Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Tarvitaan todelliset eduskuntavaalit

Kuluneella viikolla en voinut osallistua eduskunnan täysistuntoihin enkä tulevaisuusvaliokunnan kokouksiin. Torstaiaamuna sain kuitenkin apua omaishoitajan arkeen ja pääsin vierailemaan valiokunnan mukana Mäntyniemessä.

Ilmoitin poissaoloistani lehdistötiedotteella. Muuten ulkopuoliset eivät olisi sitä huomanneetkaan.

Kansanedustajan olen kokenut olevani Jorma Pitkäsen piirtämän sarjakuvan ”Näkymätön Viänänen”, kuihtuneessa Näläkäjärven maalaiskylässä asuva Väänänen-niminen pienviljelijä, joka on muuttunut näkymättömäksi. Hänestä näkyy vain päässä oleva Hankkijan lippalakki. Minusta ei ole näkynyt edes lippalakkia.

Eduskunnan säännöt ja käytännöt on rakennettu sellaisiksi, että minun on lähes mahdotonta saada puheenvuoroja televisioiduissa istunnoissa. Uutisarvoisimmatkaan kannanottoni eivät ylitä valtamedian uutiskynnystä.

Toistaiseksi en ole päässyt mukaan myöskään eduskuntavaaleihin liittyviin paneelikeskusteluihin. Niihin kutsutaan yleensä eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Kuluneella viikolla yhdeksän puoluejohtajaa osallistui EK:n ja SAK:n järjestämiin keskusteluihin. 

Tilanne on samankaltainen kuin vuosi sitten. Kesästä lähtien oli järjestetty seitsemän presidenttiehdokkaan välisiä vaalikeskusteluja. Kirjamessujen paneeliin pääsin mukaan, vaikka kannattajakorttien kerääminen oli vielä kesken. Siinä kävi ilmi, että todellinen vaali saadaan aikaan vasta kahdeksannen ehdokkaan noustua kehään.  

Myös kuluneen viikon keskusteluista todellinen vaihtoehto puuttui.

Eduskunnan täysistuntosalin ovat täyttäneet euro- ja Nato-elefantit. Samoin kävi EK:n ja SAK:n kokouksissa.

Keskusteluissa ei tuotu esiin sitä tosiasiaa, että Suomen talouden menetetty vuosikymmen, alhainen työllisyysaste ja julkisen talouden kipeät leikkaukset johtuvat Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Siitä ovat Keskustaa lukuun ottamatta vastuussa kaikki puolueet. Senkään nykyjohto ei kuitenkaan halua muistuttaa puolueen vastustaneen Suomen eurojäsenyyttä ja olleen tässä oikeassa.

Euroaluetta ja Suomenkin taloutta uhkaavasta seuraavasta kriisistä ei haluta puhua, vaikka näköpiirissä ovat uudet kipeät julkisen talouden leikkaukset. Puskureita ei enää ole, kun valtio ja kunnat velkaantuvat rajusti myös nykyisen suhdannehuipun aikana. Vaalilupaukset valtion menoja lisäävistä uudistuksista ovat tyhjän päällä.

Suomen mahdollisesta euroerosta ei haluta edes keskustella, vaikka se turvaisi kansamme hyvinvoinnin ja itsenäisyyden.

Keskusteluissa ei esille noussut myöskään Suomen onneton ajautuminen kohti sotilaallista liittoutumista EU:n yhteisen puolustuksen syventämisen ja Nato-yhteistyön tiivistymisen kautta. Näissä asioissa Vasemmistoliiton Li Anderssonkin on kovin vaisu.

Keskustelua maahanmuuttopolitiikasta vaimentaa se tosiasia, että kaikki mukana olleet puolueet, Perussuomalaiset mukaan lukien, ovat vastuussa siitä, että Suomi syksyllä 2015 avasi rajansa kymmenille tuhansille, joiden tiedettiin jäävän ilman myönteistä turvapaikkapäätöstä.

Aikaisemmin aluepolitiikka erotti puolueet selkeästi toisistaan. Keskusta vastusti Kokoomuksen ja SDP:n ajamaa keskittämispolitiikkaa. Se taisteli maakuntien ja maaseudun puolesta. Nyt keskustajohtoinen hallitus toteuttaa metropolipolitiikkaa, jonka tavoitteena on lähes miljoonan suomalaisen keskittäminen Helsingin seudulle ja muutamaan muuhun suurimpaan kaupunkiin.

Vaalikeskusteluihin tarvitaan kymmenes keskustelija. Tähtiliike on saatava nopeasti puoluerekisteriin, jotta pääsen sen puheenjohtajana haastamaan muut puoluejohtajat keskusteluun Suomen tulevaisuudesta. Tulosta kannattajakortti Tähtiliikkeen korisivulta ( http://seitsemäntähdenliike.fi/ ) tai tilaa niitä tekstiviestillä numerosta 050 4773557.

Presidentinvaaleissa Matti Vanhanen otti vaalilauseekseen ”tehdään näistä vaalit”. Otin omakseni vaatimuksen: ”tehdään näistä todelliset vaalit”.

Vielä kipeämmin tarvitsemme todelliset eduskuntavaalit.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Eduskunta on kautta historian pyrkinyt sorsimaan pienryhmiä vaikka minkälaisilla verukkeilla. Sen Väyrynen varmaan muistaa paremmin kuin hyvin. Ei tarvitse tässä kuin viitata vaikkapa Veikko Vennamon puolueeseen...

Käyttäjän JoniTikka kuva
Joni Tikka

Se nyt vain on niin, että yksinäisen ihmisen sanomiset eivät paljon lehdistöä ja päättäjiä paina. Sen takia täytyykin saada kansa kiinnostumaan mielenkiintoisilla teemoilla ja räväkillä kannanotoilla. Eiköhän se mediakin sitten innostu. Mutta joo, liike äkkiä puoluerekisteriin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kommenttisi osuu pari päivää sitten kirjoittamani tekstin ytimeen:

Gallupdemokratia tuo virtuaalipuolueet

Käyttäjän KaijuhaniHaavisto1 kuva
Kaijuhani Haavisto

Uskon, että pienpuolueet saavat kohtuullisen hyvin ääniä tulevissa vaaleissa. Siksi onkin tärkeää muodostaa useita vaaliliittoja. Yhdistyksemme on kerännyt noin 6000 kannattajakorttia, jotka on toimitettu ministeriöön tämän kuluvan kuun aikana. Puolueeksi rekisteröidymme Joulu- Tammikuun aikana. Mikäli vaaliliitto kiinnostaa- Paavo, otathan yhteyttä.
kai.haavisto@europe.com
SuomenKansaEnsin (SKE) ry / rp

ps. vaikka jotkin valtapuolueet ja pienryhmittymät kuvittelevat (vas, Vihr) emme ole rasistinen liike. Meillä ei ole mitää ulkomaalaisia vastaan. Meillä on myös ulkomaalaistaustaisia ihmisiä mukana.
Avainsana on: Ulos Eurosta ja EU:sta ja sitäkautta vastustamme Islamisaatiokehtystä Suomessa. Koskee ääri islamia.

Tataarit ja vastaavat ihmisryhmät ovat ulkopuolella tästä. Anarkistit vääristävät toimintaamme.

Toimintamme perustuu kymmeniin mielenosoituksiin seiellä missä tapahtuu. Epäkohdat tuodaan youtube- ja muihin kanaviin striimaamalla livenä.

Viimeaikoina meitä on puhuttanut nämä joukkoraiskaukset.
Katsojia on tuhansia livessä plus näyttökertoja on miljoonia, eli näkyvyyttä tulee olemaan vieläkinenemmän ennen vaaleja.

Ja kommentoi tätä kuka vain, emme tosiaan ole ulkomaalaisvastainen liike. Olemme rauhan asialla, mutta sopivasti kärjekkään äänekkäästi.

Antti Salminen

"Yhdistyksemme on kerännyt noin 6000 kannattajakorttia, jotka on toimitettu ministeriöön tämän kuluvan kuun aikana. Puolueeksi rekisteröidymme Joulu- Tammikuun aikana"

- Tuskinpa niitä kortteja on noin paljon SKEtsillä, sekä toiseksi oikeusministeriö ei ole edes tarkistanut noita teidän yhdistyksenne kannattajakortteja ja sääntöjä.
Ehkäpä Teille olisi parempi yrittää Sinisien kanssa tehdä vaaliliittoa.
Seitsemän tähden liike ei tee vaaliliittoa.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Maakuntakierros, mutta se lienee mahdotonta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

On syntynyt kokopäiväinen poliitikko Hjallis Harkimo.
Jungner ei, koska hänellä on hyvä työ.

Solzhenitsyn tuki ajattelua, jonka mukaan jokaisella ihmisellä on ihmisarvo joka on jakamaton eikä kaupan. Hallinnon mukaan sinulla on ihmisarvoa jos sinulla on työ. Sen taas työnantaja antaa, tai ottaa. Kielimiehet voivat kääntää saksaksi, se vapauttaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mikael Jungnerin voitaneen sanoa olevan nyt mukavuusalueellaan, perinteisemmän läntisen diskurssin sanoilla sanoen pelastuneen.

Mitä ajatellaan ulkomailla? Riittääkö poliitikolla hartioissa leveyttä? Minkälainen apu hyväksytään?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hjallis Harkimo matkii italialaisen Viiden tähden liikkeen käytäntöjä LiikeNytissä ja Paavo Väyrynen haki Italiasta Tähtiliikkeelle nimen puolueen ulkokuoreksi.

Jossakin on sylttytehdas.

Kaikenkarvaiset totalitarismit ovat aina enemmän tai vähemmän avoimesti tavoitelleet luoda ihanneihmisen mallin.

Kenties joskus todetaan nykyisen Suomen hallinnon turvallisuusselvityksissä tavoitteleman virheettömän ihmisen päässeen aika lähelle tuota ihannetta.

Sukuselvitys ei näytä riittävän, joskin se voisi paljastaa miten uskomattoman pieni piiri maatamme pyörittää. Veri on vettä sakeampaa

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Eka kirjani ilmestymisen aikoihin Etelärantaan haettiin lehti-ilmoituksella apua ymmärrykseen, ja palkattiin Apunen.

No, helppohan sieltä Roomasta käsin on huudella, sanotaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset