Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Yhteinen työmme jatkuu

Eroamiseni Tähtiliikkeen jäsenyydestä käynnisti uuden vaiheen yhteisessä työssämme Suomen politiikan uudistamiseksi ja sen suunnan muuttamiseksi.

Useimmat Tähtiliikkeen kannatusjäsenet ja muut kannattajat ovat olleet mukana yhteisellä taipaleellamme alusta alkaen.

Aluksi keräsimme kesästä 2015 alkaen allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa.

Helmikuussa 2016 alkoi kannattajakorttien kerääminen Kansalaispuolueen saamiseksi puoluerekisteriin.  

Syksyllä 2017 keräsimme kannattajakortteja saadaksemme ehdokkaamme mukaan vuoden 2018 presidentinvaaleihin.

Kävimme upeat presidentinvaalit, joissa kykenimme voittamaan kahden suuren puolueen, SDP:n ja Keskustan, ehdokkaat.

Sen jälkeen, kun Kansalaispuolue oli kaapattu, jouduimme perustamaan uuden puolueen, Seitsemän tähden liikkeen, voidaksemme osallistua eduskunta- ja eurovaaleihin. Kannattajakorttien kerääminen sen saamiseksi puoluerekisteriin oli kova urakka, mutta siitäkin selviydyimme.

Kävimme kaksi upeaa vaalitaistelua saadaksemme edustajiamme eduskuntaan ja Euroopan parlamenttiin. 

Kuten 27.5. julkaisemassani blogissa totesin, näihin kaksiin vaaleihin päättyi yksi kausi ja niiden jälkeen alkoi toinen. Kun emme saaneet muutetuksi Suomen politiikan suuntaa parlamentaarista tietä käyttäen, meidän on pyrittävä siihen seuraavien presidentinvaalien kautta.

Tähän liittyvät eiliset uutiset. Tähtiliike järjestäytyi uudelleen. Jättäydyin sivuun ja Seppo Hauta-aho johtaa nyt puoluetta.

Tarkoituksena on, että lähivuosina liikkeen yhteinen työ suuntautuu valmistautumiseen vuoden 2024 presidentinvaaleihin, joita varten kokoamme laajaa kansanliikettä. Siihen voi liittyä Pohjantähti-lehden kautta.

Vuoden 2023 eduskuntavaalien lähestyessä Tähtiliikkeen tarkoituksena on ryhtyä valmistautumaan myös niihin. Nämä kaksi vaalitaistelua nivoutuvat toisiinsa ja tukevat toinen toistaan.

Yhteiset arvomme ja tavoitteemme ovat ne samat, jotka kirjasimme Kansalaispuolueen ja myöhemmin Tähtiliikkeen sääntöihin ja ohjelmiin.

Yhteinen työmme niiden toteuttamiseksi jatkuu.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vaikka Väyrynen on ollut oman poliittisten inhokki-listojen kärkipäissä iät ja ajat niin sääliksi käy hänen epätoivoinen taistelu saadaakseen sen minkä pres. Kekkonen hänelle hänen omien sanojensa mukaan testamenttasi, jos edes testamenttasi, Suomen tasavallan presidentin viran.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Tällä Väyrysellä on yksi erinomainen kyky ja taito - huijata ihmisiä kannattamaan häntä: sekä Kansalaispuolue että Tähtiliike ovat/olivat vain menetelmä koota lauma tukemaan narsistista JOHTAJAA, lajissaan ehkä Suomen huippua.

Surullista! Koomista! Käsittämätöntä!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei näitä muutamia vaaleja voi Väyryseltä minään erityisinä onnistumisina pitää. Eiköhän siis paremmin vaaleissa onnistuneet ole vielä häntäkin erinomaisempia kannatusta itselleen huijaavina koijareina.

Surullista siis on miten ihmiset menivät vielä enemmän halpaan persuleiden, kokkuleiden, demuleiden, vihruleiden jamitäniitäonkaan kanssa. Vai väittääkö Vanhapelto ettei muista puoluejohtajista ja etenkin n.s. ääniharavista löydy narsismia ajamaan heitä uralla eteenpäin.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Kiintoisa näkemys!

En väitä mitään, ihmettelin vain yhden, erinomaisen tunnetun suosiontavoittelijan hämmästyttävää menestystä.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Paavo on hyvä ja jättää Kansalaispuolueen nimellä ratsastamisen sikseen. Yhteinen taival on ohi ja tätä taivalta on turha muistella kummaltakaan taholta käsin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Yhteinen tiemme jatkuu, verkligen! Anders Adlercreutz haluaa Rkp:stä eri puolella Suomea liberaalin vaihtoehdon kokoomukselle ja keskustalle.

Minä, jota voisi halutessaan kutsua vaikkapa vaikean lapsuuden kokeneeksi pitkänlinjan omatoimiopiskelijaksi, kirjoitin oman ulkomaankokemukseni pohjalta kirjassa "Rooma opettaa" vuonna 2015 että "ruotsinkielen asema jumalanruoskan ja pyövelinmiekan yhdistelmänä on ja pysyy akateemisessa työelämässä".

Vaikean lapsuuden kokenut uusi sisäministeri, köyhyystutkija Maria Ohisalo puhuu ruotsia kuin äidinkieltään, ja on hallituksessa lisäämässä pakkoruotsia.

Pitääkö provosoitua jos provosoidaan? Mitä vastaisi "Minä ja Manu" sekä "Minä ja UKK" näytelmät luonut Paavo Väyrynen?

Tapani Pakarinen

Paavon pitää keskittyä suoraan vuoden 2030 vaaleihin. 2024 vaalit menee demareille Heinäluomalle.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Muistamme "yhteisen työn jatkumisen" karkottaneen Andrei Saharovin kotiarestiin Gorkin kaupunkiin, koska hän järjestelmän eliitin jäsenenä oli saanut kaikkea hyvää ja kaunista mutta oli pettänyt luottamuksen alettuaan ajatella omiaan.

Pois silmistä, pois mielestä.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Andrei_Saharov

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuskinpa Saharov ihan omiaan ajatteli. Ajattelun, johon vaikuttaakseen ja siten ansaitakseen vastustusta, tulee resonoida muiden ajattelun kanssa. Voisi siis pikemminkin ajatella hänen resunneen vallan kannalta väärissä porukoissa resonoimassa ja resonoitumassa. Vasta sellaiseen kannattaa muiden puuttua "väärin" ajattelemisena.

Motiivit ovat toinen kysymys. Vallan konservoijille ne ovat tietysti selkeät, samoin vallan tavoittelijoille myös. Mutta miten erottaa "pelkkä" ajattelija sellaisesta jolla on myös pyrkyä ja halua, hinkua ja vinkua?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Totta maar, miten kävisi hyvän sanan elvyttäminen: Saharov alkoi kuunnella omantuntonsa ääntä, ihmisen mittakaava kaataa kaikki ideologiat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

Kukapa ei heittäytyisi joskus puhumaan omantunnon äänellä asettuessaan vastustamaan jotakin. Joillakin omatunto asettuu mukavasti hyökkäämään ja puolustamaan sen mukaan minkä kulloinkin katsoo ajavan itselle muuten sopivia päämääriä. Noin kertoo minun omatuntoni mutta siellä asustaakin pieni mutta ilkeä vanha p**ru joka on ehtinyt kyynistyä maailmanmenoa jo vuosikymmeniä seuratessaan.

Tokihan tietysti kukin meistä voi valita itselleen omat fanituksensa kohteet sen mukaan kuinka haluaa nähdä heidät puhtoisina ja pelvottomina totuuden ja omantunnon puolustajina, kukin laatunsa mukaan. Tietenkin myös demonisointinsakin kohteet tarpeisiinsa sopien. Skeptisemmät voivat kuitenkin yrittää tirkistellä semmoisen läpi.

Tokikaan A.Saharov ei liene meitä pahimmasta päästä vaikka hirvittävää vetypommia tulikin kehittäneeksi. E.Leinon (oik. A.Lönnbohm)*) sanoin "kukaan ei ole paha ihminen, toinen on vain heikompi toista". Ja vielä paremmin Aapeli (t.m.n. Simo Puupponen): "hyviä on vähän, pahoja vielä vähemmän mutta meitä siunattuja hulluja laskematon määrä".

---
*) Paltamolainen maanmittari A.Mustonen oli muuttanut nimensä hienomaksi Lönnbohm:ksi vokotellakseen tehokkaammin tulevan runomestarin tulevaa herraskaista äitiä Hövelän emännäksi. Inhimillistä ja tarkoitushakuista koristelunhalua sekin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

Ihmisen mittakaava on toki kelpo ja oiva tarkastelukulma moniinkin asioihin.

Arkkitehtuuriakin kannattaisi katsella ihmisen pään korkeudelta eikä pahvisia pienoismalleja "massoittelua" ihastellen.

Sama sopii tietenkin myös politiikkaan sen kaikilla tasoilla kuin muutenkin ihmisen elämään. Sillä meitäkinhän massoitellaan ketä sinne ja ketä tänne. En kuitenkaan jaksa uskoa sen lopulta muuttavan muuta kuin välineitä joilla meihin vaikutetaan. Sillä meillehän tarjoillaan vain uusia ismejä purkamaan toisten vanhoja, omantunnonääninä markkinoitaen, pelkään ma. Tuleehan meidän vastustaa, Saharovinkin lailla, totalitarismia liberalismin kaapuun pukeutuneina. Muut kuitenkin aina määrittelevät mitä nuo ismit kulloinkin tarkoittavat: kenen liberalismia kenen totalitarismia vastaan. Est que vice versa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset