Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Ratkaisut lähestyvät

Kansalaispuolueen toiminnan halvaannuttaneita kiistoja käsitellään lähi viikkoina.

Sen jälkeen kun Oulussa 3.3. klo 11.30 pidetyn Kansalaispuolueen yleisen kokouksen päätökset olivat viime viikonloppuna saaneet lainvoiman ( Tiedote 4.6.18 ), tein maanantaina 4.6. Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) ylläpitämään yhdistysrekisteriin ilmoituksen puolueen uudesta puheenjohtajasta.

Sami Kilpeläinen oli jo ennakkoon ilmoittanut vastustavansa muutosta. PRH on vastannut  Kilpeläiselle, että rekisteröinnin voi estää toimittamalla virastoon Helsingin käräjäoikeuden päätöksen yhdistyslain 34. pykälän mukaisesta täytäntöönpanokiellosta. Aikaa sen hankkimiseen on viime tiistaista alkaen kaksi viikkoa. Ellei tällaista päätöstä tule, ilmoittamani muutos rekisteriin tehdään.

Kun yhdistyslain 32. pykälän mukainen määräaika yleisen kokouksen tekemistä päätöksistä on kulunut umpeen, Kilpeläisen tulisi ymmärtääkseni nostaa puoluetta vastaan Helsingin käräjäoikeudessa kanne yhdistyslain 33. pykälän nojalla. Siihen tulisi liittää vaatimus toimeenpanokiellon määräämisestä.

Ensi perjantaina 15.6. Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään kahta kannetta, joilla olen moittinut Kilpeläisen johtaman puoluehallituksen ja sen koolle kutsuman yleisen kokouksen päätöksiä.

Tilanne on erikoinen sen vuoksi, että oikeudessa puoluetta edustaisivat Sami Kilpeläinen, Piia Kattelus ja Tuula Komsi, joilla ei ymmärtääkseni ole puhevaltaa puolueen puolesta sen jälkeen kun minun johtamani hallituksen valinnasta tehty päätös on saanut lainvoiman.

Vaikka käräjäoikeus hylkäisi moitekanteeni, Kilpeläisen johtaman hallituksen valinta ei tulisi lainvoimaiseksi, koska tietysti valittaisin käräjäoikeuden päätöksestä.

Kansalaispuolueen toiminnan halvaannuttaneet epäselvyydet eivät siis ehkä ratkea oikeuslaitoksen puitteissa.

Ratkaisun aikaansaaminen on kuitenkin varmistunut.

Kuluneen viikon alussa Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti antaa minulle oikeuden kutsua koolle Kansalaispuolue rp:n yleisen kokouksen uuden hallituksen valitsemiseksi yhdistyksen kustannuksella. Sen järjestämistä viivyttää se, että aluehallintoviraston päätöksestä voi valittaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Nopeampaan ratkaisuun päästäisiin, jos Kilpeläinen ei pystyisi 19.6. mennessä toimittamaan PRH:lle käräjäoikeuden päätöstä, jolla johtamani puoluehallituksen valinta määrättäisiin toimenpidekieltoon. Tällöin PRH tekisi ilmoittamani muutoksen yhdistysrekisteriin.

Tämä ratkaisisi ymmärtääkseni kiistan lopullisesti. Tällöin yleisen kokouksen järjestämiseen ei olisi tarpeen käyttää aluehallintoviraston myöntämää oikeutusta, vaan kutsun sen kokoontumiseen voisi esittää johtamani puoluehallitus.

Jos näin ei olisi, käyttäisin kokouksen järjestämiseen aluehallintoviraston minulle antamaa valtuutusta.

Joka tapauksessa on varmaa, että Kansalaispuolueen kiistat ratkeavat parhain päin, ja pääsen hyvillä mielin aloittamaan työni sen eduskuntaryhmän johdossa.

Kannattaa muuten katsoa youtubesta tervehdys, jonka lähetin torstaina Brysselistä (https://www.youtube.com/watch?v=Lw-HL0zIogk)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Nyt ollaan jorpakossa. Jos yhdistystoiminta on siirtynyt raastupaan niin yhdistystä ei enää tarvita. Se on silloin jo niin hajallaan.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Olen täsmälleen samaa mieltä.
Mielestäni näihin räyhäpuolueisiin ei kannata kenenkään täysjärkisen lähteä enää mukaan. Viimeisen kahden vuoden aikana on tästä saatu jo vakuuttava näyttö.
Näitä puolueita ovat eräät eronneet, karanneet ja jäljelle jääneet jämäpuolueet.
Syy tällaiseen pirstaleisuuteen on käsittääkseni siinä, että näillä puolueilla ei ole enää riittävästi pitkälinjaista, kokemukseen perustuvaa hallinto- ja järjestökokemusta.
Ja tämän tärkeän hallintokokemuksen puute taas johtunee siitä, että kokemusta omaavat henkilöt on savustettu ulos kyynärpäitään käyttävien nousukkaiden toimesta. Näin hyvän hallinnon sijaan on astunut viidakon lait ja sisäinen epäjärjestys.
Energia suuntautuu kaikkeen muuhun kuin ehkä sinänsä hyvien asioiden eteen päin viemiseen.
Kun sisäinen luottamus ja perusta on rikki, kuka uskoo enää näiden sippipuolueiden ulkoisiinkaan linjauksiin.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Poliitikon ja päättäjän tehtävät ovat luottamustehtäviä ja silläkö luottamusta kerätään että puidaan julkisesti kultapossukerhon keskinäisten kinastelujen yksityiskohtia.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Ei kysymys ole mistään kinastelusta yhdistyksen sisällä, vaan pyrkimyksestä kaapata Väyrysen perustama puolue ja myös erottaa Väyrynen. Sitä paitsi jokaisessa puolueessa kinastellaan, vaan nyt oikeusjutuilla ja haluttomuudella yhdessä kutsua puolueen toimintakuntoiseksi saava puoluekokous kasaan Väyrysen vastustajat vahingoittavat puoluetta ja estävät sen toimintaa. Siis tekevät tämän tietoisesti.

On myös selvää, että Väyrynen on nykyiselle radikaalille äärioikeistolaiselle maan valtaklikille ja läntiselle sotaelinkeinolle sellainen vaaratekijä, että hänen tuhoamisekseen voidaan käyttää kaikkia keinoja ja välineitä. Itsestään selvää on, että blogikirjoitusten kommentointiinkin osallistuu myös "sähköisen viestinnän" ammattilaisia eli trolleja. Trollilla saattaa olla myös useita netti-identiteettejä.

Nato on siis sotaelinkeinon menekinedistämisorganisaatio, joka tarvitsee vihollisia ja jos sellaisia ei ole, niin ne pitää keksiä. Väyrysen mollaaminen on natottamista. Että tämä tiedostaen jatkakaatten keskusteluun syventymistä.

Ilkka Luoma

TORSTAINA, TOUKOKUUTA 17, 2018
Paavo Väyrynen tekee paluun kansakuntamme edun nimissä

Ote: " ... Väyrynen palaa eduskuntaan ja voimme olla varmoja, että ilmatila sähköistyy – moni Sinisten kansanedustaja voi kokea Paavon Kansalaispuolueen houkuttelevaksi vaihtoehdoksi, sillä sieltä on parempi mahdollisuus päästä seuraavista eduskuntavaaleista läpi kuin olemattomiin painuneista sinisistä [1 – mutta miten äänestäjä kokee takinkääntäjät – sen aika näyttää.

Paavon paluuta yritettiin torpata ja vaikeuttaa ---
[ ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201805142200941... - ]

”Tätäkin yritettiin kampittaa "kärnäilynä". Asioista tietävät tahot arvelivat kärnäilyn lähteneen liikkeelle Keskustan puoluetoimistosta. Asia on selvä, ja Paavo perustaa Kansalaispuolueelle oman eduskuntaryhmän, johon saattaa liittyä yllättävästi nykyisiä kansanedustajia!

Mielipidetiedustelu antoi Kansalaispuolueelle "kuuden prosentin" kannatuksen* [2, joka on muuten liki sama kuin Väyrysen saama presidentinvaalikannatus. Nyt onkin toivottavaa, että vanhat riidat sovitaan ja hyväksytään yhteinen tie, sillä Kansalaispuolue on Paavo Väyrysen luomus”

Nyt Paavo saattaa olla vedenjakajalla – saadaanko ennenaikaiset eduskuntavaalit

Sote lähestyy äänestysmaaliaan ja tasapaino heiluu eduskunnassa. On 'harkimoa, lepomäkeä' ja muita oman itsekkään tien kulkijoita, joita ei välttämättä puoluekuri sido – Harry Harkimokin jo erosi Kokoomuksesta, Elina Lepomäestä emme tiedä – pyrky on korkealle – fiksu, nuori ja itsekäs nainen – terävä ja pätevä. Harkimosta en tiedä ---

Paavo avaa täysin uuden poliittisen aikakauden
[ … kansalaispuolue oli poliittinen innovaatio, sitten demareiden Forssan … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/04/politiikan-... - ]

Ulkopolitiikkamme on erittäin vaarallisella polulla ja tuo polku tulee kivetä umpeen ja valita parempi ja kansakunnalle turvallisempi liittoutumaton ja puolueeton kansainvälisten konfliktien välittäjä ja neuvottelupöytien kattajan rooli – ... "

.
Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/paavo-vayr... - alta.

.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mikä ihmeen mielipidetiedustelu antoi Kansalaispuolueelle "kuuden prosentin" kannatuksen? Taisi luku löytyä Luoman taskusta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No Luoman jutut voi laittaa ihan omaan kategoriaan, olihan hän varma siitäkin, että Paavo on presidentivaaleissa toisella kierroksella :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #5

ritalahan kumisee, kuin tyhjä tynnyri jatkuvasti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #5

Automaattisen toiston poisto.

Juha Hämäläinen
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Niin, mikä ihmeen mielipidemittaus Kansalaispuolueen kannatuksesta on antanut 6,4%:n kannatuksen?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

#12. Onko sillä väliä. Kannatus selviää vaaleissa. Gallupit tulisi kieltää vuotta ennen vaaleja. Niitä käytetään msnipulointiin ja yritetään niillä korvata vaalit.

Ilkka Luoma

Paavolla on kivasti blakkarissa jo noin 180 000 suomalaista, jotka äänestivät häntä presidentivaaleissa 2018 - se on hyvä alku. Nuo äänestäjät äänestivät juuri Paavoa, eikä Kansalaispuoluetta. On luonnollista, että väyrynen tarttuu puikkoihin ja kuitenkinkin voimme vielä toivoa sovintoa edellisten Kansalaispuolueen toimijoiden kanssa -

Määrätietoisella toiminnalla noista 180 000 saadaan 1 800 aktiivista vaalitoimijaa ja -ehdokasta - tarkalla valinnalla!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #16

Saamani tiedion mukaan Presidentti Niinistö palaa toisen kautensa jälkeen Kokoomuksen johtoon ja puolue saa hänen johdolla eduskuntavaaleissa 75 % osuuden äänistä. Sen jälkeen kokoomus johtaa Suomea yhdessä NATOn kanssa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #23

Hevosmiesten tietotomiston uutisia-

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #16

Ilkka, minäkin äänestin Paavoa. Mutta en silloin vielä täysin tajunnut, minkä laatuinen henkilö on kyseessä. En siis ole millään tavalla Paavon "blakkarissa" enää, eikä ole moni muukaan - paljon on Paavon kiemuroihin väsyneitä ja pettyneitä. Ja eihän presidentinvaaleissa kukaan tietenkään äänestänyt kansalaispuoluetta, koska ei puolue osallistunut vaaleihin ollenkaan.

Meinaatko ihan tosissaan, että Paavo on noiden vaalien jälkeen parantanut suosiotaan?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #24

Vanha kansanviisaus sanoo ”Ei kannata lähteä herrojen kanssa marjaan.” Uudempi viisaus voisi olla ”Ei kannata lähteä herran kanssa marjaan.”

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Meneillään olevat poliisitutkinnat ovat merkittävässä asemassa. Mikäli Paavo "voittaa" ne, nousee hänen suosio reilusti, koska kansa tulkitsee työs sinieot ajojahdiksi ja aiheettomiksi. Jos tääs toisin, vaatii se melkoista taitoa "uida" niiden karikoiden yli ...

Vieläkin on mahdollista, että syntyy sopu ja osapuolet nielevät kiukkunsa ja palaavat niihin asetelmiin, jotka vallitsivat presidentinvaalien yhteydessä - tuolloin tapasin molempia riitaosapuolia ja oli kirkkaasti havaittavissa hedelmällisen yhteiselon voima.

Jään odottamaan kuinka paljon keskustalaisia tulee Väyrysen "joukkoihin", joka uudistuu nyt kovaa vauhtia. Myös sinisistä ja persuista siirtyy porukoita Kansalaispuolueeseen, kun riidat on sovittu.

Nyt pitäisi "kekkosmaisesti" laittaa rivit suoriksi ja nähdä yhteinen etu. Eräät yksilöpiirteet unohtuvat ja niitä voidaan jopa hioa yhteisöllisempään muotoon ;)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #40

Riidat olisi sovittu jo kauan sitten, jos Paavo olisi siihen suostunut. Mutta hän vaatii yhä niitä itse omavaltaisesti improvisoimiaan "saatavia" meiltä varattomilta.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #24

Tunnen pahaa mieltä puolestasi Tuula, sillä uskon Sinun tulleen harhaanjohdetuksi Paavon vastustajien toimesta. Eihän korottomasta 40 000 e lainasta voinut olla kysymys, kun Paavo olisi itse tuonut varat lainan maksuun. Nyt sen sijaan haluttiin kokonaan irti Paavosta ja mm. hänen kauttaan saatavasta 150 000 e/vuosi puoluetuesta. Valitettavasti jouduit puolueen hallituksessa ratkaisijan paikalle ja tunne voitti harkinnan. No varmaankin oikeudenkäyntikuluille ja mahdollisille korvauksille on sentään ulkopuoliset maksajat tiedossa. Vakuutukset ainakin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Täyde listalla Oulun vaalipiiriin ehdokkaaksi, niin läpimeno on varma.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Täyde listalla Oulun vaalipiiriin ehdokkaaksi, niin läpimeno on varma.

Olli Kankaanpää

Paavo, olet siirtynyt marginaaliin. Ketä enää kiinnostaa?

Ilkka Luoma

Kerrotko Olli lukijoille miten perustelet "marginaalia"?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tänään kysellään miksi sisällissodan riemuvuotta on juhlittu rauhallisesti puolibolsujen kielellä vaikka kouluissa kaikille opetetaan ruotsia jota ilman ei voi ymmärtää Suomen historiaa?

Koska Paavo Väyrynen sai puolueen, Erkki Tuomiojalle perustettiin yhdistys Historioitsijat ilman rajoja. Onnistunut historia on hyvässä hoidossa.

PS. valta on elävien ihmisten kielessä, diskursseissa.

Ilkka Luoma

Niin Paavo kuin Erkki ovat Suomen kokeneimmat ulkopolitiikan ammattilaiset ja soveltuvat erinomaisesti tänne meidän idän ja lännen vedenjakajalle - mehän olemme sotilaspoliittisesti liittoutumattomia ja kansakuntamme sanoo jykevän 'täys-ein' Natolle!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”soveltuvat erinomaisesti tänne meidän idän ja lännen vedenjakajalle” – jotta vesi saataisiin virtaamaan itään

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Ulkomaankauppamme on virrattava kaikkiin ilmansuuntiin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Facebookissa eräs varttuneempi sukulaiseni kertoi Juhani Ahon, Iisalmen rovasti Brofeldtin pojan, kirjoittaneen Lastuissa käynnistään Vänninmäen Repolan tilalla jossa heidän karjansa oli laiduntamassa. (Oma äitini oli syntynyt ko. Vänninmäellä, joskin Ala-Repolassa). Lukaisin netistä tuon Ahon tarinan, totta se on, joskin julkaistu Muistelmissa eikä Lastuissa.

"Ne ovat meidän parhaita ystäviä. Ne tuovat meille kirkossa käydessään keltaista paksua piimää ja marjoja ja ohralettuja. Niillä on myös hyvin keltaista paksua voita", Aho kirjoittaa Repolan väestä.

Ne, jotka ovat sekä Vennamon että Soinin tietä avittaneet, tietävät Ylä-Savon molempien poliittiseksi syntysijaksi.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Kun seuraa meneillään olevia päähallituspuolueiden kokouksia, vakuuttuu Kansalaispuolueen tarpeellisuudesta. On selvää, että nykymenoa kannattavat eivät tätä näe mutta kansan valtaosa kyllä näkee. Kunhan puolueen toiminta saadaan vauhtiin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Juuri ulkopolitiikkaa, jota Väyrynen ajaa on se, jota suomalaisten on syytä kavahtaa. Kuusikymmenluvulta politiikassa mukana olleena, nykyisin kuitenkin evp, on vaikeaa ymmärtää tahoja jotka vapaaehtoisesti ajavat Suomea Venäjän "sylikoiraksi" jollaisia olimme edesmenneen NL:n aikana. Väyrynen vastusti Suomen liittymistä EU:n jolla asemoimme itsemme, muiden pohjoismaiden tapaan, läntisten demokratioiden joukkoon ja se on Väyrysen ulkopolitiikan keskiössä edelleen, irti EU:a ja Venäjän "sylikoiraksi"

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jukka, ihan totta: Kansalaispuolue voisi ottaa Suomen omien nuorten asiat ensimmäiseksi sydämelleen. Nykyisen hallituksen harjoittama keppipolitiikka erityisesti alle 30-vuotiaita omia nuoriamme kohtaan samaan aikaan kun koulutettuja maahanmuuttajia houkutellaan Suomeen on kestämätöntä katseltavaa.

Kuuntelin Sipilän tunnin mittaisen Keskutan linjapuheen, ja totesin, että jälleen nuorten asiat unohdettiin lähes tyystin. Käytettiin runsaasti aikaa varhaiskasvatuksen ja koululaisten oppioikeuden esittelyyn, soten voimaanastumisen jälkeiseen vanhusten asioiden kuntoon laittoon sekä naisten kokemaan väkivaltaisuuteen, mutta nuorten asioista ei taidettu montaakaan lausetta sanoa.

Tätäkö tarkoittaa Keskustan ja erityisesti pääministerimme "ylisukupolvinen" politiikka tulevaisuudessa? Hyppäämme yhden sukupolven yli, omien nuortemme etujen, oikeuksien ja paremman pärjäämisen yli? Surkeaa politiikkaa, jota Keskusta tarjoaa meidän omille nuorillemme. Eipä tarvitse kaukaa etsiä syytä Suomen jyrkästi alenevaan syntyvyyteen...

Mutta onhan meillä pakolaiset ja kaikki työperäiset maahanmuuttajat...

Tässäpä Kansalaispuolueelle sarkaa ihan ensimmäiseksi! :)

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Ei todellakaan tarvitse ihmetellä syntyvyyden laskua viime vuosilta. Toisaalta puoliksi huumorilla, mutta puoliksi tosissan voi väittää, että eihän miesten kannata lapsiin investoida, sillä joka toisessa liitossa nainen lähtee lapset saatuaan kävelemään ja vie lapset mukanaan. Miehelle jää lähinnä maksajan osa. Tästä huolimatta ennustan, että talouden piristyminen nostaa hieman syntyvyytä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nuorisotyöttömyyden hoitaminen kun vaatii oikeasti töitä ja mielikuvitusta, mutta pakolaisten ja muun ylimääräiseen väen hallitsemattomaan kutsumiseen riittää pelkkä lyhyt sähköposti.

Ilkka Luoma

Me-Säätiö!

...

KESKIVIIKKONA, MAALISKUUTA 08, 2017
Yhteisöllisyyden huippuhetki – annetaan nuorille tie luottamukseen

(Monien hämmästykseksi tutkimus kertoo, etteivät nuoret varttuvat aikuiset luota, usko tai muutoin näe huomista - turvaa herättävänä. Selvitys kertoo, että nuoret ovat epävarmoja, eivätkä jaksa uskoa muun muassa jatkuvaan huutoon kasvusta - ”vastuullisten aikuisten maailmasta hoettuna”!)

|1 ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nuorte...

Nuorten hätä on tiedetty pitkään. Ilmiö ei ole uusi, se on ollut päällä jo vuosikausia – alkaen hullujen kulutusjuhla- ja kvartaali-indeksien vuosista 1988 - 1990 – kunnes alkoi lama – se yllätti monet housut kintuissa. Aamuisin jopa Helsingin Kehä I hiljeni – arkenakin. Niin moni aikuinen oli työttömänä ja alkoi kierre, joka jatkuu pahoinvointina nuorissa aikuisissa, jotka unohdettiin.

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/yhteisolli... - alta.

.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

-Bolshevistinen rauhallisuus = kansankulttuurin hiljainen hautautuminen elävältä

Uudella helikopteriperspektiivin ilmaisullaan Juha Sipilä vakiinnuttaa paikkaansa suomenkielisen ilmaisun historiassa.

-Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.

Tätä presidentti Koiviston muistosanoiksi sanottua lausetta Timo Soini ylisti syvällisimmäksi mitä suomenkielellä kyetään ilmaisemaan.

Jossakin on sylttytehdas.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

En tiedä mistä väykkä sai äänensä. Näköjään uskollisia mutta menneisyyden yya-lumoissa eläviä piisaa . Väyrynen on niin passe’ kuin olla ja voi. Siellä selokossila voipi kannatusta vielä olla.
Keskustalla ei Porvoo-Hyvinkää-Hanko tien eteläpuolella ole mitään varteenotettavaa kannatusta. Alue edustaa lähes puolta maan taloudellisesta kapasiteetista ja se luku kasvaa j o k a päivä.
Espoo-Hki-Vantaa-Kauniainen alueen valtuustoissa on 170 valtuutettua ja heistä kepulaisia 9. Mistä Paavon kannattajat kuvittelevat jytkhyn tulevan.?
Parempi olisi perustaa muistelomuseo ja ihmettelen miksi usari pitää tätä has-been ilmiötä hengissä ikään kuin olisi isostakin vaikuttajasta kysymys. Ei ole. Eikä tule.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Paavon kannalta kaikki lähti väärään suuntaan siitä hetkestä kun päätti hakea Keskustan puheenkjohtaksi ja sulauttavansa Kansalaispuolueen siihen mikäli tulee valituksi Keskustan puheenjohtaksi.

Väyrynen vain tarvitsee puolueen siihen että hänellä olisi mahdollisuus tulla valituksi eduskuntavaaleissa ja mahdollisesti tulevissa europarlamenttivaaleissa. Kannantusta olisi varmaan mikäli Väyrynen pelaa kortit oikein, mutta tämä edellyttää toimivaa puoluetta.

Aika vain ajaa Paavoa vastaan ja on vaikea nähdä tästä vaihtoehdosta kovin pitkää tulevaisuutta vain Paavon kunnianhimolle pedattu puoluehanke toimiva ja kuinka toimiva tästä tulisi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mukava lueskella tätä Paavo Väyrynen -jatkokertomusta.

Yllättäviä käänteitä ja jännitystä ja (tahatonta ) huumoria juuri sopivassa suhteessa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

On kuin politiikan "bold and The beautiful" tämä Kansalaispuoluehössötys

Ilkka Luoma

Paavo Väyrynen on tarvittaessa kriisijohtaja!
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysm... - ]

Kautta aikain arvostetuimmaksi presidentiksi on valittu Urho Kekkonen **, joka osasi pelin hengen – vaikeina aikoina, joissa me emme ole nyt, siis emme ole nyt! Tunnetusti Paavo kantaa Kekkosen perintöä – hänet on vihitty sellaisella tiedolla, mitä kriisijohtaja tarvitsee.

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/ita-ja-lans... -

.
SUNNUNTAINA, TAMMIKUUTA 21, 2018
Itä ja länsi törmäävät - tarvitsemme kriisin kestävän presidentin!

Jukka Alaspää

Reijo paunonen
Aika outo kommentti,kun muistamme monen lähteneen PS Sinisiin ja joittenkin palanneen takaisin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset