Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Tähtiliike etenee

Oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen on antanut Ilkka-lehdelle haastattelun, jossa hän toteaa, että Kansalaispuolueella on juridiset oikeudet asettaa ehdokkaita ensi kevään vaaleihin. ”Puolue on olemassa, se on puoluerekisterissä ja sillä on kaikki rekisteröidyn puolueen oikeudet”, sanoo vaalijohtaja.

Puhuin Jääskeläisen kanssa puhelimessa. Hän korosti, että ehdokashakemukset käsitellään aikanaan vaalipiirilautakunnissa, ei oikeusministeriössä.

Jääskeläinen viittasi vaalilain 35 §:n 2. momenttiin, jonka mukaan ”ehdokashakemukset käsittelevän viranomaisen asiana ei ole tutkia, miten jäsenäänestys ja ehdokkaiden asettaminen siihen liittyvine menettelyineen puolueessa taikka sen piiri-, perus- tai muussa järjestössä taikka puolueen jäseniä kunnassa edustavassa yhdistyksessä on toimitettu”.

Lisäksi hän viittasi vaalilain 183 §:ään, jonka mukaan ”yhdistyslain säännöksiä yhdistyksen päätöksen mitättömyydestä tai moittimisesta ei sovelleta puolueen tai sen piiri-, perus- tai muun järjestön päätökseen, joka koskee ehdokkaiden asettamista vaaleihin siihen liittyvine menettelyineen tai ehdokashakemusta”.

Vaalilaki on siis kirjoitettu siten, että vaaliviranomainen ei ryhdy selvittämään sitä, mikä on yhdistysrekisteriin merkityn nimenkirjoittajan oikeudellinen asema.

Kansalaispuolueella ei tällä hetkellä ole oikeustoimikelpoista hallitusta eikä puheenjohtajaa. On mahdollista, ettei puolueella ole oikeustoimikelpoista hallitusta siinäkään vaiheessa, kun vaalipiirilautakunnat käsittelevät ehdokashakemukset. Jääskeläisen mukaan tämäkään ei estäisi ehdokkaiden asettamista

Jääskeläinen toteaa kuitenkin haastattelussa, että nimenkirjoittaja saattaa muuttua:

- Mikäli puolueen sisäinen kuvio muuttuu ennen vaaleja, sitten se muuttuu ja silloin eletään sen mukaan.

Vaikka Kansalaispuolueella ei ole oikeustoimikelpoista hallitusta eikä puheenjohtajaa, sillä on eduskuntaryhmä, joka on eduskuntaryhmistä annetun lain nojalla rekisteröity. Rekisteröimisen edellytyksenä oli, että olen Kansalaispuolueen jäsen. Eduskuntaryhmä on nyt ainoa puolueen oikeustoimikelpoinen toimielin.

Kansalaispuolueen sekavan tilanteen vuoksi meidän oli pakko perustaa Tähtiliike, ja se on saatava nopeasti puoluerekisteriin. Sen kautta voimme varmistaa itsellemme mahdollisuuden osallistua ensi kevään valtiollisiin vaaleihin.

Korttien keräämiseen on saatava vauhtia. Ehdokkaiden hankinta vie aikansa ja vaalityö on saatava käyntiin.

Tapasin runsaasti Seitsemän tähden liikkeen kannattajia viime torstaina Tampereella ja sunnuntaina Oulussa. Ensi lauantaina klo 14.30 järjestän puhetilaisuuden Joensuun kirjaston Muikku-salissa. Näissä tilaisuuksissa kannattajakortteja on voinut ja voi allekirjoittaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo on pysyvästi kahden poliittisen liikkeen ansassa.

Ilkka Luoma

Joiden lopulta kannattaa tehdä allianssi - molemmathan ovat Paavon luomuksia.

...

Ilkka Luoma

Tämä on Paavolle lottovoitto!

...
Keskustan tukala tilanne vaalien lähetessä: Äänimagneetit jättivät, eivätkä uudet uskalla lähteä häviämään - yli 80 000 ääntä odottaa ottajaansa

Tänään klo 8:59
Konkariedustajien vetäytyminen tulee keskustalle pahaan aikaan. -Iltalehti

~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/733796dd-704d-... -

.

Tomi Vaalisto

Olisko....koko kansan Paavo jäi rannalle jo 2011 eduskuntavaaleissa ja kertomansa mukaan on asettumassa ehdokkaaksi joko Uudellamaalla tai Lapissa.

Juuri noilla alueilla ei Keskustan eduskunnan jättäviä nimimiehiä ole.

Uudellamaalla Matti Vanhanen asettunee ehdokkaaksi ja Antti Kaikkonen

Lapin piiristä ehdolle ovat asettumassa Keskustan kansanedustajat Katri Kulmuni, Markus Lohi ja Eeva-Maria Maijala. Myös varakansanedustaja Mikko Kärnä on asettumassa ehdolle.

Muussa vaalipiireissä tilanne on toinen, mutta Väyrysen pitäisi olla sitten niissä ehdokkaana. Toisaalta Pohjanmaalla, Kainuussa ja Savossa Venhanen pesi Väyrysen pressanvaaleissa, joten siellä äänet saattaisivat mennä kuitenkin jollekkin muulle.

Ilkka Luoma

Kansalais-Paavo sai pr-vaaleissa tammikuussa 2018 noin 185 000 ääntä, joista keskustalaisia saattoi olla jopa neljännes ... Nyt kannatuskortteja kerätään kiihtyvällä tahdilla ja MT-projekti puree kohta. Ennustaisin, että Paavon molemmat liikkeet - niin 7 kuin Kapu tekevät allianssin, sillä Kapussa on nyt vain statisteja, ja itse Kansalaispuolue on Paavon luomus, kuten 7. Yhdessä syntyisi kiintoisa allianssi, jos niille annetaan sama perustavoite, mutta hiukan eri tavalla profiloituna ... saa nähdä, milloin statistit taipuvat tosiasioiden edessä. Linnarauha, ja statistit voisivat ehkä jatkaa joissain Kapu' n tehtävissä?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #7

Toki sai, mutta koko maassa.

Eduskuntavaaleissa Suomi on kuitenkin jaettu vaalipiireihin ja Väyrynen on itse kertonut asettuvansa ehdolle joko Uudenmaan tai Lapin vaalipiireihin. Hänen siis täytyy olla kirjoilla jommassa kummassa tämän vuoden lopulla. Samalla hän menettää kaupunginvaltuustopaikkansa Helsingissä, koska valtuuston jäsenen on asuttava siinä kunnassa, jonka valtuutettu ja ehdokas on.

Presidentinvaaleissa Väyrynen sai Uudellamaalla 22 tuhatta ja Lapissa 16 tuhatta ääntä. Väyrynen pyrkii tietysti saamaan listalleen muitakin ehdokkaita, mutta nuo ovat ihan pilipaliporukkaa ja jopa haitaksi kuten kuntavaalien 2017 Terve Helsinki - ryhmästä näimme.
Jos Väyrynen saisi saman verran äänestäjiä eduskuntavaaleissa kuin presidentinvaaleissakin niin hän kyllä pääsisi molemmista vaalipiirestä läpi muttei vetäisi enää toista ehdokasta läpi. Varalle tietysti nousisi joku ja jos Paavo lähtisi taas Europarlamenttiin niin jollekkin voisi käydä flaksi.
Äänestäjät kuitenkin päättävät asian keväällä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #8

Tomi,
Vaalikelpoisuus on eduskuntavaaleissa riippumaton ehdokkaan kotikunnasta, joten ehdokas voi asettautua ehdokkaaksi missä tahansa vaalipiirissä, kuitenkin vain yhdessä vaalipiirissä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #7

Luoma kertoo kannatuskortteja kerättävän kiihtyvällä vauhdilla ja MT-projektin purevan kohta. Mitenkähän lienee.
" Puheenjohtaja " Paavo Värynen tuntuu häilyvän kahden, perustamansa, ryhmän välillä eikä taida tietää, kenen joukoissa hän tulee seisomaan. Samalla vaatii tiukasti kiireellisiä toimenpiteitä kannatuskorttien keräämiseksi.
Joutuu väkisin miettimään, puhuuko Luoma palturia ja Väyrynen totta vai päinvastoin. Joka tapauksessa on pakko todeta, että Väyrysen eväät on syöty ja hänen pitkä poliittinen ura on muistelmakirjoitusta vailla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset