Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Terve Suomi

Julkaisen piakkoin kirjan, jolle annan nimen ”Terve Suomi”.

Terve Suomi toteuttaa sekä omassa kehityksessään että kansainvälisissä suhteissaan kestävän, terveen kehityksen periaatteita. Terve Suomi poistaa köyhyyttä ja edistää ympäristöllisesti, taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti kestävää kehitystä.

”Terve Suomi” sopii myös ensi kevään valtiollisten vaalien teemaksi, aivan kuten ”Terve Helsinki” kuntavaaleissa.

Teoksen työnimenä oli ”Vaikeuksien kautta voittoon”. Huomasin, että sen latinankielinen vastine ”Per aspera ad astra” on sanatarkasti suomeksi käännettynä ”Kärsimyksistä tähtiin”. Niinpä kirjan nimi olisi voinut olla ”Ad astra - tähtiin, voittoihin!”. Tämä olisi sopinut hyvin myös Tähtiliikettä esittelevälle teokselle.

Halusin kuitenkin nimen sopivan hyvin yhteen edellisen teokseni ”Suomen linja 2017” kanssa. Tästä syystä nimeksi tuli ”Terve Suomi”.

Kerron kirjassani ilon aiheista, muun muassa menestyksestä presidentinvaaleissa ja kuntavaaleissa.

Mutta pettymyksiä ja vaikeuksiakin minulla on totisesti ollut. Kerron niistä kirjassani hyvin avoimesti.

Epäonnistuin yrityksissäni palauttaa Keskusta sen alkiolaisille, talonpoikaisille ja kekkoslaisille juurille. Kerron, kuinka kaikki kävi.

Pahinta on ollut se, että suurella vaivalla perustamani Kansalaispuolue kaapattiin ja tuhottiin. Tätä koskeva seikkaperäinen kertomukseni on kuin rikosromaani, uskomaton ollakseen totta.

Suomen lainsäädännössä on pahoja aukkoja, jotka tekivät kaappauksen mahdolliseksi.

Yksi niistä on se, että valittamalla on mahdollista tehdä tyhjäksi se yhdistyslain määräys, jonka mukaan aluehallintovirasto voi valtuuttaa yhdistyksen jäsenen kutsumaan koolle ylimääräinen yleinen kokous uuden hallituksen valitsemiseksi. Sain valtuutuksen, mutta päätöksestä on valitettu.

Vaalilaissa on vielä pahempi aukko. Ehdokkaiden asettamisessa valta on sen henkilön käsissä, jonka nimi on yhdistysrekisterissä sen nimenkirjoittajan paikalla. Vaaliviranomainen ei edes tutki, mikä on nimenkirjoittajan oikeudellinen asema eikä sitä, onko ehdokkaat asetettu laillisesti.

Olen tänään jättänyt eduskunnalle kaksi lakialoitetta, joilla nämä puutteet lainsäädännössä saataisiin korjatuiksi.

Kansalaispuolueen osalta oikeudenkäynnit saattavat viedä niin pitkän ajan, että nimenkirjoittajaa yhdistysrekisterissä ei saada vaihdetuksi ennen ensi kevään vaaleja. Tällöin ehdokkaat voisi asettaa ja ilmoittaa hallitus, jolla ei ole oikeustoimikelpoisuutta. 

Näissä oloissa oli pakko perustaa uusi puolue, Seitsemän tähden liike. Se on saatava mahdollisimman nopeasti puoluerekisteriin. Kannattajakortin voi tulostaa Tähtiliikkeen kotisivulta ( http://seitsemäntähdenliike.fi/ ) ja lähettää ilman postimaksua. Kortteja voi myös tilata osoitteesta seiska@tahtiliike.fi tai tekstiviestillä numerosta 040 7499362.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Terve Suomi toteuttaa sekä omassa kehityksessään että kansainvälisissä suhteissaan kestävän, terveen kehityksen periaatteita."

- Varmaan arvon Väykkä käsittää terveen kehityksen alaan kuuluvan myös mielenterveyden maamme kansainvälisissä suhteissa. Pääministeri Dmitri Medvedev vakuutti eilen ainakin "bilateraalis-objektiivisesti" ajattelevat suomalaiset ystävyys-, yhteistoiminta- ja avunantotahot lopullisesti siitä, että helikopterikenttien, sotalaivojen, ammusvarastojen ja sukellusvenesatamien käyttö sotilaallisissa tarkoituksissa on mahdollisuus, joka voi syntyä vain sairaassa mielessä.

- Speculare necesse est. Voitaisiinko kuitenkin heittää ilmoille sekin mahdollisuus, että Medvedevin ja Putinin oma sairas mieli ei tunnista esimerkiksi Anatoli Tshepigaa ja Airiston Helmen todellista luonnetta, tai ainakaan suostu myöntämään tietämiään tosiasioita julkisesti, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261641-p...

Risto Koivula

" helikopterikenttien, sotalaivojen, ammusvarastojen ja sukellusvenesatamien käyttö sotilaallisissa tarkoituksissa on mahdollisuus, joka voi syntyä vain sairaassa mielessä. "

Selitä tuo nyt sitten vaikka NATOlle - että sen kaikki tuollaiset touhut ovat "sen sairaan mielen tuotetta"...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Osoitit kai sanasi sille joka tuontyyppistä ajatusta esitti eilen Suomen tv-kameroiden edessä? Itse kuvittelisin, että esimerkiksi Krimiä ja Itä-Ukrainaa ja Georgian alueita Abhasiassa ja Etelä-Ossetiassa vallattaessa tuota sairasta ajattelua on jossain määrin sovellettu eli mm. helikopterikenttiä on käytetty sotilaallisissa tarkoituksissa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Meikäläinen maallikko luulisi helokopterin tehon jotenkin liittyvän sen maastoutumiskelpoisuuteen muuallekin kuin karttaan piirretylle helikopterikentälle?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kaikkialla strategisten reittien varsilla ei kuitenkaan ole käytössä ja suojana laillista tonttia turvakameroineen ja kieltokyltteineen ja (aseistettuine) vartijoineen ja kallioluoliin piilotettuine huoltotarvikkeineen ja sotilasaluksineen tutkineen yms.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Porkkalassa olisivat voineet sopimuksen perusteella piilotella vehkeitään vielä 40 vuotta puskiin tunkeutuakseen syvemmälle, mutta lähtivät vapaaehtoisesti lipettiin. Eivätkö kelvanneet paikat?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

Miksi iivanat ovat vielä Alakurtissa ja Petsamossa ja Suursaaressa ja laajalti koko Viipurin läänissä? Olisivat laittomat miehittäjät voineet lähteä takaisin Venäjälle jo vaikkapa 1945!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #10

Rauhansopimukset, ovat osa kansainvälistä lakia ja siten auktorisoitujen henkilöiden allekirjoittamina ja asianmukaisesti ratifioituina ihan laillisia papereita määrittelemään valtakuntien rajoja. Savolaisen mainitsemat paikkaseudut ovat siis ihan laillisesti osa Venäjän federaation valtioaluetta ilman mitään miehityksiä, laittomia tai laillisia.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Palautan keskustelua hieman blogistin tarkoittamaan suuntaan.

Paavo, ota tämä nyt huumorilla, ihan kuten Paavo & Vuokko -mukitkin:

Suomalaiset kun niin kovasti pitävät ilmaisista ämpäreistä, niin voisitko Sinäkin jakaa ilmaisia ämpäreitä allekirjoitettuja kannattajakortteja vastaan nyt puolukoiden parhaimpana keruuaikana? Uskon, että turuilla ja toreilla ämpäreillä olisi taattu suosio... Ja kyllä me yksi "paavo" eduskunnassakin tarvitaan.

Suomalaiset kun ovat huumormiehiä ja -naisia ;)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kokenut tietää, vastaa Matti Vanhanen

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olen luotettavalta taholta kuullut että koska ilmaiset ämpärit ovat niin haluttuja, Väyrynen suunnittelee rahoittavansa vaalikampanjan myymällä niitä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mediahuomio tulee siten mukikauppaa ja hernerokkakampanjoita edullisemmaksikin, koska tyhjät ämpärit kolisevat eniten.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Pahinta on ollut se, että suurella vaivalla perustamani Kansalaispuolue kaapattiin ja tuhottiin."

@Tuula Komsi, onko puolue ihan säpäleinä?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Vastaukseni tulee vähän myöhään, mutta ei ole, ei suinkaan. :)

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kommentoidessani Väyrysen 25.9. julkaisemaa blogikirjoitusta kirjoitin mm., Väyrysen eväät on syöty ja hänen pitkä poliittinen ura on muistelmakirjoitusta vailla.
Osuinkohan oikeaan kun Väyrynen kertoo julkaisevansa kirjan Terve Suomi. Voihan tietysti olla, että ensi kevään vaalien jälkeen hän joutuu kirjoittamaan kirjan Sairas Suomi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ovatko poliitikan ammattilaiset joutuneet vähitellen absoluuttisen vallan taikapiiriin ja alkaneet enemmän ja enemmän ymmärtää sen odotuksia?

Jos Tiitisen lista joskus paljastuu, sieltä löytyy niitä samoja kulttuurihenkilöitä jotka riensivät Kekkosen lastenkutsuille Tamminiemeen. Voidaan sanoa UKK:n päästäneen heidät lähelleen taikapiiriin eikä päästänyt enää irti.

Niin toimii kulttuurihegemonia. Taiteilijoiden, kirjailijoiden ja muiden henkisen alojen työntekijöiden (toimittajat ja poliitikot!) toimeentulo riippuu apurahoista ja prenikoista. Niitä varten heidän on pakko kuulua ammattijärjestöön saadakseen suosituksia. Tai perustaa oma puolue!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Näkeekö Rönkkö vallan liepeillä pyörivät nohevuuttaan todistelevien verkostot a-järjestöinä?

Sana taitaa silloin olla laajimmassa mahdollisessa merkityksessään, jo likipitäen mahdotonta tavoitellen. Onhan toki siinäkin edunvalvonnasta kyse mutta ei kuitenkaan vallankumouksellista vallanrakenteiden muuttamistarkoituksesta jonka mielelläni näkisin myös a-järjestöjen tehtävänä jos haluavat olla osa työväenliikettä. Vaan pikemmin joukkojen kollektiivisen solidaarisuuden asemesta henkiläkohtaisesta tyrkyttäytymisestä ja omasta henkilökohtaisesta edusta vallanpitäjien edessä, takana ja sivuilla.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Näitä pitää porukoilla hioa, mielessä pyörii eräiden antifasistien jutut 30-luvun Italiasta...Tähtien liikettä silloinkin

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #18

Tähdet todellakin liikkuvat huimaa vauhtia mutta konstellaatiot muuttuvat hitaammin. Vaarallisen monet 1930-luvun kuviot näyttäisivät toistuvan nykyäänkin hieman vain muuntuneina. Toivottavasti kuitenkin jo farsseiksi vääntyneinä. Olkaamme kuitenkin varuillamme.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #19

Seppo Tiitisen voisin lukea taikapiiriläisiin kuten myös Juha Sipilän ja Anneli Jäätteenmäen, sen sijaan Tiitisestä ja Jäätteenmäestä kirjat kirjoittaneen Pekka Ervastin johonkin vielä luotetuimpien "kriisinhallintatasoon" ex-upseeri Mikko Kärnän tavoin, ehkä melkein Erkki Tuomiojan "historian hallintatasolle".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #20

On todellakin hauska seuraleikki asemoida eri julkisuuden henkilöitä apparaatin eri haaroihin ja solmuihin. Melkein yhtä hauskaa kuin pullonpyöritys. Ja pullon kannattaakin kiertää ringissä jotta juttu luistaa.

Mutta totta toinen puoli, jos ei kokonaan niin osaksi ainakin. Tiitinen lienee monessakin piirissä pyörinyt, samaten kuin myös Ervasti. Samaten Tuomioja ja Jäätteenmäki. Sipilällä lienee vielä juoksupojan asema ulommissa piireissä.

Taikuutta lienee kuitenkin vähemmän ja enemmän sisemmistä piireistä ulommas anettuja tehtäviä. Tosin olen ollut havaitsevinani jonkin sortin viboja ja kiksejä niillä jotka ovat saaneet jänskästi kurkistaa omaa piiriään sisemmäs ja saaneet aistia omaansa isomman vallan läsnäoloa. Joku saattaa kokea sellaisen taikuuden kosketukseksi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #21

Perustelenpa hieman valintoja kriisinhallintatasolle: Ervasti istuu nykyisin päätoimisesti synnyinseuduillaan Kuusamossa tulppana idänuhkaa vastaan, kuten myös Inarin rajavartioston ex-upseeri Kärnä. Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen kuuluu porukkaan, sekä kirkkoslaavin tohtori Jussi Halla-aho joka on Brysselissä kasvamassa pelottelemaan suomenkielisiä toimittajia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #22

Ervasti ja Kärnä vallan satraappeina? Joko minulle on jätetty jotain kertomatta tai kovin pieniä ovat möröt tulpiksi, ihan siinä missä silakat joulukaloiksi.

Putkonen lienee vain eläkeläinen joka kettuuntui kun isot pojat eivät enää suostuneet leikkimään hänen kanssaan. Olen kerran nähnyt hänet n.s. "livenä" hotelli Strand:n brunssi-pöydässä. Kovin tuskaantuneen näköisiä hänen seuralaisensa olivat enkä minäkään menisi samalle hiekkalaatikolle sillä niin "hauskaa" seuraa hän näytti olevan. Nykyisellään pitäisin häntä harmittomana, p.l. hyvällä käytökselle aiheuttamansa vammat.

Halla-ahon roolin näkisin, että hänellä on toki vallan hänelle antama tehtävä: räksyttää. Mutta vain sen verran, että ihmisten turhautuminen, ärsytys ja pöyristely ohjautuu mihinkäänvaikuttamattomaan älämölöstelyyn toisia vähempiosaisia vastaan ja Ali Qadim rosvoineen saa rauhassa ajaa karavaanin sinne minne omistajat haluavat sen ajettavan. Putkosella toki on oma pieni roolinsa tuossa rosvojoukossa.

Mutta, että nuo kaikki olisivat joku yhteinen salaliitto, melkeinpä Kalliovuorten uumenissa toimivan reptiliaanien maailmanhallituksen tapaan. En oikein usko. Eihän kapitalismissa suunnitella vaan kaikki toimii sillee sujuvasti markkinoilla, ihan itsestään luonnonvoimien johdattamana. Mitä nyt korkeintaan A.Smithin näkymätön käsi vähän huiskaisee mystistä taikapölyä. Silloin köyhillekin sataa, jos ei taivaan mannaa niin murusia ainakin. Tietenkin toki vain jos osaavat olla nöyriä, kyykyssä ja hiljaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset