Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kuinka Vuokko voi?

Lukuisissa vaalitilaisuuksissani olen saanut vastata kysymyksiin, kuinka Vuokko voi. Ilokseni olen voinut vastata, että hän on kuntoutunut ja päässyt kantasoluhoitoihin. Jos kaikki menee hyvin, niiden ansiosta hänen terveydentilansa saattaa palautua lähes normaaliksi.

Myeloomaan sairastuminen on ollut Vuokolle rankka kokemus. Marraskuu kului sairaalassa. Sen jälkeen alkoi hidas kuntoutuminen.

Aluksi liikkuminen oli vaikeaa ja siihen tarvittiin rollaattorin tukea. Nyt Vuokko on voinut tehdä useamman kilometrin kävelylenkkejä. Rollaattoria ei ole tarvittu, eikä enää edes muuta tukea. Turvallinen kumppani rinnalla on riittänyt.

Pääsiäisen jälkeen on edessä 3-4 viikon mittainen rankka sairaalajakso, kun helmikuussa kerätyt kantasolut palautetaan. Sitä seuraa jälleen kuntouttaminen.

Sairautensa vuoksi Vuokko on joutunut välttelemään sellaisia julkisia paikkoja, joilla on vaara saada tartuntatauteja. Teatteriin olemme uskaltautuneet vain kerran.

Viime vuosina Vuokko on osallistunut vaalikampanjoihini. Hän on toiminut autonkuljettajana ja myynyt mukeja ja kirjoja. Vuosi vuodelta hänestä on tullut yhä tärkeämpi neuvonantaja.

Nyt osallistuminen vaalityöhön ei ole ollut mahdollista. Ensi perjantaina Vuokko kuitenkin on mukana vauhdittamassa vaalityön loppukiriä hotelli Arthurin juhlasalissa klo 18 järjestettävässä vaalijuhlassa.

Vuokon sairauden vuoksi olen kokenut kovan talvikauden.

Sain tietää Vuokon sairaudesta marraskuun alussa. Silloin kannattajakorttien kerääminen Tähtiliikkeelle oli vielä pahasti kesken. Sairaalajakson aikana saatoin osallistua siihen, vaikka pyrin käymään päivittäin Meilahdessa.

Vaalikampanjaa olen joutunut käymään kuntoutusvaiheen aikana. Sitä on helpottanut se, että kaksi tytärtämme perheineen ovat jakaneet kanssani omaishoitajan tehtäviä.

Yleisradion mielivaltainen päätös sulkea Tähtiliike eduskuntapuolueiden vaalikeskustelujen ulkopuolelle oli paha takaisku. Se johti samanlaiseen boikottiin MTV:ssä ja monissa muissa tiedotusvälineissä.

Omaishoitajana olisin voinut melko helposti osallistua kotoa käsin TV-tentteihin ja -keskusteluihin. Nyt olen joutunut käymään rankan kampanjan, joka on suuntautunut kaikkiin Suomen maakuntiin.

Olen harmitellut sitä, että Tähtiliikkeen 175 Tähtiehdokasta eivät ole saaneet vaalityölleen sitä tukea, jonka puolueen TV-julkisuus olisi heille antanut. Meitä on päinvastoin syrjitty myös maakunnallisissa keskusteluissa ja ohjelmissa.

Vuokon sairaudessa on ollut jotakin hyvääkin. Kun olen omaishoitajana joutunut hoitamaan kotitöitä ja kanniskelemaan rollaattoria, kuntoni on kohonnut ja painoni pudonnut. Tämän ansiosta olen jaksanut toteuttaa rankan maakuntakampanjan.

Myös vaalikampanja on minua jälleen virkistänyt ja voimaannuttanut. Tämän ansiosta olen valmis eurovaalikampanjaan ja vaativiinkin valtiollisiin tehtäviin, jos niitä eduskuntavaalien jälkeen avautuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä kuulla, että Vuokko voi paremmin. Ihmiset ovat tästä kyselleetkin, joten tämä oli tarpeellinen päivitys. Voimia teille kaikille!<3

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Voimia koko perheelle!

Sairaus ei kysy, kun se ottaa tilaa. Onneksemme, olemme sopeutuva laji ja onhan meillä korkeatasoinen terveydenhoito.

Hienoa, että Paavo näkee raskaan talven ponnisteluissa myös hyvää! Se kertoo vahvuudesta ihmisenä ja uskosta tulevaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Juha Sipilä tutustui teini-ikäisenä tulevaan vaimoonsa, Paavo parikymppisenä Vuokkoon Kansallisteatterin kahviossa, Sauli Niinistön treffit tiedetään, samoin Paavo Lipposen ensitapaaminen Päivin kanssa jne.. Kehitys pysähtyy naisten mukana, koska äidin vaistot pyrkivät turvaamaan omien lasten menestystä olemassa olevissa rakenteissa, ellei kehitykseksi sanota yllytysherkkyyttä käydä kilpailijan kimppuun näkymättömän käden ohjauksessa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hienoa! Hyvä, että Vuokon vointi on parantunut.

Toivon hyvää, odotettua vaalitulosta, myös Vuokon puolesta. Toivon Vuokon ja koko Suomen puolesta, että kaikki kääntyy parhain päin ja turvallinen kumppani voi olla Vuokon rinnalla pysyvästi.

Leppoisia eläkepäiviä ja toipumisia teille molemmille!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jaksamista teille!!

Ei se tämänkään puolueen puheenjohtajan pesti mikään ihan helppo nakki ole.

t. Petri Hirvimäki
pj. Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry (rp)

Kampanjani: www.petrihirvimaki.com

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Läntisen ihmiskäsityksen muuttumiseen on vaikuttanut syvällinen havainto että niinkin äärimmäisissä olosuhteissa kuin keskitysleireillä saattoi juutalaisen ja natsin katse kohdata toisensa ja sytyttää rakkauden liekin.

Jäljellä on vielä yksi kielletty suhde, kaikista vahdituin, kouluja käyneen suomalaisen ja venäläisen välillä. Siitä on ajateltu selvittävän toistamalla kuuluisaa tokaisua "kasakka uhkaa viedä kaiken mikä on löyhästi kiinni."

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Venäläisten sanonta kasakoista taitaa olla ajalta jolloin siellä ei pidetty kasakoita venäläisinä vaan arojen rosvoina. Mutta ensimmäistäkös kertaa muiden sanomisia ymmärretään väärin.

Nyttemmin kasakat kelpaavat vahtimaan mitä tärkeimpiä asioita Venäjällä ja välillä kiekaistaan "Казаки, казаки; Едут, едут по Берлину; Наши казаки".

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Joko Mäntyniemestä puuttuu venäläisen jäljiltä vessanpytynkansi, tai sitten tarkoitetaan venäläiseen rakastuneen herättämistä, politiikkaan on tuotu uusi puoluekin Nukkuvat, jonka puheenjohtaja pyrkii presidentiksi ns. kirkkovenekuvioitu keltaliivi päällä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuotapa Ts.Solodar:n sanoittamaa ja D.Pokrass:n säveltämää kappaletta vuodelta 1945 tarkoitin. Sitä on laulettu nykyään myös näin: https://www.youtube.com/watch?v=F4Ak0ZFKMYQ mutta valitettavasti Hvorostoski on jo edesmennyt joten lienee tyytyminen tähän: https://www.youtube.com/watch?v=wIhUZCqAmqs

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kirsi, trolliseni, heräsit kasakan nauruun, vaikka oli jo iltapäivä, miten muuten Suomen Ateenassa?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Meillä papit ohjeistavat poliitikkoja toteamaan että ei kai sillä ole väliä jos raksoilla flirttailevat kuka kenenkin kanssa, mutta järki käteen, jos aikoo julkisuuteen. Kirjailijoiden tuoreimmat yritelmät liene 1800-luvulta. Pelastusta varten onkin kaksi kieltä eri tarkoituksiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset