Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Väitteitä ja tosiasioita

 

Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus esiintyvät ahkerasti julkisuudessa Kansalaispuolueen nimissä mitä kummallisimpia väitteitä esittäen. Heidän sylttytehtaastaan taitavat olla lähtöisin myös Maaseudun Tulevaisuuden äskettäin julkaisemat minuun liittyneet kohu-uutiset.

 

Kilpeläistä ja Kattelusta ei hidasta se, että heidän tukenaan ei ole oikeustoimikelpoista hallitusta eikä se, että he eivät nauti jäsenten suuren enemmistön luottamusta. 

 

Sekavan tilanteen selvittämiseksi olisi saatava aikaan ylimääräinen yleinen kokous, jollaisen järjestämistä kaksikymmentä jäsentä on äskettäin vaatinut. Kaikkiaan jäseniä on 33, mutta suuri osa heistä ei ole osallistunut toimintaan eikä kokouksiin tai on jättäytynyt kiistojen vuoksi sivuun. Kilpeläisellä ja Katteluksella on vain muutaman jäsenen tuki.

 

Omalta osaltani olen pyrkinyt pitäytymään tiukasti tosiasioihin ja välttelemään asiattomien väitteiden kommentoimista.

 

Kaksi viikkoa sitten minulle toimitettiin lausuman antamista varten Kansalaispuolueen hallitusta viime kesän jälkeen johtaneiden vastine moitekanteisiini, jotka koskevat heidän järjestämiensä kokousten laillisuutta.

 

Vasta käräjäoikeuden minulle toimittamien asiakirjojen yhteydessä sain hallituksen jäsenenä nähtävikseni pöytäkirjat 20.2. ja 3.3. pidetyistä hallituksen kokouksista ja 3.3. pidetystä vuosikokouksesta.

 

Vasta nyt sain tietää, että 20.2. pidetyssä kokouksessa erotettiin peräti 11 puolueen jäsentä, joiden joukossa oli myös hallituksen jäsen. Uusia jäseniä otettiin kahdeksan.

 

Erottamisten perusteena oli, että jäsenet eivät olleet hallituksen kokouksen ajankohtaan mennessä maksaneet edellisen vuoden jäsenmaksua. Erottamiset olivat laittomia, sillä jäsenmaksun maksamiselle ei ollut asetettu määräaikaa eikä sen maksamisesta ollut lähetetty perintäkirjettä eikä laskua. Oulussa 3.3. pidetyssä kokouksessa laittomia erottamisia jatkettiin.

 

Erottamalla ja ottamalla uusia jäseniä pyrittiin rajusti vaikuttamaan vuosikokouksen äänivaltasuhteisiin. Näiden hallituksen kokousten päätösten täytäntöönpano on käräjäoikeuden päätöksillä keskeytetty.

 

Vasta äskettäin sain kopion 2.2. pidetyn hallituksen kokouksen pöytäkirjasta. Osoittautui, että pöytäkirja ei monelta osin vastaa kokouksen tapahtumia. Olen tehnyt jo 3.4. poliisille tutkintapyynnön mm. sen johdosta, että pankille oli 6.2. toimitettu pöytäkirjanote, johon sisältyy muutoksia tilinkäyttöoikeuksiin, vaikka niitä ei kokouksessa käsitelty.

 

Syytökset taloudellisista väärinkäytöksistä ja vaaliraharikkomuksista ovat tietysti perusteettomia. Olen jättänyt poliisille tutkintapyynnön niihin liittyvistä ilmeisistä kunnianloukkauksista.

 

Kansalaispuolue tietysti saattoi tukea ja sillä oli suoranainen velvollisuus tukea presidentinvaalikampanjaa, johon se alusta loppuun saakka keskeisellä tavalla osallistui, mutta johon liittyviä velvoitteita se jätti täyttämättä.

 

Puolue sitoutui keräämään kannattajakortit, minkä tehtävän se laiminlöi. Tämä aiheutti tuntuvat ylimääräiset kustannukset sekä ehdokkaalle että hänen tukiyhdistykselleen ja vaikeutti itse kampanjan rahoittamista.

 

Kampanjan kustannuksia kasvatti merkittävällä tavalla se, että puolueen johto halusi julkaistaviksi lehtiliitteitä, joissa se itse halusi olla näkyvästi esillä. Puolueen ”osastoja” ryhdyttiin ehdokkaan vastustuksesta huolimatta perustamaan vaalitilaisuuksien yhteydessä. Vaalivalvojaisissa puolueen johto esiintyi pääroolissa ja puheenjohtaja esiteltiin kampanjan päästrategina.  

 

Puolueen keskeistä roolia presidentinvaaleissa osoittaa sekin, että sen vaalipäällikkö johti kampanjaa.

 

Vaalirahoitukseen liittyviin asioihin otetaan kantaa sitten kun on saatu aikaan jäsenten ylimääräinen yleinen kokous ja siinä on saatu valituksi uusi oikeustoimikelpoinen hallitus.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaikenlaisia vastoinkäymisiä tekevälle sattuu.

EU perii Paavo Väyryseltä rahoja takaisin: "Tässä ovat nyt pahuuden voimat liikkeellä"

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/art...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Yli 70 edustajalta peritään korvauksia takaisin. Siis noin kymmeneltä prosentilta. Ei yksin Väyryseltä. Mutta jos pahaa tahtoa riittää niin esiin voi nostaa toki pelkästään Väyrysen.

Pieniä ovat nämä "väärinkäytökset" verrattuina monien kansanedustajiemme ihan oikeisiin etuisuuksien väärinkäytöksiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin että kun ne muutkin? Ja virke taisi jäädä lukematta loppuun:

Karkeasti siis joka kymmenenneltä mepiltä on pyydetty matkarahoja takaisin vuonna 2016, tosin samalla mepillä saattaa olla lähteiden mukaan useita takaisinmaksupyyntöjä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Mutta jos pahaa tahtoa riittää niin esiin voi nostaa toki pelkästään Väyrysen."

Kenenkähän blogista nyt on kyse?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tätä Väyrysen toimintaa voi vain äimistellä siteeramalla vanhalla suomalaisella sananlaskulla "Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa"

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Älä nyt.
Onhan Paavo siellä kuusessakin ollut.

Tutkijoilla tulee tulevaisuudessa olemaan päänvaivaa sen selvittämisessä, milloin kaikki rupesi kapsahtamaan katajaan.
Temperamentti, hist tilanne, liian moni ärtynyt vastustaja, poliittisen muodin muutos, sosiaalinen media? Jne.

Jos Paavoa vertaa esim saman syntymävuoden Erkki Tuomiojaan, joka on säilyttänyt tyylinsä ja linjansa
läpi kaikkien myrskyjen ilman uhriutumista ja katastrofaalisia kömmähdyksiä
vaikka on saanut massiivista ryöpytystä,
joitain ajatuksia kyllä herää.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kansalaispuolueella on kolmisenkymmentä keskenään riitelevää jäsentä ja joista osa ei ole maksanut puolueen jäsenmaksua. Puolueen yhteyteen sopii myös sanonta, paljon melua tyhjästä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kyllä Väyrystä nyt potkitaan päähän monelta suunnalta. Pekka sentäs hiukan jaksaa puolustaa.

Voisiko tässä kohtaa huomauttaa uhriutumisesta.

Käyttäjän koomikko kuva
Mikko Kaasalainen

Sopisikos tämä:
Se koira älähtää, joka katajaan kapsahtaa

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Joka toiselle kuoppaa kaivaa, joka toiselle ei!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset