Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Yksi kausi päättyi, toinen alkaa

Eurovaalien tulos oli odotettu. Keskusta menetti ja Vihreät voitti yhden paikan.

Eduskuntavaalien tuloksen jälkeen äänestäjät eivät uskoneet Tähtiliikkeen mahdollisuuksiin saada edustaja Euroopan parlamenttiin. Voitimme kuitenkin muut eduskunnan ulkopuoliset pienpuolueet.

Eurovaaleihin päättyi neljä vuotta sitten käynnistynyt yritykseni muuttaa Suomen politiikan suuntaa parlamentaarisen järjestelmän kautta.  

                                                                 x  x  x

Kun Juha Sipilän johtama hallitus oli kesällä 2015 muodostettu, oli entistä selvemmin nähtävissä, että edustuksellinen demokratia ei Suomessa toimi. On useita sellaisia kansakunnan tulevaisuuteen ratkaisevasti vaikuttavia asioita, joista eduskunnassa ei edes keskusteltu.

Edellisellä vaalikaudella oppositiossa olleiden Keskustan ja Perussuomalaisten poliittiset linjat olivat lähentyneet toisiaan. Ne olisivat voineet toteuttaa yhteisiä tavoitteitaan hallituksessa, jos mukaan olisi niiden lisäksi tullut SDP. Tätä toivoi Keskustan eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen enemmistö.

Juha Sipilä halusi kuitenkin muodostaa hallituksen Kokoomuksen kanssa ja ottaa omaan ministeriryhmäänsä vain sen politiikkaa myötäileviä liberaaleja. Oli nähtävissä, että hallituksen poliittinen linja olisi kaukana perinteisestä alkiolaisesta keskustalaisuudesta. Kommentoin tuoreeltaan: Juha Sipilällä on vääränlainen joukkue ja huonot neuvonantajat.

Keväällä ja kesällä 2015 polttava kysymys oli Suomen jäsenyys euroalueessa. Se oli ajanut Suomen kansantalouden leikkaus- ja velkakierteeseen. Näköpiirissä oli euroalueen ja koko EU:n kehittyminen velkaunioniksi ja liittovaltioksi. Vaalitaistelussa Keskustalla oli ollut EU- ja eurokriittinen linja.

Vaalien jälkeen Suomen jäsenyydestä euroalueessa ei haluttu edes keskustella. Keskustan johdolla ryhdyttiin toteuttamaan sisäistä devalvaatiota valtion menoja ja palkkoja leikkaamalla. Julkisen talouden leikkaukset iskivät kipeästi pienituloisiin ja vähävaraisiin ihmisiin. Jopa sosiaalista perusturvaa ryhdyttiin leikkaamaan.

Heti hallituksen muodostamisen jälkeen kävi ilmi, että Keskusta rikkoi vaalilupauksensa ja jatkoi edellisen hallituksen käynnistämää metropolipolitiikkaa, jolla tuettiin työpaikkojen ja väestön keskittymistä pääkaupunkiseudulle ja muihin suuriin kaupunkeihin. Keskittämispolitikkaa ryhdyttiin toteuttamaan myös maakuntien sisällä.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa ryhdyttiin etenemään kohti sotilaallista liittoutumista pyrkimällä kehittämään Euroopan unioni sotilasliitoksi ja toteuttamalla mittavia sotaharjoituksia Naton ja johtavien Nato-maiden kanssa.   

Maahanmuuttopolitiikka oli holtitonta. Keväällä ja alkukesällä 2015 hallitus ei tarttunut ehdotuksiini, että Eurooppaan käynnistynyt maahanmuutto pysäytettäisiin unionin ulkopuolelle. Syksyllä 2015 se torjui ehdotukseni rajatarkastusten palauttamiseksi länsirajalle, ja Ruotsista Suomeen pyrkineiden turvapaikanhakijoiden käännyttämiseksi rajalta. Suomeen päästettiin yli 30 000 turvapaikanhakijaa, joista tiedettiin, että valtaosa ei tule sitä saamaan.

                                                                 x  x  x

Aloitin työni Suomen politiikan suunnan muuttamiseksi heinäkuussa 2015, jolloin tein kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Pyrin siihen, että eduskunta joutuisi edes keskustelemaan tästä Suomen taloutta kurjistavasta ja itsenäisyyttämme kaventavasta jäsenyydestä.

Keskustan johto esteli puolueväkeä allekirjoittamasta kansalaisaloitetta. Tästä huolimatta se sai seuraavaan kevääseen mennessä tuekseen yli 53 000 allekirjoitusta. Syksyllä 2016 aloite haudattiin pääministeri Sipilän vaatimuksesta eduskunnan Perustuslakivaliokuntaan.

Syksyllä yritin vaikuttaa Sipilän hallituksen politiikkaan Keskustan puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan kautta. Mielipiteilleni ei annettu mitään arvoa. Puolueessa valtaan nousseet liberaalit olivat päättäneet hoitaa asiat omalla tavallaan. Marraskuussa 2015 katkesi yhteys puheenjohtaja Sipilään kokonaan.

Tammikuun lopulla 2016 ilmoitin, että jättäydyn sivuun Keskustan puolue-elinten työskentelystä. Kun tämäkään ei herättänyt vastakaikua puolueen johdon piirissä, päätin perustaa uuden puolueen, Kansalaispuolueen, ajamaan niitä alkiolaisen keskustapolitiikan tavoitteita, joita en pystynyt enää Keskustan kautta edistämään. 

Mukaan tuli innostunut joukko sekä sitoutumattomia ja eri puolueisiin lukeutuneita suomalaisia. Vuoden 2018 presidentinvaaleihin lähdimme kansanliikkeen puitteissa, ja menestyimme erinomaisesti. Vaalituloksen perusteella näköpiirissä oli mahdollisuus saada useita kansanedustajia seuraavaan eduskuntaan ja ainakin yksi edustaja Euroopan parlamenttiin.

Valitettavasti Kansalaispuolue kaapattiin ja tuhottiin. Kaappaukseen liittynyt kielteinen julkisuus vaikeutti vakavasti toimintaamme.

Voidaksemme osallistua eduskunta- ja eurovaaleihin jouduimme perustamaan uuden puolueen, Seitsemän tähden liikkeen, ja keräämään kannattajakortit sen saamiseksi puoluerekisteriin. Kun korttien kerääminen viivästyi joulukuulle saakka, muille eduskuntapuolueille avautui mahdollisuus pelata meidät ulos Yleisradion järjestämistä eduskuntapuolueiden vaalikeskusteluista ja muista vaaliohjelmista.

Ilman vähäisintäkään TV-julkisuutta meillä ei ollut mahdollisuutta menestyä, vaikka meillä oli 175 erinomaista ehdokasta.

Ja kun emme saaneet edustajiamme eduskuntaan, meiltä puuttui uskottavuus saada edustajaamme myöskään Euroopan parlamenttiin.

Parlamentaarisen vaikuttamisen väylät ovat tulleet meiltä ainakin toistaiseksi suljetuiksi.

Eurovaaleihin päättyneen kauden tapahtumiin voi perehtyä tarkemmin lukemalla teokseni Eihän tässä näin pitänyt käydä, Kukahan nämäkin sotkut selvittää? ja Terve Suomi. Ne ovat luettavissa ilmaiseksi kotisivuni sähkökirja-arkistosta.

                                                                 x  x  x

Pian eduskuntavaalien jälkeen (Muutokseen on nyt pyrittävä presidentinvaalien kautta 3.5.) ilmoitin, että aion asettua ehdolle vuoden 2024 presidentinvaaleihin. Toukokuun puolivälissä Tähtiliike asetti minut presidenttiehdokkaakseen ja perusti kansanliikkeen sitä tukemaan.

Perustelin tätä ratkaisua blogissani 14.5.:  Mahdollisuuksien taidetta

”Eduskuntavaalien tulos osoitti, että edustuksellisen demokratian kriisi on vielä syvempi kuin olimme uskoneet. Tähtiliikkeen tavoittelema muutos jäi toteutumatta. Vaalitulos ja näköpiirissä oleva hallitusratkaisu vievät kehitystä monelta osin päinvastaiseen suuntaan.

Nyt Tähtiliike keskittää ponnistuksensa Suomen poliittisen järjestelmän uudistamiseen ja Suomen suunnan muuttamiseen ensi sijassa presidentinvaalien kautta. Niiden yhteydessä Suomen poliittisen elämän vaihtoehdot pelkistyvät ja selkiytyvät. Tällä on toivottavasti tervehdyttävä vaikutus myös parlamentaarisen järjestelmän toimintaan.”

Ilmoitin samassa yhteydessä, että eurovaalien jälkeen keskityn presidenttiehdokkuuteen ja luovun tästä syystä Tähtiliikkeen puheenjohtajuudesta ja myös sen jäsenyydestä. Tähtiliikkeen tulevasta toiminnasta lupasimme kertoa 27.5., jolloin puoluehallituksen oli määrä järjestäytyä uudelleen.

Aikataulu on nyt muuttunut, ja Tähtiliikkeen tulevasta toiminnasta kerrotaan hieman tuonnempana. 

On tarkkaan pohdittava, millä tavalla käynnistämme sen uuden kauden, joka on nyt alkamassa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Väsyy näihin blogi blogilta toistuviin samoihin jaarituksiin ja voivotuksiin sitkeäkin lukija.

Uskon, suomalaisten enemmistön kaipaavan jotain positiivista ja tulevaisuudenuskoa vahvistavaa menneisyyden aina syyttelevän perkauksen sijaan.

On varmasti paljon opittavaa jääkiekon maailmanmestaruusjoukkueelta ja vaikkapa kirkolta, joka panee kellot kumajamaan ilosta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Väsymykseensä nähden Vanhapelto jaksaa sitkeästi kommentoida ja väsymystään toitottaa. Löysempi olisi jo jättänyt silleen ja siirtynyt vähemmän väsyttäville sivuille.

Kaukalonahistelusta ei kannattane ottaa minkäänlaista oppia. Kun isot miehet luistelee polvihousut jalassa ja sohii toisiaan pitkillä kepeillä, siinä ei ole mitään hyödyllistä opittavaa. Päinvastoin, kannattaisi sellainen "kamppailulaji" mitä pikemmin poisoppia.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Edustuksellisen demokratian peruskivi, vapaat vaalit, ovat puhuneet. Väyrynen ja tähtiliike eivät ole saavuttaneet kannatusta suomalaisten keskuudessa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Et nyt ymmärrä.

Kyse on nimenomaan edustuksellisen demokratian kriisistä, joka on syvempi kuin uskommekaan.

Vika ei siis ole Paavossa! :D

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sinisissä porukka Soinia myöten heittelee pyyhettä kehään, mutta mitä tekee sillä aikaa Väyrynen? Aloittelee taas!

Väyrysellä on paljon poliittista kokemusta ja ministerikokemusta useista hallituksista. Hän jos kuka voisi heittää hyvällä syyllä jo pyyhkeen kehään, mutta ei kun aloittelee uudestaan. Ei säikähdä pienistä asioista. :-D

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ihailla pitää miehen sitkeyttä, kun hän ei todellakaan lannistu pienistä. Takaiskuja tulee elämässä, mutta niiden yli on vain kiivettävä tai sitten luovutettava. Luovuttamisesta en näe merkkejä Paavon kohdalla.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Mitä onnistumisen mahdollisuuksia Pavella? Tämän vuoden eduskuntavaaleissa hän sai ääniä 1200 ja rapiat päälle. Eurovaaleissa hän sai maanlaajuisesti kasaan hieman yli 13600 ääntä, kun hänen tähtiliikkeensä sai yhteensä 16140 ääntä.

Paven tulisi vähitellen tajuta, että hän on vanhan ajan jäänne, jonka olisi viisasta siirtyä syrjään antaaen tilaa nuoremmille ja paremmille ehdokkaille. Yhden henkilön ympärille rakennetut karismaattiset liikkeet eivät vain pidemmän päälle pärjää.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #29

Jos Paavo haluaa yrittää, niin hänelle on suotava siihen mahdollisuus. Mikä kukaan on jollekin toiselle sanomaan, ettet saa yrittää?

Kyllä ne nuoremmat ehdokkaat oman tilansa ottavat ja ovat ottaneet. En usko, että kovinkaan nuoret välttämättä Paavoa äänestävät, vaan hänellä on oma kannattajakuntansa, joka on luultavasti vanhempaa porukkaa.

Sitten kun Paavo itse sanoo, että kiitti mulle riitti, niin sitten vasta hänen poliittinen uransa on loppu. Siihen asti jokaisella on oikeus tehdä niin kuin itse parhaaksi näkee.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #34

Juridisesti hänellä on siihen mahdollisuus. Kaiken nähdyn perusteella voidaan kyllä sanoa, että uudestaan ja uudestaan koettamalla Pave vain nöyryyttää itseään. On myös hyvä tietää, koska on aika lopettaa.

Väyrysen kannattajakunta on nykyään niin pieni, että hänellä on suuri epäonnistumisen riski yrittää. Jokainen vaalikampanja, johon hän lähtee, tulee maksamaan hänelle aikaa ja rahaa. Eikö hän voisi käyttää kyseisen ajan ja rahat viisaammin.

Väyrysen kannattaisi tämän vuoden vaalien perusteella sanoa, että hänen poliittinen uransa on ohitse. Tosiasiassa Väyrynen on tekemässä itsestään poliittista ruumista. Joskus tulee vain aika, että kannattaa katsoa peiliin ja todeta, että on omalta kannalta parempi luovuttaa kuin koettaa. Väyrystä arvostettaisiin paljon enemmän, jos hän olisi keskittynyt muistelmiensa kirjoittamiseen poliittisen pyrkyryyden sijaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #38

Mielenkiintoista tässä on se, että muut yrittävät saada Väyrystä lopettamaan. Mies ei halua lopettaa yrittämistä, joten ei meidän muiden asia ole vaatia sitä häneltä.

Mitä hieman, ihan vähäsen, häntä opin tuntemaan, niin hän nimenomaan saa virtaa vaalikamppailusta. Nyt hän on nähnyt mikä on pienpuolueiden asema Suomessa. Toivotaan, että hän saisi tähän epäkohtaan muutosta.

Jos joku ihminen on ottanut elämäntehtäväkseen politiikan tekemisen, niin sitä ilman hän ei voi elää, eikä ole omasta mielestään mitään. Näin minä sen tulkitsen.

Vain unelmilla on siivet ja antaa Paavonkin lentää, niin kauan kuin itse haluaa ja pystyy.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos ajatellaan että Väyrynen tai Heinäluoma on kaivattu Filosofi, mennään paluuraiteille.

Läntinen rauhanprojekti perustuu jokaisen henkilökohtaiselle vastuulle: mitä teet jos vierestäsi viedään? kysyivät juutalaiset,  liian myöhään. He, joilla oli mielessään ollut valituista valituimpina luottamuksellinen "yhteys omistajaan".

Jokainen on filosofi, kukin tavallaan. Toivo ja unelmat elättävät, ei pelkästään konkretia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyrysen epätoivoinen yritys ratkaista 2000-luvun ongelmia 1900-luvun keinoin, siis opein jolloin hän itse oli poliittisessa keskiössä on tuhoon tuomittu yritys ja siksi äänestäjät ovat hänelle selkänsä kääntäneet.

Käyttäjän MikaelSchulman kuva
Mikael Schulman

Suomen Kuvalehdessä on varsin suppea mutta erittäin valistava katsaus väyrystelijän liittolaisen, kansanedustaja- ja meppiehdokas Pirkko Turpeinen-Saaren ajatusmaailmaan.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/pol-kom/kylla-mep...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

M.S:"Suomen Kuvalehdessä on varsin suppea.."

Suppeaksi itsekin tuota nimittäisin..

"Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu"

Miksi aina näitä?

Käyttäjän MikaelSchulman kuva
Mikael Schulman

SK:n jutussa todetaan edelleen miten Turpeinen-Saari ihailee Putinin "henkistä suuruutta" ja "johtajuutta". Sen todisteeksi lainataan hänen blogikirjoitustaan, missä vertaillaan eri maiden nokkamiehiä.

https://www.turpeinen-saari.net/blogi/2016/07/02/1...
"Jos presidentit laiturilla seisoessaan näkisivät hukkuvan kamppailevan meressä, Putin hyppäisi ja uisi pelastamaan häntä Niinistön jäädessä seisomaan laiturille, koska laiturin päähän oli kiinnitetty kyltti: Laiturilta hyppääminen kielletty!"

Edelleen SK:ssa kuvaillaan, miten kovasti Turpeinen-Saarta sapettaa Tallinnassa paljastettu kommunismin uhrien muistomerkki ja Helsingin Sanomien uutisointi asiasta:

https://www.turpeinen-saari.net/blogi/2018/08/20/2...
"Lehti puhuu kommunismin rikoksista erittelemättä mitä sen mielestä kommunismi on. Käsittääkseni missään maapallolla ei ole ollut kommunismia tai kommunistista yhteiskuntaa."

Matti Similän mielestä Paavo Väyrýnen luuhaa nykyään "kummallisessa sakissa", ja hän muistuttaa miten Paavo MTV:n pressanvaalitentissä 17.1.2018 kaunisteli Turpeinen-Saaren taustaa, sanoen häntä "entiseksi vasemmistoliiton kansanedustajaksi". "Ei ehkä tiennyt kertoa olevandsa patamustan kommunistin kaveri. Ei ollut totuuden aika", lopettaa Similä katsauksensa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #17

M.S:"SK:n jutussa todetaan edelleen.."

Kiitoksia jatkoista. Sen verta sekavaa ja vaatisi lukemista sieltä täältä, etten taida innostua. Mitä sitten tulee tohon Putin/Niinistö-vertaukseen, niin toteaisin vaan, että "jos se Putin ei ymmärtänyt sitä kyltin tekstiä".

PS ehkä itsekin hieman tuolla samalla kannalla noista Paavon kavereista. Kaikilla ei ihan paras cv ole esittää ymmärtääkseni.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kaikki menee juuri niin kuin pitääkin, eli hyvin. Paavo on siirretty puolueessaan sivuraiteelle. Sehän Paavoa tietenkin kiukutti kovasti.

Nyt kahden uuden puolueen käynnistelyn jälkeen Paavoa ei enää haluta mihinkään. Mutta Paavopa haluaa edelleen. Tällä kertaa presidentiksi - taas. Ei Paavoa ennenkään ole valtakunnan ykköspallille haluttu, nyt ei haluta kakkos-, kolmos- eikä enää nelospallillekaan. Kaupunginvaltuutetuksi Paavo vielä jokunen vuosi Helsinkiin kelpasi. Seuravalla kerralla tuskin tännekään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Keminmaan kunnantalon vahtimestarin paikka voisi olla tavoitettavuuden rajoissa?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Paavo, Hakkarainen, Huhtasaari, Trump jne. Älyköt ylentävät täällä itsensä ja kaikki jotka näkevät edellä mainittujen ajatuksissa/puheissa jotain mieltä alennetaan ja nimitellään "tyhmiksi" jne.

Jos nyt vaikka keskustan kohdalla tutkitaan tätä lähes messiaaksi ylistettyä (aikoinaan) Sipilää, niin mikä on puolueen tulos ollut hänen johdossaan? Joka ikisissä vaaleissa mennyt alamäkeen. Siinä kohtaa tulee (ainakin itselleni) mieleen, että olisko Paavon kanssa voinut mennä vielä huonommin, vai olisiko mahdollisesti voinut tilanne olla paremmin.
Jotenkin jaksan uskoa tuohon jälkimmäiseen, vaikken mikään asiantuntija olekaan.
Jos Paavo olisin, niin itse kenties jo vetäytyisin politiikasta ja alkaisin vuolla kiikkustuolissa kapustaa, mutta kun hänellä virtaa ja pyrkimystä tuntuu riittävän, niin ainakin minä arvostan miestä. Yhtä kokenutta poliitikkoa vaikea löytää maastamme.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Äläpä nyt, Niementaus! Kyllä tämän palstan älyköiden ykkönen, Antti Alfthan, arvostaa Hakkaraisen älykkyyttä ihan korkealle, paljon korkeammalle kuin keskimääräinen persukannattaja ikinä:
"Teuvo Hakkarainen on hengenlahjojensa suhteen ylivoimainen Laura Huhtasaareen verrattuna."
http://raimotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Taidatko tuon paremmin sanoa?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

K.N:"Taidatko tuon paremmin sanoa?"

Taitaisin, jos olisin alustasta vastaava. Toteaisin hänelle ja kaltaisilleen nälvijöille, että jatkossa kommentit asiallisiksi, tai saatte etsiä toisen paikan kommenteillenne. Jostain syystä täällä kuitenkin on toimituksen erityisessä suosiossa kommentaattorit jotka pitävät erittäinkin älyllisenä yhdistää alkoholi Hakkaraiseen, tyhmyys/blondius Huhtasaareen ja eritoten yleinen matalamielisyys/vähäjärkisyys persuäänestäjään/-kannattajaan.
Vaikka keskenään heillä varmasti "kivaa" ja jokseenkin varmasti saa itsensä tuntumaan, jos ei nyt ihan internetin terävimmältä, niin ainakin siihen ryhmään kuuluvalta. Mutta jatkakaa toki, uskoisin ettei Paavo juurikaan häiriinny "alftaanien" kommenteista, vaan menee täpöllä kohti pressanvaaleja.
Niin sitä pitää, Paavo. Aktiivileikkuri tuskin puree kohdallasi. :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #20

Missään kohdin ei Alfthan ole sanonut Huhtasaarta blondiksi tai tyhmäksi. Hän sanoi, että Hakkarainen on hengenlahjoiltaan Huhtasaaren yläpuolella. Se on paljon sanottu se.

Paavo ei kommenttejamme lue, eikä hän siis häiriinny. Tosin Paavon katse on niin korkealla pilvissä, ettei hän meistä maan päällä kulkevista ole koskaan piitannut. Meidän mielipiteemme eivät hänelle kelpaa. Paavo on mies, joka ei myöskään asiantuntijoista tai tutkimuksista piittaa. Hän on itse kirjoittanut kirjat, joita kannattaa lukea.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #28

Penenä tarkennuksena kuitenkin, että Dostojevskin tuotannosta Paavo ahmii kaiken minkä Keminmaan kirjastosta käsiinsä saa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #30

Ahaa, mutta meille muille hän ei avaa kuin omaa kirjallisuuttaan. Oletko koskaan huomannut Paavon käyttäneen lähdeaineistonaan muita kuin omia muistelmiaan?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #28

K.N:"Missään kohdin ei Alfthan ole sanonut Huhtasaarta blondiksi tai tyhmäksi."

Ja näytätkö vielä sen kohdan missä minä olen väittänyt hänen niin tehneen.

Vaikka Max kommnettiasi komppasikin, niin en itse kuitenkaan löytänyt siitä juuri mitään sellaista mikä olisi "osunut".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #32

Tarkalleen ottaen et tosiaan niin sanonut. Annoit vain kontekstista johtuen ymmärtää hänen yhdistäneen blondiuden/tyhmyyden Huhtasaareen. Kain kommentti oli varsin osuva, ihan riippumatta sinun tarkasta muotoilustasi.

Varsinainen syy Kain kommentin suosittelulle oli kuitenkin se mitä sanoi Hakkaraisesta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #36

Ja senkin sanoi itse asiassa Alfthan. Kaikki kunnia hänelle, ja tietenkin Hakkaraiselle!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Olen Kalervo samaa mieltä kanssasi, että kun Paavolla virtaa ja pyrkimystä riittää, niin minä myös arvostan miestä. Yhtä kokenutta poliitikkoa on todellakin vaikea löytää maastamme.

Ei kukaan muu voi määritellä mitä ihminen saa tehdä tai olla tekemättä, vaan sen tekee jokainen ihminen itse. Nälvijiä täällä kyllä riittää, mutta he voisivat miettiä, mitä itse ovat saaneet elämässään aikaiseksi.

Itse en lainkaan arvosta näitä toisen epäonnistumiselle ilkeilijöitä, enkä varsinkaan pidä heitä älykköinä, päinvastoin. Sydämen sivistys puuttuu usealta täysin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Saa nähdä, huomaako kukaan muu tätä aikakauden vaihtumista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Puolakka saattaa huomata, sen sijaan Luomakaan ei enää jaksa innostua. Sulivat ne suuret odotukset...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Taas sorruit, kuten tavallista, henkilöön menevään kommentointiin, mikä ei ole Uuden Suomen sääntöjen mukaista. Lue alla olevat ohjeet, ennen kuin jatkat tällä linjalla. Puhu asiasta, älä toisista kirjoittajista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #19

Mitäpä, jos Puolakka itse lukaisisi nuo ohjeet:
"Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia."

En esittänyt sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon tai vammaisuuteen kohdistettuja asiattomuuksia tai asiallisuuksiakaan. Henkilökohtaiseksi ominaisuudeksi luettavaan hyväuskoisuuteen saatoin vihjata, jos oikein tikulla kaivellaan. Mutta sitäkään en tehnyt asiattomasti, vaan todeten. Henkilön mainitsemista kommentissa ei ole kielletty.

Paavo Väyrysen uskottujen joukko harvenee, sitäkin harvemmassa on ihmiset, jotka Paavolle äänen voisivat antaa. US-palstalla intohimoisia Paavo-diggareita on jäljellä suurin piirtein kaksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #26

Uuden Suomen ohjeissa selvästi sanotaan: "Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi."

Sinun kannattaa jättää nimeni kommenteissasi mainitsematta, koska sinun asiasi ei ole arvella mitä minä ajattelen. Kerron kyllä ajatukseni ihan itse. Nämä henkilöön menevät arvelusi eivät siis edistä keskustelua millään tavalla.

Pysy asiassa, tai jos haluat mennä henkilöön, niin kerro sitten vaan omista asioistasi. Sinä et myöskään tiedä kenenkään muun intohimoista, joten jätä nämä mielikuvituksesi tuotteet myös kirjoittamatta.

Vastedes toivon, että pysyt asiassa, niin keskustelu ei mene takiasi nettietiketin opettamiseen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #33

Ohjeessa sanotaan tosiaan: "Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi."

Moneskohan kerta, kun kirjoitat, miten minun mielestäsi pitäisi kirjoittaa. Jospa keskittyisit itse kirjoittamaan aiheesta ja antaisit minun kommenttieni olla, vaikka kommentoimatta, jos et pysty muuhun kuin arvostelemaan, saanko minä kommentoida niin kuin kommentoin.

Mutta toki tiedän, että sinun kanssasi tämäkin on yhtä tyhjän kanssa. Sinä haluat kirjoittaa vaikka nettietiketistä. Minä puolestani kirjoitan ja kommentoin edelleen omalla tyylilläni. En minä, Puolakka, tapojani sinun pyynnöstäsi muuta.

Aiheena tänään on Paavo Väyrysen kootut selitykset ja pitäydyn kommentoinnissani aiheessa: Paavoon luottavien määrä kuivuu kasaan ja opetuslasten määrä kuihtuu kuihtumistaan. Viimeiset opetuslapset tunnemme jo nimeltä.
Harmi tosiaan, ettei se toinen enää täällä kirjoita.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #43

Edelleen, jätä minusta höpisemiset, koska sinä et tiedä mitään minusta ja ajatuksistani. Ainoastaan sen, mitä itse kirjoitan. Muut ovat mielikuvituksesi tuotetta.

Tämä Uuden Suomen blogialusta olisi paljon parempi ilman näitä sinun ja muutaman muun henkilöön menevää kommentointia. Useimmat ovat jo oppineet, mutta sinulla on näemmä vielä paljon opittavaa.

Paavo Väyrysellä on oikeus ilmaista omia ajatuksiaan itsestään, tulevaisuudestaan, haaveistaan ja toiveistaan ilman, että häntä joukolla nälvitään. Jotain kunnioitusta sentään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #46

Puolakka, kuvittelet itsestäsi kovin paljon luullessasi, että pystyisit jotakuta opettamaan. Ylennät itsesi kovin korkealle.

Huvittavinta on, että valitat henkilöön menevistä kommenteista ja samassa lauseessa sanot, että blogialusta olisi parempi jollen minä ja muutama muu kommentoisi. Koittaisit päättää, onko tuollainen henkilöön meneminen väärin!

Paavo Väyrysellä on oikeus kirjoittaa ja meillä kommentoijilla on oikeus kommentoida. Ei meidän Väyrysen haaveilua ja pilvilinnojen rakentelua kunnioittaa tarvitse.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #49

Puhuin jatkuvasta henkilöön menevästä kommentoinnista, jota sinä harjoitat kohdallani. Lopeta se, muuten en kommenteistasi perusta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #50

Kun kirjoitan Väyrysestä, kirjoitat, kuinka pahasti minä sanoinkaan. Viimeeksi taisit tällaisessa tapauksessa väittää minun syyllistyneen ikärasismiin. Kun kirjoitan Puolakasta tai hänen mielipiteistään, uskomuksistaan tai sitoutuneisuudestaan, kirjoitat, etten saisi kirjoittaa.

En kommentoi sinun kommenttejasi tai blogejasi ollenkaan. Joskus olen niin tehnyt. En jaksa näitä sinun iänikuisia hiljentämispyrkimyksiäsi. Kun takerrut ja vastaat minun kommenttiini, vastaan. Silloinkin yleensä vain oikaistakseni väärät yleistyksesi ja siksi, ettet kuvittelisi onnistuneesi hiljentämisessä.

Jätän tästä eteenpäin nimesikin kirjoittamatta. Katsotaan, tuletko kuitenkin yrittämään hiljentämistäni, kun seuraavan kerran seitsemän promillen liikkeessä syntyy "tiedottamista".

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #51

Puolestani kirjoittele mitä haluat, kunhan jätät henkilöön menevät mielikuvituksesi tuotteet minusta kirjoittamatta. Kuten sanottua, muuten kommenttisi eivät merkitse minulle mitään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minne Luoma on kadonnut? Puolukka saattaa olla se kolmas, joka äänestää Väyrystä seuraavissa presidentinvaaleissa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #22

Et sitten edes osaa kirjoittaa sukunimeäni oikein, vaan teet nimenväännöksiä. Mieti, antaako se sinusta kovinkaan älykästä kuvaa keskustelijana?

Huomautan vielä, että olen saanut Puolakka-nimen edesmenneeltä mieheltäni, enkä pidä siitä, että hänen nimeään häpäistään. Useimmat ovat täällä oppineet Puolakka-nimen oikeinkirjoituksen, mutta muutamilla näyttää olevan tässäkin vielä opettelemista.

Sinua pyydän myös kertaamaan Uuden Suomen keskusteluohjeet.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #23

Anteeksipyyntöni nimi väännöksen johdosta, kirjoitin kyllä nimesi oikein, mutta IPad muotoili sen noin. Pahoitteluni, tarkoitukseni ei ollut loukata sinua.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #24

Anteeksipyyntösi hyväksytty nimiväännöksen osalta. Samoin pyydän muutenkin välttämään henkilöön menevää kommentointia toisista kirjoittajista. Se ei koskaan ole rakentavaa, asiallista tai keskustelua edistävää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #22

Ilkka Luoma taisi suutahtaa, kun emme ymmärtäneet hänen asiaansa tai holtitonta lähdeluettelointiaan.

Me emme ymmärtäneet Luoman suuruutta tarpeeksi, joten hän otti ja vei näppäimistönsä muualla. Kolme ääntä on uskottava pohjakannatus seuraaviin vaaleihin. Luoman optimismi oli Väyrysen luokkaa, hänhän uskoi Väyrysen hankkivan seitsemän promillen liikkeelle 170 000 ääntä pohjaksi.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #27

Samaa olen ihmetellyt - Ilkka oli kuitenkin nyt keväällä kansanedustajaehdokas ja luulisi US Puheenvuoron olevan tärkeä blogistille.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #27

Ilkka opetti meille paljon. Mm. miten indeksoida kaikki vuosikymmenten takaiset tekstinsä. Näin löytyy pohjaton varasto linkkejä lähdeluetteloon, kaikki itsensä kirjoittamia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #35

Miten ihmeessä sinäkin Harri alennut tähän nälvimiseen toisen blogissa ja vieläpä henkilöstä, joka ei edes kuulu tämän blogin aiheeseen?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37

Enemmänkin huomio taholtani kuin muuta.

Ritva, kommenttisi on kyllä osittain paikallaan, sen myönnän. Olemme kuitenkin Ilkan kanssa ent. työtovereita ja olemme käyneet muutakin doialogia täällä. Hän ymmärtäisi, että ihailin toisaalta hänen systemaattisuutaan.

Kaikessa tapauksessa, en pysty postaustani muuttamaan tai poistamaan, koska sitä on kommentoitu.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #35

Tapasin Ilkan ekan kerran 1976. Ilkka jo silloin säästi kaikki kuittinsa ja liimasi ne siististi vihkoon. Toivotaan, että ovat jäljellä, nythän niitä osin käsinkin kirjoitettuja kuitteja olisi hauska katsoa.
Postimerkeille hän teki samoin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

"Tähtiliikkeen tulevasta toiminnasta lupasimme kertoa 27.5., jolloin puoluehallituksen oli määrä järjestäytyä uudelleen.

Aikataulu on nyt muuttunut, ja Tähtiliikkeen tulevasta toiminnasta kerrotaan hieman tuonnempana.

On tarkkaan pohdittava, millä tavalla käynnistämme sen uuden kauden, joka on nyt alkamassa."

Mielenkiinnolla odotan, mihin suuntaan Tähtiliikettä lähdetään viemään eteenpäin.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Tähtiliike ja Kansalaispuolue siirtyvät nyt historian hämärään entisten puolueiden hautausmaalle. Siellähän näitä yhden miehen parodioita on muitakin.

Väyrynenhän sai kuntavaaleissa 2017 valtuustopaikkansa Terve Helsinki -ryhmän jäsenenä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kaikki mikä on kultaa, ei kiillä, eivätkä kaikki ne jotka vaeltavat ole kadotettuja; vanha joka on voimakas, ei kuihdu, eikä routa yllä syviin juuriin. "J.R.R. Tolkien

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kiitos Heikki, sinulta se aina löytyy asiaan liittyvä aforismi!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset