Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Väyrynen vastaa Sipilälle: Ehdotukseni sopi puoluedemokratiaan

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen tyrmää puheenjohtaja Juha Sipilän pääministerin haastattelutunnilla esittämän väitteen, että hänen ehdottamansa menettely olisi ollut puoluedemokratian vastaista.

  • Puoluedemokratiaan kuuluu myös strateginen johtajuus. Sipilä olisi voinut ehdottaa puoluehallitukselle ja puoluehallitus valtuustolle, että sääntöjä olisi ehdottamallani tavalla muutettu.
  • Perustan tälle olisi luonut puheenjohtajan oman piirijärjestön, Pohjois-Pohjanmaan piirin ehdotus, että puoluevaltuuston puheenjohtajan valinta siirrettäisiin pysyvästi puoluekokoukselle. Tätä uutta sääntöä olisi voitu noudattaa jo Sotkamossa. Päätöksen olisi tehnyt ja puheenjohtajan valinnut puoluedemokratian mukaisesti puoluekokous.
  • Mielestäni puolueen puheenjohtajan velvollisuuksiin kuuluu vaalia puolueen yhtenäisyyttä. Ehdottamani menettely olisi antanut mahdollisuuden voimien kokoamiseen eduskuntavaalien lähestyessä. Lisäksi olisi luotu edellytyksiä kannatuksen laajentumiselle.
  • Voimien kokoaminen olisi antanut realistiset mahdollisuudet siihen, että Keskusta olisi voinut nousta jälleen suurimmaksi eduskuntapuolueeksi. Kun ehdotukseni torjuttiin, Keskusta on parhaimmassakin tapauksessa vaalien jälkeen kolmanneksi suurin puolue.
  • On tärkeää, että prosessi käytiin julkisuudessa. Tämän jälkeen on kaikille täysin selvää, kenen ja keiden on vastuu Keskustan tulevasta vaalitappiosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen Amok-juoksu ehti jo muuttua Ganossan matkaksikin. Nyt on taas koottujen selitysten aika, vaikka asia ei miksikään selityksillä ja syyttelyillä muutu.

Kirjoitin tämän kommentin myös omaan blogiini.
http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254218-vayr...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Mielestäni puolueen puheenjohtajan velvollisuuksiin kuuluu vaalia puolueen yhtenäisyyttä."
Vanha tapa on ohjata puolueen kanssa kovasti erimieliset sivuovesta sivukujalle tai sitten liittymään sekakuoroon nimeltä Liike.Nyt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mitähän mahtaa kuulua "kunniapuheenjohtajien" tehtäviin? Väyrysen mielestä puolueen hajotaminen kaikin keinoin?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kun näin toimit, voitat: "Uskon yksilöön. Liberaali näkemykseni on, että politiiikan tehtävä on auttaa ihmistä toteuttamaan potentiaalinsa. Ei kertomalla kuinka tulee elää elämäänsä, vaan tehdä valinnat mahdollisiksi; vapauttaa potentiaalit. Ottamalla valtaa niiltä, jotka sitä itselleen kasaavat. Haastamalla perityt etuudet. Rikkomalla etuoikeudet. Antamalla jokaiselle mahdollisuus elää elämäänsä niin kuin haluaa"

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Paavo, EU:n ns. Valkoisen kirjan viisi skenaariota täältä:

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-385_fi.htm

---

Mikä näistä viidestä EU-skenaariosta Suomen tulee valita? Vai ei mitään niistä? Kerropa, Paavo, mikä on sinun kantasi niihin?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Miksi Paavo vastaisi sellaiseen kysymykseen mitään, miten EU:ta pitäisi kehittää? Hänhän on koko yhteisöä vastaan ja haluaa että se ajetaan alas mahdollisimman nopeasti! Hän luottaa enemmän siihen, että Suomen kansalaispuolueen voimin kaikki ongelmat maan ja taivaan välillä ratkaistaan oikeudenmukaisesti ja muuta ei tarvita! Jollette usko, hän siteeraa omaa kirjaansa: "näin täällä seisoo!"

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Paavo tuskin vastaa koska ei ole tätä blogia itse kirjoittanut.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kari, kyllä nyt kyse on enemmänkin siitä, miten Suomea tulisi kehittää ja onko Suomen ja EU:n polut yhtenevät.

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

EU on varsinaisesti sosioekonomisen luokkayhteiskunnan projekti, kaikista kaunopuheista huolimatta.

Hyvinvointiyhteiskunnan luominen vaatii oman kelluvan valuutan, kattavan kansantalouden likviditeettiä tukevan verouudistuksen ja reilun ja kaikki tuet kattavan kansalaispalkan sekä valtion vastaamaan täystyöllisyys -politiikasta. Mikään näistä ei ole mahdollinen Emu- eikä itse asiassa EU -jäsenenä.

EU on lobbarien pelikenttä, jossa merkittävät linjat päätetään kaukana demonraattisista periaatteista. EU:n positiivinen imago on luotu mittavalla markkinoinnilla. Kun ei puhuta niistä kymmenistä miljoonista työttömistä, jotka on luotu palkkainflaation hillitsemiseksi, eikä puhuta pääomien keskittymisestä, vaan puhutaan jostain kivasta vapaudesta, jonka EU on muka luonut, hämärretään ihmisen perspektiiviä siitä mikä EU itse asiassa on saanut aikaiseksi......eriarvoistumisen, kriisejä, ääriajattelua...

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Presidentinvaalit osoittivat, että Paavo Väyrysellä on merkittävää valtakunnallista kannatusta - pääosa siitä kai keskustalaisesti ajattelevien joukossa. Keskustan kannatuksen kannalta olisi siis viisasta pyrkiä saamaan nuokin ihmiset äänestämään Keskustaa myös eduskuntavaaleissa, jolloin Väyrysen mukanaolo Kepussa olisi kannattanut/kannattaisi varmistaa.

Puolueen kunniapuheenjohtajan kohtelu nyky-Keskustassa ei miellytä Väyrysen kannattajia eikä monia muitakaan puolueen jäseniä, ei siitäkään huolimatta, että Paavon Kansalaispuolue-asia toki häiritseekin. Sipilän ja eräiden muiden käytös tässä asiassa on ollut jopa luokatonta.

Väyrysen syrjäyttäminen milloin mistäkin Keskustassa sopii ehkä Sipilälle ja hänen lähisuosikeilleen, mutta puolueelle tuollainen on turmiollista. Se, että Kokoomuksen apupuolueeksi ajautunut nyky-Keskusta on kääntänyt selkänsä kehäkolmosen takaiselle Suomelle ja suosii kannatuksen toivossa pääkaupunkiseutua, kismittää keskustalaisia laajasti.

Kun siihen vielä lisätään Väyrysen ja väyrysläisten savustaminen ulos kaikesta päätöksenteosta puolueessa, seuraamus on selvä. Jos ihmeitä ei tapahdu, seuraavien eduskuntavaalien tulos on keskustalle ja Sipilälle veret seisauttava: hyvä jos 10 %.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Alkio taisi olla maailman ensimmäinen fasilitaattori. Ainakin Juha Sipilän mielestä.

Harkimon ja Jungnerin Liike Nyt pääsi viikonloppuna otsikoihin, samoin Sipilän Keskusta. Molemmilla onkin sama tavoite: "fasilitoida" niiden äänen kuulumista joilla ei ole halua, voimaa, eikä tarvetta pyrkiä julkisuuden valokeilaan.

Mikael Jungner on otsikoinut US-bloginsa pari viimeisimmistä postausta "Suomen demokratia on vaarassa", "Ilmassa tuoksuu vallankumous".

Fasilitoidessaan hän tekee perinteistä pappien työtä = omaisuusarvot ensin; lännessä yleisemmin kirkkojen tyhjennyttyä kansan toteuttaessa foorumeilla ja kaduilla omanlaistaan vallankumousta = ihmisarvo ensin.

Arvi Hinkka

Yritä Paavo ymmärtää Juhaakin. Ehkä hänelle ei muodostunut varmuutta siitä että lähdet ehdolle, kun lupasit vain harkita ehdokkuutta.

Olisihan se ollut mahdollista että puoluekokouksessa joku Keskustan parasta ajattelematon henkilö olisi ilmoittautunut ehdokkaaksi, ja saanut junttaamalla taakseen enemmistön. Ihan mahdollinen skenaario; Keskustan jäsenistössä on myös oman edun tavoittelijoita ja muita huithapeleita joille alkiolainen aate ei merkitse yhtään mitään. Esim. alkiolaista nuorisosäätiötäkin monet keskustalaiset kritisoivat.

Kyllä minäkin näen suurena ongelmana sekä menestykselle että pystyvien ihmisten pääsylle johtotehtäviin sen että puoluevaltuusto valitsee puheenjohtajan omasta joukostaan. Tiedetään että piirien valitsemana puoluevaltuustoon saattaa päästä hyvinkin osaamatonta ja epäluotettavaa väkeä (kannattaa lukea se nimilista, on karua kertomaa). Ei ole ollenkaan sanottu että puoluevaltuustossa tällä hetkellä enemmistönä olisi vilpitön rakkaus Isänmaahan ja Keskustaan.

Älä Paavo luovuta. Varmasti löytyy vielä vaihtoehtoja joita ei ole kukaan vielä keksinyt kokeilla. Tai kehdannut. Ihailtavaa että joku keksii ja kehtaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset