Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Olen ehdokkaana myös EU-vaaleissa

Kun vaimoni viime marraskuussa vakavasti sairastui, ilmoitin, että en voi olla ehdokkaana Euroopan parlamentin vaaleissa.

Sairauden puhjettua meillä ei ollut toiveita siitä, että Vuokko olisi voinut korkean ikänsä vuoksi päästä kantasoluhoitoihin. Nyt tilanne on muuttunut.

Ensivaiheen syöpähoidot ovat olleet tehokkaita. Kantasoluhoitoa on kokemusten karttuessa ryhdytty antamaan myös yli 70-vuotiaille, ja Vuokko on hyväksytty niiden piiriin.

Viime maanantaina riittävä määrä kantasoluja saatiin kootuksi. Niiden palauttamiseen ryhdytään kevään mittaan. Jos kaikki menee hyvin, Vuokon terveydentila voi parantua vuosikausiksi lähes ennalleen. 

Näissä oloissa voin sittenkin asettua ehdokkaaksi myös Euroopan parlamentin vaaleihin. Käynnistämme välittömästi työn muiden eurovaaliehdokkaiden hankkimiseksi. Toivon, että lisäkseni myös muutamat muut ehdokkaamme osallistuvat sekä eduskunta- että Eurooppa-vaaleihin.

Eduskuntavaaleihin olemme asettaneet tähän mennessä 70 ehdokasta. Lähiaikoina julkistamme useita kymmeniä lisää. Aikaa ehdokkaiden hankkimiseen on vielä lähes kuukausi.

Ehdokashankintaan liittyen vierailen lähiviikkoina kaikissa manner-Suomen vaalipiireissä. Tänään menen Pirkanmaalle, missä järjestän Tampere-talossa klo 16 alkavan kysymys- ja vastaustunnin. Ensi viikonloppuna kierrän Kaakkois-Suomessa ja Savo-Karjalassa.

Kuten olen julkisuuteen kertonut, olen tehnyt eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun siitä Yleisradion hallintoneuvoston päätöksestä, jolla Tähtiliike eduskuntapuolueena päätettiin sulkea eduskuntapuolueille järjestettävien vaalikeskustelujen ja muiden vaaliohjelmien ulkopuolelle. Saamani tiedon mukaan hallintoneuvoston on viimeistään 25.2. annettava asiasta selvitys sitä käsittelevälle apulaisoikeusasiamiehelle. 

Yleisradio on lähettänyt Seitsemän tähden liikkeelle kutsun osallistua pienpuolueille järjestettäviin kevään vaalitentteihin. Eduskuntavaalitentti järjestetään kutsun mukaan tiistaina 2.4. ja eurovaalien tentti keskiviikkona 22.5.

On mielenkiintoista, että Yleisradio jo tässä vaiheessa - ennen eduskuntavaaleja - on jakamassa eurovaalitentteihin osallistuvia puolueita eduskuntapuolueisiin ja eduskunnan ulkopuolisiin pienpuolueisiin. Eurovaalitenttien osanotto määräytyy tietysti eduskuntavaalien tuloksen perusteella.

Ilmoitan jo nyt, että Seitsemän tähden liike r.p. ei osallistu pienpuolueille järjestettävään eduskuntavaalitenttiin. Meidän oikea paikkamme on eduskuntapuolueiden vaaliohjelmissa.

Seitsemän tähden liikkeen toimintaa voi seurata nyt myös verkkolehti Pohjantähden (www.pohjantahtilehti.fi) kautta, joka on puolueen äänenkannattaja. Sen kautta avautuu myös oma videokanavamme, ”Tähti-TV”. Kannattaa seurata ja katsoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hei kaikille, muistakaa

"Logokilpailu!

Lähetä ehdotus Seitsemän tähden liikkeen logosta. Ehdotuksia voi lähettää
maanantaihin 11.2 asti sähköpostiosoitteeseen harri.lindell@eduskunta.fi
Palkintona logokilpailun voittajalle on 2 hengen kylpyläviikonloppu
pohjoisessa Pohjanranta kylpylähotellissa."

Lähde:

http://www.pohjantahtilehti.fi/

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Voisitko Kirsi siellä jossakin ajatushautomossa missä esimakaatte juttujanne varmistaa epäilykseni että usein minun kommenttini herättää teissä tarpeen vaihtaa pikaisesti puheenaihetta?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Sorry, Heikki, nyt putosin kärryiltä...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #7

Pæäset kärryille kertomalla parilla sanalla omasta taustasi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Onnea ja menestystä vaan vielä vaalikentille. Minä täytän tässä ihan pikapuolin 69 vuotta, enkä enää lähde ehdolle vaaleihin, mutta eihän minulla mitään meriittiä olekaan. Terve ja hyvinvoipa kuitenkin vielä. Olin kaksi kautta Haukiputaan valtuustossa ja yhden kauden Oulun kaupungin valtuuston varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen. Kolmesti olen ollut eduskuntavaaleissa ehdolla ja vuoden 2011 vaaleissa 1464 äänioikeutettua antoi minulle äänensä. Tuo kerta oli paras menestymiseni täällä Haukiputaalla. Sain koko rantapohjan alueen äänistä toiseksi eniten Mirja Vehkaperän jälkeen...

Vielä kerran onnea ja menestystä sinulle Paavo.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Seppo, oliko tuo "työhakemus" Tähtiliikkeelle?

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Onhan se täysin outoa, että julkinen sana, lehdistö on vääntynyt siihen, että vain heidän päätöksellään on oikeus tuoda valtapuolueiden sanomisia ja agendaa esille vaalien aikana. Ei juurikaan pienpuolueiden.

Koska eduskuntavaalien lopputulos koskee meitä kaikkia suomalaisia on tältä pohjalta lehdistön ylivaltainen sääntö muutettava tasapuoliseksi kaikkia puolueita kohtaan. Ketä enää kiinnostaa se sama jauhanta kuin eduskunnsn kyselytunnilla kuulee neljä vuotta peräkkäin. Tänäänkin näytti, että tärkeästä keskusteluaiheesta ei saanut jatkopuheenvuoroa. Mielestäni Tuula Haatainen ei ollut tasapuolinen kun hän jakoi puheenvuoroja.

Satakunnan Kansan politiikan koulussa opetettiin eilen, että julkinen sana on aina päättänyt 200 vuoden ajan minkälaista sisältöä lehteen tehdään. Vasta jokunen vuosi sitten lehti tutki ja päätyi, että tehdään sellaista lehteä, jonka aiheista ihmiset ovat kiinnostuneet. Minäkin haluaisin kuulla vaalitenteissä pienpuolueiden puhetta ja nähdä miten he väittelevät mahtipuolueita vastaan. Minua suuresti kiinnostaa sellaiset puheenvurot.

Onko jälleen tulossa vaalit jossa keskusta, kokoomus, vihreät, siniset ja perussuomaalaaiset ovat eniten äänessä? Se ei ilahduta äänestäjiä sillä nämä puolueet ovat jo toinen toisensa kaltaisia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onhan totta, että suurten puolueiden, noiden kepuleiden, kokkuleiden, demuleiden sun muiden kannat jo pitkälti tiedetään. Pienten puolueiden kannoissa olisi jotain suurelle yleisölle uutta, siis uutisia. Niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä.

Tokin pienten puolueiden kellokkaissa on kaikenlaisia hörhöjä ja öyhöttäjiä mutta kuinka paljon kuvamme heistä sellaisina on totta ja kuinka paljon valtavirtatiedonlevitteiden heistä rakentamaa tarkoitushakuista kuvaa?

En usko, että nuo sipilät, orpot, rinteet et al juurikaan poikkeasi pienempien puolueiden johtajista jos heitä pääsisi vertailemaan au naturel, siis ilman puheenkirjoittajia ja iskulausenikkareita sekä fanittajien kuoroa.

Jäämme siis jälleen kerran ja edelleenkin odottelemaan koska vallan vahtikoirat alkavat hoitamaan hommaansa, objektiivisesti ja neutraalisti. Nyt meillä on vain vallan kädestä syötettyjä puudeleita jotka masu täynnä räksyttävät herkkupalojen toivossa vallan kanssa erimieltä olevia kohti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset