Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Aika on loppumassa

Kannattajakorttien kerääminen Seitsemän tähden liikkeen saamiseksi puoluerekisteriin on sujunut hitaasti.

Tämä ei ole yllätys. Sinistenkin korttikeräys kesti neljä kuukautta, vaikka mukana oli viisi ministeriä ja kaksikymmentä kansanedustajaa tukiryhmineen. Meidän keräyksemme alkoi vasta heinäkuun lopulla.

Nyt aika on loppumassa. 

Eduskuntavaaleihin on aikaa enää runsaat kuusi kuukautta.                                               

Ellemme saa kerätyksi kortteja lokakuun puoliväliin mennessä, vaaleihin on turha osallistua. Aikaa ehdokkaiden asettamiseen ja vaaleihin valmistautumiseen olisi liian vähän.

Kannattajakortteja voi tulostaa Seitsemän tähden liikkeen kotisivulta. Kortin voi leikata keskiviikkona 19.9. ilmestyvässä Maaseudun Tulevaisuudessa julkaistavasta ilmoituksesta. Niitä voi myös tilata sähköpostitse osoitteesta seiska@tahtiliike.fi tai tekstiviestillä numerosta 040 7499362. Kortit voi lähettää ilman postimaksua.

Lisäksi kortin voi täyttää yleisötilaisuuksissa, jotka alkavat torstaina 20.9. Tampereelta (Metso klo 18) ja sunnuntaina 23.9. Oulusta (Kirjasto klo 13).

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Herää kysymys, että miksi ihmeessä väkisin pitää perustaa puoluetta, kun ei ole pakko? Suomi on jo pullollaan puolueita, joilla ei ole käytännössä mitään merkitystä. Esimerkiksi Siniset vailla kannatusta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Herää kysymys, haluaisiko enää mikään puolue Väyrystä riveihinsä???

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ari, sinisillä on kyllä ollut ja on edelleen paljonkin merkitystä hallituspuolueena. Ja mitä kannatukseen tulee, niin ei siniset ole vailla kannatusta. Sinisillä on kannatusta ja viimeisen gallupin mukaan jopa nousevaa kannatusta. Vaaleihin on vielä aikaa, eikä yksikään puolue tiedä tällä hetkellä todellista kannatustaan. Totta on tietysti se, että Suomi on pullollaan merkityksettömiä puolueita. Tälläkin hetkellä enemmistöhallituksen johtaessa Suomea, on koko eduskunnan oppositio merkityksetön....

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvin sanoit Seppo; Sinisillä on ollut kannatusta;)))

Oli silloin kun heidät valittiin ministeriksi persujen listoilla ollessaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #9

Aivan. Nyt tuota kannatustakin näyttää olevan niin paljon, ettei helsinkiläinen ministeri Terho enää tiedä minkä vaalipiirin ehdokkaaksi asettuisi. ;)
Ehkäpä on todennut Helsingin kannatuksen sulaneen pois alta?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Esimerkiksi Siniset vailla kannatusta."

Ari, Siniset on viimeinen vaihtoehto Paavolle, koska silloin hän joutuisi tukemaan Sipilän hallituksen politiikkaa.

Ilkka Luoma

Siniset pelastuvat eroamalla hallituksesta nyt ja heti ja ottamalla Paavon puolueohjelman liki suoraan Kansalaispuolueelta ja Seitsemältä. Yksinkertaista kuin heinänteko hyvänä satokesänä. Timo saa saattoviran EU-Eurooppaan ja Paavolla on kokemusta johtaa suurtakin puoluetta!

-tämä oli allekirjoittaneen "vakavasti huumorilla" mielipide.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Me Nukkuvissa ajattelemme että meidän ohjelma on niin hyvä ja konsepti niin vahva että kun onnistumme vuoden loppuun mennessä loppu menee viraalina somessa.

Ja kyllä - myös sitä "sankarimediaa" on alkanut löytyä kun olemme kunnolla haastaneet! Alla olevassa Keskisuomalaisen jutussa meistä Nukkuvista on myös Seitsemän tähden liike mainittu.

Oleellista on tajuta se että VAIN YKSI on ohjelmaltaan erilainen kuin muut ja se on nimenomaan Nukkuvat. Kaikilla muilla on tuo "pois EU, ei-Nato, markka takasin -ohjelma"! Meillä se ei kuulu ollenkaan ohjelmaan vaan paljon oleellisemmat asiat jokaisen suomalaisen hyväksi ja ne löytää hyvin myös lukemalla ko. jutun. Hieno kuva ja nyt meni myös Pihtiputaan mummolle ihan printtimediassa myös.

Hyvä Keskisuomalainen!

https://www.ksml.fi/kotimaa/Puoluerekisteriin-pyrk...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Hyvää yötä. Jatkakaa unia.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Olisiko peiliin katsomisen aika? Potevat ihmiset varmasti jo kannattajakorttikeräysväsymystä. Yhteiskunnallisia asioita voi hoitaa toisillakin tavoilla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Paavo Väyrysen aika on jo loppunut. Se on syynä tilanteeseen, vaikka keräilijä itse ei näytä sitä ymmärtävän ja hyväksyvän loputtomassa vallanhimossaan ja ”asioihin vaikuttamisen” tarpeessaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jos lokakuun aikana saa puolueen perustettua, sen ehtii hyvin haastaa käräjille vielä ennen vaaleja.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Jos ja kun eeuu ja euro heilahtavat, alkaa Paavon renesanssi. Kieltämättä nyt on vähän hiljaisempaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

"Kukaan ei pelasta meitä, paitsi me itse. Kukaan ei saata, eikä pysty. Meidän täytyy itse kulkea polkumme."

-Paul Carus, tiivistetty Dhammapadasta, jakeesta 165

Meillä uskotaan omaan puolueeseen taikasauvana, vaikka sellainen nojaa ylhäältä tulevaan ajatteluun. Olemme lapsenuskoisia maailman ympärillämme avautuessa. Ihmisluonne paljastuu. Kaikki hyvä ei tulekaan meidän uskostamme, vaan paljon on yleismaailmallista.

Ei voi olla yhdessä maassa yhdenlaisia ihmisoikeuksia ja toisessa toisenlaisia, sanoi Olof Palme. Ihmisoikeudet ovat universaaleja, sanoo Barack Obama.

Käyttäjän ToniJuhaniHiltunen kuva
Toni Hiltunen

Kannattiko lähteä pelleilemään edellisen puolueesi (Kansalaispuolue) kanssa, sillon jos perustaa puolueen, niin sillon ei pompita muissa puolueissa, vaan erotaan niissä tilanteissa suoraan ja sitoudutaan siihen uuteen perustamaan puolueeseen. Ahneus ei ole koskaan ollut kannattavaa, eikä tule olemaan. Itse annoin kannatukseni Kansalaispuolueelle, mutta sinä menit ja munasit itse koko sotkullasi luottamukseni. Oisko aika siirtyä sinne takavasemmalle pois politiikasta.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Paavo Väyrysen viimeinen mahdollisuus on liittyä Nukkuvien puolueeseen, sillä sehän on ainakin kuukausittain julkaistavien kannatusmittausten mukaan ylivoimaisesti suurin puolue. Väyrysen ei kuitenkaan pidä pyrkiä puheenjohtajaksi vaan tyytyä äänekkääksi rivijäseneksi. Se voi tietenkin olla häneltä liikaa vaadittu.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Blogissa on hienoinen uhkavaatimuksen maku.

Ilkka Luoma

Blogissa on selvä viesti - nyt keräämään ja allekirjoittamaan nuo tarvittavat kannattajakortit - MT hoitanee homman ... ? Sekä 10 aktiivia, joista jokainen kerää 100 korttia - se on 1 000 ja jää jäljelle reilu 4 000 :)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Minä jo ihmettelin - missä Ilkka. Kunnioitan toki jokaisen poliittista vakaumusta ja kannustusta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ulkoministerin virkaa hoitavaa Timo Soinia savustetaan eduskunnasta ulos, Erkki Tuomioja pyrähtää tikkana studioon puhumaan sisällissodasta jos vähänkin ovi on raollaan, Paavo Väyrynen perustaa puolueita, Tarja Halonen kerjää kadulla...kukapa haluaisi olla ulkoministeri?

https://yle.fi/uutiset/3-9682571

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Nykyisellä puolueisiin pohjautuvalla demokratialla ei ole enää mitään tekemistä demokratian kanssa. Muutamat korruptoituneet henkilöt puolueessa johtavat samanlaisten liike-elämän bisnesmiesten kanssa tätä sirkusta. Paavon pitäisi fiksuna miehenä ottaa vähän radikaalimmat toimet ohjelmaansa, niin kannatuksesta ei varmasti olisi puutetta. Suomi kaipaa Sveitsin tapaista suoraa demokratiaa kansanäänestyksineen. Tämä nykyisen hallituksen ja tulevankin hallituksen politiikka ei muutu, jos ei jotain radikaalia tehdä ja todellista rakennemuutosta saada aikaiseksi politiikassa. Näin on näreet!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei Sveitsissä ole mitään erityistä suoraa demokratiaa. Siellä on vain oikeus sitoviin kansanäänestyksiin ja aloiteoikeus perustuslain muuttamiseen. Muilta osin se on ihan tavallinen edustuksellinen demokratia jossa valitut edustajat päättävät hallinnollisista asioista ja kapitaalien omistajat taloudesta.

Toki kansanäänestykset, esimerkiksi valuutan ja taloudellisten että sotilaallisten liittoutumisten kaltaisista asioista lisäisi demokratiaamme.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hyvä Paavo, kun katsoo blogisi kuvaa ja otsikkoa, niin väistämättä tulee hieman uhkailtu olo.

Jos saisin jälleen stailata tämän blogisi otsikkoa, siihen kävisi oikein hyvin otsikoksi: "Kääritään ne kuuluisat hihat!"

Hyvää aurinkoista päivän jatkoa täältä Keski-Suomesta! :)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Väyrysellä ei ole mitään hätää, pääsee ökyeläkkeelle heti jos ei tule valituksi eduskuntaan.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Paavo ehkä ajattelee Suomen kansan ja tavallisten suomalaisten etua perustaessaan vastavoimaa nykyiselle korruptoituneelle politiikalle.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Väyrysen viritelmille on edelleen kysyntää puoluekartalla. Itse näen asian niin, että poliittisen nelikentän yksi kulma ammottaa tyhjyyttään: se on konservatiivinen vasemmistolaisuus tai keskusta-vasemmistolaisuus vastapainona uusliberalismille. Joukko demareita ja osa keskustaakin oli aikoinaan tässä ruudussa, mutta 1990-luvulta lähtien puolueet siirtyivät arvoliberaaliin suuntaan ja omaksuivat myös uusliberaaleja talousoppeja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos Paavo Väyrysestä tuntuu siltä, että aika on loppumassa, hänen kannattaisi ehkä käydä juttelemassa Juha Sipilän kanssa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Huolestuttavaa, ainakin otsikko.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Väyrysen blogiin liittämä kuvakertoo paljon Kekkos-syndrooman vakavuudesta. Poseerausasento, silmälasit ja ilme ovat aivan samat kuin idolilla.

https://www.google.com/search?q=kuvia+kekkosesta&h...

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Mitäs pahaa Kekkosessa? Viimeinen oikea johtaja Suomen presidenttinä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Koska joudut kysymään, niin ilmeisesti oli.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #29

Kommentoija Jussila kyllä ensin leimasi Kekkosen matkimisen taudiksi, joten viitattu kysymys ei todista taudista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

EKSTRA
”Kansalaisen paras kausi elettiin Kekkosen aikana” -mielipidekirjoitusotsikko Kaarlo Nordlund [HS-Mielipide]

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162987-... -

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Urho Kekkosella oli kuitenkin tapana pitää oikeaa kyynärvarttaan ja kättään vasemman päällä. Aivan päinvastoin kuin Paavo Väyrysellä tässä blogikuvassa.

Sentään jotain omaperäistäkin:)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Paavo, kokeilepa vaihtaa otsikko positiivisemmaksi! Uskon, että saat aplodeeraukset! ;)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Aika on loppumassa" ? Ei ole. Aikaa on rajattomasti. On kysymys, miten me tuon ilmaiseksi saadun "ajan" käytämme. Itsekukin. Aikaa ei voi hallita. Ajankäyttöä voi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kärsivällisyys on loppumassa.
-diktaattori, esim. Stalin tai Hitler, tarkoittaen että muiden aika on käymässä vähiin.

Ilkka Luoma

Paavo Väyrynen on oivaltanut muun muassa kaksi merkittävää asiaa:

1)
Suomen suurin puolue on "nukkuvat" - se kertoo, että tilaa on vielä yhdelle joka käyttää suoraa puhetta - hallituksen hymistelyn sijasta. Nukkuvat kertovat myös sen, ettei noin 30 prosenttia ole kiinnostunut ja tyytyväinen nykyiseen puolueasetelmaan.

2)
160 000 Paavoa presidentinvaaleissa äänestänyttä, äänestäneet ovat valinneet aikanaan Paavon ei Kansalaispuoluetta, joka sekin oli Paavon käsialaa - siksi 7 on täynnä Kansalaispuolueen ohjelmaosia - ja oikeutetusti. Kapu syntyi vain sen ansiosta, että Paavo hoksasi Brysselistä kansalaisliikkeen, joka voi olla kattojärjestö.

Kun nämä kaksi kirkaan selvää asiakohtaa yhdistää, on liki varmaa, että Maaseudun tulevaisuuden välissä olevia Kannatuskortteja postitetaan riittävä määrä ja saamme uuden puolueen - toden puhujaksi - ilman korulauseita ja taatuilla tavoitteilla, jotka miellyttävät kansakuntamme suurta enemmistöä - mm. Nato - Paavo osaa sanoa suoraan, ettei Suomi tarvitse Natoa ...

Kaikki tuki Väyrysen 7-hankkeelle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Väurynen on ennustajanlahjojensa lisäksi tunnettu toden puhuja.

Ilkka Luoma

Kerrotko tänne nyt lukijoille varmoin todistein nuo vihjaamasi "ei toden puhumiset"

...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #42

Kerran Väyrynen kertoi minulle, ettei ole taputellut lentoemäntiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46

Kahden kanssa olen nuorena seurustellut. Taisi tulla taputeltuakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Rehellistä miehen peliä ;) ... Tuskin pahastuivat ---

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Luulisi tässä vaiheessa olevan väliaikatulos, mutta eipä näy mainintaa kuinka monta kannattajakorttia on koossa. Viimeksi niitä väliaikatietoja oli.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kertoikuitenkin, että keräys edistyy hitaasti. Blogin otsikko puolestaan kertoo siitä, että Paavokin alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään, että Väyrys-shown aika on loppumassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Veikkaan, että nuo 160 000 Paavoa äänestänyttä luovat odotusarvoja ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Kansakuntamme suuri enemmistö haluaa pysyä erossa Natosta - tämä on ydinkysymys, Paavo on ainoa raskaan sarjan poliitikko, joka kertoo mielipiteensä aiheesta kirkkaan selkeästi. Tästä kansa pitää.

...
Tosiasia on myös se, että Kekkosen opin kanattajia on hämmästyttävän paljon - muistamme tehdyn tutkimuksen kaikkien aikojen arvostetuimmasta presidentistä - elävät mukaan lukien - ykköseksi valittiin Kekkonen ja Paavo kantaa Kekkosen perintöä - on yllättävää, ettei hän ole siitä paljon kertonut (ainakaan julkisesti), tätä kansakunnastamme odotetaan - ehkä sitten eduskuntavaaleista?

...

Ilkka Luoma

Uskoisin, ettei paljon, mutta Paavo on yllättävä henkilö - avaus oli rehti ja se nostaa halua palauttaa MT' n välissä olevia kannatuskortteja - niitähän tarvitaan reilu 5 000, ja tiedetään jo Keskustasta pelkästään löytyvän yli 5 000 Paavon kannattajaa.

Paavo pelaa avoimin kortein. Ehkä kuitenkin pieni korttipuskuri on jo kasassa, mutta ei kannata sen päälle laskea mitään - kannustan kaikkia allekirjoittamaan kannatuksen Paavon Seiskalle, ja näin saamme Suomen pitkäaikaisimman ulkopoliittisen kokemuksen eduskuntaan ensi vuoden jälkeenkin.

Avoin viesti Paavolle - toivottavasti nyt valitut 7-liikkeen luottohenkilöt ovat arvonsa mittaisia!

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Luomalla riittää uskoa Paavo Väyryseen. Taitaa olla niitä ainoita, joilta samaa uskoa löytyy. Saapa nähdä, joko Luoman usko loppuu ensi kuussa. Mitähän sitten.

Ilkka Luoma

Ehkä loput 159 999 äänestänyttä uskovat myös :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Presidentinvaaleissa 2012 Väyrynen sai 536555 ääntä, 2018 enää 185305, ja sekin oli ennen puolueesta toiseen loikkimista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Seija, teit erinomaisen kommentin - korjasit tuon tämän päivän potentiaalin todellisuuteen - 185 305. Kiitos! :)

...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #52

Kun nyt ensin edes olisi ne 5000 kannattajakorttiakin. Näköjään oletit laillani että niitä ei ole - kirjoitithan #49

"Sekä 10 aktiivia, joista jokainen kerää 100 korttia - se on 1 000 ja jää jäljelle reilu 4 000 :)"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

En oleta mitään, esitin vain mielipiteeni - en tiedä tältä osin todellisuutta, mutta arvaan vakaasti, että MT kampanja ratkaisee asian :)

Ilkka Luoma

... yli 180 000 äänesti Paavoa - eivät he ole mihinkään kadonneet.

Tunnen jo Paavoa sen verran, että luotan hänen kykyyn, osaamiseen ja ennen kaikkea oleellisimpien teesien pysymiseen, millaisen kannatuksen jälkeen tahansa - ei käänny takki. Nuo tärkeimmät teesit allekirjoitan myös.

Ilkka Luoma

Paavo haluaa pitää Suomen järkevästi asuttuna - "Hangosta niin sanotusti Petsamoon"* - niin, entä sitten ... Paavo myös oivaltaa ravinnon merkitsevän myös kaupunkilaisille - katso juuri nyt Yle 1 - siis juuri nyt - "ruoka vähenee" **...

Uskoisin vakaasti että Väyrynen on kannattamassa omavaraisuuden lisäämistä, eikä hyvät idän suhteetkaan ole pahitteeksi, sillä asiantuntijat arvelevat Venäjästä melkoista ruoka-aittaa - ei kannatta kovin paljon *ittuilla itään ...

...
**
"Maailmaa uhkaavasta ruokapulasta haastattelussa ruokaturvan asiantuntija Kaisa Karttunen Ajatuspaja e2:ssa. Tulevaisuuden ruoasta keskustelevat apulaisprofessori Hanna Tuomisto Helsingin yliopistosta, kokki Harri Syrjänen ja johtaja Heli Arantola HKScanilta. Juontajana Markus Liimatainen. #yleastudio"

~ https://areena.yle.fi/1-4247202 -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"eikä hyvät idän suhteetkaan ole pahitteeksi"

Vladimirovkin siirtyi ajasta ikuisuuteen jo viime vuosituhannella, ja mitä mahdollinen rivikansanedustaja niistä muutenkaan hyötyisi?

Ilkka Luoma

Tältä osin maailma on yllättävä ... niin paljon olen itsekin Moskovassa käynyt ;)

...
Mutta - tämä:

"Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta? ... "~
~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-v... -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #58

? Venäjänkauppa on muutenkin alijäämäistä ja jos ostaa pitää niin ei siihen Väyrystä tarvita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Annan vihjeen: Venäjän ja Kiinan välissä on mukava suomalaisen mentävä kolo ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

En muuten tiedä onko Paavo tavannut Putinin!

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Tässä pitää ajatella niin, että eurokriittisiä puolueita, kansanedustajia pitää saadaeduskuntaan mahdollisimman paljon, kuin suinkin eduskuntaa, että saadaan asia keskusteluun.

Ilkka Luoma

Sinisistä voi tulla joukkopako - mutta minne, jääkööt lukijoiden arvioitavaksi :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Uskotko heidän tosissaan olevan jo niin epätoivoisia, että lähtisivät Paavon kelkaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Tämä ei ole uskon kappale, vaan sinisille hyvin arkinen halu jatkaa "mäellä" ja sinisistä saattaa olla aatteettomina toivoton matka sinne - valtakirjan uusimisena.

Paavolla on aate, ideologia ja selkeän kirkkaat tavoitteet, ja tunnettuutta vaikka muille jakaa :)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Väyrystä ja Hirvimäkeä mainostetaan samoilla sanoilla. Vähänkö sylttytehdas haisee? Että kunhan iso remmi heitetään päälle. Hesariin luvataan etusivun naamakuva ihan kuin Vapaavuoresta on nähty moneen kertaan.

Samaan aikaan rajojansa rikkovat, uusia maailmoja suunnittelevat perivät maan tolkunihmisten (ns. seurakuntanuoria jotka kuulevat pääteologin puhuvan heille ruotsia) valmistautuessa koreasti puettuina kohtaamaan maailman jota ei enää ole.

Ei voi olla yhdessä maassa yhdenlaisia ihmisoikeuksia ja toisessa toisenlaisia, sanoi Olof Palme. Ihmisoikeudet ovat universaaleja, sanoo Barack Obama.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Paavolla on varasuunnitelma tiedossa jos ja kun 7 tähteä sammuu ennenkuin se ehtii lähteä liikkeelle. Tämä optio vain pitää käyttää hyvissä ajoin ja siksi Plan A:ta kiirehditään.

Ei tässä ole mitään uutta. 7 tähden liike on tämän kroonista vallanhimosta kärsivän poliitikon tarpeita varten perustettu.

Ilkka Luoma

Epäilemättä varasuunnitelma on, mutta uskon Paavon olevan täysillä tämän Seiskansa kanssa - nyt vain on toivottavaa, ettei selkään puukottajia yllättäen sitten selkään taputusten jälkeen tule ... Kärkinimien, joita tarvitaan parikymmentä olisi oltava yhtenäisiä, pääteeseihin uskovia ja sellaisia jotka puhaltavat aidosti yhteen hiileen.

Mikäli Kapu - Kansalaispuolue rp vielä kaatuu Paavon syliin, ei ole mikään temppu henkilömuutosten jälkeen yhdistää nämä kaksi liikettä - unioniksi ;)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Epävarmoina aikoina kannattaa poimia kansankielestä sopivia sanoja. Yllytyshullu, sellainen on Väyrynen.

Ilkka Luoma

Kiintoisasti sanottu, mutta tässä on kyse positiivisesta kannustamisesta - ajat muuttuvat, politiikka ja sen hoitaminen ovat murroksessa. Olemme idän ja lännen vedenjakajalla, ja uskoisin Paavon hallitsevan tuon ajatusmaailman hyvin - joka tarkoittaa ettemme kumarrukseltamme pyllistä johonkin toiseen suuntaan! Ei meidän tarvitse kumarrella ketään - vain olla suoraselkäisesti luomatta mitään kolmansien taholta uhkaa maastamme käsin vieressämme olijoille - se on siinä (Tämän muuten toteaa toinenkin ulkopolitiikan ammattilainen - Erkki Tuomioja)

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Paavoa voisi verrata entisajan Muskettisotureihin. Mistähän saataisi Paavon rinnalle vielä pari yhtä kovaa taistelijaa, niin alkaisi tapahtua?

Ilkka Luoma

Vielä sellaiset, jotka pysyvät yhteistoiminnallisina!

Ilkka Luoma

Kuten tuolla aiemmin todettuna --- sinisillä on suuri hätä kädessä:

~ https://www.verkkouutiset.fi/sampo-terho-ylelle-jo... -

Näinköhän tässä on Paavolle pienoinen lottovoitto?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

PV on ollut monessa mukana, mutta onko tullut ajateltua sanojen sisältöjä esim. päätoimittaja (chefredaktör), pääministeri (statsminister), pääjohtaja (generaldirektöt), pääomistaja (huvudägare), pääesikunta, päämaja, jne.

Sitran seuroissa, joissa nykypolitiikkaa on suunniteltu, on puhuttu elinvoimasta jottei kulttuuria hiljaa haudattaisi elävältä.

Millä elimellä ruotsalaiset mahtavat ajatella? Toisaalta, emme kysy vanhemmiltammekaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ruotsalaiset eivät ilmeisesti ehdi päätellä niin paljon kaikelta diskuteeraukseltaan. Saksalaisilla sen sijaan yksi monista johtajaa tarkoittavista sanoista on der Haupt ja muutenkin heillä on pää käytössä aina hauptbahnhof:lta asti.

Englantilaisilla taas headquarters, headmaster ja aloittavat tekstinsä header:llä tai headline:lla. Ranskalaisilla sen sijaan tête de linotte joka kääntynee pääsähläriksi.

Meille suomalaisille pään käyttäminen lienee peri uralilainen piirre. Ainakin etymologit ovat löytäneet vastineet varmaan kaikista sukukielistämme. Toivottavasti jatkamme tuolla ugrilaisella tiellä.

Ja onhan se pää selänpääkin (myös paikkakunta E.Savon ja K.laakson rajamailla). Toivottavasti osaamme valita viisaasti kummallekin oman käyttötarkoituksen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Googlen kääntäjällä saa esille joka kielestä vastineita, mutta kulttuuri-ilmiönä vain ruotsalaisuus on päänä relevantti.

Läntisen pään hurmaava vetovoima sai Hgin yliopiston kasvattaman Paavo Väyrysen esittämään kuuluisan väitöskirjansa NL:n ikuisesta pysyvyydestä Turussa. Vai oliko siinä kysymys "yllytyshulluudesta" kuten tutkijan uralle aikoneen Seppo Kääriäisen joutuessa Hgin yliopiston professorin Sänkiahon opastamana töihin keskustan puoluetoimistoon, tai Turun yliopistossa "älä koskaan luota venäläiseen" tutkimukseen erikoistumassa olleen Ville Niinistön päätyessä omaksi yllätyksekseen politiikkaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #114

Käsittääkseni erot romaanisen, anglo-saksisen ja germaanisen, johon ruotsitkin kuuluvat, maailmojen välillä ovat Googlea relevantimmat ja havaittavissa ilman sitäkin.

Samaten suomalaisten sanojen etymologia kauas taaksepäin kuvastaa juuriamme jotka on hyvä tuntea myös läpi lännettämisen vaikka ne ovatkin muhkuraisemmat kuin toisaalta tulevat vaahtokarkit kera kasvisuutejuoman.

Toki yllytyshulluus on mahtava voima joka saa meidät päästelemään hassuja. Jotkut jopa lopettamaan historian tai julistamaan ikuisiksi asioita maailmassa joka sekään ei sellainen ole. Mutta sekin on opettavaista vaikka ei välttämättä opettaisi kuin, että vi**tukseen ei kuole.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #115

Muuan yllytyshullu poliitikko meni "myönteisesti kannustettuna" yläruumis paljaana Tukholman baariin taputtelemaan peppua - yllättäen ja pyytämättä -kameran valvovan silmän alla joutuakseen eduskunnan kuppilassa äijäpöydän pilkanteon kohteeksi.

Toista poliitikkoa savustetaan eduskunnassa ns. omantunnon kysymyksestä koska kaiken poliittisen pitäisi olla ihmisjärjellä ja siihen perustuvilla tieteen tuloksilla perusteltavissa.

Kaikki toimii täällä väärin päin. Poliittisen pitäisi olla julkista, jotta yksityiset salaisuudet taattaisiin omantunnon kysymyksinä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #116

Onhan toki totta, että tieteen tuloksilla on vaikea perustella poliitikkojen yksityisen tonkimista roskiksia myöten.

Yksityistä lienee jos poliitikko taputtelee toisen suostumuksella hänen takapuoltaan mutta sen sijaan yleistä jos se tapahtuu ilman lupaa ja toinen siitä mielensä pahoittaa. Sehän kuuluu nykymoraalilla oikeudenkäytön piiriin ja sen tulisi olla läntisten oikeusperiaatteiden mukaan julkista.

Kuitenkin noista riippumatta erilaisiin äijäpöytiin soisi leviävän sisäsiistimmät tavat ja suvaitsevaisuuden. Mutta taidanpa sortua tuollaista toivoessani taas kerran ylenmääräiseen optimismiin ja utopioihin sillä onhan äijien ja kakaroiden ero nähtävissä vain heidän lelujensa hinnoissa. Asiat säilynevät ihan nurinnarin jatkossakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset