Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Raskas viikonloppu

Lähetin perjantai-aamuna tiedostusvälineille tällaisen kutsun:

”Helsingin käräjäoikeus on ilmoittanut, että se antaa maanantaina 5.11. klo 14 ratkaisunsa Kansalaispuoluetta koskevassa riita-asiassa. Järjestän samana päivänä klo 15 eduskunnan Kansalaisinfossa tiedotustilaisuuden, jossa kommentoin käräjäoikeuden päätöstä.

Tiedotustilaisuudessa on saatavana tekijänkappaleita uudesta teoksestani ”Terve Suomi”. Kerron kirjassani seikkaperäisesti siitä, kuinka Kansalaispuolue kaapattiin ja tuhottiin. Tämä osa teoksestani on kuin rikosromaani, uskomaton ollakseen totta.

Teos sisältää myös yksityiskohtaisen kuvauksen siitä prosessista, joka johti erooni Keskustan kunniapuheenjohtajuudesta ja jäsenyydestä. Tässä yhteydessä paljastan olennaiset keskusteluni ja viestittelyni Juha Sipilän kanssa.

Kerron tiedotustilaisuudessa myös Seitsemän tähden liikkeen valmistautumisesta ensi kevään eduskuntavaaleihin ja Euroopan parlamentin vaaleihin.”

Jo puolen viikon maissa olin luvannut mennä lauantaina Kymen suurmarkkinoille tukemaan kannattajakorttien keräämistä Seitsemän tähden liikkeen saamiseksi puoluerekisteriin.

Ennen lähtöäni Kotkaan kävin Helsingin yliopistollisessa sairaalassa tapaamassa Vuokkoa, joka oli lähetetty sinne tutkimuksia varten. Hän oli kärsinyt useiden viikkojen ajan sietämättömistä kivuista, joille lääkärit eivät olleet löytäneet selitystä.

Lauantai-aamuna saimme tietää kipujen syyn: Vuokko sairastaa myelooma-nimistä verisyöpää, joka on ehtinyt edetä pitkälle. Onneksi hän saa Meilahdessa parhaan mahdollisen hoidon, joka on kansainvälisestikin katsoen huippuluokkaa.  

Vuokon sairaus vaikuttaa myös minun elämääni ja työhöni. Vuokko tarvitsee erityisesti lähiviikkoina ja –kuukausina kaiken mahdollisen tuen ja huolenpidon. Siksi joudun karsimaan aikatauluistani kaiken sellaisen, mikä ei liity välittömästi työhöni kansanedustajana.

Näissä oloissa en voi enää osallistua kannattajakorttien keräämiseen Tähtiliikkeen saamiseksi puoluerekisteriin. Tämä työ jää kannattajieni vastuulle.

Tähtiliike on saatava nopeasti rekisteriin, jotta se pääsee valmistautumaan ensi kevään eduskuntavaaleihin ja Euroopan parlamentin vaaleihin. Vuokon sairauden vuoksi oma ehdokkuuteni ensi kevään valtiollisiin vaaleihin on käynyt epävarmaksi.

Näissä oloissa joudun myös peruuttamaan huomisen tiedotustilaisuuden. Kommentoin käräjäoikeuden ratkaisua kirjallisesti.

Luotan siihen, että käräjäoikeus mitätöi ne päätökset, joilla Kansalaispuolueen kaappaaminen toteutettiin. Jos näin ei käy, valitan tietysti ratkaisusta hovioikeuteen.

Kun käräjäoikeuden ratkaisu tulee julkiseksi, jokainen voi verrata sitä ja esitettyjä perusteluja siihen, mitä talven ja kevään mittaan tapahtui. Olen kertonut kaiken uudessa kirjassani ”Terve Suomi”, jonka PDF-versio löytyy tästä linkistä ( TERVE-SUOMI-2018.pdf ).

Sivuilla 46-53 kerron kaappaushankkeen taustaksi Sami Kilpeläisen omasta puoluehankkeesta, joka oli vireillä jo Keskustan Seinäjoen puoluekokouksen aikana kesäkuussa 2016. Sivuilla 193-237 kerron ja dokumentoin sen, kuinka Kansalaispuolue yhdistyslakia ja puolueen sääntöjä rikkoen kaapattiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän RistoAhonen kuva
Risto Ahonen

Jaksamista, henkistä voimaa Paavo. Timo Joensuulla Helsingissä on klinikka jolla on asiantuntemusta Myeloomasta. Toivoa ei tarvitse menettää.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Tässä suosittelemasi syöpäsairaalan linkki. https://www.docrates.com/visionaari-kaikkien-syopa...

En tiennyt, että tällainen on Suomessa. Kiitos Risto Ahonen!

Ilkka Luoma

Tässä ja nyt toivotan Vuokolle ja Paavolle voimia ja myös onnea, sillä tuon tyyppinen sairaus ei saata olla vain ihmisten käsissä.

Uskoisin, että juuri nyt Tähtiliikkeen kannattajakortit tulevat kaikki kerätyiksi ja Paavon kannattajat terästäytyvät nyt yhteishengessä tekemään sen, mitä kansakuntamme laaja rintama toivoo ...

Paavon saamat 180 000 presidentinvaaliääntä ovat nyt tukena tavoitteessa saada Tähtiliike puoluerekisteriin, sillä kansakuntamme tarvitsee tuon liikkeen uudistajaksi -

... jo nyt ennakkotieto kertoo, että ehdokkaita vaaleihin on runsaasti - todellisia suomalaisia arjen sankareita, joilla on terve maatiaisjärki mielissä, kun suomalaisten huomisen turvallisuutta ja jatkuvuutta ratkaistaan!

Uskoisin vakaasti, että tuhannet Paavon kannattajat ovat kanssani samaa mieltä - yhdistetään voimat ja nostetaan Tähtiliike sen ansaitsemaan arvoonsa - ja Vuokolle kaikki se henkinen mukanaolo mitä inhimillisesti voitaisiin Paavon kannattajakunnasta antaa.

...

Btw.

Tässä kohdin ei tarvitse välittää niistä riekkujista, joita jostain syystä aina riivautuu eri palstoille - ymmärtämättömiltä tahoilta, joiden kyky hallita asiakokonaisuuksia on sangen vaillinainen.

Tomi Vaalisto

Tuossa on pieni ajatusvirhe: Paavon presidentinvaalien 180 000 ääntä eivät ole käytettävissä mihinkään kannattajakorttikamppanjaan tai ensi kevään eduskuntavaaleihin.
Väyrysen aikaisempien kannattajakorttien keräyskamppanjoiden perusteella Tähtiliikkeen pitäsi saada riittävä määrä kannattajakortteja helposti. Väyrysen ilmoittama takaraja keräyskamppanjalle oli kuitenkin lokakuun puoliväli, joten olisiko kannattajat kaikonneet takavasempaan.

"Kansakuntamme laaja rintama" ei ainakaan presidentinvaaleissa Väyrystä kannattanut, sillä 94% äänesti muita ehdokkaita tai jätti jopa äänestämättä.

Ilkka Luoma

Kansakunnan laaja rintama näkyy natovastaisuutena - joita suomalaisista on väkevästi yli puolet - jo yli 15 vuoden ajan. Paavo on selkeä Naton vastustaja ja kansakuntamme tietää sen erityisen hyvin :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #8

Itse aisassa ei - jos tarkastellaan US:n mielipidekyselyä niin lähes puolet kannattaa Nato-yhteistyötä ja suhteellinen enemmistä ( 42 %) Naton jäsenyyttä jos presidentti sitä suosittelee.

Tämä kannattaa lukea ajatuksella: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250665-il-us-kyse...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Vuokolle ja Paavolle osoitetun empatian lisäksi korjaan sitkeän virheen tuosta presidentin mahdollisesta ehdotuksesta Natoon liittymisen puolesta - kansakunnastamme puolet ei liity silloinkaan - tässä siitä lisää:

.
MAANANTAINA, ELOKUUTA 13, 2018
Kansakunta jyrähti – ei Natoon edes presidentin suosituksesta!

Ote:

" ... Lännen media teetätti Taloustutkimuksella tutkimuksen, jonka uutisoitiin laajasti otsikoin: ”Lännen Media: Yli kolmannes olisi valmiita Nato-jäsenyyteen, jos presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi … ” -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-10348898 -

Kiintoisaa on se, ettei otsikoihin eksynyt laajalla otoksella tarkasteltuna yhtään mediaa, joka olisi lööpittänyt kansakunnan enemmistön mukaisesti – eli puolet tai vähän yli puolet ei hyväksy Natoa, vaikka presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi! Miksi näin?


Tunnetusti Suomen kansa on vastustanut Natoa – viimeiset 15 vuotta [Kuva 1.], vuodesta toiseen ja varteenotettavien selvitysten mukaan yli 50 prosentin väkevällä voimalla. Aihe lienee loppuun kaluttu, kun presidentinkään ”käsky” ei pure – vaan kansakuntamme kokee sotilaspoliittisen liittoutumattomuuden [0 olevan meille täällä idän ja lännen vedenjakajalla [1 se vakaa status, johon turvaamme.

Olen suomalainen -presidentti Sauli Niinistö
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentt... -

Niinistö totesi vakaasti kysymykseen Natoon liittymisestä olevansa suomalainen [2 ja samaan hengenvetoon jatkoi, etteivät suomalaiset innostu Natosta - ”olen siis suomalainen”. Nyt kansakuntamme jyrähti voimallisesti ja antoi arvostetulle presidentillemme selvän ja ystävällisen ohjeen – ei kannata suositella Natoa, emme hyväksy sitä edes silloin. Aihe lienee loppuun käsitelty.

[2 ~ https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-... - ... "

Lisää täältä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/kansakunta... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #15

US:n kysely on huomattavasti laajenpi ja monipuolisempi kuin tuo suppea puhelinhaastattelu. Ne ovat vielä tehty suunnilleen samaan aikaan.

Loput ovatkin omia mielipidekirjoituksiasi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"... jo nyt ennakkotieto kertoo, että ehdokkaita vaaleihin on runsaasti - todellisia suomalaisia arjen sankareita, joilla on terve maatiaisjärki mielissä,..."
....ja lisäksi Ilkka Luoma.

Ilkka Luoma

Ahaa, toivot siis olevani ehdolla - en ole päätöstä tehnyt tosin vielä itsekkään ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Asetu toki, Väyrynenkin sai SKP:stä vastakaikua.

Osa SKP:n keskuskomitean jäsenistä olisi halunnut tukea Väyrystä tämän venäjämyönteisyyden takia.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/art...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #19

Maaseuduntulevaisuushan on tunnetusti luotettava lähde kertomaan SKP:n sisäisisätä asioista, aina ollut.

On toki totta, että SKP:stä löytyi ymmärtämystä Väyryselle mutta ei venäjämyönteisyyden takia vaan NATO-vastaisuuden ja EU-kriittisyyden takia. Mutta loppupeleissä sekään ei riittänyt vaan Väyrysen halu hakea kannatusta myös kaukaa oikealta sai riittävän monen SKP-läisen "niskakarvat pystyyn".

P.s. ennenkuin Nylund et al alkaa enemmän jankuttaa, tiedoksi: kaikki NATO-vastaiset eivät ole venäjämyönteisiä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

"Maaseuduntulevaisuushan on tunnetusti luotettava lähde kertomaan SKP:n sisäisisätä asioista, aina ollut."

Taisi jäädä huomaamatta että siinä on linkki.

https://ylivuoto.wordpress.com/2018/01/22/luottamu...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Olen lukenut tuon S.Kähmin avautumisen jo aiemmin.

Maaseuduntulevaisuus kertoo SKP:sta ihan muuta kuin Kähmi. Pitäisin näin ulkopuolisena Kähmin kuvausta paremmin oikeaan osuvana vaikka häneltäkin kritiikinsä keskellä on unohtunut SKP:n pyrkivän olemaan nimenomaan leniniläisen puolueteorian mukainen demokraattis-sentralistinen etujoukkopuolue. (älämölöstelijöille: en ottanut kantaa millainen minun mielestäni puolueiden, SKP:nkään, tulisi olla vaan kumpi mielestäni kuvaa parhaiten k.o. puolueen nykytilaa, kepuliaviisi (MTK) vai puolueessa mukana ollut mutta sen kanssa riitautunut)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #25

Sippo Kähmi on koko vasemmistoakin ajatellen ( ja ihan yleisinhimillisesti) ehdottomasti älykkäimpiä, moraalisimpia ja rehellisimpiä poliittisesti aktiivisia suomalaisia.
Ja Paavon ja Vuokon tämän päivän tilanteessa varmasti ajattelee myös muuta kuin vain puoluepoliittisia kähmintöjä.

Jos itse kukin yltäisimme edes lähelle tuota tasoa, ennuste vasemmistolle olisi huomattavasti parempi kuin nyt.
Sekä yhteistyön että tavoitteiden saavuttamisen suhteen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #19

Mitä yhteistä on väyrysellä ja Tsekkoslovakian miehityksellä?
,..............
Kumpikin repi SKP:n kahtia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voimia molemmille, syövästä olen itsekin toipumassa.(kop, kop)

Politiikka syrjään ja voimat tärkeimpään.

Jukka Alaspää

Voimia paavolle.

Ennen vaaleja kansallisaatteella 7 tähti puolueen pj.tulee esittää linjansa.
GCM sopimuksesta.
Sitähän on virheellisesti uutisoitu mediassa.

YK kestävä kehitys suunnitelmasta.Siinä mainitaan Afrikkalaisten siirroista.

Agenda 2021-2030 YK suunnitelmasta.siinäkin on väestönsiirrot.

Onko henkistä valmiutta Unkarin tapaiseen maahanmuuttoasiassa.

Suunnitelmaa ,jos pääsisi pääministeriksi,onko kiinnostusta pitää mailman pakolais konferenssi Helsingissä, mailman hyvinvointi kansojen rahoituksella tehtävään kehitysmaitten naisten koulutukseen,syntyvyuden pienentämiseksi.länsimaitten syntyvyyshän on pienentynyt naisten koulutuksen lisääntyessä.
Toiminan rahoitus tulisi kontrolloida uudella tavalla,koruption vuoksi.

Nythän tilanne on järjen vastainen,kun ollaan valmiita housut kintuissa päästämään Eurooppaan väkeä lämpimistä maista ,jonka vuoksi saasteet lisääntyy asuntojenkin lämmityksen vuoksi ja samalla ollaan uuden idealismi aallossa puhumassa tarpeessta saasteitten vähentämiseksi.

Perustuslakituomiopistuimmen perustamiseen.

Aina voi puhua,mutta Soinin hillotolpankin jälkeen on liikkeellä erittäin paljon kansallismielisiä ,jotka vaativat päätöksentekoon suoria vastauksia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tähtiliikkeet ovat kaitasia asioita, kun oma tai läheisen terveys rommaa. Voit jo aivan hyvin myöntää, että Paavo on työnsä tehnyt, nyt keskitytään oleelliseen. Aikansa kutakin. Voimaa teille.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Voimia Paavolle.ja tovotan että Vuokolla olisi vielä paljon hyviä vuosia edessä päin. Siunausta kumpaisellekin.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Toivon jaksamista Väyrysen perheelle ja Vuokon saamista kuntoon!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Voimia toivotan koko perheelle ja erityisesti Vuokolle. Vuokosta on jäänyt erittäin sympaattisen ihmisen kuva.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Voimia Paavolle ja pikaista toipumista Vuokolle.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Pikaista toipumista Vuokolle ja Paavolle voimia. Oikeus voittaa lopulta. Paavon erottaminen Kansalaispuolueesta tuomittiin laittomaksi.

Ilkka Luoma

Hiukan lohtua Paavolle, vaikka oma puoliso on aina yläpuolella - niin käräjät antoi päätöksensä (tosin ei vielä lainvoimainen - valitusaika) ...

.
~ https://yle.fi/uutiset/3-10493182 -

"Käräjäoikeus: Kansalaispuolueella ei ollut toimivaltaa erottaa Paavo Väyrystä

Käräjäoikeus myös julisti pätemättömäksi Kansalaispuolueen maaliskuun kokouksessa tehdyn päätöksen hallituksen valinnasta. ... " -Yle

Tomi Vaalisto

Jep - käräjäoikeuden mukaan erottaminen tehtiin yhdistyslain kuulemisvelvoitteen vastaisesti eli prosessivirhe.

Kuka loppujenlopuksi veti pidemmän korren:

Helppohan tuo prosessivirhe erottamisesta on oikaista: järjestetään kuuleminen ja sen jälkeen eroitetaan.

Lisäksi käräjäoikeuden päätöksestä voi valittaa myös hoviin, jolloin eduskuntavaalit menevät varmasti ohi näiltä käräjäoikeuden mukaan laittomasti erotetuilta.

Ilkka Luoma

Huomaamme lähes 600 Fb-jakoa - se tietää noin 150 kannatuskorttia :)

Tomi Vaalisto

437 jos tarkkoja ollaan. Eivät ne jaot kannatuskorteiksi materialisoidu sitten millään - kyse on vain uutisesta.

Ilkka Luoma

Jeps - 745 Fb-jakoa ... noin 200 kannatuskorttia pukkaa ... :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tämä oli pysäyttävä uutinen, johon oikeasti kannattaa suhtautua vain syvällä myötätunnolla.
Miettiä sen viestiä monelta eri kannalta.

Vuokko on ollut yksi asenteeltaan hienoimpia huippupoliitikkojen vaimoja Suomessa.
Ja mitä kaikkea hän on kestänytkään sen asenteen säilyttäen.
Sekä Paavo että me kaikki olemme nyt velkaa hänelle suuren myötäelämisen ja toipumisrauhan.
Te, jotka joskus rukoilette, rukoilkaa nyt Vuokon puolesta.
Ja myös Paavon.

Ilkka Luoma

Olisiko linnarauha Kansalaispuolueelle hyväksi - ja Kilpeläinen voisi erota - vapaaehtoisesti, muille synninpäästö ;)

Tomi Vaalisto

Miksi muka?

Ei prosessivirhe mikään paha juttu ole. Otetaan vaan asia uudelleen käsittelyyn ja toimitaan täysin yhdistyslain mukaan. Lopputulos on sama.

Erottamisen syyt olivat tilinkäyttöön liittyvät epäselvyydet ja vaaliraharikkomukset. Eivät ne mihinkään häviä ja muita Kansalaispuolueen hallituksen kokouksissa ja vuosikokouksissa tehtyjä päätöksiä käräjäoikeus ei katsonut mitättömiksi tai pätemättömiksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mikä onkaan kuulemisen tarkoitus?

Vaaliston mielestä se on vain tyhjänpäiväinen prosessikiemura.

Oikeasti sen pitäisi olla oleellinen osa järjestödemokratian oikeudenmukaisuutta koska tuonkaltaiset päätökset pitäisi tehdä sen perusteella eikä vain sen hidastamana nuijia ennakkoluuloja pöytään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Jäämme odottamaan tilanteen kehitystä ja valitusajan umpeutumista ... Paavolla on toki nyt paljon muutakin ajattelemista, nyt tarvitaan niitä todellisia luottohenkilöitä!

Ilkka Luoma

Jos lukee alustuksen voisi huomata jotain - tosiasia on kuitenkin se, että mitään Kansalaispuoluetta ei olisi ilman Paavoa.

Ratsastamisesta oli kysymys - mutta linnarauha voisi olla nyt kohdillaan - Kilpeläinen pois - vaikkapa perustamaan omaa puoluetta ja muille sovittelu sekä uudelleen mukaan tulo?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Voimia ja pikaista toipumista Vuokolle.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Oikeus voitti Kansalaispuolueen tapauksessa, varsinkin moraalisesti, koska yksityiskohtia en tiedä.

Pidän moraalisesti vääränä tällaista puolueen kaappaamista sen perustajalta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Uskon sen, koska Vuokko on aina ollut tukenasi. Soita hänelle tämä, kuinka paljon hän on merkinnyt sinulle. Aivan ihanat sanat, jotka jokainen nainen haluaisi kuulla mieheltään. https://www.youtube.com/watch?v=liyiT_DGREA

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Voimia syöpätaisteluun Vuokolle ja koko Väyrysten sukuyhteisölle. Vuokka on takuulla ollut merkittävä tekijä Paavo Väyrysen poliittisen menestyksen takana!

Hienoa että Paavo on myös yhdistyslainsäädännöstä erittäin hyvin perillä ja näin hän pyyhki taulusienellä Kansalaispuolueen koplaa! Hienoa Paavo! :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset