Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Eurooppa-päivä Narinkkatorilla

Vietin eilen Eurooppa-päivää Helsingin Narinkkatorilla. Oletin, että saisimme edes hieman medianäkyvyyttä tuon paljon mainostetun suurtapahtuman yhteydessä.

Eurooppa-päivän julkisuus oli lähes täysin Yleisradion varassa. Narinkkatorilta oli TV-lähetyksiä pitkin päivää. Illalla oli puolentoistatunnin suora lähetys. Illalla järjestettiin myös saman mittainen vaalikeskustelu eduskuntapuolueiden ehdokkaille.

Meitä Tähtiliikkeen edustajia ei pyydetty mukaan mihinkään keskusteluun eikä haastatteluun. Näimme vain Ylen valokuvaajan, joka otti meistäkin pari still-kuvaa.

Yleisradio on ilmoittanut, että eduskunnan ulkopuolisille pienpuolueille on tarjolla 22.5. järjestettävä erillinen vaalikeskustelu. Muussa sisällössä on ilmoitettu noudatettavan journalistisia perusteita.

Olisikohan ollut journalistinen peruste sille, että yli 16 vuotta Euroopan parlamentissa työskennellyt ja edellisissä vaaleissa sinne suurella äänimäärällä valittu Tähtiliikkeen puheenjohtaja olisi ollut mukana jossakin keskustelussa tai että häntä olisi ainakin haastateltu?

Narinkkatorilla jaettiin Eurooppalaisen Suomen teltalla esitettä "#vaadifaktat".

Esitteessä faktat eivät ole kohdallaan. Kansilehden mukaan ehdokkaat ovat "samoissa kansissa". Mukana ovat kuitenkin vain yhdeksän puolueen ehdokkaat. Siniset ovat mukana, mutta Tähtiliike ei.

Kysyin teltalla olleelta Eurooppalainen Suomi ry:n toiminnanjohtajalta, miksi me emme ole mukana. Vastaus oli, että mukaan otettiin ne puolueet, joilla oli viime syksynä enemmän kuin kolme kansanedustajaa. Hänen mukaansa peruste on ollut sama kuin Yleisradion käyttämä.

Näin ei ole. Yleisradiossa keksittiin vasta joulukuussa uusi peruste, jonka mukaan eduskuntapuolueiden keskusteluihin ja ohjelmiin otetaan ne puolueet, joilla on enemmän kuin yksi kansanedustaja. Aikaisemmin yksi edustaja oli riittänyt.

Eurooppalaisen Suomen esitteessä ovat mukana yhdeksän puolueen ehdokkaat kuvineen. Sisällöstä siis päätettiin vasta eduskuntavaalien jälkeen. Tähtiliikkeen puuttuminen siitä olisi jotenkin ymmärrettävää, jos eduskuntavaaleissa ilman kansanedustajia jäänyt Siniset olisi poistettu esitteestä.

Tässä on uutta aineistoa Euroopan neuvoston korruptionvastaiselle toimielimelle GRECO:lle tehtävään kanteluun. Esitettä ovat rahoittaneet Suomen valtio ja Euroopan unioni. Molempien osalta esitteessä korostetaan, että kampanjan sisältö ja mielipiteet ovat toteuttajien omia. Räikeä poliittinen syrjintä on kuitenkin julkisten varojen väärinkäyttöä.

Pahinta on tietysti ollut se, että valtiollinen media, Yleisradio, vaikutti ratkaisevalla tavalla eduskuntavaalien tulokseen ja näyttää jatkavan samaa toimintaa myös eurovaalien yhteydessä. 

Kun emme näy televisiossa, olemme tuottaneet videoita. Niitä voi katsoa mm. Tähti-TV:n välityksellä (www.pohjantahtilehti.fi). Sinne on ladattu myös tallenne näytelmästä "Urho ja hänen kisällinsä", jota esitettiin Pohjanrannan kesäteatterissa kesällä 2016. Silloin kaikki halukkaat eivät päässeet sitä katsomaan.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Näillä palstoilla usein esiintynyt Petri Hirvimäki on valitellut samaa julkisuuden puutetta rynkyttäessään Ylen ovea sekä Jyväskylässä että Helsingissä. Entä jos hänen Nukkuvilla ja Kansalaisuolueella onkin samat vanhemmat Ylen ovien sisäpuolella? Kyllä kai he voivat parhaiten tietää lastensa julkisuus tarpeet, ettei veljessarjan nuorimmainen, LiikeNyt, joudu varjoon isompien töniessä kumoon.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - valtamediablogia pukkaa tänään iltapäivällä ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mitä mahtoikaan 2015 tulla uutta julki perinteisen kirjan muodossa, joka antoi tekosyyn ( strategistit puhuvat peitehyökkäyksistä) usuttaa keskustalaisia toistensa kimppuun, ja miksei myös Nukkuvat herätyshölmöilyynsä?

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Paavo lopeta jo iänikuinen mediaruikutus. Tarjoa asiaa vastineeksi niin sen voisi joku kuullakin.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Taitaa olla Soinin sinisten kohtalo-eli tuki ja kannatus sen kun vain hupenee...vaali...vaalilta...?
Siniset tosin eivät olleet edes siivillään, kuin aputukiministereinä intohimosalkkuineen Sipilän ja Orpon hallituksessa.

Mutta addiktioita on monenlaisia-joillakin poliitikoilla jopa useamman sorttisia.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Paavo, muista tämä: ilmaiset ämpärit saavat kansan liikkeelle - myös EU-vaaleissa ;)

Kun kierrät maakuntia, niin jaa ihmisille hyvää tuulta ilmaisilla ämpäreillä! :)

PS. Ne ämpärit kun eivät paljon isoissa tukkuerissä maksa - ja voisihan siihen ämpäriin painattaa tekstinkin:

Paavo - mainettaan parempi! :)

Otetaan rennosti ;)

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Tässähän on kysymys syrjinnästä, joka on kielletty sekä kansallisella että EU-tasolla. Kyllä objektiivisten lukijoiden soisi erottavan syrjinnän riippumatta siitä, keneen tai mihin ryhmään se kohdistuu. Tämä tietenkin sillä edellytyksellä, että haluaa vaalia oikeusvaltioperiaatetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset