Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Nyt joukolla ”väyrystämään”

Kun olin ensimmäistä kertaa kansanedustajaehdokkaana Lapissa vuoden 1970 vaaleissa, vaali-innostus oli korkealla. Tervolassa pikkutyttö kysyi naapurin väeltä vaalipäivänä, olivatko he käyneet jo ”väyrystämässä”.

Tällä kertaa olen ehdokkaana Uudellamaalla, mutta minun poliittista linjaani voi tukea myös muissa vaalipiireissä ”väyrystämällä” Tähtiliikkeen ehdokkaita. Meitä on kaikkiaan 175 kaikissa manner-Suomen vaalipiireissä.

Vuoden 1970 vaaleissa tulin valituksi eduskuntaan Lapin keskustaehdokkaiden suurimmalla äänimäärällä. Olin 23-vuotiaana sen eduskunnan nuorin jäsen.

Keskustalle kävi huonosti. Puolue romahti suurten puolueiden sarjasta keskisuureksi. Vastustajat ja kilpailijat puhuivat auringonlaskun puolueesta, joka kutistuisi Ruotsin ja Norjan veljespuolueiden tapaan pienpuolueiden joukkoon.

Me silloiset nuoret päätimme palauttaa Keskustan suurten puolueiden joukkoon. Aatteellisella tahtopolitiikalla onnistuimme nostamaan Keskustan 1980-luvun lopulla Suomen suurimmaksi puolueeksi. Tärkeä käännekohta olivat vuoden 1988 presidentinvaalit, joissa voitin Harri Holkerin ja joissa Keskusta löi Kokoomuksen.

Vuoden 1989 lopulla muutimme Vuokon kanssa Suoharjun tilalle Tuusulaan. Vuoden 1991 eduskuntavaaleissa asetuin ehdolle Uudenmaan vaalipiirissä.  

Niissä vaaleissa saimme kaksinkertaistetuksi Keskustan uusmaalaisten kansanedustajien määrän kahdesta neljään. Oma äänimääräni oli 22 709, millä nousin koko valtakunnan äänikuninkaaksi.

Sain noin 800 ääntä myös Helsingin vaalipiiristä. Tämä tuli näkyviin, kun numeroni oli niin suuri, että Helsingissä ei vastaavaa numeroa ollut.

Uudellamaalla ja Helsingissä monet äänestäjät erehtyvät äänestämään väärän vaalipiirin ehdokasta. Tällä kertaa sekaannuksen vaara on suuri minun ja Helsingissä ehdolla olevan Pekka Haaviston välillä. Molempien numero on 27.

Tähtiliikkeen kannattajien pitää siis olla tarkkoina. Helsingissä Tähtiehdokkaiden numerot ovat 76-96.

Tähtiliike on ainoa vaihtoehto nykymenolle.

Me Tähtiehdokkaat

  • puolustamme Suomen itsenäisyyttä vastustamalla hallitsematonta globalisaatiota ja Euroopan ylikansallista yhdentymistä,
  • puolustamme Suomen puolueettomuutta vastustamalla Suomen sotilaallista liittoutumista sekä suoran Nato-jäsenyyden kautta että kehittämällä Euroopan unionia sotilasliitoksi,
  • kannatamme hallittua siirtolaisuus- ja maahanmuuttopolitiikkaa,
  • taistelemme köyhyyttä vastaan kaikkialla ja
  • vahvistamamme sekä maaseudun ja maakuntien elinvoimaa että suurkaupunkien asukkaiden hyvinvointia vastustamalla keskittävää metropolipolitiikkaa.

Kaikkien Tähtiehdokkaiden numerot löytyvät Pohjantähdestä ( Ehdokkaat ). Tähtiliikkeen ohjelmat ovat luettavissa puolueen kotisivulta (Ohjelmat) Vaalitaistelumme huipentui Helsingissä perjantai-iltana järjestettyyn vaalijuhlaan, johon Vuokkokin osallistui (Kuva) ja lauantain vaalitilaisuuksiin kaikissa vaalipiireissä. Uudellamaalla ”Jösse” Järvenpää viihdytti vaalikansaa Myyrmannin Paalutorilla (TähtiTV).  

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Mitä turhia äänestää väyrysiä, vilpillisissä vaaleissa?

Käyttäjän JuhaHammarberg kuva
Juha Hammarberg

Kyllä Väyrynen pääsee eduskuntaan..sen verran hutiloiden maata on johdettu viime aikoina. Mitä enemmän Väyrynen saa väheksyntää osakseen sitä enemmän ääniä sataa hänen laariinsa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Eivät kansalaiset tyhmiä ole, kyllä he ovat nähneet tämän asian ja ovat Paavon puolella.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Muuten olen asioista samaa mieltä, mutta äänestän vain Natomyönteistä ehdokasta.

Venäjä on näyttänyt todellisen luonteesta hyökkäämällä summittaisesti naapureiden kimppuun, uhoamalla ja uhkailemalla.

EU-jäsenyys antaa jonkinlaista suojaa, koska kynnys hyökätä EU-maan kimppuun on korkeampi kuin puhtaasti liittoutumattoman. Lisäturvan hakisin Naton kautta.

Natojäsenyys oli viisas veto Baltian mailta. Putin avoimesti harmittelee neuvostoliiton hajoamista ja erikseen mainitsi Baltian maat tässä yhteydessä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Kuuntelin yöllä mainion Ylen, mainion Puheradion arkistohauhoista pätkää, jossa ministeri Väyrynen piti "Joulumaan" vihkiäis-ja avajaispuhetta ja ajattelin, että pitkän matkan politiikassa on väyrys-Paavokin taivaltanut ja loppumatkalla päätynyt taistelemaan muiden, politiikan joulupukkien ja pääsiäis-trullien kanssa toivotonta taisteluaan tuulimyllyjä vastaan...?

( Kaikille KD:tä pienemmille puolueille-ja liikkeille ennustan YHTEENSÄKÄÄN, korkeintaan 2-3 eduskuntapaikka...?)

Käyttäjän Meri-PiiaSormunen kuva
Meri-Piia Sormunen

Hyvä Paavo ja kiitos! Tähtiliike rekisteröity 4 kk sitten ja näin lyhyessä ajassa tehty työ on tuottanut uskomattoman hienon tuloksen. Saamme olla kiitollisia ja tyytyväisiä tähän, oli äänitulokset mitä tahansa. Tiedämme että suhteessa siihen että puolue uusi ja aikaa oli vähän, puhumattakaan median haittavaikutuksista, työ on ollut tekemisen väärti! Ei pidä välittää toimittajien negatiivisesta uutisoinnista tai näiden koirien haukkumisista, on vain egon kiillotusta muiden parjaamisella. Näin uusi puolue on jo nyt kaikkien tiedossa ja antakaamme tulevien päättäjien meuhkata siellä seuraavan neljä vuotta. Tähtiliikkeen kaltaista puoluetta tarvitaan, ja varma on että neljän vuoden päästä vielä enemmän! Tämä työ ei ole mennyt hukkaan.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto

2015 vaaleissa Uudeltamaalta pääsi vertausluvulla 14300. Pressanvaaleissa Väyrynen sai 22000 ääntä Uudeltamaalta - illalla nähdään paljonko on sulanut pois.
Muut ehdokkaat ovat sen verran kasvottomia, etteivät juuri tuo apuja.

Yhden miehen eduskuntaryhmä olisi yhtä tyhjän kanssa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

"Yhden miehen eduskuntaryhmä olisi yhtä tyhjän kanssa."

Itse olen kaikessa toiminnassani sitä mieltä, että yksikin ihminen voi vaikuttaa, kunhan vaan tarpeeksi haluaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9. " Yksikin ihminen voi vaikuttaa, kunhan vaan tarpeeksi haluaa" ,ja jos on tarpeeksi pätevä ja yhteistyökykyinen ja koko kansan suosikki.

ILTALEHDEN NÄKÖKULMA: Sunnuntai on kohtalon päivä Paavo Väyryselle, jonka pitäisi taikoa jostakin noin 13500 ääntä. Eli käytännössä tähtiliikkeen pitäisi kerätä yhtä paljon ääniä kuin kristillisdemokraattien, jotta se voisi saada Väyrysen läpi. Tämä on Iltalehden totuuslaskelma.

Toisaalta aina on muistettava, että eduskuntapaikat jaetaan vertausluvun eikä äänimäärän perusteella.

Yhtä suuri mielenkiinto kohdistuu Hjallis Harkimooonkin - menneekö läpi? Ja millä vertausluvulla ja äänimäärällä?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8e630b0b-cbd...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hassua. Nythän voitte vaikuttaa eduskunnan ulkopuolella. Riittää, kunhan vain tarpeeksi haluatte.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Väyrysellä on kannattajat kansan keskuudessa. Eilenkin Paalutorilla eräs nainen oli ikionnellinen, kun otin hänen kamerallaan yhteiskuvan Paavosta ja hänestä. Tämä kuulemma pelasti päivän!

Samoin ihmiset ovat sanoneet, ettei politiikka olisi mitään ilman Paavoa. Paavo on legenda jo eläessään. Mies on 50 vuotta ollut politiikassa mukana ja sen huomaa hänen puheistaan ja esiintymisestään. Poliittinen tietämys on aivan omaa luokkaansa.

Samoin Tähtiliikkeen ehdokkat ovat kertakaikkiaan upeita. Jokaisella on noiden yhteisten periaatteiden lisäksi omia asioita ajettavanaan. Itselläni on pääagendana kiristyskirjeiden uhrien auttaminen. Tekijänoikeuslakiin on saatava muutoksia, jottei enää koskaan moinen kiristäminen olisi mahdollista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Yli tuhat uusimaalaista tykkäsi Väyrysestä niin paljon, että olisi toivonut hänestä kansaedustajaa. Vertailuluvussa Paavo jäi niukasti vain 10 000 äänen päähän eduskuntapaikasta.

Teitte, Ritva, huikean vaalityön: yhteensä te kaikki kokositte Uudellamaalla 2695 ääntä. Se oli vain 299 ääntä vähemmän kuin eduskunnasta ulos jäänyt Sampo Terho kokosi yksin.

Seuraavissa vaaleissa voitte hyvillä mielin osallistua Ylen pienpuolueiden vaalitenttiin?

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Pitää kysyä herra asiantuntijalta että montako ääntä itse sait? Vai onko liian vaikea laskutoimitus.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #21

On kovin vaikea laskutoimitus. Ensin olisi pitänyt asettua ehdolle.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Täysin tyhjää löpinää tämä muutos- ja vaihtoehtolallattelu - joka puolueelta. Tulee mieleen yhtä tyhjänpäiväinen Trumpin slogani "Tehdään Amerikasta taas suuri".
Että, nyt jo Paavolla on rutinaa liian suurista ehdokasnumeroistakin!?

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

"Kootut, "perinteiset" selitykset ja valitukset eri suuntiin alkavat olla jo illaksi valmiina...?

...Kuten Hjalliksellakin!

Eduskunnan suhteen vapaita miehiä, Soini ja Paavo ja varmaan pian Sipiläkin...?
...Ja aikomoinen ruljanssi Hjalliksen, pelkän oman paikan takia..?

Ja tietysti koko sinisten ministerikaarti ja varmaan pian koko puoluekin?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Mikset maininnut vuoden 2011 eduskuntavaaleja? Silloin väyrysteltiin oikein kunnolla.

Paavo sai Uudellamaalla 2992 ääntä (vaalipiirin 41.) ja putosi eduskunnasta.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Politiikka on ihmissuhteiden hoitamista ja puolueella ei ole mitään merkitystä asioiden hoitamisessa. Vanhat puoluetoimistot ja niiden "liimaperse" -politrukit vain sotkevat ja vahingoittavat kehitystä. Kannattaa etsiä ja luoda suhteet arvoiltaan samanhenkisten kanssa. Tähtiliike edustaa uutta ajattelutapaa Suomen politiikassa. Siksi olen myös Paavon kannattaja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kuninkaallinen Preussin Jääkäripataljoona 27 on kaikille maamme itsenäisyystaisteluun tutustuneille kansalaisille tuttu niin nimeltään kuin numeroltaan.

Kysyn vaan, kumpaa ehdokasta numero 27 luonnehtii paremmin, Pekka Haavistoa vai Paavo Väyrystä ?

Käyttäjän JuhaHammarberg kuva
Juha Hammarberg

Paavo on varsinainen ikiliikkuja politiikassa .suoraselkäinen ja peräänantamaton.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Kuten pelinsä jo hävinnyt ja luovuttanut Soinikin.
Hänkin ilmoitti aikanaan, että "persut ei perään anna..."

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Jos Paavo pääsee eduskuntaan toivon hänen vastustavan Oikeistokommunistista liikennepolitiikkaa. Merja Kyllönen kehua retosti, kuinka saatiin pysyvä vähennys tienpitomäärärahoihin. Keskustan ministeriksi Sveitsistä hankittu Anne Berner on jatkanut piinkovalla linjalla. Suunnitelmat tieverkon yksityistämisesta ja satelliittirahastuksesta otetaan varmaan taas esille vaalien jälkeen.
Valtionyhtiöitä on surutta myyty Carunaa myöten ulkomaille ja valtio ja kansalaiset vaan velkaantuu lisää. Talouden pitää pyöriä niin , että köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat!
Sanoihan periaatteen julkiseksi ja Suomen Pankin Pääjohtaja Sirkka Hämäläinen Oikeusministeri Hannele Pokalle lounaskeskustelussa heinäkuussa 1992 :" Korkeat korot , konkurssit ja työttömyys ovat tervettä kehitystä, vain siten pääsemme hyvään eurokuntoon"!
Sirkka Hämäläinen , Esko Aho , Paula Lehtomäki , Erkki Liikanen , Olli Rehn ja Jorma Ollila tunnetaan monien muiden suomalaisten lisäksi jäsenyydestä eli osallistumisesta kansainvälisen suurpääoman salaseuran Bildenbergiläisten toimintaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ei päässyt Paavo, ei. Harmi!

No, ei minua oikeasti...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset