Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Suomen talouden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi tarvitaan rohkeita ratkaisuja

Euroalueen velkakriisiä on tarkasteltu aivan liian kapeasta näkökulmasta. Kansantalouksien ja pankkien kestävyyttä on arvioitu mahdollisen toisen laman valossa. Huomaamatta on jäänyt, että länsimailla on edessään portaittainen pitkäaikainen sopeutuminen maailmantalouden rakennemuutokseen.

Vuoden 2008 loppupuolella alkanut lama toi esiin länsimaiden heikon kilpailukyvyn nouseviin talouksiin nähden. Meidän yrityksemme menettivät markkinoita ja kansantaloutemme jopa supistuivat samaan aikaan kun nousevat taloudet jatkoivat rajua kasvuaan. Tämä kehitys jatkuu tulevaisuudessa, vaikka pyrimmekin kohentamaan kilpailukykyämme.

Länsimaiden velkakriisien perussyy on siinä, että julkiset taloutemme ovat ylimitoitetut suhteessa hitaasti kasvaneisiin tai jopa supistuneisiin kansantalouksiin. Vajeet on katettava veroja korottamalla ja/tai menoja supistamalla.

 Euroopassa ongelmia on syventänyt liian laajan ja liian erilaisista kansantalouksista koostuvan euroalueen epäonnistuminen. Osa euroalueen maista on muiden jäsenmaiden tuen varassa. Maksajien velkataakkaa ovat kasvattaneet lamaan liittyvät julkisen talouden elvytystoimet ja velkamaille järjestetty tuki.

Kun ehdotin äskettäin Suomen hallittua irrottautumista euroalueesta, mielessäni oli tämä laajempi kokonaisuus. Suomen olisi alun perin tullut jättäytyä euroalueen ulkopuolelle. Siitä olisi päästävä eroon heti kun se on mahdollista.

Jos jäämme euroalueeseen sen jälkeen kun jokin tai jotkut kriisimaat ovat irtautuneet siitä, joudumme kantamaan kasvavaa taakkaa jäljelle jäävien tukemisesta. Samalla kietoudumme euroalueelle rakennettaviin ylikansallisiin rakenteisiin, jotka johtavat sen kehittymiseen EU:n liittovaltio-ytimeksi. Tämä olisi tuhoisaa Suomen globaalille kilpailukyvylle.    

Suomella on suhteellisen hyvät edellytykset selviytyä maailmantalouden myllerryksistä, jos huolehdimme kilpailukyvystämme ja tasapainotamme nopeasti julkisen taloutemme.

Kilpailukyvyn turvaamiseksi meidän on irrottauduttava euroalueesta. Tällöin voimme yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa muodostaa Pohjolan valuuttakurssimekanismin, jolla voimme vakauttaa omaa valuuttaamme kruunutalouksiin ja euroon nähden. Tämä voisi johtaa vähitellen Pohjolan yhteisön muodostumiseen, joka olisi olennainen osa Euroopan eriytyvää yhdentymistä. Yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa voisimme luoda kasvustrategian, jolla voisimme kohdata maailmantalouden haasteet ja turvata hyvinvointiyhteiskuntamme kehittymisen.

Suomen oman talouden vakauttamisessa Kataisen-Urpilaisen hallituksen ote on aivan liian lepsu. Nykyoloissa verotuksessa olisi tullut toteuttaa sekä, että -politiikkaa sen sijaan että turvauduttiin ei, eikä –ratkaisuihin. On siis sekä korotettava arvonlisäveroa että kiristettävä tuloverotusta. Lisäksi tarvitaan päätettyä tuntuvampia valtiontalouden säästöjä ja rohkeita päätöksiä työurien pidentämiseksi. Kuntien osalta on luovuttava voimavaroja tuhlailevista rakennemuutoksista ja keskityttävä kuntapalvelujen tuottavuuden nopeaan parantamiseen.

Nyt tarvitaan rohkeutta maamme talouden ja hyvinvointiyhteiskuntamme pelastamiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Keskustajohtoisen hallituksen jälkeen Suomea ei voi enää sanoa sivistysvaltioksi. Tarvitaan todellakin uutta talous-, työllisyys-, alue-, koulutus-, media- ja muuta politiikkaa. Suomi on keskustan johdolla eriarvoistunut länsimaitten nopeiten ja niittänyt huonoa mainetta Euroopassa. Ennen Suomi oli hyvä, nyt varottava esimerkki. Tietokone korvaa koulutuksessa kirjan ja kontaktiopetuksen, työpaikat ja yritykset on myyty ulkomaille ja maassa on miljoona köyhää.

Oletko ylpeä puolueestasi?

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Olen samaa mieltä, vaikka Keskusta jakaa syyllisyytensä kaikkien muiden Pro Europpa halliksekseen osallistuneiden puolueiden kanssa: Vihreät, RKP ja Kokoomus. Myös SDP tekemällä rakentavaa oppositiopolitiikkaan tuki hallitusta eikä asettanut kyseenalaiseksi hallituksen kansallisvihamielistä politiikkaa (esim. kaikkien kielten Suomi!)

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Paavo on pudonnut ajan rattailta. Haikailu markan perään, eroon eurosta ja EU:sta ei meitä auta pätkääkään. Euro ja EU eivät ole velkaantumisen syy. Velkaantuminen on maailmanlaajuista. Kärjessä on USA. Syynä on kelvoton lainojen laajennukseen perustuva pankkijärjestelmä, jossa pankit luovat rahaa tyhjästä niin, että tuota katteetonta irtorahaa on jo moninkiertaisesti reaalitalouden määrä. Pitäisi keskittyä olennaiseen eli pankkijärjestelmän muuttamiseen, eikä yrittää kääntään historia pypörää taakse päin

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

Voi hyvä Viljo, EU, euro ja globalisaatio käänsivät historian pyörää taaksepäin. Suomi kesti jopa velkaan perustuvan rahajärjestelmän niin kauan kuin pääomia ja yritysvoittoja ei voinut piilottaa halpatyömaihin ja veroparatiiseihin. Historian pyörän kääntäminen edes takaisin entiselleen tulee olemaan tuskallista mutta se on pakko. Ennemmin tai myöhemmin.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Pahin ongelma on se, että nykyjärjestelmä pakottaa velkaantumaan aina vain kasvavalla tahdilla. Talouskasvu???. Aina kun joku pärjää hyvin tarkoittaa se sitä että joku toinen pärjää huonosti. Tämä on todellakin maailmanlaajuinen ongelma. Pankit todellakin pyörittävät tällä hetkellä koko maailmaa.

Iloista tässä tietenkin on kuulla, että esim. Citigroup ja JP Morgan & Chase tienaa tällä talouskurimuksella omien sanojensa mukaan ihan jees!. :D Eurosta eroon ja äkkiä, mutta ei oteta sitä vanhaa markkaa takaisin vaan kokonaan uusi. Tuossa vähän ajattelemista kaikille.

http://www.youtube.com/watch?v=zIkk7AfYymg&feature...

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Viljo. Olen samaa mieltä siitä, että ongelmat syntyivät jo silloin kun eurooppalaiset lähtivät USAn finanssikriisin maksumiehiksi. Jo silloin jotkut analyytikot kirjoittivat, että tien päässä velat kaatuvat eurooppalaisten veronmaksajien niskaan. Samaa pelastuoperaatiota jatkamme yhä.
Eri mieltä olen eurosta ja EU:sta. Markka takaisin, irti EU:sta ja kansallinen itsenäisyys ja vapaus takaisin!
Silloin kun Paavo on oikealla asialla, antakaamme hänen tehdä työtä hyvän asian puolesta.

M-T Heikka

Yksi hyvä puoli oli siinä asiassa, että Paavo Väyrynen ei päässyt UUDELTAMAALTA eduskuntaan. Hän voi nyt keskittyä mielipidevaikuttamiseen. Me tarvitsemme keskustelua, jotta osaisimme valita oikean reitin tulevaisuuteen.

En osaa enempää kommentoida, koska teksti oli niin rautaista. Pitänee vain todeta niinkuin se meänperän entinen kuntavaikuttaja tapasi kuulemma sanoa: "Mie olen sammaa mieltä kö P****ä". Mieki olen sammaa mieltä ko Väyrynen.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Tervetuloa Pate såppaa hämmentämään!
Jos ei nyt sitten muuta, niin ainakin tähän
eipäspäs-juupaspas keskusteluun erosta tulee
vauhtia kun €uro- ja €uvostoliittouskovaiset
käyvät höökimään wimmalla.

Sitten itse asiaan; jälkiviisaan silmä se on
somassa paikassa, se katsoo taaksepäin, sanoi
taannoin muudan Havukka-ahon ajattelija.

Nordkappiin, Harmaasusi™

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

Minusta Väyrynen on ollut etuviisas, hän on varoitellut suurin piirtein kaikesta EU:iin liittyvästä etukäteen. Jos Paavosta olisi tullut presidentti Koiviston sijaan, emme olisi nyt tässä kusessa.

Muistaako muuten kukaan sitä aikaa kun USA ei vielä ollut hyökännyt Irakiin? Media demonisoi Irakia ja Saddamia CIA:n psykologisen sodankäynnin ohjeita noudattaen niin tehokkaasti että lähes kaikkien housut tutisivat täälläkin. Suomalaisilla firmoilla oli jotain rakennusurakoita Irakissa. En muista tarkasti, mutta ilmeisesti sodanuhkan takia joku rakennusporukka otettiin panttivangiksi. Kaikki suomalaiset poliitikot tutisuttivat housujaan ja pitivät sormea suussa paitsi Väyrynen, hän haki rakennusporukan pois.

Henry Bjorklid

"Jos Paavosta olisi tullut presidentti Koiviston sijaan, emme olisi nyt tässä kusessa."

voidaan korjata muotoon:
"Jos kenestä tahansa olisi tullut presidentti Koiviston sijaan, emme olisi nyt tässä kusessa."

Henry

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Menninkäinen puussa puhua viisas sana!

Rohkea ja maan etujen mukainen ratkaisu: Eroon EUsta ja tuohon maanpetokselliseen sopimukseen Suomen ajaneet syytteeseen valtakunnanoikeudessa!

Itsenäisyys on palautettava, kuten Virolaiset tekivät Neukkulan suhteen.

Rug Head

Olavi Aromaa, kirjoitit viisaasti ja totuudellisesti. Kiitos siitä.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Tosiasioista on aina välillä hyvä muistuttaa.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Paavo ei suostu uppoamaan. Hyvä, Paavo!

Harri Rautiainen

Katriina,
turha tänne on kommentteja Paavolle jättää. Kävin läpi hänen aikaisemman bloginsa.

Väyrynen räiskii tekstejään sinne ja tänne, mutt'ei vaivaudu vastaamaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ihmisillehän tänne kirjoitetaan. Eipä Väyrys-Paavo vastannut taannoinkaan, kun ehdotin yhteistyötä, joka olisi ollut hänelle ilmaista mutta josta hän olisi hyötynyt. Toinenkin poliitikko on tappiokseen kieltäytynyt järjestämistäni esiintymis- ja julkaisumahdollisuuksista, Toimi Kankaanniemi. Ja kolmas, Henna Virkkunen.

Taha Islam

Voisiko tällainen rohkea ratkaisu olla vaikka jonkin pienen lähinaapurin miehittäminen? Latviahan olisi aika namu ottaa haltuun.

Eiku oikeasti, rohkeutta varmaan riittää, mutta löytyykö edes Paavolta niin paljon rohkeutta, että tehdään ne oikeasti tilannetta parantavat toimet, eli lopetetaan kulutusjuhlat ja rahan taikominen?

Ja mitä se veron korotuksista itkeminen oikein on? Jos on tuloja, on myös varaa maksaa veroja ja jos on verovaroja, on myös varaa tuottaa palveluja. Jos jokainen suomalainen maksaisi tuloistaan 90% veroa, saisiko sillä hyvät palvelut kaikille?

M-T Heikka

Paavo Lipponenhan se on pelotellut meikäläisiä, että joudutte Väyryslandian asukeiksi. Ei se ehkä kumminkaan niin kovin karmea kohtalo olisikaan. Olisi siellä Väyryslandiassa varmaan enemmään älyllistä elämää kuin Lipposlandiassa, ainakin jos se olisi itte Väyrysestä kiinni.

Tämoli vastaus Katriinalle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Voisin stilisoida Väyrysen tekstin luettavaan jamaan, jos hinnoista sovitaan.

Kepun vanhojen miesten puhe- ja kirjoitustyyli on vasiten lestaattisaarnaajilta lainattu, ja Väyrysen ja Laatikaisen ulkonainen olemuskin, silmälasien pokia myöten. Antaisivat korkoineen takaisin sen, mikä on ollut lainassa.

M-T Heikka

Olipas Katriinalta hykerryttävän soma vastaus.

Sie jäit kiinni! Et ole tutustunut Laestadiuksen teksteihin.

Tottuus on se, että mie kirjotan enämpiki ko Lars Levi. Eksie ole sitä hoksanu. Lars Levilä oli taitheellinen ote. Ei semmonen passaa poliitikolle. Tulis muuten äkkilähtö, tai joutuis julkisheen puhuttelhuun.

http://www.laestadiustexter.se/

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ei olla asian vieressä, päin vastoin. Nyt ollaan keskellä keskustan ja sen utopioitten ja härskin propagandavaikuttamisen keskikohtaa ja villakoiranydintä.

Uskonnolla - lestaateilla ja helluntailaisilla jne. - ratsastelu ei enää kepulta onnistu entiseen tapaan, kuten ei mikään muukaan. Kepun menneisyys on likainen.

Mielistelläkö enemmän pedofilia-lestaatteja vai muita lukijoita, siinä "puolueettoman" kepu-median pulma, yksi niistä monista.

Kun juoksee läjä kintuissa olevissa housuissa, kompastuu helposti. Niin on kepun käynyt ja käyvä. Sano Jatunin hurttien sanoneen.

M-T Heikka

Lapsellista uskoa, että lestadiolaisissa olisi pedofiilejä enemmän kuin keskimäärin Suomen väestössä. Eiköhän noita ole kaikissa piireissä.

Paavohan ei ole "ratsastanut" uskonnolla. Ei kait hän mikään lestadiolainen ole, vaikka kirkon omistaakin. Lestadiolaisia on enemmän Tornionjokivarressa, kait. Meän kylillä. Nykyisin taitaa olla Oulunsalo Suomen lestadiolaiskeskus, ainakin siellä on Suomen suurin syntyvyys.

Eikö sitä piä ihmisen antaa antheeksi. Sisälissoastaki on jo aikaa, paljon vettä virranu Tornionjoessa, ja Kemijoki on jo paottu. Eikä siittä kukhaan rätinkiä piä, kenenkä puolela jonku esivanhemmat oova olhee. Niitä on monila joka puolela. :)

Meilä ei ole ennää vara tapella keskenämme. Meän häätyy yhistää voimavaramme. Methän olhaan kaikki epätäyellisiä ihmisiä, mutta suomalaisia.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Hauska tuo viittaus paavon laseihin. Häänellähän ei ole näössä mitään vikaa, vaan pokat ovat mediakonsultin idea arvovallan lisäämiseksi. asiasta olli paljonkin juttua silloin, kun lasit "määrättiin". Pelkkäää ikkunalasia, niin kuin kuvistakin huomaa, jos tietää, mitä katsoo.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Sen verran paljon on jo täysin urbanisoituneita lestadiolaisia, että heitä voitaisiin kutsua le stadilaisiksi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jo vain olen, ja lestaattipappien ja -saarnaajien vanhanaikaista ja stilisoinnin tarpeessa olevaa puhetta kuulee usein radiosta.

Lestaattipostilla on ollut meillä lainassa monet kerrat, tutkimuskäytössä. Sven Pahajoki neuvoi vasiten sen lähteeksi. Muitakin äijän tekstejä olen lukenut, ja monia niistä tehtyjä tutkimuksia. - Tässä näyte artikkelistani, joka on ilmestynyt Synteesissä:

"Jatunin hurtta
Jatunin Tarha ry myöntää vuosittain palkinnon nimeltä Jatunin hurtta. Se on pyöreä metallinen valos, eräänlainen kookas mitalli. Sen reliefikuvassa on koira kita ammollaan, etutassuissa silinterihattu.

Sanapari Jatunin hurtta on peräisin Lars Levi Laestadiukselta, jonka postillateksti muistuttaa postmodernistista proosaa. Saamelainen mytologia ja Raamatun esimerkit risteävät, värikäs kieli ryydittää tuomion julistusta. Syntisiä ja paatuneita sanotaan sioiksi ja koiriksi.

Sanapari Jatunin hurtat toistuu toistumistaan Laestadiuksen saarnassa Hyvästijättö Kaaresuvannon seurakunnalle. Kirkkoherra jyrisee tässä toisena paastonajan sunnuntaina 1849 päivätyssä tekstissä:

'Hävyttömät koirat, erinomattain ne isot Jatunin hurtat, jotka ovat tottuneet varastamaan ja ihmisen verta latkimaan, eivät malta odottaa siihen asti, että murut putoavat pöydältä, vaan he hyppäävät varsin pöydälle ja näppäävät koko voilimpun ja nielevät sen niinkuin tyhjän. (Laestadius 1992, 325: Laestadius, Lars Levi 1992. Postilla I. Kolmas painos. Helsinki: Akateeminen kustannusliike.).'

Laestadius kuvaa värikkäästi ahneita, varastelevia ja tappelevia koiria. Sana hukka on Laestadiuksella tavallinen tarkoittamassa paholaista, ja koirakin on hänellä lihaksi tullut pahuus."

M-T Heikka

Laestadius saattoi keksiä itsekin niitä sanojaan, suurin osa oli tietysti ympäristön kieltä. Minusta Laestadiuksen saarnat oliva järkyttävän mahtavia. Ei ole kumma, että ne tekivät shokeeraavan vaikutuksen sen ajan ihmisiin. Mie ainakin ällistyin kun niitä luin. Olen nykyisin ihan ylpeä tästä Laestadiuksesta.

Se on vähän sama juttu tämän Väyrysen kanssa. Kun hänenkin teksteihinsä tutustuu, voi mieli avartua. :) Tämoili semmonen aasinsilta.

Nyt mie en ennää kirjota asian vierestä, joten tämoli viiminen teksti tähän kethjuun.

Hurtta on kyllä koira, eikö se ole muualla päin koira? Koiran haukkumanimi on hurtta. Ihmisistäkin voi niin sanoa, että hurtat, mutta se on kamalan pahasti sanottu: "painukaa hurtat tiehenne". "Hukka perii" onhan se vähän sama kuin piru perii. Hukkahan se perii Suomen, jos jatketaan Katainen-Urpilainen -linjalla, son taihvaan tosi!

Tuomas Taivasaho

Suomi ja muut kehittyneet maat ovat tuskallisessa sopeutumiskehityksessä kohti kehittyvien maiden nousevaa elintasoa. Mikään palveluhypetys ei meitä auta välttämään kehitystä. Voimme tehdä sopeutumisen itsellemme kivuliaasti tai sitten vähemmän kivuliaasti. Pahasti näyttää siltä, että asian kieltämisen seurauksena olemme sillä kivuliaalla polulla.

Saksojen yhdistyminen opetti saksalaisille miten yhdistää romahtanut talousalue ja kehittynyt markkinatalous. Samoilla opeilla Saksa sopeutuu tulevaisuuteen. Euro sinänsä ei ole menestyksen esteenä, sillä kilpailukyvyn ratkaisee muut tekijät. Suomella ja erityisesti ay-sektorilla olisi paljon opittavaa Saksasta. Näyttää siltä kuin vain huonot neuvot kelpaisi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

PV: "Tämä olisi tuhoisaa Suomen globaalille kilpailukyvylle."

Väät sanat ja väärät ajatukset eivät johda mihinkään. Vertaa:

One of the most popular, enduring misconseptions of practical men is that countries are in competition with earch other in the same way that companies in he same business are in competition". (Paul Krugman)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onko muilla Pohjoismailla halua muodostaa Paavon haluamaa pohjolan valuuttamekanismia? Sellaista halukkuutta ei Väyrysen tekstistä löydy? Taitaa olla kysymys päiväunista, presidentinvaalien käymisestä, muttei mistään todellisuudesta!

Miksi muut Pohjoismaat, jotka eivät €uroon kuulu, ole moista pohjolan valuuttamekanismia jo perustaneet?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tarvitsemme näköjään ennen kaikkea totaalista romahdusta. Väyrynen ei tuo mitään uutta ajatteluun, vaan uskoo ehtymättömään talouskasvuun, kunhan valuutta nimetään uudelleen ja estetään muita leikkimästä samalla hiekkalaatikolla.

Hyvinvointia ei voi ostaa minkään nimisellä valuutalla kuin harvat ja valitut. Hyvinvointi rakennetaan vain työllä, joka voi muuttua taloudellisiksi mittayksiköiksi, jos sitä nyt pakko on mitata. Hyvinvointi on subjektiivinen kokemus, eikä mitään keskiarvomatematiikkaa.

Nyt toimitaan rahan ehdoilla ja lyödään päätä toistuvasti kiveen. Kuinka monta kertaa se täytyy tämän sukupolven aikana tehdä?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Paavo putosi eduskunnasta."

Mitä ylensäkin tarkoittaa jostakin putoaminen, jonne nousemisen ehtona on tarpeeksi suuri kannatus muilta ihmisiltä?

Sitä on hyvä pohtia juuri Paavo Väyrysen tapauksessa.

Me tiedämme, -jos ne valinnat joihin Paavo on osallistunut,- ja itse saisi valita pääseminsensä,- hänet olisi valittu kaikkeen, johon hän on pyrkinytkin.
Paavon eräs lisänimi on juuri "pyrkyri", kuten tiedetään.

Kun putoaa kannatuksen puutteen johdosta, se tarkoittaa kannatuksen vähenemistä,- eli hänen kanssaan ei olla samaa mieltä yhteiskunnan kehittämisestä.

Uskokaa siis jo hyvät ihmiset: Paavo Väyrynen ei ole se henkilö, joka nostaa Suomen siitä suosta,- johon hän itse on ollut Suomea syöksemässä.

Nyt hän pyrkii presidentiksi. Presidentti ei päätä edes vähäisintäkään määrää siitä, mitä hän tässäkin blogissa kriittisesti tarkastelee.

M-T Heikka

Kehäkolmosella ei ajatella samoin kuin muualla Suomessa. "Uskokaa jo hyvät ihmiset!" Perussuomalaiset tekivät historiallisen rykäyksen, ja he ovat ymmärtääkseni hieman samoilla linjoilla EU:sta kuin Paavo Väyrynenkin. Täällä on enemmän happea, ei pakokaasu tuki niin kovin aivosoluja.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Liity Paavo Perussuomalaisiin. Siellä voisit olla kotonasi - jonkin aikaa?

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Väliin täällä keskusteluissa olen nähnyt väitettävän Paavon egoa niin suureksi, että voisi kuvitella PerusSuomalaisten liittyvän Paavoon.

juri g.

Lainaus: "Euroalueen velkakriisiä on tarkasteltu aivan liian kapeasta näkökulmasta. Kansantalouksien ja pankkien kestävyyttä on arvioitu mahdollisen toisen laman valossa. Huomaamatta on jäänyt, että länsimailla on edessään portaittainen pitkäaikainen sopeutuminen maailmantalouden rakennemuutokseen."

Ei voi väittää vastaan, kysymys on juuri tästä. Muu on varjonyrkkeilyä.

Ja kuten Sarasvuo-ketjuissakin: Koettakaa ihmiset keskustella itse asiasta, älkää ampuko ikävän viestin tuojaa.

Marko Sihvonen

Paavo, on siis aika tullut paljastaa Suomen uusi valuutta, jopa Euroopan tulevaisuuden päävaluutta, Kruunu!

No, muista se ettei asiat mene aina niin kuin suunnittelee, vaikka se Kruunu valuutaksemme tuleekin :D

J. Gagarin

Ei pidä paikkaansa, että joidenkin kriisimaiden irtauduttua eurosta Suomi joutuisi kantamaan vielä suurempaa taakkaa. Kriisimaiden irtautuminen poistaa taakan euroalueelta ja eurosta tulee sellainen vahva valuutta kuin miksi se oli tarkoitettukin.

Veropolitiikasta olen myös eri mieltä. Tässä tilanteessaa olisi toki Kokoomuksen näkemyksen mukaisesti valtion tulovirtojen kohentamiseksi ollut suotavaa korottaa ALV:ta, mutta ei missään nimessä tuloverotusta, eli työn verotusta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos asentajan veloitukseen lisätään hinnottelussa kaksi prosenttia lisää veroa, niin eikös se verota juurikin työtä.

J. Gagarin

Niin, periaatteessa kaikkea verotusta voidaan pitää työn verotuksena, kun tarpeeksi fundamentaalisesti asiaa tarkastellaan. Ja ALV:n kohdalla palveluammattien osuudessa vero kohdistuu todellakin työntekoon. Mutta valtaosa ALV:sta tulee toki muusta kuin palveluammattien veloituksien yhteydessä tilitetyistä veroista. Tuloveron korotus kohdistuu suoraan työntekoon aina ja kaikkialla.

Selvyyden vuoksi korostettakoon vielä, että en kannata juuri minkään veron korottamista, mutta pragmaattisista syistä on pakko ilmaista preferoivansa jotain vaihtoehtoa suhteessa toiseen.

Arto Lauri

Voisitko P. Väyrynen selvittää miten on mahdolista, että ydinturvarikoksiinsa sotkeutuneet TVO Posiva ovat kyenneet valvontaviranomaiset korrupotoiden välttämään tutkimukset ydinturvarikoksistaan vuodesta toiseen? TVO:lta tektoniikka rikkoi muutama vuosi sitten KPA- mijoonan kg:n ydinjätevaraston. Paljastin asian YLE Silminnäkijäraportissa TV2 Olkiluodolta ikuisuuteen. Kun asiaa oli JO salattu liki 10v!

Nyt siloin kattonsa romahduttanut ja säiliönsä hajottanut KPA varasto onkin täysremontissa, koska puolisen miljoonan henget vaarannettiin ydinjätteen uhatessa joutua kuiville Fukushiman tyyliin. Nyt joa mahdollista olen löytänyt jälleen kerran entistäkin vaarallisemman ydinjäterikoksen. Olkiluodossa on räjähtänyt ydinjätevaraston alla noin 600m syvyydestään alkanut tappava metaanikaasukltatraattijää. Porauskalustoa tuhoputui ja ainakin 2kpl Posivan porausreikääkin menetettiin. Poliisi EI ole tehnyt minkäänlaista tutkimusta. Ja Posivakin on vain peittänyt hautakummuin ja hätärakennelminsa tuhojen jäljet. Voisiko tällaisiin Euroopan ydintalouslaman syyllistymisiin viimeinkin puuttua? Ennenkuin metaanikaasuklatraatit räjähdyttävät Olkiluodossa loputkin reaktorit ja menetämme koko maamme elinkelpoisuudet?
------
Posiva metaanikaasuklatraattiräjähdys 2011.07.07

Kaikkein keskeinen materiaalikartta Olkiluodon alueen maamme suurimman ydinjäteluolaston katastrofaalisesta ja tarkkaa tarkemmin salatusta aiheesta.
http://kuvaton.com/k/Yh9O.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh9O.jpg[/img]
http://kuvaton.com/k/Yh9j.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh9j.jpg[/img]

– Olkiluodon Posivan kartan KR9 vasemmalla puolella oleva koeporausreikä on mystisesti kadonnut Posivan kaikista arkistoinneistaan. Vaikka porausreijässä kuitenkin on kaikki keskeisimmät yhä. Porausreikä, sähkösyöttö, typpikaasupullojen 12kp* 50L paketti estämässä metaanikaasuklatraateja räjähtämästä hetimmiten reijässä. Poistovesipumppu, kompressorit ja poistokaasuja varmistavat venttiilikoneistot vesilukkoineen yms. GBS/ data satelliittisysteeminsä.

– Tilanne alkoi muuttua entistä kummallisemmaksi kuin löysimme koereikien KR40, KR45 naapuristaan kolmannen koereiän. Ilman laitteiston kirjanpidosta kertovaa numeroa ja piilotettuna monisatakiloisen rakennuksen s i s ä ä n. Ennen kaikkea miksei reiällä taaskaan ollut numeroa, ei typpisuojakaasuista vesilukkoa, ei edes sähköään? Maailman ensi-illan kuva tästä 45 asteen kulmassa olevasta satelliiteiltakin tarkoin salatusta putkilöydöstämme:
http://kuvaton.com/k/Yh9B.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh9B.jpg[/img]

– Koereikä 45B on porattu 45 asteen kulmassa itäänpäin. Kuvassa vasemman puoleinen vihreä laatiko puolestaan kätkee 45A salatun reiän joka menee samalla lailla itäänpäin.
http://kuvaton.com/k/Yh98.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh98.jpg[/img]

– Vielä vaaditaan naisellinen "tatshi" vakuuttuaksemme tämä hämmentävä kuvan sanomasta. Jossa näemme miten Olkiluodon ns. "kiintokalliot" ovat liikkuneet varsin tuoreen näköisesti uskomattomat 54cm keskellä Posivan suunnittelemia Onkaloluolastojaan.
http://kuvaton.com/k/Yh9T.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh9T.jpg[/img]
--
PS.Tällaista katatonisen paniikinomaista palautetta Posivan tutkimustuloksista saimme heti aikaan maailmalta:
US- blogi. Ossi Mäntylahti Helsinki kokoomus. Nörtistä yhteiskunnalliseksi toimijaksi. Heinäkuun homohössötys 7.7.2011 15:25.Olen mielenkiinnolla seurannut kesäisen Suomen keskustelunaiheita. Uuden Suomen sivuilla mellastavat kaiken maailman eurajokilaiset "energia-alan asiantuntijat", jotka syytävät esiin mitä hämmästyttävämpiä teorioita.
-----

Posivan metaaniräjähdys osa II.

Posiva oli ensin kaivanut, painepessyt ja tuonut esille satametrisen kallion ja siitä kauas etelään ulottuvaa kilometrien tektonisen diabaasijuonteisen tektonisen sauman. Mitä ihmettä? Kallion liikuntasauman ns. "kilpikivestä" on otettu hädän paljastavasti näyte! Josta laboratoriossa mitataan kivisauman liukupinnan kilpikiven stressipainemuutoskäyrät. Ja ennen kaikkea myös luminenssisen kvartsikiven fotonisäteilykertymät. Jolloin tiedetään milloin kivi on tullut maanjäristyksinsä maan pinnan aurinkoon ajoitustaan varten.
http://kuvaton.com/k/Yh9p.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh9p.jpg[/img]
Testireikä KR40 on valokuvausalueesta luoteeseen muutamia kymmeniä metrejä.
http://kuvaton.com/k/Yh9W.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh9W.jpg[/img]
Alueelta on otettu muitakin kivinäytteitä:
http://kuvaton.com/k/Yh9h.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh9h.jpg[/img]
Tässä magneettianomalian määrityksiä yms.
http://kuvaton.com/k/Yh9I.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh9I.jpg[/img]

– Mitä alueella On tapahtunut pääpiirteissään? Ensin on KR9 naapurustossa räjähtänyt metaanikaasuklatraattiin porattaessa reikä. Joka synnytti 10m halkaisijaisen kraatterin peruskallioon. Vammautti ja tuhosi porausväen kalustoineen.
– Koereiän KR27 kohdalla huomasimme ympäriinsä silpoutuneen betonilaattansa palasia. Joten koereikä 27 on rikkoutunut, mutta saatu vaivoin valettua uudelleen siedettävään kuntoonsa kuin ihmeen kaupalla.
http://kuvaton.com/k/Yh9k.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh9k.jpg[/img]

– Mutta koereikä numero 45. Joka on takimmaisena olevan vihreän kopin sisällä. Ei Olkiluodon maanjäristyksistä selviytynytkään! Kuten näemme sen pikkuveli koereikä 45B nojaa etelään suunnatussa kuvassamme vahvasti vasemmalla. Samoin on tehnyt aikoinaan myös 45A. Metaanikaasuklatraatin räjähtäminen on laukaissut kuvan vasemmalla puolella näkyvän tektonisen saumaan hurjan 54cm sivuttaisliikunnon. Sillä seurauksella, että syvä koereikä on katkennut ja tukkeutunut tektoniikasta! Kuvitelkaa, kuvassa ollaan Posivan miljoonien ydinjätteitten Onkalon katolla ja katsomme kaukaa näkyvään kilometrien pitkään tekotooniliikesaumaan Olkiluodossa. Kun KR 45A meni tukkoon piti tehdä alueen kolmas takimmaisen vihreän laatikon edustalla oleva itäjänpäin 45asteen kulmassa menevä KR 45B. Kuvan etummainen KR40 puolestaan menee Posivan Onkalon kattokallioissa 45 asteen kulmassa kauas länteen päin.
http://kuvaton.com/k/Yh9G.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh9G.jpg[/img]

– Sama kuvakulma etelänpäin pestyn koekallion päältä. Taskulampun kohdalla on koepalareikä ja mykistävistä voimista kertova 54cm siirrosjuonteet.
http://kuvaton.com/k/Yh9u.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh9u.jpg[/img]
– Sama paljastettu kallio ihan itäreunastaan ja kuvattuna pohjoiseen päin. Huomaa runsaasti rikkoutuneet tektoniskalliosaumat.
http://kuvaton.com/k/Yh92.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh92.jpg[/img]

Posivan ydinjätteen säilytyspaikalta Olkiluodon Onkalon katolta on siis JO ja todistetusti metaanikaasuklatraattiensa takia räjähtänyt yksi reikä hautakummuksi. Katkennut yksi koeporausreikä, tuhoutuen lopullisesti. Silpoutunut yksi koereikä peruskorjauskunnostusasteeseen. Ennen kaikkea tämä Olkiluodossa suurimman maanjäristyksensä 2000- luvun alkuvuosissa jyrähti k o k o Olkiluodon saaren pohjois- eteläsuuntaan katkaisseen tektoniikkasaumaan huikean rajun 54cm tektonisen kalliosiirroksen! Ei mikään ihme, että sekä OL-1, että OL-2 laitoksen katkaissut aggressiivisesti liikkuva tektonisauma tuhosi turbiinien laakereita keväällä -11.

Ja esim. irrotti väännöllään OL-2 laitoksen generaattorin petiltään. Jumitti OL-1 reaktorin jo valunsa aikaan. Halkaisi OL-1 laitoksen H 2 rakennuksen käytävät kymmenmetrisesti. Katkaisivat laitosten väliset kulkukuvertit 5cm/2vuodessa tektonisliikunnoin 2m merivesin yms. Otatimme vielä malliksi KR9 naapurustossa räjähtäneen metaanikaasuklatraattisauman srapnellien ja metaanipalonsa päältään tuhonneista puistakin tämän puhuttelevan silpouma löydäksemme. Kiitän tässä näistä materiaaleistani erityisen arvokkaana tutkimuspareinani toimineita Angelica Skywolf:ia ja kuvassakin esiintynyttä ystäviäni Ulla- Riikka Vuorista. Ilman heidän välttämätöntä apuaan ja panostustaan olisi tällaiset elintärkeät löydöksiensä tiedot jääneet saamatta.
http://kuvaton.com/k/Yh9S.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Yh9S.jpg[/img]
------------

Nils- Axel Mörnerin materiaaleista

Metaanikaasuklatraattien täyttämä Itämeri ja maamme alueet on eräs keskeinen aikamme löydös. Kertoen tietysti alueen hyper salatuista öljyistä ja loputtoman isoista maakaasujen lähtömateriaaleista. Ennenkaikkea miten metaanijäinen vaarallinen ydinalan tarkkaa tarkemmin salaama tektoninen pommi tikittäen odottaa räjähtämistään kautta maapallomme pohjoisosien. Siellä missä ihmiset on ja jossa ydinvoimalat, jätteittensä neutronivuotoineen yms. metaanikaasuklatraatit tulevat ne myös räjäyttämään.

Aihe toden totta ON hot! Siksi päivän selvää, ydinala tekee mitä tahansa valehdellakseen pois 600m- 2km syvyydellä allamme alati vaanivan, tiedetyn tappavan kosmisella nopeudella kallioittemme läpi räjähtävän tikittävän pommin olemassaolot. Katsoin tästä aiheesta kertovan Tieteen kuvalehden kertomuksia. Ja toden totta. Ydinalalta IAEA:lta rahakorruptiota saaneet,lehteä myöten on systemaattisesti alkanut ajattaa massojen hämäämiseksi eetteriin suoria IAEA/ sisäministeriön valheita. Jotta kansa saataisiin uskomaan fysiikkaa sellaisena kun se e i todella luonnossamme ole! Katsotaan ensimmäinen kuva:

http://kuvaton.com/k/YhMb.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/YhMb.jpg[/img]

Antarktiksen alla olevan Vostokin sulavesitila on mahdollista, jos meri kykenee esim. runsaalla tulivuoritoimintansa tektonisella lämmöllään pitämään massansa pluslämmön yläpuolella. Sulattamaan syvänteisiinsä tunkevaa jäätä päältään enemmän kuin sitä sinne ujuttautuu. Balanssi on herkkää. Koska Antarktiksenkin alla s u o a a n tuleva injektoiva jääpaine kohtaa suoraan kallioisen maapinta- alan todistetusti yli 95 % Antarktiksen alastaan.
http://kuvaton.com/k/YhME.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/YhME.jpg[/img]

On meillä toki lisääkin todisteita siitä, ettei jääkauden jää s u i n k a a n T.K:n väitteinsä kellunut. Vaan painoi suoraan ja surutta kallion päällä olevaa biomateriaalikertymiä injektioon kallioperäänsä. Jääkausien suoraan kallioon kohdistamaa mekaanisen kosketuksen kaavintaa peruskalliossa näemme esim. Olkiluodon rapeassa kiillegneissisessä höttökivessään kautta linjan. Siitäkin huolimatta, että sen pinta oli Mörnerin mukaan 500m meren pinnan a l l a ! Ei siis kellunut, kuten T.K. vedättää. Seuraavaksi voimmekin kysellä m i k s i tällaista suorasuuntaista valehtelua ja kansan vedätystä ydinala vaatii tässäkin asiassa?

lassi leino

Paavo Väyrynen on myöhäisherännyt fennomaanisen, kansan syvistä riveistä nousevan suomalaiskansallisen perinteen ajankohtainen tulkki, jälkiviisasteleva sellainen. Tämä aika vaatii uuden ajattelun edelläkävijöitä, sellaisia kuin Yrjö-Koskinen. Snellman, Paasikivi ja Kekkonen parhaimpina päivinään. Puolassa sellainen oli Lech Walesa, Slovakiassa Vaclav Havel. Pienen pieni mahdollisuus on, että Paavo Väyrynen voisi joskus nousta sellaisaksi. Saattaa olla, että Timo Soini puhtaan popularisoinnin mestarina kirkastaa ajatteluaan vielä uudelle tasolle.
Paavo Väyrynen yrittää olla valtiomies. Timo Soini on kansanmies.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Hienosti sanottu. Vaikka paljon puhutaan visioista, todellista tulevaisuuden vainua ei ole. Näkemykset perustuvat poliittiseen broilerismiin.

Rug Head

Täydellinen oikeusjärjestelmämme remontti ja 1990-luvun pankkikriisin avoin ja rehellinen tutkiminen ja syyllisten tuomitseminen on lähtökohta uuden Suomen henkiselle nousulle.

Risto Koivula

Vaikka kaikki julkiset taloudet lakkautettasiin ja "yksityistettäisiin", niin tämä VALUUTTAKRIISI EI SIIHEN LOPPUISI, tai jos hetkeksi loppuisi, niin kohta alkaisi uudestaan SAMOISTA SYISTÄ KUIN ENNENKIN, ja sitten ei olisi julkista sektoria syntipukiksi.

MITENKÄHÄN OLISI,JOS JULKINEN SEKTORI RUPEAISI JULKISENA PYSYEN TEKEMÄÄN TUOTTAVAA BISNESTÄ?

On oltava vakaa maailman vertailuvaluutta, että valuutojen arvonsiirtoja VOIDAAN MITATA: MITÄÄN MAAILMASSA EI VOIDA SUUNNITELLA, JOS EI VOIDA MITATA OBJEKTIIVISESTI!

Tulevaisuudessa tulee ilmeisesti aukeamaan mahdollisuus, että MUUT MAAT KUIN EU JA USA perustavat jalometallikantaan sidotun varanto- ja valtionlaina- ym. valuutan, JOLLE EUROLLA JA TAALALLA TUOSSA SUHTEESSA EI TULE OLEMAAN MITÄÄN PÄRJYYTÄ, joskaan ei sellaisella valuutalla voi painokoneella huijatakaan.

MUTTA SILLÄ VOI VÄLTTYÄ TULEMASTA USA:n ja EU:n HUIJAAMIKSI!

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Jatkuvasti on jankutettu avoimuuden lisäämisestä. Ainoa asia, missä avoimuus on lisääntynyt on se, että yhä avoimemmin ryöstellään kansojen omaisuuksia "herran kukkaroon".

Risto Koivula

" Aivan: kaikki "jaetaan ennakkoon" ennen kuin on mitään tuotettukaan, kuin Kaanin aikaan.

Tuomas Taivasaho

"Tulevaisuudessa tulee ilmeisesti aukeamaan mahdollisuus, että MUUT MAAT KUIN EU JA USA perustavat jalometallikantaan sidotun varanto- ja valtionlaina- ym. valuutan, JOLLE EUROLLA JA TAALALLA TUOSSA SUHTEESSA EI TULE OLEMAAN MITÄÄN PÄRJYYTÄ, joskaan ei sellaisella valuutalla voi painokoneella huijatakaan. "

Miten tuollainenkin voisi toimia. Jalometallien arvo vaihtelee ihan muin perustein kuin kansantalouden tilan mukaan, jota valuutan arvon olisi tarkoitus mukailla.

Risto Koivula

Tuolla eliminoidaan justiin se jalometallien spottihintojen poukkoilun vaikutus. ne eivät suinkaan ole niiden ainaot markkinat, vaa pääasiassa nuo tuottee vaihtavat omistajaa aivan muihin hintoihin mm. maiden sisällä, samoin kuin esimerkiki maataloutuoteetkin. Maataloutuotteihen soppihinnat tosin ovat yleensä ylijäämiä myytäessä maailmanmarkkinoilla todellisia halvempia, jalo- ja muidenkin metallien taas todellista keskimääräristä korkempia.

Vaihtoehto on, että jalometallit muodostuvat niillä spottihinnoillaan taas maailmanrahaksi.

Jos kansallinenvaluutta mukailee jollakin tavalla markkinoita, sille pitää olla jokin mahdollisimman objektiivinen mitta, että kuinka se niitä arvoltaan "mukailee". vertailuvaluutta ei poista kansallisia eikä vältämättä alueellisia yhteisvaluuttojakaan joosaa mm. palkat ja kaupanhinnat annetaan. Tällainen tilanne oli Bretton Woodsin aikaan, mutta se oli väärissä poliittisissa ja hallinnollisissa käsissä se "maailmanvaluutta".

Matti Hietala

Eiköhän länsimaiden ja Suomen perusongelma globalisaatiossa tällä hetkellä ole liian kova palkkataso Kiinan ja muiden kasvavien talouksien työntekijöihin verrattuna. Tuotteidemme hinnat maailmanmarkkinoilla ovat helpolla liian kalliita. Palkkoja kun nykyisessä systeemissä ei voi laskea vastaamaan todellista kilpailukykyä. Sensijaan joudutaan turvautumaan irtisanomisiin ja irtisanotuille maksamaan yhteisistä varoista korvaus mikä sekin vain laskee kilpailukykyä. Kiinalaiset ja muiden maiden työntekijät ovat yhtä tehokkaita ja ahkeria kuin suomalaisetkin, emme me ole alkuunkaan ylivertaisia työntekijöitä vaikka usein niin kuvittelemme. Suomessa palkat on myös liikaa homogenisoitu, monilla työpaikoilla työnsä nopeasti ja hyvin tekeville ei voi tai saa maksaa selvästi korkeampaa palkkaa kuin työnsä huonosti ja hitaasti tekevälle.

Toiseksi maailman talouskasvu hiljalleen hiipuu koska halvan energian aika on toistaiseksi ohi. Sitä kautta ennenkaikkea ruoan hinta hinta väistämättä nousee ja yhä suurempi osa tuloista kaikkialla kuluu ravintoon ja muihin "ostoksiin" jää yhä vähemmän rahaa käytettäväksi.

J. Gagarin

Ongelmana ei niinkään ole liian suuri palkkataso, vaan liian suuret työllistämiskustannukset. Jos sallittaisiin palkanmaksu harmaana, niin käteen jäävä palkka ei ainakaan putoaisi nykyisestä ja yritysten kannattavuus sekä työllistämismahdollisuus kasvaisi.

Nykyisellään työnantajan kokonaiskustannukset yhdestä työntekijästä ovat lähes kolminkertaiset hänen nettopalkkaansa nähden. Näin ei ole asian laita ns. "kehittyvissä talouksissa".

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Tutkimusten mukaan (mm. EK) suomalaisen tuotteen hinnasta "myyntihyllyllä" on työvoimakustannuksia (siis kaikki yhteensä) noin 15 %. Tämä tarkoittaa, että muita kustannuksia (ml. johdon älyttömät palat, älyttömät optiot, osingot jne.) on noin 85 %.

Jos siis työvoimakustannuksia saataisiin laskettua 20 %, se laskisi tuotteen kokonaiskustannuksia noin 3 %.

Jos taas noita muita kustannuksia (ml. johdon älyvapaat optiot jne.) laskettaisiin 20%, se laskisi tuotteen kokonaiskustannuksia saman verran, kuin että duunarit tekisivät työtä ilmaiseksi.

Joo, työvoimakustannukset ovat tietysti se ongelma.

J. Gagarin

"Tutkimusten mukaan (mm. EK) suomalaisen tuotteen hinnasta "myyntihyllyllä" on työvoimakustannuksia (siis kaikki yhteensä) noin 15 %. Tämä tarkoittaa, että muita kustannuksia (ml. johdon älyttömät palat, älyttömät optiot, osingot jne.) on noin 85 %."

Aikamoista keskimääräistämistä! Tuotteita on pilvin pimein laidasta laitaan ja jokaisella niillä on oma kustannusrakenteensa. Kuinka paljon vaikkapa parturin hiusten leikkuun veloituksesta on työvoimakustannuksia ja kuinka paljon muita? Entäpä kesämökkisi porrasremontin suorittajan laskussa?

On totta, että Suomesta on jo pitkälti poistunut varsinainen työvoimavaltainen teollisuus ja siksi suomalaiset tuotteet ovat enemmän pääomavaltaisen teollisuuden tuotteita. Johdon palkoilla ei silloin ole hyttysen ininänkään vertaa merkitystä lopputuotteen hinnoittelussa.

Lisäksi sanoisin, että ongelmana on ennen kaikkea vientiteollisuuden kustannusrakenne, jolloin suomalaisen kaupan tai jakelukanavien kustannukset eivät näyttele hinnoittelussa niin suurta merkitystä kuin suomalaisen kaupan hyllyllä olevan tavaran kohdalla on asian laita.

Ja ALV:han joka tapauksessa muodostaa 23% hinnasta.

"Jos siis työvoimakustannuksia saataisiin laskettua 20 %, se laskisi tuotteen kokonaiskustannuksia noin 3 %."

Viittaan ylläolevaan kommenttiini ja kumoan tuon yleistämisen ja kapeakatseisen ymmärtämättömyyden. Lisäksi on huomattava, että kyse ei ole pelkästään hinnan alenemisprosentista, vaan kilpailukyvystä, jolloin prosentin murto-osakin vaikuttaa oletko mukana bisneksessä vai et.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Joukolla tarkoitus pyhittää Heynot, mutta tällä kertaa olet löytänyt jyvän.

Matti Hietala

Samaa asiaa tavoittelin.
"Hyvinvointivaltion" vuosikymmenten aikana kasaama byrokratia ja tarpeeton valvonta ja holhous lisäävät vain "bruttokansantuotetta" mutta pienentävät todellista hyvinvointia ja tuottavuutta. EU-hun liittymisen jälkeen olemme saaneet vielä uuden byrokratiakerroksen vanhojen rakenteiden päälle.
Byrokratian aiheuttamat tukiverkot myös passivoivat, koska kun tukiaisverkkoon on joutunut ei työnteko useinkaan enää kannata. Lisäksi byrokratian vaatima tarpeeton lomakkeiden täyttäminen ja konsulttien pakollinen käyttäminen tarpeettomissakin asioissa vain lisää kustannuksia tuottamatta mitään. Monet poliitikot ymmärtämättömyyttään kuvittelevat, että lisäämällä byrokratiaa ja holhousta nostetaan elintasoa. He kun eivät koskaan ole olleet "tuottavissa" töissä.
Eipä ole Paavokaan itse juuri ollut tuottavissa töissä. Hänen yrityksensä tekevät tappiota, vain tukiaiset joita hän osaa hyvin käyttää pitävät ne pinnalla.

Henri Lentonen

"Kovat ajat vaativat kovia vastauksia."

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Tänään olemme saaneet lisätietoja, miten pääsemme Paavosta eroon. Tekemällä hänestä presidentin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset