Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

”Seitsemän tähden liike” on perustettu

Kansalaispuolueen sekava tilanne jatkuu. Patentti- ja rekisterihallituksessa ratkaisua ei valitettavasti saatu aikaan.

Näin ollen vasta oikeusprosesseissa selviää, voiko yhdistyksen jäsenten pieni vähemmistö yhdistyslakia ja sääntöjä rikkomalla kaapata sen omaan määräysvaltaansa. Uskon, että oikeus lopulta voittaa, mutta ratkaisujen saamiseen saattaa mennä pitkä aika.

Kaappausyrityksen vuoksi puolue on ollut ja tulee vielä pitkään olemaan toimintakyvytön. Tämä on yksin kaappareiden syytä. Heitä varoitettiin ennakkoon siitä, että laittomuudet johtavat oikeustoimiin. Näistä varoituksista he eivät piitanneet.

Turvatakseni sen, että voin johtaa kannattajani voitokkaaseen vaalitaisteluun ensi kevään eduskuntavaaleissa ja Euroopan parlamentin vaaleissa, olen yhdessä tukijoitteni kanssa perustanut tänään ”Seitsemän tähden liike” –nimisen yhdistyksen, jonka puitteissa voimme tarvittaessa osallistua ensi kevään vaaleihin. ”Seiska” –liikkeellä on täsmälleen samanlaiset säännöt kuin Kansalaispuolueella, joten se voitaneen rekisteröidä nopeasti.

Yhdistyksen nimen valintaan vaikutti se, että Italiassa on toiminut osittain samankaltainen ”Viiden tähden liike”. Euroopan parlamentissa minulla oli läheinen yhteistyö heidän kanssaan. Perustin yhdessä Viiden tähden liikkeen edustajien kanssa kontaktiryhmän ”Vapaus valita”, jonka yhtenä keskeisenä tavoitteena on tehdä jäsenyys euroalueessa vapaaehtoiseksi. Siitä pitäisi voida erota, eikä siihen olisi velvoitetta liittyä. Kontaktiryhmä vastustaa muutoinkin ylikansallista yhdentymistä.

”Seitsemän tähden liikkeen” tunnuskuvana on pohjoisen tähtitaivaan Otavan tähtikuvio, jota on usein käytetty myös suomalaisuuden symbolina.

Pyrimme edelleen päättäväisesti siihen, että saamme palautetuksi Kansalaispuolueen sen jäsenten valtaenemmistön määräysvaltaan. Jos tämä viivästyy, ryhdymme varmistamaan osallistumisemme kevään vaaleihin keräämällä kannattajakortteja ”Seitsemän tähden liikkeen” merkitsemiseksi puoluerekisteriin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Menestystä! Eduskunnan ummehtunut konsensus kaipaa hämmentämistä.

Ilkka Huotari

Onhan tuo kappaaminen erikoista. Sanomattakin on selvää, että en arvosta sellaista, enkä ymmärrä, miksi kukaan arvostaisi tai tulisi kannattamaan tällaista puoluetta ja sen kaappaamia jäseniä. Siis kansalaispuoletta tässä tilassa.

Varmaan ainoastaan sellaiset, joilla ei ole mitään moraalia, voivat sitä kannattaa. Pätee myös näihin kaappaajiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Varmaan ainoastaan sellaiset, joilla ei ole mitään moraalia, voivat siirtää henkilökohtaisia menojaan puolueen maksettavaksi.

Ilkka Huotari

Onko tuo fakta?

Oikeuttaako se puolueen kaappamisen?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #4

On se fakta, käsitelty näilläkin palstoilla useita kertoja. Ks. esim. Tuula Komsin blogit.

    "Oikeuttaako se puolueen kaappamisen?"

Mikä kaappaaminen? Väyrynen itse luopui puolueen johdosta ruvetessaan kannatusyhdistyksen asettamaksi presidenttiehdokkaaksi. Vielä sen jälkeen lähti pyrkimään toisen puolueen (Kepu) puheenjohtajaksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

lisäksi hän käytti Kansalaispuolueen tiliä omiin järjestelyihinsä ilman tilinkäyttöoikeutta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #4

Ilkka, kukaan ei ole "kaapannut" mitään - kuinka on mahdollista että tuo blogisti saa satuilla ihan mitä tahansa, rikkoa kaikkia sääntöjä ja pitää oikeuslaitosta pilkkanaan ja suoltaa näitä valheitaan tänne yhtenään. Ja kansalaispuolueen talouden sotkeminen velkaannuttamalla se blogistille itselleen ihan omin lupinensa on tosiaan fakta, ja siitä on jätetty tutkintapyyntö poliisille.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Kysymyshän ei nyt ollut henkilökohtaisista menoista vaan kansalaisliikkeen vaalikuluista. Kansalaisliike ei pystynyt hankkimaan kaikkea vaaleihin käytettyä rahaa, vaan tarvittiin myös Paavon omaa tai oman pysyvän yhdistyksen rahaa. Jos oikein olen ymmärtänyt, niin luokkaa puolet tällaista rahaa oli suuruusluokaltaan 40 000 euroa, jonka tai edes osan siitä Paavo toivoi saavansa joskus takaisin pysyvälle tukiyhdistykselleen. Kansalaisliikkeen vaaliyhdistys oli väliaikainen, se piti lopettaa, joten siltä tuota summaa ei voinut koskaan saada. Niinpä Paavo tiettävästi alunperin ja viime vuonna ainoana tilinkäyttöoikeuden haltijana Kansalaispuolueessa esitti mielestäni itsestäänselvältä tuntuvan ratkaisun, että puolue makselisi tuota summaa Paavon vaalityöhön tulevaisuudessa, mikäli Paavo itse hankkisi sitä varten puolueelle varat. Laina olisi siis koroton eikä takaisinmaksupäivää olisi olemassa. Puolueen kannalta siis täysin merkityksetön asia. Homma olisi pitänyt hoitaa puoluehallituksen kokouksessa lyhyellä merkinnällä ja asia olisi ollut sillä selvä.

Paavo toisi todennäköisesti kansanedustajana puolueelle tuloja 150 000 euroa vuodessa pelkästään puoluetukena, neljän vuoden vaalikaudessa siis 600 000. Kyllä siitä puolueen luulisi ilomielin 40 000 perustajalleen ja vetäjälleen vaalikuluihin antavan. Toivathan pressavaalit Paavon ansiosta Kansalaispuoluetta tunnetuksi ja Paavon saama äänimäärä antoi hyvän pohjan Paavon vetämän puolueen tulevalle menestymiselle. Tämä houkutus ei kuitenkaan tilapäiselle puheenjohtajalle kelvannut, vaan hän halusi olla jatkossakin kalifi kalifin paikalla. Liittyykö motiiveihinsa vielä jotain muuta, on minulle tuntematon asia.

Tämä olkoon samalla vastaukseni Tuula Komsille, jolle olen aikaisemminkin rautalangasta vääntänyt, ja kai hän nyt lähipiiriläisenä asiat muutoinkin tietää. Vaikuttaa kuin Elon laskuoppi olisi hänellä jäänyt käytäntöön soveltamatta ja tunne tullut tilalle.

Ja kai vallankaappaukseksi voidaan nimetä menettely, kun väliaikainen hallitus erottaa puolueesta niitä, jotka eivät sitä kannata ja valitsee sen sijaan juuri ennen puoluekokousta uusia jäseniä ja erottaa puolueesta hallituksen jäsenenkin, entisen puheenjohtajan ja puolueen perustajan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #14

Mauri: Sami ja Piia valittiin puheenjohtajiksi, ei "väliaikaisiksi puheenjohtajiksi", ja hallituksella ei lain mukaan ollut mitään mahdollisuutta katsoa Paavon tilitemppuiluja läpi sormien. Se on sieltä sivusta helppo huudella, kun ei itse ole vastuussa mistään. Ja jos tuo velkaannuttaminen olisi ollut ihan läpihuutojuttu, niin miksi ihmeessä Paavo ei informoinut tästä "pikku jutusta" sanallakaan puolueen hallitusta, eikä kertonut näistä manöövereistä? Mutta tämä ei ole enää meidän käsissämme, vaan viranomaisten. Mene sinä Mauri heille opettamaan tuota Elon laskuoppia.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #17

Paavon mukaan hän oli informoinut. Ja eihän tässä mitään velvoitetta ollut puolueelle sytynyt! EI SIIS MITÄÄN! Teidän hallituksessa olisi vain pitänyt jossain vaiheessa merkitä asia pöytäkirjaan (tai merkitkää nyt), ja jos siellä ei olisi ollut pöytäkirjamerkintään halukkuutta, niin sitten vaan asia olisi jätetty kaikessa rauhassa puoluekokouksen päätettäväksi ilman suurta meteliä, ilman jäsenten erottelua, ilman uusien jäsenten valintaa. Siis muusta on kysymys kuin rahasta tai vastuusta.

Minulla Tuula on koko ajan ollut sellainen ikävä tunne, että Sinuakin on tässä vedätetty. Saatoit kenties sopivasti johdateltuna reagoida heti alkuunsa tunteella, ja sitä mitä tunne on päättänyt on mahdotonta järjellä toiseksi muuttaa. Tämä on siis yleisinhimillistä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #23

Mauri, eiköhän nämä satuilut jo riitä. Se on Paavo joka vedättää koko ajan kaikkia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Mauri kertoi asian todellisuuden - joka on kohta kohdalta laillinen - se, ettei noita rahan liikkeitä sovittu etukäteen ja kirjattu pöytäkirjoihin - on tutkimisen aiheinen juttu.

Tosiasia oli se, että Paavo lainasi omaa/yhdistyksensä rahaan ja toivoi Maurin esittämällä tavalla lainan edes osittaista takaisinmaksua sitten "joskus" - puoluetuista ... tosiasia on kuitenkin se, että Paavo perusti Kansalaispuolueen, toi sille tunnettuuden - loi pitkälti säännöt ja antoi kasvot toiminnalle. Ilman Paavoa "Kapu" ei menestyne ja nuo 180 000 presidenttinvaaliääntä sai Paavo ei Kapu. Suosittelen sotakirveiden kaikkinaista hautaamista.

Nyt tässä jähnäämisellä sotketaan kaikkien pasmat.

...
Sähköpostissa kiertelee kyselyjä miten Kapu järjestelee/yrittää järjestellä seminaareja kulunkiperiaatteella osallistujilta, joka on sinällään ok - mutta ...

Ilkka Luoma

Harri, nyt kirjoitat asiasta, josta tiedät vain yhden näkökulman. On moraalitonta erehtyä sellaiselle tielle, jossa ajetaan vain yhtä kaistaa molempiin suuntiin - on osattava nähdä kokonaisuus ja siirtyä moottoritielle, jossa näkyvyys on erinomainen kaikkiin suuntiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #28

Ilkka, kerro minulle, missä kohden tietoni ovat vääriä.

Ei velan luvaton vieminen tileihin voi olla "näkökulmakysymys". Se joko löytyy sieltä tai sitten ei.

Väyrynen on myös EU:ssa syyllistynyt vilpilliseen varojen käyttöön, ja sinä syytät minua moraalittomaksi.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #37

Väyrysellä oli tilinkäyttöoikeus ja hän maksoi puolueen tililtä vaalimenoja ja maksoi sitten vastaavan summan omista varoistaan puolueelle toivoen, että kun hän tulevaisuudessa tuo puolueelle tuloja, niin niistä maksettaisiin hänelle takaisin. Jotta tämä sopimus muistettaisiin myös tulevaisuudessa, niin se olisi ollut syytä kirjata hallituksen pöytäkirjaan. Vaikuttaa vahvasti, että asiasta tehty riitakysymys oli tahallista, raha oli keppihevonen, jotta Paavosta päästäisiin eroon.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen Vastaus kommenttiin #43

Voisiko Nygård ystävällisesti valaista, missä kohtaa yhdistyslaissa puhutaan tilinkäyttöoikeudesta ja mitä sillä tarkoitetaan?

Minulla on se käsitys yhdistyksen varojen käytöstä, että ensin yhdistyksen hallitus päättää tästä, ja päätös dokumentoidaan yhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirjaan. Vasta tämän jälkeen yhdistyksen nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö toteuttaa yhdistyksen hallituksen päätöksen. Eikä päinvastoin, kuten Nygård esittää. Suosittelen perehtymistä yhdistyslakiin!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Toistan entisiä näkemyksiäni Väyrysen puuhastelusta, "Aina hullummaksi menee"

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Tässä tapauksessa hullunmyllyn aloitti pressanvaalien aikaisen Kansalaispuolueen hallituksen enemmistö.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Mauri, sinä et oikeasti tiedä mistään mitään. Siis et yhtään mistään mitään. Kaikki kommenttisi on mutua, jossittelua, spekulaatiota, tarinankerrontaa. Ja todisteesi on että "kun Paavo sanoi niin..."

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #34

Kerro hyvä ihminen sitten, mistä on kysymys. Rahasta tai taloudellisesta vastuusta ei ainakaan tähän mennessä kertomasi ja muiden kertoman perusteella.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #39

Minä en välitä mitä joku toinen sanoo, vaan KP:n hallituksen jäsenenä mietin asiat itse. Minulta ei koskaan kysytty, hyväksynkö Paavon menettelyn tilien käytössä - ja silti hallituksen jäsenenä myös minä olen juridisesti vastuussa. Se, miten "suosittu" henkilö tällaisen teon on tehnyt, on minulle yhdentekevää. Mutta et sinä Mauri taida millään tätä tajuta. Jos joku vetää minut vastuuseen kymmenien tuhansien veloista, joiden syntymiseen en ole mitenkään kyennyt vaikuttamaan ja joiden synty on jäänyt minulle kertomatta, en voi enää koskaan luottaa kyseiseen henkilöön. Minun silmissäni hän on tehnyt niin ison virheen (haluaisin sanoa rikoksen, mutta tutkinta on yhä kesken) että poliittisen toiminnan keskittäminen tämän luonteisen henkilön ympärille on mahdotonta. Turha siihen on vetää mitään EU-asioita tai dramatisointia siitä miten "Paavo on vaarallinen mies" - tämän sotkun hän aiheutti ihan itse ja täysin tahallaan. Ja samalla aiheutti paljon vahinkoa EU-kriittisten leirissä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ketä ne kuusi muuta tähteä ovat?

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hehheh, taas yksi puolue perusteilla, tämä oli kyllä jo odotettavissa, kun häviö oikeudessa näyttää todennäköiseltä.

Taitaa taas mennä aika iso kasa hotellirahaa näidenkin kannattajakorttien keräämiseen.

Eihän tosta tuu yhtään mitään, tai kyllä täälläkin muutama vannoutunut Väyrysfani on, jotka nyt taas innostuvat, naurunalaiseksi pystyy kyllä itsensä tekemään halvemmallakin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Väyrynen käyttää räyhäkkäästi ja häikäilemättömästi taktiikkaa "Hyökkäys on paras puolustus" jotta keskustelu ei siirtyisi hänen omiin tekemisiinsä, joita poliisi tutkii.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Lisäksi on menossa Väyrysen käyttämien EU-varojen takaisinperintä. Väyrynen on valittanut siitä kolmeen portaaseen mutta kaikki valitukset on hylätty.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Niin, ei mahda Paavo olla kaikkien suosiossa EU:ssa. Vaarallinen mies, jota on lyötävä joka mutkassa ja käänteessä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #25

Itse asiassa ei. Paavoa ei kukaan pidä kovin vaarallisena. Ja nykyään jo ymmärrän, miksi ei.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #38

Kyllä saamansa vihapuhe vaarallisuudesta todistaa. Vaarana on, että kansa herää äänestämään Väyrysen ajamien asioiden puolesta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #40

Tällä ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa. Itsekin äänestän niiden asioiden puolesta, mutta mieluummin kuitenkin jotakuta rehellistä henkilöä.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #44

Tuula, saattaapa olla paljonkin tekemistä. Kansalaispuolue on käytännössä tuhottu ja nykymenon vastustajien toiminta lamaannutettu pitkäksi aikaa. Jatkossa vastustus pirstaloituu yhä useamman puolueen kesken, joten kyllä monella taholla ollaan tyytyväisiä. Suomen asia on kokenut suuren kolauksen. Natotus etenee ja EU:n militarisointi Suomi kärjessä, CETA-sopimus solmittu, valtion omaisuudesta luovutaan, kaikki yksityistetään. Joillakin saisi siitä olla huono omatunto, jos kyvyn sellaiseen omaa.

Ja jos Sinulla ei ole tullut aikaisemmin kysytyksi Paavolta ilman välikäsiä, miten hän nämä rahaliikkeet tarkoitti, niin ota yhteyttä nyt. Mitään et menetä.

Kyllähän jotain kuvaa sekin, että aloitte järjestellä kokouksia aikoina, jolloin Paavo ei voinut osallistua. Silloin ei voi asioita selvitellä. Ja julkisuuteen mentiin negatiivisessa hengessä heti, kun oli pientäkään tekosyytä! Miksi?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #50

Minuakin ottaa päähän että Väyrynen on hajoittanut kansalaispuolueen. Arvaa vaan miten kamalasti se v*tuttaa. Ja jos rikos on jo tehty, ja se on poliisilla tutkittavana, en minä enää mitään kysele. Väyrysellä olisi ollut runsaasti aikaa selvittää ja korjata tilanne. Sitä hän ei halunnut tehdä. Oma oli valintansa. Ja tuo , että "julkisuuteen mentiin heti" ei missään tapauksessa pidä paikkaansa. Mauri, sinä et ole ollut hallituksessa, sinä et yhtään tiedä, mitä siellä on puhuttu, kuinka paljon hampaita on kiristelty ja yritetty ymmärtää.

Martti Kaisto

Yksityinen rahankäyttö erottamisen syynä puolueesta jonka itse perustanut ja luonut kannattajakunnan poliittisille näkemyksille ON lyhytnäköistä johdolta mikä ei kestä vaalikampanjan tuomaa hetkellistä rahankäytön selvittämistä kun kiire oli kova saada kaikki kasaan ja kannatusta. Paavo teki paljon kannatuksen eteen rahaakin väistämättä kuluu. Kaikki olisi maltilla jatkossa järjestynyt. Pikaisesti valittulla johdolla ei ollut turnauskestävyyttä ja alkoi pesänselvitys.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eiköhän oikeus tuon asian selvitä, sulla ei taida olla asiasta mitään tietoa, kunhan mutuilet.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Martti, kuinka monta kertaa se pitää sanoa, ettei Paavoa suin päin erotettu, vaan häneltä pyydettiin ja pyydettiin, että hän korjaisi aiheuttamansa sotkun. Mutta kun ei. Niin että se siitä "kaappauksesta".

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Eihän ollut mitään sotkua. Hallituksen olisi vaan ollut syytä kirjata menettely pöytäkirjaan. Siis menettely, jossa hallitukselle eikä sen jäsenille langennut mitään talousvelvoitetta, ei mitään vastuuta lainasta, jolla ei ollut korkoa eikä velvoitetta maksaa takaisin. Ja jos olisi joskus jotain maksettu, niin sen hetkisen hallituksen päätöksellä vapaaehtoisesti rahalla, minkä Väyrynen itse olisi puolueelle hankkinut.

"Tämän pitäisi olla selvää puhetta!"

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #26

Mauri, tuo on sinun omaa fantasiaasi. Olet keksinyt tuon omasta päästäsi ja hoet sitä totuutena. Mistä se johtuu, ettei Väyrynen itse koskaan puhunut mitään tuollaista, ei ollenkaan.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #35

Tuula, Väyryseltä ja häntä lähellä olevilta olen tietoni saanut. Keneltähän Sinä?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #41

Jaa että Väyryseltä olet tietosi saanut... voi Luoja. Kas kun ei Väykkä minulle ikinä hiiskahtanut? Vai sanoiko hän minullekin sanoneensa noin, mutta minulla vain nyt on muistinmenetys?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #45

Tuula, mitä hän Sinulle sanoi, kun rahaliikenteestä kysyit?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #46

Mauri, se on Paavo, jonka olisi pitänyt informoida hallitusta, meitä kaikkia E T U K Ä T E E N

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #47

Toistan itseäni: Paavo on kertonut informoineensa jonkun maksun yhteydessä ja ymmärsin että puheenjohtajaa. Kun lakiin niin vetoat, niin yhdistyslain mukaan puheenjohtajalle informointi tarkoittaa koko yhdistyksen informointia. Asian voi saattaa tiedoksi yhdenkin hallituksen jäsenen kautta. Olen toiminut kahdeksan vuotta maakunnallisen yhdistyksen johtajana, joten luulen tietäväni tältä osin lainsäädännön. Ei vaikuta siltä, että siellä puolueen hallituksen enemmistössä olisi Suomen asiaa ajateltu.

Jos sitten myöhemmin vaaditte Paavoa korjaamaan tekonsa eli siis tekemään mitä?, niin onhan se riitaa haastavaa, nöyryytävää, täysin kohtuutonta, kun mitään maksuvelvoitetta puolueelle ei ollut syntynyt, vaikka Paavo oli puolueen tilille rahaansa laittanut. Hallituksen pöytäkirjaan teidän olisi pitänyt asia jossain vaiheessa, ei välttämättä etukäteen, kirjata ja sillä siisti. Riita vaikuttaa rahan osalta täysin keinotekoiselta. Etkö Tuula huomaa sitä?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #52

Olet Mauri täysin kuutamolla. Mutta jos Paavo oikeasti on saanut luvan merkittäviin tilitapahtumiin, oletan että siitä luvan saamisesta löytyy kirjallista todistetta. Se nimittäin ei ihan riitä (luulenpa ettei oikeussalissakaan) että Paavo vain "sanoo" saaneensa luvan.

Olen ollut viime aikoina sattuneesta syystä paljon tekemisissä Sami Kilpeläisen ja Piia Katteluksen kanssa. Molemmat ovat erittäin rehellisiä ihmisiä. Paavosta ei voi kaiken tämän jälkeen sanoa samaa.

Miksi Mauri luulet että ylipäätään jaksan tapella vastaan? Minulla ei ole tässä mitään voitettavaa. En saa tällä menestystä, ystäviä ja vaikutusvaltaa. En yhtään mitään muuta kuin mielipahaa mielipahan jälkeen. Paljon helpompaa olisi ollut mennä Paavon "imussa" ja suosion toivossa - mutta kun rehellinen ihminen ei voi valehdella itselleen eikä muille, vaikka totuuden sanomisesta on henk koht tasolla ollut minulle vain haittaa.

Ilkka Luoma

Paavo lienee edelleen Kapun (=Kansalaispuolue) jäsen?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #33

Teknisesti on kyllä jäsen. Kaikki muut toimeenpanokiellot on kumottu, samoin kuin on kumottu Paavon yritys viedä varjokokouksensa henkilövalinnat PRH:hon.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Stopatkaa jo vähitellen joku tämä täysin käsittämätön Paavo Väyrysen sekoilu. Hän on menettänyt sekä kannattajansa että arvokuutensa poliitikkona. Eihän Luoja tokikaan ole estänyt suura haaveilemasta mutta ottakaa jo joku siitä Paavon olkapäästä kiinni ja ostakaa hyvä kiikkustuoli. Se on parasta tässä tilanteessa.

Oikeus aikanaan ratkaisee hänen rötöstelynsä näissä talousasioissa ja se voi tulla tosi kalliiksi.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Tuomo Hirvi, muistaakseni olit Väyrysen vankkumaton kannattaja jopa Keskustapuolueen puheenjohtajaksi. Näin ollen kuvittelen, että sinulla on parhaat mahdollisuudet ehdottamaasi sekoilun lopettamiseen, joten ei muuta kuin tartu toimeen.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Ajattelitko syyllistyä ikärasismiin? Teetkö niin myös kahden vuoden kuluttua, kun Sauli Ninistö on Paavon nykyisessä iässä?

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

" voimme tarvittaessa osallistua ensi kevään vaaleihin. ”Seiska” –liikkeellä"
-ja oma lehtikin: Seiska, on jo olemassa ;-)

Paavo: "Näin ollen vasta oikeusprosesseissa selviää, voiko yhdistyksen jäsenten pieni vähemmistö yhdistyslakia ja sääntöjä rikkomalla kaapata sen omaan määräysvaltaansa. Uskon, että oikeus lopulta voittaa, mutta ratkaisujen saamiseen saattaa mennä pitkä aika."

Aivan. Tuollainen olisi laitonta mutta turha tässä vaiheessa väittää varmaksi, että laittomasti on toimittu, vai kuinka?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Uskotko, että oikeus voittaa aina?

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Paavo Väyrynen edustaa suomalaista enemmistöä. Hän ei halua elää elämäänsä polvillaan, kuten tämä EU:n korruptoitunut poliittinen eliitti toivoo. Pyrkyrit tekevät kaikkensa päästäkseen EU:n eliitin suosioon. Paavon ei tarvitse sinne pyrkiä. Hänellä on itsetunto kohdillaan ja hän tulee saamaan kannatusta yli puoluerajojen seuraavissa eduskuntavaaleissa. Näin siinä vain käy. Uskokaa jos haluatte!

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tarkoittaako se "itsetunto" sitä että myös omia kannattajiaan saa kohdella törkeän epäreilusti?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Katso kommentti 52. Ei Paavolla niissä tohinoissa ollut mahdollista jakaa paljon aikaansa ja huomiotansa kaikille. Piti kuusikin vaalitilaisuutta päivässä joka puolella maata kulkien. Kirjoitukset, vaalitilaisuudet, haastattelut yms siihen päälle. Kyselitkö itse esimerkiksi sähköpostilla, kännykkäviestillä tai vaalipäällikön kautta? Nämä olisivat olleet kiireisen henkilön tavoittamiseksi parhaita keinoja. Vaalien jälkeen te aiheutitte uuden ruljanssin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #54

Mauri, jatkuva valehteleminen on ihan sairasta. Mutta puhuin kyllä Paavon kanssa puhelimessa vaalien jälkeen. Kun kysyin, miksei hän kerro suunnitelmistaan hallitukselle etukäteen, hän vastasi, että "kun he kumminkin vastustaisivat päätöksiäni".

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sen seitsemän tähden liikettä. Liike Nyt. Nukkuvat! Ei pidä jäädä tuleen makaamaan. Pitää pysyä liikkeessä. Liike on tärkeintä. Kaveri on Caverion ja Otava. Valta on kielessä, diskursseissa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Älköön sinulla olko muita kavereita. Taannoin talouslehdet raportoivat pörssikausittain paljonko Antti Herlin on tankannut Caverionia.

Merkintä blogissani 14.6.2014:

"Vapaus on väkevä voima

Pakko on paras muusa, kiteyttää Sanoman isopomo Antti Herlin kansallisen ideologian Kemppisen blogissa julkaistussa, ilmeisen merkittäväksi tarkoitetussa puheessa.

Olemme kuulleet, että Antti Herlin on hyvä yritysjohtaja , miksi hän ei keskittyisi siihen".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

"Vapaus on väkevä voima ja pakko paras muusa". Juuripa juurikin niinpäin.

Mitä vapautta ja kenen sekä mitä pakkoa ja kenen mahdetaan tarkoittaa?

Muistelen kirjoitetun, taisi olla H.Raittila "Liikkumattomassa liikuttajassa", että ennenmuinoin patruunakapitalistilla oli vapautensa käyttää pääomiaan miten tahtoi mutta nykyisessä päivien pivossa finanssikapitalistilta on viety se vapaus ja hän joutuu toimimaan finanssikonjuktuurien vankina.

Toisaalta tavallisen rahvaan muusana on aina käytetty pakkoa, eri muotoisia orjuuksia j.n.e. Viimeisimpänä koukkuna "aktiivimalli I&II".

Kenellä on siis hallussaan "väkevä voima"? Ja mitä sillä vivuta?

Kati Mäkinen

Koko Suomi tiesi viime talvena, että Paavo oli Kansalaispuolueen presidenttiehdokas. Hän ei tullut valituksi, mutta ei tullut moni muukaan. Kenelle olisi tullut mieleen, että muut puolueet olisivat vaatineet vaalibudjettejaan takaisin ehdokkailtaan? Miten kukaan lähtee tuohon valheita täynnä olevaan Komsin, Kilpeläisen ja Katteluksen kuplaan mukaan? Totuus voittaa vielä ennen pitkää!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset