Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

On totuuden aika

Vuonna 1993, vuoden 1994 presidentinvaalien alla, kirjoitin kaksiosaisen muistelmateoksen On totuuden aika, jossa käsittelin Urho Kekkosen ja Mauno Koiviston presidenttikausia. Teokset ovat luettavissa sähköisinä kotisivultani (https://www.paavovayrynen.fi/sahkokirjat/).

Joku toimittaja irvaili kysymällä, miksi Väyrysen kirja oli kaksiosainen. Vastaus kuului: ”Koska molemmat osat ovat vain puoliksi totta”.

Molemmat olivat kokonaan totta. Myöhempi historiantutkimus on tämän vahvistanut. Täydentävää tietoa on saatavissa teoksestani Suomen linja 2017. Sekin löytyy kotisivultani.

Nyt on tullut aika kirjoittaa totuuden ajasta tulevaisuuteen liittyen.

Eduskuntavaaleissa koetun tappion jälkeen Tähtiliike ei ole enää eduskuntapuolue.

Eduskuntavaaleissa olimme eduskuntapuolue, mutta silti meidät suljettiin niille järjestettyjen television vaaliohjelmien ja myös muun TV-julkisuuden ulkopuolelle.

Yleisradio on ilmoittanut, että eurovaaleissa noudatetaan täsmälleen samoja journalistisia periaatteita kuin eduskuntavaaleissa. Kun olemme nyt eduskunnan ulkopuolinen pienpuolue, meille on ilmeisesti tarjolla vain mahdollisuus osallistua niille järjestettävään kahden tunnin mittaiseen vaalikeskusteluun. MTV noudattanee Ylen antamaa huonoa esimerkkiä.

Eurovaaleissa olemme siis ilmeisesti jälleen lähes tyystin TV-julkisuuden ulkopuolella.

Kokemukset eduskuntavaaleista osoittivat, että myös maakunta- ja paikallislehtien toimintaperiaatteet ovat muuttuneet. Johtavien poliitikkojen järjestämistä vaalitilaisuuksista tehtiin aikaisemmin yleensä uutisjuttuja ja heitä haastateltiin. Nyt tämäkin julkisuus on vähäistä ja valikoivaa.

Siitä huolimatta järjestäisin mielelläni runsaasti puhetilaisuuksia ja tapaamisia äänestäjien kanssa, mutta toimintaani rajoittaa puolisoni vakava sairaus, myelooma.

Saatoin asettua ehdokkaaksi, kun saimme tietää, että Vuokko pääsee kantasoluhoitoihin, joiden ansiosta hänen terveydentilansa ilmeisesti palautuu lähes normaaliksi. Voisin siis valituksi tultuani ryhtyä hoitamaan Euroopan parlamentin jäsenen tehtävää.

Nyt on meneillään kantasoluhoitojen raskain vaihe. Vuokko on seuraavien 3-4 viikon ajan sairaalahoidossa. Haluan käydä hänen luonaan joka päivä, jos mahdollista. Sairaalajakson jälkeen hän tarvitsee jatkuvaa huolenpitoa. 

Näissä oloissa minun on turvauduttava eurovaalikampanjassani pääasiassa sosiaaliseen mediaan, varsinkin videoiden käyttöön.

Edellisten eurovaalien jälkeen sain vuoden 2014 TubeConin Tube Awards -gaalassa kannustuspalkinnon kampanjani videoblogeista.

Nämä hieman ruostuneet videotaidot on nyt elvytettävä. Jotakin uuttakin on pyrittävä kehittelemään. Yksi väline tässä voi olla Pohjantähti-lehden sivulta avautuva videokanava, Tähti-TV.

Eurovaalit ovat kohtalon kysymys Tähtiliikkeelle ja minulle henkilökohtaisesti. Tässäkin suhteessa käsillä on totuuden aika.

Jos emme saa edustajaamme Euroopan parlamenttiin, emme pysty olemaan mukana kuntavaaleissa. Vaarassa olisi myös osallistumisemme eduskuntavaaleihin.

Eurovaalit ovat kansanäänestys siitä, tarvitaanko meitä ja minua Suomen politiikassa. Vastustajien ääniä ei onneksi oteta huomioon.

Tulevaisuutemme on kannattajiemme käsissä. Toivottavasti he saavat tietää, mistä kaikesta näissä vaaleissa on kysymys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Väyrynen on poliittisen uransa aikana tehnyt kaksi emämunausta.

Ensimmäinen oli puheenjohtajuudesta luopuminen Esko Ahon hyväksi. Sillä liikkeellä Väyrynen mahdollisti itsensä pelaamisen pois Kepun ytimestä ja "pääministeristä presidentiksi" -polulta.

Toinen suurmoka oli Kansalaispuolueen perustaminen. Tuolla liikkeellä Väyrynen vieraannutti suuren osan perustukijoistaan, jotka joutuivat valitsemaan ikiaikaisen Kepun ja satavuotisen Väyrysen välillä.

Viimeisen isomman luokan virheensä Väyrynen teki erotessaan Kepusta. Nyt Väyrynen ei enää pysty olemaan piikkinä lihassa.

Noiden virheiden jäljiltä Väyrysen poliittinen nurkka on niin ahdas ja kaukana mistään muusta, ettei hän sieltä käsin enää pysty muuta kuin valittamaan kohteluaan.

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Jos virheitä pitää etsiä, niin siinä, ettei Paavo lähtenyt jo aikaisemmin omaa maailmankatsomustaan paremmin vastaavaan puolueeseen, tai sellaista perustamaan, oli yksi, ja siinä kannanotossa, että Sipilän olisi ollut muka peruttava vaaleja edeltänyt eronanomuksensa, oli toinen, kun monien äänestäjien ehdoton ja kiistaton ykköstoive ja tavoite vaaleissa oli Sipilän poistuminen.
Kansan ääni sanoi, että Sipilän on VAHVISTETTAVA eronsa: ei peruttava sitä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Toivon sinulle, Paavo, voimia Vuokon rinnalla kulkemiseen. Kannattaa varmaan vaan luottaa siihen, että menestys eurovaaleissa tulee, jos on tullakseen. Mitään ei saa pakolla.

Mukavaa aurinkoista kevättä! :)

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Paavo. Pidin. Runsasta Jumalan Siunausta teille ja rakkaillenne. Rukouksin Teitä muistaen, Lasse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset