Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Uusia käänteitä

Kansalaispuolueen sisäisten kiistojen selvittelyssä on tällä viikolla koettu uusia käänteitä.

Alkuviikosta loppui määräaika, jonka puitteissa oli mahdollista valittaa Hämeen hallinto-oikeuteen siitä Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) päätöksestä, jolla minulle myönnettiin oikeus kutsua koolle Kansalaispuolueen ylimääräinen yleinen kokous yhdistyksen hallituksen vaihtamiseksi. Kävi ilmi, että valitus oli tehty jo 7.7., mutta kesälomien vuoksi se lähtee AVI:iin vastineen antamista varten vasta ensi viikolla.

Valitus johti siihen, että yksitoista Kansalaispuolueen jäsentä nosti eilen kanteen 20.2. puoluehallituksessa tehtyjen jäsenten erottamisia koskevien päätösten ja 3.3. klo 16.15 pidetyn vuosikokouksen mitätöimiseksi.

Kanne perustui yhdistyslain 33 §:n toiseen momenttiin, jonka mukaan ”mitätön on myös päätös, joka vähentää yhdistyksen jäsenellä sääntöjen mukaan olevaa erityistä etua yhdistyksessä taikka sisällöltään tai päätöksentekotavaltaan olennaisesti loukkaa jäsenen yhdenvertaisuutta”. 

Tänään Helsingin käräjäoikeus yhdistyslain 34 §:n perusteella määräsi 20.2. tehtyjen erottamisten ja 3.3. vuosikokouksessa tehtyjen päätösten täytäntöönpanon keskeytettäviksi.

Jäsenet nostivat kanteen sen vuoksi, että heillä ei näyttänyt olevan muuta mahdollisuutta saada itselleen oikeutta.

Helsingin käräjäoikeuden 18.6. tekemä päätös, jolla minun kanteitteni perusteella annetut täytäntöönpanon keskeytysmääräykset 20.2. pidetyn hallituksen kokouksen ja 3.3. klo 16.15 pidetyn vuosikokouksen osalta purettiin, näyttää viittaavan siihen, että jäsenten oikeudet eivät ehkä tule tässä prosessissa edes käsitellyiksi.

Toisaalta puolueen johtoon 3.3. klo 16.15 pidetyssä kokouksessa valitut näyttävät valituksellaan tekevän kaiken mahdollisen estääkseen sellaisen AVI:n valtuutuksella järjestettävän yleisen kokouksen järjestämisen, jossa jäsenten ylivoimainen enemmistö voisi valita puolueelle luottamustaan nauttivan hallituksen.

Käräjäoikeuden tänään antama päätös turvaa olennaisimmalta osaltaan täytäntöönpanon keskeytymisen siihen saakka, kunnes asiat on ratkaistu käräjäoikeudessa.

Eilen Seitsemän tähden liike merkittiin yhdistysrekisteriin. Tarkoituksemme on ryhtyä piakkoin keräämään kannattajakortteja sen saamiseksi puoluerekisteriin. Tämä saattaa olla tarpeen, ellei Kansalaispuolueeseen kyetä pikaisesti palauttamaan laillista ja sääntöjen mukaista menoa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Tästä hommasta ei ota enäää kukaan mitään selkoa? Tai no eihän tämä kovin järkevää tai selvää ole koskaan ollutkaan, vaikka Kepu oli puolue.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Asioilla on pitkittyessään tapana mutkistua. Luulisi Paavon tämän tietävän. PS. Kuinkahan kauan Paavo bloginsa esittelyssä uskottelee olevansa Euroopan palamentin jäsen?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Paavo viksuna ja valppaana pitää sen takaportin auki.
Kunhan kesäteatterikausi Pohjanrannassa on ohi, kuulemme uutisia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nyt siellä lukee kansanedustaja. Lukkala, sinua on kuultu!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Katsoppa etusivulta, ennen jutun avaamista. Paavo Väyrysen nimen vieressä lukee: Euroopan parlamentin jäsen, ja vielä Unionin lipulla varustettuna.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #5

Totta turiset! Mutta onhan Paavosta moneksi?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sus siunakkoon!

Paavo jättää savuavia alkiolaisuuden raunioita koko puoluekentän täyteen. Jo kolmas alkiolaisuuden linnake on kohta tulossa uunista. Santeri-vainaa pyörii haudassaan varmaan kuin poranterä.

Paavo on vauhdissa!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei häntä turhaan kutsuta roottori-Santeriksi.

Ilkka Luoma

Asiakommenttina esitän puolueettomasti, että tässä avauksessa Paavo tuo esille kiihkotta oikeus- ja viranomaistapahtumia, joilla saattaa olla käänteentekeviä merkityksiä itse aiheeseen eli Kansalaispuolueen tulevaisuuteen ja sen kykyyn viedä läpi kansalaisillemme uusia politiikanhoidon virtauksia - kansalaisliikemäistä voimaa lisäten.

Kuten jo aiemmin todettuna, tuo Kansalaispuolue rp - Kapu - oli erinomainen avaus innovatiivisuudessaan, ja sen todelliset menestystapahtumat kyllä johtavat useasti itse Paavoon, muut ovat olleet mukana avustajina, toki hyvin tarpeellisina ja käytännön hyödyllisinä - ainakin siihen asti kun presidentinvaalikampanjaa käytiin - tapasin muun muassa itse herra Kilpeläisen, eikä epäselväksi jäänyt miten liikettä johdetaan ja kuka siinä on priimusmoottorina.

Jätetään turha melskaus, vähättely ja puolihumoristinen-pikkupilkka alta lipan laitto - ja keskitytään asiakohtiin, sillä Suomi ja suomalaiset tarvitsevat uutta virtaa yhteisten asioiden hoitoon. Teesit ja tavoitteet ratkaisevat, ja asiasisällöttömät välihuutelut voidaan jättää tässä kohdin väliin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ilkka,
Miksi tulet tänne melskaamaan ja rajoittamaan muiden sananvapautta?

Anna Väyrysen itse moderoida blogiaan.

Ilkka Luoma

Harri hyvä,

syy oli juuri tuo sananvapaus ja harmikseni huomaan, että kommenttini saattoi nyt loukata sinua, joka ei ollut tarkoitus - tarkoitus oli osaltansa asiallistaa kommettiketjua - asiallisesta topicista.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

IL, #9: "Jätetään turha melskaus, vähättely ja puolihumoristinen-pikkupilkka alta lipan laitto - ja keskitytään asiakohtiin,..."

Juuri noin.
Ilo lukea täällä viileän asiallistakin tekstiä, mauttomien, faktat unohvien ivapilkkakirveen turhien sivallusten sijaan - aiheesta riippumatta. Ivailu kerto yleensä enemmän kirjoittajasta.

En asian osaisena vaan vain kansalaisena olen edelleen kiinnostunut Kapun rivien hajoamisen täsmäajankohdan osumisesta nappiin Kepun puoluenkokouksen kanssa. Pelasihan Väyrynen, kieltämättä, aika kovaa peliä kokouksen alla. Oma kantani on, että politiikassa ei ole sijaa tuollaisille "sattumuksille".

Viitteenä: Kyselin tästä Tuula Komsilta hänen bloginsa yhteydessä, mutta blogi - jostain syystä - katosi bittitaivaaseen.

Ilkka Luoma

Aivan oikein, ei ollut tarkoitus kiusata asiatonta ja puolivallatonta sananvapauden tylsynyttä sanansäilää - vaan tuoda esille asiakohtia, joilla olisi merkitys, jos saamme Kapun jälleen tekijänsä mukaiseen perustamiskuosiin ja -moodiin - tuomaan kansakunnallemme sitä mitä se tarvitsee - poliittisen kentän täysremonttia ja luottamuksen palautusta itse poliitikkoihin. Tämä hyvällä - ja virheettömiä kommentoijia kuin poliitikkojakaan ei ole olemassa - evoluutio on tässä inhimillisyyksissään erehtynyt, kunnes huomasi kehityskierrossa olleensa sittenkin oikeassa ;)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Mitä ihmettä Matti horiset? Blogini eivät ole kadonneet minnekään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Taitaa olla niin, että jos jokin julkisuuteen tuotettu ilmiö ei kestä pientä pilkkaa, ei se kestä muutamaan ja sietäänkin kadota ilmiöiden loppusijoituspaikkaan eli historian roskatynnyreihin. Asia-argumenttien tulisi siis pystyä jättämään pikkupilkka omaan arvoonsa.

Lienee melkoisen totta, että P.Väyrynen pelaa kovaa ja joskus sääntöjen rajoja hipoen ja koetellen, yllättävilläkin tavoilla. Mutta niin tuntuvat tekevän hänen vastustansakin, etenkin kepuleissa joilla tunnetusti on laaja ja tehokas "likaisten temppujen osasto". Siellä ollaan myös sekä innovatiivisia että pitkävihaisia.

Meidän muiden kannalta taitaa olla parempi mitä enemmän he, siis kepulit ja kapulit, uhraavat omaa aikaansa ja resurssejaan keskenään nahisteluun. Sitä enemmän me muut saamme olla rauhassa ja hoitaa oikeita asioita.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Innovatiivisuus - sikäli kuin sen ymmärrän - on tästä kultapossukerhon keskinäisestä nahistelusta kaukana. Nyt kun ilmeisesti uutta kerhoa ollaan jo perustamassa, käsikassaraksi. Kun entinen ei enää kassaran rooliin tyytynyt.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

TK, #14: Yleensä en jatka horina-tyylisiin syytöskommentteihin. Tämän kerran. Totta muistellen se taisi olla P. Väyrysen blogi, johon sinä, Tuula, kommentoit. Pahoittelen erhettä.

Esitin sinulle kysymyksen juuri tuosta Kapun kriisin ajoituksesta, joka minua ei lakkaa ajatteletuttamasta. Yllättäen blogi olikin poistunut /poistettu. Ihmettelin asiaa eräässä Ilkka Luoman asiaa sivuavassa bogissa.

Kun en täällä ole alvariinsa, niin joudun muistelemaan, mutta joko Väyrynen tai joku kommenttaattori käytti ehkä sellaisia sanoja, jotka saattoivat aiheuttaa blogin poistamisen. Huomasin tuon jo silloin.
Jatketaan, mutta rakentavasti.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Uskon, että Väyrysen blogi poistettiin, koska siinä Akseli Erkkilä esitti kommentissaan väitteen, että itsenäisyyspuolueen edesmennyttä puheenjohtaja Antti Pesosta olisi kiusattu, verraten samaa Paavo Väyryseen.

Pesosta ei kiusattu, vaan kuittien tarkastaja Mauri Nygård, joka on nykyisin Paavo Väyrysen joukoissa, vaati että kaikki kuitit tarkastetaan. Itse vuosikokouksessa vastavalittuna taloudenhoitajana totesin, että Nygård oli oikeassa, mutta siitä nousi niin suuri hullaballoo, että katsoin puolentoista viikon jälkeen, että minun tilinpäätöstaitoisena kirjanpitäjänä on mahdotonta hoitaa tehtävääni, koska samanlainen show oli, kuin nyt Väyrysen ympärillä pyörii.

Sitä ihmettelen, että miksi Nygård, joka silloin oli niin tarkkana Pesosen tekemisistä, ei ole sitä Väyrysen kohdalla.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tässä nyt herää kysymys, tietävätkö nämä yksitoista jäsenmaksunsa laiminlyönyttä, että he ylipäätään ovat nostaneet kanteen? On käynyt ilmi, että eivät. Kanteen takana on bulvaania käyttänyt Paavo itse. Onnetonta, sanoisin.

Ilkka Luoma

Tuulalta (Komsi) kiintoisa väite, uskoisin, että lukijoita kiinnostaisi saada lisävahvistuksia tuolle esitetylle väitteelle, jossa Paavo olisi toiminut bulvaanina - Väite on raskas, ja se tulisi jotenkin todistaa. Voisiko Tuula ystävällisesti valaista asiaa enemmän?

Tässä copy tuosta Tuulan väitteestä: "Tässä nyt herää kysymys, tietävätkö nämä yksitoista jäsenmaksunsa laiminlyönyttä, että he ylipäätään ovat nostaneet kanteen? On käynyt ilmi, että eivät. ... " 19.7.2018 18:01

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Eräs noista yhdestätoista kertoi sähköpostilla, ettei ole missään kanteessa mukana eikä ollut sellaisesta tietoinenkaan. Nimeä en kerro vaikka sen tiedänkin - ihmisten ei tarvitse osallistua tähän teatteriin ja tuoda siinä nimeään esiin millään tavalla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Riittikö vastaus Luomalle?

Itse ymmärsin jo Komsin edellisestä kommentista, että Komsi oli kysellyt näiltä erotetuilta. Vahvistettuna tieto vaikuttaa itsestäni vakuuttavalta.

Minulla on muutama lisäkysymys Tuula Komsille. Minusta näyttää siltä, että saatte säilytettyä Kansalaispuolueen vallan itsellänne. Se tarkoittanee suurin piirtein sitä, ettei puolueenne olekaan kaiken oikeusruljanssin jälkeen enää velkaa Väyryselle, mutta kaiketi on ilmeisen varaton. Saatte puolueen, mutta kilpailevaksi ryhmäksi noussee tohtori Väyrysen uusi puoluehanke, 7 tähden liike.

Alustuksen jälkeen kysymyksiin:
- mikä on puolueenne jäsenmäärä erotettujen jälkeen?
- miten saatte puolueenne poliittiset päämäärät julki, kun media seuraa vain näitä Väyrysen ulostuloja?
- millä eväin kamppailette Seitsemän tähden liikkeen kanssa? Eikö sen poliittinen agenda liene yhteneväinen Kansalaispuolueen kanssa?
- onko ehdokasasettelunne kunnossa riittävän aikaisin ennen seuraavia vaaleja?

Itse ajattelen niin, että seuraavat vaalit ovat teidän kannaltanne ratkaisevat ja että vähintään yksi kansanedustaja on pakko saada läpi. Riittääkö painoarvonne tuohon? Ja missä vaalipiirissä?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #27

Kai, jäsenmäärää en osaa sanoa tarkalleen, mutta puoluehallituksella on oikeus ottaa jäseniä tietysti lisääkin, jos tai kun toimeenpanokielto ei ole päällä. Tulijoita on ollut, myös jäsenmaksunsa maksaneita ja maksavia. Emme ole mitenkään sidottuja pitäytymään vain niissä jäsenissä, jotka Paavo on valinnut. Ja poliittiselta linjaltamme me pysymme edelleen Kansalaispuolueen linjoilla, mutta täydennettynä myös sosiaalisella ulottuvuudella, ei siis pelkkää "isoa kuvaa" vaan myös jotain ihmisläheisempää. Toki me kilpailemme Seitsemän tähden liikkeen kanssa, jos se saadaan puoluerekiskteriin. Emme voi kuitenkaan lähteä siitä, että mitään ei kannata yrittää muuten kuin Paavon selän takaa. Ja on myös medioita, jotka ovat myös meistä kiinnostuneita ihan itsenämme, usko tai älä :)

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Kas, täällä näköjään kinastelu jatkuu samoin riitasointuisin, minnekään johtamattomin sävelin (((

Tuula Komsi, kirjoitat: ".... jäsenmäärää en osaa sanoa tarkalleen, mutta puoluehallituksella on oikeus ottaa jäseniä tietysti lisääkin,...."

Huumoria varmaan! Lisää jäseniä !! "puolueeseen", jonka maineen, kuten myös "puolueen" perustajan ja ainoa henkilön maineen, jolla oli mahdollisuuksia kannatella rakennelmaansa muiden puolueiden puristuksessa, kyseenalaistitte. Tuo tehtiin pahimmalla mahdollisella tavalla: Puolueen perustaja, ehkä euron päälle ymmärtävänä, mutta rehellisenä tunnettu mies leimattiin epärehelliseksi.

Huumori tummuu: Puoluetoverit lietsovat täysin kyseenalaisen rahoitus- ja edustajariidan juuri, kun puolueen perustaja menestyi (ainakin lyömällä Kepun ehdokkaan) presidentinvaaleissa ja näin vahvisti henkitoreista Kapua.

Huumori tummenee: Raha- ja edustajakonflikti rykäistiin aivan mitättömästä summasta, summasta, jolla puolueen perustaja yritti auttaa ja kehittää puoluetta. Näin nähden noilla rahoilla haluttiin pedata myös mustamaalaajien mahd. poliittista tulevaisuutta.
Rahariita on siksi aivan järjetön.

Mustaa huumoria: Ristiriidat nostettiin tietoisuuteen juuri, kun Kapu alkoi saada ilmaa keuhkoihinsa ja juuri kun Kapun perustaja iski kapuloita Kepun puheenjohtajan rattaisiin. Syytä muistaa: Riitakampanjan primus mortor oli "entinen" kepulainen.

Riitakampanjan ajoitus oli sattumoisin 100%:nen: "Epärehelliseksi" leimattu Kapun perustaja ei enää ryhtynyt haastamaan Kepun puheenjohtajaa. Riita Kapussa oli tältä osin tuottanut toivotun tuloksen.

Hyvä muistaa: Kapun perustaja pelasi Kepun kokouksen alla kovaa peliä. Silloin masinoitiin puolueen perustajaan kohdistuneet syytökset. Sattumaako? Politiikassa ei tunneta tuollaisia "sattumuksia". Poliittinen peli ei ole vain joskus, vaan aina kovaa, eikä mahdollisesti lahjapaperiin käärittyä "myyrää" kannata heittää avaamatta roskikseen.

Eräs kommentoija esitti kerran Komsille: Miksi on väkisin roikuttava ilman perustajaansa täysin tulevaisuutta vailla olevassa, hajaantuneessa puolueyritelmässä? Samaa ihmettelen ja kysyn. Mitkä ovat motiivit?

P.S. Ritva Puolakka "32, olit ilm. kommentoinut minulle, #15, Väyrysen blogin katoamaisesta. Noin sattoi olla, syynä juuri tuo kiusaamisasia ja vertaus. Kaikkiaan kiitos selityksestä.

Näkemyksemme Kapusta ja konfliktista puolueessa taitavat erota. Ilm. olet enemmän sisällä. Minä tarkastelen miltä asia sattaa näyttää ulkopuoliselle. En väitä, että tässä asiat ovat miltä näyttävät, mutta tämä case kyllä pitää sisällää erittäin ihmeellisiä, jopa epäloogisia yksityiskohtia.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Matti Jussi, kommenttisi sisältää pelkkiä käsittämättömyyksiä. Et tiedä lainkaan mitä on tapahtunut, ja vaikka sinulle kertoisi, olet niin uskossasi sokea, että et ota vastaan faktoja vaan elät omassa mielikuvitusversiossasi tapahtumien kulusta.
Ei ole mitään "masinoituja syytöksiä" - noita ongelmia koetettiin selvittää kyseisen perustajajäsenen kanssa, mutta hän ei halunnut ratkaisua, vaan riitaa, ja sitä hän haluaa edelleen. KP:n perustajaa ei "leimattu" epärehelliseksi, vaan hän t o i m i epärehellisesti. Se oli erittäin valitettavaa. Jos hän olisi jättänyt nuo epärehelliset toimet tekemättä, ja tehnyt niin kuin lupasi jo vuosi sitten, eli lähtenyt luotsaamaan KP:ta eteenpäin, hänet olisi riemumielin valittu uudelleen puheenjohtajaksi eikä kukaan, siis k u k a a n olisi rypistellyt vastaan. Mutta hänpä päättikin kääntyä omaa puoluettaan vastaan ja monella eri tavalla. Niin että siinä on sulle "masinointia".

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Kiitos T. Komsi vastauksesta, joka nyt ei juuri tuonut valaistusta. Pahoittelen, että joskus minulle on opetettu, ettei koskaan saa luottaa yhden osapuolen näkemykseen, näkemyksiä on koottava useammilta asianosaisilta. Joten asia on puoleltani käsitelty. Jokainen pohtikoon tahoillaan. Itse olen kiinnostunut asiasta vain kansalaisena ja syystä että se sisältää ristiriitaisuuksia.

Sanottakoon: Jos liittyisin johonkin aloittelevaan puolueeseen, pyrkisin kaikin keinoin toimimaan ylösrakentavasti. Ellei tuo onnistuisi ja kokisin yhteistyön mahdottomasti itsestäni riippumattomista syistä (tosin tuota on aina vaikea vahvistaa, koska asioilla, kuten esim. teidän "puolue-riita-case" on useampia tekijöitä)- en tuhlaisi aikaani ja energiaani joutavaan eipäs-juupas riitelyyn ja nostaisin kytkintä niin kauan kuin se olisi mahdollista nolaamatta itseäni. Eri asia on, jos taustalla on suurempia "yleisiä syitä", jotka pakottavat jatkamaan.

Siis ne motiivit riidan ylläpitämiselle? Täällä päin oli piristäviä sateita (((

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #40

Sinulla ei tavallisena kansalaisena ole tästä jupakasta mitään tietoa, minulla taas asianosaisena on ensi käden tietoa, siis ei kuulopuheita tai sepitettyjä versioita tai huhuja. Mutta jos haluat pysyä omissa mielikuvitusversioissasi tästä asiasta, sille ei tietenkään voi mitään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

"P.S. Ritva Puolakka "32, olit ilm. kommentoinut minulle, #15, Väyrysen blogin katoamaisesta. Noin sattoi olla, syynä juuri tuo kiusaamisasia ja vertaus. Kaikkiaan kiitos selityksestä."

Itse silloin varsin hyvin asioista perillä olevana, en nähnyt asiassa mitään kiusaamista, päinvastoin. Mauri Nygård hyvin vastuullisesti pyrki saamaan IPU:n tilit kuittien tarkastajana asianmukaiseen kuntoon.

Siksi tuo kiusaamissyytös ja vertaaminen Väyryseen oli vailla pohjaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset