tieteellistä julkaisua. Poliittisia muistelmateoksia useimmat. Yksi teos kosketteli paneurooppalaisuutta journalistin otteella. Jos akateemista tutkimusta tehtäisiin, niin silloin tietolähteitä vaadittaisiin useita.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #96

https://fi.wikipedia.org/wiki/Politiikan_tutkimus
https://blogit.utu.fi/ekeskus/tag/poliittinen-hist...

Erilaisilla hauilla voi tehdä itselleen selvää, mistä poliittisessa historiassa on yliopistotasolla kysymys. Asiaa voi myös lähestyä siltä kulmalta, että voiko siitä asiasta olleenkaan puhua neutraalista, vai onko se aina värittynyttä. Jatkokysymys siihen kuuluu, onko Väyrysen teokset niin puolueettomia, että niitä voitaisiin käyttää vaikkapa opintomateriaalina yliopistoissa. Joka tuntee asian paremmin, saa vastata puolestani! Kouratuntumana minulla on, että PV:n teksti ei kestä tieteellisen kirjoittamisen kriteerejä. Kumotkaa minut, jos olen väärässä.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #114

Kyllä subjektiivisuus on mukana kaikessa yhteiskunnallisessa tutkimuksessa. Tieteeksi kutsutaan sovituilla tietyillä menetelmillä tehtyjä töitä, joilla etsitään totuutta, mikä kuitenkin siis on subjektiivinen. Lähteinä voidaan käyttää vaikka minkälaisen valehtelijan tekstiä tai puhetta, kunhan kerrotaan, mistä tieto on peräisin. Esimerkiksi sanomalehtikirjoituksia voidaan käyttää sekä lähteinä että tutkimuskohteina.

Kuten jo mainitsin, niin PV lienee tehnyt varsin vähän varsinaisia tieteellisiä töitä. Väitöskirjan teki viimeksi, ja muut ovat muistelmateoksia.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Ei taida vielä olla Paavon aika. Mutta ehkä parin vuoden päästä. Väinö Tannerkin piti taukoa puolueensa puheenjohtajan tehtävistä 31 vuotta.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Eli haluat vaikuttaa Kansalaispuolueen asioihin tavallaan "haudan takaa" pitämällä hengissä oikeusprosessia jonka ydinkysymyksestä eli hallituksen jäsenyydestä olet eronnut? Mielenkiintoista.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hienoa Paavo. Hyvä Paavo! Paavosta tulee ilman muuta ja automaattisesti hirmuisella ääntenvyöryllä Kepun puheenjohtaja. Sitten puoluekokous valitsee Seppo Kääriäisen puoluesihteeriksi. Nyt onkin kaksikko valmiina samaan tahtopolitiikkaan kuin silloin ennen, jolloin lyötiin Suomi syvälle suohon.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Suomi rakennettiin 70- ja 80-luvuilla. Ne olivat todellakin kasvun vuosikymmeniä, kunnes Kokoomus (ja sos.dem) pääsi valtaan ja ryhdyttiin tähtäämään EU-jäsenyyteen vahvan markan politiikalla ja rajat pääomalle avaamalla. Saatiin ensimmäinen integraatiolama. Tällä vuosituhannella on koettu toinen.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Euro on ollut Suomelle onnettomuus ja Euroopan Unionin pitäisi pakittaa kohden itsenäisten valtioiden yhteisöä, johon Venäjäkin voisi liittyä, jolloin unionista voisi puhua eurooppalaiseen rauhaan pyrkivänä yhteisönä.

Filosofian tohtori ja historioitsija Ilkka Hakalehto suhtautui euroon ja tulevaan unionikehitykseen epäilevästi ja eurovaluutan pääsuunnittelija Otmar Issing on vaipunut synkkään epätoivoon euron suhteen, koska keskinäisten sopimusten pitävyys on vuotanut kuin seula.

Hakalehto oli perussuomalaisten presidenttiehdokkaana vuoden 2000 vaalissa, mutta kriittisyys ei ollut silloin muotia. Suomen olisi pitänyt erota eurosta jo vuonna 2011, jolloin vaikeudet paiskautuivat naamalle.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Aivan, paitsi että euroon ei olisi pitänyt koskaan pyrkiäkään. Siitähän jo saatiin ensimmäinen integraatiolama.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Myötähäpeä on ahdistavaa, vaikka itse puolue pyrkisikin parempaan.

Pavosta voisi tulla uusi Soini persuille, kaiken maailman känkkäränkkänä ja vastuuttomana tyhjänpalttina somista höpöhuulista huolimatta.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Perussuomalaisilla tosiaan on valtava isän kaipuu, jota mm. Matias Turkkila on viime päivinä jälleen itkenyt puheenvuorossa. Paavo Väyrynen voisi olla vastaus siihen kaipuuseen.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Poliittinen liike kun syntyy yleensä karismaattisen henkilön ympärille. Hiirenharmaasta mumisijasta harvoin kun kasvaa kansan villitsijää.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomea viedään parhaillaan 1930-luvun Italiaan:

- Hiljaisen hyväksynnän rinki. Johtajan täysi valta. Uskollisuusvalat. Me vastaan ne -maailmankatsomus. Valehteleminen kaikista asioista, isoista ja pienistä, jonkin uskollisuuskoodin hyväksi, joka nostaa järjestön moraalin ja totuuden yläpuolelle.

Siellä vaadittiin henkisen työn tekijöiltä ehdotonta luottamusta, juuri siellä voisi kuvitella me@too -kampanjoita.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Joo... me@toohan on oiva esimerkki fasistisen työväenliikkeen noususta 1930-luvun Italiasta.

Pientä rajaa sentään Rönkkö.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Minä pohjaan omaan havainnointiin Roomassa pari päivää sitten. Siellä kansa äänestää rätkäyttää miten huvittaa, silti asialliset hommat hoituu.

Kiiski ja Kuikka, te olette teoriaherroja!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #28

Hommat hoituvat kuten Roomassa ?

Mene tutustumaan Napolin kaatopaikoille tai vaihtoehtoiseti tutustu Italian yhteiskunnallisiin ongelmiin.

Väyrysestä on tullut sanalla sanoen pelle ja riippakivi Kepun politiikalle maakuntauudistuksineen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #29

Kerrottuani espoolaiselle terveyskeskuslääkärille lukeneeni italialaisesta nettilehdestä siellä toteutetun tutkimuksen teini-ikäisten parissa osoittaneen heidän juovan päivittäin kovin paljon kahvia, minkä vähentämiseksi suunnitellaan kampanjaa, koska kahvi voi myöhemmin aiheuttaa terveyshaittoja.

Lääkärin ilmeestä päätellen hallituksen pitäisi heillekin suunnitella me@too -kampanjaa, muutenhan savolaiset voivat luulla voivansa tehdä ihan mitä tahansa!

Pitäkäämme profilointi mielessä, siitähän ruotsalaisilla lahden molemmin puolin on kokemuksia.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #29

Valtavalemedia löi Väyryseen ja Vesa Laukkaseen pellen mielikuvaa erityisesti silloin, kun nämä siirsivät jarrutuskeskustelulla eduskunnan EU-päätöksen Ruotsin kansanäänestyksen jälkeiseen aikaan. Tarkoitus kun oli vyöryttää Suomen esimerkillä myönteiset päätökset myös Ruotsiin ja Norjaan. Tyhmimpiä eli suomalaisia käytettiin muurinmurtajina. Ruotsissa meni tipalle ja viisaat norjalaiset sanoivat EI.

Satuin jarrutuksen aikaan eduskuntatalolle ja oli pakko jäädä kuuntelemaan puheita. Ne olivatkin täyttä asiaa, toisin kuin oli mediassa annettu ymmärtää.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Rehti kilpa sitäkö Sipilä pelkää?
Sipilän aika on mennytja puolueen voi pelastaa Paavo.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Rehti kilpa, puhtaalta pöydältä onnistuisi vasta sitten, kun tiedossa on molempien kilpailijoiden tilanne. Sipilä on keskustan jäsen, Väyrysen suhde kansalaispuolueeseen on epäselvä, koska oikeus on pysäyttänyt erottamisen, jolloin Väyrysen omatkaan toimet eivät ole lainvoimaisia.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Minä olen syntyjään perusmaalainen Ylä-Savosta joka ei lapsuudessaan mitenkään olisi voinut kuvitella kovin monen lähisukulaisista päätyvän elämäntehtävänään opettajaksi, mutta niin vain on käynyt, ja jos tänään kysyn mikä on omassa elämässänne ollut tärkein kokemus, vastaavat, että äiti oli sodassa lottana!

Suomenmaa-lehden kertoessa kansanedustaja Ulla Parviaisen jättäneen eduskunnalle kirjallisen pikakysymyksen toimittajien kokemasta "me@too-häirinnästä", katsoin wikipediasta henkilötaustaa: Ennen kansanedustajuuttaan Parviainen toimi Kuusamossa Rukan koulun rehtorina, sekä myös aiemmin Nilonkankaan koulun rehtorina.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Luther ja luterilaisuus, Marx ja marxilaisuus, sekä Alkio ja alkiolaisuus. Kolme kovaa kirjoittajaa ja aatteellista isää, joihin viitataan tämän tästä erilaisissa yhteyksissä. Kuinka moni tietää mitä nuo äijät todella ajattelivat, mitä he julkaisivat ja millä päätelmänsä perustelivat? En minä ainakaan!

Kun Sulo Aittoniemi (1936-2016) lähti eduskuntaryhmästä omille teilleen v. 1999, hän perusti itselleen "alkiolaisen keskustaryhmän". Miten hyvin Suti mahtoi olla perehtynyt esikuvakseen valitsemansa Santeri Alkion (1862-1930) ideologiaan?

En tuosta vain hyppää alkiolaiseen allianssiin, jos edes Paavo Väyrynen ei suostu esittelemään Santerin sille tarjoamaa aatepohjaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Santeri Alkion ideologian suuria linjoja olivat ennen kaikkea raittiusliike, pasifismi sekä Euroopan liittovaltiokehityksen aikaan saaminen.

Hän oli suurin "syyllinen" ja aloitteentekijä katastrofaaliseksi osoittatuneeseen kieltolakiin, joka kumottiinkin sopivasti kohta hänen kuoltuaan.

Yhtenäinen Eurooppa puolestaan oli sidoksissa hänen pasifismiinsa. Hän lähti siitä, että jos Euroopasta muodostetaan Yhdysvaltojen kaltainen liittovaltio, niin se takaa rauhan jatkumisen.

Itse asiassa siis EU ja EU:n kehitys enemmän liittovaltion suuntaan edustaa alkiolaisuutta puhtaimmillaan.

Taisi kyllä olla nuuka mies - syntyi ja kuoli Laihialla.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Luulenpa, että myös "marxilaiset" ja "luterilaiset" noukkivat oppi-isänsä aatteista vain valitut palat, ja sivuuttavat vaieten epämiellyttävän aineksen.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Santeri Alkio eli aikaansa edellä ollen jo 1920-luvulla nykyistä EU:ta vielä tiiviimmän liittymän eli liittovaltion kannattaja ja samalla myös yhteisen rahan eli nykyisen euron kannattaja."

Paavo on siis alkiolainen! Liittovaltion ja euron kiihkeä kannattaja?

Tässä on käynyt nyt melkein vanhassa tarinassa, jos mies kirosi muslimien pyhän kirjan, mutta ei ollut lukenut Raamattuaan, jonka VT:ssa melkein samat asiat on kerrottu hieman toisin sanoin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #46

"Paavo on siis alkiolainen! Liittovaltion ja euron kiihkeä kannattaja?"

Alkio kannatti siis Hitleriä, yksi kansa, yksi valuutta.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #48

Oletkohan ymmärtänyt taas jotakin väärin. Ajoiko Hitler muka liittovaltiota? Tuskin. Hänen visionsa mahtoi olla lähinnä NL:n kopio; jossa herrakansa kyykyttää muunmaalaisia (muita kansoja) käyttäen heitä vain orjinaan, työvoimana joka raatoi herrakansan hyvinvoinnin takaamiseksi. Sellainenhan NL oli!

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi Vastaus kommenttiin #64

En oikein miellä, mitä Kari Kallio tarkoittaa Neuvostoliiton herrakansalla. NL saattoi vainota eri kansallisuuksien kansallismielisiä siksi, etteivät he taipuneet kommunistikomentoon, vaan halusivat jatkaa toimintaa kansallisiin tapoihinsa perustuen.

Venäjän liittovaltiossa on vieläkin yli 20 etnisperusteista osavaltiota ja kaikkiaan yli 80 etnisperusteista liittovaltiosubjektia, joilla ymmärtääkseni kaikilla on edustajansa eduskunnan toisessa kamarissa.

Jos Euroopasta tehtäisiin liittovaltio, niin sen pitäisi noudattaa Venäjällä luotua rakennetta, jossa etnisiä osavaltioita ja alueita ja niiden autonomiaa kunnioitettaisiin.

Nykyään eräät autonomiset alueet ovat enemmän vaikeuksissa kuin neuvostoaikoina, koska ne ovat joutuneet riistokapitalismin käsiin.

-------------------------

Jos EU:sta aletaan puristaa kasaan liittovaltiota, se tulee kohtaamaan saman vastustajan kuin kommunistinen NL aikoinaan: kansallismieliset. EU:ssa onkin jo aloitettu kansallismielisten vainoaminen mediassa ja on pyritty kansallismieliset eristämään. Liittovaltioon pakottaessa kansallismieliset saattavat ryhtyä sabotaasiin ja väkivaltaan. Liittovaltiofanaatikot joutuvat heittämään kapinoitsijat tyrmään ja pakkotöihin NL:n malliin.

Minä suvaitsen kansallismielisiä niin kauan kuin he antavat arvon myös toisille kansallismielisille. En hyväksy freudentalisteja, jotka pyrkivät toisten kansallisuuksien alistamiseen. Siitä alistamisesta on todisteena finneihin yli sata vuotta kohdistunut määrätietoinen etninen syrjintä, joka oli osasyynä sisällissodan syttymiseen vuonna 1918.
Freudenthalin svekomania on esi-hitleriläinen germaanista valtiasrotua ylistävä liike, jonka vaikutuksesta Ekenäsissä toimi vuonna 1918 finnikapinallisten tuhoamis- ja kidutusleiri sodan jälkeen. Valtiasrotuiset, ruotsia puhuvat finländaret oli vapautettu tuohon tuhoamisleiriin joutumasta.

Lipponen on vaatinut: "Nationalistit on eristettävä!" "Nationalisteille ei saa antaa tuumaakaan periksi!"
Loogista olisi aloittaa eristäminen äärinationalisteista eli svekomaaneista.

Vähän pelkään, että Väyrynenkin saattaa olla liian läheisissä väleissä noiden isoruotsalaisten äärinationalistien kanssa, eikä kykenisi edistämään finnejä etnisesti syrjivien lakien ja käytäntöjen romuttamista.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #109

Ok, et ole kuullut naapurissa luodusta uudesta ihmisrodusta nimeltä "Homo sovieticus", joka ottaisi vallan ennen pitkään koko maailmassa - ns. herrakansana! Toisin ajattelijat alistettaisiin orjan asemaan tai tapettaisiin. Näinhän kävi monille suomalaisille ja suomensukuisille NL:ssa. Ei siinä ollut mitään suurempaa eroa Hitlerin taivasteluihin - Stalinhan ihaili Hitleriä! Molemmat herrat kunnostauivatkin sitten mahtavina kansanmurhaajina; kisassa pidemmän korren tosin veti Stalin!

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #115

Tietoinen etujoukko -käsite kuului Suomessakin vähemmistökommunistien ajatteluun, mutta nythän se näyttää kuuluvan äärioikeiston ideologiaan. Raha on viisaampi kuin ihminen, joten kaikki pitää yksityistää. Automaattisesti uskotaan, että yksityinen yritys, siis yritysjohtaja, on tehokkaampi, parempi joka suhteessa kuin yhteiskunnan omistama yritys. Tässä hengessä lähes lahjoitellaan valtionyrityksiä ulkomaille ja ajetaan sotea, mikä todellisuudessa tulee nostamaan kustannuksia ja tekee Suomesta entistä enemmän siirtomaan. Samassa hengessä verotusta ei voida korottaa, vaikka yhteiskunnalla olisi millainen rahan tarve. Ideologia uskoo, että satanen julkiselle puolelle menee hukkaan verrattuna siihen, että se olisi yritysten voittoa ja verotonta tuloa. Siksipä maan on annettu velkaantua. Tarkoituksella. Siis yksityisten suuryritysten omistajat ja johtajat ovat muita viisaampia ja heidän pitää saada määrätä, eli on tietoinen etujoukko.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #119

Paatoksen kun karsii tuosta vähemmälle, voit yllättyä, että moni suomalainen on havainnut samaa ja allekirjoittaa jeremiadisi osittain.:)
Heti kun jätät vähemmälle vetoamisen PV:seen, sinusta kasvaa aito yhteiskunnallinen keskustelija joka otetaan vakavammin kuin nyt! :)
Mietipä asiaa!
PV ei tarvitse puolestaan puhujia. Hän osaa sen omasta takaa.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi Vastaus kommenttiin #115

Miten niin, en ole kuullut?
Kommunismi ei ole nationalistinen aate, vaan nationalismin kieltävä aate. Erityisesti Trotski olisi pistänyt nationalistit hautaan rasisteina.

Trotskin Meksikossa murhannut ja Venäjälle paennut tekijä otettiin vastaan Moskovassa venäläisten ja ehkä muidenkin kansojen pelastajana ja hänelle myönnettiin eläke.

Trotski oli se, joka pyrki maailmandiktatuuriin. Oli NWO-mies sitten niin viimmesen päälle.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi Vastaus kommenttiin #125

Eurovaalitorilla keskustelin Väyrysen kanssa EU:n hallintomallista. Väyrynen kertoi, että unionissa on pyrkimys aikaansaada liittovaltio USA:n tapaan. Sanoin, että USA:n ja unionin kansalliset perusrakenteet ovat aivan toisenlaiset ja että luontevampaa olisi tavoitella Venäjän mallia, jossa on etnisperusteisia osavaltioita ja autonomisia alueita, joita on yhteensä yli 80 ja joilla on edustuksensa kaksikamarisessa eduskunnassa.

Ei Väyrynen enkä minä kannata liittovaltiota. En kannata edes Venäjän kaltaista liittovaltiota, vaikka se malli paremmin sopisi EU:lle kuin USA:n malli.

USA:n mallin toteutus edellyttäisi kansallisuuksien jyräämistä, jota liittovaltiofanaatikot ovatkin jo harjoitelleet kansallismielisten vainoamisella mediassa ja koettaneet politiikan harjoittamisessa heidät eristää.

---------------------------------
Suomessa RKP on äärikansallismielinen, koska se kannattaa ja vaatii finnien etnistä syrjintää. Tuon mallinen asenne ei unionissa menestyisi. Jos Suomi laatisi syrjintälakeja RKP:n periaatteella oman kansallisen etumme turvaamiseksi, niin liittovaltio julistaisi lakimme pätemättömiksi.

RKP on varsinainen outolintu. Se ei sovi Suomeen eikä unioniin ja Yhdistyneet Kansakunnatkin vois julistaa sen boikottilistalle taannoisen Etelä-Afrikan tapaan. RKP ei kuulu mihinkään joukkoon. Etelä-Amerikassa voi olla parhaiten menestyvän kansanryhmän etujen turvaamiseksi joitakin sovelluksia. Lipponen kumppaneineen voisi niihin vedota RKP:n puolesta.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #127

Kanadassa on ranskankielisensä, Suomessa ruotsinkielisensä. Suurelta osin omilla asuinalueillaan elävät. Yhtä hyviä suomalaisia ja yhtä hyviä kanadalaisia.

Liittovaltio on määrittelykysymys. Nykyistä eurostoliittoa voidaan pitää liittovaltiona, ja nyt on pyrkimys tiiviiseen yhtenäisvaltioon.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #131

Ruotsista ne kaikki loistavat ideat on meille tulleet ja yhä edelleen me katsomme tarkalla luupilla, mitä aito emämaamme yhä edelleen tekee ja viiveellä seuraamme. Päivän uutinen on, että Ruotsissa työpaikkaliikunta tulee pakolliseksi. Tuokin tulee meille jahka jahka-Suomi herää, saa housunsa jalkaan ja toimii.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Katso kommenttini 47 vastauksena kommenttiin 8.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Euroopan liittovaltio oli Alkion utopia. Hänen mielikuvituksensa ei kyennyt aavistamaan niitä ongelmia, mitä EU ja yhtenäisvaluutta on tuonut mukanaan.Liittovaltion luominen meikäläisen mielikuvituksella johtaisi sisällissotiin, jossa olisi useampia ryhmittymiä kuin Yhdysvaltain taannoisessa sisällissodassa tai Jugoslavian sisällissodassa tai Suomen "kahden eri rodun välisessä sodassa" (RKP:n pj. Eric von Rettig).

Euroopassa on valtava määrä kansallismielisiä ryhmiä, jopa äärikansallismielisiä. Suomessakin äärikansallismielisiä ovat saamelaisista ärjyimmät ja svekomaaneista maanisimmat, joilla on yhteinen puoluekin, RKP.

RKP:n ärjyimmät saattavat ryhtyä väkivaltaisiksi, jos laistamme poistetaan finländareitten etuilun mahdollistava finneihin kohdistuva etninen syrjintä, onhan sillä syrjinnällä jo vuosisatain perinne.

Saman tapaisia vaaramomentteja liittyy Euroopan kansojen tasapäistämiseen.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #108

Euroopan tasolla vaara sotiin on olemassa, mutta suomalaiset rotuun, uskontoon, kieleen, sukupuoleen, ikään katsomatta ovat niin itsekeskeisiä, vastuuttomia nössöjä, että eivät oma-aloitteisesti tee mitään, vaikka päätä leikattaisiin. Tai oikeammin, vaikka nyt päätä jo leikataan. Sotellakin siirtomaa-asemaa on tarkoitus lisätä, ja aika moni sitä Kepussakin Sipilän johdolla kannattaa.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi Vastaus kommenttiin #111

Svekomaanipuolueen ja sen työkalun Folktingetin lainsäädäntöön ujuttamat pykälät, joiden määräämänä finne-virtasta syrjitään etnisesti finländare-janssonin hyväksi, pitäisi välittömästi purkaa.

Mutta olet oikeassa. Finnet ovat nössöjä ja monet heidän kansanedustajistaan tietämättömiä tolloja ja jotkut kansanedustajista korruptoituneita.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #126

Voisitko kertoa tarkasti ne ruotsinkielisten etuoikeudet lainsäädännössämme?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hitler yritti rakentaa jonkinlaista alkiolaista Eurooppaa, ei mennyt putkeen silloin eikä nyt koska eurooppalaisten mielipidettä ei haluta kuunnella.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tietyllä tavalla Paavossa ja Hitlerissä on jotain samaa. Molempien pyrkyryys ja vallanhimo on ollut huikeaa. Molemmat kuvittelivat itsensä Jumalasta seuraavaksi, ehkä jopa ylemmäksikin.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Olen tuntenut hyvin vain yhden poliitikon, joka ei halunnut enää poliittista menestystä itselleen, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut: Väyrysen jarrutuskumppani Vesa Laukkasen. Hän ilmoitti hyvissä ajoin jättävänsä politiikan ja teki niin. Kyllä yleensä poliitikot haluavat menestyä henkilökohtaisestikin. Sitä kautta asioitakin ajetaan.

Onneksi usein yhteiskunnan etu ja oma etu menevät poliitikoilla aika hyvin yksiin. Tällä hetkellä eduskunnassa, eikä etenkään hallituksessa, näin ei ole. Yksityinen pyrkyryys ja etu vaatii tekemään maan ja kansalaisten kannalta karmeita päätöksiä niin ulko- kuin sisäpolitiikassa. Väyrynen ei lähtenyt tähän mukaan ja sai massamedian ja mm "Kai Niemeläisen" vihat niskaansa.

Väyrysessä on se vika, että on älykäs, tehokas ja ahkera. Taitaa saada niissä ominaisuuksissa korkeimmat pisteet poliitikkojemme joukossa. Ja lisäksi moraalinsa asettaa maan edun ykköseksi. Vaikka en ihan kaikissa yksityiskohdissa tietenkään ole samaa mieltä PV:n kanssa, mutta tärkeimmät asiat ovat tärkeimpiä, ja siksi toivon, että Sotkamossa äänestettäisiin maan ja puolueenkin tulevaisuuden puolesta. Veteraani, ent. ministeri Heimo Linna, on kirjoittanut nyt samasta asiasta ainakin Keskisuomalaisen julkaisemassa kirjoituksessa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vanhat tekstit ovat kirjoitettuja vastauksina ajan ongelmiin nojautuen historiallisiin kokemuksiin.

Edes Alkio ei voinut kuvitella läntisen ajattelun suurta murrosta holocaustin seurauksena kun luottamus ns. pyhien tekstien kokoelmaan alkoi romuttua ensin etelä-eurooppalaisten kristittyjen parissa. Olihan niihin ladattu juutalaiskysymyksen lopullinen ratkaisu pantu toimeen.

Enää ei poliitikkojen parissa sanota että autuaita ovat lapset ja lapsenuskoiset sillä he eivät tiedä. Paitsi Suomessa Paavo Väyrynenkin luottaa Mauno Koiviston ohjeeseen jättää tekstien tulkinta kirjanoppineille, ettei vanhan osan tekstejä lukiessa nousisi tukka pystyyn.

Näkisipä sen päivän jolloin keskustan johtoon pyrkivä suutelisi puolueväen jalkineita, kuten Paavin on nähty tekevän.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

#36 Israelin juutalaiset eivät ole kaikki niin ihastuneita kristinuskoon, onhan se ollut heidän suurin vainoajansa historian saatossa.
Olen jostakin lukenut sellaisen tarinan, että roomalaiset väärensivät Uuden Testamentin (?), jotteivät olisi joutuneet myöhemmin syytetyiksi "Jumalan pojan" surmasta/teloituksesta/kuolemasta. Syy kaadettiin juutalaisten syyksi. Toisaalta tarinaan liittyy pakanallisuutta - ihmisuhri, jolla Jumalaa muka lepyteltiin, kuten pakanauskoissa on tapana kun uhrataan! Sellaista ei pidetä kovin korkea-arvoisena uskontona. Hyvä uskonto ei edellytä yleensä yhtään minkäänlaista uhraamista, kaikkein vähiten ihmisen surmaamista. Toisen surmaamisen pitäisi olla kaikissa oloissa suurin synti, mihin ihminen sortuu.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Oliko silloi myös kysymys "Alkiolaisesta allianssista" kun Väyrynen teki kassakaappi-sopimuksen kahden porvaripuolueen kok. ja rkp:n kanssa, ei, vaan Väyryselle kaikki on kaupan, myös alkiolaisuus, jos se vain palvelee hänen omaa etuaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tai oliko alkiolaisuutta tukea juopon Karjalaisen pääsyä presidentiksi, jopa vieraan vallan myötävaikutuksella?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Karjalainen oli NL:n suosikki ja sen vuoksi NL:n lakeijat häntä siihen tehtävään ajoivat. Mitäpä muuta Kepu olisi muka ymmärtänyt tehdä kuin toimia aina NL:n juoksupoikana! Ei mitään, ei kerrassa mitään muuta.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

MTV:ssä oli 80-luvulla, vai oliko 90-luvun alussa, ihan pienoinen sarja ohjelmia, joissa asiantuntijat kertoivat ulkomaisesta rahasta Suomen politiikassa. Rahaa eri puolueille oli tullut viidestä ilmansuunnasta. Kukin vuosikymmen käsiteltiin sarjassa erikseen, mutta 80-luku jäi käsittelemättä, vaikka silloinhan sitä vaikuttamismahdollisuutta oli entistä enemmän, kun Kekkosen isäntä oli poissa talosta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Etten vaikuttaisi lapsenuskoiselta, pitää myöntää eteläeurooppalaisten nyt kärsivän ihmisystävällisyydestään puolen Afrikkaa pyrkiessä heidän luokseen.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Paavo, mahtuuko soppaan vielä sattumia?

Olen ihmetellyt, että mikä on tämä trendi yrittää saada lakeja voimaan vastoin perustuslakia? Nyt on jo erittäin monta ihan hilkulla perustuslain mukaista lakiehdotusta tyrkyllä voimaansaatettaviksi laeiksi - ja niistä isoimmat tottakai nyt sote- ja maakuntauudistusta koskevia, mm. sotepisteytys.

Nyt on samaan aikaan eduskunnan käsittelyssä mm. biopankkia koskevat lait, joista olisi tarkoitus saada myös perustuslakiavaliokunnan lausunnot. Näistä biopankkiasioista ei olekaan meille kansalaisille kerrottu vielä mitään, vaikka nekin on kaavailtu saatettavan voimaan jo nyt kesällä?!

Ei ihme, että perustuslakivaliokunnassa tarvitaan jo korvatulppia, jos tällainen tykitys on siellä menossa!

Onko tässä taktiikkana saada perustuslakivaliokunta niin turvoksiin käsiteltävistä asioista, että kun ollaan juhannuksessa, niin kaikki käsittelyssä olevat lait hyväksytään ihan vain sitä syystä, että lopen väsyneinä päästään raahautumaan kesälomalle...

Paavo, nyt olisi Suomessa tilaa puolueelle, joka ajaa vain reilusti perustuslain mukaisia asioita maaliin. Olisiko nimeksi hyvä laittaa "Paavon perustuslailliset"? ;-)

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Suomea hallitseva radikaali äärioikeistolainen klikki on marssinut perustuslain ylitse moneen kertaan EU-jäsenyyteen liittyen. Meillähän ei ole politiikasta irrallista perustuslakituomioistuinta. "Maallikoiden" eli Helsingin yliopiston vaikutusta vähennettiin valtakunnanoikeudessa vuosituhannen alussa. Ei noussut isoa meteliä kuten Puolassa, jossa ensin lisättiin tietyn suunnan väkeä ja sitten vähennettiin, ja nyt vähennyksestä metelöidään.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Erottuani Kansalaispuolueesta voin kai kiistatta osallistua puheenjohtajan vaaliin Sotkamon puoluekokouksessa."
Oma eroilmoitus ei nyt riitä, koska asian pitää hyväksyä puolue ja koska puolue on sekavassa tilassa, asiaan ei tule selvyyttä, ennen kuin käräjäoikeus asiasta tekee päätöksen; niin kauan PV on KP:n jäsen. Siihen voi mennä 5 vuotta?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kunniapuheenjohtaja kirjoittaa: ”Tällä hetkellä Kansalaispuolueella on kolme hallitusta, joista yksikään ei ole oikeustoimikelpoinen. Valtataistelu on johtanut oikeudenkäynteihin, jotka ovat halvaannuttaneet puolueen pitkäksi aikaa”. On jouduttu mitä ilmeisemmin eron suhteen ”pattitilanteeseen.” Tämä saattanee estää puheenjohtajaehdokkuuden Kepun puoluekokouksessa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Joskus on viranomaisella ns kaksoisvarmistuksia, että esim. etuus voidaan suoda, kuten asunnon myyminen verottamana eteenpäin. Ei riitä, että on omistanut sen kaksi vuotta, on pitänyt vielä asua siinä kaksi vuotta! Ja sitä kahta vuotta ei silloinkaan katsota ao:n kalenterista vaan siitä, kun viranomainen on ilmoituksen asiasta saanut.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Saatatpa juridisesti saivarrellen olla oikeassa tai sitten väärässä, Paavo on perustajajäsen! mutta kysymyshän onkin siitä, etä keskustalaisille tilanteen pitäisi nyt Väyrysen mielestä riittää.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Kepulaiset saavat tehdä omissa kinkereissään, mitä lystäävät. Minulle toki sopii, että Paavo hakee ihan mitä tahansa tehtävää tässä maailmassa, vaikka sirkuksen johtajaksi. Miehessä on valtavasti pyrkyä. Se on harvinaista tässä maassa. Suomessa on totuttu siihen, että hyvää miestä yleensä työnnetään ja pyydetään johtajaksi, jonka jälkeen hän harkitsee tilannettaan ja suostuu.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

"EDES LUONTAINEN VAATIMATTOMUUS ei estä minua toteamasta, että taidan olla jälleen ainoa, joka voisi puolueen pelastaa."

Nyt tuli kahvit näytölle :)

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Järjestetäänkö Sheikki yleinen kilpailu väyrysvastaisista huulista? Jos joku voittaa huulesi, niin tarjoat hänelle kahvit?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Täällä kotikylälläni Kirkkonummen Masalassa pidettiin eilen koululla suurkirpputoria.

Kuulin buffetin pöydässä ihmeteltävän miksi sdp:n Uudenmaan piiri on jo nyt, reilua vuotta ennen eduskuntavaaleja, asettanut ehdokkaat jäsenäänestykseen. Muistutettiin keskustan asettaneen Matti Vanhasen presidenttiehdokkaaksi parisen vuotta etuajassa.

Taitaa leijua uutta ajatusta ilmassa? Pois silmistä, pois mielistä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Paavo yllätti taas. Aamulla vielä Kankkonen toivotteli Paavoa tervetulleeksi puolueen edustajaksi, ja nyt jo tilanne muuttui - PV palaakin KP:n edustajana Eduskuntaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset