Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kilpeläinen sai jatkoaikaa

Tänään Patentti- ja rekisterihallituksen piti päättää, hyväksyykö se 4.6. tekemäni ilmoituksen Kansalaispuolueen puheenjohtajan vaihtumisesta.

PRH oli ilmoittanut, että muutos tehdään, ellei Kilpeläinen toimita sille viimeistään eilen Helsingin käräjäoikeuden ratkaisua, jolla määrätään yhdistyslain 34. pykälän nojalla täytäntöönpanokieltoon sen kokouksen päätökset, jossa minun johtamani hallitus valittiin. Kilpeläinen kuitenkin haki ja sai jatkoaikaa 29.6. saakka.

Tilanne on nyt sellainen, että Kansalaispuolueella on kaksi keskenään kilpailevaa hallitusta.

Minun johtamani hallitus valittiin 3.3. kokouksessa, jonka päätöksiä ei yhdistyslain 32. pykälän nojalla moitittu, joten ne tulivat lainvoimaisiksi 3.6. Kokouksen päätöksiä voi pyrkiä jälkikäteen mitätöimään yhdistyslain 33. pykälän nojalla ja hakemaan täytäntöönpanokieltoa saman lain 34. pykälän nojalla. Tätä Kilpeläinen nyt yrittää.

Kilpeläisen samana päivänä järjestämää kokousta on moitittu, joten siinä tehdyt päätökset eivät ole lainvoimaisia. Tässä suhteessa käräjäoikeuden eilinen päätös ei muuttanut mitään. Päätökset tulisivat lainvoimaisiksi, jos käräjäoikeus hylkäisi moitekanteeni elokuun istunnossaan ja jos tästä ei valitettaisi. Tietysti valitettaisiin.

Näillä näkymin kiista ratkeaa 29.6. PRH:n käsittelyssä. Jos Kilpeläinen saa käräjäoikeudelta hakemansa täytäntöönpanokiellon ja hänen nimensä säilyy puolueen nimenkirjoittajana, voin Aluehallintovirastolta (AVI) saamani valtuutuksen nojalla järjestää yhdistyksen ylimääräisen kokouksen, jossa hallitus vaihdetaan. Kilpeläistä tukee vain ani harva puolueen jäsen.

AVI:n päätöksestä voi valitettavasti valittaa ja on ilmeistä, että siitäkin valitetaan. Tämä viivästyttäisi pahasti valmistautumista eduskuntavaaleihin.

Jos kiista ei ratkea minun johtamani hallituksen eduksi PRH:n antaman uuden aikataulun puitteissa tämän kuun lopussa, joudun harkitsemaan eri vaihtoehtoja sen turvaamiseksi, että voin johtaa kannattajani voitokkaaseen vaalitaisteluun ensi kevään eduskuntavaaleissa ja Euroopan parlamentin vaaleissa.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Menee loputkin uskottavuudesta tällaiseen kähinään.

Ilkka Luoma

180.000 kannattajan päälle on hyvä rakentaa uutta politiikan kulttuuria, jossa hiljalleen kansalainen pääsee ansaitsemaansa asemaan. Vaikeuksien kautta voittoon - kansakuntamme arvostaa sinnikkyyttä, kykyä taistella oikean asian puolesta ja olla sitkeä - kiitos tulee olemaan myös yllättävä ... jää nähtäväksi kuinka moni sininen ja persu loikkaa Paavon toistaiseksi pienryhmään eduskunnassa :)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Loikkareita halutaan riitelemään? Ei kiitos. Puolue ei edes tiedä kuka on puheenjohtaja puhumattakaan linjasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Jokainen loikkari tsekataan tarkasti - perusteet, motiivit ja pyrkyryydet ;)

...

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Voi taas kerran muistuttaa, että kannatus pressanvaaleissa ei ole tae menestyksestä eduskuntavaaleissa. Kuten ei ollut esimerkiksi Vihreiden kohdalla kun Pekka Haavisto sai edellisissä pressanvaaleissa miljoona ääntä toisella kierroksella.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ei ole kovinkaan kunniakasta kaatua ilman saappaita. Niin on Paavolle käynyt kun itse ehti saappaansa riisumaan.

Ilkka Luoma

Niin. Nyt olisi korkea aika sopia riidat, sillä näyttäisi olevan helppo ennustaa kumpi voittaa varsin turhan kilpailun ... Tosin tässä on oma julkisuusarvo, sillä on maineikasta taistella Väyrystä vastaan - ja jos voittaisi ... mutta voitto Paavosta on hyvin epätodennäköistä. Julkinen vetoomus: Sopinette erimielisyydet!

...
~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000005725895.html -

Ote: " ... Käräjäoikeuden päätöksestä saa käsityksen, että virallinen kansalaispuolue on nyt Kilpeläisen porukka?

– Minun [Paavon] käsitykseni mukaan ei ole. Silloin 3. maaliskuuta oli Oulussa kaksi kokousta. Sitä kokousta, jossa minun johtamani hallitus valittiin, ei ole moitittu. Kun kolmeen kuukauteen ei tullut moitekannetta, siinä tehdyt päätökset ovat saaneet lain voiman. Sen sijaan Kilpeläisen johdolla pidetyn kokouksen päätöksistä on voimassa moitekanne, joka ratkaistaan vasta elokuussa ... " -IS

.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tietenkin riitojen sopiminen olisi ollut alun alkaen viisasta, ennen kuin ne pääsivät kärjistymään julkisiksi. Mutta kun näin ulkoapäin ei tiedä, oliko edes keskusteluyhteyttä, niin ei voi ottaa tarkemmin kantaa.

Sopiminen voi nyt kuitenkin olla liian myöhäistä, koska vaikuttaa, että arvostus puolin ja toisin on tosi hataralla pohjalla. Vaikka ehkä Väyrynen ja Kilpeläinen voisivatkin sopia, niin luultavasti molempien taustajoukot vaikuttavat näiden kahden herran välienselvittelyyn tavalla, jolloin sovinto voi olla mahdotonta. Ihmeiden aika ei tietenkään ole ohi ja pätisikö tässä, että laiha sopu on parempi, kuin lihava riita?

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sanat-sinkoil...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Päätökset tulisivat lainvoimaisiksi, jos käräjäoikeus hylkäisi moitekanteeni elokuun istunnossaan ja jos tästä ei valitettaisi. Tietysti valitettaisiin."

No tietysti! Tuota en epäile lainkaan.

"Kilpeläistä tukee vain ani harva puolueen jäsen."

Ei kai sillä montaa jäsentä olekaan ...

"... joudun harkitsemaan eri vaihtoehtoja sen turvaamiseksi, että voin johtaa kannattajani voitokkaaseen vaalitaisteluun ensi kevään eduskuntavaaleissa ja Euroopan parlamentin vaaleissa."

Hienoa, että joku valaa meille kaikille voimakasta uskoa tahdonvoiman siunauksellisuuteen ylivoimaistenkin tilanteiden ratkaisemiseksi elämässä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ja tämä kaikki vain, koska Sipilä ei suostunut tekemään Väyrysestä ministeriä.

No, todennäköisesti suurempi osa kansasta on tuon päätöksen takana...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Lopullinen sana sanotaan Kittilän maakuntahallinnon mallilla: Helsingin herrat käyttävät veto-oikeutta.

Wikipedia: Veto-oikeus (lat. veto, 'minä kiellän') on kielto tai tahdonilmaus, jolla valtionpäämies, muu valtioelin tai yhteisö taikka yksityinen toimija estää jonkin päätöksen syntymisen tai voimaantulon.[1] Termi on peräisin Rooman valtakunnasta, jossa kansantribuunilla oli veto-oikeus senaatin päätöksiin. Hänen tarvitsi vain sanoa ”veto” saadakseen päätöksen kumotuksi.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Tässä käy niin kuin olen kirjoittanut, PV joutuu miettimään loikkausta vielä yhteen toiseen puolueeseen jotta hän pääsisi uudestaan vallan kammereiden ja niiden eteisiin.

Toki on sekin mahdollisuus että Väyrynen perustaa uuden puolueen johon valitaan häneen uskovat henkilöt nostamaan hänet korkeimmalla pallille kaikkien ihailtavaksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Toki on sekin mahdollisuus että Väyrynen perustaa uuden puolueen johon valitaan häneen uskovat henkilöt nostamaan hänet korkeimmalla pallille kaikkien ihailtavaksi."

Kansalaispuoluehan oli juuri tuollainen. Ei kai kukaan nyt jatkuvasti voi olla uusia puolueita perustamassa siksi, että hänet uudestaan ja uudestaan tyrkätään sivuun?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Veikkaukseni on, että teet Tennilät..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Keräsi tarvittavan määrän kannattajakortteja(100kpl) ja tuli valituksi omalta villiltä listalta. Jokaisella äänioikeutetulla kansalaisella on tuo mahdollisuus. Kuntavaaleissa piisaa 10 kannattajakorttia...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #17

Tuossa vielä tarkemmin. https://vaalit.fi/miten-ehdokkaaksi-

***

Laitetaan tähän vielä lukijoille Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirja lisälehtineen. https://vaalit.fi/documents/5430845/7021502/Valits...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Se on tosiaan yksi mahdollisuus, että kerää 100:n äänioikeutetun nimet ja omalta listalta sitten yrittää. Paavolla lienee kannattajakuntaa, joten se varmasti onnistuisi.

Meillähän on Suomessa nyt tämä Reformi, joka noudattaa tätä järjestelmää. https://reformime.wordpress.com/

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Niin, tuolla esittely osiossa ilmoitat olevasi Euroopan parlamentin jäsen ? Eikö tämä ole jo historiaa ainakin toistaiseksi ?

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Otsikossa on virhe. Sen pitäisi olla: Paavo sai jatkoaikaa

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kyllä otsikko pitää tässä tapauksessa paikkansa, koska Väyrynen ilmoittaa, että PRH päättää kansalaispuolueen nimenkirjoittajasta 29.6., eli Kilpeläinen haki ja sai jatkoaikaa.

Nimenkirjoittajien muutos on siis vielä vaiheessa PRH:ssa. http://yhdistysrekisteri.prh.fi/pertied.htx?reknro...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yksin kun yrittää vaaleissa, niin vaalipiirissä pitää saada jumalattomasti ääniä, että menee läpi.

Ja sitten jos meneekin läpi, mitä merkitystä eduskunnassa on yhdellä Väyrysellä?

Eipä taida vallankumousta Väyrysen avulla tulla, ja sinne sitten yksin häviää, kun muut puolueet toimivat.

Joka tapauksessa tilanne on ohi, ja loputkin ravovallasta on hävinnyt, ja vaikutusvaltaa ei ole enää luvassa.

Kansakunnan narrina voi tietysti saada lehtien palstoilta hetken tilaa, mutta se ei taida kyllä olla entiselle puoluejohtajalle ja ulkoministerille riittävää, no säälittävää se kyllä on.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Puoluetta perustaessaan PV kertoi olevansa ihan erilainen kuin mitä yleensä väitetään, sillä hän ei ole koskaan ollut mihinkään pyrkimässä vaan häntä on aina pyydetty tekemään jotakin.

Entä jos tuo onkin totta? Jospa näkymätön voima häntä vedättää tarjoamatta järjellä perusteltuja vastauksia järjellisesti asetettuihin kysymyksiin. Yhtenä kesänä näytellään Kekkosta, toisena Manua.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Ihan kuin olisin joskus kuullut tiedotustilaisuudessa lauseen - "olen käytettävissä"

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sama näkymätön vedättäjä-Veto, joka pani Sipilän ja Väyrysen riitelemään suosiostaan, yllytti Halla-ahon kiinni Soinin raiveliin.

Kateellisten ihmisten tekosia, ihmisluonne paljastuu.

Venäjä sanoi avaavansa MM-kisoissa sydämensä maailmalle, Suomi sanoisi avaavansa lompakkonsa.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Tässä voisi kysyä, että mitkä ovat osapuolten motiivit käräjöinnille.

Väyrysen motiivin ymmärtää. Hän on perustanut puolueen ja tarvitsee sitä tällä hetkellä ja toivoo sen kasvavan tulevaisuudessa. Tuntuu aika selkeältä.

Mikä voisi olla Kilpeläisen motiivi. Ei kai pelkkä puolueen puheenjohtajuus voi olla niin tärkeä, että sen vuoksi lähdetään käräjöimään. Sellainen on ainakin hyvin harvinaista. Puheenjohtajuus perustuu yleensä luottamukseen eikä lakipykäliin.

Tai voihan olla niin, että Kilpeläinen haluaa oman puolueen ilman, että Väyrynen on mukana. Silloin tulisi olla käytettävissä jokin muu tunnettu alusta, jolle rakentaa. Nyt ei näyttäisi olevan mitään sellaista. Ilman entistä pohjaa uuden puolueen rakentaminen ei ole Suomessa tähän mennessä onnistunut eikä taida onnistua aivan lähitulevaisuudessakaan.

Niin että miksi Kilpeläinen omalta osaltaan pitää savottaa yllä?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ei Kilpeläinen yksin pidä savottaa yllä. Meitä on useita, ja meitä yhdistää oikeudentaju. Jos joku sitä räikeästi rikkoo, meillä on kaksi vaihtoehtoa, joko alistua tai toimia edelleen oikeudentajumme mukaan.

Käyttäjän VilleHurmalainen kuva
Ville Hurmalainen

Tunnen Kilpeläisen ja hän jos kuka on mies, joka osaa ja noudattaa sääntöjä. Sitä vastoin Paavo Väyrynen on tullut tutuksi tarmokkaana ja muuten osaavana poliitikkona, mutta yhteistyökyky ja säännöistä kiinnipitäminen näyttäisi joustavan nähdäkseni hänen omaksi eduksi liikaa.

Olkoon vain Paavo KAPU:n perustaja ja liikkeelle laittaja, sääntöjä pitää noudattaa. Ja se, että mennään käräjille, kertoo vain sen, että sääntöjä EI ole noudattu. Tai sitten sen tosiasian tunnistamisen, että ei ole olemassa huonoa julkisuutta - on vain julkisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset