Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kuumetta ja vaalikuumetta

Heräsin aamuyöllä kovaan kuumeeseen. Otin lääkettä sen taltuttamiseen. Aamulla olo on ollut parempi.

Kuumeilu liittyi siihen, että eilen nenäni alkoi vuotaa vaalikiertueellani Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Toivottavasti se ei estä osallistumistani vaalitilaisuuksiin. Tänään niitä on Oulun seudulla viisi ja huomenna Uudellamaalla kuusi.

Maanantaina minun pitäisi osallistua siihen ainoaan Yleisradion järjestämään vaalikeskusteluun, johon minut on eduskuntapuolueen puheenjohtajana kutsuttu.   Se toteutetaan klo 10.30-12.30 Oulussa yhdessä sanomalehti Kalevan kanssa. Keskustelu esitetään vain Ylen Areenassa.

Tähtiliike on kutsuttu tiistaina 2.4. nauhoitettavaan ja illalla esitettävään eduskunnan ulkopuolisille pienpuolueille tarkoitettuun Yleisradion vaalikeskusteluun. Emme osallistu. Meidän paikkamme on eduskuntapuolueiden keskusteluissa.

Odotamme edelleen kutsua eduskuntapuolueiden suureen vaalikeskusteluun. Tätä koskevaan pyyntöön emme ole saaneet vastausta.

MTV on päättänyt toimia samalla tavalla kuin Yleisradio, samoin osa lehdistöstä.

Poikkeuksen tekee Helsingin Sanomat, joka on kutsunut minut 9.4. klo 16-18 Sanomatalossa järjestettävään eduskuntapuolueiden vaalikeskusteluun. Se on nähtävissä lehden verkkosivun kautta.

Vaalikuumekin nousee. Sitä nostattavat tulokset gallup -tutkimuksista. Niitä käytetään jälleen myös äänestäjien ohjailemiseen.

Yleisradion ja MTV:n päätös sulkea Tähtiliike eduskuntapuolueiden vaalikeskustelujen ulkopuolelle suosii voimakkaasti Perussuomalaisia.

Perussuomalaiset saavat mahdollisuuden esiintyä ainoana Suomen itsenäisyyttä puolustavana EU- ja eurokriittisenä puolueena, vaikka se on ollut ja on politiikassaan hyvin epäjohdonmukainen.

Marraskuussa 2016 perustuslakivaliokunta Perussuomalaisten jäsenten johdolla hautasi tekaistuin perustein minun kesällä 2015 tekemäni kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Tätä päätöstä oli tekemässä mm. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän nykyinen puheenjohtaja Leena Meri. Euroalueen jäsenenä Suomella ei ole taloudellista itsenäisyyttä.

Perussuomalaiset väittävät puolustavansa Suomen itsenäisyyttä, mutta kannattavat Euroopan unionin kehittämistä sotilasliitoksi, jonka osana Suomi menettäisi turvallisuus- ja puolustuspoliittisen itsenäisyytensä.

Kun Tähtiliike ei ole mukana vaalikeskusteluissa, kukaan ei vaadi Perussuomalaisia tilille Sipilän hallituksen holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta kesäkuuhun 2017 saakka, jolloin puolue siirtyi oppositioon. Muut eduskuntapuolueet vaikenevat, kun ne kantavat samaa vastuuta.

Syksyllä 2015 Perussuomalaisten eduskuntaryhmä siunasi yksimielisesti sen, että Sipilän hallitus torjui minun vaatimukseni rajatarkastusten palauttamisesta. Suomeen pääsi tulemaan yli kolmekymmentätuhatta turvapaikanhakijaa, pääasiassa nuorta miestä, joista suurimmalla osalla ei ollut oikeutta turvapaikkaan. Perussuomalaiset yhtyivät hallituksen selityksiin, ettei tarkastusten palauttaminen ollut mahdollista.

Kuitenkin Saksa ja Itävalta olivat tuolloin jo ottaneet käyttöön osittaiset rajatarkastukset. Myöhemmin syksyllä myös Tanska, Ruotsi ja Norja palauttivat tarkastukset. Suomi olisi voinut ja Suomen olisi pitänyt palauttaa ne alkusyksystä. Jälkikäteen Euroopan tuomioistuin on vahvistanut, että jäsenmailla ei ole velvollisuutta päästää rajansa yli turvapaikanhakijoita toisesta jäsenmaasta.

Muille eduskuntapuolueille sopii hyvin, että Tähtiliike on sivussa keskusteluista ja Perussuomalaiset porskuttaa kohti vaalivoittoa.

Perussuomalaiset eivät vastusta Sipilän hallituksen keskittävää metropolipolitiikkaa. Helsingin valtuustossakin he ovat Jussi Halla-ahon johdolla sitä kannattaneet.

Perussuomalaiset eivät arvostele Sipilän hallituksen toteuttamia perusturvan leikkauksia, kun he olivat itse niistä päättämässä.

Perussuomalaiset eivät aseta kyseenalaiseksi Suomen jäsenyyttä Euroopan unionissa eivätkä edes euroalueessa.

Ja mikä tärkeintä: Perussuomalaiset eivät vastusta hallituksen politiikkaa, jolla Suomea viedään kohti Nato-jäsenyyttä. Jussi Halla-aho sitä henkilökohtaisesti tukee.  

Tähtiliike on ainoa vastavoima tälle politiikalle. Siksi se pidetään sivussa vaalikeskusteluista ja pyritään vaientamaan.

Viime keskiviikkona sain puhelun Sauli Niinistöltä. Hän pyysi tukea vaalirauhaa koskevalle julistukselleen. Annoin.

Vaalirauhan pitäisi koskea myös vaalijulisteita. Meidän julisteitamme on jo tärvelty ainakin Loviisan suunnalla.  

Kovin kohtuuttomalta tämä vaalitaistelun yksipuolisuus tuntuu.

Muut eduskuntapuolueet ovat saaneet valtavan ilmaisen julkisuuden Yleisradiossa. Meidän toimintaamme ei edes uutisoida. Yleä kiinnostavat näköjään vain jutut, jotka saattaisivat meitä vahingoittaa.

Meidän osamme on Yle-veron maksajina rahoittaa muiden eduskuntapuolueiden kampanjointia.

Oma kampanjamme on työläs ja raskas - myös taloudellisesti. Joudumme kiertämään maata terveytemme, toivottavasti emme henkemme, kaupalla.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"...eivät vastusta Sipilän hallituksen keskittävää metropolipolitiikkaa."

Kertoisitko tai laittaisitko linkin kirjoitukseenne, jossa visioidaan esimerkiksi suhteessa pääkaupunkiseutuun?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Paavon kommunikointi on yksisuuntaista, ylhäältä alas.
Ei hän vastaa rahvaan kysymyksiin.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Kommunikoimattomuus on molemminpuolista-rahvas ei tule kommunikoimaan, eikä muistamaan Paavoa edes vaalikopeissa, kuten tulemme huomaamaan...?
...ja Yle ja "etelän media" saa taas katkeraa huutia Paavolta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37

Ylpeys käy vaalitappion edellä.

    ~suomal. sananlasku

Sopii kuin suutarin sormi sian perseeseen

    ~Toinen suomal. sananlasku, mutta ei sovi tähän yhteyteen
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Toivottavasti Paavo jaksat, koska itse olen ainakin joutunut perumaan osallistumisiani tämän taudin kynsissä.

Oulussa aikoi äitini tulla katsomaan ja kuuntelemaan sinua Rotuaarille. Voimia taisteluun!<3

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen palaa kansalaisaloitteeseensa Suomen erosta euroalueesta. Hän kuitenkin unohtaa aktiivisesti sen, ettei sitä pari päivää myöhemmin itsekään kannattanut.
https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/355989-paa...

Käyttäjän JuhaHammarberg kuva
Juha Hammarberg

Paavo ilmeisesti pelottaa koska häntä työnnetään koko ajan takariviin pois aidon vättelyn foorumeilta. Kansan tyytymättömyys saatta kuitenkin kanavoitua tähän omien polkujensa veteraaniin koska äänestyskopissa ne poliitikot tehdään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Samaa mieltä, ei sentään Suomen kansa tyhmää ole. Miksi mies halutaan vaientaa seurakunnassa, eli onko hänellä liian paljon sanottavaa?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Todennäköisesti siksi. Ei kukaan jaksa kuunnella tuntitolkulla shittiä. Se että sinulla on asiaa, on täysin eri juttu kuin sinulla on paljon sanottavaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #11

Aika ikävän kommentin laitoit vanhemmasta valtiomiehestä. Vaikka kuinka olen sinua komeaksi kehunut, niin nyt pitäisi suu pestä saippualla.

Olen näissä vaalihommissa kolme kertaa Väyrysen tavannut livenä ja yhtään kertaa hän ei ole shittiä puhunut, päinvastoin. Harvinaisen fiksu mies ja hänellä oikeasti on karismaa.

Käyttäjän Meri-PiiaSormunen kuva
Meri-Piia Sormunen

Kyllä tämä oudolta tuntuu että näin paljon Tähtiliikkeellä edustajia ympäri Suomen, ja edustajilla jokaisella varmasti kannattajia, kukaan ei jää nolla tulokseen, niin miten tällainen ihmisjoukko on kuin ei olisi olemassakaan? Luulisi nyt edes jotain mainittavan?
Me olemme ympäri Suomea veronmaksajia, edustajia niin nuoria kuin vanhoja, maalta ja kaupungista. Väyrynen on tehnyt puolueen joka vastaa tällaisen ihmisjoukon näkemyksiä, mutta ilmeisesti Suomen media ja päättäjät ovat yhteistuumin päättäneet että meidän mielipiteistä viis ?
Verot kyllä kelpaa!
Tässä ei demokratia toteudu mitenkään, vaan median ja päättäjien valta ja korruptio joka estää demokratian. Ja sitten jos puolueen puheenjohtaja asiasta valittaa, pitää siis meidän ehdokkaiden puolta myös!, niin sanotaan taas se valittaa. Kyllä kai kun ainoa mitkä julkaistaan on ne valitukset. Mutta ei poliittisia asioita, puolueen menestystä, haastatteluja jne.
Eilen uutisissa näytettiin galluppitulos jossa persut nousseet kolmanneksi, mutta mihinkäs oli hävinnyt se viimeinen palkki tv ruudussa?? Netistä löytyy lehtien sivuilta sama galluppi, jossa näkyy kohta "MUUT", joka on kirinnyt kohta Kd:n kiinni. Ohittanut siniset jo ajat sitten. Ja lähenee myös Rkp:tä. Miksi ei uutisoida mikä puolue "MUITA" nostattaa? Liike nyt? Vai kenties Tähtiliike? Tämä palkki oli pyyhitty hienosti pois tv uutisten gallupista. Tämäkin kuuluisi demokratiaan.
Normaalistihan tällainen puolue jonka puheenjohtaja on tullut nippanappa neljänneksi vain vuosi sitten presidentin vaaleissa,ohitti reippaasti keskustan, demarit ja vasemmistoliiton, sekä on merkittävä henkilö Suomen poliittisessa historiassa, siis normaalisti tämä olisi jo uutisaihe itsessään, ihmisten kiinnostavuus ja puheenaihe miten tämä pärjää uuden puolueena kanssa.
Puhumattakaan siitä, että jokainen yhtään presidentinvaali tenttejä seurannut, voi todeta että Väyrynen oli ainoa joka haastoi todella ehdokkaat, kysymyksillä joita nytkään tenteissä toimittajat ei kysy. Väyrynen kyseenalaistaisi päättäjien toimet.
Nato vastaisuuttako ne pelkää? Että tulisi kysymyksiä aiheesta.
Kun seläntakana Naton kanssa tuusaavat sopimuksia päättäjät pressaa myöten. Vai mistä on kyse?
Mutta kaikesta huolimatta, tsemppiä ja jaksamista Paavolle loppu kiertueeseen, hienosti on mennyt ainakin tähän asti! Itsekin on ehdokkuuden myötä päässyt monessa asiassa näkemään pintaa syvemmälle ja havahduttanut näkemään mitä kiekuroita, korruptiota ja hyväveli systeemejä tämä Suomi-neito helmassaan kantaakaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ainakin kentällä Väyrysellä faneja riittää. Äitini oli ollut Rotuaarilla ja Paavon oli piirittänyt iso ihmismassa, joka oli kuvannut ja halunnut olla puhekontaktissa Paavon kanssa.

Vaikkei minulla mitään persuja vastaan ole, niin hypetetäänkö persuja siksi, että se olisi valtamedian ja -eliitin mieliksi, kun nostetaan kärkeen?

Jokaisen pitää muistaa, ettei yhtään ääntä ole vielä annettu, joten hallituspohjaneuvottelut ovat täysin ennenaikaisia.

Tehdään hyvä vaalityö ja tsemppiä Paavolle ja kaikille Tähtiliikkeen ehdokkaille!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En ole nähnyt merkkiäkään siitä, että Persut olisivat valtamedian suosiossa, ja minä olen taas aika lailla perussuomalaisia vastaan. Väyrysen blogit US:ssa saavat aika vähän kommentteja verrattuna siihen, että hänen pitäisi olla merkittävä oppositiopoliitikko tms. Suosio on Hirvimäen luokkaa...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #16

Yksi selvä syy siihen, ettei Väyrysen blogit nouse useinkaan suosituimpien joukkoon on se, ettei hän itse osallistu keskusteluun.

Ainakin nyt vaalien alla ymmärrän sen hyvin, koska ei hänellä ole aikaa, kun reissaa pitkin maata.

Jos ajattelee vaikka blogiani "Paljon melua tyhjästä?", niin jouduin päivystämään koneen äärellä koko ajan, kun sinne oikeasti tuli sitä Majurin kuuluttamaa shittiä tuutin täydeltä.

En usko, että Väyrysellä on ylipäätään aikaa päivystää täällä blogistaniassa niin, että hän vastaisi kaikkien kommentteihin tai kyselyihin, joten mielestäni tämä blogialusta ei kerro sitä, onko Väyrynen merkittävä oppositiopoliitikko vai ei.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #17

Ehkä Väyrysen kannattaisi uhrata yksi toripäivä US blogille, eipähän vilustuisi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #18

No, tuo ohje ei ainakaan pidä paikkaansa. Olen ollut aktiivisesti täällä ja siitä huolimatta vilustunut.;)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vai se muut joukko olisivat Väyrysen kannattajia? Älä unta näe! Siellä on joukko erilaisia puolueita Seitsemän tähden liikkeestä parin kommunistisen puolueen kautta feministeihin, eläinoikeuspuolueeseen, piraateihin, liberaaleihin, sekä erilaisia valitsijayhdistysten liikkeitä, kuten Liike nyt. Ja nämä kaikki yhteensä saavat yhteensä kannatuksen, jolka on pienempi kuin KD:n kannatus.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Yksioikoisen talousjumalan (niinistöys) ylistämisen sijaan pitäisi edistää mieluummin kenialaisen kokin pojaksi itseään kutsuvan Barack Obaman ajatuksia jokaisen yksilön ihmisarvon ainutkertaisuudesta, kuten myös Olof Palme puhui universaaleista ihmisarvoista; ei voi olla yhdessä maassa yhdenlaisia ihmisoikeuksia ja toisessa maassa toisenlaisia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sanokoon muut mitä tahansa, mutta Suomen valtamedialla on lähtenyt homma lapasesta jo aikaa sitten. Suomen pitäisi olla demokraattinen oikeusvaltio ja sen periaatteita valtamediankin tulisi kunnioittaa. Mielestäni valtapuolueet halveksivat tätä, kun antavat tällaisen epäyhdenvertaisen kohtelun tapahtua eikä se koske ainoastaan Tähtiliikettä.

Ilman muuta olen tässä kohtaa Paavon kanssa samaa mieltä, ettei tällainen menettely ole oikein. Kyllä kansa on tämän myös huomioinut, vaikka tästä Paavolle ilkuttaisiin, kun se ottaa johdonmukaisesti tämän asian esille. Se kuuluu jatkuvasti myös ihmisten puheissa toreilla ja turuilla.

Kun kilpaillaan asioilla ja kannatuksesta, sen pitäisi olla reilua ja rehtiä kilpailua eikä tällaista Pohjois-Korealaista sensuuria Suomessa.

Miksi tällainen sallitaan Suomessa ja miksi muut puolueet eivät reagoi tähän mitenkään, kun tietävät itsekin, että tämä on saissee?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Paavo Väyrynen alkaa olla ehtoopuolella. Annetaan Paavon hössöttää nämä vaalit.

Seuraavissa vaaleissa Paavo saattaa päästä eduskuntapuoluetenttiin, jos onnistuu pääsemään läpi Uudellamaalla. Se ei ole ihan mahdotonta, joskin pidän sitä edelleen epätodennäköisenä. Yhden miehen eduskuntaryhmällä ei muutoksia saa aikaan. Paavo on itse hankkiutunut ikuiseksi yhden asian oppositioksi.

"Perussuomalaiset saavat mahdollisuuden esiintyä ainoana Suomen itsenäisyyttä puolustavana EU- ja eurokriittisenä puolueena"

Perussuomalaiset ei ole eurokriittinen puolue enää nykyisen puheenjohtajan aikana. Perussuomalaisilla on vain yksi tavoiteltu teema. Toki Perussuomalaiset pyrkivät kaikessa muussa tarjoamaan vaihtoehtoja, muttei se aja euroeroa eikä sillä sellaista tavoitetta tokikaan ole.

Suurin osa suomalaisista kannattaa EU:ta, euroa ja sotilaallista yhteistyötä läntisen sotilasliiton kanssa. Ei Perussuomalaisten kannattaisi ottaa vahvaa Paavon osoittamaa kantaa. Sillä se menettäisi kannatustaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

"Paavo Väyrynen alkaa olla ehtoopuolella. Annetaan Paavon hössöttää nämä vaalit."

Niemeläinen se jaksaa loistaa näillä ikivihreillä henkilöön menevillä alentuvilla kommenteillaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Uudeltamaalta ääniä 500000, äänikynnys 3%. Siis tarvitaan 15000. Ei tuu kesää...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kesä ihan satavarmasti tulee, mutta Paavon vaalivoitto on eri asia. Sitä emme tiedä kuin vasta 14.4.

Mielestäni Väyrynen ja kuka vaan muukin saa yrittää niin kauan kuin henki pihisee. Kuka on sanomaan, että ikä olisi este, jos järki pelaa?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #22

Minä olen tuossa jo aiemmin epäillyt miehen menettäneen järkensä touhuillessaan ensin kansalaispuolueen, sitten Keskustan puheenjohtajuuden kanssa. Nyt tähtisikermään kuuluu sitä samaa sakkia, jonka avulla Paavo kipusi Helsingin valtuustoon.

Kyllä Paavo saa yrittää, niinhän minäkin kommentissani sanoin. Vaikutusvaltaa hänellä ei enää ole, hauskuuttajaksi tuon entisen valtiomiehen olen mieltänyt jo pitkän aikaa sitten.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #28

Oletko sitten jonkin sortin psykologi, kun osaat arvioida milloin joku on menettänyt järkensä?

Näyttää Paavolla vaikutusvaltaa olevan, kun häntä ei uskalleta päästää ääneen mediassa. Jos ei olisi, niin sittenhän hänen annettaisiin puhua vaikka kuinka paljon, jos ei hänen sanomallaan mitään merkitystä olisi.

Sinun jutut muuten Niemeläinen, ovat menettäneet viihdearvon jo ajat sitten. Ne ovat vain henkilöön menevää nälvintää, jolla ei ole mitään merkitystä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #30

En ole tietenkään psykologi, enkä arvioinut hänen menettäneen järkensä. Minä kerroin itse epäilleeni hänen järkensä menettämisestä. Epäilykseni heräsi pelkästään hänen ulostulojaan seuraamalla. Nykyään Paavo on rauhoittunut, onkohan saanut sen takaisin?

Paavo saa kyllä medialta puheaikaa kovin paljon kaverin oikeaan vaikutusvaltaan nähden. Harva kansanedustaja on yhtä paljon otsikoissa kuin Paavo. Vaikutusvaltaa Paavolla yhtä paljon kuin kenellä tahansa niistä 200:sta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mitä mieltä Juho muuten olet tuosta Niemeläisen kommentista? Omasta mielestäni siinä piilee ikärasismi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #23

Iällä lyödään, sillä se on heikkojen ainoa lyömäase.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #26

Varsinkin herra, joka on olevinaan niin suvaitsevainen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #23

Ehtoopuolellahan Paavo on, Paavo on tehnyt politiikassa pitkän päivätyön. Mutta matka ei ole mennyt ihan niin hyvin kuin olisi voinut: säälittäviä käänteitä on nyttemmin enemmän kuin niitä valoisia hetkiä.

Paavo itsekin sanoo, että hänellä on nämä ja seuraavat vaalit saada tähtisikermänsä tuikkimaan. Itse en sen tuikkeeseen jaksa uskoa. Vähän väsähtänyttä itkemistähän tuo Paavon esiintyminen alkaa olla. Nuorekkuudestaan huolimatta.

Käyttäjän Meri-PiiaSormunen kuva
Meri-Piia Sormunen

Kai Niemeläinen,esitätkö jonkun perusteen väitteellesi että suurin osa suomalaisista kannattaa Nato jäsenyyttä?
Ja kovinhan tuota olet itsekin ollut kiinnostunut Paavosta ja hänen jutuistaan kommenttien perusteella ;) Solidaarisuutta hyvä mies, me olemme suomalaisia veronmaksajia Tähtiliikkeen edustajat. Diktatuuriako toivot demokratian sijaan?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei Kai puhunut NATOn jäsenyyden kannattamisesta vaan yhteistyöstä läntisen sotilasliiton kanssa. Kaksi eri asiaa kuitenkin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Aioin sanoa samaa. Kun asioita ei ymmärretä niin minkäpä sille mitään voi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #24

Onneksi täällä on kaksi juristia, jotka omasta mielestään ymmärtävät ja tietävät kaiken. Ihme yleensäkin, että kommentoitte täällä muiden kuolevaisten seurassa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Meri-Piia Sormunen, kiitos kysymyksestäsi.

Sinua valistettiinkin jo, etten puhunut Nato-jäsenyydestä, vaan kyselytutkimuksista, joissa on kysytty kansainvälisten sotaharjoitusten järjestämisestä ja sotilasyhteistyöhön osallistumisesta. Nato-kumppanuus on meille suomalaisille positiivinen asia.

Solidaarinenko vielä pitäisi olla? Eikö suvaitsevaisuus enää riitä? Suvaitsevaisuuttanihan sanoin, että annetaan Paavon hössöttää. En suinkaan ole hänen poliittista taivaltaan katkaisemassa. Eiköhän hän tiensä ole valinnut ihan itse, äänestäjät ratkaisevat. Itse en omaa ääntäni, ainokaistani, hukkaan ole ajatellut pistää. Edes solidaarisuuttani.

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Ja mihin perustat väitteesi, jonka mukaan suomalaiset kannattavat Suomen hivuttamista Natoon ja puolueettomuutemme tuhoamista käytännön puolustuksen kannalta täysin merkityksettömillä isäntämaa-sopimuksilla?

80% kansasta vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Asia on näin siitä syystä, että valtaosa kansasta ymmärtää puolueettomuuden olevan paras tae rauhalle ja taloudelliselle hyvinvoinnille.

ps. On turha alkaa väittämään, että Suomi ei olisi puolueeton maa. Mikään sopimus ei velvoita itseäni tai ketään muutakaan suomalaista puolustamaan mitään muuta maata. Tämä merkitsee käytännössä puolueettomuutta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #34

Suomalaisista Naton täysjäsenyyttä vastustaa vähän yli puolet suomalaisista, ei 80 %. Vähän yli 20 % suomalaisista kannattaa Naton täysjäsenyyttä.

Sen sijaan suurin osa suomalaisista kannattaa nykyistä isäntämaasopimusta, muistelen kannattajien lukumäärän olleen lähellä 80 %, kun siitä viimeeksi uutisoitiin.

Suomi ei ole enää puolueeton maa, vaikka olemme edelleenkin liittoutumaton maa. Puolueettomuudesta luopiminen johti siihen, että Suomella on kanta myös suurvaltojen keskinäisiin asioihin. Enää ei tarvitse suurvaltasuhteissa nöyristellä ja jättää sanomatta omaa kantaansa. Suomi on osa läntistä Eurooppaa ja nykyään sillä on oikeus puolustaa läntisen Euroopan etuja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #39

Suomen ei tarvitse "suurvaltasuhteissa nöyristellä" kunhan tietää paikkansa ja roolinsa USA:n liittokunnassa niin rauhankumppanina(sic!) kuin kahdenvälisin sopimuksin siihen ja kauttakulkusopimus 3.0:lla et al NATOon sidottuna.

Suomella ei ole mitään erityistä oikeutta puolustaa vaan meille on asettu meidän omien johtajiemme asettamana velvollisuus olla mukana kaiken maailman kampanjoissa joissa itsenäisille ja omapäisille mielipiteille ei ole sijaa vaan olemme automaagisesti mukana sanktioissa, boikoteissa ja pyssyriekkujaisissa milloin missäkin. Vaikka olemmekin varsinaiset sodat Afganistania lukuun ottamatta vielä toistaiseksi väistäneet.

Tokikin on kummallaista, että niin osa suomalaista, vaikka näkeekin täysjäsenyyden vaarat, ei näe samoja vaaroja peitellymmässä liittoutumisessa eikä myöskään tuota menoa kannattavien puolueiden äänestämisessä. Se on minusta perin kummallaista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #40

Voimme sitä yhdessä ihmetellä tahollamme. Sinä sillä kannalla, että kuinka ihmiset pelkäävät Naton täysjäsenyyttä, mutta ovat presidenttimme tavoin tyytyväisiä kuvitteelliseen turvatakuuseen, jota tällä kumppanuudella kuvittelevat saavansa.

Minä ihmettelen sitä, että ihmiset kaipaavat turvatakuita ja tyytyvät tämänkaltaiseen kuvitteelliseen turvallisuusharhaan suurvallan naapurissa. Minä ihmettelen, kuinka Nato-täysjäsenyys näyttää noiden kannalta pelottavalta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #41

En usko, että kyse on NATO:n pelosta vaan realistisesta näkemyksestä jonka mukaan meidän ei pidä olla alati kriiseihin mukaan hakeutuvassa orgaanissa. Siihen nähden on outoa kuinka sama sitoutuminen hieman peitellymmin hyväksytään ja jopa äänestetään sellaista ajavia.

En näe minkäänlaisia turvatakuita(sic!) olevan tarjolla järjestössä joka parhaillaankin sotii ainakin kahta avointa sotaa ja sen jäsenet lukuisia peitellympiä. Epäilenpä, ettei valtaosa muistakaan usko tuollaisiin takuuksiin.

Käyttäjän Meri-PiiaSormunen kuva
Meri-Piia Sormunen

Juho Joensuu ja Pasi Majuri, kyllä ymmärsin ja juuri sitä tarkoitin. Mielestäni on naiivia edes ajatella muuta kuin Natoa puhumalla läntisestä sotilasliitosta. Sama kuin toinen puhuu tipusta ja toinen väittää että ei ole kananpoikanen. Ketä siinä yritätte huijata, itseä vai muita? Siitähän siinä on kyse.
Ei voi kuin ihmetellä aikuisten ihmisten puheita tätä Väyrystä kohtaan henkilökohtaisella tasolla. Jokainen meistä, mikäli elossa pysyy, on joskus vanha, myös sinä Niemeläinen. Tällainen kertoo asenteesta vanhempia ihmisiä kohtaan, joka heijastuu kaltaisistasi vanhustenhoitoon saakka. Ei arvosteta vanhempia ihmisiä enää ihmisinä.
Sotaveteraanit kiittää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset